Nya fiskar..

Det blev några firrar i djuraffären idag. 2 stycken fjärilsciklider (fick bara bild på honan dock) och en eldstjärt (den svarta med röd stjärtfena..). Nu lyckades jag även få bild på ålen jag köpte förra gången vi var där!!
Nästa vecka blir det eventuellt ett nytt besök för att skaffa fler kardinaltetror. Blodstoppspulver för katterna var tyvärr slut, så det ska vi också fixa.

Onsdag

Klockan är fyra och hittills har jag inte åstadkommit så mycket idag.
Vi ska strax åka iväg och handla käk och dra till djuraffären. Sedan blir det fixande inför kvällen och Harrys. Vi blir tydligen åtta pers.

En annan glädjande nyhet är att Tunaskolan tar bort sin osmakliga väggmålning.. om Astrid och de andra som tyckte att målningen inte var okej får en ursäkt återstår att se. Man tycker även att skolan borde sluta blunda och ta sitt ansvar - informera barnen om varför detta var fel. En temadag i "diskriminering och jämställdhet" vore kanske på sin plats??

En händelselös dag..

Idag har varit en rätt händelselös dag.. knappt hänt något alls faktiskt.. jag har glott på Next Generation och så spelade jag och Linus en runda Alfapet. Jag förlorade.. jag är en dålig förlorare och reagerade väl som en sådan.Imorgon händer det lite mer i alla fall. Jag och Linus ska åka till djuraffären och kolla på fiskar. Vi tänkte också köpa blodstoppande pulver om det skulle gå illa när vi klipper klorna på katterna. Har inte hänt något någon gång, men better safe than sorry, ey??
Sen får vi se om det blir fler affärer eller om vi drar hem och gör oss i ordning för kvällen. Förmodligen ska vi på musikquizen på Harry's med Linus jobbarkompisar. Kan nog bli trevligt.

Nu tänkte jag dock krypa ner i sängen med en god bok. Fick låna några av svärmor och först ut blev "Mellan sommarens längstan och vinterns köld" av Leif GW Persson.

Take a stand.

Detta är sjukt!!
Foto: Astrid Johansson
En FB-grupp jag är med i uppmanade sina medlemmar att maila rektorn för att förklara ett och annat. Gör det ni med!! [email protected]

Hej!
Jag mailar er efter att ha tappat hakan då jag uppmärksammade en artikel angående ert val av väggdekor (http://www.sourze.se/V%C3%A4ggm%C3%A5lning_trivialiserar_sexuellt_ofredande_10802812.asp).

Ni hade tydligen gjort en undersökning bland barnen om bilden skulle vara kvar eller ej. Jag undrar: Hur många ska tycka att detta inte är okej för att bli tagna på allvar? Räcker det inte med att en person känner obehag inför vilka signaler en sådan bild ger för att ni ska sluta se "den med humor". Enligt er hemsida säger du: "Tunaskolan - en skola med framtidstro!". Ja, ni är en skola och ni har ett stort ansvar i barnens uppfostran - de är framtiden. Men ert handlande i denna fråga gör mej mycket skeptisk till att ni gör ert "bästa för att se till att de elever som lämnar Tunaskolan är redo att möta de utmaningar som livet har." Signalerna ni ger barnen i denna debatten är att det är okej för tjejer att vara offer för sexuellt ofredande samt att ni skrattar bort det hela med det gamla, förlegade uttrycket "boys will be boys.."

Artikeln tar också upp er wall of fame jämte denna bild, jag syftar på väggen "Skolans kändaste målning". Jag blev minst sagt förbannad då jag såg exemplet av internet-kommentarerna som klistrats upp på väggen: "Hur kan man på allvar bli kränkt av det här? Hur är det psykiskt möjligt? Har folk verkligen så få riktiga problem i sin vardag?" Att sätta upp ett sådant citat på en vägg för allmän beskådan på en skola där en tjej varit modig och sagt ifrån är som att spotta henne i ansiktet inför alla.
Ni kan gömma er bakom fina ord som "elevdemokrati", men detta är diskriminering och mobbning. Skäms!


Hälsningar

Kanja Eliasson
Varberg

Ett orosmoment

Jag har fortfarande inte fått besked om när min utbildning börjar. Den börjar i februari någon gång och februari är snart här^^ Jag hoppas att de blir klara med badrummet innan jag börjar med utbildningen (vilket kommer dröja ett tag till), men jag vill gärna ha besked på när utbildningen börjar - så snart som möjligt. Jag hatar att leva i ovisshet.

Det är tufft att ta bilder ur konstiga vinklar..

Godmorgon!!
Idag blev det en rätt lång sovmorgon. Byggarbetarna var här, men jag och Linus hade öronproppar så vi lyckades sova ändå. Linus går inte upp än på ett tag dock (han jobbade natt).
Så fort jag klev upp hörde jag hur Spock jamade från vardagsrummet (och han brukar vara väldigt tyst annars). Så fort jag kom in så började han spinna högt och kom och strök sej mot mej (också rätt ovanligt för att vara Spock). Men han var nog bara lite hungrig och sällskapssjuk. Suzi däremot är alltid sällskapssjuk..
Ett bevis på det (och ha rubriken i åtanke för bövelen!!):
Förresten: Nu ser vårt badrum i alla fall ut som ett rum och inte som en jordkällare!!

Min lilla vampyr..


Linus är hemma igen!!

