Valborg..

Haha =p lär-dej-franska-grejen är skitkul XD Har suttit nästan hela tiden sen jag kom hem och försökt uttala orden och meningarna.. tss..
Jag har kollat på "Bringing Down the House" också.. den var sådär =/

Och idag är det Valborg.. vad händer??

image104






Dagens näsa:
Lisa Kudrows
Skådespelare
Vad tycker ni?? 1-5!!








Arbetsprover..

Nu har pappa varit iväg och scannat in mina arbetsprover =)


Ljudböcker..

Ljudböcker i all ära - men nu när jag lyssnar på "Damernas Detektivbyrå" av Alexander McCall Smith (har velat läsa böckerna jättelänge) så är killen som läser in böckerna helt kass på att läsa!! Han läser helt utan känsla!! Dessutom låter han precis som Karl-Bertil Jonsson!! Vart hittade de denne man?? Pappa tyckte det verkade ytterst jobbigt..

Haha!! Hittade en lär-dej-franska-ljudbok.. ska nog skaffa den.. gå runt och mumla för mej sjäv!!

När jag kom hem idag kollade jag på "Mansfield Park".. behöver jag säga vem som skrev boken??
Filmen är sådär.. inte en favorit - men den duger..
Hittade en stor bok med alla Austens böcker i på AdLibris.. för 137 kronor!! INBUNDEN!!
Jag har bara "Pride and Prejudice" och "Emma" själv - men har tänkt köpa de andra.. dock är jag lite avigt inställd till stora, klumpiga, "samlade verk"-böcker.. tycker om att ha en liten bok i handen och inte en bok stor som ett helt uppslagsverk i knäet - som man får ta på skottkärran om man ska orka..
Men 137 kronor är himskans billigt!!

image97




Dagens näsa:
Owen Wilsons
Skådespelare
Vad tycker ni?? 1-5!!







Update..

image96Sitter på jobbet och gör inte så mycket.. hittade en powerpoint-presentation som var rätt kul.. Lena tyckte det var kul att se Åsa-Sofia på den också.. =)

Lyssnar såklart på Virgin och dricker te.. nice nice..
Ska snart ha engelska.. ser väl inte riktigt fram emot det, nej..

Vet inte riktigt vad jag ska göra när jag kommer hem.. brukar ha väldigt klart för mej vad som ska hända när jag kommer hem - men inte idag..
Lyssnade klart på "Persuasion" igår. Den vart väldigt bra.. En typisk Hulda-bok!! Hon gillar Austen lika mycket som jag.. (Kom på att Hulda kanske skulle kunna vara intresserad av en bokklubb.. men hon är ju i Italien nu.. tough luck..)
Kanske blir att städa rummet i eftermiddag.. litegrand i alla fall.. orkar nog inte med hela - det är rätt mycket att städa för tillfället.. =/ I've neglected it for very long now..

Austen-feber..

Idag har varit en rätt händelsefattig dag.. i morse flög jag upp klockan fem då jag glömt hänga tvätten.. det var inte kul.. hann hälsa på pappa innan han stack dock..image95
Sen missade jag bussen.. =/ Fast det gjorde inte jättemycket - kunde lyssna på "Persuasion" en stund extra. Måste köpa boken snart!! Den är riktigt bra alltså.. förstår inte hur jag kunnat missa den!! Har sett filmen två gånger nu.. håller på att se "The Jane Austen Book Club" för andra gången med.. den är mysig som hundan.. (fast den slår inte "You've Got Mail" som fortfarande är min muntras-upp-en-deppig-dag-film..; tog en paus i TV-tittandet för att inspektera vad vi hade i skafferiet..)

Har pratat med Erica en stund med. Hon ringde när jag precis kommit tillbaka till Strömsnäs och krävde att jag skulle med ut på onsdag.. Okeeej då ;)

På läxhjälpen i eftermiddags satt en elev och väntade på att åka hem. Hon och jag satt nog och pratade Harry Potter i trekvart!! Vi berättade för de andra på läxhjälpen vilka som dog i sista boken.. blev en rätt lång lista. Det är väldigt roligt att prata Harry Potter.. så länge man är seriös..
JAG VILL STARTA EN BOKKLUBB!! (Nej, vi behöver inte diskutera Harry Potter..)

Träffade en gammal elev också..
Bästa citaten för dagen:

"Alltså.. jag är så snygg.. jag brukar tänka på det innan jag somnar.."
Kanja: Att du är snygg??
"Ja."

"Jag ska inte bli busschaufför och lastbilschaufför och det länge.."
Kanja: Jaså?? Vad ska du bli då då??
"Jag ska bli yrkesmördare, vanlig mördare och gangsterledare.."

Roligt =)

Fick skjuts hem av Ammi idag.. när vi satt i bilen ringde Rebecca till Ammi - som kastade mobilen till mej.
"Hej.." svarade jag..
"ÅH!! Vad vill du!??" sa Rebecca..
"Vaddå??" =p
"Åker du med mamma eller??"
"Yeah.."
"Får jag prata med min mamma då??"

Förstasidan på Virgin:

image94
Nice =)
Nu kan jag ladda ner senaste podden med Russell Brand också!! Yay!! (Missade ju att lyssna på programmet i lördags - men det var helt klart värt det, för vi hade skitkul i Markaryd!!)image93







Dagens näsa:
Adrien Brodys
Skådespelare
Vad tycker ni?? 1-5!!











I'm not there..

Har just sett "I'm not there".. image91
Jätteschkumm film - men så jävla bra!!

Olika skådespelare gestaltar olika scener och händelser ur Bob Dylans liv.. - endel mer sanningsenliga än andra. Men det är upplevelsen som är sanningen tror jag.

Pappa verkade sugen på att se den och mamma vill se allt med Richard Gere (fast här gick nog gränsen - då det inte var textat).. men jag tror absolut inte de skulle tycka om filmen. Jag tycker om att se endel "konstnärliga" filmer (inte alla - men en del; uttrycket "konstnärliga" låter som det refererar till porrfilmer.. var inte orolig - så är inte fallet.. jag tror att porr-makarna använder det uttrycket som "ursäkt" för varför de gör sådana filmer.. "Det är konstnärligt.." Delvis besudlat uttryck alltså..) som kan verka krångliga att förstå - det gör inte pappa och absolut inte mamma. Förstår hon inte är filmen dålig.. Men det är ju sådana annorlunda, konstnärliga filmer man ligger och grubblar över när man inte kan sova eller som man funderar över när man inte har något att göra..

Jag vet inte varför - men jag fick lite "Velvet Goldmine"-vibbar av filmen.. och det var inte bara för att Christian Bale var med i den^^

Har en bok av Bob Dylan (som jag fick av Marcus kvällen innan vi skulle se Iron Maiden i GBG.. kul att veta^^) som jag inte läst än.. kanske är bud på att göra det..

Cate Blanchett var mest lik Bob Dylan förresten (fast det verkar konstigt)!! Men alla skulle nog inte vara så speciellt lika honom heller.. eller vad tror ni (med tanke på bilden nedan..)??

image92

Dagens näsa!!

Känner att det inte blivit så mycket "Dagens tips" nu på ett tag och inte heller så många "ha eller vá".
Så jag tänkte introducera en ny grej kallad "Dagens näsa"..

Ni betygsätter 1-5 (1 är en "normal" näsa.. 5 är en helt galen näsa..; viktigt också att det är näsan ni tittar på!!).

Stephen Frys
Engelsk komiker, författare och skådespelare..
Vad tycker ni?? 1-5!!

image90

Igårkväll..

Skulle blogga direkt när jag kom hem igår - men var så full att jag inte klarade av det.. sparade lite anteckningar i utkast i alla fall - de är oläsliga!!
I alla fall: Gårdagen var skitkul!!
Först satt vi hemma hos Frida och drack lite och lyssnade på musik som Kanja hade tagit med sej (det brukar bli protester så fort jag tar med musik - men inte denna gången!!)
Vid nio kom Figge och körde oss till Markaryd. Vi fick åka Cabbe, men sufletten skulle tydligen inte vara nerfälld.. (Hade jag haft en sån bil hade min suflett alltid varit nere. Annars är det väl inge kul?? Skit i att frisyren blir förstörd - man anländer med stil!!)
Väl i Markaryd gick vi först till Tavernan. Var inte direkt något folk där^^
Upptäckte att shotsen var rätt billiga.. Frida och Rebecca tänkte prova alla 9 sorterna de hade, medan jag höll mej till Turkisk Peppar =)
Vi blev också bjudna på en hel del shots =) Bartendern (den yngsta; som hette Serkan, kom från Halmstad och var på Tavernan varje fre-lör lärde sej Kanja) kom fram flera gånger: "Hehe.. Gissa vad?? Killen därborta bjöd er på shots.."
Vi var de enda tjejerna där också bör ju tilläggas.. precis innan vi skulle hem var vi tre tjejer och säkert 15 killar..
Rebecca: "DOM TÄNKER SUPA OSS UNDER BORDET!!"
Kanja: "Näe.. det går inte.. det är en bardisk"^^






(Jag måste säga att min frisyr var ytterst snygg igår!!)

Efter några timmar på Tavernan ville vi sjunga karaoke. Iväg till Marinan!! Där var ännu mindre folk än på Tavernan - fast betydligt bättre musik (då menar jag inte karaoken!!).
Rebecca ville sjunga "Lion Sleeps Tonight", Frida ville sjunga "Summer Nights" och jag fick sjunga "The Rose". När jag sjungit klar stod bartendern helt storögd och glodde på mej. Sen utbrast hon: "VILKEN RÖST!!" "Va?? Jag??" sa jag.. "Nöööh.. inte alls!!" sa hon ironiskt.
Nu vet jag: Jag kan sjunga!! (Om någon vill boka mej så sjunger jag gärna till förinspelad musik. Jag behöver alltså bara musiken och en mikrofon - inte så krävande alltså.)

Efter en stund på Marinan bar det av tillbaka till Tavernan. Lite fler folk hade kommit.
Frida skulle på toa och när hon inte var där kom två killar fram till mej och Rebecca..
"Har ni pojkvänner??" frågade den ena..
Rebecca skakade på huvudet, medan jag ignorerade dem..
"Vill ni ha lite kul??" frågade dom.
Både jag och Rebecca skakade frenetiskt på huvudet. Då gick de. När de var borta sa jag:
"De kanske menade att de hade ett stort hoppslott eller ville knyta ballongdjur eller något!!"

Nej, Kanja.. det var nog INTE det de menade!!

Frida och Rebecca ville dansa. Jag är inte mycket för att dansa. Ibland när jag druckit tillräckligt går det väl an - men inte igår!! - Trots alla shotsen (jag tappade räkningen efter 7 st).. De gick upp och dansade med några killar och jag satt kvar och snackade med Serkan. Riktig trevlig kille faktiskt =) Han fick till och med se teckningarna jag tagit kort på!! Han var imponerad. Frågade vart jag kom ifrån och ifall jag var där ofta och så.. han frågade varför jag inte dansade. Jag svarade något om att jag inte dansade.. han bjöd upp mej, men jag avböjde.. nu insåg jag också att "han stöter på mej!!" =O
Jag tror inte det ingår i hans arbetsbeskrivning att ragga på kunderna.. jag är också yttersk skeptisk till att ragga på någon som står på en annan sida av en bar.. det spelar ingen roll vilken sida man själv står på.. det är onyktert vs. nyktert och funkar inte!!
Trevlig var han i alla fall.
Sedan kom en kille fram till mej som hette Said eller något.. när han sa att han kom från Halmstad utbrast jag: "DÅ KOMMER DU FRÅN SAMMA STÄLLE SOM SERKAN!!" och pekade bort mot Serkan.
"Ja.. han är min bror.." sa Said.
"JAHA!! DET VAR DÄRFÖR HAN SPRANG IVÄG NÄR DU KOM!!"

På vägen hem i taxin undrade jag över varför alltid man fick åka taxi-buss OAVSETT hur många som skulle med (och inte vanlig taxi-bil alltså..). Svaret var: Det är lättare att köra samma bil hela kvällen så man slipper byta om fler ska med.
NU VET NI!! (om det är fler än jag som undrat..)

Lagerlöf-Elkan??

Ikväll blir det inte alls ljudboks-/radiolyssnande.. ska till Markaryd med Frida och Rebecca..
Håller på att göra mej i ordning nu. Så fort jag är klar ska jag till Frida.

