Sunset platy


Lite putt..

Igår var det ju måndag igen och därmed skulle jag till kursen. Vi började göra praktiska serveringsövningar. AF kom dit och pratade med oss också. Alla kursdeltagare inklusive vår lärare sa i efterhand att de från AF pratade en himla massa om saker som egentligen inte rörde oss - utan att lyssna på oss (fast orsaken till att de hälsade på var att de ville få reda på hur vi kände och vad som gått tokigt), de kringgick problemet besöket rakt igenom och skyllde ifrån sej. Dessutom lät allt de sa, tyvärr, väldigt inövat. Jag var så besviken OCH jag har fortfarande inte fått svar på mina frågor.
Nej, just nu är jag inte glad på AF. Inte alls faktiskt.
 
Idag hade vi egenstudier så jag har pluggat vid datorn här hemma. Innan dagens studier fick jag dock greja med akvariet - pumpen betedde sej jävligt konstigt. Och annars idag har jag plockat i ordning en del härhemma, städat på balkongen (vi hade granris kvar sedan i julas.. det hade barrat så in i helvete). Jag och Linus gjorde lasagne också och så kollade vi på sista avsnittet av Ripper Street.
 
Och nu tänkte jag läsa lite innan jag kryper ner i sängen. Vi ska ha prov på kursen imöra.

Psst!!

Ni missade inte att bokrean började idag va??
Jag och Linus beställde hem ett gäng böcker. Ser fram emot när paketet äntligen kommer. Wiiee!!

Slät tomatsoppa

4 portioner

Ingredienser:
2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
2 burkar (à 400 g vardera) krossade tomater
6 dl grönsaksbuljong
2 nävar färska basilikablad + extra till garnering
1,5 dl vispgrädde
2 krm strösocker
salt och nymald svartpeppar

Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Tillsätt lök och vitlök, låt puttra på medelvärme i 4 minuter.
Rör ner tomater och buljong och låt det hela koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och sjud i 10 minuter.
 
Lägg basilikabladen i soppan och kör den slät med stavmixer i kastrullen.
Rör ner 1 dl av grädden och låt soppan bli genomvarm men utan att koka.
Smaksätt med socker, salt och peppar.
 
Ös upp soppan i portionskålar, droppa i resterande grädde och garnera med några extra basilikablad.

WIIIIEE!!<3

I'm like a child dizzy on lemonade. Linus överraskade med ny platta. WA WA WI WA WA!!

Word.


Bokrean 2013

I övermorgon börjar årets bokrea. Självklart är detta, enligt mej, världens bästa rea. Jag blir helt till mej varje år då bokrean närmar sej - och jag har gjort några fynd de senaste åren.
Men i år känner jag att det är knapert med pengar för min del, så något storhandlande blir det minsann inte. Men någon bok ska jag unna mej.
Det är ju så smidigt hos Adlibris (där jag köper de mesta av mina böcker från - de har ett grymt utbud) - på ens konto kan man göra en önskelista. Min önskelista är smockfull av böcker och det är ju bara att kolla igenom vilka som är med på årets rea. Det finns allt några!! Men vilka de blir får vi väl se..

Helgen

I fredags hade en tjej till hoppat av kursen. AF hade meddelat vår lärare att de ville komma och prata med oss också - då de inte ville att fler skulle hoppa av. Så de kommer väl och snackar på måndag eller något.. känner att jag behöver få klarhet i vissa saker..
På eftermiddagen kom Fredrik hit, vi käkade och tjötade lite innan Jimmy och Johannes kom för vinylspelande och öldrickande. En rätt trevlig kväll.
Igår var jag lite bakfull och stannade hemma medan killarna drog till Freeport. Och på kvällen kollade vi på film. Mycket film.
Och idag snackar Linus om att åka och köpa fisk innan Fredrik åker hem igen. Jag själv känner för STAR TREK och bokläsning idag. Jag är seg och vill bara dryga ut denna dag så länge det är möjligt - för imorgon är det ju måndag igen =/

Ungefär så känns det, ja..


Ibland tycker jag att vi borde införa obligatoriskt intelligenstest innan folk får lov att yttra sej..

Ännu en "Jag är inte rasist, men.."
En barndomskompis delade bilden ovan på FB innan idag med texten "Dela bilden, sprid den. Så alla får se. (3)"
Bilden lades upp av en organisation som heter Swedish Defence League och 3:an inom parantes är någon form av signatur. Organisationen är mot "islamiseringen av vårt samhälle".
Jag hade faktiskt inte hört talas om "SDL" (som de också kallar sej) innan. Men jag googlade runt en bra stund och det krävdes väl inte den vassaste kniven i lådan för att förstå vad för typ av folk som låg bakom organisationen..
 
