Utställningen

Jag hade ju utställning på festivalen.. och jag vet inte vart jag ska börja.. jag var och är så besviken!!
Jag kom ner till folkets hus i fredags eftermiddags för att hänga mina tavlor.. och jag hade hört mej för innan vad jag skulle hänga på. Om det fanns vägg man kunde hänga på eller om de satte upp kartong att hänga på. Svaret jag fick var "Det finns vägg". Då jag kom ner hade jag tagit med både nålar, hammare och spik (väl förberedd) och höll på att tappa hakan då jag ser vart min plats är..
Jag skulle ha 1,5 meter - vilket jag gott och väl fick.. dock med ett elskåp i mitten som jag inte kunde hänga över och väggen var en tegelvägg. Jag fick improvisera något nytt sätt att hänga mina tavlor trots att jag lagt upp dem innan och visste hur jag ville ha dem - en centrerad och de på var sin sida om den var vända mot den centrerade. Tre rader högt med svart nederst, kaffe i mellanraden och vitt överst..
Han som ordnat med allt tyckte jag kunde försöka spika i tegelväggen i alla fall - så pappa och jag testade flera gånger.. det gick inte.. efter många om och men fick vi dit en tjej med tavelkrokar - som vi fick i i murbruket trots att det tog sin lilla tid. 2,5 timmar var jag nere och kämpade med utställningen.
Dagen efter kom min kusin förbi R1 då jag satt där med vännerna och berättade att en av mina tavlor trillat ner.. och då hon skulle försöka hänga upp den igen trillade fler ner.
Då jag väl kom ner och såg hur det såg ut blev jag chockad. Jag tyckte fan det var pinsamt hur alla tavlor hängde huller om buller och en tavlas passepartout var helt sönder och tavlan stod på ett bord under.
Jag kommer nog aldrig ställa ut där mer. Det var så dåligt. Så förbannat dåligt.
Men under festivalen fick jag flera frågor om jag gjorde på beställning och jag fick erbjudande om att vara med på en utställning nästa år.. så helt bortkastat var det inte - trots allt elände.
Såhär såg det ut då jag och pappa stack hem i fredags kväll:

Och nej, jag tog inga bilder på hur det såg ut under lördagen. Jag ville bara gå hem.

Fullt upp

Usch.. den senaste veckan har jag haft fullt upp hela tiden och jag kommer inte att kunna pusta ut förrän på söndag!! Lite för många järn i elden nu tycker jag.. men det ordnar snart upp sej igen.
Det känns riktigt spännande att börja jobba på torsdag. Just nu vet jag ju inte så mycket om hur den första tiden kommer att se ut - jag ska ju bli utbildad och så.. hur länge vet jag inte..

Idag är sista heldagen i Småland. Jag stack till Rebecca vid två. Vi fikade och lekte med bäbisen.
Nu tvättar jag och närsom kommer Bim på fika.
Imorgon förmiddag drar jag och den sistnämnda till Halmstad. Bim ska tatuera sej och jag ska med tåget tillbaka till Karlstad. Jag är rätt glad att jag inte åkte idag som jag tänkt först. Jag är helt slut egentligen.
Tack för denna gång!! =)

Skrattfesten 2011

Helgen har varit sanslöst rolig och helt sjuk. Jag har fortfarande inte hämtat mej och känner mej rätt död. Bilder och anekdoter kommer när jag orkar och har tid.

IDAG KOMMER MIN KISE!!

.. och Linus.. ;)

Salongsberusad

Bim var här och tog några öl såhär på en torsdag.. uppvärmning för helgen typ.. när hon gått tänkte jag att nu ska jag minsann fixa några passpartouter!! .. efter att ha gjort en inser jag att jag har druckit för mycket.. den blev inte kass - men jag var inte direkt nöjd.. fixade till den så den ser bra ut, men jag tänker då inte göra fler ikväll!! Blir till att gå upp tidigt imorgon..

3 generationer av Ullor + svågern.

Jag har precis gjort mej i ordning för dagen och ska strax cykla ner till byn, köpa cigg och ta bussen till Ljungby. Jag lovade mormor att komma på fika nästa gång jag var hemma (vilket är nu) och morsan ville också med.
Adam, Linus bror, är i Ljungby denna veckan (träffar en tjej härnere - they know where to pick 'em!!), men skulle vara ensam hela dagen - så jag sa åt honom att han kunde hänga med till mormor också. Jag har inte sagt till honom att mamma ska med - han har inte träffat någon av dem innan och han kanske får chocken om han får reda på att han ska träffa alla på en gång utan Linus.. eller ja, alla och alla.. mormor, mamma och jag.. tre generationer som alla bär namnet "Ulla". Lite speciellt är det allt ;)
Adam och jag för 2 år sedan.

Passepartouter

Bim kom förbi med kartongerna idag och nu har jag skurit ut passepartouter en bra stund.. har bara hunnit med två.. har sju stycken kvar och min han värker som fan.. men jag gör inga fler idag. Ljuset är dåligt och klockan är mycket.
Men visst blir de bra??

Leonardo DiCaprio i blyerts av Kanja 9 år.

Tänk vad mycket kul man kan hitta hemma hos morsan och farsan.. jag kommer ihåg att jag ritade detta under skoltid och blev klar strax innan skolan slutade.. Haris, som satt framför mej i klassrummet, påpekade att halsen var för smal, men mamma och pappa tyckte den var fin och fick den.

