Pros and cons..

Måndagarna och tisdagarna i skolan är på tok för långa!! Jag är helt slut på tisdagskvällarna!! .. sure, jag är ledig på onsdagar - men allt man inte hunnit med samlas ju på hög och så får man vika hela onsdagen till vad som kunde varit småsaker i alla fall.
 Igår var skolan sjukt seg - men jag tog mej igenom dagen i alla fall!! När jag kom hem åt jag en bit paj (glömde ju ta med mej käk - och att inte ha med mat till en 9,5-timmars-skoldag är inte så värst schmart..), tog en powernap och drack kaffe med mamma.
Dan ringde en runda med och var lika irriterande som vanligt..
Sedan tvättade jag och plockade lite på rummet..

Idag gick jag upp vid 9-tiden, drack kaffe, läste tidningen och stickade lite. Nu ska jag städa i ordning det sista på rummet.
Om fem timmar kommer Linus!!<3



St. Kanja och Draken.

Dagen blev faktiskt lite bättre sedan.
Förmiddagen var lugn (Draken hade dock skrattat av lycka då hon fick sätta ytterliggare en stjärna för sen ankomst på mej.. hmpf..), på eftermiddagen hade vi engelska, samhäll och skapande.
 Draken dumförklarade sej på sin lektion på eftermiddagen. Men tji fick hon - jag gav minsann utlopp för mitt dåliga humör och dumförklarade henne tillbaka (vilket resulterade i att klassen storknade och grät så mycket de skrattade åt henne och åt hur kaxig jag var).

När jag kom hem vid halv sju ringde Linus och ville veta hur mycket tvättmedel han skulle använda till 50 kg tvätt. Mamma fick ta över samtalet och jag tror de redde ut hur mycket tvättmedel han skulle ha när han tvättade vad som omöjligt kunde vara 50 KILO tvätt!!
 Och så beställde Linus biljetter hit - han kommer på onsdag.. MIHI!!

English assignment: Buy my dead dog!!

I have a fantastic dog whom I'm sad to say I have to sell due to my brother's allergy.
His name is "Zero" - inspired by the ghost-dog in "Nightmare Before Christmas".
He sleeps all day and is a bit limp and lifeless - you can almost say that he's frozen in that one, same position all the time. - A great dog for seniors who don't have the energy to play with- and walk with him.
He is really sweet, do not bark or bite and don't make any mess at all!! - So he's a great family-dog as well.
Nor does he require any food or water - so after the purchase he's really cheap to keep.
The trick he knows best is "Play dead!!"
 He tend to get a bit dusty at times - therefore a small, handy vacuum is included.
And due to his odour-problems I have also thrown in an air freshener. How fantastic isn't that!?
- What's more fantastic is the prize - only 140 £ - for a great dog with the necessary supplies to keep him and the expiry date (when the maggots have completely eaten him up) is not until a few more months according to the guys at the local pet-morgue.
Note: Zero is in a fairly good condition and is delivered in a body bag for protection during transport.

I DON'T like mondays!!

Jag vaknade glad idag - i god tid och allt.
Gjorde mej i ordning, sprang runt och nynnade med i musiken och packade väskan. Frukost hann jag dock inte med - men jag var på gott humör.. vilket är ovanligt för att vara jag på en helt vanlig måndag.
 Tog på mej vinter-dojjorna och en tjock jacka (det är ju höst nu) och öppnade dörren. REGNET ÖSTE NER!! In igen, hämtade mitt paraply - ut - fällde upp det - skaftet trillade av. Svor en massa medan jag sprang in igen och letade efter ett nytt paraply. Sedan fick jag ta cykeln och cykla fort som fan ner till busstationen.
När jag kommer fram går bussen. Mitt humör är inte så glatt längre när jag cyklar hem i regnet..

Nu sitter jag och dricker kaffe och tänker nog ta mej en macka med. Får messa Anna med och be henne hälsa draken att jag blir sen.. Fuck.

The Boomtown Rats - I Don't Like Mondays
Uploaded by The-Boomtown-Rats. - Explore more music videos.


Cheer me up, Tom!!