Farfar var här och hälsade på idag. Blev mycket snack om Selma Lagerlöf runt middagsbordet.. Dan håller på att läsa några böcker av henne nu i svenskan och jag lånade ut mina 5 böcker om henne till honom. image78
Dans svenska-lärare hade blivit skitsur på Dan när han svarade på hennes egen fråga om "någon visste något om Lagerlöf". Gissa vad Dan svarade?? "Hon var flata.." Svenskaläraren menade att det absolut inte hörde dit. När Dan berättade här hemma och kom till slutet "..det hör inte hit!!" sa pappa: "Det håller nog inte Sophie Elkan med om.."
Jag hade en psykologi-svenska-historia-lärare som alltid drog upp Lagerlöf och Elkan som ett exempel på hur ordvalen i skrift och tal ändrats genom åren. Förr använde man ofta "Min kära.." och "Min älskade" i brev och tal.. därför har alla, enligt min lärare, misstagit sej om Lagerlöf och Elkans förhållande.
Jag vet inte hur det var och tycker ärligt talat inte det spelar så stor roll heller. I somras när jag besökte Mårbacka sa de ingenting om att de var ett par. Men när jag besökte Carl Larsson-gården - och guiden förklarade att både Elkan och Lagerlöf besökt gården och sovit i gästrummet - titulerades Elkan som "Lagerlöfs älskarinna". But still - give us proof..

Nu ska jag göra mej färdig inför kvällen..

Bokklubb..

Har nu sett "The Jane Austen Book Club".. rätt bra film. Har funderat på att köpa boken ett tag - tror nästan den är bättre.
Handlar om ett gäng kvinnor + en ung man som ska läsa igenom alla Jane Austens böcker och diskutera dem. Vid sidan av bokklubben har alla sina egna problem att tampas med - bokklubben blir deras tillflyktsort.
För att hänga med i filmen ska man nog helst ha läst alla Jane Austens böcker.. det är väldigt mycket snack om vad som händer i böckerna och det personerna läser om reflekterar deras egna liv. Den enda boken jag inte läst av Austen är "Persuasion".. tänkte lyssna på den som ljudbok (eftersom jag är rätt pank för tillfället och inte kan köpa den som bok än) i eftermiddag/kväll innan det blir Russell BrandBBC Radio 2.. (På förstasidan för radiostationen står det "BRAND'S BACK". Det värmer i hjärtat!!)image77

Jag vill också starta en bokklubb..
Sitta och ha det mysigt en dag i månaden - dricka te/kaffe, äta kakor och diskutera en bok man läst gemensamt under månaden.
Risken är väl att man inte pratar så mycket om böckerna när man väl träffas.. men det gör inte så mycket.. En "ursäkt" att träffas är också en bra idé!!

Aftonbladet idag:

ÄNTLIGEN!!
(Det var väl på tiden??)

image76

Folkhögskola..

Nu tror jag att jag fått lite mer klarhet i vad som gäller för folkhögskolor. Har varit i kontakt med studievägledaren på Löftadalens Folkhögskola (en av skolorna jag ska söka in till)..image75
Sckummt att just denna folkhögskola inte kräver arbetsprovet till bild-kursen.. Man måste mest vara motiverad. Jag är jävligt motiverad - men självförtroendet är kanske inte så högt..
Måste också gå nån form av allmän kurs för att få gymnasiebehörighet - bild-kursen hjälper mej inte så mycket (men det är det jag vill gå).
Börjar se att det kanske inte räcker för mej att gå ett år på folkhögskola.. men men..

Idag har det varit städdag på skolan.. man kände sej lite överflödig..

Sitter och lyssnar på Virgin.. de spelar "Monster" med the Automatic. väldans bra låt!!
Imorgon ska vi eventuellt på öppet hus - just på Löftadalens Folkhögskola.

Nu spelar de Blondie - "Heart of Glass". Nice!! Debbie Harry is the shit..

Bäst Blondie-låten är dock "Atomic".. eller hur??


Lättirriterad..

Idag är jag rätt lättirriterad.. Vissa saker blir jag bara super-pissed för.. Till exempel när folk gör dumma grimaser och inte ger sej förrän man visar att man lägger märke till dem (trots att man är medveten om dem helatiden) - vanligt förekommande i familjen Eliasson..
En annan sak som det är mycket av i denna familjen - man kan aldrig få ett rakt svar. ALDRIG!! Varje fråga besvaras med en motfråga.
Och så är det en massa fjöntigt dansande helatiden.. Egypten-inspirerad dans mixad med slå-sej-själv-på-stjärten-typ av dans. Och det är då inte jag och Dan som står för den underhållningen!!

Har suttit och kollat på "Vampires II"/"Vampires: Los Muertos" nu.. kommer ihåg att jag älskade den filmen när den kom ut (såklart för att Jon Bon Jovi var med i den). Jag hade hyrt den och såg den 3 ggr samma kväll. Den var bra =) Denna gången vet jag inte om jag tyckte den var lika bra.. Den var inte jättekass - men inte någon höjdare heller..
Nu förstår jag lite hur min moster Susanne kände sej när hon såg "Saturday Night Fever" andra gången.. Första gången var den världens bästa film och John Travolta var ju en riktig hotting. Andra gången - då hon var lite äldre - blev hon jättebesviken. (Personligen har jag aldrig sett något bra med "Saturday Night Fever".. jag köpte filmen till pappa i julklapp som skämt en gång..)

Hörde förresten PJÄR på bussen idag när jag åkte hem.. hela vägen tjattrade han, men om han visste att jag var där vet jag inte.. (Om du läser, PJÄR, så kan du ju kommentera - ty jag vet att du varit inne här förut^^)

Funderade på att gå ut och skjuta lite luftgevär - inte världens bästa sätt att avreagera sej, dock rätt effektivt - men orkar inte.. ska nog se "27 Dresses" och dricka te i stället. - Låter inte så dumt..

Ni får en bra låt.. BDB är jättemysig<3
Badly Drawn Boy - "Disillusion"


Virgin Radio UK

Sitter på jobbet och målar av djur^^ (Behöver datorn för att googla djuren.. och för att blogga.. tss..)
Lyssnar på Virgin - såklart.. Christian O'Connell löser världsproblem denna morgon och fick ett samtal från en man som undrade om det var OK för en man att gråta.. O'Connell svarade att det var det i vissa situationer.. Han själv grät ofta på sport-evenemang. Han undrade om mannen sett "Million Dollar Baby" - nej, det hade han inte. O'Connell ska nu skicka hem den filmen till mannen - som ska kolla på den och sen ringa tillbaka och berätta hurvida han grät eller inte. (När O'Connell hade sett filmen på bio fick hans fru köra hem - han kunde inte köra så mycket han grät..)
Sen frågade han om mannen hade sett Extreme Makeover - Home Edition. Ja, det hade han och det hade varit nära att han grät..
"Have you seen Rocky IV?? Don't tell me you didn't cry when Apollo Creed died!!"
"Nah.. he deserved it.."

OOOOHH!! Dom spelar the Rolling Stones - "Paint it Black"!! Älskar låten!!

Virgin Radio är helt klart bästa radiokanalen. Svinbra!! Lyssna på den nån dag.. Antingen går ni in och lyssnar live genom deras hemsida (finns länk under mina länkar) eller går ni in på Windows Media Player - guide - internet radio - sök "Virgin" och välj "Virgin Radio UK" - slå på.. (Skriker förresten sommar om kanalen för tillfället för er som längtar efter det..)

En liten kille - Andrew - ringde in nu..
Christian O'Connell: "Do you think it's right for men to cry sometimes??"
Andrew: "Yeah.."
Christian O'Connell: "Have you seen the Green Mile?? Or Rocky IV??"
Andrew: "No.."
Christian O'Connell: "Well, you have plenty of years to enjoy those movies.. have you got a girlfriend??"
Andrew: "No.."
Christian O'Connell: "Well, when you get one and if she leaves you a message on your mobile - delete it after listening for three seconds.. because girlfriends leave really long messages.."
(Detta var alltså också ett världsproblem..; Alltid extra roligt när barn ringer in - för radiopratarna jävlas en massa med ungarna.. Typ "Dads vs Lads" - en lek där fäder och söner tävlar mot varandra.. pappan svarar på frågor för ungdomar och vice versa.. Christian O'Connell brukar alltid hjälpa papporna så sönerna förlorar och skriker och svär.. Kul.)

Äntligen!!

image74Äntligen har jag läst ut "Luftslottet som sprängdes"!! Den blev faktiskt rätt bra mot slutet. Men jag anser fortfarande att boken var "ett avslut" på "Flickan som lekte med elden"..

Dagens citat:
Göran: "Jag fattar inte varför ni tjejer kan sätta tolv piercingar i ett ansikte!!"
Kanja: "Ja, men det finns ju inte så många som har två ansikten att dela upp antalet på.."

Har lyssnat på Virgin sen jag kom hem ungefär.. Ben Jones sänder för tillfället.
(Jag får Bruce Willis-vibbar av bilden.. Egentligen liknar Jones inte Willis ett dugg.. hmm..)
Det är bra musik ikväll - men jag ska slagga snart (är så himla trött) och kan inte lyssna väldigt länge till..

Flashback =)

(Hittade en gammal intervju när jag rensade bland mina mail - när vi började Samhällsprogramemt skulle alla "lära känna varandra" och intervjua.. Rätt roligt att läsa.. Nu tänker man inte alls i de banorna!! Och jag både hette och såg lite annorlunda ut då..^^)

Emelie Eliasson, ditt ljus i mörkret.


"Det ska vara från 70-talet och bakåt" säger Emelie.

Det är film för hela slanten när de gäller Emelie och det är gamla filmer som gäller. 


I en svagt belyst del av skolans korridorer har Emilie slagits sig ner. Sorlet från andra elever hörs tydligt. Det börjar närma sig slutet på skoldagen, det är nästan så att man kan känna de i luften. Det smittar av sig på alla, även Emelie som annars brukar vara en ganska lugn person.

Emelie Eliasson är 16år och bor i Mjäryd utanför den lilla byn Strömsnäs i Småland. Där bor också mamma Catharina, pappa Janne och lillebror Dan som är 12 år.

Hemma hos Emelie lever också en papegoja som heter Lejon-O. Namnet har den fått från huvudkaraktären i Emelies favoritserie när hon var liten.

När det kommer till läsnings så är det mest biografer om skådespelare och regissörer  som gäller.

Den senaste boken Emelie läste var Ondskan. Den föll direkt i Emelies smak.  Den var lättläst och intressant säger hon. Annars är det väll inte böcker som är det största intresset. Det är film som är Emelies stora passion.

Detta är väll inte så konstigt i sig men det är inte den nya modellen filmer hon tittar på direkt. "- Det ska vara från 70-talet och bakåt" säger hon.

Detta intresset började ta vid lite smått vid 12 års ålder, när pappa Janne visade filmen Kanonerna på Navarone. Emile fastnade direkt för filmen och ville se mer av skådespelarna i den.

Med åren har det bara blivit äldre och äldre filmer. Så nuförtiden är det nästan bara svartvita filmer.

Emelie har inga problem med att titta på svartvita filmer utan tycker istället att de gamla filmerna är bättre än de nya för att de är lättare att följa den röda tråden i dem och det är inte lika invecklad handling.

De flesta gamla filmerna bygger ungefär på samma tema. Det är ofta deckare men också mycket romantik.

Det blir minst en film om dagen. Emelie har hela 300 filmer som hon har köpt lite här och var. Ofta beställer hon filmerna över nätet.

På frågan om vad Emelie har för framtids planer så svarar hon att det först å främst är det Englands som gäller efter gymnasiet. Detta för att hon gillar landet och dess kultur.

Sen blir det plugg igen. Emelie har sedan ett halvår tillbaka velat bli SO lärare.

Men detta är inte hundra procentigt säkert, eftersom drömmen om att bli också ligger i regissör bakhuvudet.

Efter nian hade hon både sökt till Samhälls programet i Markaryd och ett film gymnasie i Visby. Men eftersom de var så många sökande till film gymnasiet fick Emelie en reserv plats. Då avsade hon sig den och började på Samhälls programet istället. Men det var väll tur de, för om Emelie börjat i Visby skulle ju denna exklusiva intervju aldrig skrivits. ´

image73

Emelie ute o glider.

Foto och text: David Svensson


At work..

Idag är man rätt trött..
Har haft läsgrupper och engelska nu på morgonen..

Russell Brand var inte med så mycket på Virgin igår.. men lite =)
Ben Jones undrade om han skulle försvinna från England nu när han var så mycket i Hollywood.. Brand svarade att hans katt och hans saker fanns i England - så han trodde inte det.. (Jag har funderat rätt mycket på denna fråga också - äntligen ställde någon den!!)
Brand skvallrade lite om att Mila Kunis går ut med Macaulay Culkin.. och det ansåg han vara detsamma som att dejta en 7-åring. (Culkin ser man väl alltid som pojken från "Ensam Hemma"; Brand har dragit upp Kunis-Culkin flera gånger..)