Skräll att Swedish Defence League använder Avpixlat och Fria Tider som källa, att ledaren för SDL försökt bli medlem i Nordiska Förbundet, att de ser upp till Breivik och tycker Goebbels var en "stor man" samt att de tar i hand med både Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna.

Jag ögnade igenom några av kommentarerna de fått från folk som ifrågasätter dem. Hittade ett rätt intressant svar på en av dem - på tal om näthatet som det varit mycket snack om nu. Uppdrag Granskning fann ju att många Sd-anhängare låg bakom mycket av näthatet.. och hur folk inte tog näthatet på allvar osv i tron att lagar inte gällde på nätet..
- Mysiga människor va?? Givetvis fanns de vanliga kommentarerna med.. "Hora", "slyna", "gå och dö", "hoppas du blir våldtagen", "sprutluder".. så ni inte tror någon annat alltså^^
 
Jag vet inte om bilden i början av inlägget är fejk eller inte.. om inte så antar jag detta gestaltar en handling i protest mot Lars Vilks karikatyrer av Mohammed. Jag går inte in så mycket på vad jag tycker om den händelsen - men det var jävligt dumt gjort. Och även om jag tror på att konst är något som ska väcka tankar och känslor så får det fan vara någon gräns på det.
Hursom - det finns en typ av svenskar (tyvärr rätt många bekanta till mej) som blir jävligt sura och upprörda över en bild på några muslimer som bränner den svenska flaggan. Ingen förklaring till varför den bränns finns hos ursprungssidan till bilden de delar - bara en uppmaning till folk att dela denna bild så att "alla får se". Får se vad?? Hur mycket muslimer hatar Sverige och dess invånare?? De som är helt IQ-befriade kanske ser några muslimer som hatar Sverige.. och jag som tänker lite mer tänker att det kanske har med Vilks "konst" att göra.. men jag som tänker lite mer än "de andra" tänker också att det är konstigt att detta upprör så mycket - men att kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) skar upp en skrikande och gråtande "negertårta" förra året är ju helt i sin ordning.. så länge "negrerna" inte protesterar då alltså..
Tycker ni det är ologiskt att dra denna jämförelse? I don't.
Och till er som undrar varför jag inte rensar bland mina Facebook-vänner?? Jag ser dessa människors okunskap och jag vill få dem att öppna sina jävla ögon någon gång.
Man skapar inte förändringar genom att blunda och sopa problemet under mattan.

Vilken dag..

Fan ta Hotmail - det har strulat i flera dagar nu!! Jag vill ju bara skicka ett litet jävla mail.
Idag tog det hus i helvete på kursen. Det verkar som att alla deltagare fått olika och konstig info från AF som inte alls stämmer enl vår lärare. Så hon förde anteckningar på det vi sa, kollade till och med på något papper som någon fått och ringde sedan sin chef så denne fick kontakta AF. Och tre av tjejerna i "klassen" stack ner till AF direkt då dagen var slut för att höra vad detta egentligen var.
Och jag försöker då att maila frågan jag har till min handläggare - men Hotmail fuckar ur. Tur att jag kopierade texten innan jag försökte skicka den första gången.
 
Efter kursen hämtade Linus mej och vi stack till Jonas, Jeanette och Elliotte. Vi åt broccoligratäng och fikade. Och jag fick två flaskor fin-vin som tack för att jag var barnvakt när de skulle flytta till nya huset =)
När vi skulle hem gjorde Linus det ödesdigra misstaget att skoja med Elliotte och fråga om hon ville följa med oss hem. Vilket hon ville och gick och tog på sej skorna. När hon fick höra att hon inte fick hänga med blev hon jätteledsen och Linus blev mest paff för barn vill ju aldrig följa med någon annan hem^^
På hemvägen drog vi inom ICA och handlade lite förnödenheter. I kassakön fick jag syn på en tjej jag jobbade med sommaren 2008 när jag satt på Sterlings kundtjänst. Jag blev helt paff - hon såg precis likadan ut. När jag kom hem och kollade FB så stod det att hon bodde i Varberg nu, så hon flyttade väl tillbaka igen efteråt (hon kommer härifrån). Jag vet inte om hon kände igen mej - vi har varandra som FB-vänner, men vi pratar typ aldrig.
 
Lite senare: Yes!! Nu gick det. Maila alltså..
 

Torsdag

Usch, gårdagen kändes verkligen jobbig. Det var så himla mycket att göra!!
Men skönt när allt var klart och man kunde sätta sej i soffan och chilla med en kall öl, slökolla på TV och så innan man gjorde sej i ordning för kvällen.
 