Hej och hå

Idag ringde de från jobbet och jag börjar redan nästa torsdag!! Sköj sköj!!
Nu ska jag göra mej i ordning för dagen - det tog lite tid att komma upp idag.. så ska jag ringa mormor, eventuellt hälsa på Rebecca och bäbisen och ikväll kommer nog Bim förbi med kartonger. Jag kommer att ha fullt upp de närmsta dagarna..

Snabba puckar!!

Jag hann minsann med både Arbetsförmedlingen och Åhléns samt transport till och från stan på rekordtiden 55 minuter!!
Det var tur att jag tog med en lapp med jobben jag sökt för säkerhets skull - för det ville hon på AF veta, men att jag inte skrivit på anställningsavtal eller vet när jag börjar jobbet var inte några större problem. Hon gjorde en notering och jag ska komma in och säga till när jag vet när jag börjar. Hon var också väldigt trevlig (precis som mannen på AF förra gången) och lät uppriktigt glad då jag sa att jag fått jobb.
Det tog inte så lång stund, så jag sprang bort och köpte strumpbyxorna jag suktat efter så länge på Åhléns med. De åker direkt ner i resväskan!!

Knäpp som jag är började jag packa imorse - och inte igårkväll/natt som jag tänkt.. eller ja, det är ju rätt typiskt mej.. men nu måste jag allt se till att bli klar med väskan.. bussen in till stan går om exakt två timmar.. jag har inte ens packat hälften och jag ska hinna äta och så med.

Here it is!!

Dalai Lama, tusch & kaffesump

Planering och förberedelser

Jag har inte riktigt kommit igång med packningen än.. jag har tagit fram en väska^^ Men jag har skrivit en liten kom ihåg-lista i alla fall.

Jag behövde en bild till till utställningen för att få ihop de 9 bilderna jag hade tänkt mej ställa ut - det har jag gjort i eftermiddag.. målat en ny bild alltså^^ Men jag kastade precis kaffe på den, så vi får väl se när den har torkat.. jag tror den blir grymt bra i alla fall. Jag är ofta väldigt självkritisk, men denna bilden blev.. jävligt bra^^
Och så var Linus bussig att leta fram en platt kartong åt mej som jag kan frakta mina bilder i imorgon så de är hela och fina när jag kommer hem.. sen kan jag inte göra så mycket mer innan jag är i Strömsnäs.

Jag kom fram till att Suzi inte kan följa med mej hem imorgon - jag kommer att ha på tok för mycket packning, så Linus får ta med henne på fredag istället.. men det är ju bara några dagar =)

Yeah..

Jag skulle in till arbetsförmedlingen idag, men jag tar det imorgon förmiddag istället. Vill packa och sådant tills morgondagens Smålands-resa.
De har fortfarande inte ringt om jobbet jag fick, men jag är inte alltför orolig.. det har ju inte ens gått en vecka sedan intervjun. Men har de inte hört av sej på onsdag eller torsdag ringer jag nog själv och frågar hur det egentligen går.. man vill ju veta.

Annars har det inte hänt så mycket nytt.. Suzi är galen, jag tittar på Fringe (ett avsnitt kvar nu) innan jag börjar packa, vi ska äta tacos idag.. blaha blaha.. jag ska försöka måla lite också.

Djurplågeri

Fem sekunder i mikron - men efter sju timmar led fortfarande katten.. killen får 16 veckors fängesle, 6 veckors utegångsförbud samt djurförbud på livstid (Aftonbladet).. detta är fan inte okej.
Snubben ville skada katten.. det var med mening han satte in den i micron - den skulle dö..
Jag tycker att respekt för allt levande är en av grundstenarna till vår egen existens. Trots att jag är vegetarian, och övertygad om att äta kött är fel pekar jag inte på köttätare och säger att de gör fel. Istället förespråkar jag att det är allas eget val - vad de vill äta, men att de bör tänka på hur det de äter har blivit behandlat då det levde. Jag tycket att alla borde ta sitt ansvar och i alla fall försöka äta ekologiskt och ta reda på vart det de äter egentigen kommer ifrån.
Men att medvetet skada en annan levande varelse på ett inhumant sätt är inte okej och straffen för det borde vara högre. Killen i artikeln blev irriterad då katten klöste på honom.. Suzi river oss ibland - men antingen är det en försvarsmekanism då hon inte tycker om något eller så är det helt enkelt inte meningen.. det märks ändå att Suzi tycker om oss.. vi (jag och Linus) blir väldigt irriterade på Suzi ibland - men det skulle aldrig falla oss in att slänga in henne i micron. Våra metoder då hon är dum är att antingen ge henne en liten putt på nosen, hålla fram henne mot det hon gjort dumt eller spruta vatten med blomstersprutan på henne.. Dvs nådant som är "obehagligt", men som inte gör ont och hon lär sej av.
Hur kan man medvetet skada en annan varelse som inte ens har en chans mot en själv?? Idiot.

Välkommen till Karlstad

Stod precis i duschen och telefonen ringde (kunde givetvis inte svara). Telenumret började på 054 - och glad i hågen blev jag då jag tänkte att nu minsann ringer de om jobbet!! (För de har inte ringt än och meddelat när jag ska börja..) Ringde upp numret, och blev lite besviken då det var SATS som svarade och som ringt och undrat om jag ville komma dit och se vad de hade för träningsformer/grejer att prova på..
"Är du intresserad av träning??"
"Ehm.. nää.."

