Mysefisen


(Det är vår dekorationsbrasa hon ligger på.. det sitter ett element under - men själva prylen blir inte varm.. om nu någon skulle oroa sej.. men tydligen är det en bra plats att ligga på där hon har uppsikt över hela vardagsrummet!!)

Red balloon

Det är tre dagar kvar på jobbet och det känns bara så motigt.. jag pratade med en på jobbet igår som också skulle sluta och frågade hur det kändes när det var hennes sista dag (igår alltså). Hon tyckte det kändes jättebra och hon har också tyckt att det var en lång väntan och att det varit kämpigt att gå till jobbet.

I helgen satt jag hemma och kollade på Big Bang Theory samt Star Trek hela dagarna..
Fast på lördagen var jag faktiskt inne i stan en runda med Sandra.. jag köpte garn, lite julklappar och sånt.. och så åt vi ceasarsallad.

Stormen kom vi rätt bra undan här.. visst blåste det - men det värsta som hände var väl att min cykel blåste omkull och styret numera är lite snett.. (Typiskt att Linus inte är här så han kan fixa det.. han är ju experten på detdär med cyklar..)

Idag blåser det också endel, men solen är i alla fall framme och när jag kollade ut genom fönstret när jag satt och drack mitt morgonkaffe så flög en röd ballong förbi precis utanför. Då blev jag allt lite varm i kroppen. =)

Kass dag.

Jag sålde sjuuu-uuukt dåligt idag.. och de var inte mycket trevligare i luren än igår heller inte..
Det roligaste som hände på hela kvällen var när vi bara kom till telefonsvarare och systemet crashade och jag och David låtsades att det kom samtal ändå.. kollegor blev förvirrade.
Men jag tog mej igenom dagen i alla fall - vilket just nu känns som huvudsaken.. samt att jag hann hem innan det började regna på tok för mycket.

Ska Skypa med Linus en liten stund nu och sedan blir det nog sängen för min del. Bara glömma denna dagen och hoppas att dagen imorgon går snabbt så jag får komma hem.. fast när jag slutar ska jag först inom Systemet och köpa på mej ett gäng öl.. kanske köpa ICA-pizza i affären också och sedan, demonstrativt, sätta mej rakt framför TV:n och spela spel heeela kvällen och vara full och flottig.

Förövrigt en god nyhet: Jag och Linus (mest Linus) är bilägare nu. =)

En Kom Ihåg-lista till mej själv:

När jag kommer hem idag ska jag:

- Göra en kopp av tebodens julte som mamma var bussig och skickade upp till mej.
- Sätta mej framför brasan med den varma filten.
- Kolla dator, gosa med Suzi, läsa eller något annat tidsfördriv.
- Sova tidigt, för imorgon börjar jag vid 9.. men det är trots allt fredag och jag kommer vara jätteglad när dagen är över.

Ensamt..

Dagarna går så segt nu.. jag antar att det är för att jag vet att jag kommer sluta på jobbet nästa fredag och har inte tyckt att det varit så roligt att gå dit sedan jag fick beskedet. Och idag är motivationen ännu lägre - då de som svarade igårkväll var sjukt otrevliga i luren..

Linus stack till Vänersborg igår. Han skulle köpa bil innan han drar vidare mot Varberg. Så nu är jag gräsänka igen. Det kändes inte alls kul igår efter han stuckit.. det kändes ensamt..
Men han försökte att gardera mej mot ensamheten genom att ge mej Alice: Madness Returns-spelet (som också innehöll första Alice-spelet). Så att jag hade något att göra liksom. Jag har spelat lite av det första spelet och tänkte spendera helgen åt att spela massor.. inatt då jag spelade satt jag dock med hjärtat i halsgropen så länge att jag till slut fick sätta igång Sunes Jul istället..
Egentligen är väl inte spelet så läskigt.. det är nog mer att jag är så ovan.. "FAN!! Vad händer?? Nej!! Hur funkar denna spaken egentligen?? Nej, nu bytte jag vapen - jag skulle ju skjuta!! HELVETE!!" och så händer det en massa hela tiden så jag blir stressad och hoppar till lite kanske..