Det gick riktigt bra att klippa Pedersen. Och när jag kom hem målade jag, drack öl och pratade en runda med Linus.
Jag har fortfarande kvar lite av känslorna från innan idag.. jag älskar hösten - men den är förrädisk. Och jag blir alltid såhär vid denna tiden.. år efter år..
Egentligen borde jag nog gå och lägga mej redan nu. Somna, sova länge och vakna till en ny och förhoppningsvis ljusare dag.. Fast det blir inte så ljust imorgon ändå.. Det är skola imorgon. Lång dag - och större delen spenderas på lektioner med min typiga lärare. Skit också.

-----------------------------------------------

Uppdatering:

.. och nu när jag nästan bestämt mej för att muntra upp mej lite och gå ner i köket, göra en kopp choklad och sätta igång You've Got Mail (min "må bra"-film) - då är där någon liten jävla bitch som skriver en kommentar till mej på Helgon om hur fruktansvärt blek jag är.. och då jag är tillbaka på noll igen. Blir man trött eller?? Hur ofta får jag inte höra det??
.. funderar på att sätta igång La Strada istället.. fast det är nog dumt att sätta igång en film som ständigt blir listad som en av världens sorgligaste när man är nere själv. Nej, det får nog bli You've Got Mail ändå.
Cheer me up, Tom!! (Hanks)

En "sådandär" dag..

.. idag vaknade jag upp och inget kändes som vanligt.. jag skyller på hösten igen.
Idag är en sådan dag då jag helst vill vara inne hela dagen och antingen sova eller kolla på film (ungefär samma som igår - skillnaden är att en dag som denna är jag inte på så bra humör och inte bakfull).
Men jag kan inte stanna inne idag. Jag måste tvinga mej själv ut för jag behöver dra ner till kiosken och fylla på mobilen.. och sedan har jag lovat Pedersen att klippa hennes hår (det fanns ju inte tid till det i fredags).
Senare ikväll kommer jag nog slappa. Men har har varit sugen på att måla med. Få ut all frustration och höst-oro. Måleri för min egen skull och inte någon beställning där man måste ta hänsyn till andras tyckande och smak.. men jag får se hur jag gör.

Nu ska jag göra mej i ordning och lyssna på Robots.


Girl, Interrupted

Girl, Interrupted var helt klart en av de bästa filmer jag sett på länge!! Winona Ryder spelar en ung tjej på 60-talet som får diagnosen borderline och åker därför in på ett mentalsjukhus. Sedan handlar filmen om hur hon ska ta kontroll över sitt liv igen och bli friskförklarad. Baserad på Susanna Kaysens självbiografiska bok med samma namn.
Den var så bra att jag till och med fällde en tår eller två i slutet. Om ni inte sett den - se den. Och helst imorgon (de som var med på att jag droppade en Centralskolan-replik räcker upp en hand..).






Nu ska jag kolla vidare - Heroes och True Blood. Och jag ska dricka upp sista colan, ta en kopp kaffe och kanske en öl med!! Goodiegood!!

Fy fan vad gött det är med helg!!

Bakfylledag..

Igår hade jag minsann fullt upp större delen av dagen.
Vaknade lite sent på morgonen, skyndade mej som fan med att göra i ordning för skolan. Hann med bussen - men håret fick se ut som skit..
I skolan var jag också lite stressad.. vi hade bara två lektioner, men det var ansträngande.
Efter skolan stack jag hem och började göra mej i ordning igen - jag skulle ju till Pedersen. Då ringde hon mej och undrade om jag skulle kunna tänka mej att vara dealer vid ett pokerbord på kvällen - jag fick betalt såklart.
Det säger man ju inte nej till - så jag skyndade mej att bli klar så jag kunde sticka bort till henne så hon kunde gå igenom lite regler och så med mej.
Det var en riktigt trevlig kväll. Vi hade planerat att dra ner en runda till R1 - men vi blev kvar runt detdär pokerbordet större delen av kvällen.
När R1 hade stängt kom några av de som varit där bort till oss på efterfest. Jag och Emma satt en lång stund och pratade om distansförhållanden.