Hon var trevlig i alla fall och jag tog numret utifall att.
Men jag väntar fortfarande på att de ska ringa om jobbet - går till och med runt med mobilen hela tiden i ett krampagtigt grepp.

Det är bara SATS som ringt mej efter att jag adressändrade - men med posten har jag fått en massa grejer.. en månads gratisprenumeration på valfri dagstidning, 0,5 kg kaffe av valfri sort (självklart kommer jag att ta ett paket Zoegas och inte Löfbergs Lila som är det vanliga här..; Ja, jag dricker Zoegas även om det ägs av Nestlé - vilket är ett multinationellt skitföretag som jag aldrig stöttar annars..), 100 spänn på IKEA, presentkort på kattmat hos veterinären, gratisbiljetter till museer, rabatt på operan (det vore kul att gå dit faktiskt) m.m. m.m. Det är la trevligt??
Idag fick jag dock något annat med posten. Rebecca och Figge fick ju barn för ett tag sedan och idag kom ett tack-kort för uppvaktningen. =)

Det är så roligt att mina vänner börjar skaffa barn nu. Jag själv kommer inte skaffa barn förrän om ett par år eftersom det helt enkelt inte känns som rätt tid än. Men tills dess får jag la busa med vännernas barn!! Och jag hoppas jag får träffa Wiljam när jag kommer ner till festivalen.
Då jag träffar barn är en av de få gånger jag förvandlas till min mamma.. jag gör konstiga grimaser och kluckande ljud med tungan och ser sedan förvånad ut.. =/

Wiljam får hänga på kylskåpet ett tag så blir jag glad varje gång jag går dit!! Ungar är underbara. =)


Nu ska jag städa!!

Fringe

I början var jag inte säker, men efter en och en halv säsong måste jag säga att detta är en väldigt bra serie. Jag är fast.

Audrey Hepburn, tusch & akvarell


Storhandlat

Sandra kom hit vid tre och vi satt och tjötade lite tills Linus kom hem från jobbet..
Sedan åkte vi och "storhandlade", som det få fint heter.. Usch vad mycket vi handlade.. men nu behöver vi nog inte handla på ett tag.. hoppas jag..
Imorgon ska jag bort till Sandra och äntligen få mitt hår klippt. Och på kvällen blir det lite mat, vin/öl i gott sällskap och eventuellt utgång. Trevligt.
Jag tar en öl redan nu.

Mickey Mouse Monopoly

Åh, så intressant!! Lady Dahmer skrev ett inlägg om hur Disney baserar sina filmer på vuxensexualitet och kärlek som barn inte kan förstå. I inlägget länkade hon till en dokumentär om Disney som tar upp hur Disney framställer de båda könen och hur de ger en felaktig bild av olika nationaliteter, raser m.m.

Något jag fann extra intressant i dokumentären var när de gick igenom Skönheten och Odjuret - min personliga favorit bland alla Disneys verk. Att Odjuret är våldsam och agressiv - fysisk och psykisk misshandel. Men Belle stannar ändå och sjunger - "nu är han snäll, ja absolut, jag undrar så vart han har gömt det där förut" ("And now he's dear, and so I'm sure. I wonder why I didn't see it there before") - vilket direkt kan översättas med att misshandel i alla dess former inom ett förhållande kan tolereras så länge man ser något bra i misshandlaren.
När barn, i dokumentären, blir tillfrågade vad de skulle göra/säga om de var Belles vän och såg vad hon råkade ut för, så svarar den ena att hon ska fortsätta vara snäll, så blir nog Odjuret snällt med.. En annan är glad för hennes skull för hon fann kärleken, även om det är lite synd om henne för Odjuret skriker på henne..
Varför är Skönheten och Odjuret min favorit-Disney egentligen?? Nu har jag inte längre en aning..

Självklart har jag sett hur Disney framställer de båda könen i sina filmer, och jag vet hur fel det är. Men då jag såg dokumentären var det som att allt blev lite mer tydligt. De underströk det typiska och nu ser man verkligen klart.
Jag undrar om mamma och pappa reagerade något på de då de tog med mej och brorsan på juldagen varje år för att se Disney's nya storfilm..
(Min första bio-film var förresten Den Lilla Sjöjungfrun.. jag var 4 år och var mest fascinerad av att Kung Triton kunde prata - för det kunde han inte i boken jag hade..).