Idag är det kort skoldag - men läxhjälp i eftermiddag.. såå.. lite jobbigt är det allt..

Vad gör ni klockan åtta??

image7Det ryktas att Russell Brand är på Virgin kl åtta (svensk tid) för att prata om nya filmen - "Forgetting Sarah Marshall"..
Vågar inte lova det dock - jag satt och läste när jag hörde något om det på radion..

Har fått en förklaring till varför inte Brand var på BBC Radio 2 i lördags också.. - han behövde ledigt =) Kanja kan pusta ut!!
I stället blev han ersatt av Lauren Laverne (som jag ärligt talat inte hade en aning om vem det var; googlade och läste på Wikipedia - DJ, sångerska och TV-presentatör).

Har förresten börjat kännas som det enda jag bloggar om är Noel Fielding och Russell Brand.. märks det runt vad mitt liv kretsar för tillfället?? But for your information - har ni inte kommit i kontakt med dem innan eller efter alla mina försök att få er att uppmärksamma dem har ni verkligen missat något!!

Snart ska jag se "Besserwisser" på 9:an.. råkade se slutet på programmet igår då jag zappade mellan kanalerna på TV:n.. Frågesportsprogram är alltid kul (tycker om frågesporter - speciellt när jag kan svaren på frågorna de ställer^^) och de råkade fråga vad den hinduistiska dödsgudinnan kallas.. Kanja råkade ju veta svaret - Kali.. Mowha!! Efter den frågan fortsatte jag att kolla på programmet och kunde de flesta frågorna (men det var ju som sagt i slutet på programmet också - så det var ju inte så många frågor kvar..). Ska i alla fall se det ikväll med och se om det är något att ha..

Nu är jag säker - Russell Brand är med Ben Jones på Virgin ikväll. (Ben Jones kl. 20.00-23.00)

Så.. vad gör ni klockan åtta ikväll??

Läslust..

Har suttit och kollat lite på Saturday Night Live med Topher Grace som värd.. tänkte just se "The Big Fat Quiz of the Year" -2006, men orkade inte för tillfället.. Har mer lust att läsa - för en gångs skull..
Men senare ikväll blir det helt klart att kolla på det.. för gissa vilka som är med där??

image72

.. so happy together =)

Hjälp??

Shit pommes.. Det var en pärs.. barn som skrek överallt..
Dessutom: när vi kom till Busfabriken satte jag mej ner vid ett bord för att leta reda på mitt glasögonfodral - 5 sekunder senare är jag utsedd till väskpassare med inte mindre än åtta väskor att hålla under uppsikt. Samtliga tillhörande personalen..
Jag satt mest och läste i alla fall. Hade tagit med "Atonement" för att ha något att göra på bussen (har fortfarande inte läst ut Stieg Larsson och den är på tok för tung att bära med sej överallt - därav dagens val av medhavd bok). Boken är riktigt bra. Har inte kunnat lägga ner den för ett ögonblick!!

Nu ska jag hem till soffan.. =)

Busfabriken..

Vid halv nio åker hela skolan till Busfabriken.. jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mej.. Har inte förstått tjusningen med detta fenomen än. Alla barnen verkar tycka det är himmelriket.

Var rätt lätt att komma upp ur sängen för en gångs skull.. kanske för att mamma knackade på och sa "Buuuusfabriiiikeeeen".. - Vilket jag gjorde att jag reagerade som: "Fan, nu måste jag upp!!"

Vi kommer hem i vanlig tid - det är ju bra..

Kommer ihåg förra gången jag praktiserade här. Då åkte vi till Lalandia.. Det var delvis en mardröm och delvis skitkul.. min handledare hade bokat en egen stuga till henne och mej - medan alla klassföräldrarna fick bo med barnen.. tss.. Då var vi borta i tre dagar och inte bara över dagen (hade blivit lite väl stressigt).
Papporna som följt med jävlades som fan med mej.. När jag råkade nämna att jag gärna skulle bli bibliotekarie undrade de om jag "inte hade något liv" =) När de fick reda på att jag var vegan tog det hus i helvete!!
De frågade också om jag ville kila över till deras stugor, efter ungarna somnat, på ett glas whiskey.. "Ehum??" "Jo, men vi har en flaska i ett av husen.."
Det var rätt roligt i alla fall =)


Bokfrossa!!

Mina böcker från AdLibris har kommit!! Sicken lycka!!image71
Som vanligt är de på engelska (.. brukar se ut så i mina bokpaket..).

Sharon Osbournes bok har jag varit nyfiken på ett bra tag - och så fanns den billigt som pocket + att det var längesen jag läste en biografi (.. älskar att läsa biografier)..

St. Trinian's-boken innehåller alla karikatyrer Ronald Searle någonsin publicerade om den fiktiva skolan (även om de inspirerades av en riktig skola eller rättare sagt en undervisningsform..).. Är helt såld på St. Trinian's för tillfället (om någon missat).

"Atonement" (av Ian McEwan) är jag bara tvungen att läsa efter att ha sett filmen!! Har läst yttepyttelite i boken och att Jane Austens "Northanger Abbey" citeras i början är ju positivt bara det!! (Å andra sidan läste jag en bok av Michèle Roberts som hette "Reader, I married him" - vilket refererade till "Jane Eyre" av Charlotte Brontë.. - Då borde det ju vara en bra bok.. eller hur?? DET VAR DEN I SÄRKLASS SÄMSTA BOK JAG NÅGONSIN LÄST!! I "Jane Eyre" handlar den meningen om att Jane gifte sej med Mr Rochester och allt blev bra - boken slutade lyckligt.. men i denna bok hade inte meningen ett dyft med innehållet i boken att göra - förutom det faktum att huvudpersonen var en riktig bokslukare. "Reader, I married him" handlade om en katolsk änka x3 som åkte till Italien för att hitta sitt rätta jag. Där träffade hon en gammal vän som var ultrafeminist och abbedissa - hur nu det går ihop - och sen började huvudkaraktären ligga med en katolsk präst - vilket absolut är no-no.. Jag blev inte bara besviken på boken - titeln lovade ju rätt mycket enligt mej - jag blev fly förbannad över hur man kan använda Charlotte Brontës ord som titel sån jävla skit!! Sista meningen i boken har jag för mej var "Reader, I murdered him." - Ännu värre!! Vad hade Charlotte Brontë sagt??)

På tal om Brontë.. Jag har sedan länge velat gå med i Brontë-sällskapet - men jag glömmer alltid bort att lägga undan pengar till medlemsavgiften (och den är ändå bara på typ 250 spännos..). Illa..



Hmpf..

Fråga mej inte vad jag gör på YouTube^^ (Peter..)


Fått något gjort!!

Wohoo!! Kanja har åstadkommit något!!image25
Har beställt personbevis och skaffat referensperson till ansökningarna till folkhögskolan =)
Är fortfarande tveksam till hurvida jag kommer in eller inte.. och alla samtal med syon har inte gett så mycket.. Har bara gjort mej konfys.. Ska jag söka till allmän linje eller inte?? På allmän linje läser man ju kärnämnena + eventuellt några tillvalsämnen, men jag har ju godkänt i samtliga kärnämnen.. =/

Lyssnar på Virgin och de berättade just att Noel Fielding kanske skulle göra en TV show om konst =) Det lönar sej att lyssna på nyheterna på Virgin också och inte bara skumma igenom rubrikerna på Aftonbladet.se (.. och analysera..)!!

Dagens Aftonbladet-analys..

Aftonbladet idag: Extremisthot mot homosexuella inför schlager-EM
Kanja idag: Är inte schlager-EM till för homosexuella??
image70

Men seriöst.. merparten av de som medverkar är väl homosexuella?? Måste man tvinga sina barn att se tävlingen eller?? Lever vi inte i en modern tid?? Har häxbränningarna startat igen??

Jag hatar förövrigt schlager-EM.. Men knappast för det är många homosexuella som medverkar^^ Snarare för att jag tycker det är en kass och meningslös tävling..

Läste också på Aftonbladet att en biljett till Titanic sålts för grymt mycket pengar.. öhum.. seglade inte fartyget 1912?? Snacka om att missat avgång..

Nu är jag på jobbet.. svintrött.. dricker mycket kaffe.. somnade runt tre inatt.. låg och läste en massa och väntade på att tvätten skulle bli klar (jag tvättar på natten..). Läste i alla fall över 200 sidor i boken - så nu är jag mer än halvvägs i den.. Nice!! =)

Nyvaken..

Idag är man lite smått bakis.. flög precis upp ur sängen då Dan sa att det fanns bullar nere i köket till mej.. =)

Var helt underbart att få använda sina brills igår igen.. Vad jag har längtat!!
Det var rätt roligt, som sagt, trots att jag inte grillade något.. Vi spelade lite Guitar Hero och skrattade åt Limpans kommenterar om allting.. Han ringde folk och sa: "Pappa är på G nu!!" och klagade över det mesta..
Tommy kastade en massa kotletter in till grannens hund och SchWän sparkade fotbollar mot matbordet - som replikerade med att kasta gurka på oss i soffan (som såklart stod ute..)..

På något vis lyckades jag bara ta ett kort igår^^

image69

Idag hade jag tänkt ta och läsa riktigt mycket i "Luftslottet som sprängdes".. Vill komma nånvart nu!!

The Ordinary Boys Vs Lady Sovereign - Nine2Five
(Svinbra!!; sångarens röst liknar Magnus Carlsons i Weeping Willows..)


Hemma igen..

Hemma efter grillfesten..
Frida ringde just.. "Jag vill bara att du ska ha i åtanke att klockan är halv elva!! HALV ELVA!!"

Det var rätt roligt i alla fall, men jag är helt slut.. orkade helt enkelt inte..
Drack inte så mycket - men känner av det väldigt mycket.. Förmodigen för jag inte ätit något..
Ville se Muse-konserten igen med Dan, men han ville inte.. hmpf..

Usch usch..

Preparations..

Nu har jag sett på Muse-konserten.. "SHIT!!" säger jag bara.. den var grymt bra.. helt lyrisk - trots att det bara var DVD.. Måste helt klart se dem live nån gång..image23
Har börjat göra mej i ordning för kvällen.. gör skitont i fötterna fortfarande - undrar hur detta ska gå..
Vet inte om jag ska grilla där heller.. är hungrig nu - och äter kanske hemma i stället..

Fan vad konstigt.. ser inte ut som det är Russell Brand på BBC Radio 2 ikväll.. schkummt.. har jag hört något om det?? - NEJ!! .. hmm.. det är nog bara tillfälligt..

Nu ska jag sminka mej!! Hade tänkt komma i tid till en fest för en gångs skull..

Ni får en video med Muse från DVD:n jag kollade på.. NAJS!!

MUSE - "Knights of Cydonia"
(Om nån är intresserad av DVD-konsertskväll är jag idel öra..)


Idag är en ny dag..

Idag är man väldans trött.. usch usch..image68
Satt och kollade på Chicago igår innan jag gick och la mej.. Den är grymt bra =)
Sov oroligt inatt.. vaknade flera gånger och funderade på allt möjligt jättelänge.. Men man kommer aldrig fram till något vettigt när man halvsover och det är mitt i natten..

Förutom att gå på grillfest idag ska jag se när Jon Bon Jovi är värd för "Saturday Night Live" och en konsert med Muse på DVD.. konserten verkade skitbra när jag skummade igenom den.. Får man inte tillfälle att se dem i verkligheten så..



The Black Crowes - Hard to Handle



Fredagsfunderingar..

Resten av familjen kollar på "Talang".. Det är ju som bekant inte ett av mina favorit-program, så det är Virgin Radio som gäller för mej.. Spelas Guns 'n' Roses för tillfället.. "Sweet Child o' Mine"..

Har suttit och googlat en massa.. Det gör jag när jag absolut inte har något att göra - sitter och googlar alla personer jag kan komma på.. jag kan ha igång säkert 7 fönster samtidigt - alla med olika Google-sökningar.. When I get started - I go mental!! Nej, men det är ett sätt att fördriva tiden.. alltid hittar man nått..image67

Idag googlade jag mest på Noel Fielding och Russell Brand - brukar vara så..
Fast är det något (och inte någon) jag vill läsa om på nätet använder jag alltid Wikipedia ("Winkypedia", som Ola säger.. tss..). Har till och med Wikipedia som startsida när jag går in på internet.. - Is the shit..

