Fredag

Idag var en rätt bra dag på jobbet. Jag var jävligt avslappnad hela dagen och gjorde bra samtal. Dock sålde jag inte jättebra.. jag har svårt för att få fram tre "nej" innan jag avslutar.. slutade väl på 50 poäng eller något.. sålde en hel del smågrejer - tidningar mestadels.
Höll på att försova mej idag dock.. jag är fan knäpp när jag halvsover.. efter första larmet stängde jag inte bara av de larm som skulle komma - utan tog bort påminnelserna från mobilen. Idiotiskt!! Självklart somnade jag om och vaknade 07.40 - och jag skulle börja kl 9.. kom till jobbet fem minuter innan jag började - så det var ju "lugnt", men fick inte med mej någon matlåda.. så på lunchen köpte jag en Japp i kiosken och mumsade på.. hmm.. "mästarlunch" sa en av coacherna på jobbet.. mjoo..
Alla var väldigt taggade idag på jobbet - eftersom vårt kontor var på väg att vinna över de andra kontoren (i Sthlm) för månaden.. vann man så fick man en pokal till kontoret och Karlstad hade inte haft den på ett år.. till slut hoppade till och med cheferna in på telefon för att vi skulle vinna - och jag vet inte hur det gick, men det får jag väl reda på på måndag..
Orkade tyvärr inte med After Worken idag, så jag slog följe med en arbetskamrat till systemet (han skulle till busstationen) och köpte öl - sen drog jag hem. Har avverkat några avsnitt av Star Trek och senaste avsnitten av Ringer, The Secret Circle och The Vampire Diaries idag.. en seriekväll helt enkelt.
Imorgon ska jag städa och så får jag se om jag gör stan med Sandra en stund.. i vilket fall som vill jag hitta på något på kvällen (med Sandra) då jag börjar sakna sällskap.. Linus är ju fortfarande i Vänersborg..
Skönt med helg.

Helgplaner

Igår sålde jag riktigt kasst på jobbet - men idag lyfte det minsann och jag slutade på 79 poäng - vilket är godkänt.
Och imorgon är det fredag - weehoo!!
I helgen ska jag städa och hitta på något med Sandra.. lär väl bli en hel del Star Trek också (muehehe)..
Det är After Work imorgon efter jobbet.. arbetsplatsen har bokat 4 biljardbord på Tables och bjuder på varsin öl. Väldigt schysst faktiskt - men jag vet inte om jag ska dit.. verkar inte vara så många som jag umgås med på jobbet som ska dit och jag vill inte vara hon dendär i hörnet liksom^^ Fast om det vore så så kan man ju alltid dra hem.. men jag får se - det var ingen anmälningslista så det är bara att dra dit..
Men jag skulle behöva gå på stan innan jag går hem och vet inte om jag hinner på en timma.. eller jo - det gör jag säkert, men jag vill inte behöva stressa.. hmm.. vi får la se..

Denna veckan har gått rätt snabbt ändå - i måndags var det ju suck och stön när jag skulle till jobbet men dagarna har gått oerhört snabbt. Hoppas bara inte helgen rinner förbi i samma takt som de senaste helgerna gjort!!

Nu ska jag ringa Linus och säga godnatt. Börjar tidigt imorgon.

Jag är glad att jag har ett jobb..