Något annat jag gillade i dokumentären var då de talade om hur Disney tjänar multum på att sälja leksaker, kläder, ryggsäckar, sängkläder, ja i princip allt - med figurer ur deras filmer. Leksakerna tog de upp speciellt - hur barn återskapar filmen och leksakerna är en hjälp till detta. De pratade om hur barn blir tillsagda hur de ska leka - och därmed förlorar de en stor del av sin egen fantasi. Självklart är det så!!
Jag började fundera på vad jag hade för Disney-leksaker (och annat) då jag var liten.. listan blev rätt kort. Jag hade (som nämnt innan) en bok med Den Lilla Sjöjungfrun.. och den enda andra leksaken jag kunde komma på (förutom de man fick i Happy Meal - som jag inte kommer ihåg någon av..) var en Lilla Sjöjungfrun-docka.
Jag hade inte så många dockor när jag var liten, men denna dockan tyckte jag mycket om. Hon hette inte Ariel - hon hette Milly. Det var inte roligt att leka Sjöjungfru-relaterade lekar med henne.. min bästa vän hade också en sådan docka - men hon hade också prinsen samt en massa andra dockor från andra Disney-filmer (Pocahontas och Skönheten och Odjuret). Hon lekte mer Disney-relaterade lekar än jag gjorde. (Hon hade också alla Disney-filmer, medan jag kanske hade 7-8 stycken..).
Hade jag haft fler Disney-leksaker hade jag säkerligen lekt mer på det sättet, men nu hade jag ju inte det.. mina favoritleksaker var en bondgård som min morfar snickrat, några dinosaurier (loved 'em), några små djur som var rätt könsneutrala trots att vissa hade klänning och andra byxor - men under såg de minsann likadana ut!! ..
Jag var också ute och lekte i skogen mycket. Speciellt då vi var i vår sommarstuga. Vi lekte att vi hade ett rymdskepp och en sommar byggde vi en indianby - tält, totempåle och allt.. jag var lite putt över att jag inte fick vara hövding - det var en av mina kusiner (kille), men jag behandlades inte annorlunda än en kille. Jag var med på allt - högg ner träd (jo, vi gjorde det och våra föräldrar var inte så glada på oss), "jagade" (vi letade skelettdelar till halsband) och byggde. Det var en riktigt bra sommar - en av de jag minns bäst. Vi hade oerhört roligt!!
En sommar regnade det en massa och jag och brorsan hade väldigt, väldigt tråkigt.. mamma kom med idén att gå ut i skogen och plocka sten, pinnar och mossa och sedan bygga en "sten-by" på köksbordet. SANT!! Vi byggde ett helt landskap där stenarna bodde och när det blev soligt ute igen hade kusinerna också kommit och ville vara med. Vi ville inte sluta bygga - så mamma och pappa tog ut bordet så vi i alla fall kunde sitta utomhus i det fina vädret. Det var jätte-roligt. När vi var tvungna att plocka ner sten-byn så tog vi sten-gubbarna (som hade fått hår av garn och målade ansikten) och satte ut dem i trädgården istället. Det står nog kvar några fortfarande!!
Vi var kreativa ungar. Det fanns inga gränser och en lek kunde hålla på i en evighet!!

När jag var liten umgicks jag mest med pojkar och jag har alltid sagt att jag är en pojk-flicka, precis som att det gjort mej starkare.. kanske har det något med det hela att göra (man blev behandlad på ett visst sätt - av både vuxna och barn) - men ska vi verkligen fortsätta definiera oss som pojk-flickor för att understryka att vi minsann tålde hårdare lekar då vi var små och det har gjort oss tuffare idag?? Snacka om att nedvärdera sitt eget kön!! Att säga så bidrar ju faktiskt till att dela in barn och vuxna i sina kön även om man kanske inte tänker på det så.

Något annat jag kom att tänka på angående leksaker och sådant.. visst ville jag ha mycket grejer när jag var liten - och ofta Disney-leksaker. Mamma säger rätt ofta att hon var väldigt ledsen över att hon och pappa inte hade råd att ge oss mer saker vi ville ha, även om hon tror att vår barndom var rätt bra.
Jag brukar svara att jag led inte under min barndom. Jag var en glad unge och jag hade minsann det jag behövde. Nu är jag helt övertygad att för mycket leksaker inte är bra - speciellt inte för mycket leksaker som faller under en och samma kategori. Det begränsar istället för att möjliggöra. Jag hade inte så mycket - men det jag hade tyckte jag om och jag använde det. Jag hade inte tråkigt - hela världen var ju som en stor lekplats!!

Jag och min kusin Kristoffer i vår sommarstuga.. jag i Kristoffers linne och shorts och Kristoffer i min klänning (ja, vi bytte med mening.. som en kul grej.. vi var ändå lite gjutna i våra kön..)

Ännu något man definierat sej som: "pappas flicka"..

Bror och jag i Funäsdalen.

Brorsan och Johan (kusin) rullas på cykeln av min morbror utanför vår sommarstuga.

Jag och mina kompisar hos dagmamman jag hade när jag var liten. Det var jag och fyra killar. Många av mina pojk-flicks-minnen är väl härifrån.. typ då vi skulle ha kalas och hyrde Turtles, vilket var en typisk pojk-film.. hmpf.. så dum man har varit ibland (i vuxen ålder)..
Hursom var det toppen hos dagmamman. Jag hade riktigt roligt med de andra barnen.


Jag tycker alla ska kolla på Mickey Mouse Monopoly.
Dokumentären är i fem delar.. här är den första - men kolla vidare för bövelen. Vid andra delen börjar det bli riktigt intressant.


Tänkvärt..


Tvätterskan



Måleri målera..

Nu tänker jag lägga mej.. har målat en bra stund och är dötrött!!
Bilden är inte klar än, men jag tror den kan bli bra.. denna gång är det inte "bara" en person, utan en "hel bild" (om man nu kan säga så..; nä, så kan man nog inte säga.. men ni får vänta med att se den tills den är klar.. kanske imörra..).
Godnatten!!