Känns helt underbart att det är helg nu!!
Helst av allt skulle jag vilja sova och slappa bort hela helgen.. ha en tekanna jämte sängen (med min te-värmare såklart) och en massa goda teer man bara kan ta för sej av så fort man är sugen.. och en massa bra böcker. Mighty Boosh och Russell Brand på TV:n vore inte heller helt tokigt.. Imorgonkväll så sätter man igång BBC Radio 2 och lyssnar på Russell Brand.. Hade varit underbart!!

Fast imorgon ska jag på grillfest - så då missar jag Brand på radion än en gång.. måste vara typ fjärde gången nu.. illa.. Vill verkligen inte missa det - men har faktiskt lust att sticka till grillfesten en runda med.. kan ju bli roligt TROTS att det är april.. jag hoppas verkligen inte de har tänkt att vi ska vara ute.. ischa!!

Scheisse vilken skoskav jag har.. gör så jävla ont - kan knappt gå.. mög.. ska nog läsa lite nu..
Fick inte mina böcker idag (fast det trodde jag ju inte heller) - men jag vill verkligen ha dem på måndag..

En inblick i skolans värld..

Hade en grupp i femman som skulle öva in en engelsk pjäs om några djur på en farm.. "Red Hen" skulle baka bröd - men ingen ville hjälpa henne, så de andra fick inte smaka.. "Lazy Dog", "Noisy Yellow Duck" och "Sleepy Cat" var de andra karaktärerna - + "the Narrator"..
Men det blev mer av en egen pjäs:

Alla slåss och kramas huller om buller..
Hunden: Hörrudu, hönjävel!! Det är din tur!!
Kanja: Nej, nej!! Det är röda hönjävel..
Hönan: Alright, I'll grind the wheat myself..
Berättaren berättar lite..
Hönan börjar jucka med hunden
Kanja: Hönan!! Sluta sätta på hunden!! - Det är inte normalt!!
Sleepy Cat: HÖNAN!! Det är DU!!
Hönan: Vad står det??
Kanja: Det står "Tough luck!"..
Hönan börjar kela med hunden som blir arg:
Hunden: HÖNAN!! DU SKA SÄGA "CAFFÈ LATTE"!!
Kanja: Nej nej nej!! 'TOUGH LUCK'!!
Hunden till Hönan: Nej, nu får du sluta - nu vill jag inte kramas med dej längre..
Hönan pussar Hunden på kinden..
Hunden blir mäkta irriterad och börjar skälla på Hönan..
Kanja: Jag tycker ni borde vänta med sådant tills ni blir lite större..

Vi skrattade så vi grät!!
Rolig lektion?? - Ja.. Lärorik?? - Inte ett dugg!!

Strax innan jag skulle hem kom en elev in i personalrummet..
"JAG KNARKAR!!" sa han..
"Vad gjorde du??" frågade en lärare..
"JAG KNARKAR!!"
"Så säger man väl inte??"
"MEN JAG GÖR JU DET!! DETDÄR PULVRET FRÅN TAVLAN!!"

Att dra in en massa kritpulver från svarta tavlan i snoken är ju inte speciellt bright..

The Sound of Music..

Idag har man spelat blockflöjt med barnen.. jag känner på mej att jag kommer bli den nya Julie Andrews.. jag ska också bli nunna (buddhist såklart - inte katolik) och bli guvernant i Tibet åt sju ungar som jag lär ha roligt igen. I slutet gifter jag mej såklart med kapten Fåntratt och flyr över bergen - från Kinas förtryck (Man är ju lite smått anti-Kina..) och till Dharamsala - Indien, där vi kan leva fria..
(Jag tycker jag målat upp en intressant och realistisk bild över hur min framtid kommer se ut i alla fall..)

Aftonbladet idag: Carola tankade på mack och körde vidare utan att betala för bensinen..
Kanja idag: Ja, men Carola kan väl inte göra något fel?? - Hon har ju Gud på sin sida.. (smell the irony..)

Se: Carola smet från nota
image66

Mardrömmen:
HA ELLER VÁ??
- Carola
Regler: Du måste vara Carola hela
ditt liv eller måste du ha sex med henne
(och endast henne) resten av ditt liv..
Vad blir det??
Ha eller vá??

Godnatt!!

Tänkte gå och lägga mej tidigt idag - så efter dethär blir det sängen.. ska läsa en stund först.. Har fortfarande ingen riktig lust att läsa, men måste bli klar med boken nu innan jag får mina nya böcker - hoppas på att de är några riktiga höjdare..
Tror inte jag får böckerna imorgon dock.. får nog vänta tills måndag i alla fall.. men då hinner jag kanske läsa ut "Luftslottet som sprängdes".. Ser fram emot filmerna baserade på Stieg Larssons böcker. Schpännande =)


Nej - lägg in "Living on a Prayer" i MP3:an och upp i säng med mej!!

image65

HA ELLER VÁ??
- Jon Bon Jovi
Regler: Du måste vara Jon Bon Jovi hela
ditt liv eller måste du ha sex med honom
(och endast honom) resten av ditt liv..
Vad blir det??
Ha eller vá??








GODNATT!!

Mighty Boosh

Häromdagen, i köket, sa pappa att the Mighty Boosh skulle brja sändas på ZTV igen.. image64
Mycket riktigt - 21.00 går det på måndagar.. jag har i och för sej redan sett samtliga avsnitt, men tänkte spela in ett så mamma och pappa får glo på det - MED TEXT!! (De tycker ju inte om "otextad humor")
Googlade lite på Mighty Boosh.. Man är ju så nyfiken på hurvida det blir en fjärde säsong eller inte.
Grabbarna har inte bara planer på en fjärde säsong - utan även en film!! YES!! (En Mighty Boosh-film + filmatisering av Russell Brands "My Booky Wook" - framtiden är ljus trots allt..)
Kanja är mycket lycklig.
Så fort jag har råd ska jag köpa alla säsongerna på DVD med.. (kan dem utantill - men måste ju ha "the real thing")

Vad har hänt med Fieldings underbara hårsvall??


Engelska..

Slut för dagen.. och nu när jag kollar så funkar såklart hela enkät-grejen igen.. FÖRSENT!!

Var inne en runda på 4:ornas engelskalektion nu.. de satt i en ring och höll upp ett kort över en och en - på kortet stod ett engelskt ord och de andra skulle förklara vad det var..

En fick ordet: "Chocolate"
"You can eat it on Saturdays!!" sa nån..
"It's good!!" sa en annan..
"Your brother likes it.." - sa mamman till eleven (mamman var och hälsade på idag..)
"MEN HAN TYCKER JU OM ALLTING!!" skrek eleven..
"It's not healthy for your teeth.." sa mamman..
".. är det.. SVAMP!??"
"?????????"
"Ja, men han tycker ju om kantareller.."

Nu ska jag hem och se St. Trinian's.. Tre filmer att se =)

image63

Irriterande..

Jävla enkäter!!
Skulle fortsätta med enkätundersökningarna idag - men funkar sidorna man ska logga in på?? NEJ!! Inte ett skit funkar.. ERROR!! Jag kan inte ens logga in på min egen sida - och den borde vara tillgänglig närsom!!
Man får inte ens upp sidan. Jag hoppas att det bara är något tillfälligt fel.. annars blir det rätt surt för min del.. bläk..

Laura Trenter var väldigt intressant att lyssna på.. hon pratade i nån halvtimma och sen fick barnen ställa frågor - och vad de frågade!! De frågade konstant i 45 minuter!!

Nej, jag skiter i dethär med enkäterna för stunden.. får försöka senare.. jävla skit..

Varför, Kanja??

Har knappt kommit åt datorn idag alls.. pappa har fixat nån intro-tävling till en jobbarkompis..

När jag kom hem kollade jag på "Blue Murder at St. Trinian's" från 1957.. den var rätt kul =) Blev helt såld på St. Trinian's efter jag såg versionen från 2007.. och det finns ju flera filmer - så jag ska se alla!! Bara gamla filmer.. och så härligt morbida!!
Beställde en bok från Adlibris med Ronald Searles St. Trinian-teckningar med..
Läste att Searle inspirerades av skolan "St. Trinnean" i Edinburgh - där man praktiserade "the Dalton System/Plan", vilket innebar att eleverna skulle vara självständiga och få sköta sej själva - och därigenom också lära sej att ta hand om andra.. skolan var känd för att "eleverna gjorde som de ville".. Sån skola hade jag velat gå på =p

image62

Efter jag kollat på filmen såg jag ett avsnitt av "Svensson Svensson", käkade lite och gick elljusspåret!! Hela rundan igenom förbannade jag mej själv.. "KANJA!! - Det regnar för fan!!" och "KANJA!! Du är rädd för mörker!! Varför går du ut när du måste vända dej om var femte meter och kolla så det verkligen inte går någon bakom dej??"
Jag är grymt rädd för mörker^^ Men ut skulle jag!!

Och imorgon blir det författarbesök!! Laura Trenter kommer och hälsar på i Timsfors.. ska bli riktigt spännande.. förra året kom Solveig Olsson-Hultgren, och det var också riktigt kul. Men Laura Trenter är ju en legend!! Barnen älskar hennes böcker!! Är dock bara 4-5:an som får träffa henne.. och jag då såklart =) Skulle göra enkätundersökning, men ville så gärna lyssna på Laura Trenter också - och det var ju inte så mycket begärt. Ser verkligen fram emot det =)
Försov dej inte nu, Kanja!!

Trååk..

Trååk.. skolan är slut för dagen - men vid halv blir det läxhjälp..
Efter det är det nån timmas dötid innan pappa kommer och hämtar mej för möte med syon.. måste fråga lite om mina betyg och studielån och grejs.. bläk.. hoppas det inte tar alltför lång tid.. vill hem och sova..
Ikväll blir det väl en massa TV-tittande.. kollade Adlibris - och min beställning behandlas fortfarande..

Pah.. nu snackar de om mej här i personalrummet.. någon från Markaryd hade velat låna mej till de yngre barnen när de skulle göra enkätundersäkningen. Tack och lov slapp jag!! Jag har nog att göra här och jag är fortfarande osäker på hur barn reagerar på mej..
Idag blev barnen förskräckta då de såg min frilla (hade nersläppt hår igår..)

Sitter och skummar igenom internet efter nyheter om Hawley Arms i London..

Nu är det läxhjälp!!

Schleten..

Sitter här, nyvaken, dricker te och lyssnar på "Oh My God" - Mark Ronson & Lily Allen (skitbra!! Kolla gärna Youtube..)
Har precis vaknat, som sagt.. sov från dess att jag kom hem tills nu.. är inte jättetrött längre^^

Fick mina nya brallor idag. Passar perfa =) "Fett med tajtish!!" (som Dogge säger i "Förortsungar"..)
image61
När jag stod och väntade på bussen hem idag, så stod jag i mina egna tankar då någon plötsligt tutade på mej. Jag kollade upp och gissa vem som körde förbi (på väg mot Markaryd - annars hade han garanterat stannat så jag fått träffa honom) om inte Ola!! Han vinkade som en galning och log hela han.. =)
Hade inte mamma sagt att hon sett i tidningen att han klippt sej hade jag inte helt säkert kännt igen honom.. kanske.. jag vet inte.. var en jävla skillnad i alla fall..
Men om detta var svaret på mina böner om att få träffa honom - så räcker det inte!! Jag måste ju få prata med människan också!!
Har inte träffat honom sen jag, Pedersen, lill-Adde, Erica & Marcus var och såg Sahara Hotnights.. Träffade honom halv 3 på natten - de hade haft spelning och jag var på väg hem från en runda inom Pedersens.. Jag var packad som ett as.. - men det var roligt som fan att träffa honom.. trots att man blev vettskrämd först:

Kanja går hem, full och borta.. en vit skåpbil kör förbi och tvärnitar 20 m efter.. Kanja går lite fortare.. bilen börjar backa.. bilen stannar jämte henne.. rutan vevas ner..
"HALLÅ, TJEJEN!!"
Kanja kollar in i bilen lite försiktigt..
"HEJ!!" utbrister hon när hon ser vilka som sitter i bilen.. puh!!
Sen var det kramar och uppdateringar en stund.. undrar vad han som kört bilen tänkte.. "Ola bor 40 meter härifrån.. ska ni sluta snacka nu så vi kan lämna av hans grejer och jag kan åka mina 150 meter hem och sova??"
(Så hade jag tänkt!!; men jag tror inte passagerare nr 2 hade så mycket emot det.. han är nog rätt van..)