Jag drack inte så mycket igår, men ändå har jag drabbats av världens bakfylla. Så hela dagen har spenderats i sängen med Linus i luren via Skype.
Kvällen kommer förmodligen mestadels spenderas på soffan i TV-rummet (så fort mamma tröttnat på att spela Guitar Hero.. vilket hon borde göra närsom - för hon har spelat samma låt i en och en halv timma och inte klarat den än..). Jag tänkte kolla på True Blood och Girl Interrupted.

Dessutom har en ny säsong av Heroes börjat!! Jag är svinigt glad!! Jo, jag vet att många tröttnat på Heroes och många tycker det verkar som att de bara försöker mjölka pengar ur vad som var en bra idé från början - men som inte förnyats mycket under åren tills dess att serien blir nerlagd. Det tycker jag också ibland, men det är fortfarande en av mina favoritserier. Och jag tycker den håller än - trots lite svackor ibland.




.. jag hoppas på att mamma är sugen på att äta något riktigt onyttigt idag.. Pappa och Dan är i Stockholm och springer Lidingöloppet - så mamma och jag är ensamma.
Pizza, cola och film ikväll röstar jag för. Hade varit mysigt som tusan!! Och gött. Ibland får man unna sej!!

// XO

Godnatt!!

Jag har en hemsk huvudvärk.. igen.. Jag är så himla trött på det!! Huvudvärk dagligen i veckor!!

Var ute och tog en promenad innan och postade två brev - till SCB & CSN.
På tal om CSN fick jag mitt CSN-kort idag. Det var inte en dag för tidigt!! Så nu kan jag köpa busskort och slipper punga ut en massa onödiga pengar på rabattkortet.

När jag nästan var hemma ringde Linus och när vi pratat klart började han mms-terra mej. (Om det nu kallas att terra någon när man faktiskt älskar varje sms och mms han skickar!!)

.. och om ni råkar se den underbaraste killen i världen..
- Hälsa honom att jag älskar honom!!



GODNATT // XO


Eftermiddagen:

Eftermiddagen/kvällen har varit helt okej. Fick dock inte vara ifred så mycket för familjen (Dan kom hem idag med)..
Pratade en bra stund med Linus också (såklart). Han satt på ett hotellrum i Sunne.. de har "lära-känna-dagar" med hans klass idag och imorgon. Han gav mej ett test också för att jag skulle se hur jag var som person.. han trodde sej redan veta vart jag låg på skalan.. "Stödjande, omtänksam och kärleksfull person".. enligt resultatet jag fick hade han rätt^^

Imorgon har jag bara två lektioner. Näringslära och Samhäll. På eftermiddagen ska jag lära mamma att spela Guitar Hero och på kvällen ska jag dricka öl med Pedersen och klippa hennes hår.. fast jag får nog klippa först, dricka sen!!

Nu vill jag ha kaffe.

Ikväll lyssnar jag på låtar om kärlek.<3 Kanja goes soft.


Myser!!

Det var faktiskt helt okej att vara i skolan idag. Jag räknade matte hela förmiddagen och det gick skitbra!!
På bussen hem träffade jag Pontus.. var ett tag sedan jag träffade honom.

Jag har fått tag på lite nya avsnitt av True Blood med. Har just sett ett av dem, men resten av eftermiddagen följer nog i samma spår:
Te, tända ljus, regn, nerdragna persienner och True Blood.
Tog på mej Linus tjocktröja med. Bara för att!!<3


Iron Butterfly - In-a-Gadda-da-Vida


UTMANAD!!

 .. egentligen brukar jag inte göra sådanthär - men jag är ledig och har massor av tid över!! ;)

  1. Har blivit utmanad av Parro. =)
    Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja på första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanar dig har ett namn som börjat med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
    Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)
    Lycka Till! :)


