En rubrik

Igår gjorde jag nog inget vettigt alls.. Linus åkte till Trollhättan och när han åkt spelade jag Sims, läste och slökollade på TV..
Idag har jag varit lite mer effektiv och har plockat i ordning endel härhemma, vattnat orkidéerna (det ÄR en konst), diskat, sorterat papper m.m.. tar en paus nu och lyssnar på lite Slade, men ska fortsätta med städningen sedan..
Linus kommer hem någon gång ikväll, så det vore väl trevligt om det var fint i lägenheten tills dess.
 
Bim ringde också. Vi pratade lite om helgen. Hon kommer hit på torsdag kväll och på fredag förmiddag drar vi till Stockholm och hälsar på Pedersen. Halloweenfest står också på schemat. Ska bli riktigt kul!! Pedersen har bott i Stockholm i flera år nu, men vi har aldrig hälsat på henne!! Det har varit hon som fått åka land och rike runt för att träffa oss. Dags att göra något åt det kände vi^^
Bim och jag pratade om våra kostymer också.. ingen av oss är riktigt nöjda med våra, så vi får försöka fixa i ordning dem lite.. också något jag ska göra något idag om jag hinner - stryka min dräkt och förstärka sömmar (jag köpte den billigt på Tradera och upptäckte häromdagen att sömmarna inte var riktigt bra.. jag har ingen symaskin, men jag råkar vara en hejare på att sy för hand - så det är nog piece of kaka..).
 

Min nya titel:

Oh yeah, that's right era bönder. Jag är en Lady och Linus har blivit en Lord. In your face!!

Genesarets Sjö

Ni får även den ultimata låten för en tidig morgon (eller come to think of it, den funkar nog alltid..):

Early bird..

Klev upp vid halv 7, trött som jag vet inte vad.. jag och Linus hade bokat tid i tvättstugan 7-12..
Fixar i ordning mej snabbt och drar bort till tvättstugan - men det är låst!!
Läser på dörren: "Tvättstugan stängd söndagar och helgdagar 7-12".. FAIL.
Detta borde vi givetvis vetat om, men men..
Gick tillbaka och tänkte "Tacka vet jag tvättstugan i Karlstad - var det ledigt la man i några kronor i en apparat så elen gick igång och så var det bara att köra!!". När jag kom innanför dörren funderade jag på att gå och lägga mej igen.. fast det är en rätt fin morgon - frost på marken och ljuset börjar precis komma. Så jag gjorde kaffe istället och kollar på BBC Entertainment..
Jag är lite trött fortfarande, men de gånger jag faktiskt kommer upp tidigt och inte har något att göra direkt, så älskar jag morgnar. Precis innan alla börjar röra sej, det är så tyst och skönt. Love it.
Annars är jag en nattmänniska. Jag kan stanna uppe hur länge som helst.. i mörkret.. men att se hur allt vaknar upp och blir levande.. det är speciellt..

Fifty Shades of Grey

Nu har jag också läst boken som jag sett överallt, men inte uppmärksammat förrän Sandra tipsade mej om den.
Jag tyckte faktiskt att boken var bra, men jag har rätt många invändningar också.
Då jag läste boken drog jag många liknelser till Disneys Skönheten och Odjuret.. Fifty Shades of Grey är i princip vuxenversionen^^
Ana, en ung, nyfiken, försiktig och ibland modig tjej möter Christian, farlig, mystisk man med mörkt förflutet. Han vill inte berätta för mycket om sej själv och vill hålla henne fången och plåga henne - samtidigt som han tycker mycket om henne. Han är kluven.
Hon har inte vett att sticka och accepterar hans sadistiska sidor och ifrågasätter inte direkt. Hon är besatt av honom.
Jag blir riktigt irriterad på Anas oförmåga att säga "Nej", men om hon hade gjort det hade det väl inte varit någon jättebra story..
Jag ville få mer info om Christian i första boken.. varför han har sina mörka sidor?? Jag tyckte författaren inte släppte nog med ledtrådar om honom - vilket gör att jag faktiskt inte fattar varför Ana stannar så länge.
Jag tycker det blev på tok för mycket sex i boken och för lite prat. För det pratades väldigt lite. När det inte var sex var det oftast scener som att flyga i Christians helikopter, få dyrbara presenter, bli uppflyttad till förstaklass osv.. och mycket av detta var bara för mycket. Sliskigt, puttinuttigt och too-good-to-be-true.. vid dessa avsnitten ville jag bara spy.
 
Feministen i mej säger bestämt nej till denna bok. Den är oacceptabel.
Den delen av mej som tycker om lättlästa chick lits och såpor i stil med Sunset Beach tycker den är bra. Dock tycker den sidan av mej bättre om chick lits av författare som Marian Keyes och Jane Green. Deras huvudpersoner får ju faktiskt mycket makt och plats i deras böcker.
Boken känns ofta lite naiv och den lyfter aldrig riktigt, men trots det har jag stora förhoppningar på att karaktärer och handling mognar i uppföljarna. So I keep on reading..