Nu ska jag nog äta lite.. Måste ladda hem nya Russell Brand-podden med!!

Engelska..

Haha XD Hade just engelska och skulle gå igenom färgerna med en elev.. han har en tendens att hitta på egna engelska ord som låter väldigt lika svenskan.. Dessutom ändrar han svenska namn så de låter mer "svengelska"..

Dagens roligaste (ang färgerna)
Kanja: .. och vad heter rosa??
Elev: rosa??
Kanja: Näe.. börjar på p..
Elev: paaa..
Kanja: piii..
Elev: piiig..
Kanja: piiin..
Elev: Plink plonk!!

(Då han använt å,ä,ö på glosförhöret):
Kanja: Å, Ä och Ö finns inte i engelskan..
Elev: Fy vad jobbigt om man har nån av de bokstäverna i sitt namn då!!
Kanja: Men engelska namn har inte de bokstäverna.
Elev: Varför inte??

Ja, varför inte?? Det bara är så..
Likadant är det när man förklarar att "jag" stavas med ett stort I.. Varför??

NU SKA JAG HEM!!



Tisdag..

Sitter på jobbet.. har ledigt en stund nu.. lyssnar på Virgin..
Såg just en äldre dam utanför fönstret.. hon skulle ut och gå med stavar.. hon gick ett varv runt sitt hus, sen var hon klar.. och det tog typ 5 minuter för henne att bara gå den rundan XD Scheisse - det gör ju säkert mycket nytta..
Hon gör likadant varje dag med.. schkummt..

Idag har jag inte lyckats komma nån vart med enkätundersökningen - för nu är det inte säkert hela skolan ska göra dem.. nähäpp!!
Fan vad irriterande..

Nu vill jag verkligen bara hem.. är så himla trött!! Men jag har engelska först..

Ha eller vá??

Ny dag.. usch, längtar redan hem (och jag har inte ens lämnat huset än).. var lite jobbigt att gå upp idag..image60

Glömde berätta: Igår när Dadde och jag kollade på "St. Trinian's" blev han helt betuttad i Lily Cole.. Hon spelar en tjej i "Geek"-gänget XD Fast hon såg väl bra ut ändå.. Lite konstigt att Dan inte tyckte nån av de andra var höjdare.. kanske var det bara för jag råkade nämna att hon var modell??

HA ELLER VÁ??
- Lily Cole

Regler: Du måste vara Lily Cole hela ditt liv eller måste du ha sex med henne (och endast henne) resten av ditt liv..
Vad blir det??
Ha eller vá??


Varit hos Erica..

Erica ringde innan idag och ville att jag skulle image59
komma över, dricka te och snacka lite. Satt där några timmar och käkade godis och höll varandra uppdaterade med våra förehavanden de senaste veckorna.. Var ett tag sedan man träffade henne.. känns som man aldrig har tid nuförtiden.. det är jobbet som sabbar det - efter jobbet är man för trött för att hitta på något..

Fick ett SMS från Pedersen idag också.. Bögens pappa hade vunnit massagestolen på Bingolotto som Pedersen suktat så efter.. tyckte lite synd om henne - hon har ju velat ha den så länge..

Kvällens citat (från när vi snackade Ericas kille):
Erica: Alltså, du skulle vara med oss i duschen igår!!
Kanja: Öööhh.. näe.. det skulle jag nog inte^^

När jag kom hem började jag kolla på "St. Trinian's" för tredje gången. Jag kan inte hjälpa det!! Den var skitbra!! Kommer bli som det blev med "Penelope".. kommer inte kunna få nog..

Nu lyssnar jag på They Might Be Giants och väntar på att få ta ut tvätten ur maskinen.. är rätt trött.. imorgon är det jobb igen..

Slängde in en bild på nya frillan med, som utlovat.. ser helt lökig ut i slutet av dagen och orkade varken fixa till mej eller bilden så mycket.. men men..

Dagens tips!!

Var ett tag sen jag la in "Dagens tips!!" - (hade inte kommit några nya heller).. Detta är i alla fall den senaste.. =)



// Jesper, Pang Prego (P3)

Studiedag =)

Fan vad skönt med studiedagar!! Man kan bara älska dem!!
Idag ska jag tvätta (vilket inte är skitkul, men man är ju i alla fall ledig), bränna en skiva (se om brännaren funkar som den ska nu.. hittade en CD-RW skiva, så skulle det inte funka spelar det ju inte så stor roll - för skivan kan jag använda igen i vilket fall som..), läsa lite och beställa nya böcker.. har inte riktigt bestämt än vilka böcker jag ska beställa.. har råd att köpa många (och jag har en lååång lista på böcker att köpa) - men ska spara pengar nu med, så jag får se hur det blir..

St. Trinian's var jättebra!! Verkligen en Kanja-film..
Vet inte om den kommer släppas i Sverige dock..
Det är i alla fall en brittisk film om en internatskola för tjejer - men där råder minst sagt anarki på skolan - inte bara bland eleverna utan bland lärarkåren med =)
Skolan hotas plötsligt av att stängas på grund av bristen på disciplin, och eleverna bestämmer sej då för att sno Johann Vermeers "Flicka med turban"/"Flicka med pärlörhänge" (kärt barn - många namn) som för tillfället visas på National Gallery i London och sälja den vidare på svarta marknaden..

image58

MUSE

Har varit en himskans massa prat om Muse idag på Virgin. De hade spelat igår i the Royal Albert Hall, London - och folk ringde in och var helt lyriska..
En tjej från sydafrika som jag snackar med lite på Facebook har just sett dem - och hon hade också tyckt det var något av det bästa hon sett.
Jag vill också se Muse.. JAG VILL, JAG VILL!! Ett favoritband - helt klart..

Bästa låten:
"NEW BORN"


Friskt vågat - hälften vunnit..

Nu har jag klippt mitt hår!! (Ska färga det med senare..) Klippte MYCKET!! Klippte inte bara upp det som vanligt, utan klippte det också riktigt kort på sidorna.. nästan snagg-varning!! Var riktigt nervös, men ville ju ha håret så.. Kom då att tänka på att det knappast kunde bli sämre än i 8:an när jag hade hockey-frilla^^
Resultatet idag blev i alla fall bra. Jag är nöjd =) Orkar nog inte lägga in några bilder på det idag.. möjligtvis imorgon.. får se får se..

Ikväll ska jag se St. Trinian's.. Russell Brand och Colin Firth är med i den =) Två hunkar.. (Mischa Barton är tydligen också med, men hon är ju inte en favorit..) Verkar vara en bra film, men har inte riktigt fått grepp om vad den handlar om.. En annorlunda internatskola i alla fall.. och figurerna baseras på Ronald Searles serier om St Trinian's School som kom på 40- och 50-talet..

Nu kommer farfar snart och ska fika..

Och imorgon är man ledig!!<3

Morgonstund..

Steg precis upp.. Längtade efter att få lyssna på Virgin.. De spelar Oasis, "Wonderwall", för tillfället..

Har verkligen ingen lust att åka och köpa hårfärg idag.. eller att klippa håret.. vill bara ligga och slappa på soffan, lyssna på radio eller se på TV..
Pappa vill att Dan och jag plockar ner staketet idag också (blev delvis förstört när det snöade så mycket och plogbilen kom), men det har jag absolut inte lust med.. Ska höra med Dan om han vill plocka ner det själv - han får ju mer betalt då. =)

Kollar lite dockskåp nu.. Jag älskar dockskåp!! Finns så man kan köpa och bygga ihop själv. Det ska lätt bli en hobby när jag blir äldre och inte har något för mej.. Jag vill bygga ett dockskåp (ett räcker tills jag vet om det är kul eller inte).. Det ska vara ett i viktoriansk stil - och behöver inte vara så jättestort..
En annan hobby jag ska ha är att lära mej spela piano.. mamma låter mej inte skaffa ett piano - trots att jag hittat flera stycken gratis. "Vi har inte plats".. Jag vill jättegärna lära mej spela piano i alla fall.. så när jag flyttar hemifrån tänker jag skaffa ett - och då ska jag sitta där dagarna i ända!!

OOOHH!! De spelar Jack Johnson!! "Better together" - SKITBRA!! Massor av minnen till den låten.. då var livet härligt!!

Såg filmen "Atonement" igår.. Keira Knightley & James McAvoy.. Den vart jättebra.. Kollade Adlibris, och den fanns som bok med.. tänkte köpa den nästa gång jag beställer.. behöver något bra att läsa nu..
Mamma och pappa påstår att "Luftslottet som sprängdes" är den bästa av Stieg Larsson, men hittills tycker jag bara den varit som ett utdraget slut på 2:an.. måste i alla fall läsa ut den, så jag vet hur det går..

Nu spelar de They Might be Giants - "Birdhouse in your soul"!! Älskar låten!! Märks att det är helg =) Då spelas alltid riktigt, rejält bra musik!!


GET RID!!

Kvällen hos Rebecca började relativt bra.. Vi drack lite och småpratade, precis som det ska vara enligt mej..
Rebecca ville bara lyssna på Björn Rosenström - och det är klart hon som bestämmer när det är hennes tillställning, men jag lyckades få in lite Queen, Bon Jovi och Alice Cooper minsann!!
Blev ingen pizza dock.. så nu är jag skithungrig.. har inte ätit sen i förmiddags..
Spelade ölspel, vilket jag inte brukar vara så positivt inställd till.. tycker inte om att dricka "under press".. därför är jag inte med så ofta, men det händer.. var bara med en runda ikväll (vilket det brukar ligga på..) och som vanligt klagade några över det, men det får man räkna med.. förstår dock inte varför de klagar.. jag dricker ju ändå.. bara för jag inte vill vara med betyder det ju inte att jag bara sitter och tittar på.. hellre sitta och avnjuta sin öl i lugn och ro än att sitta och hulka inför de andra..


Trots att det var tjejkväll kom Oskari, Åberg och Robin.. Men det var helt okay. Känner inte Åberg och Robin direkt, men Oskari är världens snällaste..
Jennie lyckades också sätta igång en CD med Lasse Stefanz i ett obevakat ögonblick - till allas besvikelse..

Sedan blev det lite småjobbigt.. folk fick inte sitta var de ville eller åka hem när de kände för det och jag blev anklagad för att sitta "så jävla tyst och deprimerande - svartklädd och allt!!" Hallå?? Är det inte så jag alltid ser ut?? Sure, jag kanske inte alltid är så uppåt (idag berodde det på trötthet) och är det något jag inte är så är det sprallig (tycker spralliga personer oftast är jobbiga..). Jag är så jävla trött på att folk hackar på mitt utseende.. Det är såhär jag vill vara.. Låt mej vara den jag är.. jag har spenderat flera år med att försöka passa in - och vad har jag vunnit på det?? Inte ett jävla skit!! Jag har mått riktigt dåligt i perioder, men visat upp en glad, lycklig och positiv fasad inför alla!! Det är kanske så de vill ha mej, men jag vill då fan inte vara sån. Jag passar inte in överallt, men om folk inte accepterar mej vill jag då fan inte röra mej i de kretsarna heller.
Blev i princip bara sexsnack hela kvällen med.. och det bidrog till att det inte blev så lyckat för min del..
När allt kändes som det ballat ut alltför mycket ringde jag morsan, som var snäll och hämtade mej och Monika..

Nu ska jag lyssna lite på Bon Jovi, dricka te och läsa "Luftslottet som sprängdes"..
Imorgon ska jag kanske färga och klippa håret.. - Alltid känsligt..

Krångel!!

image20

Nu är jag sådär halvfärdig.. ska fixa frillan och sminka mej lite till.. annars känner jag mej rätt klar..
Ikväll kan man se fram emot en god pizza, öl, gott sällskap och knäppa samtalsämnen.. lär bli endel sexsnack med, men då stänger jag av och kollar ner i mitt ölglas.. as usual..
Det enda negativa med det hela (förutom sexsnacket) är att jag missar Russell Brand på BBC Radio 2, 22.00-00.00.. men ni som inte har något för er kan ju alltid lyssna =) (Jag säger alltid att folk borde lyssna på det, men vettifan om någon gör det.. har inte fått nån feedback.. Någon??)
Nej, nu får jag sätta fart.. måste ta ut pengar med och plocka ihop lite skivor (så vi har något bra att lyssna på^^)..

Rebecca ringde just..
"Hej, när kommer du??"
"Vid sex ungefär.."
"Ojdå.."
"Vaddådå??"
"Jag och Frida har inte gjort oss i ordning än.. men du får väl titta på då.."
"Ja, jag får väl göra det.."
"Har Jennie ringt dej eller??"
"Näe.. skulle hon det??"
"Ja.."
"Jaja.. men det är ju Jennie.."
"Ja, precis.."

