Nyårsafton

Linus var bussig och hjälpte mej med dagens handlande, så jag slapp gå ut i ovädret. =) Dock ska det regna hela dagen och vi ska ju ta oss till Trollhättan sedan.. får se hur vi tar oss hem ikväll.. Linus ska ringa efter taxi om en stund och jag hoppas de har en bil ledig vid någon vettig tid!!
Nu ska jag piffa till mej lite till och sedan blir det käk här innan nyårsfirande.
 
Gott Nytt År!!

Söndag

Denna dagen började med ett litet kaos. Under morgonen hade Spock vält ut en julgrupp som stått på köksbordet och dragit ut blomma, jord och dekorationsstenar i hela hallen. Han fick nog mycket skäll eftersom han gömt sej nästan hela dagen.
Jag blev mest orolig för om han skulle fått i sej något av julblomman, då jag har för mej att den sorten är giftig för katter. Men han har ätit och druckit som vanligt så..
Som vanligt kollar vi på TV under kvällarna här i Vänersborg, så kvällen blir lugn..
Imorgon ska vi ut och handla på dagen och på kvällen ska vi till Trollhättan för nyårsfirande. Det blir nog trevligt =)

I Vänersborg..

Juldagen var jävligt chill. Vi åt rester, umgicks, spelade TP och såg Ett Päron till Farsa Firar Jul.. Och på annandagen så stack mamma, pappa och mormor.
Linus köpte en ny TV på mellandagsrean =) Så vi behövde inte använda tjockisTV:n så länge.. Nya TV:n har 3D-funktion vilket jag suttit och lekt med - självklart med "solbrillor" på.
Annars tog vi det lugnt på annandagen.
Igår drog vi till Harry's och käkade med Jimmy. Sjukt gott. Sen skulle Linus till jobbet, men jag och Jimmy drog till Black Pearl och lyssnade på liveband istället. Och efteråt kollade vi på konserter på DVD. Jag försökte få Jimmy att intressera sej för musikal också, men jag tror inte jag lyckades..
 
Just nu är jag i Vänersborg. Vi åkte i eftermiddags och har inte gjort många knop hittills. Linus skulle egentligen spelat in idag - till TRIALs nya singel, men det blir av imorgon istället. Och tur var nog det - eftersom han blivit förkyld och febrig. Återstår dock att se om han kan spela in imorgon eller inte..
Imorgon blir det lite julfirande här med.. det var tråkigt att höra när svärföräldrarna berättade att de inte firat jul alls i år - de var helt ensamma också.. ingen julklappsutdelning (paketen ligger fortfarande under granen) och ingen julmat.. de såg på TV typ^^. Så vi får la lägga manken till och se till att det blir juligt imorgon istället =)
Vi ska vara i Vänersborg tills efter nyår. Nyårsafton ska firas med Linus band och sedan blir det nog någon extra dag här innan vi sticker hem igen.

Julen 2012

Varför tar julen alltid slut för fort!?!?
Vid tolvtiden igår kom mamma, pappa, mormor och brorsan hit. Vi fikade och sen tog vi en promenad ner till havet. Efter det åt vi julmat (som jag antar att vi kommer att käka idag också då det blev så mycket mat över..).
Sen kollade vi lite på TV - julkalendern och Karl-Bertil Jonsson.
Vi spelade sällskapsspel och så kom Jimmy över.
Vid halv elva kom Linus hem och äntligen var det julklappsutdelning!! Pappa tvingade oss att vänta tills Linus kom hem nämligen..
Jag är riktigt nöjd med mina klappar i år. Av Linus fick jag Pink Floyd - The Wall på LP (!!), Lady Gagas parfym och Frankie Stein-dockan jag velat ha så länge. Av mormor fick vi pengar.
Mamma och pappa gav oss en köksvåg, en smörgåsgrill (OBH Nordica - Chili), handdukar, TP (något vi velat ha i flera år!!) och pins med Republikanska föreningens logga XD
Brorsan (och föräldrarna) gav oss familjefotot som Dan tog på oss i mellandagarna förra året framkallat på canvas - ÄNTLIGEN KAN VI HA DET PÅ VÄGGEN!!
.. det känns som att jag har glömt något, men ni fattar - vi fick bra grejer.
 
Brorsan blev väl måttligt glad för sin vägskylt och avspärrningsbräda - men betydligt mer glad över The Wall-biljetterna som jag gömt i en bok om Pink Floyd. Pappa fick Släng dig i Brunnen på DVD, mamma fick en himla massa lyktor, mormor fick också lyktor och Linus fick en bok, två LP-skivor, Jönssonligan-boxen och Forrest Gump på Blu-ray.
 