Jag hade uppföljningsdeadline på sökta jobb hos Arbetsförmedlingen idag också. Jag orkade dock inte dra mej in till stan denna gången - så jag ringde istället och fick prata med en jättetrevlig kvinna som tyckte att jag hade full koll på sök-kanaler, vart jag ville och att jag sökte brett och bra.

Nu får jag nog ta och laga mej lite mat om jag ska överleva denna dagen..

Bye bye

Klockan är mycket.. jag har precis sett klart på originalserierna av Star Trek.. det känns lite tomt.. det bara slutade.. jag har dock kvar filmerna med originalskådespelarna (har bara sett den första) samt the animated series innan det är helt slut.. men men..
Visst känns det lite konstigt när en serie man tycker om är slut.. det känns så tråkigt och tomt och man vill bara ha mer.. på ett sätt förstår jag därför de som kollat på Våra Bästa År i flera årtionden och inte kan släppa taget.. det blir ett beroende på ett sätt.. .. fast Våra Bästa År är ju kasst..


Fire


Kass bildkvalité och konstigt beskuren. Men jag gillar bilden ändå..

In the closet..

Ibland får man leta efter Suzi en evighet innan man hittar henne..

Yra höns

Jag och Linus springer runt som yra höns i lägenheten.. här har varit helt uppochner ända sedan han fick jobbet i Varberg..
Det är mycket som ska fixas.. bil, hitta lägenhet - bli av med lägenheten vi har, packa, flytta m.m. m.m. Och allt ska gå så snabbt om möjligt..
Det svåraste lär bli att hitta en lägenhet i Varberg.. vi har kastat ut flera krokar nu. Vi annonserade i tidningen + på tidningens hemsida (där har vi nog minst chans att få svar via), vi ringde Varbergsbostäder - som faktiskt ger förtur till folk utifrån som flyttar dit för att jobba!! Linus behöver bara ett anställningsintyg. Dock är väntetiden då 2-12 månader.. men det är ju bättre än 5-6 år!! Dessutom har Linus kontaktat någon på företaget han ska jobba hos som tydligen hade lite kontakter också.. hon skulle kolla runt lite åt oss.

Lite tråkigt att Linus sticker nu igen.. fast nu är det inte jobbintervjuer eller rep med bandet - utan JOBB (och bilköp dagarna innan..).

Glada är vi =)

Nu är det bara snön som saknas..


Ibland är hon inte lik en katt alls..

.. mer som en björn eller en uggla..

Varför har det inte kommit någon snö än??

Det har jag undrat flera dagar nu.. det är frost, det är kallt - men ingen snö i sikte..
Dock skulle jag kanske vara rätt glad om snön inte kom förrän efter jag slutat på jobbet.. så jag slipper ta mej fram i snö, halka och slask sådär snabbt.. men lite snö i helgen för syns skull vore ju inte helt fel!!

Jag är astrött idag och undrar hur det kommer funka att gå upp jättetidigt imorgon och dra till jobbet.. men än så länge har jag ju inte kommit försent på en fredag.. sen efter jobbet pratade vi om att gå till Bishops och ta en öl och i helgen ska vi julklappshandla i stan och äta gott och bara vara.
Dessutom blir det nog lite julpyntat i lägenheten - eftersom Linus förmodligen åker hem nästa helg och kollar efter bil innan han ska börja på jobbet i Varberg.. han måste ju hinna få lite julstämning i lägenheten han med. Skönt är dock att han kommer att vara ledig 17 dagar på raken under december - vilket täcker både jul och nyår.

En ny kula.

Jag vaknade för en stund sedan och Linus stod och pratade i telefon. När han la på dansade han runt sådär fånigt som jag brukar göra när jag är asglad och jag frågade om han fick jobbet i Varberg.. och det fick han!! Så nu blir det tokletande efter bil och ny lägenhet (tips mottages tacksamt). Linus drar först och så kommer jag och Suzi efter - men det är på G i alla fall!!
Karlstad funkar inte för oss och vi har velat starta på en ny kula ett tag nu. Finally!!
Nu snurrar klart en massa tankar - speciellt hos Linus.. men vi får sortera dem idag och ta itu med allt efterhand..
Han börjar nya jobbet den 1:a december i alla fall.. och jag får börja söka efter jobb på ny ort. =)

2 julklappar avklarade.