    1. Vad heter du? Kanja
    2.Ett ord på fyra bokstäver? Katt
    3.Flicknamn? Katarina
    4.Pojknamn? Krister
    5.Yrke? Kantor
    6.Färg? Korall
    7.Klädesplagg? Krinolinklänning
    8.Mat? Kladdkaka
    9.Sak i badrummet? Kam
    10.Plats/stad? Köping
    11.En orsak att vara sen? Kortet till bussen funkade inte och chauffören var en surgubbe, så jag cyklade hem igen.. och när jag skulle ta nästa buss och hade kontanter med mej - tro fan att det blir punka på cykeln så jag får springa. Och då snubblade jag över en tant som ringde polisen och jag fick åka in på förhör. Sedan åkte jag vidare till vårdcentralen - på grund av alla skrubbsår på knäna.. och när jag var klar där fanns det inga fler bussar att ta.
    12.Något man skriker? KAMIKAZE!!
    13.Film? Kundun
    14.Något man dricker? Klorin (ajjemen)
    15.Band? Kiss
    16.Djur? Kossa
    17.Gatunamn? Kontorsvägen (BAHA!!)
    18.Bil? Ööööh.. Körbart fordon??
    19.Sång? Kan du vissla Johanna??

    .. jag gör som Anki och utmanar de som känner sej hågade.. och Johanna ;)

FLASHBACK

Sitter och kollar igenom gamla bilder.. det är inte klokt hur mycket man förändrats genom åren!! Dock har jag hållt samma stil ett bra tag, men vikt och humör (vilka på något vis hört ihop) har ju pendlat som fan.. det syns på endel av bilderna..


På första bilden är Hulda, jag och Amanda 12 eller något.. andra bilden är från skolavslutningen i 9:an. Tredje är jag och monika på någon fest.. jag hade gjort egna rastaflätor..


.. 16 år - håret blev mörkare (till slut svart vid 17 - och det fastnade jag vid).. jag var en väldigt osäker person här..



Egengjorda dreads, vid Themsen, ego och på fest vid 18 år.. då mådde jag inte så bra..


.. hoppade av skolan här någonstans för första gången..


.. blev 19.. trivdes på jobbet, men när jag hoppade på skolan igen vart allt skit..


.. börjar närma mej 20 år.. hoppade av skolan andra gången strax efter första bilden..

Började folkhögskolan.. det är 20 dagars skillnad på de två mellersta bilderna ovan.. båda tagna i november förra året.. jag mådde verkligen skit ett bra tag där - vilket man absolut ser på fjärde bilden från december.. och på bilden nedan har jag börjat se sjuk ut.. =S


December, februari, april - började må bättre och blev lite rundare om kinderna igen.., maj - sista helgen på skolan..

.. skolavslutning.., tio dagar efter skolavslutningen - då allt kändes hopplöst.., midsommar..

.. på första bilden såg jag ljusare på saker, sedan träffade jag Linus, började skolan (vilket iofs inte är så roligt) och fyllde 21..

IDAG



Om längtan och andra betraktelser - i sömnigt tillstånd.

Jag har helt sjukt ont i halsen. Har haft det nu i tre dagar.. det känns som att strupen bara blir mer och mer svullen. Snart blir det väl som att andas med ett sugrör.. - innan jag trillar ihop av syrebrist då alltså.

.. jag har funderat på en sak med.. varför kan en händelse som just inträffat kännas så himla avlägsen nästan direkt efter??
Jag tog tåget hem från Vänersborg på söndagseftermiddagen. Men ändå känns det som minst en vecka sen!! - och det är alltid likadant!!
.. men när jag funderat ett bra tag tror jag att jag kom på något.. man säger ju att när man har roligt går tiden alltid för snabbt.. tänk om den överflödiga tiden kommer ifatt en strax efter det roliga är över?? Att all överflödig tid samlas efter slutet?? Alternativt att då något roligt är avslutat går man tillbaka till den normala tiden - men har vant sej vid den snabba - så när en stund förflutit har man samlat på sej en massa tid man inte först var medveten om fanns??
Hursom längtar jag en massa tills nästa gång vi träffas!! .. och egentligen är det nog mest det känslan handlar om.. Längtan efter att ha den man älskar nära.
Och det är nog det jag full av nu. Längtan och.. lite förväntan också - fastän jag redan vet att nästa gång vi träffas kommer bli minst lika underbar som de andra gångerna..
Nej, nu vet jag!! Det jag är mest full av är lycka!! (.. och att längta efter någon tillhör egentligen denna typen av lycka..)
Ja, FY FAN VAD JAG ÄR LYCKLIG!!
Jag fick höra för någon vecka sedan att jag förtjänade att vara såhär lycklig. Då tänkte jag inte så mycket mer på det.. men nu - när jag tänker lite på hur saker har funkat (eller rättare sagt inte funkat) innan.. då kanske det faktiskt är sant ändå. Jag förtjänar det här.
Det känns samtidigt väldigt överväldigande och lite väl vågat att säga att man förtjänar en sådan underbar persons kärlek. Men jag gör det.
Jag känner mej trygg och säker för att jag vet att vi vill samma sak. Och den känslan är helt ny för mej.