Idag har vi satt upp en hylla, Linus stack till jobbet för någon timma sedan, resten är ute på promenad (jag orkade inte följa med idag..).
När de kommer hem blir det väl mat, sen sticker Dan =( Han fick samtal från någon polare i Falkenberg igår som bjöd in honom på fest, så han drar dit istället..
De andra stannar i alla fall tills imorgon =)
 
Det märks ju att lägenheten är rätt liten när man ska bo fler än två här. Men i framtiden när jag har hus ska jag minsann arrangera världens bästa julfirande som ska vara 23-25:e. Alla ska fan vara med.

Julafton!!

Idag lyckades jag med bravaden att vakna innan klockan ringde!! Så vid halv 7 steg jag upp, duschade, kokade ägg, fixade kaffe, kollade på julkalendern m.m.
Nu tänkte jag göra mej i ordning lite innan jag fortsätter med småfixet. Om typ två timmar kommer folket =)

Merry fucking Christmas!!


Been busy..

Jansson är fixad, golven är rena, bord och ytor är rena som fan, disken är borta, katternas päls är i ordning, småpinaler är bortplockade, kylen är rensad, kuddar är fluffade, sängen är bäddad, värmeljus är utpluttade, naglarna är målade,  blommor är vattnade.. jag har varit flitig som fan idag.
Nu har jag tid att göra mej själv i ordning lite.
Ikväll blir det Bingolottos uppesittarkväll!! Weii!!

Dan före dopparedan..

Igårkväll lagade vi mat med Jimmy och sen drog vi över till honom och såg Extras. Linus såg bara två avsnitt, men jag och Jimmy pallrade oss igenom hela andra säsongen + julspecialen.
Jag kom hem vid tvåtiden och gick och la mej en stund senare - men huu vad jobbigt det var att stiga upp ur sängen imorse.. därför är jag fortfarande relativt nyvaken..
Jag ska göra mej i ordning lite, sen blir det städning, matlagning m.m.
Ikväll är det uppesittarkväll på Bingolotto!!

New shoes!!


Fixar och donar..

Nu har jag slagit in julklappar (det tog tid!!) och skickat digitala julhälsningar till personer vi fått julkort av (men inte skickat något tillbaka).
Jag blev också förvånad innan då jag såg att postbilen kom.. eller först reflekterade jag inte så mycket över det, men sen kom jag på att det är ju lördag (??). Weird.
 
Nu sitter jag och kollar på VH1 (vi har fått kanalen över jul) och tänker "Tina Turner är ju fan snygg..".
Bara för det får ni en video också:

Dagens agenda..

Jag har inte kommit igång riktigt för dagen än.. sitter och dricker kaffe, kollar på Discovery och försöker bli levande.
Jo - nu har vi en tjockisTV och jag är svinigt glad över detta. Jag ser mej inte som TV-beroende, men det är fan gött att ha TV när Linus är på jobbet och en annan inte har ett jota att göra.^^
 
Så fort jag vaknat tänkte jag fortsätta att fixa här i lägenheten inför jul. Det är en himla massa småsaker att göra.. slå in de sista paketen, tacka folk för julkort vi fått, laga Jansson, organisera i kylen och sånt..
Imorgon gör jag större grejer som att dammsuga, torka golven och fixa till katternas päls.. fast deras päls är inte så betungande, jag ska inte schamponera och hålla på.. bara borsta och rolla (klädroller funkar skitbra - och katterna älskar det!!).
 
Jag kollade min mail innan med och blev överlycklig då jag fått mail från posten idag att mina skor kommit fram. Hoppas Linus vill köra bort till Coop sen efter jobbet. Me want my shoes.
 
Nej, nu har jag druckit upp kaffet. Jag får ta och hyda till mej och sen börja greja.

Jag tittar på TV, Spock tittar på mej..


Tagga söndag..

.. då smäller det!!

Jordens undergång..

Jag tror inte mina pjux hinner komma fram idag =( De skickades ända ifrån Lübeck.
Meen - jag har i alla fall färgat håret, så nu slipper jag ha ångest över utväxten. Som omväxling färgade jag håret i blåsvart - jag vill ha mörkt, mörkt, mörkt!! Jag har inte haft denna kulören sen jag var 14 tror jag.. nackdelen är att den skimrar i blått när det är ljust. I want it all black.
Det tar ju alltid några dagar innan jag är nöjd med håret efter färgning (för tillfället är ju hårbotten också färgad och det ser ut som jag har peruk på..), så vi får la se vad jag tycker efter helgen.
 