Linus har varit i Trollhättan i helgen och repat med bandet inför deras tysklandsspelning nästa helg. Men idag kom han hem igen - med tulpaner och choklad =) Jag flyttar runt blommorna i lägenheten beroende på vart jag är. Dels för att katterna inte ska kalasa på dem, men också för att i så fall har jag något fint att fokusera på istället för röran!!

200-åringen!!

Idag blir en av mina favoritböcker 200 år. Jag läser nog denna bok minst en gång om året (precis som Meg Ryan i You've Got mail.. hehe..) och jag tröttnar aldrig. Detta är nog min favorit-Austen.. även om jag är svag för Sense and Sensibility och, i synnerhet, Persuasion med.
Kom på nu att det står till och med tre ex av denna boken i min bokhylla.. varför?? Min första Pride and Prejudice var en pocket, och rätt snart kom jag underfund med att den inte skulle hålla länge. Jag har nog inte någon så väl-läst bok som just den.
I vilket fall som köpte jag en inbunden version som skulle klara sej längre (dock har jag fortsatt läsa ur min pocket istället.. slita ut den först.. typ..) och sedan köpte jag även en fet bok med samtliga av Austens böcker.
Om ni inte har läst den så tycker jag minsann det är hög tid nu. Och om ni har läst den kan det kanske vara dags igen??

Lördagsmys

Sitter och kollar på The Lost Valentine (den verkar la rätt okej än så länge, lite the Notebook och kanske Hachiko - vilket de också säger i filmen) och öppnade precis ölen jag fick av Linus idag. Ett wild card (Brukar ni också göra så?? Köpa något ni aldrig smakat och kanske inte ens hört talas om, bara för att eventuellt hitta något helt nytt som är helt fantastiskt??). Ölen är Byaregårdens Pilsner. Beskrivningen säger: "är en uppfriskande törstsläckare i tjeckisk anda. En klassisk pilsner." Jag älskar ju tjeckisk öl - den bästa ölen enligt mej. Denna slår inte Krusovice, men den var inte dum.

Lördag

Linus stack till Trollhättan idag för att repa med bandet inför Tysklandsspelningen nästa helg.
Jag däremot blir hemma i röran hela helgen med katterna.
Mattias sms:ade inna och undrade om Linus ville med till kallbadhuset och om jag ville ut och promenera med Julia och Filip. Linus var ju, som sagt, upptagen - men jag sa att jag gärna tog en promenad. Det är svinkallt ute, men det kan vara skönt att slippa röran i lägenheten en stund.
Efter att de åkt hem igen ska jag nog försöka plocka i ordning lite i lägenheten. Försöka få det lite mysigt inför helgen i alla fall.

Höhö


...


Fredag!!

Jag lyckades minsann sova ut idag!! När byggarna kom hit imorse satte jag bara i öronpropparna och sov i några timmar till. Fy fan vad skönt!!
Idag har jag inte gjort många knop än så länge. Jag har kollat på Vampire Diaries, Grey's Anatomy och nu kollar jag på Trekkies 2 (askul!!).
Sen blir det nog en tur till affären innan jag ska diska och dammsuga. Förhoppningsvis får jag bort den mesta smutsen i hallen så jag kan släppa ut katterna i helgen (tycker det är så synd att de ska vara inne i vardagsrummet hela tiden..).

Fänkålssoppa med blåmögelost

När morsan första gången lagade denna soppan och jag hörde vad det var så lät det.. skitäckligt.. jag tycker inte om mögelost och fänkål?? Hade jag någonsin ätit det ens??
Men smaka ska man göra - och det var svingott. Mögelost i soppor och pajer blir ju oftast riktigt gott också.
 
Ingredienser:
25 g smör
2 gula lökar, finhackade
3 fänkålsknölar med blad
1 potatis, skalad och tärnad
1 l grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
75 g blåmögelost, smulad
salt och peppar
 
Smält smöret i en rymligt gryta. Tillsätt lök och låt småputtra under omrörning i 4 minuter.
Skär under tiden av de dilliknande bladen från fänkålen och spara dem. Resten av fänkålen skärs i mindre bitar och läggs i grytan tillsammans med potatisen. Häll på buljongen. Låt koka upp, sänk värmen och sjud under lock i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
 
Kör soppan slät med mixerstav. Rör sedan ner grädden och osten samt smaka av med salt och peppar.
 
Låt soppan bli genomvarm och servera i skålar. Garnera med fänkålsbladen.

Torsdag

Även idag klev jag upp tidigt. Brorsan blev förvånad som fan när jag svarade på ett mail han skickat så jävla tidigt och undrade vad jag gjorde uppe (han själv är ju morgonpigg som få).
Byggarna har inte varit här något än.. de kommer väl senare.. hoppas jag.. Jag vill att de ska greja på toaletten så det känns som att det går lite framåt. Hittills har de bara plockat ut grejerna.

Jag gjorde mej i ordning lite hastigt när jag steg upp, drack kaffe (Linus hade varit snäll och förberett bryggaren åt mej) och matade katter och fiskar. Sedan satte jag mej och läste ut "Torka aldrig tårar utan handskar" (del 1. Kärleken). Vi ska diskutera den i bokcirkeln. Dock är det mer än en månad tills vi ska ha läst ut den.. möjligt att jag läser den igen innan dess.
Recension kommer nog framöver =)

Imorgon ska jag fan ha lite sovmorgon.