Idag var det tur att jag kollade klockan på mobilen - jag hade sovit mej genom två alarm av fem. Hade jag somnat om hade jag nog kommit för sent.
Jag sticker väl om en halvtimma kanske och är i princip klar att möta dagen nu. Ska nog försöka trycka i mej en macka innan jag drar också. Och kaffe såklart. ;)
Efter kursen ska jag och Linus hälsa på Jonas, Jeanette och Elliotte i deras nya hus. Ska bli trevligt =)
 
Förövrigt: Gött med fredag imorgon!!
Kör en jävligt bra låt på det tycker jag.

Trött..

De senaste dagarna har jag varit svintrött!!
I måndags började jag ju utbildningen.. vet inte riktigt vad jag tycker än - vi läser just nu om hygien och arbetsmiljö. Jag fattar ju varför det är viktigt - men det är knappast roligt.
Sedan har jag svårt att ta kontakt med mina "klasskamrater" med.. eller ja, det är väl ömsesidigt - det är inte direkt någon sammanhållning.. alla har sina små gäng.. vet inte varför jag har så svårt att prata med folk. Eller jo - jag är ju lite blyg ibland.. (Selektivt blyg??) Och i måndags kändes det verkligen som att panikångesten var på väg (vilket inte hänt på väldigt länge..).
Både i måndags och igår då jag kom hem var jag så trött att jag inte visste vart jag skulle ta vägen!! Till råga på allt har vi fullt upp hela veckan - så att bli utvilad är knappt att tänka på.
Igår fick jag träffa svågern en runda förresten - han skulle kolla på en bil inte så långt härifrån och drog härifrån en bil rikare. Roligt att se hur stolt och nöjd han var när han åkte XD
Och igår överraskade Linus mej också med The Runaways första platta på vinyl!! Sweet. Jag har inte lyssnat på den än, men tänkte göra det lite senare (vi har lite att stå i idag - städning inför helgen och så. Fredrik kommer då nämligen. Eventuellt ska jag klippa Jimmys hår idag med.. får la se hur det går. Jag anser mej inte vara en van hårklippare).
 
Och idag har jag förresten haft hemstudier, då vår lärare skulle på något möte. Jag fick lite sovmorgon (med kaffe på sängen av Linus. Gött!!) och blev klar med dagens studier för en liten stund sedan. Lite piggare är jag idag, men långt ifrån utvilad.
Efter studierna kletade jag i färg i håret så det blir fint igen och innan jag ska skölja ur det får det bli en kopp kaffe.

Dagens höjdpunkt

Jag träffade Locutus of Borg här i Varberg. Linus förevigade detta möte - komplett med nörd-minen.

Pasta Peperonata

4 portioner
2 röda paprikor, urkärnade och skivade
2 gula paprikor, urkärnade och skivade
extra fin jungfruolja
havssalt och nymald svartpeppar
2 rödlökar, skalade och tunt skivade
2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
2 nävar slätbladig persilja, bladen finhackade, spara stjälkarna
2 msk balsamvinäger
2 nävar riven parmesan
(kan uteslutas) 2 rågade msk créme fraiche
450 g rigatoni, penne eller spaghetti

Lägg all paprika, olivolja och salt i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg på lock och låt det fräsa sakta i 15 minuter tills paprikan är mjuk. Ha inte för bråttom, för genom att låta paprikan steka långsamt framträder smaken bättre.
Lägg i löken och fortsätt att fräsa i ytterligare 20 minuter. Tillsätt vitlök och persiljestjälkar och rör om, se till att hålla ingredienserna i rörelse i stekpannan. Fräs i 3 minuter eller mer. Smaka av och krydda med salt och peppar. Tillsätt vinäger (den kokar bort så rör om igen), en näve riven parmesan och créme fraiche om du vill, och sänk värmen till minsta möjliga medan du kokar pastan.
 
Under tiden kokar du upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och koka enligt instruktioner på förpackningen. När den kokt låter du den rinna av i durkslag, spara lite av kokvattnet. Lägg paprika, pasta och persiljeblad i en stor varm skål. Rör om ordentligt, tillsätt lite av pastavattnet och extra fin jungfruolja så att det täcker pastan. Strö på resten av parmesanen och servera genast.

"Jag är inte rasist, men.."