Även idag blir nog en rätt fullspäckad dag - men vi håller oss mestadels på hemmaplan. Städning och plock står på schemat. Jag tänkte försöka fixa lite av julmaten också..
Förhoppningsvis får vi en (tjock)TV idag också. Vår TV gick ju sönder, och i väntan på att köpa en ny fick vi en tjockis av Linus jobbarkompis. =)
 
---
Update 13:58

Alldeles plötsligt känns det som att jag börjar få lite mer koll på läget. Jag har stämt av med morsan vad alla bidrar med till julbordet, planerat hur alla ska få plats här (vi är iofs bara fem pers, men vi har lite begränsad plats..) och jag är klar med strykningen (det är sååå tråkigt - men bra blev det).
Dessutom har jag gjort en (lång) lista på allt som behöver göras.. jag har koll på hur mycket och vad som ska göras. Nu ska vi bara bocka av allt också.
 
Förra julen firade vi hos Linus bror, vilket var väldigt trevligt. Men det jag ser fram emot mest denna julen är att min familj kommer hit - och mormor som jag inte firat jul med på väldigt länge.
Sen saknar jag brorsan med. Ska bli kul att träffa honom.

Gölligöll


En fullspäckad dag..

Nu har vi landat härhemma igen.
Lunchen hos Jonas och Jeanette var superb!! Riktigt gott.
Sen bar det av till jobbcoachen, Jeanette var snäll och skjutsade mej.
Väl hos jobbcoachen satt vi och visste inte vad vi skulle göra dock.. just angående utbildningen så har vi inte alla fakta - och vet inte vad vi ska lägga fokus på i coachningen.. så vi sa att vi ses den 4:e januari och ser hur läget ser ut då och behövs det så får jag något extra möte hos henne efter att "kontraktet" gått ut - och det kändes vettigt.
Hon sa att jag kunde få en kopp kaffe för att fördriva tiden, men jag skulle ändå gå en runda på stan och leta julklapp till mormor och försenad födelsedagspresent till morsan.
Efter en stund kom Linus och joinade och då vi var klara på stan stack vi till Göteborg där svågern bjöd på hamburgare. Jag var redan mätt efter lunchen, men åt glatt ändå. Deras yngsta dotter (4 år) var ovanligt pratglad och jag fick höra diverse roliga historier om bloddrickande fladdermöss, fick hela julkalendern återberättad, byggde lego, fick höra på alla låtarna hon sjungt i luciatåget m.m.
Linus kollade på mej och Matilda där vi pysslade, pratade och lyssnade (i alla fall i mitt fall) och sa att jag borde jobba med barn. Meeen - nej.
Jag gillar ungar, gillar att busa och skoja och stöka.. men jag skulle inte vilja jobba med det. Oh nooo.
 
Nu blir det väl chill resten av kvällen.
Skönt att vara hemma igen.

Om jorden går under imorgon..

.. så hoppas jag verkligen att mina nya skor kommer hinna fram innan..
Man vill ju vara snögg om föttera!!

Julstressen

Jag var jäkligt effektiv igår, men så gick jag upp tidigt också.. framåt tidiga eftermiddagen tog energin slut och jag var tvungen att ta en powernap då vi skulle på popquizen på kvällen. Denna gången följde även Jonas med =)
Jultema kändes som vår grej, men trots att vi kunde Taube, Ainbusk, Lasse Stefanz, Leif Loket Olsson, Busungarna, Nordman, Slade, The Pogues, Bobby Gandalf, Bing Crosby m.fl. så gick det inte vägen =( För en gångs skull var jag ju tämligen övertygad om pallplats!! Maybe next time..
 
Idag vaknade jag rätt tidigt och gick för en gångs skull upp direkt då jag vaknade!! Till och med innan klockan ringde!!
Vi har kollat på julkalendern och tagit det rätt lugnt.. nu ska jag i alla fall göra mej i ordning. Vi ska till Jonas & Jeanette om en stund och käka, sen ska jag kila bort till jobbcoachen, gå på stan och slutligen ska vi till Göteborg och träffa svågern med familj.
Jag känner mej stressad..
I perioder gör vi verkligen ingenting, men annars har vi fullt upp - på julen har vi alltid fullt upp. Jag ville fira julen här med familjen för att slippa åka runt en massa, men det blir en massa "åka runt" ändå. Dessutom har vi en massa grejer att fixa här hemma med inför själva julfirandet.
Vid nyår har vi planerat en trip till Vänersborg och Trollhättan sedan långt tillbaka i alla fall - och det är den sista inplanerade resan på ett tag. Linus och bandet ska spela in till deras nya singel och så blir det väl fest där med. Men efter nyår ska jag minsann ta "semester". Jag vill ligga på soffan och inte göra någonting i ett år typ.
 
Förkylningen börjar försvinna förresten^^

Barnsligt, Kanja..

 

Uppe med tuppen..