Undrar vad Jennie vill mej..
Nu messar Rebecca och undrar om jag inte kan komma kl sju istället.. öööhh.. jahopp.. vi har sagt kl sex helatiden, men men.. Får se om det går. Mamma blir inte så glad om man ändrar tiden då hon ska köra (fast det är aldrig jag som ändrar tiden.. det är alltid nån som vill att jag kommer senare.. hmpf..).. annars får jag väl stanna hemma då.. Krångel!!
Fast stanna hemma när det är Russell Brand är inte heller fy skam.. spelar absolut ingen roll för mej.. ska jag till Rebecca kan jag ladda ner podden från programmet sen.. annars lyssnar jag direkt.. huvudsaken är att jag får lyssna på programmet..

Ha en bra kväll!!

Fieldings snyggaste frilla??

Har börjat göra mej i ordning för kvällen nu, men är bara skittrött, så det går segt.. får nog dricka lite kaffe innan jag sticker till Rebecca..
Ser fram emot ikväll i alla fall.. det blir nog kul.. vi blir nog fler än vi först trodde med.. najs najs..

Här är något ni kan roa er med idag om ni har lust:

Rösta fram Noels snyggaste frilla!! =)



Vilken frisyr tycker du Noel Fielding passar bäst i??
(Själv tycker jag 6:an, även om 4:an var snygg med..) =)

Pytt..

Fan vad konstigt.. när jag gick in på bloggen imorse såg den precis ut som den gjorde innan jag gjorde om den.. jag är missnöjd!! Fattar inte varför det blev så.. kollade stilmallen - men den var som den skulle.. hmpf.. Vet inte vad som är fel.. bloggen kände för lite retro..

Jag har inte sovit alls bra, och när jag kom ner var det bara stök överallt.. min familj är über-verbal.. det är rätt jobbigt ibland..

Blir pizza hos Rebecca ikväll.. blir nog skoj..

Nu ska jag se "Svensson Svensson" och kääk frukost dock.. =)

Filmkväll..

Sitter och väntar på att "Talang 2008" ska ta slut.. tycker inte om sådana program.. när det är slut ska vi i alla fall se "The Tattooist".. nu har jag väntat bra länge på att få se den - IDAG SKER DET!!
Så medan jag väntar sitter jag vid msn och bloggen.. och lyssnar på musik.. Just nu Elliott Smith.. annars är det mycket Duffy, Amy Winehouse, Bon Jovi, Razorlight, Oasis, Orson, Paolo Nutini, Stereophonics, The Feeling, The Hoosiers, The Smiths, The Cure, The Fratellis, The Kooks och The Holloways..
Hur många gånger använde jag ordet "the"?? XD

Är väldigt trött, men SKA se filmen innan jag går och lägger mej.. sen sover jag lääänge<3
Blir nog att jag drar till Rebecca imorgon i vilket fall som.. kom ju på att det är studiedag på måndag - så inget jobb för min del.. då kan jag ta igen mej då istället =)
Måste köpa hårfärg denna helgen med.. har en minst sagt mäktig utväxt nu.. och det är ju.. tjusigt..

"Chelsea Dagger" - The Fratellis


Sympathy..

Nu har jag ändrat lite på bloggen.. är relativt nöjd med hur den blev också.. tyckte iofs den var rätt fin innan med, men rosa är ju inte riktigt Kanja..image47

Blev inte att jag drömde att jag misshandlade James Bond inatt.. istället drömde jag bara hemskt.. drömde att jag gick till jobbet och så kommer Ola och några andra gåendes. De går förbi och Ola låtsas inte ens om mej.. när de gått förbi vände jag mej om och såg så sur ut som bara jag kan.. då vände sej Ola också om, kom fram till mej, skrattade och riktigt gose-kramade mej.. fast jag var mest ledsen för han ignorerat mej.. Lugn, Kanja.. det var bara en dröm.. JAG SAKNAR OLA!!

På tal om saknad.. låg och läste dikter av Emily Brontë igårkväll innan jag somnade (ja, något ska man väl läsa??) och läste en jättebra dikt av henne.. fick mej att tänka på hur jag kände det för några dagar sen då jag bara saknade alla (känner iofs fortfarande så)..

"Sympathy" - Emily Brontë

There should be no despair for you
While nightly stars are burning;
While evening pours its silent dew
And sunshine gilds the morning.
There should be no despair - though tears
May flow down like a river:
Are not the best beloved of years
Around your heart for ever?

They weep, you weep, it must be so;
Winds sigh as you are sighing,
And Winter sheds his grief in snow
Where Autumn's leaves are lying:
Yet, these revive, and from their fate
Your fate cannot be parted:
Then, journey on, if not elate,
Still, never broken-hearted!

No more Mr. Nice Guy..

Har lunchrast. Tänkte sitta här en stund, läsa aftonbladet och dricka mitt te.. slog på Virgin - de spelar "Mercy" med Duffy. Riktigt bra =)

Lena är rätt pytt på mej.. hon fick inte igång kopiatorn och jag råkade hojta: "Du måste trycka på start!!"
"VAR INTE SÅ JÄVLA TYPIG!! JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR DU BLIVIT SÅ TYPIG NU!!" fick jag som svar =) Hihihi.. Jag har visat mitt rätta jag - No more Mr. Nice Guy (Girl)..

Har kommit en bra bit på väg med enkätundersökningen idag med.. Mer än hälften klara.. UNDERBART!!

Rebecca bjöd mej på tjejkväll till imorgon. Jag är jävligt sugen men också jävligt trött. Vet inte om jag orkar med det faktiskt.. Hela veckan har varit jätteansträngande och det känns som jag aldrig är ledig om helgerna.. Ja, jag vet.. "Kanja bangar sällan en fest" - och jag vill verkligen dit, men just nu skulle jag nog behöva få "bara vara".. ska i alla fall slappa hela dagen imorgon, så får jag se om jag är up for it..

Vill hem och sova.. =/

(Sökte på youtube efter Alice Cooper..)<3

Bon Jovi

Var skitsvårt att sova inatt.. var übertrött, men tog flera timmar innan jag lyckades somna.. låg och lyssnade på Bon Jovi för att fördriva tiden..
Är det något band jag vill se innan jag dör är det ju lätt Bon Jovi. Så jävla bra!! (Förutom deras senaste album - det var kasst..)

Kanjas favoritlåtar med Bon Jovi:
  1. Living on a Prayer (ska lyssna på den nu.. den får mej att hoppa och skrika!!)
  2. Everyday (Jon Bon Jovi var ju med i Ally McBeal - det var där jag upptäckte hur jävla bra Bon Jovi var.. och "Bounce" var första albumet jag köpte med dem.. lyssnade konstant på Everyday)
  3. Say it isn't so (lånade en skiva från Erica som den var med på. Älskade den!!)
  4. It's my Life (klassiker)
  5. Bounce (NOTHING's gonna keep me down!!)
Bon Jovi - "Everyday"


Just grab my hand and keep on walking..

Nu var man hemma igen.. var riktigt kul hos Slem faktiskt.. Rebecca, Jennie, Frida, Anjelika, Pauline, Clara och Jim var där. Jennie var helt galen.. Slem är ju som hon är.. resten var faktiskt rätt normala =) (Om man inte räknar Slems hund, Kickan eller "KickFoot" som jag tycker passar bättre.. den ser precis ut som en ewok från Star Wars.. Roade mej med att fråga hunden om den skulle sticka mej med sitt spjut eller hämta Chewbacca snart.. den svarade inte - så jag började nynna på Darth Vader-temat istället..)
Var mycket sexsnack såklart, som alltid med Slem i sällskapet.. Jag tycker verkligen inte om att snacka sex, men jag har väl vant mej..

Saker som Kanja inte tycker om att prata om:
  • Sex (Jag är pryd)
  • Folk jag inte känner (Jag fattar ju aldrig vem det handlar om!!)
  • Vikt (Jag får sån jävla ångest när folk omkring mej snackar om GI och Viktväktarna.. jag får nog av det på jobbet.. det är hemskt.. "Jag ska banta nu, jag är så tjock!!" - Jaha, behöver jag också banta då, jag som är dubbelt så stor som dej??)
  • Sport (Förekommer inte så mycket i min vänskapskrets, men jag smiter så fort jag hör minsta referens till träning och sport överhuvudtaget..)
  • Djur som gör "tokiga" grejer (Jag spyr om jag tvingas höra om nån jävla katt som hoppar upp i fönsterkarmen och välter ner en kruka igen.. ooohh, vad intressant..)
  • Framtiden (.. mycket skeptiskt lagd när det gäller framtiden.. ser inte ljust ut för min del.. men jag har en nödlösning: Jag kan bli buddhistnunna. Det skulle jag faktiskt kunna fixa..)



Vi har lekt ha eller vá också.. Ha eller vá: en fontän, dej själv med ett öga och naglar på magen från din ofödda tvilling och en shemale med gigantisk klitoris OCH snopp (med tanke på Ankis inlägg om en gäst på Oprah..)..

Nu ska jag nog gå och naanaa.. inatt (och i mina drömmar) får Pierce Brosnan och Roger Moore passa sej.. jag tänker misshandla alla former av James Bond som finns inom en vecka..

Lägger in en video från ett av mina favoritband med =)
The Raincoats - "Don't be Mean"


Kanjas största fobi..

Nu är jag hemma.. ska glo lite på "Svensson Svensson" och dricka te.. sen drar jag vidare hem till Slem på fika.image41
Har hemskt ont i huvudet och är jättetrött.. men men.. behöver nog träffa lite folk tror jag.. ser ju knappast ut som jag kommer träffa någon till helgen.
Det är tråkigt när folk skaffar pojk- och flickvänner.. bajs.. kan ingen vara nöjd??
Det är bara jag som sett ljuset.
"Mitt bästa sällskap är jag själv"

.. fast jag kanske bara intalar mej själv det.. egentligen är det nog: "Hur ska jag orka leva med en annan människa när jag knappt orkar leva med mej själv.."
Nah.. jag brukar kunna ha kul på egen hand (TV och böcker).. men jag vill inte släppa in någon i min lilla värld. Det verkar så jobbigt. När jag träffat en trevlig kille tar jag först ett steg fram och sen tre steg bak. Jag är rädd för att bli tråkig, upptagen och isolerad. Jag vill vara samma gamla Kanja för alltid!!
Jag vill och behöver helt enkelt inte ha en kille..
.. men det är ändå tråkigt att alla andra är så jävla upptagna..

Work, work, work..

Sitter på jobbet och väntar på att lamineringsmaskinen ska bli klar att användas..

Har börjat med enkätundersökningarna nu.. tar en jävla tid.. kommer nog inte bli klar till deadline..

Var en elev i 2:an innan som pekade i sin svenskabok och skrek: "KANJAAA!! VAD BETYDER FLATA??"
Jag sprang dit och förbannade de som gjort svenska-boken.. handlade dock om "flata tallrikar".. No harm done..

Drömt..

Sov alldeles för länge idag också.. men kom i tid till jobbet i alla fall =)

Hade världens konstigaste dröm med.. drömde att jag skulle ha fest - men gick på en förfest till min fest också. På förfesten vandrade hux flux Sean Connery in och började förolämpa mej.. jag plockade upp en planka (med spikar i) från golvet och drämde till honom i huvudet.. sen stack jag till min egen fest för att vänta på folket..
Jag bodde i ett stort glashus - fast endast vinden var min egen.. mamma och pappa skulle också ha fest (på nedervåningen då) och pappa gav mej en massa öl och ett långt, silvrigt ljus av märket "Lump". Tände man ljuset så osade en massa alkohol från det så alla i rummet blev fulla. "Som hjälp på traven.." - sa pappa..
Sean Connery dök upp på min fest också. Jag skulle just konfrontera honom då jag vaknade..

Get off the pills, Kanja..

Utvärdering..

Jag var helt utslagen när jag kom hem.. har suttit och kollat klart på både säsong ett av "Svensson Svensson" och "Helt Hysteriskt".. Var nästan för trött för att skratta åt det till och med..image38

Mamma ringde Ellos och beställde ett par jeans till mej med.. har ett par svarta jeans som jag tycker skitbra om.. alla tror jag gått ner i vikt när jag har dom på mej - tajtish, säger jag bara!!
Jag svor en gång att jag aldrig mer skulle köpa ett par byxor som inte var ytterst tajta.. (det kommer jag förmodligen ändå att göra^^)
I alla fall: Nu köpte jag ett par jeans i samma modell som de svarta, fast mörkblå.. Det blir nog najs =)

Ska bränna en skiva nu, sen hade tänkt göra lite te, krypa ner i sängen och läsa ur "Luftslottet som sprängdes"..
- För att läsa i några timmar verkar som ett bra slut på denna dagen.. I'm exhausted..