Helgen har varit kanonbra. Blev en hejdundrande fest i lördags och i söndags tog vi det rätt lugnt.
Åkte hem igår igen och var astrött.. att jobba på det var inte kul. Men jag kom igenom kvällen i alla fall och snart är det dags för jobb igen. Bara käka lite först.

Idag har jag beställt de första två julklapparna. Det känns rätt gött. Och på lördag tänkte jag och Linus gå och julhandla i stan.
Jag kom på en kanonidé igår. Varför inte sätta tema på julklapparna varje år?? Typ "Detta året skänker vi till välgörenhet i ditt namn" (fadderbarn, ge bort en get, plantera några träd..) eller "Detta året gör vi bara julklapparna själva" (lite mer tanke bakom och alla får vara extra kreativa).
I familjen jag kommer ifrån bryr vi oss nog inte så mycket om julklapparna egentligen.. det är mest grejen att vi vill vara tillsammans och ha trevligt ihop. Hela julen är mysig och julklapparna är mer ett plus i kanten.
Jag älskar att ge bort julklappar - men man kan ju göra det med lite finess också.
.. synd att jag inte fick denna idén lite tidigare i år.. nu känns det lite sista-minuten.. faktiskt..

I Vänersborg

Igår var en bra dag på jobbet. Jag sålde mycket (precis som i förrgår).
Andreas och David på jobbet frågade om inte jag ville med dem på lite afterwork efter jobbet.. jag velade länge eftersom jag hade en del att göra innan jag skulle ta tåget och hade lite bråttom. De tyckte jag hade tid för en öl eftersom det bara tar en timma.. jag räknade ut att jag kunde vara klar på 40 minuter och hängde med dem.
Vi drog till Leprechaun och mycket riktigt var jag klar med min öl efter 40 minuter.. men då gick vi och beställde en runda till eftersom vi tre hade det så förbannat trevligt.
Killarna var helt bestörta när jag sa att jag blivit uppsagd. De tyckte allt att mina resultat inte varit så pjåkiga (vi brukar ju hålla koll på varandra eftersom topplistan finns på alla datorer). "VAFAN!! ALLT BRA FOLK SLUTAR!!" sa Andreas och jag blev lite rörd.
Efter AW fick jag skynda mej som fan hem. Diskade lite snabbt, slängde ner det sista i väskan, in med Suzi i buren och sprang ut till bussen. - Allt detta på 30 minuter.
På tåget hade jag astråkigt. Så första timman spenderades med telefonpratande - men täckningen var så kass så till slut gav vi alla upp.. jag hann i alla fall prata med Dan, mamma och Bim.
Andra timmen drack jag öl och lyckades få tiden att gå rätt snabbt på så vis..
Idag har varit en rätt lugn dag.. jag är dock rätt trött och måste piggna till lite innan kvällen. Trials debutspelning är ikväll och vi ska spendera många timmar på Backstage..

Favorit i repris

Kommer ni ihåg när jag precis börjat mitt jobb och min provanställning på 2 veckor led mot sitt slut och jag fick beskedet att de inte ville ha kvar mej.. dagarna efter (innan jag då fick beskedet att jag skulle få vara kvar i alla fall) gjorde jag ett grymt bra jobb trots att jag inte hade den minsta lust att sälja..
Idag var en favorit i repris. Jag sålde asbra. Jag slängde iväg tidningar och samlade 3, 5 & 6-poängare så det stod härliga till. Sen fick jag iväg två medlemskap för 14p styck också och landade på 82 poäng idag. Det sista samtalet för dagen drog ut lite på tiden och hon ville inte ha ett medlemskap men tyckte synd om mej för att jag var så trevlig och hon ville hjälpa mej.. henne sa jag till att jag har fast timlön, får ingen provision och om hon inte ville ha ett medlemskap behövde hon inte köpa ett av mej. Ärligt och rättvist.