Ugh, det var jobbigt att kliva upp ur sängen idag.. jag kom hem vid halv två igår - satt hos grannen och kollade på TV. Och idag skulle jag upp och tvätta vid 7.
Linus kom hem strax efter 6 och fixade kaffe och grejs innan han väckte mej. Jag var allt annat än charmigt nyvaken när han petade på mej.
Jag kom bort till tvättstugan såsmåningom och nu har jag fixat lite grejer på datorn.. som att söka några jobb. Har ni någonsin varit med om att ett företag vill att man kompletterar sin ansökan med en video på sej själv?? Jag hoppade över det steget..

Idag kommer jag nog ha fullt upp..

Julkort!!

Idag fick vi minsann julkort!! Vi har tidigare bara fått av mor och far, men nu var det av morbror med familj, Julia & Mattias i Falkenberg och av Maria Montazami. =) Muehe!!
Jimmy kom över för en stund sedan och han och Linus har nu dragit till Coop för att handla käk. Vi ska äta lasagne. Yummie.
Ursäkta dålig kvalité på bilden.. jag orkade inte fixa en ny..

Bilder från glöggprovningen

Nu har Jimmy minsann lagt ut bilderna han tog från glöggprovningen - och mycket riktigt hade han fler än mej.


Julstress

Nu börjar jag känna mej smått stressad inför julen. Denna julen kommer vi fira hos oss. Det blir rätt lugnt - Linus jobbar eftermiddag på julafton, men han hinner nog med lite julfirande i alla fall. Mamma, pappa, brorsan och mormor kommer också upp.
Det jag är mest stressad över är nog julmaten. Jag vet knappt vad man har på ett julbord!! Men mamma och mormor tar också med sej lite grejer, så jag behöver inte göra allt själv..
Jag har fortfarande några julklappar att slå in och en himla massa småfix att göra. Dessutom kommer vi vara rätt upptagna med andra grejer denna veckan med, så tiden räcker inte riktigt till känns det som..
 
Men det löser väl sej..

En fisk till Kanja..

Jag och Linus var och handlade idag. Linus skulle hämta ut något paket med och utlämningsstället låg precis vid zoobutiken - så vi stack in och kollade på fiskar.
Linus köpte några kardinaltetror och en mal. Jag hittade en babyrosa kampfiskhona som jag köpte. Arya kallar jag henne - som den nörd jag är (Game of Thrones). Hon är astuff även om det inte ser ut så..
Undrar hur många som döper sina fiskar.. jag har namngett flera av dem..
Tetrorna fick väl akvariet att lysa upp en gnutta i alla fall, men än är det inte så färgglatt som jag tror Linus tänkt sej det.. han har nog tänkt ha fler växter med och någon gång ska väl de förbenade rötterna sjunka med..
 
Akvariet står i ett mörkt hörn - så det kvittar hur vi tar kort på det, det blir ändå inte riktigt bra..
 

Spenatsoppa

Fi fan.. näsan rinner och rösten sviker. Det är inte lätt minsann!!
Men jag har gjort min förkylningssoppa, så snart är jag nog fit for fight igen!!
Förkylningssoppa = Spenatsoppa som serveras med ägghalvor och knäckebröd.. fast nu har vi inga ägg och det känns som att jag bara kan få i mej flytande föda för tillfället.
Kanjas spenatsoppa:
Ingredienser:
400-600 g hackad och fryst spenat
1-2 gula lökar, finhackade
3-6 vitlöksklyftor, pressade (Vitlök är bra när man är sjuk och ingen vill ändå hångla med en när man är förkyld - så ös på!!)
1 L vatten (typisch..)

2 st buljongtärningar
2 msk vetemjöl
2 msk smör
Grädde/mjölk
Kryddor
Citron (pressad)

Börja med att fräsa löken i smöret.
Häll sedan i 9 dl vatten och ner med buljongen. Låt koka tills tärningarna upplösts.
Ner med spenaten och låt tina i den heta buljongen.
Rör ut den sista dl vatten med mjölet och så mycket grädde/mjölk man vill ha.
Häll ner mjölröran i soppan.
Smaka av med kryddor och pressad citron.
Låt stå på spisen tills du tycker den kan vara klar.
 
Krya på dej!!

Helgen

Jag och grannen satt och kollade på Extras hemma hos honom i fredags. Plötsligt knackade det på balkongdörren. Jag kikade ut bakom gardinen och sa "Tjejer!!" till Jimmy. Han öppnade dörren och såg ut som ett levande frågetecken. "Hej!!" sa tjejerna.. "Hej??" sa Jimmy. Sen frågade de efter mej!?
Det var Bim och Pedersen som var överraskningen Linus pratat om!! Jag hade bjudit in dem till vår glöggkväll - men de hade sagt åt mej att de inte kunde komma hit. Men de kom i alla fall!! =D
Vi stannade kvar hos Jimmy och tjötade och kollade på Black Books.. kändes lite dumt att bjuda in folk till honom som han aldrig träffat^^ Fast jag frågade ju i alla fall.
När Linus kom bort tjötade vi lite till och sen drog vi över till oss istället.
 