11:20
.. som på beställning kom det en man precis när jag skrivit klart inlägget. Han var här snabbt och kom tillbaka en stund senare med en annan kille. Vet inte vad de gjorde (inget synligt i alla fall) - de stack snabbt igen.
Nu borrar de i väggarna i någon annan lägenhet och det låter så jävligt så jag vet inte vad. Katterna är livrädda, men vad fan ska man göra??

Dagen

Det var rätt jobbigt i förmiddags när de grejade här i lägenheten. Allt är uppochner just nu. Men det är ju så läget är^^

Informationsmötet på AF gav mej nog inte så mycket egentligen. Det var info om utbildningsmöjligheter - och min form av utbildning redogjordes inte ens för.. =S
AF erbjöd oss som skulle plugga servering/bar att gå en kortare variant av kursen på 11 veckor med start den 12:e februari. De hade fått fem anmälda, men behövde femton. Grejen var att denna utbildningen togs fram för att man skulle vara klar tills sommaren då efterfrågan var högre - men man blev inte färdigutbildad. Man kunde blanda enklare drinkar osv. Så det var inte något för mej. Jag har ju en vision och framtidsdröm. Jag behöver bartenderutbildningen för att det ska funka och kan inte ta en kortare variant som jag inte får något certifikat på.

När jag kom hem försökte jag sova en stund. Fy fan vad trött jag var!! Ända fick jag inte en blund i ögonen.
Sen lagade jag och Linus mat och nu är det väl tänkt att vi ska kolla på TV eller någon film eller något.. je ne sais pas. Vi ska chilla i alla fall. Kan behövas!!

Kanjas morotsfärs

Idag blev det enkel mat - makaroner och morotsfärs.
 
Ingredienser:
4 morötter
1 stor gul lök
2-5 vitlöksklyftor
chilipulver
sambal oelek
salt
peppar
1 burk krossade tomater
en skvätt grädde
1 buljongtärning
(Jag brukar även rota runt i kryddskåpet och hitta tabasco och balsamvinäger.. och vill man verkligen festa till det kan man även ha i lite riven ost.)
 
Gör såhär:
Hacka löken och riv morötterna. Fräs i en gryta med rapsolja.
Pressa i vitlöken, häll i de krossade tomaterna, grädden, buljongtärningen, sambal oelek och kryddorna.
Låt puttra på svag värme tills buljongen är upplöst och du anser färsen vara klar.
 
Ser lite skumt ut, men jag svär - det är svingott och när jag bjudit folk på färsen har de alltid frågat om receptet.

Ugh.

Nu är här en snubbe och klär in golvet i hallen med papper. Jag var tvungen att rensa lite på balkongen - för där ska vi ha badkaret tydligen (så det inte fryser fast i gräsmattan). Sedan ska vi ha torkskåpet i hallen också. Detta kommer bli jobbigt.. =/
 
----
Update 09:43
Hah!! Lycka när jag kom på att det finns ju toalett i tvättstugan!! Jag behöver inte använda bajamaja ;)

Renoveringen börjar.

Barnpassandet igår gick fint. Jag var rädd för tårar då Jonas och Jeanette lämnade av Elliotte, men det var inte farligt alls. Snart satt vi och kollade på barnkanalen, lekte med katterna, bytte halsband på dem (Elliotte fick välja), dansade och läste böcker.
Nästa helg blir jag barnvakt igen - då de ska flytta då.

Idag är jag uppe tidigt som satan. Jag var tvungen att fixa det sista innan byggarbetarna kommer (de kommer tidigast 7). Jag har satt upp en varningslapp på dörren in till vardagsrummet som säger "KATTER". Så att de inte släpper ut dem av misstag. Så får jag väl förtydliga att det inte är något hot utan en påminnelse när de kommer ;)
Det var förövrigt en hel vetenskap att få ut dessa dörrarna ur förrådet med. Ena stod bakom cykel och en massa annan bråte. Den andra stod bakom en fastborrad hylla!! Och när vi skulle få upp dem var vi tvungna att skrapa bort färg från gångjärnen för att den skulle passa!!
Dessutom var vi tvungna att sätta en tunna som dörrstopp i vardagsrummet så dörren inte slog i akvariet..
Och såhär ska det vara i några veckor framöver. Vi kommer att vara sunkiga och inte kunna använda toaletten ordentligt - men bara lugn, det finns en bajamaja på gården!! Vi har bara rinnande vatten vissa tider osv. Det blir med andra ord ungefär som på festival^^

Idag ska jag till AF på informationsmöte klockan 14.00. Annars har jag inte mycket planerat..

Sushi

Idag gjorde jag och Linus sushi. Skitenkelt - det gäller bara att få in rätta knycken.
Vi hade i sushi-ris med risvinäger, gurka, avocado, surimisticks, caviar och lax. Och så får man inte glömma soja (för sushi!!) och wasabi.
En sushimatta för rullningen av maki underlättar förresten. Och gladpack på den när man rullar är svinbra. Nigiri-bitarna gör vi bara i händerna. Vi har även en skål vatten jämte och doppar fingrarna i (lättare att hantera det klibbiga riset och så är det bra till att "limma ihop" maki-rullarna..).
Kom även ihåg att om det är krångligt att äta med pinnar så är det mer okej att äta med fingrarna än med kniv och gaffel^^
De roliga maki-bitarna är ändarna förresten.. de är inte lika fina, men fortfarande goda.