Onsdag

Snart drar jag till jobbcoachen en runda. När jag kommer hem har Linus stuckit till jobbet och kommer inte hem förrän ikväll.Då ska jag fortsätta med gårdagens göromål (fixa bland papper och sånt..), laga nått gött att äta och under kvällen blir det nog zappande på TV:n (Yeah - efter tre år har vi skaffat några TV-kanaler!!) med min stickning och lite läsning tror jag (precis införskaffat en ny bok som Sandra tyckte jag skulle läsa, googlade runt lite och böckerna i serien har blivit riktigt stora och gått om Harry Potter-serien som den mest snabbsålda boken.. jag antar att det är ett bra tecken??).

En relativt produktiv dag..

Jag har inte riktigt hunnit med allt jag skulle göra idag, men jag har allt gjort en hel del ändå. Ett gäng jobb är sökta (via datorn som hela tiden hänger sej.. oerhört jobbigt att behöva starta om den stup i kvarten då det tar tio minuter för den att komma igång på allvar igen..) och jag har fixat lite med CV:t..
Grannen var här på middag också.. han frågade mej var jag hette innan jag bytte namn och då han fick veta sa han att han inte tyckte det var så pjåkigt.. det var ju inte direkt som att jag hette "Ulla" innan..
Pinsam tystnad uppstod då jag sedan berättade att Ulla råkar vara ett av mina mellannamn.. Men vi sedan skrattade vi gott!!
Ikväll kan jag vara uppe en stund. Jag ska inte till jobbcoachen förrän kl ett imorgon. Sovmorgon!!

Kitchen view..

Ett av fynden från Ullared. En ljuslykta för ynka 25 spänn. Den lyser upp så fint i köksfönstret om kvällarna.
Var tvungen att få med rönnen utanför också.. fantastiskt fina höstfärger!! I väntan på snön behövs det minsann.
Katterna brukar sitta i köksfönstret och kolla på alla utekatter som klättrar upp i trädet (händer varje dag). Annars sitter de ofta och nosar på blommorna vi köpte för ett tag sedan. Suzi visar.

Dagens agenda och lite om helgen..

Tisdagsförmiddag.. jag tog mej lite sovmorgon idag och sitter just nu i morgonrock, dricker kaffe och sneglar på katterna som busar..
Jag har rätt mycket att göra idag.. fixa bland mina papper, söka jobb, förbereda inför jobbcoachen imorgon och så kommer grannen över och äter middag med oss.
 
Helgen var trevlig. Jonas och Sandra kom hit och vi tog det lugnt på torsdagskvällen.. Drack öl, tjötade och kollade på film.
På fredagen blev det tidig uppstigning då vi skulle till helvetet på jorden - Gekås. Usch.. jag har nog aldrig varit där tidigare när det varit så mycket folk. Jag blir stressad, utmattad och riktigt irriterad på sådana ställen.
Men vi fyndade faktiskt lite.. jag fyndade julpunt och en mysig kofta. Några julklappar inhandlades med.
På kvällen blev det utgång på Harry's. Jag hade kul, men vi var nog alla lite trötta efter Ullared.
På lördagen tog vi det rätt lugnt med sällskapsspel och film. Vår fd inneboende och en gammal klasskompis till Jonas och Linus kom förbi också =)
På söndagen åkte Karlstadborna rätt tidigt (de hade ju en bit att köra). Men innan de stack kom vi överrens om att det inte får ta tio månader innan vi ses igen!!
Överlyckliga rockers på Gekås..

OKTOBERFEST, Strömsnäs, 13/10

Jag slänger upp bilderna från Oktoberfesten lite sent.. Jag kan säga att vi hade skitkul, lyssnade på tysk dragspelsmusik hela kvällen, drack en jävla massa öl och var utklädda. FUN.

W.A.S.P. Trollhättan, 11/10 -12


En lite rolig lista!!

Vilka är de fem författarna ni har flest böcker av i era bokhyllor?

 

Utan att kika i bokhyllan tror jag det ser ut såhär:

  • Systrarna Brontë (jag har alla deras böcker samt deras diktsamling.. har även en sammanställning av deras brevkorrespondens under sin livstid)
  • Jane Austen (har alla hennes verk också.. Stolthet och Fördom har jag tre exemplar av!!)
  • Charlaine Harris (True Blood-böckerna tar upp en stor del av ett hyllplan för tillfället)
  • Jonas Gardell
  • J. K. Rowling (Harry Potter..)

 

Vilka fem författare borde ni ha fler böcker av i era bokhyllor?

Jag har svårt att peka på någon viss författare.. jag känner att jag saknar en hel del Gardell.. skulle även vilja ha mer av Edgar Allan Poe.. biografier går annars alltid hem hos mej. Det finns allt endel jag skulle vilja skaffa..

 

Köper eller lånar ni mest? Jag köper i princip alltid böckerna. Lånar jag är det från morsan eller farsan..