På lördagen gick vi upp relativt tidigt och tog bilen till Halmstad där vi käkade med mor och far.
Väl tillbaka i Varberg gjorde vi oss i ordning och sedan började folket komma. Jimmy, Jonas & Jeanette med dotter, Jessica, Johannes och vi då.. (jag tror inte jag glömde någon och kände att det blev en jävla massa J:n..)
Vi provade glögg tills det inte var gott längre (Lakritsglöggen tyckte i och för sej alla smakade skit.. vi har kvar en massa av den.. funderar på att ge till pappa - han älskar lakrits och skumma smaker!!). Sen gick vi på ölen lite hårdare. Vi körde ölspel och dansade så hyllor och akvarie vinglade.
Sen fick någon idén om att vi skulle åka pulka på klipporna. Ajsing vad ont jag hade i kroppen igår.. jag gick runt härhemma och sjöng om mina blåmärken - I'm blue da ba dee da ba die..
Erica och Bim stack vid elvatiden igår. Jag chillade mest och Linus sov.. på kvällen åt vi pizza med Jimmy.
Jag gick och la mej rätt tidigt för jag blivit så förkyld/febrig. =(
Jag antar att det kommer upp fler bilder från helgen här senare - så fort jag lagt vantarna på de Jimmy har.
// Glömmer alltid ta foton..

Fredagskväll

Linus har sagt att han kommer hem med en överraskning till mej ikväll.. men vem orkar vänta på överraskningar?? Jag behöver sysselsätta mej med något.. jag tog ut Suzi i "trädgården" (Läs: Vår lilla gräsplätt; Spock är fortfarande för liten för selarna vi har - men snart får även han komma ut!!) en runda. Hon tyckte inte det var lika obehagligt som hon gjort innan.. med snö alltså..
Nu lyssnar jag på Suzi Quatro och alldeles strax ska jag över till grannen - som jag bjöd in mej själv till. Vi ska laga mat och se någon film.
Tjo!!

Julhemlisar

Idag tog jag och Linus lite sovmorgon. När vi väl kom upp ur sängen drack vi kaffe och kollade på julkalendern. Jag måste säga att jag är mycket positivt överraskad av årets julkalender. Min favorit är, och har alltid varit, Mysteriet på Greveholm. Jag var mycket skeptiskt till en uppföljare - men för att vara en uppföljare måste jag säga att den håller måttet!!
Linus stack sedan till jobbet och jag stack in till stan för att fixa julhemlisar.. hoppas resultatet av mina mödor blev bra i alla fall.
När jag kom hem för en stund sedan fick jag gå runt och leta efter Spock. Han var som bortblåst!! Jag kollade till och med i trapphuset - om han smitit ut.. men så hittade jag honom till slut - han låg och sov i en garderob.. puh!!
Nu ska jag kolla på mina serier (bajs att serierna jag följer tar halvsäsongsuppehåll nu..).. sen ska jag väl slå in lite paket och kanske käka något!!
Yeah, I was there!!^^

En liten tankeställare..

Precis efter jag publicerat föregående inlägg gick jag in på Facebook och kollade statusuppdateringar.
Det kändes lite ironiskt och konstigt att se detta efter att man precis läst en bok om en person vars liv fick en helt annan utgång..
Thumbs up for Russell i alla fall.<3

En bok om beroende..

Jag älskar att läsa biografier - helst självbiografier.
Efter att Amy Winehouse dog kom ett gäng böcker om henne, men jag blev inte sugen på att läsa någon av dem.. det kändes som att författarna bara ville pumpa pengar ur historien innan den svalnade.
Sen såg jag att Mitch Winehouse, Amys far, skrivit en bok om henne och donerade alla pengar som han tjänade för boken till välgörenhet för unga med beroende, bostadslösa m.fl.. 
När jag såg denna bok tänkte jag att denna är väl så nära en självbiografi man kan komma i detta fall??
Jag såg fram emot att läsa om Amy Winehouse - personen, uppväxten och till viss del hennes problem med drog- och alkoholberoende. Men jag ville få dendär riktiga personen - inte medias framställning av henne.
 
