Hunka-Heimer

Pappa: Det finns en ny bild på Strömsnäs-sidan på FB nu där farfar är med.
*Kanja går in och kollar*
Pappa: Det var hans dåvarande fjälla som satt jämte honom. Hon var tydligen nio år yngre.
Kanja: Jaså?? Var han en riktig hunk på sin tid??
Pappa: Ja - "Hunka-Heimer".
*gapflabb*
Farfar längst till höger..

Uppe med tuppen

Att inte kolla busstidstabellen innan man lägger sej = FAIL. I tron att jag skulle behöva ta bussen vid halv nio så gick jag upp vid halv 7..
Väl uppstigen ser jag på tidtabellen att det går en buss vid tio över tio som passar alldeles ypperligt. Fail fail fail.

Jag är lite orolig inför tandläkaren idag.. jag har inte varit där på 2,5 år!! Jag har inte tandläkarskräck eller så.. jag tror jag bara är orolig för att tandläkaren ska skälla på mej eller något.. för jag röker, för jag tuggar på is, för jag inte alltid är jätteduktig med tandtråden..
Good shit:


Dag 07 - Min bästa vän

Många skulle nog ange sin respektive som sin "bästa vän".. Nja, Linus är en sorts bästa vän - men han är ju min pojkvän mer.. Så jag skulle nog inte säga att det vore han..
Sanningen är nog den att jag har nog ingen "bästa vän".. jag har många goda vänner istället. Att plocka ut någon vore inte riktigt rättvist - för jag vet faktiskt inte själv om någon är "bättre" än den andre.
Vafan - mina vänner ställer upp för mej om jag har det jobbigt och vi har roligt ihop annars. Mina vänner låter mej vara den jag är utan att ifrågasätta och jag litar på dem. Det är äkta vänskap.
Sedan är jag väl rätt kräsen med vilka jag umgås med också. Ingen idé att umgås med folk som är dumma i huvudet. Tack och lov stöter man inte på sådana - därför har man istället många goda vänner.
Linus hade lite svårt att förstå det i början - att jag umgicks med så många. Men han tycker nog det är roligt med.


Good shit.

Bob Geldof har nu uttalat sej om att "Do They Know It's Christmas" är en av världens värsta jullåtar.. Ni vet dendär med alla kändisarna från 80-talet?? Bono, Geldof, Sting, Phil Collins m.fl. - Band Aid..
Jag skulle väl inte säga att den är så dålig.. jag tycker inte den är jättebra, men jag tycker nog att det är rätt okej.. tycker det är kul att det är så många olika artister som var med.
Och på tal om en massa olika artister som arbetar ihop:


Dag 06 - Min dag

Jag lyckades minsann få VG på förra insändningsuppgiften med!! =O Provresultatet har jag inte fått reda på än.. jag ska ringa min lärare i veckan och gå igenom det (har inte fått någon tid??). Men det blir nog i slutet av veckan.
Idag har jag haft fullt upp - jag och mamma åkte till Tyringe och handlade "pyngle".. kanske visar bilder sedan.. får se..
Ikväll blir det plugg (jag börjar ju läsa redovisning och beskattning idag).
Imorgon ska jag till tandläkaren och träffa Joel (tror jag). Onsdag är det möte med studievägledaren (och har jag inte träffat Joel innan träffar jag nog honom då)..
Timsfors måste jag också försöka pricka in någon dag.

Nu ska jag skicka iväg ett hälsningmail till nya läraren (som jag i och för sej haft förut) - och sedan ska jag hjälpa mamma med käket.

Tjo!!

Dag 05 - Kärlek

Ja, vad fan är kärlek?? Sharon Osbourne påstod i sin självbiografi att hon ytterst sällan sa att hon hatade någon - för gränsen mellan att hata och älska någon är hårfin. Det låter ju konstigt först, men när man tänker på det så är det ju ett väldigt sant påstående.
Så vad är kärlek??
Kärlek för mej är att ge upp en del av sej själv och få en annan del tillbaka. Man måste dock vara aktsam och inte ge bort hela sej själv.
Kärlek är ett beroende. Kärlek är något av det jobbigaste som finns - även när den är besvarad. Samtidigt är kärlek underbart.
Det är svårt att berätta om vad kärlek är.. det är så olika för alla. Jag struntar i att försöka förklara mer här och postar istället en dikt jag skrev i engelskan om vad kärlek var för mej.

Our love

 

I've never been very fond of love

- not even now.

But you found me, you caught me

- without me realizing just how.

I had been hurt in the most horrific ways

and I never even hoped for better days.

I had made up my mind on what to do..

.. but suddenly – there were you.

 

Even though we had not met

you occupied my mind.

To me you seemed so wonderful

- the love I'd wished to find.

We spoke for months – that felt like years,

and I forgot my previously shed tears.

So we decided to take the next big step

and with a lot of courage we finally met.

 

With love, it is pure chance you are a match

and as with everything there is a catch.

To get someone's love you cannot postpone

you must throw yourself into the unknown.

Today your heart is my love's host,

yet you're the one that can hurt me the most.

 

Since we met I have become a lot more wise

but as a painful lesson I've had to pay the price.

Because loving you is the hardest thing I have ever done

I can't stand the mirror anymore – a reminder of what I've become

a pack of nerves, an emotional wreck,

and I try so hard to keep my feelings in check.

 

Long-distance relationships are cruel ways to love.

Our love make us self destructive – but this I dare not think of.

Sometimes I wonder – am I really enough?

Well, considering the fact that it's lasted – what we have must be tough.

To live with this love is easier said than done

but I never look back to when there was none.

 

Forgive me for these awkward lines, although they are sincere

For what I wish for the most right now is that you would be here

But I find comfort in that the eternal companion of love is yearning.

I want you badly, never doubt it - it's for you my heart is burning.

Our love is both happiness and misery – it all seems so surreal.

But the only wrong thing would be to deny what our hearts truly feel.

Dag 04 - Vad jag ska äta idag

Jag äter nästan aldrig frukost. Inte heller idag. Kaffe däremot blir det endel under morgonen.
Jag brukar äta rätt sent - och i det fallet är idag heller inget undantag.
Ikväll ska jag äta grönsaksbiffar, potatisgratäng och frossa mellan tre olika sallader. Och så blir det någon choklad-tårta. Morsan fyllde 45 igår, och idag är det släktfest - därför all den goda maten =)
Tills gästerna kommer lyssnar jag på musik och dricker Absinth. Rock on!!


Ett stapplande inlägg.

Mein gott - jag är riktigt trött!! Steg upp för en stund sedan.
Igår pluggade jag i princip hela dagen. HELT SJUKT VAD JAG HADE ATT GÖRA!! På kvällen hade vi julchock. I år kollade vi på Ett Päron Till Farsa Firar Jul.. och så var det glögg, julmust och vin. MmmmMmmmm..
Efter det kollade vi på Live Aid.. eller ja, inte hela.. den är ju lång!! Bra var den i alla fall.. så långt vi såg.


Idag ska jag ner till farfar med tjocka släkten och julstäda.