 

Sparar ni alla böcker ni köper? Jag sparar nästan allt.. jag har gett bort böcker någon gång (riktigt kassa), men jag lyckas nästan alltid köpa böcker jag faktiskt tycker är bra.
Dock gav jag bort en bok av Marian Keyes till Sandra nu när hon var här.. och svågerns ena dotter fick första boken i Spiderwick-serien på engelska (som jag hade dublett av).

 

Inbundet eller pocket helst? Jag vill helst ha inbundna böcker av den enkla anledningen att de håller bättre och blir snyggare i bokhyllan.. Jag brukar vara väldigt rädd om mina pocketböcker (kollar man på pocketböckerna jag har är det väldigt få där ryggen är bruten..), men jag är också väldigt förtjust i tummade pocketböcker som man har med på tåget och bara kastar ner i väskan då man byter tåg.. pocketböcker med hundöron lite överallt..

 

Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv? Jag har två böcker som alltid går hem hos mej: Jane Eyre (C. Brontë) och Pride and Prejudice (J. Austen). Jag vet inte vilken av dem jag läst flest gånger. Jag älskar dem båda, på olika sätt.


Givande möte!!

Idag var jag hos jobbcoachen igen. Vi gick igenom mitt CV och mitt personliga brev. Jag fick jättemycket inspiration och feedback. I slutändan är det jag själv som bestämmer hur det ska se ut, men min jobbcoach kom med många idéer och tankar så jag kommer nog göra om rätt mycket av det. Det kändes som ett väldigt bra möte idag i alla fall. Jag fick med mej mycket.
 
Fick ett konstigt mail från en klasskompis från gymnasiet också.. hon hade fått en faktura på 800 spänn för vårt fadderbarn (??). Jag vet att klassen pratade om att skaffa ett fadderbarn, men jag är helt övertygad om att jag sa nej till den idén!! Och om de nu skaffade ett fadderbarn, varför har de fortfarande kvar det och varför får inte alla ta del av infon om fadderbarnet?? Jag har aldrig betalat för ett fadderbarn heller!! Hon ville i alla fall att vi skulle betala.. jag vägrar. Jag har inte någon kontakt med klasskompisarna från gymnasiet ens!! De vill att jag ska komma på deras återträffar, men jag har nog bara varit på en sedan jag hoppade av skolan. Idioti..
Med risk för att anses vara en dålig människa vägrar jag faktiskt att betala (för något jag aldrig varit med på). Men efter att jag sa till dem att det var mycket pga dem jag hoppade av skolan så tror jag inte de blir förvånade över attityden.

Nu ska jag och Linus plocka lite härhemma innan vi drar och handlar. Jag måste fixa hårfärg och vi måste ha käk inför helgen då vi får besök från Karlstad. Jonas och Sandra kommer hit. Vi har inte träffat dem sedan vi flyttade i slutet på januari, så det ska bli skitkul!!
Jonas, som spelade Panteras "Walk" på ukulele vid flyttbilen i vintras..

Gotta love Suzi!!

Igår när vi kom till VBG hade mina plattor kommit. Nu spelas de friskt i lägenheten!!

Fullt upp

Det kommer bilder och lite uppdatering från de senaste dagarna eventuellt imorgon.. jag har fullt upp.
Lite news i alla fall: Oktoberfesten var kanon. Idag har jag varit lite bakfull och vi har typ druckit kaffe med folk och slappat.. jag har fixat en grej också som gör mej lite coolare (Linus fixar samma grej åt sej nu).. mer uppdatering om det kommer längre fram dock..

Superman


Lite kort om gårdagen och en lugn fredag

Fredagskväll.. Linus är och repar och jag har precis spöat svågern i kortspel. =)
Det var en trevlig dag igår. Vid middagstid drog vi till Överby och shoppade. Jag fick tag i endel kläder och spenderade lite för mycket pengar. Men allt var behövligt. =)
På kvällen åkte vi till Trollhättan och förfestade hemma hos en bandpolare till Linus. Sen drog vi bort till arenan W.A.S.P. spelade på. Ärligt talat så är jag inte ett jätte-fan av bandet, men spelningen var absolut bra!!
Efteråt tog vi en öl i baren innan alla som var kvar drog bort till Backstage (som anordnade spelningen och som egentligen inte skulle ha BS öppet igår.. dock var det många som kände för att dra dit istället, så så blev det). Jag tappade bort Linus, men drog dit med en bekant istället. Linus kom tillrätta sedan dock =)
Idag har vi inte gjort många knop annars.. jag har slappat mest och kollat på Svenska Hollywoodfruar och Nybyggarna.
Nu tänkte jag gå in till svärföräldrarna i vardagsrummet med min stickning och en öl.
Linus kommer inte hem än på ett tag, men vi går nog och lägger oss rätt tidigt idag. En lång resa till Strömsnäs väntar och så är det ju fest på kvällen!!

Nu ska vi ut och åka!!