Boken börjar rätt kort och koncist om Amys uppväxt, hur hon slog igenom, hur hon började med droger - och sedan tar den nästan upp hennes liv dag för dag - ända tills hon dör. Mitch Winehouse har bland annat tagit hjälp av sin egen dagbok när han skrev denna boken, men det kändes nästan som att läsa dagboken själv. Jag överdriver inte när jag påstår att två tredjedelar (om inte tre fjärdedelar) av boken är skriven på dethär sättet.. den dagen drogade hon - inte den dagen.. den dagen drack hon.. nästa dag drack hon med.. där blev hon inlagd på sjukhus. Och dessa dagarna är beskrivna in i minsta detalj. Ibland blir det lite tråkigt och det känns som att Mitch Winehouse bara maler på och det händer inget nytt.
Som biografi skulle jag därför inte rekommendera denna bok. Det känns mer som att boken handlar om drogerna och alkoholen än om Amy.. fast det är klart - de säger ju att de är beroende som kan ta över ens liv..
Men jag kan säga att boken gav en bra inblick i Winehouses olika beroende - och beroende över huvud taget. Skulle man jämföra med Russell Brands "My Booky Wook" där han själv berättar om sitt beroende går han inte in lika detaljerat på hur svårt det faktiskt är att bli av med.
 
Men jag ska inte hacka för mycket på denna bok. Den var läsvärd - jag tyckte den var intressant. Men jag blev lite missnöjd på att jag inte fick bitarna av den Amy jag ville läsa om. Vem hon egentligen var.

Julkulor!!

Ikväll gjorde jag klart dessa julkulorna. De är stickade med 100% ekologisk ull från Hemtex. Jag är mycket mer nöjd med dessa än de förra jag gjorde med akrylgarn.
Jag har fler julkulor på G, men jag har inte stoppat dem än.. det är så tråkigt att sy in och fästa trådar och bläk - jag drar mej oftast för det, men resultatet blev ju bra =)

En fika..

Idag stack jag och Linus till Jonas, Jeanette och deras dotter Elliotte på fika. Vi satt bara och tjötade och drack kaffe i några timmar - Elliotte pratade mest. Go unge!! Detta var andra gången jag träffade henne - förra gången var hemma hos oss.. då var hon lite blyg i början, men det släppte snabbt. Idag när vi kom hem till dem stod hon och väntade på oss och ropade ut våra namn när vi kom - jojomen, hon har till och med lärt sej mitt namn (smart unge.. inte ens tre år gammal!!). Hon frågade efter katterna som hon lekte med när hon var här och så gav hon mej en kram när vi gick. Linus fick ingen ;)
Nu står Linus och gör glögg inför helgens glöggfest och jag håller på med jobbsök - imorgon ska jag till jobbcoachen igen.

Jul på Liseberg

I måndags kväll var vi på Jul på Liseberg. Riktigt mysigt, men ack så kallt =/
Jag är i alla fall glad att vi fick uppleva det under kvällstid samt med snö - många man hör åker dit möts av regn, och vissa åker dit under dagen..
Jag skulle hämta ut några biljetter, så det var det första vi gjorde när vi kom dit. Sen mötte vi upp svågern med familj och åt på Donken. Och sen, ja - Liseberg.
Vi handlade inget, mer än en mugg glögg - men vi var väldigt nöjda med kvällen i alla fall. =)
Batteriet i kameran dog, givetvis.. men några bilder blev det.. lägger dock inte ut på sällskapet.

Sällskapet

Okej, imorgon blir nog en roligare dag..
Men det är dagar som dessa då man verkligen känner hur glad man är för katterna. Jag vet att jag alltid tjatar om dem och lägger ut bilder både här och på fejjan.. jag kan tänka att många blir lite irriterade på det (in fact - några har kommenterat detta).. precis som jag blir irriterad på en massa barnbilder/hundbilder/bilbilder och whatever.. but I don't give a fuck.. jag bryr mej faktiskt inte alls om vad folk tycker.
När jag flyttade till Karlstad var jag väldigt ensam. Jag hade dock Sandra att umgås med (förutom Linus då.. givetvis..), men jag var fortfarande ensam - speciellt då jag pluggade på distans och inte kom ut ur lägenheten så ofta.. Så vi skaffade Suzi - för jag ville ha sällskap.
Det dröjde inte långt efter vi skaffade Suzi som vi började prata om att skaffa en till katt såsmåningom. Dels för vi ville ha en till, men mycket också för Suzis skull. Hon tycker inte om att vara ensam och vi ansåg att hon behövde en kompis.
Så dök Spock upp på Facebook när jag bodde hemma i väntan på flytten till Varberg och vi föll för honom. Suzi och han funkar skitbra ihop och vi är helt galna i dem båda. Suzi är den mysiga, pratglada och snälla. Hon förstår en på något vis. Är jag ledsen så är hon alltid vid en och gosar till exempel. Spock är tyst, lite skygg och jävligt busig. Han gör något dumt varje dag. Fast han förvånar en ibland.. han kommer sällan fram till en, men som ikväll la han sej uppe på soffan och la tassen på min arm (för de som inte vet så är det en liten kärleksförklaring).
Så ja, jag tjatar mycket om katterna för jag tycker så mycket om dem.. och för att de är mitt sällskap. Nu är Linus på jobbet och jobbar många och långa timmar. Jag är hemma och vet inte riktigt vad jag ska göra.. jag är i en ny stad igen och tycker det är svårt att hitta ut ur lägenheten. Jag pluggar inte, jag jobbar inte.. jag träffar inte så mycket folk helt enkelt..
Men katterna är alltid där.
Nedan: Annonsbilderna vi föll för..