Jag tycker Patsy (Joanna Lumley) i "Helt Hysteriskt"
påminner som fan om Sue Denim.. eller hur??
image39image40



Lunch..

Jag råkade säga till Lena att hon var kaxig, och det fick jag fan för XD Tss.. - fast hon höll med om att det var sant..

Sitter och kollar på bilder från Huldas resedagbok.. jag vill också till Italien..
Jag och mamma snackade om att åka till Italien förrförra året, men det blev London istället. London är ju också skitkul.. man kan inte få nog!!
Förra året drog jag med hela familjen till Dalarna och Värmland, för jag ville se Carl Larsson-gården och så ville jag svänga ingom Mårbacka med. Jag tyckte det var en semester värd namnet. Mamma och pappa tyckte nog också det var rätt kul. Det var bara Dan som surade - han hade ju inte tillgång till någon dator..
MY GOD!!

I år ska vi till Prag. Det kan nog också vara intressant.
Men mamma och pappa insisterar att vi ska gå på sexleksaksmuseum..
Hade jag varit en person som Slem hade jag ju varit överlycklig över att få gå på sexleksaksmuseum med morsan och farsan.. men nu är jag ju inte Slem, utan Kanja. Och Kanja tycker det är tortyr att besöka ett sånt ställe med någon.. Passande nog så ligger ett tortyrmuseum vägg-i-vägg - och ett tortyrmuseum ser Kanja som en befrielse.

Undrar om ägarna till sexleksaksmuseet och tortyrmuseet ingår i nån kartell.. alla är medlemmar i "SADOMASOCHISTISKA RIKSFÖRBUNDET", Tjeckien..

Känner mej viktig XD

Är pigg på jobbet som omväxling!! Lyssnar på Virgin (de spelar The Fratellis och snackar om att Pete Doherty sitter i fängelse..) och skapar respondentkoder.. har äntligen blivit godkänd som LA.. förvånansvärt enkelt program. Kan börja dela ut elevernas lösenord redan efter rasten. Piece of cake..image37

Tog en lång funderare imorse på hurvida jag skulle ha solbrillorna med mej idag eller inte.. men det ser inte ut som det ska blir så värst soligt idag..

Träffade en gammal elev igår:
"Asså.. du är ju cool.. hade du haft solglasögon på dej nu hade jag inte vågat gå fram till dej.. jag hade rodnat.."
- Varför då??
"FÖR DU ÄR SÅ COOL!!"
- Men du är ju också bra cool.. du har ju fyllt tonåring just..
Sen hade han en lång utläggning om att jag passat ihop med den gamla musikläraren som också var "SÅ COOL!!".. jag påpekade att den gamla musikläraren var 20 år äldre än mej - men det spelade tydligen kvitta. Vi var perfekta för varandra..
Kanja tyckte det var kul =)

De drar igång the ClashVirgin och Kanja njuter.
Det är såhär förmiddagar ska vara!!
Kaffe nu!!

The Clash - Rock the Casbah

Onsdag..

Wohoo!! Idag försov jag mej inte, minsann!!image35
Sitter och lyssnar på Virgin och ska snart kääk lite frukost..

Började läsa på nya Stieg Larsson igår, men var så trött att jag bara läste några sidor..
Orkade inte heller se the Tattooist, så jag får se när jag ser den..

Onsdag.. läxhjälp i eftermiddag då.. buäh!!

HA ELLER VÁ??
- Amy Winehouse
Regler: Du måste vara Amy Winehouse
hela ditt liv eller måste du ha sex med
henne (och endast henne) resten av ditt liv
Vad blir det?? Ha eller vá??

image36

Nu ska jag tejpa om min spruckna häl!! Fiskmun!! Fiskmun!!



Home, sweet home..

Nu har jag läst ut "Flickan som lekte med elden".. men det kändes som den slutade mitt i.. så jag får nog ge mej på sista boken ikväll..

DVD:n jag brände igår funkade på min spelare förresten^^ Tog bara 5 timmar att bränna den - MEN DET FUNKAR!!

Ikväll ska jag se "The Tattooist" - handlar tydligen om en tatuerare som släpper lös en demon genom sina tatueringar..
Skum idé för en film?? - ja..
Intressant koncept?? - hell, yeah!!
Jason Behr från "Roswell" spelar huvudrollen XD (Jag älskade den serien!!)

Nu kommer Dan hem.. "HALLAUU, Kanja lällä!!"

Då drar jag vidare till TV:n då och kollar på "Helt Hysteriskt".. =)

At work..

Jag har fortfarande inte fått tillgång till enkätundersökningen jag skulle genomföra - och tiden håller på att rinna ut.. känner paniken välla upp inom mej.. skit också..

Gjorde inget att jag försov mej idag.. det var utematte, och jag var mest överflödig.. sen har det varit lite läsgrupper och nu lite slappe-tid..
Har mailat syon om matersättning med.. faxen här funkar inte heller..

The Holloways är najs!! - "Two Left Feet"


Sleepy..

Idag försov jag mej för mycket.. image34
vaknade för typ tio minuter sen och bussen går om en kvart.. illa som fan =/
Å andra sidan har jag tid att vakna ordentligt nu, när jag får ta en senare buss. Duscha, äta frukost, Virgin Radio..

Newton Faulkner rekommenderas varmt..


Vardag..

Har kollat en stund på "Helt Hysteriskt" och "Svensson Svensson" samt druckit kaffe.. det var najs!! Mitt kaffe är godigt.

Försöker bränna en dvd jag kan spela i min spelare.. vet inte varför min dvd är så jävla bra när det gäller brända skivor från andra - men när vi använder vår brännare funkar det inte alls..image33
Står dock att det kommer ta sju timmar innan skivan är klar.. hmm.. får se hur det blir med det du^^

En sjättedel kvar i "Flickan som lekte med elden".. idag har jag max läst fem sidor.. får väl läsa lite nu när jag bränner.. åtta timmar står den på nu.. det kan ju för fan omöjligt ta så lång tid!! Åhnej!!

Fixar fram en film med James McAvoy med - Atonement heter den.. (detta var mer ett svar på en kommentar från dig, Anki.. jag orkar inte svara på annat sätt XD..)

Jävla konstigt.. uppskattningen av tidsåtgången på bränningen ökar helatiden.. den är snart uppe på NIO timmar!! Dumheter..

Ett glas is vore gott nu.. =)

Otextad humor..

Så var man hemma då.. drog ut en massa på tiden idag.. fick erbjudande om att vara med på enhetsträffen ikväll med, men tackade nej med ursäkten att jag "faktiskt bara är praktikant".. det känns fint att man är en i gänget, men pesonalmöten och enhetsträffar tar jag avstånd från.. Vad ska jag göra där??
Ska göra lite kääk snart med.. är vrålhungrig.. åt aldrig någon frukost idag och tog bara med mej tre frallor (utan något på) och en blodgrape..

Hittade "Penelope" med svensk text nu också.. så nu kanske den äldre generationen i denhär familjen kan se filmen med^^
Jag misstänker att om bara jag hade text på mina serier och filmer och så, så skulle mamma och pappa uppskatta den mer.. De påstår att de inte förstår sej på det - de tycker inte filmerna eller serierna är roliga, men pappa har suttit och små-fnissat några gånger (och till The IT Crowd svär jag på att han har gapflabbat)!!
Vid ett tillfälle har pappa (om Russell Brands "Ponderland") sagt:
"Jag klarar inte av den otextade humorn.."
Rätt översatt: "Jag förstår inte engelska och måste ha svenst text, trots att skämten inte blir lika effektfulla då.."
Fel översatt: "Jag är döv och måste ha allt text.."
Alternativt: "Den enda humor jag förstår mej på är Hipp Hipps 'engelska för nybörjare'.. inget annat är roligt.."

Vad är otextad humor??

WHY??

Inte nog med att jag inte hade batterier imorse.. jag försov mej grymt mycket med!! Hann med nöd och näppe med bussen.. usch usch..
Nu har jag fått i uppdrag att rita en massa djur åt Lena.. WHYYY!?? Inte vanliga djur heller, utan skumma som trana, iller, utter, skogshare, grävling och duvhök..

Jag har så mycket att göra =/

På med Virgin Radio och "get on with it"..

Facing disaster..

Det är en plåga att inte ha batterier till ens MP3-spelare!! Jag kommer dö imorgon.
Enda sättet för mej att vakna är att spela hög musik.. gör inte det härhemma (med hänsyn till resten av familjen), men när jag cyklar till bussen spelar jag för fullt.. På bussen är jag lite tystare, men när jag sen går till skolan är det maxad volym igen.. Barnen påstår att de hör när jag kommer på den höga musiken^^
Just nu har jag jävligt bra musik i MP3:an med.. (i princip allt är sånt jag hört på Virgin.. - de spelar bara bra musik där..).
Måste skaffa ett batteri till min vanliga kamera med.. har en filmrulle i den som ska framkallas - men jag måste ha nytt batteri för att spola tillbaka den.. är ett jävligt konstigt batteri sen med..
Måste i alla fall komma igång med mina fotoalbum igen.. har så mycket som ska in innan jag glömmer bort..

Nu ska jag se lite Svensson Svensson..
såg aldrig de nyaste avsnitten när de sändes..


image32

BROMSA!!

Idag har jag läst en massa i "Flickan som lekte med elden".. Måste övertala mej själv att sakta ner lite.. "Vid detta kapitlets slut är det STOPP!!" .. "Jag läser bara första stycket på nya kapitlet så jag kommer in i det.." .. "Nu har du läst tre och ett halvt kapitel till.. SLUTA LÄS!!"
Jag är nog igenom boken snart i alla fall.. befrielse!! Den är rätt bra, men jag vill bara att den ska ta slut..

image31
Kanja vill leka en lek:
(Vissa vet hur den går till..; blir en mjukstart)
HA ELLER VÁ??
- Donny Tourette
(sångare i punk-bandet "Towers of London")
Regler: Du måste vara Donny Tourette hela ditt liv
eller måste du ha sex med honom
(och endast honom) resten av ditt liv
Vad blir det?? Ha eller vá??






"I'm a Rat" - Towers of London


Oväntat fynd..

Idag spelas ruggigt bra musik på Virgin Radio.. Just nu får lyssnarna bestämma om de vill höra the Black Crowes eller något "Phil Collins-skit" (Genesis).. Jag älskar attityden de har på den stationen!!image30

När jag gick igenom lite minnessaker från när jag och mamma var i London 2006 (vykort, tidningar, tunnelbanekort, kartor etc. som ska in i fotoalbum så fort jag framkallat filmerna) hittade jag en tidning med en artikel om Russell Brand!! Hur coolt är inte det?? Jag har helatiden haft artikeln undanstoppad på rummet utan att veta om det!! Jag har varit helt tokig i Brand ett bra tag nu och hade inte en aning om att jag läst om honom innan!! Läs på mer, Kanja!!

image29Jag googlade på Amy Winehouses innan..
- Hennes min på denna bild är obetalbar!! Haha XD
Ser ut som Russell Brand viskar något om henne..
Brand: Ey, mate.. my hair is way higher than hers..
Winehouse: WHAAAT??

Dagens tips!!



// Jesper, Pang Prego (P3)

Söndag..

Idag är det söndag.. det känns rätt kasst.. image27
har ingen ork att jobba imorgon..

Idag ska jag i alla fall försöka ta igen mej så gott det går.. Ska läsa en massa, se lite på TV, lyssna på musik (Paolo Nutini ligger högt på listan), lyssna på radio och dricka te =) Nice..

- En dag skräddarsydd för Kanja..

image28

Eftersnack..

Med undantag för den första timman, då jag kämpade med att få igång programmet, samt vissa omstartningar och upphängningar fick jag lyssna på merparten av Russell Brand..
Inga incidenter under delen då Noel Fielding var med i programmet..image25
det var en glad överraskning ialla fall.. och det behövdes efter ett flertal raseriutbrott inombords..
Jag hade inte en aning om att Fielding skulle vara med.. han är sjukt kul.. förmodligen en av de bästa komiker som finns.. (Russell Brand är självklart också en favorit..)

image26Noel Gallagher var också med (fast han är ju med relativt ofta) under Gay-problems (folk mailar in och förklarar vissa problem i deras liv som har något att göra med någon som är homosexuell i deras närhet och Brand och resten i studion "försöker" lösa problemen)..