Powernap

Fy vad trött jag blev när jag kom hem!! Jag var rätt pigg imorse trots dålig sömn - men någon timma efter att jag kommit hem så bara dog jag.
Nu har jag tagit en liten powernap och börjar väl vakna till liv igen lite smått.. får se om det blir tidigt i säng idag eller inte.. jag är sugen på att måla men vet inte om jag orkar.
Snart blir det ICA-pizza i alla fall. Mat är kanske det som behövs!!

Hur intervjun gick??

Att säga att intervjun gick bra är ett understatement.. jag kom dit med möjligtvis en fjäril i magen (som jag nämnt i tidigare inlägg går nervositeten över när jag väl sitter där - då kan man inte göra mycket mer än sitt bästa).
Intervjun var längre än jag trodde den skulle vara (kanske för vi pratade en hel del) och det var kort och gott en väldigt trevlig intervju. Och när jag gick därifrån hade jag jobb.
Jag vet inte än när jag börjar - men i september någon gång och innan dess ska anställningsavtal skrivas också. Jag är så peppad!! Äntligen!!
Först prov i två veckor, sedan 3 månaders anställning via företaget jag var på intervju hos idag och efter det tar eventuellt företaget jag ska jobba hos över mej.
På vägen hem var jag så glad så jag ringde pappa, försökte ringa mamma (men hon svarade inte), ringde Linus och messade Sandra och Dan. Köpte med några öl hem så jag ska kalasa idag och fira. Och så spelade jag in en video till Pedersen på FB där jag dansade till 9 to 5 XD (Segerdans, ni vet..) Nu ska jag nog messa Bim och sedan ska jag försöka ringa morsan igen.
YEAH!!

Uppe med tuppen

Idag gick jag upp vid halv åtta.. varför?? Jo, jag har ju jobbintervju inne i stan idag!! Lite nervöst är det allt, men det går nog över så fort jag sitter där.. det brukar det göra.. då kan man inte göra något annat än genomföra den liksom^^ Sen får det gå som det går.
Det känns bra, men jag har då inte sovit bra idag. Jag har vaknat flera gånger och grubblat. Så ja, lite nervös är man allt.

Jag ska vara på intervjun om en timma och går om en kvart.. så jag har god tid på mej att hitta.

NÖRD

Detta har varit en lång dag.. jag och Linus gjorde ris och korv stroganoff till middag och till efterrätt kalasade vi på kladdkaka - och nästan hela dagen har vi spenderat framför TV:n där vi nördat oss framför de två tornen och konungens återkomst.. det var så länge sedan vi såg triologin och Sagan om Ringen avverkade vi häromdagen.
Jag ska nog läsa lite i min bok innan jag kryper ner i sängen.

Födelsedagsbarnet

Idag fyller Linus 23. Jag hade ställt klockan för att gå upp och göra frukost på sängen åt honom - men jag råkade stänga av den.. det var så underbart skönt att ligga i sängen med nytvättade sängkläder, värme, filt, duntofflor - ja, det var helt enkelt en liten bit himmel^^
Jag var väldigt trött också efter att ha sjungt julsånger långt in på småtimmarna igår (jag fick ett ryck..).

När Linus vaknade flög han upp och gjorde kaffe, sen satte han sej och spelade TV-spel och ropade flera gånger till mej att kaffet var klart.. till slut kom jag upp ur sängen och ivrig som han alltid är ropade han: "VAD SÄGER MAN IDAG!?".
Det är få jag känner som är mer entusiastiska på sin födelsedag än Linus. Få som tycker det är roligare.

Linus spelar fortfarande TV-spel, men pausar ibland för att säga något typ: "Ska vi inte baka dumle-muffins idag!?". För det är hans födelsedag.

Grattis, älskling!!

Lauren Bacall, tusch



Är sommaren slut nu??

De senaste dagarna tycker jag hösten legat i luften. Det har inte varit lika varmt, löven har börjat falla och det luktar annorlunda.. jag tycker det är skönt. Jag är inte ett så stor fan av sommaren, men jag är inte helt övertygad om att hösten redan är här. Nej, det är nog sensommar månaden ut i alla fall.
Men sommaren i år har varit bra.
Suzi har fick ett koppel så vi kunde gå ut med henne..

Jag, Linus, Sven och Frida åkte till Skäralid.


Vi hade brakfest på mina föräldrars altan och alla dansade!!

Sweden Rock var en höjdare!!

Besök på Ankan..

Midsommarhelgen var, för att summera den i ett ord, "sjuk".

Roadtrip till Vinslöv..

Roadtrip till Eslöv..

Maiden i Göteborg

Bim och Pedersen kom hit och vi ställde till med fest.

Och så kom mamma och pappa upp en runda och vi besökte Alsters Herrgård och Mårbacka..

Så nog har jag hunnit med en hel del alltid!!
Nu ser jag fram emot utställning och Strömsnäsfestivalen.

Fan vad folk kan vara löjliga..

'nuff said.

En runda på stan..

Nu är jag hemma efter "shoppingen".. jag var på jakt efter någon födelsedagspresent till Linus, men hittade inget.. så han får sin present i efterskott.
En flaska vin och en Frapino på Espresso House unnade jag mej i alla fall. Dock blev klockan lite mycket, så mitt hår blir inte klippt idag - men förmodligen imorgon. =)

Vad är grejen??