Oj, oj, oj vad jag kommit fram till saker ikväll.. om det nu är det jag gjort XD
Så nu ska jag sova en skvätt!! Gonatt!! =)



Schleten men glad.

Ikväll är jag en väldigt trött och schleten Kanja. Men glad som tusan!! Jag klarade mej igenom en av de jobbigaste dagarna i skolan hittills galant, slapp min typiga lärare hela dagen och är ledig imorgon!!
Ledigt behöver jag verkligen.. jag ska tvätta, plugga, städa och ta det lugnt hela dagen. Inte springa runt och stressa - bara ta det lugnt.

Egentligen vill jag bara gå och lägga mej redan nu.. men jag tänkte mysa ner mej i soffan ikväll med te och Sweeney Todd (HAH!! - Jo, det är faktiskt mysigt.. Johnny Depp skär halsen av folk till glad musik. Tycker inte alla det är fint??)
.. med tanke på hur trött jag är kanske det blir kaffe, te och Sweeney Todd till och med.
Ja. Så får det bli!! Av med de propra kläderna och på med fyllebyxor och tjocktröja, sätt igång vattenkokare och kaffebryggare samt peta in skivan i spelaren.

Ha en bra kväll!! Det tänker i alla fall jag ha. ;)

// XO!!


Enkätundersökning, helgen och en typig lärare..

.. nu sitter jag och svarar på en enkätundersökning från SCB om vad jag tycker om Markaryds kommun. Jag var inte så motiverad att svara och skicka in den först - men sedan läste jag lite på framsidan av häftet.. undersökningen tog ju faktiskt upp flera ämnen som jag vill klaga lite på. Hur är det att bo här?? Hur är kommunikationerna?? &.c. 
Därför svarar jag i alla fall.

I helgen var jag hos Linus. Det var underbart som alltid!!
På fredagen stack jag först till Göteborg. Där råkade jag springa på Katta av alla människor!! Jag har nog inte träffat henne på två år!! Riktigt roligt!!
Jag stötte även på Jenny från skolan förra året.
Och så träffade jag Marie med såklart!! Vi skulle fika - men det slutade med att vi drack öl istället. Gud, vad jag har saknat våra ölkvällar!! Och nu när vi inte kan ha dem längre får vi ta chanserna vi får att dricka öl ihop - även ifall det är mitt på dagen!!
 När jag kom till Vänersborg åt jag och Linus pizza, kollade lite på film och tog det lugnt.
I lördags åkte vi till något köpcenter i Trollhättan. Linus hittade en massa grejer. Jag hittade inget. Tyckte det var rätt komiskt - det brukar vara killen som håller kassarna åt tjejen. Men här blev det tvärtom - Linus stod konstant i ett provrum och jag fick hämta kläder åt honom XD
När vi kom hem grillade vi och sedan räknade vi matte. Jag fick äntligen grepp om ekvationerna!! Linus är gudarar som har sådant tålamod med mej när jag inte fattar.


På kvällen stack vi in till Trollhättan igen för att gå på Backstage. Linus körde - så han var helt nykter. Jag var inte lika nykter.
Det var himla trevligt där. Det var till och med några på Backstage som kände igen mej sedan förra gången!! .. inte lika många som kom ihåg vad jag hette dock!!
Vi fick en knasig kommentar när vi kom dit också: "VA!? ÄR NI FORTFARANDE IHOP??" .. denna kommentar följdes senare på kvällen av många frågor om hur det egentligen funkade med förhållandet och skamliga idéer om hur någon skulle ragga på en viss Kanjas pojkvän om inte deras respektive sällskap var närvarande.. Ehumm..
Men som sagt - en trevlig kväll!!