Usch - när jag kom till jobbet idag längtade jag inte bara hem till min varma säng - utan också efter berget på diskbänken. Jo - så lite motivation hade jag!!
Men det var en rätt okej dag på jobbet i alla fall.. jag sålde rätt bra två av de fem passen och slutade på 63 poäng idag (vilket dock inte var riktigt bra)..
Fick beröm av cheferna efter ett toppenpass och en av killarna som jobbar som coacher kom fram till mej och sa att han hört cheferna prata om att man hör mej mycket bättre i lokalen nu och att jag blivit mer bekväm i mitt jobb. Han undrade om jag var extra taggad på att sälja idag eftersom just det passet hade gått så bra - och jag svarade "Njaee.. jag är bara väldigt trött..", vilket var det ärliga svaret.. han skrattade och sa att det kanske var så jag skulle vara som säljare då. Och grejen är att de dagar jag varit som tröttast eller saknat mest motivation har jag sålt bäst.. knäppt - jo, tack..
Jag fattar ju att coacherna har som uppgift att peppa oss - eftersom det är ett tufft jobb. Telefonförsäljare är ju inte direkt omtyckta!! Man får flera jobbiga samtal och mycket nej. Det gäller att vara taggad hela tiden eftersom ett av samtalen kan ge ett sälj. Och visst blir man glad av ett "Fan vad bra du är" eller en klapp på axeln - men att höra att man blivit mer bekväm i jobbet var riktigt kul att höra. Eftersom jag haft lite konflikter med mej själv om jobbet..
Jag trivs skitbra på arbetsplatsen och tycker oftast att det är kul.. men om man ringer en barnfamilj som nattar sina barn (och blir rosenrasande) eller någon som ber en dra åt helvete bara man presenterat sej så mår man ju lite dåligt.. jag låter nog det mesta rinna av mej - men ibland kommer man till någon såndär obehaglig person som verkligen kryper under skinnet på en.

Jag är jävligt glad att jag har ett jobb. Jag sökte ju ett jävla tag och det har ju varit tufft i perioder.. och jag är glad att vi säljer vettiga saker på jobbet - det är inga strumpor och kalsonger liksom^^ Vi ska alltid vara ärliga på jobbet - vilket också är skitbra. Inga dolda kostnader eller hemliga bindningstider  - vi ger kunderna vad vi säger.
Jag ser mej inte jobba som telefonförsäljare en evighet - men det duger bra så länge. Inkomst, något att göra och inga dumma hål i mitt CV. ;)

Äntligen!!

Jag och Linus köpte en liten ställning med korg och klösbräda till Suzi strax efter att vi skaffade henne. Och NU har hon minsann hittat till själva korgen!! Innan har hon legat under och inte ens använt klösbrädan (vilket hon numera gör).
Vi köpte också en egen soffa till henne samtidigt som ställningen.. den står i sovrummet - och däri sover hon nu varje natt (soffan har i princip stått oanvänd innan).
Myspys.

Kallt i lägenheten

Jag "steg upp" för en timma sedan.. alltså jag vaknade, tog en varm dusch - torkade mej och sprang kvickt tillbaka till sängen för att värma mej XD (Undrar när de sätter igång värmen i huset igen..)
Nu sitter jag här och dricker kaffe, borstar håret och kollar på Star Trek.
Men snart får jag väl göra mej i ordning för dagen och jobbet..

Spock i tusch


Spock was here..

Målat med textilfärg på lakan.. nää - jag använde inte min egen hand.. Spock har nog större händer än mej - så den är handmålad (ha ha ha).
Nördigt eller kinky??

Jag får sällan vara ifred när jag målar..


Sucker Punch

Grannen har (som vanligt) fest och en kille står ute på gräsmattan, "sjungandes" Bohemian Rhapsody och inser nog inte själv hur illa det låter..
Men fan vad skönt det är med helg!! Jag har bestämt mej för att göra så lite som möjligt och har därför spenderat dagen på soffan. Det är bara jag och katten hemma - ty Linus är i Vänersborg och kommer inte hit igen förrän den 7:e oktober!! Kommer nog bli lite ensamt här kan jag tänka..
Just nu kollar jag på Sucker Punch. En väldigt speciell film - men jag tycker den är rätt okej och framför allt är det en fest för ögat!! Riktigt snyggt gjord är den.

Kul dag på jobbet

Idag var en riktigt rolig dag på jobbet. Eller nja - första två passen sålde jag inget.. det var segt.. men efter lunch kom jag igång ordentligt och då passet var slut var jag på förstaplats av ca 30 pers. Skitbra!! Jag sålde som smör. Min fula bild var på allas skärmar - men jag njöt trots allt. En stund in på andra kvällspasset ledde jag också - men sedan slank jag ner på andraplatsen - vilken jag höll tills dagens sista pass och de senaste 45 minutrarna tappade jag endel platser och slutade på 7:e.. De två sista passen sålde jag dock inte bra - och det var det första kvällspasset som höll upp det hela. Jag slutade på 78 poäng idag.