Dag 03 - Mina föräldrar

Jag vet inte riktigt vad jag ska berätta om mina föräldrar.. det finns så mycket att berätta, men ändå så vet man inte vad man ska skriva. Så ni får ett väldigt ytligt inlägg, där jag inte drar upp barndomsminnen och historier om dem innan jag föddes.
Jag har inte en jättenära relation till mina föräldrar.. visst har vi saker gemensamt, men vi har inte gemensamma intressen.
Jag umgås gärna med dem - för de är roliga. De sitter med mej och mina vänner när vi dricker hemma hos mej (vilket är helt normalt hos oss - mina kompisar älskar mina föräldrar) och jag sitter med dem när de har vänner över. Jag blir till och med bjuden till deras vänner när det anordnas grillning, bastukvällar och dylikt.
Ibland bjuder jag hem vänner samtidigt som dem - och det funkar det med. Alla har roligt ihop, oavsett ålder.

Jag brås på pappa. Vi bråkar väldigt ofta - just för att vi är så himla lika. Lika envisa båda två och är vi utav olika åsikter i någon fråga så kommer vi aldrig fram till något. Let's agree not to agree..
Men jag tycker om farsan. Han är rolig och smart. Och om någon skulle jävlas med mej så är han där snabbt som tusan och hjälper till på något vis. Antingen om han ringer konsumentverket för att jag blivit orättvist behandlad eller rektorn och hotar med att anmäla tyskaläraren för ärekränkning.


Mamma är pappas motsats.. hon är inte så högljudd utan lite mer återhållsam.
Hon är en känslomänniska - vilket pappa inte är.. de kompletterar varandra rätt fint.
Mamma hjälper också gärna till med saker. Men hon är inte lika "defensiv" som pappa.. han är mer "Jävlas du med min dotter så jävlas du med mej". Med mamma så jobbar man som ett team ;)
Om jag fått personligheten av pappa, så (påstår folk) att jag fått utseendet från mamma.. men jag vet inte.. jag tycker inte vi är så lika..

@home

Resan hem gick bra, men gud vad jobbig den var.
Allt gick smidigt ner till Göteborg. När jag kom dit stod det att mitt tåg avgick från spår 13.. hade jag varit skrockfull hade jag sett det som ett dåligt omen.
Fem minuter senare var mitt tåg inställt. Såklart var det ersättningsbussar som kom in.. jag undrar dock varför de måste gå så långt ifrån själva stationen. Till och med långt från Nils Ericssonterminalen!!
Bort gick jag i alla fall och stod och väntade i blåsten med några få andra medelSvenssons. Plötsligt var där fullt av folk dock - och ingen var svensk. Alla pratade något språk jag inte kunde gissa och de kom kedjerökande med dragspel, speglar, tavlor, ungar på armen.
En buss kom till slut. Det var en väldigt "tattig" buss - det är nog faktiskt första gången jag inte velat sätta mej på en buss. Ut från bussen rusade fyra kedjerökande utlänningar till.
Men det hela verkade på tok för "Sovjet" för att vara sant. Vinter, kallt, blåst, kvinnor med hucklen, kedjerökande män och hela deras bohag med sej.. är det inte så man brukar gestalta Sovjet??
Det kom två andra bussar - den "tattiga" bussen var faktiskt inte ämnad för oss. PUH!!
En kraftig försening blev det, men jag kom till Halmstad till slut.
Mamma och jag gick lite på stan. Jag hade glömt att ta med alla underkläder jag behövde (det brukar vara det första jag packar ner.. så - fail), så jag fick helt enkelt köpa nya. Jag lyxade även till det med att köpa nya linser - för mina är egentligen för gamla (så jag har dem bara när det kommer främmat eller är "fest").
Sedan mötte vi upp Dan och gick och fikade.. jag och Dan drack öl. Det förtjänade vi.
Sen åkte vi hem.
Det känns lite konstigt att se sitt (MITT!!) rum nu:

En massa böcker som INTE är mina..

Jag hoppas inte pappa tror att han kommer få sitta vid datorn hela kvällen där nu. Jag ska ju faktiskt sova därinne.
Mamma titulerar MITT rum som "gästrummet".. Nej, det är fan inte gästrum nu på en och en halv vecka. Det är MITT rum igen!!
Förövrigt fick jag mina (försenade) födelsedagspresenter av Dan idag.. En klocka, en flasköppnare och en kortlek med Mao.
Han är charmig, min bror!!

Nu ska jag dricka julmust och plugga. Jag har slutprov imorgon samt en insändningsuppgift att göra.. jag fick inte tillräckligt pluggat på tåget. Det är lite svårt att plugga Affärsjuridik utan tillgång till en lagbok helatiden. Jag kollar på nätet - men det hade jag ju inte på tåget.
Jag fick också tillbaks min förra insändningsuppgift idag. VG fick jag, vilket överraskade mej!! Jag trodde inte jag skulle få godkänt ens!! Dock hade jag inte lämnat lagrum till alla uppgifter (för jag hade inte hittat något eller trodde inte det behövdes i "vad tror du"-frågor), och det var tydligen inte så bra. Jag gjorde i alla fall mitt bästa. Och fick VG. Nu hoppas jag att jag klarar resten av kursen med.

Fun stuff.


Dag 02 - Ja, vem tusan var min första kärlek??

Nej, Linus (min Linus) var faktiskt inte min första kärlek.
Min stora barndomskärlek var Linus - en kompis hos dagmamman och senare klasskompis. Jag och min vän Erica var tillsammans med honom samtidigt. När vi blev stora skulle vi alla bo på en bondgård i Gävle (vilket var så roligt att säga - för det var nästan en svordom).
Jag antar att vi skulle konvertera och bli mormoner också, samt förespråkare för månggifte.
Vår dagmamma hade gjort ett hus av kartong som vi kunde leka i. Jag och Erica hoppade sönder det när Linus låg inuti och sov.. snällt..
På alla hjärtans dag när jag var fem köpte jag gelehallon i kiosken samt ett gelehjärta (som var dyrare) och gav Linus. Jag fick inte smaka på godiset, men jag tror inte det upprörde mej så mycket.
När man är barn och förtjust i någon verkar allt så enkelt, eller hur??

(Ja, det är jag på bilden.. på nians skolavslutning..)
Min tonårskärlek var Cristian. Större delen av högstadiet och början av gymnasiet.
Jag vet dock inte om jag skulle påstå att det var kärlek.. på ett sätt - ja.. förtjusningen och "besattheten" fanns där.. på ett annat sätt - nej. Jag tror han tyckte om mej med, men det blev aldrig något av det hela..
Jag ska inte säga för mycket, men det hela tog slut en kväll då vi festade och han hamnade på akuten.. förmodligen ett av mina mest traumatiska minnen. Det hela gick bra dock, men vi slutade umgås efter det..

Min första kärlek skulle nog vara Josef. Jag var verkligen kär och det kändes rätt då. Jag var jätteledsen när det tog slut. Men när jag ser tillbaka på det nu var det ändå bra att det gjorde det, även om det skulle kunna gjorts lite mer skonsamt.. vi ska helt enkelt vara vänner.