Igår räknade vi lite mer matte och tog det lugnt.
Hemresan var riktigt seg och jag var lite smått sjuk, men det gick fint!! Jag har ingen resefeber längre!! Gött som tusan!!

Idag hade jag en liten dust med min mentor. Jag blir inte klok på henne. Hon är så jäkla typig mot mej. Hon har sina favoriter i klassen - hennes små gullungar. Men sedan har hon några hon hackar på. Några mer än andra. Mej mer. Betydligt mer.
Hon spyr galla över mej inför klassen då jag inte ens är närvarande och kritiserar det mesta jag gör (eller inte gör - då tänker jag främst på när jag inte gör så mycket väsen av mej på lektionerna.. jag bara följer strömmen..).
Sedan vi började har hon begått flera tjänstefel som berör mej - och jag ska informera henne om att jag fan inte tolererar sådan behandling. Blir det inte bättre efter det går jag vidare till rektorn.
Skolan nu känns verkligen som gymnasiet all over again!!


"Du är rosen i mitt hjärta!"

Du är rosen i mitt hjärta!
- så skrev Linus till mej för några dagar sedan på Helgon.. och jag tyckte det var så fint och ville komma på något minst lika fint att skriva tillbaka. Men jag kom inte på något alls!!
Så till slut skrev jag bara.. då gick det lätt!!

Jag blev så glad för det du skrev. Och jag har funderat i timmar på vad jag ska ge för svar. Det finns så mycket jag vill skriva - men orden räcker inte till.
Du gör mej så lycklig att det pirrar i magen och jag ler fånigt så fort någon nämner ditt namn. Jag är så stolt så jag nästan spricker för att du är min.
Jag har varit en försiktig person vad gäller kärlek. Men att verkligt älska innebär alltid att sätta sej själv på spel.. jag har lagt hela mej själv som insats och är inte längre rädd.
.. men nej.. orden räcker ändå inte till..
Därför skriver jag bara tre ord. Och sedan får du fylla i resten själv.
Jag älskar dig.<3

.. hans svar:

Jag finner inga ord för hur fint du formulerar dig. Jag blir bara mer och mer förvånad över hur genom-snäll du är. Ibland kan jag bara sitta och fundera på om det verkligen stämmer.. kan man vara så gudarar som dig?? och ”ja” tydligen kan man det och jag har all världens tur som fick dig! :,)

Precis som du säger så räcker inte orden till.. långt ifrån!

Men jag vet i alla fall att jag har fått mitt livs fångst.



JAG ÄLSKAR DEJ!!


Läxhjälp..

Jag hjälpte Dan med läxan innan idag via telefon (ty hans dator har pajat). De skulle ha med sej dikter till skolan imorgon. Jag fick leta upp två dikter på internet, sedan ringa Dan och läsa upp dem i luren så han kunde skriva ned. Jobbigt som tusan!!

EXTRA EXTRA: DAN ELIASSON LÄSER GUSTAF FRÖDING OCH
KARIN BOYE I SVENSKA B-KURSEN PÅ LBS I HALMSTAD IMORGON!!




Skola, promenad, powernap, zappande, kaffe och pluggande..

Idag var det rätt lugnt i skolan. Jag höll på att bli tokig på matten imorse dock.
Vid tio skulle vi ut på promenad runt Lokasjön.. det var rätt trevligt dock. Jag gick med Joel hela rundan - vi snackade skräckfilmer, gräsklippare och husfasader.. XD
Vid tolv kom pappa och hämtade mej.
När jag kom hem gick jag och tog en powernap och sedan zappade jag mellan "Ellen" och "Sprängaren", drack kaffe, åt kladdkaka och ringde mamma en runda.
Nu ska jag tvätta och plugga samhäll.. och det ska bli jätteskönt att inte plugga matte för en gångs skull!!


Kanja in white!!

Trots matte-incidenten innan idag är jag på rätt bra humör nu. Jag får fortfarande smått panik när jag tänker på matten, men jag försöker ignorera det.