Fy farao vad kallt det var imorse när jag steg upp!! Det var till och med frost på gräsmattorna. Jag är verkligen inget fan av kyla, men jag tycker det är ack så fint med frost och snö. (Jag kände att jag behövde få ur mej detta..)
Mötet med jobbcoachen gick bra. Hon verkade trevlig och jag tror det kommer bli bra. Vi ska försöka träffas en gång i veckan och nästa vecka ska vi gå igenom CV och personligt brev. Jag skulle maila henne dem innan och få feedback på mötet.
Att cykla dit var inga problem, men på hemvägen gjorde jag misstaget att cykla genom stan. Fan vad jobbigt det var med alla bilar och övergångsställen och trottoarer. Man vet fan inte vart man får cykla!! Hoppade av cykeln och gick en bit istället. Nästa gång tar jag vägen utanför centrum. Bättre, helt klart.
 
Nu ska jag packa, för om en liten stund drar vi. First stop - Vänersborg!!
Det pirrar till och med i magen. Roligt att komma bort lite ;)

@home

Nu är vi hemkomna. Vi hittade till jobbcoachen jag börjar hos imorgon, jag fick tag i stickorna jag behövde, knapparna jag spanat in sedan innan (som nu var på rea!!) och lite annat.. blev mer garn som jag också tänkte ha till julkulorna. Sen köpte jag Allers Julmagasin (för att jag är en jultokig tant) och så var jag inne på Parelle och luktade på Lady Gagas parfym - den hamnar absolut på önskelistan!!

Tisdag

Jag och Linus tänkte gå upp rätt tidigt idag och göra oss i ordning och knalla in till stan.. nu blev det rätt sent dock..  Linus är snart klar och då beger vi oss in. Vi ska leta reda på vart jobbcoachen jag ska till imrogon sitter. Sen ska vi gå runt i affärer lite. Stickor och virknålar ska inhandlas!! En runda på Systemet blir det också. Är ju Oktoberfest på lördag och på Systemet har de två hyllor med Oktober-öl som vi ska kolla runt bland. Vi inhandlar dock inte allt idag.. bara det speciella inför festen, sen tar vi en tur till Systemet i Vänersborg på torsdag skulle jag tro. Vi drar ju imorgon e.m. då Linus ska repa och på torsdag ska vi se W.A.S.P. i Trollhättan.
Först hade vi tänkt åka till Strömsnäs på fredagen, men vi planerade om, då Linus och grabbarna behövde repa även på fredagen. Så det blir en blixt-visit i Strömsnäs denna gången. Vi åker dit på lördagen för att medverka på Oktoberfesten och sedan åker vi hem på söndag kväll eller måndag morgon.
På tal om Oktoberfesten förresten, blev väldigt glad på brorsan meddelade att han kommer hem och är med på festen också. Blir ju inte att man träffar honom så ofta då han bor och pluggar i Kalmar och jag numera bor i Varberg.. (Come to think of it, vi träffades inte så ofta när jag bodde i Karlstad heller..)
(Brorsan på bild)
 
Nej, nu ropar Linus på mej och vi ska pallra oss iväg.
Tjobido!!

Little ball of fur..


The 2nd Law

MUSE har ju släppt nytt album nu. Lyssnade på det i förmiddags och vet inte riktigt vad jag tycker.. det var inte dåligt, men jag tycker inte det var särskilt "MUSE" heller. Varför tar inte Matt Bellamy sina höga, balla toner?? Och varför är det inte stort och pampigt?? Det känns rätt instängt på de flesta låtarna..
Lite besviken blev jag, men jag tröstar mej i att de fortfarande experimenterar med musiken (vilket de alltid gjort) och att få låtar på skivan lämpar sej att spela live.. därför är jag fortfarande helt övertygad om att spelningen i Malmö i december kommer bli GRYM.
Och vem vet, kanske albumet växer i mina ögon??
Klicka på bilden om ni vill lyssna på skivan..

Måndag

Idag har jag inte åstadkommit så himla mycket.. jag stickade klart en (oerhört ful) mössa. Den blir något roligt pris i något musikquiz som umgängeskretsen är så himla förtjusta i ;)
Har kikat lite smått i nya stickningsboken också, och imorgon drar jag och Linus in till stan. Dels ska vi kolla vart jobbcoachen har sitt kontor och så ska jag köpa stickor.
Alldeles strax ska jag laga lite käk och Linus ska gå till affären och köpa folköl, för efter maten ska vi in till grannen och kolla på fotboll.

Konfys

Givetvis så trillade min bok igenom brevinkastet idag =) Jag blev inte direkt klokare dock, eftersom man tydligen kan skicka paket till mej.. men inte brev.. ??

Man kan inte skicka brev till mej!!