Nu ska jag ta det lugnt tills läggdags.. får se om jag fixar en matlåda tills morgondagen eller inte.. förmodligen inte.. ännu en dag av makaroner och ketchup.. endast..
Storkok i helgen?? Ja.

.. det blir inte så mycket bloggat nu.. helt enkelt för att jag jobbar konstiga tider och har inte direkt lust att blogga på morgonen.. och det jag har att blogga om är jobbet.. hur kul är det att blogga om varje dag??

Lite kort om de senaste dagarna

Helgen gick på tok för snabbt. Hux flux var det måndag igen!!
Webcamfesten i lördags var faktiskt lyckad som tusan!! Vi satt från halv 7 tills någon gång efter två - och slutade inte för vi hade tråkigt utan för att vi helt enkelt inte hade mer att dricka.. det vart musikquiz, en massa skålar och livemusik. Många deltog och vissa tittade bara inom en liten stund för att säga hej. Nästa gång blir det antingen med klädkod eller maskerad.. får se, får se..
Vi bestämde också datum då mina kompisar kommer upp till Karlstad igen.. den 21:a oktober ser jag nästan hela gänget. Längtar som fan.

Igår sålde jag inte så bra på jobbet.. det var en kass dag helt enkelt. Idag var något bättre - men jag nådde bara upp till 62 poäng.. hoppas det blir bättre imorgon och hoppas jag får lite trevligare kunder.. de var nämligen lite sura både idag och igår.. och ett "dra åt helvete" gör att man tappar motivationen ett tag och har svårt att komma in i det igen..

Jag skrev förresten nytt anställningsavtal igår också.. det sträckte sej t.o.m. 2:a december!! Jag gjorde det enda rätta och frågade hon på bemanningsföretaget vad personalansvarige sagt där jag jobbar - eftersom jag fått beskedet att de ville testa mej 1-2 veckor till.. bemanningsföretaget hade fattat det som att de ville förlänga, men vi skulle hålla lite öppen dialog och jag får väl reda på hur de tänkt sej i mitten av nästa vecka någon gång..

Idag fick jag en sjal från Tibet av Linus. En födelsedagspresent i efterskott. Den var jättefin och mysig. Den ska jag ha imorgon om det är kallt (vilket det har varit idag - jag har raggsockar på mej..).

Dagen

Jag och Linus bytte födelsedagspresenter idag. Han fick The Rock och Shutter Island på blu-ray (är dock inte helt klar med presenterna) och jag fick 2 st skjortor (har tjatat mej sönder om hur mycket jag vill ha skjortor tror jag) och Dead and Gone (9:e boken i True Blood-serien). =)

Det blev öl på Bishop's efter jobbet också. Jag, Linus, Fredrik och hans tjej Jennie drog dit. Det var allt trevligt. Hade tänkt gå på stan efteråt, men vi hade så mycket att prata om att det hanns inte med..

Jag är helt död nu och tror bara jag ska lyssna lite på musik medan jag dricker upp min öl.. sen går jag nog och nanar..

Planer..

Då jag kommer hem från jobbet idag lär jag väl kasta mej i säng direkt om jag ska upp och jobba kl 9 igen imorgon.. men det blir allt skönt att sluta lite tidigare än 21.00 i alla fall.. och sen får jag försöka hämta mej i helgen - trots att jag organiserat en webcam-fest.. vi får la se hur det går.. jag misstänker att Skype kommer haverera för de flesta..
Undrar om det finns någon Karlstad-bo som är sugen på en öl på Bishop's med mej kl 16.10 imörra??

Nöjd.