Nu är jag då hemma igen.. jag börjar tidigt imorgon och ska väl inte vara uppe alltför länge ikväll. Får försöka att göra i ordning det jag kan inför morgondagens resa först bara.

Uppsägningstid

Precis som jag misstänkte var det något annat kontaktpersonen på bemanningsföretaget ville. Hon ringde vid halv 11 i förmiddags och sa att företaget jag jobbar hos inte tyckte jag var tillräckligt lönsam och ville därför inte ha kvar mej. Två veckors uppsägningstid fick jag (23:e november). Men en timma senare ringde hon igen och sa att hon kollat lite på företaget jag är hos - hur de har det med uppsägningstider - och att de hade en månad. Därför får jag jobba tills mitt anställningsavtal med bemanningsföretaget löper ut den 2:a december - vilket var schysst.
Hon bad om ursäkt för att det varit så mycket krångel med jobbet och att hon levererade dåliga nyheter hela tiden - men nu hade hon i alla fall fixat så jag fick jobba klart anställningsperioden. Man ska vara snäll när det närmar sej jul ;)
Jag trodde inte jag skulle få förlängt - så detta innebär inga större förändringar i hur jag trott att allt skulle gå. Jag kör på tills jag slutar.

Nu ska jag diska och göra mej i ordning för dagen. Sedan blir det till att packa lite innan jobbet - imorgon kväll åker jag ju till Vänersborg för på lördag är det TRIAL's releasepartaj på Backstage. Awesome.

Ännu en dag avklarad..

Och så var man hemkommen från jobbet idag igen. Idag gick det väl lite bättre än igår och i förrgår, men det var inte helt bra ändå..
Såg på rasten innan sista passet att min kontaktperson på företaget jag är anställd via försökt att nå mej på mobilen vid 4-tiden.. hon ringer väl imorgon igen.. undrar vad hon ville - vill jag veta?? Hon sa för några veckor sedan att hon skulle stämma av med mej en gång till hur det funkar på jobbet och så innan anställningen upphör i december - men det kan ju vara något helt annat också...

Jag kollade min blogg från ett år tillbaka (det är ju lite kul ibland att se vad man gjorde för ett år sedan..) och natten till imorgon så snöade det minsann!! Får väl se om det blir någon snö redan nu eller inte.. Personligen tror jag inte det - men det var allt kyligt när jag cyklade hem och jag har haft jacka och halsduk på mej hela kvällen inomhus!!

Nu ikväll tänkte jag kolla på något avsnitt av Star Trek, packa (åker ju till Vänersborg på fredag kväll) och kanske läsa en skvätt i True Blood-boken jag läser nu innan jag somnar.

Familjefoto

Jag har bestämt att vi ska ta ett fult "familjefoto" i mellandagarna. Brorsan ska ta med sin kamera hem till föräldrarna och jag och Linus ska vara uppklädda som fan - och se riktigt snobbiga ut. Katten ska också vara med.
Grejen är att det ska inte vara likt oss och bara som en kul grej. Vi ska förstora upp bilden och ha i vardagsrummet.
Kollade runt på internet idag och har nog aldrig skrattat så mycket åt en bild förut. Såhär vill vi inte se ut, men de var ju gulliga på ett sätt. De är så glada!! De tar ett foto ute i rymden och omfamnar hela situationen med öppna ben.. höhö..


Innan jobb..

Strax bär det av mot jobbet. Jag har frossa och det är inte bra. Satte på mej en halsduk och placerade mej framför vår kamin och hoppas jag mår bättre när jag sticker.
Annars har jag mest lyssnat på julmusik och plockat härhemma. Pluttade ut värmeljus också som jag kan tända när jag kommer hem.. och så tjuvstartade jag lite av julpyntandet - inte sådär så man uppenbart är ute för tidigt med pyntet, men lite diskret sådär..
Spenderade en stund med att leta efter Suzi också.. till slut hittade jag henne. Hon hade öppnat garderoben och hoppat upp på hyllplanet som är en meter ovanför golvet och krupit in bland mina kläder (vilka är rätt många).. hux flux såg man hennes ögon mellan tröjhögarna. Där låg hon gott.