Sitter i sängen, lyssnar på Muses nya platta, dricker kaffe och kollar vad som hänt i världen.
Kiss kommer till SRF nästa sommar. Jag vill typ köpa biljetter nu!! Får väl se om Linus är på det dock..
Fick ett sms imorse också. Förra bemanningsföretaget jag var anställd hos hade fått tillbaka arbetsgivarintyget de skickat ut till mej pga "fel adress". MEN DE HAR RÄTT ADRESS!! Arbetsförmedlingen hade också fått tillbaka något papper. Jag vettifan vad som händer!! Drog iväg ett mail till Skatteverket och undrade om de gjort någon tabbe med folkbokföringen. Skitkonstigt.
Risken finns ju även att det andra arbetsgivarintyget kommer på villovägar samt att jag inte kommer att få hit min nya bok.
Fuck fuck fuck.

Glass på farmors vis:

När jag var liten hängde jag ofta hos farmor och farfar.. när jag var riktigt liten var de ofta barnvakt åt mej.. och när jag blev äldre fick jag en peng för att komma och städa hos farmor.. jag tyckte dock det var roligt att komma dit och jag tror att städningen oftast var en ursäkt från farmors sida.. hon ville också ha sällskap.
Lite städning och annat hushållsgöra blev det varje gång, men sen satt vi och kollade på såpor.. Våra Bästa År, Glamour och sådant..
När vi satt och kollade på TV brukade vi äta glass. Farmor tog ett paket glass och delade på mitten. Så satt vi och åt direkt ur paketet.
Idag kände Linus och jag för lite glass framför en film (Tillsammans). Då gjorde vi precis som farmor och jag brukade göra. Givetvis plockade vi fram farmors gamla Hackefors-assietter som underlägg.
Hackeforsporslinet fick jag redan av farmor när hon levde, men har inte använt det förrän nu. Då grannen var på fika för någon vecka sedan var första gången vi använde det!! Jag tycker det är kitschigt.
Det är roligt att ha lite minnen från sina nära och kära.. för ett år sedan gav farfar mej farmors gamla stickor också.<3

Spock är dålig i kistan..

Jag och Linus har precis varit i affären. Eftersom Spock varit dålig i magen ett tag nu så bestämde vi att vi ska portionera maten ett tag istället och att vi ska gå över försiktigt till ett annat foder för honom. Hittade ett foder vi tror kan vara bra och köpte även några vitamin-tabletter.
Han är pig och allert annars. Busar och springer rundor. Äter och dricker bra. Han kräks inte heller, så vi tror inte han håller på att bli uttorkad eller att det är något annat allvarligt. Men om det fortsätter blir det en tur till veterinären för honom.
Klart man blir lite orolig ändå..

Morgonmys

Igår blev en heldag framför TV:n.. jag kände mej väldigt krasslig.. idag är det väl lite bättre i alla fall.
Har startat morgonen med att läsa bloggar här i sängen. Spock ligger bredvid och chillar. Myspys.
Snart ska jag kliva upp och ordna lite kaffe, ta en dusch och plocka i ordning lite härhemma innan Linus anländer.

Lazy friday..

Ikväll har jag verkligen inte gjort något alls.. det enda jag åstadkommit är att ha stickat klart mössan på föregående bild.. sedan har jag slö-kollat på serier och letat efter veterinärer här i VBG. Hittade en djurklinik som verkade bra som vi nog kommer att besöka när det är dags.
Det är, som vanligt, svinkallt i sovrummet.. så jag tänkte nog faktiskt slagga på soffan ikväll, då det är varmt och gott i resten av lägenheten.. har redan bäddat och ska bara krypa ner..
Godnatten!!

Är gräsänka..


Försöker bli varm..


Sturdibag

Spock testar nya transportväskan.. han gillar att göra grimaser på bild.. ;)
Transportväskan är köpt från Supercat. En väldigt trevlig nätbutik!! Jag har bara handlat kattschampoo därifrån innan, men de har väldigt mycket annat kul. Denna gången blev det också en kam och en matskål.
Finns roliga prylar för alla plånböcker (och katter) och snabb leverans är det också.
Rekommenderas verkligen!!

En tur till stan och agg mot telefonförsäljare..

Jag fick inte min bok idag =/ Men jag fick skjuts av Linus in till stan ändå. Fick tag i ett par strumpbyxor på H&M till Oktoberfesten.. Hittade även ett par plommonlila strumpbyxor som var väldigt fina =)
Sa till Linus då jag hoppade ur bilen att jag nog inte alls behövde paraplyet jag tänkte låna - då det bara var mulet och inte regnade längre.. Så fort jag kommit ut från Systemet och skulle hem öste regnet såklart ner och jag blev dyngsur!!
Jag kom hem i alla fall och bytte om, så nu börjar jag bli varm igen.
 