Idag gick det inget bra på jobbet.. slutade på 24 poäng.. vilket inte var bra.. men jag tror alla hade en dålig sälj-dag.. kunderna svarade inte eller var inte hemma.. och såklart slängde vissa på luren i örat på en..
Men jag är rätt glad ändå.. istället för att dricka öl för att fira in en ny period av arbetslöshet så tar jag mej en folköl för att fira att jag får test-jobba 1-2 veckor till!!
Personalansvarig pratade med mej lite snabbt idag och sa att hon kollat på mina sälj-siffror igen och att de ville ge mej en chans till. Det är inte 3 månader - men jag får i alla fall chansen att visa vad jag kan (vilket är allt jag velat ha). 1-2 veckor, vi får se hur länge det blir.. Personalansvarige hade inte lyckats få kontakt med bemanningsföretaget jag varit anställd hos - så imorgon jobbar jag utan anställningsavtal.. inte idealiskt - men de sa att det löser sej.. det är inte på mitt ansvar utan på företaget jag jobbar hos.
Även om jag inte skulle få fortsatt efter detta så är jag jäkligt nöjd. Jag får en ärlig chans.
SKÅL!!

Lugn och lycka.

"Leaving aside the perspective of spiritual practice, even in worldly terms, in terms of our enjoying a happy day-to-day existence, the calmer our minds are, the greater our peace of mind will be and the greater will be our ability to enjoy a happy and joyful life."
// Dalai Lama

.. detta tar jag med mej till jobbet idag.. sista dagen..

Jag är inte dålig.

Idag slutade jag på 95 poäng på jobbet. Helt klart godkänt. Jag var till och med vinnaren i en tävling om vem som kom först till 25 poäng under ett pass!!
Jag fick höra flera uppmuntrande ord från cheferna idag.. förutom "BRA JOBBAT!!", "DU ÄR JU GRYM!!" och flertalet klappar på axeln sa en chef att jag var så bra på tidningsförsäljning att om jag bara fick in rätt teknik kunde jag bli skitbra på att sälja medlemskap i en förening också.. en annan påpekade också hur bra jag var på tidningar och hur mycket poäng jag alltid plockade på det man fick minst poäng på - och på så sätt hade många poäng..
Nä, jag sa inte att jag jobbade sista dagen imorgon.. det verkar som att alla cheferna inte vet om det.. men imorgon kommer jag nog nämna det.. jag känner i alla fall att jag bevisat att jag visst kan vara en grym säljare och att jag inte alls är så värdelös som jag kände mej i fredags..

Julkänslor..

Inatt drömde jag att det var december och vi julpyntade i lägenheten.. julmusik gick i ett kör, vi drack varm choklad och allt var bara mysigt.. vi hade på oss sådanadär fula, stickade jultröjor också.. XD
När jag steg upp idag satte jag med framför Ebay och letade just sådana tröjor. Jag är fast besluten att skaffa mej en detta året.. bara för att jag är en sucker för julen och allt som hör till.

Snyggaste sitt-stilen..


Sjukt ju..

Ironi: Jag gick till jobbet idag och kände mej inte alls pepp på att sälja.. ringde runt utan någon motivation alls.. Fick tre sälj på det svåraste att sälja rätt snabbt - har nog sålt max två medlemskap i det under en dag.. sedan satt jag på en jakt-tidning och sålde asbra.. slog personligt rekord för försäljning.. 101 poäng idag (tidigare 78).. och vid 65 är man lönsam.. fick många uppmuntrande ord från cheferna över hur bra det gick för mej.. ironi som sagt..
Två dagar kvar..

BLÄ!!

Faaan vad jag inte känner mej motiverad att dra till jobbet idag.. det känns riktigt pissigt faktiskt.. men det är bara att bita ihop tom onsdag.

Festivalhelgen - bättre sent än aldrig

Nu tänkte jag minsann slänga upp bilderna från festivalhelgen i Småland.. fast alla bilderna är från den 27:e - men det var allt fest tor-sön.

Självklart var vi vid R1 klockan 11 på lördagsförmiddagen för den årliga ölfrukosten. Först på ölen varje år!!