Finhyllan

Idag när jag plockade i bokhyllan blev jag jättesugen på en till hylla. Därför snurrade jag in på EM:s hemsida och hittade en jag gillade. Men bara för skojs skull kollade jag om jag hittade någon på MIO också - och ja, precis (såvitt jag kunde se) samma hylla, men för halva priset!! Så det blev en tur till MIO (samt Blomsterlandet) idag.
Detta blir inte en renodlad bokhylla, utan en "finhylla" med pynt, coffee table-böcker och spel.
Insåg nu att jag inte fixat en bra bild på hela hyllan, men ni får la hålla till godo med det ni får^^

Vår bokhylla..

Jag har så nedrans mycket böcker att jag kan omöjligt ha framme alla. Därför befinner sej bara ett litet urval i bokhyllan. Böckerna i hyllan har jag läst och de flesta som är nerpackade är resultat av olika second hand-rundor och de är än så länge olästa..
Sedan har vi en jäkla massa DVD:er på det.. böckerna och filmerna krigar lite med varandra..

Rigatoni med söta tomater, aubergine och mozzarella

Idag lagade jag och Linus en av våra favoriträtter och jag är inte sämre än att jag delar med mej:

4 portioner
 
Ingredienser:
1 fast, mogen aubergine
Extra fin jungfruolja
1 gul lök, skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 burkar á 400 g plommontomater
1 msk balsamvinäger
havssalt och nymald svartpeppar
1 kruka färsk basilika, bladen rivna och stjälkarna skivade
4 msk vispgrädde
450 g rigatoni eller penne
200 g mozzarella
parmesan
 
Gör så här:
 
Skär bort ändarna på auberginen och skiva den i 1 cm tjocka skivor, dela skivorna och skär sedan dem i 1 cm stora tärningar. (Tips!! Salta på auberginen och låt den stå och dra åt sej saltet en stund för att den inte ska smaka så bittert).
 
Värm upp en stor stekpanna och häll i 4-5 matskedar jungfruolja. När stekpannan är het lägger du i auberginetärningarna, och i samma ögonblick som de hamnar i stekpannan rör du om med en sked så att de blir täckta med oljan och inte indränkta bara på ena sidan. Fräs dem i 7-8 minuter på medelvärme.
Tillsätt lök och vitlök. När de har fått lite färg tillsätter du burktomaterna och balsamvinägern. Rör om och smaka av noga med salt och peppar.
Lägg i basilikastjälkarna och sjud såsen i ca 15 minuter, tillsätt sedan grädden.
 
Medan såsen sjuder kokar du upp saltat vatten i en kastrull och lägger i pastan, Koka enl instruktionen på förpackningen tills pastan är mjuk men fortfarande al dente, häll sedan av kokvattnet men spara lite grann. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt av kokvattnet och lite olivolja och rör om.
 
Nu häller du tomatsåsen på pastan. Smaka noga av med salt och peppar. Riv mozzarellan och den färska basilikan i bitar, vänd snabbt ner dem i pastan och låt det stå i 30 sekunder.
Servera med parmesan!!

Inte lönt alls..

Okej, det kändes inte helt lönt att kliva upp så satans tidigt idag då besiktningsmännen kom hit för tio minuter sedan och blev klara på fem..
Men nu är det över i alla fall (jag gillar inte att ha främmat folk i lägenheten som ska greja - får flashbacks från Karlstad då hyresvärden eller vaktmästaren kom till lägenheten.. eller då man skulle visa lägenheten för folk som var intresserade av att ta över den.. uuhh..).
 
Jag tror inte jag lägger mej igen dock, utan jag plockar upp boken vi ska läsa i bokcirkeln som min vän Anki startat på FB. Passar mej ypperligt, då jag velat vara med i en bokcirkel länge och att allt sker via nätet.

Btw - Jeanette mailade precis och undrade om jag och Linus kunde tänka oss att vara barnvakter till Elliotte imorgon. Eftersom vi inte har något speciellt för oss och Elliotte är världens goaste unge sa jag ja direkt. Ska bli skitkul.

Morgonpigg?? Inte idag..

Okej, jag erkänner - det var inte så smart att envisas med att läsa alla 250 sidorna jag hade kvar i boken igår.. klockan blev på tok för mycket när jag var klar och nu är jag svintrött!!
Men boken var bra i alla fall och uppstigen är jag =) Jag har gjort mej i ordning, satt igång Nyhetsmorgon och fixar kaffet nu.
Bara att hålla koll på när besiktningsmannen kommer och slänga in katterna i sovrummet när det är dags.

Chilledill

Denna dagen fortsätter i gårdagens tecken.
Jag steg upp tidigare än jag brukar, utfodrade fiskar och katter - borstade och klippte klor med (det behövdes), diskade, väckte Linus vid kvart i två (han hade jobbat tolvtimmarspass och kom hem vid 6 imorse) med kaffe på sängen.
Vi slökollade lite på TV och jag läste. Sedan svängde jag ihop Drömmar lite kvickt. Linus hann inte smaka innan han stack till jobbet (och faktum är att de inte blev svinbra denna gången).
Efter bakningen tog jag resten av disken innan jag satte mej och läste igen (damn - boken är spännande!!). Nu knäppte jag igång You've Got Mail i bakgrunden för att döva tystnaden (fyndigt!!), men jag ska strax läsa vidare.
Det blir sänggående tidigt idag dock. En besiktningsman kommer och kollar på toaletten imorgon inför renoveringen och någon måste ju släppa in honom (och se till att katterna inte är i vägen).

Min panter..


Favoritplatsen..