Jag förstår inte.. Suzi har en mysig, stor kudde att ligga på.. hon har en korg på en klätterställning.. hon har filtar uppe på några lådor i sovrummet som myshörna.. vi har till och med köpt henne en egen liten soffa!! .. ändå väljer hon att sova i tomma ölflak!?!? Det märks vilkas katt hon är antar jag.. men ändå?? Dessutom älskar hon att åka runt på golvet eller bli upplyft då hon sitter i det tomma flaket.. vad är grejen??

Kväll

Det var trevligt hos Sandra!! Vi pratade, tittade på bilder och jag såg mina första avsnitt av Sex and the City. Jag blev positivt överraskad - det var bättre än jag trodde!!
Linus kom och mötte mej när jag skulle hem, så jag slapp gå själv =)

Nu hade jag tänkt att snurra lite på nätet och sedan läsa en stund. Inget målat idag inte..
Imorgon blir det en runda på stan med Sandra och sedan ska hon få sätta saxar och knivar i mitt hår!!

Storstädning

Idag storstädar jag och Linus.. snart blir det pizza och varsin, välförtjänt öl =)
Och ikväll går jag bort till Sandra för att höra hur de har haft det i London.. och så skulle det tydligen bli lite vin också ;)
Så jag vet inte om det blir något målat idag heller..

Bra dag

Jag orkar minsann inte måla inatt heller.. jag har lite påbörjat i alla fall ;)
Nej, ikväll/natt är jag verkligen trött. detta har varit en händelserik dag trots att jag inte lämnat lägenheten.
Jag blev intervjuad för jobb. Jag fick samtal om en ny intervju nästa tisdag. Jag fick kartongprover av Bim till passepartouterna jag ska göra till målningarna jag ska ha med på utställningen i slutet av månaden (vilka jag ska skära lite i imorgon och se hur de blir..). Suzi har varit mysig och gosig hela dagen (vilket hon inte ofta är..).

Och dagens höjdpunkt var nog när jag fick ett mms av Pedersen där hon sitter på en buss och busschauffören skär loss henne ur sätet eftersom bältet fastnat XD

Jo, jag är väldigt nöjd med dagen.
Kvällen tillbringades med god mat och film.


Mysig Suzi och mysig pojkvän..

Intervju no. 2

Don't wanna jinx it - men jag utför en liten segerdans till eftersom jag har ännu en jobbintervju nästa tisdag. Också ett av jobben där jag skickade med den tokroliga bilden på mej själv på.

Segerdans


Intervju - check!!

Så var min första intervju på år och dag avklarad.
Min nervositet släppte rätt snabbt och jag tyckte att jag skötte mej bra. Jag vet inte om jag är den företaget söker, men att ha blivit intervjuad för ett jobb känns toppen. Detta var vad jag behövde som motivation i jobbsökandet. Det är kanske inte så hopplöst som det ibland verkar??

Tja!!


Kvällen

Idag tänkte jag faktiskt skippa natt-måleriet och få en god natts sömn innan jobbintervjun. Lite spännande och pirrigt är det. Jag hyser inga större förhoppningar - men då detta är ett jobb då jag nog, i så fall, får lite användning för mina nyförvärvade kunskaper så känns det faktiskt roligt.. även om det bara är en intervju än så länge.

Men ett avsnitt av Fringe och en öl innan läggdags låter som en bra idé.

Och förresten: Mormor ringde idag och var helt salig över akvarellen jag skickade till henne. Hon tyckte så mycket om den, sa hon, att hon nästan började gråta. Så det var nog en lyckad liten present. =)

Intervju

Idag ringde en kille från ett av jobben jag sökte igår. Jag har en telefonintervju imorgon =) Jag vill gärna tro att det var mitt foto som gjorde det. Ni vet detdär i trädet, ja! ;)
Jag har snurrat lite på företagets hemsida nu och försökt sätta mej in lite mer i vad de gör. Så nu är jag lite förberedd också! Men jag kommer nog ändå ha en del frågor imorgon. Och jag begriper inte riktigt än vad man har för arbetsuppgifter.
Men det är ju skönt att jobbsökandet ger lite resultat i alla fall - även om jag inte skulle få jobbet. Uppenbarligen gör jag något rätt!

Önskelista

Jag fyller år snart.. det är så svårt att säga vad man önskar sej.. dels för att man inte vet, dels för att jag tycker man borde komma bort från tanken om att man ska få presenter bara för att man har råkat födas just den dagen.. som om det vore en bravad.. varför inte få något litet när man har åstadkommit något - eller ännu bättre, när man minst anar det??
Jag säger varje år att folk inte ska förvänta sej presenter av mej nästkommande år och förklarar min idé.. men ett år senare står jag där ändå och ler nervöst och undrar om min present ska leva upp till födelsedagsbarnets förväntningar..

Däremot är jag för julklappar (vilket kanske är lite motsägelsefullt), men under julen umgås man, bryr sej om varandra och har det mysigt.. julen handlar om familjen för mej.. julklappar är grädde på moset.. man behöver ju inte ge bort överdrivet mycket julklappar, men något litet hör väl till.. dessutom är det nog svårt att vara den enda som inte köper julklappar under julen och sedan sitter där och ser dum ut.. grupptryck - jovisst.
Jag skulle nöja mej med en julklapp. Även om det vore en billig pocketbok liksom^^. Eller en hemmastickad kofta.. Det behöver inte vara dyrt - bara det är tanke eller lite jobb bakom. Helst lite jobb bakom kanske.. då vet man att personen verkligen lagt manken till och gjort något bara för mej. Tid och kärlek.