En bild som sprids på Fejjan nu.. och fan vad trött jag blir.. kan inte folk tänka längre än näsan räcker?? Slutet är rätt bra också.. för tydligen tycker alla så, men 99% vågar inte dela bilden. Fuck that - jag håller inte med ju!!
Detta är ju jävligt komplicerat, och jag skulle verkligen inte påstå att jag är någon expert på.. vilket ämne detta nu skulle falla under.. svenskt bistånd kanske??
Men låt mej förklara på lekmannasätt hur jag ser på det hela:

Som vi håller på att utnyttja jorden nu kommer inte kommande generationer kunna bo här. Hållbar utveckling kommer aldrig uppnås så länge ekonomisk tillväxt är ett mål vi strävar efter. Och för att nå en hållbar utveckling måste vi satsa på u-länderna - där vi lägger den mesta av vår produktion vad gäller i princip vilken produkt som helst.
Sedan kan vi ju inte komma ifrån hur jävla bra vi är på att utnyttja u-länderna heller.. som att lägga tillverkning av t.ex. mediciner i länder där produktionen är billig och sedan sälja tillbaka dem för hutlösa priser - trots att ländernas resurser är knappa.
Och att vi i Sverige t.ex. klarar de minskade utsläppen av växthusgaser som vi ska klara enl Kyotoprotokollet så bra att vi ligger under gränsen - men sedan säljer vi överskottsandelarna till andra länder som inte har förmåga att klara dessa målen. (Ironiskt nog länder som förmodligen vi har förlagt vår produktion i..) Varför skulle vi inte hjälpa dem efter bästa förmåga så de också håller sej inom gränserna och jorden "räddas"??

Tycker även det är intressant att man alltid pekar på att vi hjälper andra länder istället för vårt eget folk, när jag tror det finns andra ställen att plocka pengar från - som när centern drev igenom att ge ett ansenligt bidrag till Facebook för att starta upp ett datacenter i Luleå - Facebook som jag personligen tror är en fluga, något som kommer försvinna inom några år. Är det så livsviktigt att vi behöver det??

Givetvis ska vi ha det bra, men det känns rätt själviskt att förneka andra hjälp till att också få det bra - då det skulle gynna alla parter.

Weii!!

Handläggaren på AF ringde nyss. Hon hade varit hemma för vård av sjukt barn förra veckan och trodde hennes kollegor tagit hand om mitt ärende (...).
Jag börjar utbildningen på måndag och ska få besked om när och var denna veckan. Först blir det en kort-utbildning på 11 veckor i servering (som man måste ha för att få gå bartenderutbildningen sedan) här i Varberg. Och sedan får jag komplettera med resten i Halmstad. Jag får fortfarande intyg på att jag gått den långa utbildningen osv. Gytt!!
Skönt också att slippa resekostnader först - eftersom jag har återbetalning av CSN-lånet denna månaden med.. (Och jag är den som inte vill ansöka om att betala mindre om året och skjuta fram slutdatum när jag har en väldigt begränsad inkomst - jag ska ju ha betalat av lånet när jag är 47.. då ska jag ha fest - jag har redan bjudit in folk!!)

Fuck you very much.

Här sitter jag lite småputt.
Det var nämligen så att när de började greja med badrummet så frågade en snubbe om vi verkligen skulle ha kvar handikapphandtaget till badkaret. Eftersom både jag och Linus tycker det är bra att ha när man ska ta sej upp ur badet och det fyller verkligen en funktion när t.ex. svärföräldrarna är på besök så ville vi ha kvar det. Snubben sa att jag skulle säga till snickaren att sätta upp det igen när han grejade. No problems.
Idag, när snickaren är här, så sa han att han i så fall skulle fakturera mej för det. "Du förstår, att det ingår inte i alla lägenheter.." - med en jäkligt nedlåtande, beklaglig ton.
Jag tror det var mitt kassa morgonhumör som gjorde att jag svarade: "Okej.. men då förstår jag också att eftersom det inte ingår och vi hade det sedan innan så är det mitt, tack."
Jag vet att det inte ingår i alla lägenheter, men jag tycker också de borde ha sagt något om det innan - istället för att bara säga att "Säg till snickaren att sätta upp det igen när han kommer.."

Postade en fråga på FB om mina vänner visste om det var något speciellt man måste tänka på då man sätter upp det - och fick väldigt bra tips. Det är inga konstigheter - slagborr, betongplugg, betongskruv och mycket silikon. Och om inte jag och Linus kan lösa det så har vi många vänner som är kapabla att göra det - jag bjuder på middag som tack.

So what's new??

Det blev inget bad idag för vi har inget varmvatten =( Det mest intressanta som hänt är väl att jag såg en svinbra dokumentär ("Bully") på SVT1 och att Linus ringde och sa att TRIAL skulle spela på Sticky Fingers i GBG i september. Det är ju iofs långt dit - men kul!!
Nu ska jag dock gå och lägga mej. Tjo!!