På H&M träffade jag grannen och hans kompis.. vi stod och pratade lite och så ringde min telefon.. eftersom jag fått ett viktigt samtal innan idag så svarade jag och kollade inte numret. Självklart var det en telefonförsäljare som ringde för ett el-bolag. Hon frågade vad jag hade för el-bolag idag. Jag svarade lite halvdant och sedan la jag bara på.. de har ringt innan och jag har inte svarat då.. men som sagt, kollade inte numret nu..
Jag vet hur det är att vara telefonförsäljare och tyckte själv det var väldigt tråkigt när folk la på.. men när försäljare ringer mej på mobilen blir jag fan putt. Det finns ingen NIX-tjänst för mobiltelefoner!!
På senaste jobbet gav en kollega mej en länk där man kunde fylla i sitt telefonnummer om man inte ville att företaget vi jobbade för skulle ringa upp i alla fall. Jag fyllde i både mitt och Linus.
Men men..
De enda försäljarna som kan ringa mej på mobilen är de där man själv fyllt i ett nummer då man t.ex. startat en tidningsprenumeration. Då har man ju själv bjudit in till fler erbjudanden - och vill man att företaget sedan ska sluta att ringa så får man helt enkelt be dem att ta bort en.
Jag har dock inte prenumererat på någon tidning på skitlänge.. men då vi steriliserade och vaccinerade Suzi fyllde vi ju i papper hos veterinären med nummer och så.. sen ID-märkte vi ju henne också och det var gratis vid sterilisering och vaccinering. Då hade Agria ett erbjudande om försäkring med 10% rabatt då man ID-märkt sin katt. Det erbjudandet ringde de upp om och då var jag ju intresserad (hade kollat på Agrias försäkringar innan). Sen att jag ville fundera är ju okej (även om säljaren inte verkade så glad). Men jag lyssnade i alla fall.
 
Nej, skitsamma.. nu har jag klagat tillräckligt.
Det regnar fortfarande.. jag ska dricka upp ölen (som jag förtjänade efter promenaden hem) och hoppas att det slutar regna så jag kan gå till affären.

Fredag

Så idag är det fredag. Linus ska hjälpa sin bror i Göteborg flytta ett akvarie i helgen, så han sticker om några timmar.. jag själv tänkte pallra mej in till stan och leta efter strumpbyxor.. och om jag hinner få den nya boken innan ska jag inom Hemtex med och se om de har stickorna jag behöver.. har även spanat in ett par knappar där som jag tänkte sy på en mössa jag håller på att göra nu. Och så blir det väl en runda på Systemet med..
 
Jobbcoachen ringde idag. Jag har tid hos henne på onsdag. Första mötet skulle vi nog bara planera de tre kommande månaderna vad jag förstod det som.
Eftersom Linus ska till Trollhättan och repa med bandet nästa vecka antar jag att jag får ta tåget upp dit med katterna. Och då vi numera har två katter får jag nog skicka med honom min packning då han åker på måndagen, för jag kommer nog inte få med mej allt annars.
Vi ska ju se W.A.S.P. på torsdagen,så jag måste ta mej dit.. och på fredagen drar vi vidare till mamma och pappa för Oktoberfesten.
Blir lite bökigt, men men..
 
Nu ska jag väcka Linus (som jobbat natt).

Detaljbilder från lägenheten:

.. jag har inte bjudit på så många bilder på vår lägenhet än - och det har sin förklaring: Vi har inte kommit i ordning än. Vi är absolut en bra bit på väg, men vi har inte fått upp något på väggarna, det står fortfarande någon bananlåda någonstans och så har vi lite grejer framme som vi ska ge bort..
Det första projektet är absolut att få upp grejer på väggarna. Jag hatar att det är så tomt. Sen ska vi väl försöka få bukt med förrådet, hallen och garderoberna. Köksskåpen behöver också ses över (grejerna ligger lite varsom - ingen ordning alls). Jag vill också få fint i alla fönstrena..
Men i alla fall:
Våra bokhyllor. Uppepå bokhyllorna står ett gäng filmboxar som vi inte riktigt vet vart vi ska göra av än - eller om de helt enkelt ska stå där.
Första hyllan till vänster är DVD-hyllan och i skåpet undertill har vi sällskapsspelen. Dock har mina böcker börjat inkräkta på DVD-hyllan då den andra hyllan i raden är full av nästan uteslutande mina böcker (fler bokhyllor, ja tack!!). Hörnhyllan är inte alls klar. Översta hyllplanet har Linus en hylla med bara sina bandprylar. Under är min STAR TREK-hylla (muehehe!!) och därunder är det bara kaos. CD-hyllan därjämte är smockfull och vi har en CD-hylla till som man kan skymta i vänstra kanten. Sista hyllan i raden är tänkt ska vara ett vitrinskåp/barskåp. Just nu innehåller det även PS3-spel och några filmer..
Köket var jag inte alls förtjust i i början. Nu börjar det dock bli bättre och mysigare (jag klarar inte så mycket vitt och ljust som det är). Men det blev en klar förbättring när vi fick upp gardinerna. Hyllan till vänster är bokhyllan vi hade i Karlstad (och den räckte inte på långa vägar till allt!!). Nu fick den i alla fall flytta in i köket då den passade så bra till matbordet. Hyllan behöver också organiseras, men det är tänkt att den ska innehålla kokböcker, burkar med teer och lite köksredskap. I fönstret står våra nya blommor (och krukor) också.
Ni får se en bild på vår snygga lampa också:
(btw, fondväggen har jag inte mycket för..)
Katterna har sin matplats under diskbänken (nu behöver där dock städas, då de puttar ut sin mat från skålarna). Rätt gött att ha dem därunder istället för i ett hörn av köket (som i Karlstad). Man behöver ju mycket plats att röra sej på i ett kök (jag i alla fall.. jag far runt som fan när jag lagar mat).
Och slutligen, det enda jag faktiskt tycker om i hallen för tillfället. Ett litet simpelt stilleben, som bara blev ett snabbt ihop-plock som råkade se bra ut:
En sak är i alla fall säker: Vi har kommit mycket bättre i ordning här än vi någonsin gjorde i Karlstad. Där hade vi nämligen bananlådor med filmer i sovrummet under hela tiden vi bodde där. Vi hade också en massa lådor i alkoven i vardagsrummet och det blev aldrig riktigt bra där.. Sovrummet var helt klart värst dock. Det var inte fint eller mysigt alls.
Men jag saknar lägenheten i Karlstad lite faktiskt.. Den hade något.