Spock älskar att ligga och gotta sej i sängen. Har han försvunnit är sängen första stället man kollar.
Och ja, vi har det lite rörigt i sovrummet fortfarande..

Myskväll

Igår hade vi B-filmskväll. Jimmy och Johannes kom hit och filmen var Solar Babies. Mycket skratt blev det.
Sen kollade vi på konsertDVD:er och YouTube och ölade. Trevligt.

Idag vaknade jag rätt sent och har inte gjort många knop. Svängde ihop en spenatsoppa lite hastigt och nu har jag myskväll med mej själv (Linus jobbar). Jag tog ett bad och nu kollar jag på de två siste avsnitten av Fringe. Senare tänkte jag sätta mej och läsa min bok och dricka te. Jag ska bara vara helt enkelt =)

Linus kom hem med överraskning!!<3


Friday on my mind!!


Vi städar och jag passar inte som indrivare..

Idag städar vi.. dock hade vi gjort allt utom att dammsuga och torka golven innan de stängde av vattnet (idag igen). Så Linus tar dammsugning nu så får jag ta golvtorkning senare.

Jag gick upp tidigare än jag tänkt idag. De ringde från Manpower i Göteborg och hade hittat mej på deras sida. Eftersom jag hade jobbat med kundtjänst innan ville de kolla om jag var intresserad av att jobba som indrivare på ett inkassoföretag. Ehumm.. eftersom jag hade ångest varje dag jag gick till jobbet som telefonförsäljare (där folk nästan dagligen bad mej dra åt helvete) så kändes inte inkasso som en bra idé. Jag har sökt jobb på inkassoföretag innan - men med administrativt arbete.. inte som en som kräver folk på pengar (som de iofs ska betala - men ändå..). Nej, jag skulle inte klara det.
Jag ser fram emot utbildningen istället.
Anyway - efter att hon ringde och väckt mej var jag rätt pigg och gjorde mej i ordning och vaknade ordentligt till senaste avsnittet av Grey's med en kopp kaffe.

Nu kom jag på att det är ju minsann fredag idag!! Noll koll..

Sprider oreda.

Det händer inte så mycket just nu.. därför blir det inte mycket skrivet här i bloggen.
Idag har jag plockat lite i lägenheten och sträckläst Svärdets makt (Game of Thrones). Riktigt spännande!! Jag ska inte berätta något - ni får la läsa själva!!
Jag har också hängt på Facebook och fått fler personer att hata mej - främlingar. Det finns en köp- och sälj-grupp för min hemkommun på FB och jag hänger nästan bara där för att folk är så korkade och jag tycker det är kul att vara en tyst betraktare.. dock kunde jag inte vara tyst idag då någon idiot började hacka på en bekant till mej som vunnit en auktion - men idioten vägrade att inse det och publicerade ett klagomål. Jag kommenterade en lite bitsk kommentar med motargument - men utan att smutskasta honom.. håll det snyggt liksom.. han svarade något riktigt hätskt tillbaka utan någon riktig innebörd - och eftersom fler och fler gillade min kommentar (inkl admin för gruppen) och han (idioten) uppenbarligen var fel avlad så kände jag inte att jag behövde säga något mer. Jag struntar i att berätta detaljerna för det blir så jävla långdraget, men jag kände en såndär härlig adrenalinkick fara genom mej. Det ska många människor till att göra en värld - men vissa borde fan ha lite vett i skallen också.

Annars har jag oroat mej för när de ska renovera toaletten här.. de börjar den 24:e och fy vad det kommer att bli jobbigt. Redan idag stängde de av vattnet en runda - precis när jag skulle göra kaffe. Bara det var jobbigt.
Under de veckorna renoveringen pågår stänger de av vattnet varje vardag mellan vissa tider.. vi har ingen dusch utan måste gå bort till något duschrum. En bajamaja står på gården som man får använda under dagen - och på kvällen ställer byggarbetarna tillbaka toalettstolen (men spola får man göra med en hink vatten). Ugh. Dessutom kommer vi ha badkar och grejs stående i vardagsrummet (om de inte kan flytta ut det utanför) och katterna kommer få vara inne i sovrummet med alla sina grejer om dagarna. =(
Men man får väl se fram emot slutresultatet antar jag.. något gott ska ju komma ur det hela..

---
Update ang FB-diskussionen: Efter min kommentar var det en jävla massa som la egna kommentarer. Folk som var "på min sida spelplanen" var nästan uteslutande killar. De fick lugna svar från "idioten" utan smutskastning. Medan kommentaren mot mej hade en betydligt mer irriterad ton. Trots detta var grabbarnas kommentarer minst lika bitska som min om inte mer. Och ändå ett lugnt och sansat svar.
Jag blir fan svinsur och feministen i mej vill strypa någon. Varför är det så att så fort tjejer säger ifrån eller sticker ut näsan så får de mothugg som heter duga.. men om killar säger något blir de tagna betydligt mer seriösa??