Yay!!

Badrummet blir klart imorgon! En snickare kommer då och sätter upp skåp, lister runt dörren och lite sådant.. annars ser det skitfint ut redan nu. Badkaret och torkskåpet är insatta med.
Toaletten får vi dock inte använda förrän imorgon bitti - de hade limmat fast den nu.

Men badkaret tänker jag minsann använda i eftermiddag. BAD<3 Jag kan nog inte flytta in en massa grejer idag och hallen ska fortfarande stå tom, så det får bli imorgon. Men jag är glad ändå =)

Tisdag

Idag gick jag upp strax innan tolv - jag sov verkligen ut (öronproppar is the shit). Byggarbetaren hade tagit lunch när jag gick ut och jag blev glad av att se att handfatet och toaletten är fastsatt i badrummet och en massa rör är dragna. Förhoppningsvis blir det klart idag =) Hoppas, hoppas!!
Jag har precis druckit upp mitt kaffe och pratat med Linus. Nu lyssnar jag på Bon Jovi och tar det lugnt.
Blir de klara med badrummet idag kommer jag ha massor att göra ikväll - looking forward to it. Jag vill få det rent och fint och i ordning här igen. Och så vill jag ta ett bad.

Förövrigt så har jag inte fått besked om bartenderutbildningen än. Jag ska se om posten har med något besked idag, annars får jag la maila handläggaren igen.

My precious..


Ofint??

Linus ringde för att säga att inspelningen till nya singeln gick jävligt bra och att han gjort den bästa presteringen någonsin..
Var det ofint av mej att, då han berättat klart, säga: "Linus, det heter prestationen.."??

Dagens I-landsproblem.

När man ska tvätta håret och ens pojkvän tagit/gömt (!?!?) schampot och man får tvätta håret med något billigt hair & body-schampo som av lukten att döma är ämnat för en man.

!!!

Jag är imponerad - han som grejar med badrummet jobbat på övertid nu (det är förövrigt fler som springer runt i de andra lägenheterna med). Mycket som ska hinnas med kanske??
Såhär länge har de aldrig varit här förut..

Okay, so this is cool.

Undrar om man är gammal då man kollar in i badrummet (givetvis när han som grejat där inne tar lunch.. man vill ju inte behöva träffa folk liksom..) och ser makapären som jag förevigat på bild här nedan och tänker "Ja, de hittar då på..".
Han kan alltså tapetsera väggarna helt själv med hjälp av dendär ställningen!! (Haha, vad kul det lät.. lite sexskämt har väl ingen dött av..)
Jag vet inte om den är jättepraktisk dock - han behöver ju flytta den hela tiden.. gör han det svårare eller lättare för sej själv??
"Kan själv.."
Men fint blir det.

ZzzzzZZzzz..

Klockan sju vaknade jag idag - och det känns verkligen att jag inte fått den sömn jag behöver. Fy fan vad trött jag är.
De som fixar badrummen kom redan klockan 7 och började greja nämligen.. och så pratade de jättehögt i hallen och skrek till varandra i trapphuset osv.. jag kunde helt enkelt inte sova^^
Så nu har jag tagit mej in till vardagsrummet istället - förvånad blev jag på vägen då jag kollade in i badrummet och upptäckte att de lagt matta där nu!! Sweet - jag ser ljuset på tunneln.
Jag tänkte kolla på Once Upon a Time och - badarampampampaaaa!! The Walking Dead har börjat igen, så nu kan jag ju byta skrivbordsbakgrund på datorn eftersom jag inte behöver sakna och slippa vänta längre:
Oh yeah, he's hot.

Unification

Jag såg precis TNG Unification part I & II. Allt var perfekt, katterna sov, vinet var kylt och upphällt, mobilen var avstängd, jag hade tänt en massa ljus osv. Och fan vad bra avsnitten var!! Pytteskinn rakt igenom. Jag har väntat så länge på detta (jag var givetvis tvungen att kolla på TNG från start och fram till säsong 5 avsnitt 7 och 8 där Spock var med - och nu var det dags). Damn, det var nästan så man grät en skvätt. Sheer bliss. // LLAP

Puh!!

Det första jag gjorde när jag steg upp idag var att brygga kaffe och glo på STAR TREK.. såklart.. vad trodde ni egentligen??
Dagen kommer nog att följa i stil med gårdagen (fast jag kommer inte spendera 16 timmar med att nörda mej..).
Jag har i alla fall varit rätt duktig idag - jag har dammsugit, diskat, vattnat alla blommor och grejat med en bokhylla. Vi har inte riktigt ordnat hyllplanen i just den hyllan och nu tyckte jag det var dags att göra något åt det. Dock har jag bara fixat halva hyllan än så länge - och jag är helt slut, så jag tar en välförtjänt paus.. framför STAR TREK..