Jag vet att jag ska få en Jamie Oliver-kokbok i födelsedagspresent. Jag pekade ut den i affären och sa att jag och Linus funderat på att köpa den.. den önskade jag mej..
Sen önskar jag mej de två nästkommande Sookie Stackhouse-böckerna (vilka inte kostar så mycket) och kanske en stor, bra mapp att ha som portfolio (de kan nog vara rätt dyra dock..).
Kanske verkar vara en liten önskelista?? Jag brukar önska mej mindre. Faktiskt. I år är den ovanligt lång.

Pam #2, tusch


Detta inlägget ska läsas med en liten gnutta salt.

3 jobb sökta!! Jag känner mej rätt nöjd med det. Och imorgon blir det minst 2 jobb till sökta (som jag inte orkade med idag eftersom man skulle skriva in sej på företagens hemsidor.. det är för sent för det..).
2 av jobben ville att man skulle bifoga bild.. de flesta bilder på mej är, jag erkänner, överdrivna posarbilder som i princip bara kommer upp på bloggen (jag lägger sällan ut dem på Facebook mer eftersom jag tycker det är så ointressant med folk som bara lägger ut egobilder, precis som om man inte har något liv..; enda ego-posarbilderna man tagit i sin ensamhet som är OKEJ att lägga ut på Facebook är profilbilder enligt mej.. där poserar ju faktiskt de flesta.. fast det händer såklart att någon egobild ändå smiter in i loggen någon gång.. fast då brukar katten vara med eller så gör jag något fantastiskt intressant på den..)
Hursom funderade jag på vilken bild jag skulle välja som inte var en egobild eller en fyllebild (det är ju då man har kameran med för det mesta..)..
Så jag tog bilden där jag ligger i stocken. För det är väl så jag ser mej.. jag är glad för det lilla (JAG FÅR KRYPA IN I ETT GAMMALT TRÄD!!), har barnasinnet kvar, jag är oftast glad, jag är snygg (jojjomen!!), jag har ett smittande leende och goa runda kinder. Dessutom syns det verkligen hur smart jag är.
Se rubriken, men jag tror nog jag satte beskrivningen rätt bra där ändå. Smartheten vet jag inte om det syns dock - men jag vet ju i alla fall att jag har alla mackorna på bordet.
Jag hade anställt mej själv.

Hmm..

Suzi är bäst på att posera i konstiga former..

Kväll

Så var det kväll.. jag och Linus har tittat på True Blood och ätit spenatsoppa. Mumma!!
Linus ska lägga sej nu, men jag blir uppe en stund till. Jag har plockat fram lite jobbannonser ur Platsbanken jag ska söka och så tänkte jag se senaste avsnittet av True Blood. Och som jag nämnde innan idag tänkte jag också försöka mej på en ny bild..

Jag målar bäst på kvällen/natten.. jag kommer ihåg då jag gick på Löfta och man kunde smyga upp till skolan - till ateljén sent, sent på kvällen och sitta och måla långt in på småtimmarna. Rofyllt.

Målerifunderingar

Idag händer det inte så mycket.. jag och Linus ska snart gå till affären och handla.. jag ska posta mormors brev med..

Sen blir det väl film eller några avsnitt av True Blood som vanligt..
Jag ska se det nya avsnittet med hade jag tänkt och så vill jag testa att måla en ny bild av Pam - den här intill. Lyckas jag så tror jag att det kan bli riktigt bra.

Än så länge tycker jag det är kul att bara köra svartvitt (fast jag körde faktiskt lite blyerts också nu i helgen..), men snart kommer jag nog att tröttna på det.. funderar på vad jag ska göra sen - om jag ska gå ifrån det "perfekta" (missförstå mej rätt) och ersätta det med "slarviga" bilder som är lite oproportionerliga.. även om jag tycker det jag gör nu är intressant - i flera bilder är det betraktaren själv som gör det mesta av bilden, eftersom jag egentligen bara målar fält - så känner jag att jag vill komma ifrån detdär - "allt måste vara rätt, annars försvinner likheten" (eftersom jag målar fält och inte något sammanhängande så ofta).. jag vill ta ut svängarna och få kladda lite..
För precis som jag tycker bilder blir intressanta då man lämnar över formandet av bilden till betraktaren, så tycker jag också att defekter är jäkligt intressant.. kanske mer??

Hursom kommer det att dröja innan jag kommer dit jag vill på den fronten.. just nu är jag så inne i mitt att jag kommer nog att köra det lite parallellt med det nya.. det jag gör nu har jag ju gjort länge - och nu när jag började måla igen så tog jag vid där jag slutade, utan att köra i någon ny stil..
En sak är säker i alla fall: Jag tycker det är roligt att måla igen.

Gömstället no. 1.

.. äntligen har man fattat vart Suzi tar vägen då det verkar som om hon försvunnit från lägenheten..

Pam, tusch


.. på tal om dagboksskrivande..

Jag skrev ju inte dagbok på ett "normalt" sätt heller..

Funderingar och saknad..