Gustavs grabb

Jag har faktiskt inte läst någon av Leif GW Perssons böcker innan jag läste denna. Varför?? Inte en aning.. deckare och kriminalromaner lyser för fullt med sin frånvaro i min bokhylla.
Som jag sagt innan gillar jag biografier - och det var nog därför svärmor lånade mej denna boken innan jag åkte hem från förra besöket i Vänersborg.
Det tog bara några dagar så hade jag läst ut den - den var riktigt bra!!
GW berättar minnen från sin historia utan, vad det känns som, censur. Han förfinar inte. Boken beskriver hans "klassresa" från arbetargrabb till förmögen professor med hjärnspöken. Han berättar om familjen han kom ifrån - pappan som han så såg upp till och som ville att Leif skulle få det bättre än han någonsin fått, och mamman som ofta var "sjuk" och girig. Hur han klippte banden med sin mamma då hans pappa dog och började först skriva denna boken efter hennes död.
Och det som gjorde att tankarna for runt i mitt huvud var nog just familjen han kom ifrån.. det var det som fångade mej mest.
Han redogör också för sina problem med hälsa och alkohol, sin karriär, sina kvinnor (och delvis sin kvinnosyn - något som jag också reagerade på.. negativt..) och sina barn.
 
Jag rekommenderar absolut denna bok. GW vet inte själv vad han ska kalla den - självbiografi, memoarer, roman?? Men jag rekommenderar den.. vad det än räknas som för typ av bok. Och jag kommer definitivt att låna fler av GWs böcker av svärmor när jag är där nästa gång.

Love


Slänger in några bilder..


Måndag

Igår hade jag fullt upp - jag sprang mellan tvättstugan och strykbrädan hela dagen kändes det som. Men julpyntet försvann i alla fall som jag sa och de nya gardinerna kom upp. Nu känns här lite tomt (men lite skönt också).
Jag vaknade sent idag (as usual) och tänkte göra mej i ordning snart och knalla bort till affären.. köpa cigg och kanske lite mat med.. men först måste jag nog se det nya avsnittet av Once Upon a Time..!!

Kaffe på sängen

Linus kom precis in och väckte mej med kaffe på sängen. Underbart =) Bästa sättet att vakna.
Nu tänkte jag läsa ut boken jag håller på med medan jag dricker upp kaffet, sen ska vi tvätta. Idag ryker nog sista julpyntet (well, eventuellt.. mer åker i alla fall) och de nya gardinerna kommer på plats =)

En tur på stan..

Idag när jag vaknade var det i princip till att göra sej i ordning med detsamma - Jag, Linus, Jimmy och Anders skulle in till stan och kolla runt bland affärerna. I skivaffären hittade jag The Pretenders, Blondie och Meat Loaf för en billig peng på LP. Jag är riktigt nöjd.
Vi tog även en fika på stan och när vi kom hem åt vi tacos.
Och ikväll har vi lyssnat på vinyl, kollat AC/DC-koncert på bluray och YouTubeat..
Nu tänkte jag (om jag orkar) se senaste avsnittet av Grey's innan jag somnar.
Detta var en bra dag.

AF levererar!!

När jag stod i duschen imorse ringde min handläggare på AF till mej och lämnade ett röstmeddelande. I februari kommer utbildningen att påbörjas!! Först är det ju då servering och förmodligen/förhoppningsvis kommer bartenderutbildningen att starta direkt efter serveringsutbildningen är klar.
Jag mailade sedan henne för att redovisa vilka jobb jag sökt och sedan stack jag bort till AF eftersom det stod i handlingsplanen att jag skulle komma inom. Dock hade handläggaren precis mailat mej då jag klev innanför dörren och skrivit att jag inte behövde komma idag eftersom vi haft kontakt.. men det var skönt att komma ut i alla fall =)
Jag hörde med henne hur lång utbildningen kunde tänkas vara - och de planerade den tydligen individuellt utifrån hur lång tid man behövde på sej.. men hon sa att totalt kunde jag nog räkna med några månader.
Hon visste inte vilket startdatum det var på utbildningen heller - bara att den skulle starta i februari och att jag hade en plats i gruppen där.
GÖTT MOS!!
Så ikväll ska jag fira.. kolla på någon film, pilla navelludd, ta en öl och prata med katterna typ..
Jag är gräsänka tills imorgon - Linus ska spela in för deras nya singel idag. Dock strular bilen tydligen, och han blev stående en stund i Onsala.. han fick igång den igen och jag hoppas resten av resan går bra.. det gör den säkert.

Second Hand

Idag kände vi oss trötta på att sitta inomhus om dagarna utan att göra något vettigt, så vi trotsade regnet och drog på second hand-runda. Tre second hand-butiker besökte vi och utbudet var väl rätt magert. Men jag hittade en bok med sushi-recept för fem spänn, ett galet garnnystan som var rätt stort fast det var lite använt - också fem spänn och på sista stället vi var på hittade vi ett gardinpar för 20 kronor - helt klart värt det, för de var jätteschyssta. Blir de inte för smala ska vi ha dem i vardagsrummet då de går i den lila tonen jag vill ha därinne.
På sista stället vi besökte gick jag runt och kollade bland böckerna då en av de som jobbade där frågade mej (och 4 andra) om vi ville med till deras boklager och kolla istället. Jovisst, men man blev lite skraj när han ledde upp oss på vinden. Det var kolsvart och en jävla bit att gå - men vilket lager de hade!! Inte mycket av intresse (jag är jäkligt kräsen) - men imponerande minst sagt!! Får kanske höra nästa gång jag är där om jag får gå dit igen.

Nu kom Jimmy över - han ska laga mat med oss och sedan ska jag visa film (vi vill visa varandra så mycket - så vi har beslutat att turas om). Jag vet inte vad jag ska visa dock.. det löser sej..

Ett gäng kardinaltetror och min nya guppy


Det är sjukt svårt att fota ett akvarie..

Måndag i korthet..