WTF!?!?

Ni vet hur gäspningar smittar??
Gäspa för fan inte framför katten.. huu!!

Meeeh!!

Nu är jag nästan klar med julklapparna för i år.. det är farligt att snurra runt på olika sidor.. nu beställde jag ju något till mej själv också..
// Asbra på att okynneshandla.. =/

Uttråkad och bitter..

Igår var verkligen en skitdag rakt igenom.. jag kände mej så nedrans ensam och ömklig.
Idag känns det la lite bättre, men jag har fruktansvärt tråkigt..
Imorgon blir det nog lite bättre i alla fall - eventuellt drar vi till Göteborg och träffar svågern med familj och går på julmarknad på Liseberg.. det har iofs snöat hela dagen, så vi får väl se hur det ser ut imorgon.. om vi kommer iväg alltså..
 
Nej, annars gör jag inte mycket ikväll.. har tagit mej ett glas vin, läst lite, kollat på Fringe och Solsidan.. spelat lite Sims (men det laggade bara, så det var tråkigt)..
Just nu sitter jag och irriterar mej på folk på Facebook.. Inte folk i allmänhet, men ni vet dedär "vännerna" vi alla har, med på tok för få hjärnceller och tankarna som går lite för långt åt höger.. Nu när Sd florerar mycket i media har det ju blivit många kommentarer.. och nu kastas bensin på elden då de läser att man inte får vara pepparkaksgubbar i Luciatåget eller sjunga psalmer vid jul och det kliar så mycket i fingrarna på dem att de bara mååååste lägga en kommentar så alla kan se vilka kloka åsikter de har. Och alla statusuppdateringar innehåller "Jag är inte rasist, men.." Gå och dö, ni är så jävla äckliga. Att ni känner er manade att förtydliga att ni "minsann inte är rasister" säger bara oerhört mycket om vilka tankar ni faktiskt har.
// Storrensning bland Facebookvännerna snart kanske??

Blä.

Fy fan vilken tråkig dag detta blev då.. =/ Jag har tittat på Skärgårdsdoktorn och lyssnat på Slade.. och målat naglarna.. jag vet inte vad jag ska göra..
Linus jobbar tolvtimmarspass idag, så han kommer först hem imorgon bitti..
Det suger.

En rolig affär!!

Jag och Linus skulle bara in till stan kvickt - inom Hemtex och Systemet. Men på väg till Hemtex hittade vi en skivaffär där vi fastnade och då vi kom därifrån hade vi ett gäng LP-skivor, var 600 kronor fattigare - men fick varsin film, pepparkaka och löfte om 20% rabatt nästa gång vi var där om vi tog med en skivintresserad kompis.
Butiken var rätt nyöppnad och påminde mycket om Knastret i Karlstad. Kul!! Där lär vi nog hänga fler gånger. (Enda affären med LP-skivor som funnits innan är en antikaffär som tar in allt.. här var det minsann kvalité!!)
Här är min del av skörden (Slade, Kate Bush, Bon Jovi, T-Rex, U2, Sweet och min barndomsidol Monica Zetterlund):

Chilledag

Musikquizen igår var fan skitsvår!! Tema 60-70-80-tal. Jag som anser mej vara rätt bra på 60- 70-tal i alla fall kunde väldigt lite. Några av svaren fick vi rätt på i alla fall.. Siw Malmqvist, Olle Adolphsson, Nancy Sinatra, Louis Armstrong, Kate Bush och Nina Hagen tror jag vi fick höra och kunde..
Vi kom hem precis när Linus kom hem från jobbet och vi YouTubade och lyssnade på musik. Det var en trevlig kväll.
 
Idag ska jag bara chilla. Läsa lite, lyssna på musik, se någon film kanske och sticka.

Suzi Q


Buddies..


Onsdag är det va??

Vi har spelat LP-skivor hela morgonen. Vi fick med oss en bunt från svärfar. Mycket med Rolling Stones, men favoriten är nog Pugh-plattan vi fick. Den ska minsann spelas när jag kommer hem igen - för jag ska strax gå in till stan för veckans möte med jobbcoachen. Ska bli roligt att berätta för henne att AF erbjöd sig fixa min bartenderutbildning (vilket vi pratat mycket om).
Ikväll blir det förhoppningsvis några bier och musikquiz på Harry's.

Mat på G.