Sen gick vi mot Folkets Hus för att kolla på min och brorsans utställning.. på vägen gick vi förbi lite marknadsstånd.

Vi köpte pizza innan vi drog hem och så tänkte vi sova - men det blev inte mycket med det.. vi drack öl och kaffe istället. Vid 5-tiden drog festandet igång på allvar.


Vi förfestade till förfesten hos mej - men hann aldrig till förfesten. Vi hade så satans kul så det bidde inget med det.. direkt ner till kvällsfesten istället.























Fan.

Humöret är inte på topp denna helgen.. har ju skrivit några inläg om hur bra jag trivts på jobbet och hur kul jag tycker det är.. men igår på lunchen fick jag ett telefonsamtal från företaget jag är anställd via och tydligen har de redan efter 6 dagar sett att jag inte nått upp till säljresultaten jag ska.. hmpf.. första dagen (då jag inte kunde något) sålde jag för 17 poäng och ökat sedan dess - upp till 78!! Och vid 65 p är man lönsam^^ Men jag får inte ens chansen att utvecklas vidare - för det var helt enkelt inte bra nog.. jag fattar njet och vart skitledsen.. men men.. jag har jobb tom onsdag - sen tillbaka till arbetsförmedlingen.. Fan.

Jobba jobba jobba

Idag är det torsdag.. jag går till jobbet om en halvtimma, kommer hem vid halv tio och då blir det nog direkt i säng.. för jag börjar igen imorgon kl 9 och slutar vid 4.. sen är det minsann helg!! Jag ska ta det jävligt lugnt nu i helgen.. städa, vila, kolla på någon film kanske och så har jag tänkt laga en massa mat och frysa in.. idag köpte jag mej en pan-pizza och en färdigpaj igen - TREDJE GÅNGEN DENNA VECKAN!! .. och det är fan inte okej.. jag har inte tid att laga mat om dagarna - men till helgen blir det storkok.

Ett paket med posten

Igårkväll när jag kom hem hade jag fått ett grattis-kort från min faster i Trelleborg och ett från min mormor. Jag hade också fått ett paketavi - och jag hämtade ut paketet idag. Det var ett litet care-package från min moster och hennes familj. Gud så glad jag blev!!
Förutom det har jag och Linus fått en mixerstav, en elvisp och en Jamie Oliver-kokbok av min mamma och pappa. Jag och Linus fyller ju år med bara tre veckors mellanrum - så de slog ihop våra presenter =)

Födelsedagsmelankoli

Det borde fan inte vara lagligt att behöva jobba på sin födelsedag. För första gången tror jag att jag verkligen upplevt en sorts födelsedags-melankoli.. Ingen ålderskris eller så - bara rent av nedstämdhet..
Linus stack till jobbet tidigt i morse, så jag träffade inte honom innan jag gick upp.. kaffet var slut härhemma, så jag gick tio minuter tidigare till jobbet för att dricka mitt kaffe där.. såklart var maskinen sönder.. drog runt på jobbet och tyckte bara allt kändes trist.. jag sålde inget och var bara helt off..
Hux flux sa en av cheferna grattis till mej - och jag hade faktiskt helt glömt bort att jag fyllde år!! .. tills jag nu blev påmind alltså.. jag blev både rörd av hälsningen och ledsen över hur knasigt det kändes att vara ensam på sin födelsedag fast man inte var det.. jag började nästan gråta.. halv 5-mötet inleddes med att en av cheferna sa grattis till mej.. alla bara kollade, så jag mumlade fram ett "tack".. men sen kom några fram och pratade med mej faktiskt..
Jag fick till slut 6 st sälj idag - bara prenumerationer. Det var väl inte helt okej, men det var nog en dålig sälj-dag för de flesta på jobbet..
När jag gick hem pratade jag med mormor i telefon en stund och sedan ringde morsan också.
Väl hemma välkomnade Linus mej med ett halsband och kärleksmums. Fan vad glad jag blev - han hade verkligen ställt sej och bakat själv!! Banangott var det också =)
Så ja, dagen har inte varit jättebra - men den fick ett bra slut i alla fall!!