Onsdag:

Idag var det på att igen. Klockan åtta lånade jag Linus cykel och tog mej bort till Arbetsförmedlingen. Fick en väldigt trevlig handläggare som jag faktiskt tror att jag kommer att trivas med. Vi gjorde en ny handlingplan, kollade på lite jobb och så frågade hon om jag hade lust att träffa en jobbcoach. Hon trodde att det kunde vara bra då jag inte var så bekant med hur det såg ut här i Halland med olika företag osv. Jag berättade att min förra handläggare och jag diskuterade att ta hjälp av en jobbcoach, men att handläggaren valde att dröja lite med det då han tyckte att jag gjorde vad jag kunde samt att de inte hade så bra resurser på Arbetsförmedlingen där - jag hade fått betala för jobbcoachen själv. Den nya handläggaren tappade hakan då och sa att "i Varberg betalar minsann Arbetsförmedlingen". I vilket fall som sa jag att en jobbcoach kanske skulle vara en bra idé och hon visade tre olika företag som jag fick välja mellan. Jag sa vilken jag var mest intresserad av och hon sa att om jag kände för det kunde hon ta beslutet direkt - och låta mej träffa en jobbcoach. Så någon gång nästa vecka eller veckan därpå ska jag börja träffa en jobbcoach, och om situationen ser ut som den gör idag ska jag träffa henne en gång i veckan ungefär i tre månaders tid.
Dock verkade det lite osäkert med Alfakassan nu.. tydligen hade någon på AF skrivit in att jag började i maj på förra jobbet - och således uppfyllde jag inte kravet för att få Alfakassa. Jag visade anställningsavtalet jag hade med mej - där det stod att jag började i april. Hon ändrade datumet, men kallade in någon annan handläggare och hörde hur det blev.. eventuellt har det blivit tokigt och jag kanske går miste om bidraget. =S Vi får la se.. annars väntar ju jobbgarantin för ungdomar om tre månader. Men jag får väl kolla närmare på detta om det blir aktuellt. Har ju inte fått mina arbetsgivarintyg ännu - bemanningsföretagen segar (som vanligt).
 
Fy fan vad tråkigt detta inlägget blev..
Well - lite roligare saker då:
När jag kom hem hoppade jag ner i sängen igen och sov en stund. Då jag vaknade drack jag och Linus kaffe, sedan åkte vi iväg till Arken Zoo och kollade på fiskar (Linus funderar på att starta upp ett akvarie). Fanns en hel del fina faktiskt.
Sen var vi inne på Ö&B där vi fick tag i skruv, ett vattenpass, Alfapet (250 kronor - worth it!!) och garn till julkulorna jag ska sticka (men vilka stickor jag ska ha väntar jag lite med.. de har väldigt många storlekar på stickor på Hemtex som är riktigt bra.. det är väl dit jag drar när det är dags).
Efter det åkte vi till Blomsterlandet och köpte lite växter. Balkonglådan fick nya blommor som klarar vintern och så köpte vi två växter som nu står i köket också. Dock tror jag de blommorna är rätt utsatta - katterna har redan varit på dem några gånger.. men vi får la se..
Slutligen drog vi till affärn och köpte mat till dagen. Vi gjorde någon typ av gryta som Linus var sugen på. Det var riktigt gott faktiskt.
Jag köpte också lite grejer till sushin jag tänkte unna mej i helgen. Oh yeah - jag gör min egen. Den är fantastisk!!