Imorgon får jag skjuts både till och från skolan. Så jäkla härligt att slippa att vänta så länge på att få åka hem!!

Blir ni chockade över bilden?? Jo, det är allt jag!! Och inte nog med att jag har en VIT tröja på mej - det är även en katt på den!!
Det var ena tröjan jag fick av Linus. Han tyckte jag skulle ha den.. för att den inte var svart.. och för att det var en katt på.
Jag vågar bära den så länge jag inte kollar ner!! XD


Denna låten spelas flitigt idag!!
En av mina favoriter sedan jag
såg Velvet Goldmine för första gången!!<3



Nu messade Julia!! Det var minsann inte igår!!


GSAD!!

Nu har jag kämpat med matten hela eftermiddagen!! Jag blir så frustrerad på dessa jävla ekvationer att jag snart börjar gråta. Jag fattar inte ett skit. Ibland lyckas jag få fram rätt svar direkt - men då har jag bara gissat på vart det ska vara plus och minus. Jag kan inte förklara varför man ska räkna ut det just så - jag har ju bara chansat!!

.. därför går jag och tar en powernap nu.


God morgon!!

Jag är rätt nyligen uppstigen (vi är ju lediga idag).
Sitter och dricker kaffe och har precis kollat igenom nya H&M-katalogen. Insåg att det ENDAST fanns en kofta jag ville ha i klädväg. Jag brukar vilja ha en massa kläder ur katalogen!! Dock hittade jag ett örngott som jag verkligen ville ha. Det stod inte i katalogen - men trycket var designat av Cassandra Rhodin. Jag har länge tyckt om Rhodins stil. Det fanns några tröjor med tryck av henne på H&M ett tag som vart jättesnygga och jag ångrar som fan att jag inte köpte någon!!


Överraskningen!!

Jag hade ju gjort en överraskning till Linus förra gången jag åkte till Vänersborg som jag inte hann ta kort på innan jag åkte. Men nu har Linus tagit kort på det åt mej.
Det är ett örngott med mitt porträtt och några rader ur Danger Dangers "I Still Think About You" citerade på det. Jag har målat med textilfärg.
Idén bakom var lite små-töntig och oskyldig.
- När vi längtat efter varandra har vi ibland sagt att om vi båda kramar en kudde samtidigt blir det nästan som att hålla om varandra.. Med mitt porträtt på kudden håller han ju om mej lite mer än ifall han kramade en "vanlig" kudde.



Som sagt - smått töntigt.. men det får man vara när man är så kär..


Uppdatering!!

Kanske är dags för lite uppdatering.. eller vad tycker ni??
Jag har haft fullt upp de senaste dagarna, så det har knappt funnits tid till att blogga.

Efter skolan i fredags hämtade mamma mej som planerat i skolan och sedan åkte vi vidare till Halmstad. Där köpte jag nya linser, en T-shirt i försenad födelsedagspresent till Linus, en T-shirt till mej själv med Star Wars-tryck och så handlade jag endel alkohol inför helgen med.
Jag bjöd även mamma på fika på ett jättemysigt café vi hittade på en bakgård i centrala Halmstad (mellan St Nikolai-kyrkan och Systembolaget.. nästan..).
Vid halv 7 hämtade vi Linus och Dan och åkte hem.
Pappa grillade på kvällen och vi blev lite salongsberusade på altanen. Det var en riktigt fin och härlig kväll!!
Linus överraskade mej också med två snygga tröjor i födelsedagspresent och Dan gav mej målardukar.

På lördagen väckte jag Linus med frukost på sängen och lite senare begav vi oss med mamma och pappa till Teboden. Jag hade inte varit där på ett tag och så ville hela familjen ta med Linus dit också och visa vad de småländska skogarna har att erbjuda XD Mysigt var det allt!! .. nästa gång får det väl bli Gräddhyllan istället..