I raise you a bottle of wine and pyjama bottoms

Mysfaktorn är hög här just nu..

Dags för det tunga artilleriet..

Generations står på schemat.

STAR TREK-marathon

Linus drog till Vänersborg för att träffa sin familj och för att spela in till TRIAL:s nya singel.
För min del blir det STAR TREK TNG hela dagen. Spock vill också vara med.

Tiny Spock

Spocks förre ägare la ut en bild på Spock häromdagen. Hennes barn hade sagt att de saknade kattungarna.
Jag postade ett litet meddelande om hur Spock hade det nu, vad han gillade och vad han gjorde om dagarna. Verkade som att Denise uppskattade det och hon skulle framföra det till sina barn =)

En tur till stan

Idag blev det en tur in till stan. Back List var en given destination - och jag som gick in och inte tänkte köpa någonting kom ändå därifrån med fyra LP-skivor. En med Roxy Music, Brothers in Arms med Dire Straits, en Mungo Jerry-skiva (med "In the Summertime") samt The Concert in Central Park med Simon & Garfunkel. Helnöjd. =) Så ikväll får vinylspelaren gå på högvarv - för vi har inte bättre för oss.

Hittade förövrigt ett rött vin på systemet med.. enligt beskrivningen smakade det bland annat viol, lakrits och tobak.. Ja, men vad tror ni egentligen - självklart köpte jag det!! Ska bli spännande ;)

Trött på renovering..

Jag begriper inte vad byggarbetarna pysslade med idag. De sprang in i lägenheten och ut lika fort flera gånger - kanske att de målat taket en gång till, men framför allt har de slängt in en massa maskiner och pinaler på toaletten - som en avställningsplats!! Visst, vi behöver inte allt utrymme därinne, men de kommer ju springa här när de behöver något till en annan lägenhet!!
Sedan har de även lagt en massa plast och ställt en påse spackel i hallen (och spacklingsmomentet är redan avslutat sedan flera dagar tillbaka). I hallen behöver de kanske inte ställa grejer - jag tycker inte om när katterna (då de får lov att lämna vardagsrummet) springer runt och nosar på grejerna och kanske, om det vill sej illa, lyckas de få i sej något.

Jag kände bara att jag behövde ventilera lite. Vill bara att renoveringen ska vara klar nu - såg bilder från lägenheten i höstas/vintras på datorn innan idag och bara längtade efter ordningen igen!!

Just nu!

Just nu…
…läser jag i läsfåtöljen: Mellan sommarens längtan och vinterns köld av Leif GW Persson. Fick låna boken av svärmor och har inte bestämt mej för vad jag tycker än..
…läser jag inför bokcirklar: Jag läste ut Torka aldrig tårar utan handskar del 1 - kärleken av Jonas Gardell förrförra veckan tror jag. Vi har inte nått deadline än och har inte diskuterat den ;)
…längtar jag efter att läsa: Det får väl bli Främlingen av Diana Gabaldon (som jag köpte på loppis idag..). Ser även fram emot dagen då jag kastar mej över 4:e delen av Game of Thrones-serien.
…har jag nyss läst: Jag har läst en himla massa på sistone och lite allt möjligt. Men jag läste Gustavs Grabb av Leif GW Persson nyligen.
…ligger detta på sängbordet: Jag bär runt böckerna jag läser i lägenheten, men just nu ligger tre böcker på sängbordet som jag fick låna av svärmor. Ingen av dem har jag börjat läsa än - en bok av GW, en bok om bordellhärvan och Robert Gustafssons självbiografi.
…pausläser jag: Elizabeth Gilberts Lyckan, kärleken och meningen med livet (Eat, pray, love).
…ser jag: Jag ska precis börja på fjärde säsongen av STAR TREK The Next Generation. Tredje säsongens cliffhanger var att Captain Picard blev en Borg!! Spännande!!
 
Vad läser ni?

Ett fynd!!

Idag drog jag och Linus på en liten second hand-runda innan vi åkte och handlade. Det var ett rätt magert utbud även denna gång - men jag hittade en bok som jag faktiskt sa till Linus häromdagen att jag saknade. Och ännu bättre - den blev min för ynka 5 kronor!!
"Främlingen" är första boken i Diana Gabaldons "Outlander"-serie. Jag har kanske de 5-6 följande böckerna nerpackade i någon låda härhemma, men inte första. Förrän nu då!! Läste dem för flera år sedan och tyckte de var bra. Ser fram emot att slänga mej över dem igen =)

Jag är så glad att de trivs ihop

- jo, så tänker jag när de ligger och gosar.