Tisdagskväll

Idag har jag inte gjort så mycket.. plockat lite smått härhemma, suttit vid datorn, tagit ett bubbelbad, ätit nudlar och läst en skvätt.
Nu sitter jag och kollar på Once Upon a Time (säsong 1) och stickar. För tillfället stickar jag en halsduk av restgarn.. men just eftersom det är restgarn så lär den inte bli klar på ett bra tag. Håller på med en mössa till Linus också, men jag måste testa den på honom innan jag gör klar den.
Stickade två mössor till brorsan för någon vecka sedan också. Han hämtade ut paketet med dem idag och blev skitglad. Sa att det gjorde hans vecka ;) Hoppas han får nytta av dem. Jag stickade en halsduk till honom i julklapp förra året och den har han väl använt litegrand. Mössor använder han för jämnan när det är kallt dock, så jag tror nog det var en bra överraskning.
Idag ska jag lägga mej rätt tidigt. Ska ju vara på Arbetsförmedlingen redan klockan 08.30 imorgon.. =/
Det är bara tisdag och denna veckan känns redan rätt meningslös. Linus ska iväg i helgen också, så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på..
Nästa vecka blir bättre dock. Vi ska till Trollhättan på torsdag och se W.A.S.P. Sen har morsan och farsan organiserat Oktoberfest på lördagen. Både deras och mina vänner ska vara närvarande. =)

Paws up!!


Ännu ett bra köp:


Awesome!!

.. love Russell Brand..

Jul-längtan är här.

Vaknade sent idag och hann knappt umgås med Linus innan han stack till jobbet. Sedan dess har jag läst förra årets inredningstidningar - julspecialerna och lyssnat på julmusik. Jag längtar jättemycket.
Kollade några julbloggar också och hittade en julblogg som drevs av en som gillade handarbete. Hon stickade julgranskulor efter mönster ur "Julkulor". Kollade boken på AdLibris och bestämde att det var helt klart värt 153 kronor efter att ha provläst den och sett denna videon:
Antar att det är dags att införskaffa strumpstickor nu.. får kolla lite på mönstrena först dock.

Måndagskväll

Idag efter jag kom hem från Arbetsförmedlingen var jag inte så glad. Det blev väl lite bättre, men det känns fortfarande rätt skit.
Sov lite när jag kom hem och Linus gjorde mat tills oss innan han skulle till jobbet. Efter han stuckit sov jag "lite" till. Blev rätt länge. Sen gick jag upp och grejade lite smått. Ingen motivation alls dock, så jag satte mej och spelade TV-spel (vilket, förutom ett litet parti Guitar Hero, jag inte gjort sedan i Karlstad). Linus gav mej ju Alice Madness Returns - där man också kunde ladda ner första spelet (och det är det jag håller på med.. börja aldrig med en uppföljare!!). Kom en bra bit idag faktiskt.
Sen diskade jag och plockade lite i köket. Nu har jag tänt ljus på balkongen och i vardagsrummet och vår fejk-brasa är igång också (den ser faktiskt inte så fejkad ut..). Myspys.
Nu ska bara Linus komma hem också så ska vi titta på Tusenbröder.
När man talar om trollen!!

Seriöst??

Det var nog det mest värdelösa möte jag någonsin varit på. "Informationsmöte" var precis vad det lät som. Ett möte, med flera deltagare, med info om hur det gick till att vara med i Arbetsförmedlingen. Alltså ett möte jag var på för över två år sedan, så jag är inte direkt nyligen inskriven på AF!! Det enda jag tog med mej från mötet som jag faktiskt behövde var ett papper med en tid för handlingsplan på onsdag kl 08.30.
Jag var så jävla förbannad och så grymt besviken att jag till och med grät en skvätt när jag kom hem. Är jag någotslags mellanting på Arbetsförmedlingen som de inte riktigt vet vart de ska göra av??
Fuck you, fuck you very much.

Varför blir jag alltid så nervös??

Idag steg jag upp klockan 6 och började göra mej i ordning. Jag ska nämligen till Arbetsförmedlingen idag igen. "Informationsmöte" står det på lappen?? Jag tror dock att vi ska upprätta en ny handlingsplan.
Sedan står det att jag ska ha med betyg samt något som styrker att jag haft jobben jag har haft (de har dock redan bockat av allt detta på Arbetsförmedlingen i Karlstad, så det ska väl inte behövas??). De vill också att jag tar med mej mitt CV, men det har jag bara på datorn, så jag får väl erbjuda mej att maila det.. dessutom kollade min förra handläggare i Markaryd på mitt CV och tyckte att det såg bra ut.
Det står inte att jag ska ha med mej någon lista på jobben jag sökt, så det struntar jag i. (Hälften av listan är dessutom på morsans och farsans dator i Småland, så jag tror jag får be dem att skicka över den såsmåningom.)
 
Som vanligt är jag nervös då jag ska iväg. Jag hatar att behöva göra något där jag måste prata med en person och inte vet vem jag ska prata med. Här i Varberg har jag ju fått intrycket att många är otrevliga också.. fuck my nerves.
Jag hoppas det går snabbt och smärtfritt i alla fall. Och som vanligt får jag tänka att: Även denna dagen har ett slut.

Nu måste jag knalla iväg.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!