Kvällen har varit rätt lugn. Jag och Linus har kollat igenom X-Men filmerna (X-Men-triologin, Wolverine Origins och First Class - det är den ordningen de ska ses..) och idag var det dags för den sista (First Class).
Vad har vi gjort annars idag?? Vi steg upp rätt sent, jag läste några kapitel i boken svärmor lånade mej (Leif GW Perssons självbiografi), sen tog vi bilen och åkte runt och uträttade ärenden. Vi skulle ha gipsplugg för att få upp en hylla, ett paket skulle hämtas ut och så stack vi inom djurbutiken med.
Linus var ute efter en fisk som åt upp snäckorna som invaderat akvariet. Han hittade någon randig sak (jag kan inget om fiskar) som han köpte och jag köpte en kanonfin guppy (flower-nånting.. stjärtfenan ser ut som en fjärilsvinge) och en liten ål (jag kommer ihåg att pappa hade sådana när jag var liten..). Får la se om jag får bild på dem någon dag. Ålen blir nog svår dock..
När vi skulle släppa ut fiskarna i akvariet passade Linus på att rensa lite ogräs (växter som lossat och tappade blad). Han gav mej det och bad mej slänga - vilket jag gjorde. När jag kom tillbaka sa han "Släng detta med.." och släppte en näve sniglar i nävarna på mej.. Resultatet blev en skrikande, springande och skräckslagen Kanja.. I'm not proud of myself, men fy fan vad äckligt det var. Kändes som att sniglarna var på mej låååångt efteråt och jag förlorade helt matlusten för resten av kvällen.
Jag fick flashbacks från när jag var liten och var i mina morföräldrars sommarhus med kusinerna. Sommarhuset låg i mitten av ett gäng åkrar som vi brukade springa runt på. En dag sprang vi ut på en åker barfota (eller om vi hade sandaler) och när vi kom tillbaka hade vi hur många småsniglar på fötterna som helst!! Det är definitivt ett av mina värsta barndomsminnen.. det och när vi badade någon gång och blodiglar krälade uppför benen när vi kom upp ur sjön. Uuuuhh!!
Så nu vet ni - jag har snigelfobi.

Kvällsbus


Bilder från jul & nyår 2012


Julen varar än till påska??

Sådär ja!! Nu har vi i princip städat undan hela julen - oerhört skönt!!
Jag älskar julen, men när den är över känns allt pynt bara sorgligt.. så idag packade vi ner det igen.
Ljusstakarna, stjärnorna i fönstren och julgardinerna får vara framme ett tag till, men dukar, tomtar, julkulor, glitter och annat smått är borta.
Det känns lite tomt, grått och tråkigt på sätt och vis.. men snart får vi upp lite fler tavlor - så det ser lite trevligare ut. Dessutom har vi ett stor lager stearinljus som vi varit dåliga på att använda. Finns ju inget mysigare^^

ZzzzZzzzz...

Maj Gad vad trött jag varit hela dagen.
Mötet hos jobbcoachen varade i 20 minuter - vi gick igenom snabbt vad vi tagit upp på jobbcoachningen och hon visade vad hon tänkte skicka in till AF som utvärdering och ville veta mina tankar och åsikter. Vi ska träffas den 24:e igen och kolla hur läget ser ut då.
 
Efter mötet gick jag en snabbis på stan - behövde köpa smink och så tog jag en tur inom Systemet också. När jag kom hem försökte jag powernappa, men somnade aldrig riktigt..
 
Ikväll blir det matlagning med Jimmy, sen sitter vi nog och ölar i vardagsrummet.. några andra bekanta svänger eventuellt också förbi. Väldigt chill - jag orkar knappt röra på mej (förutom då jag tog mod till mej och motionerade dammsugaren en sväng..).
 
Nej, nu kommer nog grabbarna hem från affären snart - bäst att börja skala potatis.
 
Det är ju för bövelen fredag idag!!

There's no place like home..

Visiten i Vänersborg var la trevlig. Väldigt chill rätt igenom - nyårsafton var också rätt lugn (tack vare en mäktig trerättersmiddag som tog kål på all energi hos alla tio personer som medverkade XD).
Idag var det dags att åka hem igen i alla fall. Jag sov från Ljungskile till Kungsbacka. Sen halvslumrade jag sista biten.
Fy fanken vad skönt att vara hemma igen!!
Jag pratade med brorsan en sväng när vi kom hem, sen kollade vi på Indiana Jones och Jimmy kom över en snabbis.
Nu har jag gjort mej i ordning för kvällen och ska väl krypa ner om en liten stund. Imorgon blir det jobbcoach igen.. dock vet jag inte vad vi ska göra imorgon då jag fortfarande inte fått reda på hur lång kötiden för utbildningen är (har mailat och frågat igen) och då jag tog tag i jobbsökandet idag hittade jag ynka två jobb att söka.. det är trögt nu.

Bibliotekskatten Dewey

När jag handlade julklappar kom jag ju över ett ex av en bok jag tänkt att läsa ett tag för en väldigt överkomlig peng - Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen. Jag hade stora förhoppningar om denna bok och kommer ihåg att det var när jag läste Homer's Odyssey (länk till min recension) som jag fick upp ögonen för boken om Dewey. Homer blev ju känd efter Dewey och på många internetsidor tipsade folk om boken om den andra katten och vice versa..
Boken om Homer tyckte jag verkligen var fantastisk och jag blev så glad och inspirerad av den.. det var nog därför jag blev så besviken på denna boken.
 