It is far harder to kill a phantom than a reality??

Jag hoppas ni såg på Uppdrag Granskning ikväll och om ni inte gjorde det borde ni verkligen kolla på det på SVTplay.
 
Den senaste timman har jag hängt på H&M:s Facebooksida och kollat kommentarer och kommenterat en del. Dock är inte H&M den största boven i detta.
Det största problemet är ju att det finns en viss sorts människa som tycker det är okej att utsätta andra för hot och kränkningar via nätet och att det är svårt att göra något åt. Något som inte tas på allvar och som man "får tåla".
Det finns få ställen på nätet där det inte gömmer sig haters - H&M:s facebooksida är bara ett av dem.

Jag tycker dock det är jävligt tråkigt att detta problem först uppmärksammas när Uppdrag Granskning gör ett program om det.
Att först nu gör H&M ett offentligt uttalande som börjar "Med anledning av Uppdrag Gransknings program" och som sedan säger att de tar avstånd från kommentarerna som förekommit och att de tycker detta är oacceptabelt.
Att H&M inte ingrep direkt - det är också oacceptabelt.

Tack och lov har jag aldrig blivit utsatt för såhär grovt näthat. Visst har jag fått skit på nätet någon gång för något som inte alls har med ämnet att göra (även irl - som när jag jobbat på kundtjänst och kunder ej gillat att få höra hur något ligger till och sedan skrikit till mej att jag är en jävla hora m.m.), men aldrig hot. Jag har dock vänner och bekanta som blivit utsatta, som gjort polisanmälningar - vilka runnit ut i sanden. Hur fan kan det vara så svårt att komma åt dessa personer OCH hur kan man inte ta detta på allvar?? Är det bara för att det händer på internet, som inte är något fysiskt äkta - något som inte riktigt finns??

Rubriken är ett citat av Virginia Woolf med tillagda frågetecken. Jag tyckte den var passande.. vem säger att en persons spöken inte är en annans verklighet??

---
Update 12:42, 7:e februari
I ovan skrift kommenterade jag i princip första och andra stycket till H&M i en diskussion - lite mer kortfattat dock. Nu har de tagit bort min kommentar. Den var inte stötande, den kritiserade inte bara H&M och den hade någorlunda vårdat språk (jag tror där stod "jävligt tråkigt", men det var också det enda "ovårdade"). Så vilken typ av kommentarer får stå kvar?? De som stöttar tjejerna i programmet (vilket ju iofs är jättebra), de som stöttar H&M (ja, varför skulle de ta bort dem??) och de som rasar över de som skrivit kommentarerna i första hand (jag förstår frustrationen) - men gud förbjude att någon kommentar som kritiserar H&M:s agerande!! De tog ju starkt avstånd från det som skrivits och ansåg att det var oacceptabelt!!
H&M:s offentliga uttalande är faktiskt löjligt. Folk undrar varför företaget inte ingrep på Facebook och varför man lät kommentarerna ligga kvar så länge - men folk får inget vettigt svar. Det är mer som "nej, men vi hann inte!!". H&M hade nog framstått i bättre dager om de faktiskt bara erkände - detta var fel och att de inser nu i efterhand att de hade kunnat och borde ha gjort något.

Dålig sömn

Idag försov vi oss rätt mycket. Vi hade tvättid från klockan 12 - men vaknade 12.20!! Jag skyller på dålig sömn - byggarbetarna var här flera rundor i förmiddags.
Nu är taket i badrummet i alla fall målat, och det ser ut som att de ska slipa lite innan de börjar tapetsera (står en fet slipmaskin därinne).
När vi tvättat klart idag ska vi bege oss ut och handla. Linus skulle posta något paket med.. Sen blir det matlagning och chill. =)

Idag fick jag tulpaner.. igen!!

Linus överraskade mej med tulpaner. De förra hade vissnat och jag slängde dem igår. Älskar tulpaner!! =D
Och jag var romantisk tillbaka:

Fjärilscikliderna + annat


Kanske mitt nya motto.

bIjatlh 'e' yImev. yItlhutlh! yIlop! wa'leS chaq maHegh!
= Var tyst. Drick. Fira! Imorgon kanske vi dör!

nuqneH

Rubriken är klingon för "hej", fast bokstavligen betyder det "vad vill du?". Bara för att jag lär mej klingon idag ;) Hab SoSlIʹ Quch! = Din mamma har en slät panna!
Det ni!! Din mamma-förolämpningar på klingon!!
Vad har jag gjort idag?? Givetvis har jag kollat lite på Star Trek TNG - konstigt vore det ju annars. Och så har jag sökt lite jobb och mailat iväg den redovisningen till min handläggare. Frågade också om hon hört något mer om startdatum för utbildningen..
Jag har inte gjort så mycket idag..
Linus kommer hem snart =)

Om ni ska kolla på TV, gör det imorgon, SVT1 kl 20.00.