Så nej, Linus (min Linus) var inte min första kärlek, att säga så vore bara ljug.
Men jag älskar honom i massor. Och han är den första jag vågat hoppas på en framtid med.


Funderingar..

Min resväska är nästan helt packad. Jag går upp vid halv 7 imorgon (samtidigt som Linus som ska iväg och jobba). Mitt tåg går 09.04. Jag har inte varit hemma på så länge!! Det ska bli skönt att komma hem.

Julia (gjorde ett inlägg för några dagar sedan om att hon och hennes pojkvän förlovat sej) skrev till mej på FB nu med och undrade hur läget var. JAG SAKNAR HENNE!! Jag saknar hennes pojkvän med. Han är nog lika snäll som Linus. Både Mattias och Julia är jättefina människor.
Jag skrev ett långt inlägg tillbaka och sa att i januari måste vi minsann ta oss i kragen och träffas igen. Såhär kan vi inte hålla på ju!! Vi träffades i början av sommaren senast (har jag för mej - scheisse, jag kommer inte ens ihåg det!! .. kan ha varit i våras med..).
Fina vänner ska man vårda ömt. Som jag sa i "inlägget om mej" så är jag dålig på att höra av mej. Julia och Mattias är fina vänner. Definitivt.
Många andra vänner från Löfta har jag tappat kontakten med eller hört av mej till för lite. Sammi har jag, trots att jag lovat flera gånger, fortfarande inte träffat igen.
Emma träffade jag i somras, men vi håller inte kontakten aktivt.
Marie är väl den jag har bäst och mest kontakt med - men även där kan jag bättra mej mycket.

Att vattna en orkidé.

Jag åker hem imorgon. Första gången på länge. Och eftersom man nu har "eget" boende kommer ju också ansvar.. jag ansvarar för att blommorna i lägenheten inte dör till exempel.
Och nu när jag ska åka ska Linus få instruktioner hur han ska vattna blommorna.
Kanja: "Orkidén ska vattnas var tredje dag och när du vattnar den ska du inte vattna den, utan vid sidan om den.."
Linus ser ut som ett levande frågetecken.
Kanja: "Jag vet - mindfuck.."

Dag 01 - Kanja, the one and only.

Nja, kanske inte "the one and ony" - enligt SCB är vi faktiskt fem stycken i Sverige som har Kanja som tilltalsnamn.

Jag skulle ju kunna mata er med bilder på mej som barn och berätta om min lyckliga barndom, sedan mala vidare om min "vilka" tonårstid, osäkerheten, vikten då, depressionerna, visa upp vad jag kan och gjort - men det definierar ju egentligen inte vem jag är, utan vad som har gjort mej till den jag är.

Jag är en person, som trots motgångar och osäkerhet, försöker njuta av livet varje sekund. För att verkligen ha levat är inte att ha levt varje dag - utan just varje sekund.
Det bästa jag vet är att sitta på en mysig pub med en kall öl i handen och goda vänner runtomkring. That's all I need.
Jag är dålig på att höra av mej - trots att jag nästan aldrig är upptagen alls.
Jag kallar mej estet, trots att jag sällan gör något "estetiskt" alls.
Jas påstår att min temalåt är "The Wild One" av Suzi Qatro, trots att jag egentligen bara är "vild" i perioder, och det var längesedan sist.
Jag är en komplicerad person, men är lätt att ha att göra med.


30 dagar - 30 inlägg.

Eftersom två av bloggarna jag läser har deklarerat att de tänker följa 30 dagar - 30 inlägg-grejen som tydligen är populär nu tänker jag inte vara sämre. Det är nog bra för min bloggtorka med - att ha ämnen att skriva om, även om alla kanske inte är jätteintressanta..

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Ett minne:

"Nattade" precis Linus. Vi låg och pratade tills han var för trött.
Det är konstigt att minnen, saker man trodde man glömt, plötsligt ploppar upp igen.
När jag var tolv var mitt favoritband Bon Jovi. Jävlar vad bra jag tyckte de var!! (Jag tycker i och för sej de gamla låtarna fortfarande är rätt bra.) Och gud, vad Jon Bon Jovi var snygg.
Vi hade precis fått internet till vår dator hemma och jag satt och kämpade med det tröga nätet för att få fram bilder med Bon Jovi som jag sökt på google för att skriva ut och sätta upp på väggarna i mitt rum.
På en bild hade Jon Bon Jovi på sej en så tuff jeansskjorta. Ååååh, jag ville ha en likadan.
Pysslig som man är tog jag en dag fram tygfärger och målade på en jeansskjorta som mamma gav mej. Det blev så bra!! Speciellt imponerande för att bara vara tolv dessutom!! Jag hade målat min skjorta precis som den såg ut på bilden. Varenda liten fläck skulle se likadan ut.

Den kvällen var det julskyltning i byn. Vi i klassen skulle ha lotteri i gamla banken för att samla in pengar till vår klassresa till Sälen. Jag hade på mej skjortan och förklarade stolt för alla att Jon Bon Jovi hade en likadan, och jag hade minsann gjort min skjorta själv!!
.. reaktionerna var.. återhållsamma.. jag kommer ihåg att det kändes som att alla himlade med ögonen åt mej.. suckade och brydde sej inte. Min skjorta som var så snygg!!?

När jag berättade sa Linus plötsligt: "Och den skjortan hade du på dej mycket, kan jag tänka."
Svaret: "Nej, det hade jag faktiskt inte.. det var enda kvällen. Sen vågade jag inte mer."

Det var efter detta som pajas-Emelie (barnet) dog och tystnade, blev den allvarliga Emelie istället. Osäker och ensam.
Jag brukar skilja på Kanja och Emelie. Emelie är en helt annan person, som inte finns mer. Men när jag berättade om detta för Linus, då var jag nog ändå Emelie, tolv år, alldeles salig över en skjorta hon gjort själv.. jag undrar vad som hände med den.. skjortan alltså..

Ni anar inte vilken tid det tog för mej att hitta bilden igen!!

Julia & Mattias

Fick reda på att världens bästa Julia och Mattias har förlovat sej i Egypten. Finare människor får man leta efter. Jag är så glad för deras skull och detta är ännu en påminnelse om att jag bör hälsa på dem i Falkenberg snart igen!!

Do you see the pain??

Jag har inte tyckt att jag förändrats något direkt sedan dess. Men när jag ser bilden så förstår jag att det har jag faktiskt. Jag har förändrats massor!!
Bilden är tagen strax innan jul för två år sedan.. Jag var konstant ledsen. Faktum är att jag var helt förkrossad.
När jag ser bilden förstår jag - efter bilden togs förändrades verkligen allt. Nya relationer har byggts och livsöden har ändrats. Det är inte bara jag. Ingenting är sej längre likt.


Soffhäng

Filmen igår var riktigt bra. Nu är det bara att vänta på nästa.

Idag blir det endast soffhäng. Varken jag eller Linus har lust eller ork att göra något vettigt. (Linus pluggar lite i och för sej, och jag har gjort veckans närvaroprov.)