Jag har funderat på att börja skriva dagbok igen.. jag gjorde det förr - men slutade för snart tre år sedan då jag blev dumpad.. jag hade så mycket i huvudet då, men visste inte hur jag skulle få ur mej allt..
Sista dagboksinlägget i min sista dagbok var en bild. Bara en bild jag gjort - på honom. Jag gjorde den då jag var som mest förälskad - men så tog det slut.. alldeles plötsligt.. jag fattade inte.. och mitt dagboksskrivande avtog - precis som bloggen här (vilken jag började skriva i igen då jag var förbannad istället för ledsen..).

Den senaste tiden har jag som sagt funderat på att börja skriva dagbok igen.. det finns så mycket jag vill få ur mej - men inte här.. jag är rätt saklig här på bloggen, men är ju en rätt känslosam människa.. faktiskt.. trots att jag inte vill visa mej som sådan.. jag har alltid hållt god min i nästan alla lägen, men nu börjar dendär riktiga Kanja lysa igenom.. jag är inte feg längre - men för mycket Kanja blir nog bitchigt.. jag borde ventilera på andra sätt - även om jag tycker om mej själv när jag står på mej.. det ger verkligen en adrenalinkick att kunna säga precis vad man tycker och tänker då man som mest vill säga det.. men det är ju jag själv som förlorar mest på det..

Jag är lite sentimental idag.. jag saknar mina vänner och vill så gärna få ta några öl och snacka skit med dem.. like the good old days..
Jag brukar inte se tillbaka alltför mycket, eftersom det inte är särskilt produktivt.. men jag saknar mitt gäng lite extra mycket ibland.. vi hade så roligt - och har det fortfarande när vi väl träffas.. Vi har alla gått vidare med våra liv - men älskar fortfarande varandra. Det är bra.
Vi ses om tre veckor.


So not me..

Akvareller är inte riktigt min grej.. kanske för jag inte är überbra på det och har lite fördomar om vattniga, svaga färger etc.. (vilket såklart inte är sant - är färgerna för vattniga så har man själv tagit för mycket vatten).
Min mormor fyllde 76 igår och jag hade inte pengar på mobilen så jag kunde ringa.. men så tänkte jag att jag kunde måla något litet åt henne och skicka med posten..
Men detta lilla målande har tagit upp nästan hela min dag - hur gick det till!?!?
Jag är väl inte helt nöjd, men för att aldrig ha gjort något liknande förut så får det duga. Mormor blir nog glad i alla fall.. hon är nog en akvarell-person..

Jane Eyre

Jag sitter och kollar på den nya Jane Eyre.. jag trodde den skulle vara bra, men jag har nog aldrig sett en mesigare version av historien..
Skådespelarna är bra, men hur de framställer hela historien!! UGH!!
Det jag irriterar mej mest på är att det absolut inte finns någon attraktion mellan Jane och Mr Rochester.. Och Jane framställs som liten och hjälplös - vilket inte alls överensstämmer med boken. Jane är en ung kvinna som haft en svår uppväxt - men vågar tro på att det finns något bättre därute. Hon lämnar det hon känner bakom sej och letar efter det liv hon vill ha - och hon är villig att kämpa för det. Trots att Jane är gjuten i formen för hur dåtidens kvinna ska vara vågar hon ändå säga vad hon tycker och hon står på sej.. men inte i denhär filmen..
Att Jane Eyre är en av de bästa böcker jag någonsin läst gör väl att jag är extra kritisk..

V for Vendetta

Ibland misslyckas man.. jag har funderat lite på att göra två bilder i en ett tag och idag testade jag.. jag tror inte det är motivet det är fel på - bara färgerna..
Men jag kommer nog att försöka igen såsmåningom.

Audrey Hepburn, tusch


Primátor

Idag är en slapp dag.. jag plockar lite smått i lägenheten och lyssnar på Marc Bolan.. fast nu gör jag bara det senare.. och sitter här då.. med en Primátor. Jag står fast vid att tjeckisk öl, överlag, är den bästa.

Fredrik i tusch

Bakgrund: Kaffe och kaffesump.
Jag är nöjd.

Oh no, she didn't!?!?

Onsdagsölen - Bavaria. 9 spänn på Systemet.. låter kanske billigt?? Men med tanke på att det är 25cl så blir det ju rätt mycket i literpris..
Hursom - helt okej öl.. men mest är den bara go att hålla i handen =P (För den är så liten dårå..)
Soliga, varma sommardagar kräver nästan en kall öl..

Jag och Sandra var på stan idag. Jag var tvungen att köpa nytt smink och hårfärg.. sen köpte ja textilfärg på Panduro också, så nu kan jag måla på tyg med!!

Idag är det varmt..


Hur man tar sej ut ur en stock..


Bilder från den 26/7

Mamma, pappa, Linus och jag skulle på utflykt. Vi bestämde oss för att åka till Frödings minnesgård - men det var kasst. Vi konstaterade snabbt att det fanns väldigt lite att göra i Värmland.. vi tog ett säkert kort och drog till Mårbacka istället. Där hade vi varit innan och visste att det var bra.















På kvällen grillade vi och hade det gött ute på gräsmattan.


Det är inte varje dag man får kasta kaffesump på Fredrik.

Jag har målat av Fredrik ännu en gång idag.. dock vill jag få lite sliten, gammal känsla över bakgrunden till bilden.. därav allt kaffe och kaffesump.. detta ska få torka över natten, så resultatet kommer förhoppningsvis imorgon. Jag har inte en aning om det kommer att bli bra eller inte - men jag hoppas!! ;)



Two years..<3


Kanja och Fredrik i tusch


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!