Nej, nu får jag nog knyta på mej skorna och cykla in till stan..

Dagen i korthet..

Det gick inge vidare på jobbet idag.. slutade på 26p vilket inte alls var bra.. - men jag gjorde mitt bästa.
Efter ett sälj kom en av jobbcoacherna fram till mej, berömde och frågade mej om det var min sista dag idag.. !?!?!? Det visade sej att han misstog mej för en annan tjej på jobbet - men fan vad rädd jag blev!!
I vilket fall som gick jag inom affären och köpte folköl och mjölk till kaffet imorgon på vägen hem.. folkölen tänkte jag (delvis) förtära nu till mina Polly som jag inte åt upp på bion i lördags. Jag brukar inte tycka om godis - men Polly Rocks var faktiskt helt okej.

På hemvägen från affären pratade jag med mormor en stund. Jag hade glömt att ringa henne och tacka för kastrullerna, vaserna och mattan (som farmor gjort; jag har velat ha en av farmors berömda mattor i köket ett tag nu - men mattan hon gjorde till mej blev förstörd när den låg i källaren hemma hos föräldrarna - och som tur var hade mormor en som hon fått av farmor!!). Vi pratade lite om ditt och datt också.. läskigt hur sällan man talas vid egentligen.. det är samma med vännerna - jag pratar väldigt sällan med mina vänner.. och pratar vi så är det via Facebook - sms om man har tur.. varför ringer man aldrig istället?? Det blir aldrig av.. tråkigt.. fan att jag är så dålig på att höra av mej.. nyårslöfte kanske?? Håll kontakten hela tiden.

Och förresten - efter att jag lämnat av Linus på tåget gick jag inom Åhlens innan jobbet. Jag köpte några julgranskulor till vår lilla (plast)gran som vi köpte på IKEA (trots att det är plast så ser den jäkligt äkta ut.. vi är nöjda och tyckte det var ett smart drag eftersom vi vill ha en gran - men kommer inte kunna ta hand om den över julen.. och så vill vi inte ha en stor gran på golvet som bara Suzi fär runt vid..).
Dessutom köpte jag en liten julgris som var något av det fulaste jag någonsin sett. Jag bestämde mej för att den var kitschig och ville ha den.

Det är kul med jul.

Spocky

Nya tröjan kom precis innan jag och Linus hann gå in till stan.. (blir tidigt in till stan idag eftersom Linus ska till Vänersborg och behövde bärhjälp innan jag börjar jobba..) Oh, the joy!!

Gräddnos





Gräsänkan.

Jag vaknade strax innan 12 idag. Hur farao kunde jag sova så länge!?!? Jag tänkte gå upp vid halv nio idag så det inte skulle bli lika jobbigt att gå upp vid sju imorgon.. men men..
Drack kaffe och kollade på ett avsnitt av Star Trek. Tog en dusch och gjorde mej i ordning.
Brevbäraren knackade på och gav mej paketet från Adlibris (stickningsboken). Sen diskade jag och nu har jag precis ätit.. känns som att jag åstadkommit en del idag i alla fall.
Ska fixa håret nu och plocka lite till i lägenheten här. Linus kommer imorgon och då vill jag att det ska vara fint.
Och direkt efter jobbet ska jag, Linus och Sandra till Bergvik och på kvällen har jag tänkt att jag och min man ska baka en kaka och kolla på en film..
Sen på lördag ska vi äta gott och gå och se "En Dag" på bio.
Kommer nog bli en fin helg.

Working class hero

Snart drar jag till jobbet.. kändes konstigt igår - jobbet verkade ta en evighet trots att jag bara jobbar 4,5 h.. jag kommer förmodligen få mindre i lön trots kontraktet på 33h/vecka - vilket är jättesurt.. men what to do??
Jag är jätteseg idag och har inte orkat gå till affären och köpa mjölk till kaffet.. tänkte ta det när jag kommer hem ikväll.. men jag sticker till jobbet en stund tidigare så jag hinner med en kopp kaffe där innan första passet börjar i alla fall.

Jag längtar till helgen. Jag och Linus ska äta gott och kanske gå och se en film på bio.. något att se fram emot.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!