Just nu kollar jag på Pride and Prejudice (serien såklart). Awesome. Kostymdrama när det är som bäst.

Dessutom har jag rotat fram tredje True Blood-boken (som jag fortfarande inte tagit mej igenom) för att nu ta mej i kragen och läsa ut den.

Imorgon börjar jag läsa "redovisning och beskattning" samtidigt som det är min sista kursvecka på affärsjuridik. Jag kommer vara väldigt upptagen kan jag tänka.
Speciellt också eftersom jag åker hem på torsdag och kommer ha fullt upp hela helgen med morsans 45-årskalas och allt.

// XO

Kort uppdatering:

Idag har jag och Sandra gått på stan. Det var trevligt som tusan. Jag köpte ett par tjusiga skor och femte säsongen av Grey's Anatomy.
När jag kom hem kollade jag och Linus på sjätte Harry Potter-filmen och om en stund ska vi in till stan för att se den nya på bio. Jag är jättetrött och hoppas att jag inte kommer somna bara!!

Linus, sömnprataren:

När jag gick och la mej inatt var Linus i full gång med att prata i sömnen:
Linus: "Jahaaaa.."
Kanja: "Va??"
Linus: "Ja, men då vet jag.."
Kanja: "Vad vet du??"
Linus: "Vad som finns därnere."
Kanja: "Vad finns därnere??"
Linus: "Fängelsehålorna!!"
Kanja: "Vilka fängelsehålor??"
Linus: "Bah!! Du behöver inte se om jag är med på allt, älskling!!"
Kanja: "Vad snackar du om!?"
*Linus börjar sila dregel mellan tänderna jättehögt*

Jag tror vi kollat på för mycket Harry Potter eller något.. fängelsehålor..

Jag saknar dej också, Joel!

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Jag saknar inte folkhögskolan i M-ryd alls. Det var inte en skola för mej.
Jag saknar dock några få personer som jag faktiskt lärde känna och tycker väldigt mycket om. Och nyss skrev min lilla Joel på FB. Jag har inte träffat honom sedan skolavslutningen - och honom saknar jag nog faktiskt mest.


Knäppaste duon på folkhögskolan. What a team!!

Vad att göra??

Hur roligt det än må vara att läsa om konkurrenslagar och arbetsmiljölagar och sådant en torsdagskväll/natt (läs. "ironi") så struntar jag i det för kvällen. Imorgon är deadline för inlämningsuppgiften och jag får helt enkelt ta och sammanställa det då.

Nu ska jag väl göra något ovettigt tills jag blir trött.. typ spela Sims eller kolla på senaste Twilight-filmen (och nej, jag har inte upplevt detdär halleluja-fan-vad-bra-de-är än.. men jag tycker faktiskt inte att de är skitdåliga heller..).
Naah - jag börjar nog med Sims faktiskt.

Harry Potter och Dödsrelikerna

Jag och Linus ska på bio på lördag. Nya Harry Potter-filmen =)
Ända sedan jag började läsa böckerna för en tio år sedan har jag varit en Potter-nörd. (Inte lika mycket nu dock.)
Needless to say - jag har alla böckerna på engelska.
När första filmen skulle komma ut satt jag vid TV:n varje reklampaus för att trycka på inspelningsknappen på videon utifall trailern skulle visas. Jag spelade in alla program jag kunde hitta om Harry Potter.
Dessutom hade jag en pärm full av Potter-artiklar.
Jag var medlem på Hogwarts.nu (elevhem Slytherin), hade en halsduk i Gryffindors färger, stickade en halsduk i Slytherins färger och gjorde till och med en hemsida - om Harry Potter.
Min första hotmail var "[email protected]" och mina användarnamn på nästan alla communityn var "EmFelton" (Em-Emelie, Felton efter Tom Felton som spelar Malfoy.. såklart.. jag var kär i honom..).
Jag köpte en massa Harry Potter-pysselböcker med. Brorsan har Harry Potter-lego (som jag så glatt hjälpte till att bygga när han fick det).
En av mina drömresemål just nu är Harry Potter World i Orlando, USA. Kan sitta och kolla YouTube-klipp på dethur länge som helst, med ett fånigt leende på läpparna. Efteråt skuttar jag runt i lägenheten och ropar till Linus att jag vill åka dit - och hur fantastiskt det verkar.

Men nu på lördag ska vi se nya filmen då =) Jag har inte varit på bio på evigheter!! Och ja, roligt att komma ut lite.
Vi kollar nu igenom alla de tidigare filmerna - to catch up. Linus har inte sett förra heller. Hittills har vi sett tre filmer.. men vi räknar med att ha sett resten tills på lördag.

Trailern till Harry Potter och Dödsrelikerna, del 1:

Beautiful Blogger Award


Jag fick en Beautiful Blogger Award från Moa (kolla in hennes blogg vettja!!).

Kopiera in bilden och länka till den du fått den av.
Skriv 7 intressanta saker om dig själv 
Ge Awarden till 7 andra bloggar.

Fun facts about Kanja:

1.
Mitt namn, Kanja, betyder "lotusblomma". Long story, men eftersom jag inte har mycket annat för mej kan jag lika gärna berätta den: När mina föräldrar väntade mej skulle jag heta "Jack". Dock föddes jag som flicka, och efter några dagar då mamma och pappa funderat och smått kallat mej "Carolina" blev det en "Emelie". Det var mitt namn mina första arton år.
När jag var tolv fick vi en lärare i skolan som var väldigt religiös och fick oss att sjunga psalmer varje morgon. Ugh. För en väldigt övertygad ateist som jag var det inte det idealiska sättet att starta ens morgon på. Pappa föreslog att jag skulle säga att jag är buddhist - för att slippa. För att verka övertygande slukade jag allt som kom i min väg om buddhismen.
Mamma lånade mej en Amelia-tidning med en artikel om en buddhistnunna som bytt namn - just till "Kanja". Och det namnet kom jag ihåg genom åren. Vid femton års ålder beslutade jag mej för att byta namn - men mina föräldrar, som trots allt gett mej namnet "Emelie" för de tyckte det var fint, ville inte skriva på pappren till Skatteverket. Jag fick vänta.
Och samma dag som jag fyllde arton skickade jag in papprena - och samma dag gick det igenom. Så nu har jag hetat Kanja i lite över fyra år.
(Efter namnbytet följde många roliga insidenter, som att komma in på lärarrummet på gymnasiet och säga: "Ehumm.. jag har bytt namn.. ni kanske behöver veta det??")

2. I framtiden hoppas jag kunna öppna min egen rockbar (därför jag pluggar företagsekonomi nu). Det slog mej bara en dag - efter att ha stått hur länge som helst och inte haft en jäkla aning om vad jag skulle göra med mitt liv. Det var på coachingen på förra skolan. Vår lärare pratade om målsättningar, delmål, motivation och fokus. Och där satt jag och kände mej misslyckad. Vad fan var jag på väg egentligen?? De senaste åren har det bara känts som att jag har velat hit och dit. Men så kom jag på det. Mitt mål var att bli klar med gymnasiekompetensen (check) för att få jobb (njaa.. det gick ju inte lika bra) så jag kunde flytta ihop med Linus (check; distansförhållanden funkar inte riktigt för mej..). Men sen då?? På lektionerna pratade vi om att följa sina drömmar också. Och hur man kan hålla fokus på drömmen. Vad var min dröm?? Jo - rockbar.