"Do Something" - Infant Sorrow
(Russell Brand som Aldous Snow i "Forgetting Sarah Marshall")


Stuck in radio hell..

Jag har längtat efter att få lyssna på Russell Brand hela dagen - nej hela veckan!! Och när jag ska sätta igång det lite innan halv 10 (tar lite tid att få in det; denna veckan började de sända extra tidigt) funkar det såklart inte i Windows Media Player.. Det är nästan alltid något fel på BBC Radio 2 i WMP.. (Virgin är det aldrig svårt att få in - det är bara ibland som WMP är segt som man tar det på hemsidan) Så jag fick gå in på BBC Radio 2s hemsida, installera Real Player (för det måste man ha om man ska lyssna live där) - tog över en halvtimma. Sen när det väl var klart hade datorn blivit så seg och så kom det upp en massa extrafönster till Real Player - så det tog extra lång tid.. när man fick ljud i burken hängde den sej.. bara att starta om hela datorn.. en timma efter programmets början får jag igång det.. blir att ladda ner podden sen i alla fall.. fy fan vad irriterande..

Fuck off, World..

image24

Dan vann boots-tävlingen!!

Dan vann boots-tävlingen!!
Det var mycket riktigt
Noel Fielding
och Russell Brand
som var ägare till bootsen^^
Det finns dock inte någon färg-radio,
så Dan går vinstlös (om man inte räknar äran..)

image22image23

Så fort jag kommit på en ny bra tävling kommer den.. och då vill jag ha fler tävlande!!

Snart är det BBC Radio 2 som gäller.. men först blir det lite The Noisettes:


Snow Cake

Blev att jag kollade lite på "Snow Cake" =) (Riktigt bra film!! Handlar om en man som plockar upp en ung tjej som liftar. Hon ska hem till sin mamma efter att ha besökt sina morföräldrar och han ska hälsa på en kvinna han hade en son med utan att veta om det.. på vägen blir mannen och tjejen påkörda av en lastbil och tjejen dör. Då beslutar sej mannen för att söka upp hennes mamma - som visar sej vara autistisk.. mannen har förövrigt också nyss blivit utsläppt ur fängelse efter att ha mördat en man som dödat hans son, sonen han aldrig känt.. på något vis överför han sin sorg över den okände sonens död på den unga tjejens död.. hennes mamma hanterar sin dotters död på ett helt annat sätt som mannen har svårt att acceptera.. det är en fin film!!)

image21

Har sett filmen många gånger och såg inte hela nu.. mamma storstädar hela köket (jag påstår att hon städar så bara för hon sett för mycket på det där programmet "Rent Hus" - och hon förnekar det inte heller). Jag tyckte det var synd att hon skulle städa utan att lyssna på något (jag kan inte städa, diska, baka, läsa, inte göra någonting egentligen utan musik..), så jag satte igång Virgin Radio UK istället..

KANJAS TÄVLING:
GISSA (fortfarande) BOOTSEN!!
Alex trodde bootsen tillhörde Björne och Peter Siepen..
Morsan gissade på Slem & Jennie (O-P)..
Både Alex och Morsan gissade fel..
Vilka tror DU äger bootsen??
Vinnaren får en färg-radio ;)

image20


Dagens tips!!



// Jesper, Pang Prego (P3)

Slappedag..

Idag är jag sådär smått bakis.. ska bara ta det lugnt och läsa endel.. nu har jag snart läst halva boken, så jag har kommit en bit.. låg och läste tills sent igår och i förrgår likaså..

image20

Ikväll blir det Russell Brand för min del..
Jag vart ju sugen på att gå på "finsk afton" på Riksettan, men det var ingen annan som ville med.. "Vi är ju inte finnar!!", "Det är ju FINSK musik!!" osv osv.. jag var där förra gången de hade finsk afton och det var faktiskt rätt kul.. precis som en vanlig utekväll fast med finsk musik.. annars är det ingen skillnad..
Och jag menar - igår spelades endel Britney Spears och Celine Dion på Riksettan.. är det så mycket bättre??

Nu ska jag se ett avsnitt av "The It Crowd". (Brittisk serie om den avskydda It-avdelningen på ett stort företag; It-avdelningen består av två nördar och en "karriärkvinna" som, trots att hon inte kan något om datorer, är chef på avdelningen..)

"The IT Crowd"


Don't let me be carried away..

Blev Riksettan idag.. var rättså trevligt faktiskt.. behövdes nästan - hela veckan har varit full av stress och prestationsångest..
Var dock ett äckel som raggade på mej där.. han har tjej, så vafan håller han på med?? Jag ville så gärna bara be honom att dra åt helvete, men jag antar att jag är för trevlig ibland.. är alltid orolig för vad folk ska tycka om mej och vad de verkligen tycker om mej också för den delen.. när man hör vad ens vänner pratar om andra gemensamma vänner blir man fan orolig.. jag må inte säga så mycket för att försvara mina vänner (säger dock nästan alltid något litet till vännens fördel), men inte fan håller jag med så ofta..image19

När jag gick hem från Riksettan blev jag dock depp som vanligt.. blir alltid depp när jag går hem efter en utekväll.. allting känns så jävla meningslöst.. kvällarna är alltid värst..
Kvällar när jag är hemma är allt oftast bra, mest för att jag sysselsätter mej med allt möjligt för att inte tänka så mycket. Men när jag går hem från en fest är jag ensam med tankarna.. allt är så mörkt och dystert - det verkar reflektera min nihilistiska livssyn..

När jag kom hem hade pappa låst ute mej för tredje gången på kort tid.. det må vara roande att kasta sten på mammas och pappas fönster och ringa på ringklockan tills man får kramp i fingret, men när ska han lära sej att komma ihåg att alla inte är inne i huset?? Puckat..

Denna veckan har jag längtat så otroligt efter vissa personer också.. personer som jag nästan aldrig träffar nuförtiden.. Vad fan gör man när man längtar efter personer som verkar otillgängliga?? Jag vet att jag inte kommer sluta längta förrän jag träffar dem.. men om oddsen är låga för att man verkligen gör det??

Dagens tips!!



// Jesper, Pang Prego (P3)

Friday I'm in love!!

Idag är det fredag.. blir nog en runda till Riksettan ikväll om allt går vägen..
Nu är jag på jobbet.. har spelat gitarr med barnen och ritat en näringskedja^^ (Igår hade barnen hittat en groda utanför klassrummet och hux flux kom två kråkor och slet sönder den.. a frog - no more.. barnen blev helt förtvivlade och Lena beslutade sej för att lära dem om naturens lag XD)
Senare blir det att ta itu med sånt jag inte hann med igår..
Nu har jag dock lunch!! Ska kääk blodgrape!!

Tröttigt..

Nu har jag sovit några timmar.. och det behövdes^^
Vaknade av att mamma dammsugade och det finns ju betydligt mer humana sätt att vakna på.. nej, det var bara jävligt.. usch!!
Har haft igång Virgin Radio UK hela kvällen.. de spelar riktigt bra musik idag.. The Hoosiers, Blue Öyster Cult, Oasis (tror jag jag hörde), Stereophonics, Duffy, Nickelback, Newton Faulkner, Manic Street Preachers och Onerepublic..
Nu vid 8 börjar Ben Jones (min favorit DJ) sända.. =)

Ska ta det rätt lugnt ikväll annars.. gud vad jag är trött!! Blir väl att jag läser lite, dricker te och käkar drömmar.. MUMMA!!

image18

Russell Brand deklarerar sin kärlek för Noel Gallagher (Oasis) XD

Dagens tips!!



// Jesper, Pang Prego (P3)

Jobba jobba jobba..

Nu har jag klarat av det knepigaste uppdraget för dagen.. starta ett nytt konto på skolverket för att få tillgång till enkäter med en undersökning bland elever och personal om skolmiljön..
Nu ska jag snart ha engelska.. får se vad jag hinner med i eftermiddag.. ska faxa iväg blanketten om matersättning, stämma gitarrer och göra upp lite scheman..

Har börjat känna en jättepress inför ansökningarna till folkhögskolor nu.. massor att göra.. och nu när jag fått en massa att göra på jobbet så blir allt bara så rörigt.. men men..

NU rang (ja, det heter rang enligt mej) det in!!

"Turn It Up" - Robots in Disguise


Kväll..

Jag har läst lite i boken nu.. lite..
Morsan kollar på "Rent Hus".. jag har kommit underfund med att hon är helt besatt av alla program som handlar om städning och vad folk stoppar i sej.. Relationsprogram är inte helt ovanliga heller.. Och varje dag kl 20.00 SKA mamma ha TV:n.. "Det går så många bra mamma-program då."
HMPF!! Nu ska jag fika..

NI MÅSTE SE DETTA!! XD


Home, sweet home..

Nu är man hemma.. efter läxhjälpen blev det att jag åkte till Traryds skola för att lära mej ett program som eleverna ska använda på datorn sen.. så min hemkomst blev förflyttad ytterligare..
Yeye.. nu är jag hemma i alla fall.. Gött mos =)
image18
Ikväll blir det nog att läsa lite ur "Flickan som lekte med elden".. vill verkligen komma igenom den nu..
Den verkar bra och så, men inte fan kommer jag nånstans i den..
En riktigt bra bok njuter man av att läsa, men skönast är fan när man läst ut den.. (finns vissa undantag då man aldrig vill att boken ska ta slut..)
Har funderat på att köpa nya böcker.. Bland annat "The Kite Runner" av Khaled Hosseini, Sharon Osbournes självbiografi, "Northanger Abbey" av Jane Austen, "Night" av Elie Wiesel och "Udolphos mysterier" av Ann Radcliffe..
Har också funderat på att ge vika för min aviga inställning att läsa "Irons in the Fire" av Russell Brand.. den handlar om fotboll^^ Sure - jag förstår en hel del om fotboll, men det är knappast en passion.. Brand skriver dock skitbra och den ska vara lite mer åt det komiska hållet..
(Russell Brand är fotbollsfanatiker, trots att det då fan inte syns.. men alla britter tycker väl om fotboll??)


På tal om Brand - NU ska jag lyssna på podden från lördags (jag har ju fortfarande inte hört radioprogrammet..)

Dagens tips!!



// Jesper, Pang Prego (P3)

Hemlängtan..

Nu har jag egentligen slutat.. men så vart det läxhjälp då.. så jag är väl hemma vid 3-tiden idag.. =/
Då ska jag se en massa på TV i alla fall.. hade tänkt ut och gå idag, men vädret är ju skit.. (orkade inte gå igår och "imorgon blir vädret säkert lika bra.." Där fick jag.. vädret skriker "APRIL APRIL" idag.. jag blev dock inte lurad igår!! =P)

(Lena frågade just ut mej om veganism.. "Du tycker inte synd om djuren?? Du är inte extrem alltså, du är bara lite lustig??")

Kanja utlyser tävlingen:
GISSA BOOTSEN!!
(vinnaren får en färg-radio)
Vilka äger bootsen??

image20

In the morning..

Gick och la mej vid halv åtta igårkväll.. skulle ta en "power-nap", men sov tills för trekvart sen..
Idag är det kort dag på skolan.. fast jag håller i läxhjälpen i eftermiddag, så det blir lång dag i alla fall.. är helt off och känner mej inte det minsta motiverad att gå dit idag.. men men..

In the Morning - Razorlight
(går alltid runt och nynnar på den..)



image18Håll utkik efter Noel Fielding som
sitter och kinesar vid ett bord i videon =)
HAN ÄR HOT!!
(han har vita boots på sej, men syns knappt..)















Dagens tips!!



// Jesper, Pang Prego (P3)

At work..

image16Nu har jag slutat för dagen och väntar bara på att få
gå till bussen.. När jag kommer hem ska jag se på Wuthering Heights =)
Helgen var påfrestande.. fest på fest och så begravning igår..
Festen hos Carina var sjukt rolig dock.. pappa slog i huvudet på vägen hem.. när jag kom ner dagen efter trodde jag nästan han konverterat till judendomen, då han hade tejpat bakhuvudet så det såg ut som en "kippa".. han hade halkat på väg hem och slått upp ett stort sår bak.. såg rätt illa ut faktiskt.. han visste inte om huvudvärken dagen efter berodde på det eller bakfylla..
.. blivit lurade något idag?? Vi lurade barnen att de skulle få käka endast knäckebröd till lunch då maten inte kommit till skolan.. april april =)
(Jag hatar denna dagen)

Kate Bush - Wuthering Heights (måste ses!!;
låten är så dålig att den är bra och videon är bara skitkul!!)




NU SKA JAG HEM!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!