Fy fanken vad trött jag blev efter jag kom hem. Jag orkade se senaste avsnittet av Dexter, sen la jag mej och sov i några timmar!! Scheisse.. Hade dock svårt att sova igår och fick väl inte sömnen jag behövde..
Nu är jag bara seg, men det är mat på G så det ordnar sej nog. Ugnsrostad potatis á la Jamie Oliver. Yummie!! Linus fick skala potatisen. Mina händer är så torra och att skala potatis är typ döden.. men jag får nog göra det i dagarna ändå, för jag ska göra en massa Jansson och frysa in..
Efter maten blir det nog dagens avsnitt av julkalendern =)

AF förvånar!!

Hemma från mötet nu.. om jag gick dit med tunga steg gjorde jag minsann inte det på vägen hem. Fy fan vilken trevlig handläggare jag fick nu.
Hon frågade vad jag ville göra i framtiden.
"Jag vill öppna en krog.. därför har jag pluggat företagsekonomi. När jag får jobb tänkte jag jobba stenhårt och få ihop pengar till en bartenderutbildning och sedan fortsätta på det spåret."
"Jahaa.. en krog.. bartenderutbildningar kan vara rätt dyra.."
"Den jag kollat på kostar nästan 30 000.."
"Men vi har bartenderutbildningar i Halmstad. Man utbildar sej först till servitris och sedan bartender. Kötiden är rätt lång, men vill du så kan vi sätta upp dej på kölistan redan nu och spara 30 000."
Fy. Fan. Vad. NAJS!!
 
Så nu står jag och väntar på utbildningen.. annars är allt som vanligt en månad framöver.. jag går hos jobbcoach en gång i veckan och söker jobb hemifrån.
I januari ska jag till AF igen och så ska vi se hur det ser ut med kötiden och om jag kanske får ha någon annan aktivitet undertiden jag väntar..
 
// Klaad Kanja

Beger mej snart..

Usch.. snart ska jag bege mej mot AF. Snön ligger så fint därute, men HUU vad kallt det är.
Jag har rotat fram långkalsongerna och ett par mjukisbyxor (eller fyllebrallor som jag kallar dem) passade bäst över.
Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte.. =(
Jag har delat den förut, men den är väl värd att se (eller se igen):

Det är..

.. ungefär ett år sedan jag började sticka nu.. Det första projektet var en halsduk till brorsan.. sedan dess har det blivit en massa kul. Farfar skickade ju mej famors gamla stickor med. Farmor var grym på att sticka.. hade hon levt idag hade jag bett henne att hjälpa mej med tekniker och att läsa mönster och sånt.. nu får jag lära mej själv.. men jag blir bättre på det i alla fall!!
Just nu kämpar jag ju på med julkulorna som är lite pilliga.. men de blir rätt fina. Bilder kommer inom kort!!
Fick med mej ett gäng stickningsmönster från svärmor också. Nej, hon stickar inte, men hon läser sådana "dam-tidningar" med stickningsmönster i..
Bild från första projektet:

Julpynt

Grannen kom förbi ikväll och hade med sej julpynt som han gjort till oss =)

Sovstilen..


Mys

 

SNÖ!!

Idag när jag vaknade så snöade det<3 Igår när vi kom hem till Varberg var det bara lite snö mellan grässtråna, men nu!! Nu börjar det minsann likna något. Till och med så jag förmodligen får bort till arbetsförmedlingen imorgon. Jag vågar inte cykla i snö - även om ingen annan verkar bry sej om halkan här..
Idag har jag minsann varit flitig. Jag har tagit tag i nästan allt jag inte hunnit i helgen. Jag har sökt jobb, redovisat mina sökta jobb för AF, läst igenom allt material inför mötet imorgon samt förberett och plockat ihop det jag skulle ha med mej, gått och handlat, snackat med mor i tele, plockat och organiserat bland julpyntet, fixat klart alla julkort som ska skickas och såklart har jag också hunnit kolla lite på mina serier. Mein gott vad spännande det är i Walking Dead. Jag hoppas på det bästa och väntar med spänning tills februari - då det börjar igen.

Borta bra, men hemma bäst..

Jävligt fittigt att MUSE ställde in. Jag är fan skitledsen.. men det kommer väl fler gånger..
 
Besöket i Vänersborg var rätt trevligt. Vi chillade mest. Jag läste Michael Nyqvists självbiografi och stickade. Vi såg film och grejs.
Idag när vi kom hem tände vi en massa ljus, lagade vi käk och bjöd över grannen på adventsglögg.
Sen kollade jag och Linus på julkalendern och Solsidan. Brorsan ringde en sväng också.
 
Nu ska jag kolla ikapp på serierna jag följer. Ingen tid att passa imorgon.
 
Feels good to be home!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!