Den dagen gick jag hem och funderade ut delmål för att nå dit. Och nu håller jag då på med första delen.

 

3. Jag är en samlare. Jag samlar på allt möjligt, även om jag bara säger att jag samlar på mina teddybjörnar^^

Jag har hur mycket filmer som helst (massor av gamla svartvita sådana - eftersom jag har en förkärlek för dessa). Jag har sjukt mycket böcker - om allt möjligt.. jag tycker om idén att när ett samtalsämne kommer upp kan jag svischa förbi galant och dra ut en bok om ämnet. (Konstigt nog händer faktiskt dethär rätt ofta!!)

Dessutom sparar jag på "fina" saker. Allt jag tycker är fint ska vara framme.. och allt jag tycker är fint vill jag ha. Min önskelista till jul brukar bestå av två ord: "Något fint" (även detta år; med undantag för önskelistan till Linus. Jag vill ha en Diesel-parfym, en bukowskinalle eller en Rocky Horror Picture Show-tavla i 3D).

Både jag och Linus tog med en massa dricksglas i boet. Men eftersom jag (och han också) är samlare har vi inte förmågan att ge bort dem (svisch - nu åker jag galant förbi bokhyllan och drar fram "Rensa i Röran med Feng Shui"). Nåja, än så länge ser inte lägenheten ut som en loppmarknad. När den gör det får jag nog.

 

4. Min favorithögtid är julen och jag blir mäkta irriterad om den inte är som jag vill ha den. Juldiktatorn kallar de mej.

Vår jul är dock lite annorlunda. Låt mej berätta:

I slutet av november börjar det med JULCHOCKEN. Årlig tradition där vi ska bli chockade av julen som närmar sej. Vi kollar på julfilm, lyssnar på julmusik, äter pepparkakor och dricker glögg och julmust.

Dagen innan jul klär vi granen (pyntat har vi gjort innan). Pappa och Dan försöker sätta trummor och trumpeter i granen men ICKE!! Nej, det är JAG som klär granen. Jag tar bort kulor jag inte tycker passar och möjligen ger jag de andra i familjen pynt som de får sätta upp.

Julkrubban inreder jag och brorsan varje år med STAR WARS-gubbar. Yoda brukar vara Jesusbarnet.

Kvällen innan julafton ställer jag och brorsan fortfarande ut gröt till tomten. Fan ta föräldrarna om den är kvar morgonen efter!!

På julaftons morgon stiger vi upp och har julfrukost. De andra äter fisk till frukost. Jag äter inte frukost.

Julafton firas hos någon släkting där vi bojkottar Kalle Anka. Ibland slår vi på Karl Bertil Jonsson, men inte ofta längre.

Varje år har vi ö-råd om vem som ska vara tomte. Ingen vill ta på sej en så betungande uppgift så vi får rösta ut någon - Robinson-style. Vi brukar rita små hjärtan på våra röster för att visa att vi tycker om den vi röstat på ändå.

 

5. Jag har fortfarande inte sagt rakt ut till mina föräldrar att jag röker. De vet om det, och jag tror vi snackat om det någon gång när jag var bängfull - men jag har fortfarande inte sagt det i "normalt" tillstånd. Men klart de vet om det.

 

6. Min idol är farfar. Får jag en son ska han heta "Heimer" efter farfar.

Farfar är knepig. Han verkar sur och butter (vilket han kan vara rätt ofta med) - men han har den bästa humorn. Han säger inte mycket, men när han säger något är det skitkul.

Det är svårt att veta vad farfar tycker och känner med. Hela min uppväxt hade jag inte direkt känt någon connection med farfar - förrän en dag då han ringde mej (han ringer aldrig någon) och sa att jag MÅSTE komma ner till honom och farmor på direkten!!

Jag trodde det hänt något som de behövde hjälp med (eftersom jag var där rätt ofta då och hjälpte farmor med städningen). Men när jag kom ner till deras hus hade farfar satt två stolar mitt på vardarsrumsgolvet och satt upp ett lakan på en av väggarna. På stolarna skulle jag och farmor sitta.

När vi satt oss körde han igång sin gamla projektor. Det visade sej att han dokumenterat mina första år med hur många bilder som helst!! Han hade bilder på mej när jag lärde mej att gå och allt!!

Då förstod jag att farfar faktiskt tyckte om mej. Och att han var stolt över mej.

Men det är lite svårt att förklara varför farfar är min idol. Han har bara en så skön stil. Tar allt med en klackspark, tar det lugnt, är lite butter - men sjukt rolig ändå.

 

7. Jag är väldigt dålig på att höra av mej. Jag hör nästan aldrig av mej till gamla vänner.

Jag säger helatiden att jag ska skärpa mej - men jag gör så sällan det. Dåligt av mej, jag vet.

När det väl händer att jag hör av mej och träffar någon gammal vän så kan man räkna med att jag levererar dock!! Jag tror, allvarligt talat, att jag är den bästa "gamla vännen"/"bekanta" man kan ha. För när jag åker iväg för att träffa någon som jag inte träffat på ett bra tag fylls jag av så mycket glädje och spänning att jag bara sprudlar när jag väl är framme. Och då är jag jättetrevlig och skitrolig under hela vistelsen. När jag kommer "hem" igen är jag bara en blek version av den Kanja jag kan vara. Tyvärr.

 

Dessa sju ger jag en award (och rekommenderar alla att besöka deras bloggar):
1. Anna (kolla in hennes smycken med!!)
2. Eleonora (klasskompis från Löfta)
3. Pekka (klasskompis från Löfta)
4. Anki (Occasional partner in crime)
5. Johanna (Occasional partner in crime)
6. Caruline (som har fullt upp med bröllopsplanering, men förhoppningsvis får fart på bloggandet snart igen)
7. Pao (You know who you are)

Såhär i juletid.. typ..

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Eftermiddag på stan.

Jag och Linus gick in till stan i eftermiddags. Första julklappen äro införskaffad!!
Vi köpte även en bordstablett att ha som duk på vårt lilla köksbord.. annars blev det inte något köpt.
Linus ville bjuda mej på restaurang, men vi hittade ingen vi ville gå till.. så det blev pizza framför TV:n istället. Vi äter på tok för mycket pizza - men det var allt ett tag sedan vi åt det nu.

Inatt tror jag inte jag kommer ha några svårigheter med sömnen. Jag är trött som en gnu!!
Och imorgon hoppas jag att jag har vett nog att komma upp i tid.

Ofärdig.

I helgen, när jag letade efter min tatueringsskiss, hittade jag en hel del gamla teckningar. Detta är en av mina favoriter.. ofärdig dock.. som så många andra av mina teckningar/tavlor.