 

Hello, handsome!!


Videos från TRIALs spelning i helgen =)



God morgon!!

Star Trek TNG och kaffe. Dä ä fint dä.
Idag kommer Linus hem!! =) På tal om Star Trek så hade han träffat någon snubbe från Seattle igår med Star Trek-badge och som hade en katt som också hette Spock. Lite avis. Jag vill också träffa andra trekkers som utan tvekan skulle berika mitt liv.

Kontraster

Nu har Elliotte åkt hem för idag. När hon kom hit satt jag och drack morgonkaffet (vaknade lite sent idag) och vi kollade på barnkanalen innan det var dags att gå in till stan för att gå på bion. Kändes väldigt speciellt att sitta med en massa ungar (på max 4-5 år..) och deras föräldrar. Men det var en upplevelse det också.

Linus messade precis och sa att de snart skulle gå ut på scen och att det var helt sjukt (antar att han syftade på publiken). Ska bli kul att höra hur det var och gick sedan!! Han pratade om att han skulle ringa en snabbis efteråt.

Jag själv tänkte ta det lugnt en liten stund nu. Sedan ska jag plocka i ordning lite och ta itu med disken (suck..).

Helg

Jag fastnade framför Next Generation och tänkte egentligen ligga och sova nu.. men men.. nu tänkte jag krypa ner ordentligt i sängen i alla fall (har suttit i den och glott på serien..).
Riktigt skönt med helg nu - byggarbetarna (som förövrigt hade målat taket idag) kommer inte förrän på måndag igen. Lugnt och skönt.. och katterna får springa runt i lägenheten (Spock ligger vid mina fötter nu och Suzi i sin korg på golvet).. precis som det ska vara =)

Fredagsmys

Nu är jag hemma efter barnpassningen igen. Jag och Elliotte kastade boll, gick och köpte mat i affären, lekte med duplo och kollade på TV (efter maten var båda helt utslagna och det enda Barnkanalen hade att erbjuda var Hannah Montana.. ehumm..).
Sen kom Jonas hemom en runda och undrade om vi ville med till nya lägenheten och kolla in den. Den var superfin!! Det var som ett litet hus med trädgård, altan och allt.
När jag kom hem stack jag bortom ICA en snabbis och när jag kom tillbaka till lägenheten stod grannbarnen i trapphuset.
Tjej: "Vilken snygg väska du har!!"
Kille: ".. den är nästan lika snygg som du.."
De tre övriga ungarna: "Woooooooo!!"
Sen sjöng de fredagsmys-låten för mej och hoppades att pojkvännen inte störde. Haha =P
Och på tal om pojkvännen så ringde Linus nyss. Bilfärden till Tyskland hade gått bra, de hade hittat hotellet och käkat på restaurang och nu slappade de på hotellet. Gött att veta att allt gått bra.
Nu ska jag fredagsmysa lite innan jag kryper ner i bingen. Imorgon är jag barnvakt igen och då ska vi gå på bio.

11:e januari

Såg att Anders som bor tvärs över gården nu lagt ut lite bilder från den 11:e januari (då vi hängde i stan och åt tacos på kvällen..). Jag lånar dem helt enkelt:


Gräsänka igen..

Quizzen igår gick la inte jättebra.. vi fick 17 rätt av 34.. vinnaren hade 21,5 rätt (så vi var ju inte jättelångt ifrån.. men ändå..). Men det var trevligt att träffa Linus arbetskamrater i alla fall =)

Idag har Linus packat, hämtat hyrbil och fixat en massa inför Tysklandsspelningen (han stack precis). Det var någon arenaspelning med flera andra band och minst 1500 pers i publiken. Kul!! Häromdagen fick Linus också reda på att de ska vara med på någon meet-and-greet. Skriva autografer och sådant. Jag fick flashbacks från när de skulle signera skivor en gång hemma hos mina föräldrar och vi efteråt hittade ett papper där de övat på att skriva sina signaturer.. Hihi!!

Nu tänkte jag gotta ner mej med en god bok. Ska inte vara uppe för länge dock. Imorgon eftermiddag ska jag vara barnvakt.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!