En morgon i Spencer, en liten stad i Iowa, hittar författaren (och dåvarande bibliotekarien) Vicki Myron och en kollega en kattunge som blivit intryckt genom bibliotekets bokinkast. Han är mager, smutsig, hes och frusen. De tvättar honom, ger honom mat och kommer sedan med idén att låta honom bo på biblioteket. Efter lite om och men får de tillstånd att hålla en katt på biblioteket och han blir snart älskad av biblioteksbesökarna. Dock sprider sej ryktet om bibliotekskatten fort och fler och fler vallfärdar till biblioteket för att träffa honom.
 
Myrons stil att skriva om Dewey känns.. lite naiv. Hon skriver konversationer mellan henne och katten och framhåller hela tiden om Deweys betydelse för allmänheten - hur han gav tröst till folk i svåra tider (arbetslöshet, skilsmässor, sjukdom m.m.). Och fine, jag kan väl hålla med om att han verkade vara en omtyckt katt. Och ja, katter kan väl ge viss tröst (min Suzi är jättebra på det) - men jag köper det inte rakt av. Jag tror mer hans framgång berodde på att det inte var så vanligt med katter på bibliotek och att folk långt bort snart visste om det genom ryktesvägen och att Deweys sociala förmåga gjorde att han blev populär. Han var glad och oblyg och folk tyckte det var häftigt med en katt på ett bibliotek.

Året som gått:

Januari:
Efter nyår tog vi tag i nerpackningen av lägenheten i Karlstad på allvar. Det var oerhört mycket att göra och mot slutet av månaden var det riktigt stressigt.
Jag var ledsen över att lämna Suzi i Strömsnäs hela januari, men insåg snabbt att hon skulle må väldigt dåligt över situationen i Karlstad om hon varit där. Det var stress, lådor och en massa spring.
Jag tänkte mycket på hur det skulle bli framöver - om vi skulle hitta lägenhet i Varberg snabbt eller inte.. jag såg inte fram emot att ha alla våra prylar på ett lager på obestämd tid.
Men det hände lite roliga saker också. TRIAL släppte sitt debutalbum och det blev några utgångar med vännerna i Karlstad.
 
Februari:
I februari bodde jag åter i Strömsnäs. Rätt snart kändes det som att man bara stod och stampade på ett och samma ställe. Inget jobb, ingen lägenhet, att vara särbo m.m. m.m. Jag bara gick och väntade på förändring..
Jag gjorde inte så mycket om dagarna, förutom att fika med Bim =)
 
Mars:
I Mars besökte jag Linus där han hyrde in sej på en prästgård i Veddige. Vi hann också med ett besök i Vänersborg. Annars så hände inte så mycket.. förutom en ny handlingsplan på AF och popquiz på R1^^
 
April:
Jag fick en jobbintervju för kundtjänstjobb och fick det med start bara någon dag senare. Jag kollade på en massa STAR TREK.. Jag och Bim åkte till brorsan i Kalmar och smugglade in Pedersen i lägenheten. XD Vi fick äntligen besked att vi fått en lägenhet i Varberg!!
Bim flyttade till Osby med och jag och Linus var flytthjälp.
Maj:
I maj gjorde jag tydligen bara två blogginlägg. Jag var extremt upptagen med jobbet och var hur trött som helst när jag kom hem. Förmodligen hände inte så mycket spännande XD
Jag tror dock det var denna månaden vi var i Stockholm en runda..
 
Juni:
Juni följde i majs fotspår. Inte mycket blev gjort. Dock hann vi med lite fest då Linus och bandet kom ner till Strömsnäs vid SRF.
 
Juli:
I juli var jag lite depp över situationen igen.. jag hade jobb - men inte där jag skulle bo. Linus hade flyttat in i lägenheten, men jag var kvar hemma hos mamma och pappa.
Vi hade firmafest på jobbet och jag ringde upp chefen och skällde ut honom på hemmasnickrad tyska.. aj aj..
Jag åkte och spenderade en helg i Varberg med.
Jag organiserade paintball med vännerna för brorsan som fyllt år. Skitkul!!
 
Augusti:
I augusti såg jag ljuset i slutet av tunneln. Den siste slutade vi på jobbet och jag planerade inför flytten kommande månad.
Som avslutning på jobbet hade vi dels bowlingturnering och jag organiserade grillfest på altanen.
Mamma, pappa och jag åkte till Varberg en runda med och självklart deltog vi i den årliga Strömsnäsfestivalen!!
 
September:
I början av månaden flyttade Spock till oss. Bara efter några dagar funkade Suzi och han bra ihop.
På min födelsedag var Bim schysst och hjälpte mej och katterna flytta till Varberg. Den helgen hade vi STAR TREK-marathon enl. önskemål från moi.
 
Oktober:
I oktober stickade jag en massa, var en massa rundor på AF, jag började gå hos jobbcoach, vi besökte mamma och pappa för Oktoberfest, såg W.A.S.P. i Trollhättan, fick besök av Jonas & Sandra och så köpte jag och Linus oss titlar.
 
November:
Vi lyckades med bravaden att komma två på musikquizen!!
Jag och Bim åkte till STockholm för att fira Halloween med Andreas och Pedersen. Jag började julpynta lägenheten, vi bakade pepparkakor, fick igång akvariet m.m.
 
December:
MUSE ställde in sin konsert i Malmö, vilket sög. Vi hittade en affär i stan som sålde skitbra LP-skivor. Vi var på Jul på Liseberg med svågern + familj. Vi hade glöggbjudning i goda vänners lag.
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!