Nattplugg.

Usch vad svårt jag hade att sova igårkväll. Ändå hade jag nästan somnat av tristess då jag och Linus kollade på första Harry Potter-filmen (den är faktiskt inte bra).
Låg och vände och vred på mej några timmar. Till slut klev jag upp ur sängen, gick ut i köket, gjorde lite chokladmjölk och satte mej och pluggade. Mitt i natten. Fick massor gjort!! Gick och la mej igen såsmåningom och sov som en stock.
Och nu är jag nästan klar med dagens pluggeri!!

Har även ringt tandläkaren. Har dragit ut på det i flera veckor nu. Jag tycker inte om att ringa dem och ändra min tid. Idag upptäckte jag till min förskräckelse att jag hade tid IMORGON. Dvs hade jag inte ringt och ombokat idag hade jag fått betala för min tid ändå.. Puh!!
Men tisdagen den 30:e infinner jag mej nu istället hos tandläkaren med mitt charmigaste leende.

Idag kunde jag inte hålla mej längre. Skägg och mössa PÅ!!


Någon sjuk impulsgrej.

Jo, jag tycker väldigt mycket om min bror. Men hjärtan skickar jag bara till honom på Facebook på kul. Och så fnissar jag i några minuter efteråt. XD


UPDATE:
Svaret:



Gissa filmen!!

Dagen har spenderats med Sims 3, Diktatorn (filmen) samt denna film.. vilken??

Några små reflektioner..

Idag har jag gjort prov. Det var lite kämpigt..
Nu är jag klar med veckans pluggeri dock. Känns skönt.

I helgen vettifan vad vi ska hitta på.. Linus hade som förslag att vi skulle dra till Nöjes imorgon där några dödsmetallband skulle spela.. jag är, som ni vet, inte överförtjust i sådan musik, men jag vill verkligen ut från denhär lägenheten. Så vi kanske drar dit ändå. Vi får väl se..

Ikväll ska vi ta det lugnt och kolla på "Nu är det Jul Igen" i alla fall.. för att återuppleva julchockerna i min barndom.
"Julchock!!?" tänker ni. Ja, Julchock. Årlig tradition i min familj där vi varje år, ungefär vid denhär tiden, kollar på julfilm, äter pepparkakor, dricker glögg och julmust med en massa tända ljus och kanske lite julmusik med. Meningen är att man ska bli chockad över att julen närmar sej med stormsteg nu!!
Och när jag var liten kollade vi alltid på "Nu är det Jul Igen".. till slut tröttnade vi lite på den (man ska inte förstöra en bra film) så vi började med vilken julfilm som helst till julchocken. Bottenskrapet var det året vi valde "Bad Santa" till julchocken.. det förstörde lite av det "mysiga", trots att filmen är rätt bra.
Nej, mys ska det vara!!

Snön har nästan försvunnit =/

Kvällen:

Det har snöat hela dagen. Precis helatiden. Inte mycket - men flingorna har fallit i alla fall. Och snön ligger kvar. Inget slask. Det är så mysigt!!

Ikväll har jag inte gjort så mycket.. pluggat för lite, kollat på Grey's med Linus och spelat Sims.
Jag såg första avsnittet av "Ung och Bortskämd" med förresten. Jag var ju tvungen att kolla in vad det är alla snackar om. Jo, de medverkande måste vara blåsta. Men vad som förargade mej mest var föräldrarna. De har ju uppfostrat ungarna till de de är idag, plötsligt säger de att de vill att de ska flytta hemmifrån NU, låter dem medverka i dethär programmet och sitter sedan själva som juryn.. och när "juryn" diskuterar om deras barns prestationer FÖRSVARAR de barnens agerande. "De gjorde förvånansvärt bra ifrån sej för att ha sovit så lite..", "Jo, men hon är ju känslig för lukt.." Bulljävlafuckingshit. Visst, jag hade inte heller varit överlycklig över att bli intvingad i ett slakteri - men seriöst!? Och detdär med sömnen hade de ju bara sej själva att skylla.
Men jag vettifan om jag kommer se fler avsnitt av det.. jag blir bara irriterad, och så bra TV tyckte jag inte direkt det var.

Nu ska jag krypa ner jämte Linus som sussar så sött.

Min nallekorg.

Sedan jag flyttade hit har mina nallar fått ligga i två kassar i garderoben. Häromdagen fick jag nog av deras frånvaro. Så nu sitter allihopa i en korg i vardagsrummet.
Snuttegulligt va?? XD Jag samlar på dem, men försöker hålla samlandet under kontroll. I korgen är det mestadels Bukowski-nallar.. så fort jag går in i en butik och ser en nalle (och det måste vara en teddybjörn.. inte kaniner eller något sådant) av märket börjar jag krama den och utstöta "ÅÅÅÅÅHH!! SÅ SÖÖÖÖÖT!!". Och tro mej - jag kan se en Bukowski-nalle på 20 meters avstånd. Dessutom dras jag automatiskt till butiker som säljer dem.

Snö<3

Innan jag börjar dagens pluggande tänkte jag diska.. men diskvattnet är så varmt än, så sålänge står jag och beundrar snön utanför köksfönstret<3

.. trots att jag oftast sitter i vardagsrummet är nog köket mitt favoritrum.. litet och mysigt, nära till kaffebryggaren och fin utsikt..

Tönt-Kanja dansar runt i lägenheten.

YESSSSS!! Jag klarade Marknadsföringskursen. Och har nu dansat runt i lägenheten till denhär låten (töntigt, men jag kände ett sådant sug efter låten+dans efter samtalet med min lärare - som jag varit sjukt orolig för i flera dagar nu):

Tisdagen:

Det blev minsann inte mycket shoppat idag!! Provade klänning efter klänning i alla möjliga butiker. Ingen passade riktigt bra. Mestadels för min byst är ivägen.. En satt jättebra, men jag upptäckte att jag inte kunde sitta i den.. Vissa fick jag sjuka höfter i - verkar som att modet börjar lyda Lady Gaga.
Jag köpte nytt puder.
Och så köpte jag en liten tomte inne på Boulevard för 25 kronor.. den var jättesöt och jag var tvungen att ha den.

Nu ska jag hårdplugga inför det muntliga provet imorgon.. ugh..
Och när vi var inne på Knastret i stan höll jag i några Cat Stevens-LP-skivor som jag var sugen på.. därför ska Cat Stevens spelas resten av kvällen.

By the way - det snöar en massa här =)

Cat Stevens - Can't Keep it in


Intelligent sömnradiopratare.

Det var sjukt jobbigt att somna igår. Satt vaken tills två och spelade Sims, men var fortfarande jättepigg när jag gick och la mej.
Och imorse vettifan om jag inte pratade i sömnen när jag drömde om att jag radiopratade om att vid situationen då det är dags att hitta den nya Dalai Lama (reinkarnationen efter den nuvarande - som är helt underbar, hoppas han lever många år än) kommer Kina försvåra eller rent av förstöra det hela. (Läs om Panchen Lama.)
Jag låter säkerligen väldigt smart när jag pratar i sömnen i alla fall.