En liten uppdatering

Jag har haft banandålig tid för bloggen de senaste dagarna och har dessutom varit helt slut!! Helgen var toppen. På fredagseftermiddagen (efter jobbet) drog jag med mej Jonas och Sandra till Bishop's så jag fick prata av mej lite och ta en god öl. Hade fått tre sälj under dagen och kände mej rätt nöjd. På kvällen blev det turnering i 7:an.. inte så mycket action i kortspel - men trevligt var det!!
På lördagen hade vi lite fest här.. eller liten och liten - vi var tolv pers och hälften var nya ansikten! På kvällen drog vi till ankan och tittade på F.K.Ü. som hade livespelning - kanonkväll!!
På söndagen tog jag det mest lugnt. Jag ville slappa lite inför den kommande jobbveckan - det behövde jag.
Igår sålde jag 5 grejer på jobbet och kände mej rätt nöjd. Fick träffa några nya chefer också - som var väldigt trevliga.
Idag trodde jag att jag skulle krevera på jobbet. Då jag fick lunch hade jag inte sålt ett jota och var mäkta besviken. Men det vände och när jag gick hem för dagen hade jag sålt 9 grejer (grejer = medlemskap och tidningsprenumerationer) varav 7 var under bara ett en och en halvtimmespass. Det gick fort som attans och vissa var till och med på raken!! Jag fick flera ryggdunkar och hejarop från cheferna där ;) Fick också extrapoäng för att jag sålde så bra.
Det känns fint på jobbet. Jag är inte riktigt inne i "gänget" än - men jag trivs och sammanhörigheten kommer säkert. Alla är väldigt trevliga i alla fall och jag tycker det är skitbra att jag har ett sälj-jobb där man säljer bra saker. Det är inga kalsonger eller strumpor här inte - utan det är riktigt bra, vettiga grejer.
Framför allt är det underbart att ha ett jobb att gå till. Jag är inte inlåst i lägenheten om dagarna utan kommer ut och gör något!!

Nu ska jag ta mej en folköl och läsa lite bloggar. Imorgon eftermiddag är det jobb igen.. och så fyller jag faktiskt år också ;)

En bra första dag!!

Nu är jag hemma efter första dagen på jobbet. Redan när jag kom in märkte jag att detta var en arbetsplats som man nog inte får se ofta i sitt liv. Mitt i ett av rummen stod ett fussball-spel flankerat av killar och många hälsade glatt och frågade om det var fösta dagen. Jag fick en snabb genomgång av produkten jag skulle sälja, lite utbildning i samtalsretorik och en stunds medlyssning. Men redan efter halva dagen satt jag på telefon och pratade för fulla muggar. Jag dammade av min gamla telefonvana och pustade endast ut två gånger innan jag tog första samtalet. Folk var inte så arga som man tror då jag ringde och de flesta var faktiskt riktigt trevliga. Och när jag minst anade fick jag mitt första sälj!! Jag fick bara det säljet idag - men fan vad glad jag blev!! Mannen som satt bredvid gav mej tummen upp och ett leende. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra efter samtalet och gick ut till cheferna och sa: "Nu har jag minsann sålt!! - men jag vet inte hur jag gör sen.." och båda gav mej high-five och sa grattis med några uppmuntrande ord. Jag kände att det säljet behövdes nog idag - för fan vad peppad jag känner mej nu - även om det bara var ett.
Då jag gick hem för dagen sa en av cheferna att om jag kom imorgon innan kl 9 bjöd de på frukost på jobbet. Schysst!! .. även om jag inte tror att jag orkar upp tidigare än jag tänkt ;)

Längtar dock tills imorgon eftermiddag då jag har helgen på mej att smälta alla nya intryck. Men det var en väldigt bra första dag. Får jag bara in säljtekniken tror jag att detta kommer att funka.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!