Det verkar snöa överallt. Och jag är avundsjuk. Jag älskar snö!! Alla bara klagar, jag vill ha den - vart fan är den!?
Det ser ut som att husen runtomkring har lite snö på taken.. men annars syns ingen snö..

Idag ska jag och Linus nog gå till stan. Jag vill köpa en klänning och han är bara snäll och följer med.

NU: Grey's och O'boy.

Understimulerad men smartast.

Igår var en lite dålig dag. Jag gjorde prov i flera timmar (vilket kanske inte gick jättebra heller) och efter det var klart hade hela dagen gått.
Jag är så understimulerad så det är inte vettigt. Visst, jag tycker om att kolla på Grey's Anatomy med Linus och dricka te - men varje kväll??
Jag vet knappt vad man kan göra här heller.. och vi känner inte så många.. men ut måste vi i alla fall!! Jag pallar inte att sitta inne och plugga dagarna i ända, sedan kolla på TV resten av dagen.

Idag påbörjade jag kursen i Affärsjuridik *gör en jag-säger-bara-detta-för-att-verka-smartare-än-dej-min* XD Nej, men det verkar vara en knepig kurs. Jag hoppas det går bra..
Tog precis en paus för att kolla på nya avsnittet av Vampire Diaries och ska nu fortsätta med Affärsjuridiken. *Ger-alla-en-virtuell-menande-blick*

Linus små egenheter..

Linus mobbas. När han sover. Häromdagen vaknade jag av att han "grävde" mej i ansiktet. Och inatt puttade han undan mitt ansikte - hänsynslöst.
Förövrigt har han kommit på att han tycker om att tvätta. Han tycker det är roligt - och "lätt"!! Med tanke på att han tycker att det är lätt kan jag nämna att igår kom han upp ur tvättstugan och berättade jättenöjt att han körde en maskin med "blandad" tvätt. Lite rött, blått, svart och vitt. Men det var, enligt honom, lugnt - det var gamla kläder som var urtvättade. Och by the way - han la i mina nya blåjeans med. Men de hade jag väl tvättat förut?? Nej!!?

Vad skulle du göra??

Bild länkad till Aftonbladet.se

"Vad skulle du göra om du vann snuskigt mycket pengar??" .. det vanligaste svaret lyder nog ungefär: "Jag skulle resa, spara lite, ge bort endel till välgörenhet, köpa ett hus och ge bort pengar till min familj och mina vänner."
- Du vill framstå som en god och generös människa helt enkelt.
Jag omformulerar frågan: "Vad skulle du faktiskt göra om du vann snuskigt mycket pengar??"
För goda, generösa människor finns för det mesta bara i teorin. Och i teorin kan man säga såntdär och faktiskt mena det.
Men om man verkligen vinner en massa pengar tror jag man slutar tänka så. Den goda och generösa människan ersätts med den giriga, snåla och egoistiska människan.
Det är säkert en massa som protesterar nu - men tänk på det en stund. Skulle ni verkligen vara goda och generösa till 100%??

Jag skulle inte funka med en massa pengar. Jag skulle bli girig, snål och egoistisk. Jag skulle bli en människa jag inte vill vara - för att ha en massa pengar strider mot den arbetarklassunge jag är.
Jag har inte vunnit en massa pengar, men om jag skulle vinna en massa pengar hoppas jag att jag är så pass klar i huvudet att jag gör mej av med dem illa kvickt - genom att skänka dem till något bra. All of it. Och det är det mest realistiska svar jag kan komma på. "Jag hoppas att jag ger bort dem till något bra."

Men: När jag läser på Aftonbladet.se om att det faktiskt finns sådanahär människor, så värmer det faktiskt lite. Det finns ändå något hopp för mänskligheten, trots att mitt huvud säger "De är gamla - de behöver inte pengarna ändå!!" och "Hon är sjuk.." - jag behöver nog inte fortsätta på det sista, för det är faktiskt en hemsk tanke..
Kvinnan är sjuk, och pengarna de skänkt bort till välgörenhet är till organisationer/ändamål som ska hindra att fler blir sjuka. Paret har ju en tanke bakom det hela. De skänker pengarna till något de tror på. De vill väl. Och, det finaste av allt, de säger att: De har varandra, och det är allt de behöver.

Fredags- och helgplaner??

Vaknade vid tio idag av lukten av nybryggt kaffe. Gick ut i köket och det visade sej att Adam dukat fram frukost till oss alla.. MMMMMM!! Fredagsvardagslyx!!
Nu har han åkt hem igen dock. Tillbaks i de gamla banorna för mej och Linus..

Jag har två prov att göra mellan idag och söndag, men vill ändå försöka hitta på något i helgen.. det är så förfärligt tråkigt att bara sitta och inte göra något annat än prov.
Linus har ju sådan tur att han blir bjuden på Halloween-fester dock. Fast han ska inte gå. Och jag lovar att det inte är jag som hindrar honom. En sådan respektive är jag inte. Jag är dock en sådan respektive som inte blir bjuden dit.. trots att vi (jag och Linus) är sådana som bjuder respektive hit.. haha XD Detta stycket var fullt av pikar.. Jag slutar nog aldrig irritera mej på detta.. Jag tycker det är dumt och tråkigt - för Linus skull. För min skull tycker jag det är smått roande.

En lugn helg blir det i alla fall. Vi har haft fullt upp i en vecka nu.. nu får det vara nog på tokigheterna på några dagar.

Ett skamligt erkännande..

Paus i pluggandet och jag läser bloggar och dricker kaffe.. och för att skriva detta inlägget måste jag erkänna en sak: Jag läser skvallerbloggar. Falsksanning och Gossips - jag läser dem flera gånger om dagen (via bloglovin - dvs jag prenumererar på dem).
Jag läser Kissies blogg - men prenumererar inte på den. Och efter Paow och Hugo gjorde slut läser jag deras också (fast jag aldrig gjort det innan) - och detta bara för att jag älskar draaaamaaaa.. men jag finner dem inte intressanta alls - förutom just allt med otroheten. Jävlar vad man är nyfiken av sej. Usch.
Jag har också läst Nemos och Jockibois bloggar efter detta, finner dem helt sjuka (fast faktiskt mer intressanta än tidigare nämnda bloggare.. de är ju i alla fall trevliga i sina inlägg nästan alltid).
Jag vet: SKAMLIGT av mej, minst sagt.

Tyra (vars blogg jag aldrig går in på, bara läser rubriken på någon skvallerblogg) skrev något blogginlägg om hur man borde införa åldersgräns för att föda barn (hur seriös hon var vet jag inte. Jag läser inte hennes blogg). På skvallerbloggarna står det om hur DennisM (en annan jag inte läser) kommenterat på FB.
Detta var bilden till inlägget:

Johanna, vad farao gör du där!?

Men nu ska jag försöka avskvallerbloggifiera mej och bara läsa vänners bloggar eller bloggar jag faktiskt bryr mej om. Folk som faktiskt har något vettigt att säga. För att erkänna att jag läser skvallerbloggar är faktiskt lite pinsamt..

Onsdagsmorgon

Sitter med morgonkaffet och suckar lite över hur tråkig denna dagen är.. jag ska bara plugga och "se fram emot" de dubbla proven jag har på fredag..
Funderade precis på att gå in till stan ensam och leta upp någon fin klänning på H&M eller något.. bara för att jag vill köpa en ny fin klänning. Förhoppningsvis är det inte så mycket folk i stan såhär tidigt. Så kommer jag på att det är höstlov och säkert en massa ungdomar.. fast de sover nog fortfarande (Adam, som faller under ungdomskategorin och har höstlov, klev ju upp bara för en liten stund sedan - och det bara för att jag tryckte en kaffekopp i näven på honom).
Jag tänkte att jag dricker upp kaffet, gör mej i ordning och går in till stan.. och kaffet dricker jag, vickar lite på foten och kollar frånvarande ut genom fönstret. Det ösregnar.
Jag kommer definitivt inte gå in till stan idag, utan får väl ta fram någon gammal, fin klänning som jag inte använder om det inte är "fin-fest", klä upp mej riktigt ordentligt och sitta härhemma och känna mej vacker istället. Trots att det inte är samma sak.

Slappetisdag.

Nej, det har inte hänt så mycket idag.. jag har pluggat, skrikit över att ha hanterat falukorv (jag har aldrig varit äckelmagad vad gäller kött förr - men nu efter att ha varit vegetarian i tio år blir jag faktiskt äcklad.. utan någon som helst anledning egentligen), druckit kaffe och gått till affären med Adam.
Nu ska vi äta vitlöksbaguetter, dricka öl och kolla på någon komedi. Slappetisdag.
En bild av Ericas från i lördags kan jag bju på.. så inlägget blir lite mer intressant XD

trololololololololololo.com

Haha!! Såg att Josef länkat till denna hos en drös med folk på FB. Den får starta morgonen. (Jag antar att den var med på Josefs fulskiva som spelades på vägen upp till Karlstad.)


Måndag

Så jag har berättat om fredagen. Lördagen får jag berätta om en annan dag. Jag orkar inte idag och har lite för mycket att göra.

Adam ringde och väckte mej imorse och undrade om han fick komma hit och hälsa på. Det fick han och nu är han och Linus i affären.

Annars har jag i princip bara pluggat och druckit kaffe.
Erica nämnde i helgen att Sylvia blivit dålig igen - så jag ringde Agneta och hörde hur läget var - både med Sylvia och på skolan. Jag ska försöka hälsa på i november när jag åker hem.
Och till Sylvia skickade jag ett Nallebud med ett Krya på dej-kort efter samtalet. Jag fick dock ringa mamma för att fråga vad jag skulle skriva i kortet. Vad säger man?? Det kändes som att Krya på dej inte räckte - och platsen var begränsad, så jag visste inte riktigt vad jag skulle säga.. man borde ju skicka ett långt brev. Jag har inte pratat med Sylvia på ett tag och blev orolig när jag hörde att hon var sjuk. Men efter att ha ringt Agneta kändes det lite bättre.

Nu ska jag plugga klart för dagen, sedan blir det någon film med bröderna Johansson.

Om fredagen:

Nu undrar ni säkert vad som hände i helgen egentligen. Ja, det undrar jag med. Allt känns som en dröm och jävlar vad flummigt det var i perioder.
Småland kom hit strax efter åtta. Jag, Fredrik och Linus hade redan tagit några öl - men när resten kom började det på allvar. Tjejerna ockupperade köket och satt och snackade en massa skit om ditt och datt (man har ju sjukt mycket att berätta om man är fyra tjejer som inte träffats på två månader).
När jag fick höra att Höglunds ragg hade en paintballbana mailade jag honom på Facebook.
Mailet:
Ämne:
Paintball
Hejsan! Jag känner Erica. Vi är typ bästa vänner. Om vi kommer till din bana (med Erica) får vi rabatt då?? Bara en fråga..
Erica vet om detts (hon sitter bredvid..)
[Detta skrev jag endast för att Erica sa: JAG VET INGET OM DETTA!!]
MVH
Kanja


Såsmåningom började folk gå och lägga sej. Jag med - men när Fredrik, Josef, Dan och Linus satt i köket kunde jag inte somna. Så ut från sovrummet gick jag igen.
Det drack groteskt mycket Minttu och då Josef hällde upp till Linus (som var så trött att ögonen gick i kors) shottade jag dem istället för Linus så fort de andra kollade bort. Och jag var redan bra dagen. Ugh.. men inga olyckor skedde!!
Jag och Fredrik busringde till folk tills de stängde av mobilerna (klockan fyra på natten) och så ringde vi någon kompis till honom. Jag pratade, sa att jag hette Emma och att vi träffades ute med Fredrik och att jag var lite intresserad och undrade om han ville gå ut med mej någon gång.. Han blev helt paff och till slut sa han: "Meh!! Får jag prata med h*ran heller!?" (Och menade Fredrik) Varpå jag svarade: "Ja, men det är ju jag!!" (HAHA!!)
Josef pratade med någon tjej från Stockholm och Dan kollade upp fraser på Google Translate som Josef skulle säga i luren på finska.. sjukt..
Vid fem någon gång skulle Dan, Fredrik och Josef ut och göra Karlstad osäkert.. ehumm.. jag vet faktiskt inte vad de gjorde..
Till slut gick även jag och la mej. Jag vaknar vid halv 6 av att Fredrik slänger sej över mina och Linus ben och Josef sitter jämte mej och ber mej logga in på min dator.
Nyvaken försöker jag komma på mitt lösenord och när jag kommer in på datorn ser allt annorlunda ut. Brandväggen funkar inte och jag hittar inte mina skolarbeten. PANIK!! Jag började storböla och skrek "VAD FAN HAR NI GJORT!?"
En sådan komisk scen: Fredrik ligger i sängen och skriker över att jag sparkar honom, Linus är skitsur för att han vaknat och ligger på min ena sida. Och på andra sidan sitter mitt ex som ser hur jag gråter och försöker trösta mej genom att klappa mej lite på armen. HAHA!!
Datorproblemen löste sej förresten bara genom att starta om den.. vet inte vad som var fel.
Till slut gav sej Fredrik och Dan också (hörde jag) och vid klockan 6 hördes bara Evert Taubes "Kinesiska Muren" som klingade ut i natten och Josefs snarkningar från köksgolvet..
Kinesiska Muren - Evert Taube (för er som icke hört den.. XD)

Bilder från kvällen:

På bilden nedan skrattade vi jättemycket åt Bims "luftmadrass" som hon köpt för 30 kronor i Centrumkiosken i Strömsnäs XD

Roligt med Bims luftmadrass igen nedan XD

Jag och brorsan på Bims luftmadrass:

Dan hade roligt med den svarta tavlan i vårt kök:

Josef var gravid (känsliga tittare varnas):

Knäppa barn får roa sej själva:


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!