På eftermiddagen hade jag bestämt att familjen skulle äta tortillas och senare på kvällen skjutsade mamma mej, Linus och Pontus till Timsfors för fest hos Parro och Baggen. Det var en riktigt rolig fest!! Bra folk där och alla var på gott humör. Vi sjöng lite SingStar och jag lurade Bim till att sjunga "Eye of the Tiger" med Linus för han kunde inte sjunga. Baggen och Linus fann varandra rätt snabbt. Det såg riktigt roligt ut när de sprang efter varandra helatiden!!


Vi drog till Marinan senare på kvällen. Regnet öste ner och på Marinan var knappt något folk alls. Men det var rätt trevligt ändå att sitta och tjöta med Anna lite.

På söndagen var det födelsedagskalas för mej härhemma. Jag, Linus, Kristoffer, Johanna och Dan satt för oss själva på altanen och "de vuxna" satt i storarummet.
På eftermiddagen tog vi en promenad nerom byn och när vi kom hem kollade vi på "Joseph". Robban var här en stund också på kaffe.

Igår gick jag och Linus upp vid 5 - för vi skulle till Markaryd vid kvart över 6. Därifrån skulle han vidare till Halmstad(->Göteborg->Vänersborg) och jag skulle till skolan. Jag fick vänta i nästan en halvtimma på att skolan öppnade. Då kom en städerska och sa: "Väntar du på mej?? Åååhh.. du får komma in och värma dej så brygger jag lite kaffe åt dej!!" Det var UNDERBART!!
Vi har hälsovecka denna veckan - så jag började inte förrän 9.. men några från klassen kom strax efter mej, så väntan var inte tråkig i alla fall.

Det var hursom en fantastisk helg!! Jag är fortfarande helt salig. Jag är så himla glad att jag har Linus!!
Mamma sa det till mej igår också. "Du är gladare och mer harmonisk nu. Det glittrar om dej!!"

Jag är så lycklig!!

Fy faaan vad jag längtar tills imorgon!!

Idag gick jag till skolan igen.. kämpade med matten hela förmiddagen - det går inte framåt..
Läraren kallade in mej på hennes kontor för ett samtal.. "Här kommer det.. frånvaron igen.." tänkte jag och blev chockad då hon istället för att nämna frånvaron undrade om jag var blyg av mej - för jag inte hördes på lektionerna. Hon undrade också om jag inte kommit in i klassens gemenskap och varför det var så.. Jag vet inte. Det har bara blivit så. Jag har inte direkt gjort någon ansträngning för att "vara med". Jag pratar visst med folket - men umgås inte så värst mycket..

Jag fick vänta från 12 tills halv 3 på bussen.. det var segt.. jag satt och ritade lite.
När jag kom hem fikade jag med mamma en stund och sedan har jag städat.. och städat och städar fortfarande!!
Nu är det rätt fint på rummet, men jag går ändå och plockar!!

Imorgon har jag bara två lektioner - näringslära och samhällskunskap. Slutar vid två - då hämtar morsan mej och sen kör vi till Halmstad där vi ska gå lite i affärer, fika och slutligen hämta Dan.. OCH LINUS!!
Det ska bli så jäkla skönt att träffa honom igen. Vad jag har längtat!! Denna veckan har varit riktigt jobbig faktiskt.. Det blir så ibland - men jag tror dock att det varit mitt höst-humör som gjort att allt verkat tungt (inte bara avståndet mellan mej och Linus - det har varit så mycket annat med som nästan varit mer påtagligt!!). Och tänk då hur överlycklig jag kommer vara när han faktiskt kliver av tåget imorgon!! Kanja på små moln!!
 Vi har en hel del planerat inför helgen med. Imorgon ska pappa bjuda på grillat sedan blir det eventuellt bastubad.
På lördag ska vi till Teboden och fika, äta tortillas på eftermiddagen (Linus favoriträtt) och på kvällen ska vi till Parro och Baggen med utgång i Markaryd senare. Ska bli riktigt spännande att se hur de har det i lägenheten!!
På söndag kommer några från släkten hit för att fira min födelsedag lite i efterhand.. har inte riktigt koll på vilka, men roligt att de får träffa Linus i alla fall!!

Nej, nu ska jag fortsätta med städningen!!

// XO


I AM SPARTACUS!!

Jag är riktigt stolt över mej själv!! Lyckades ta mej ut ur huset för första gången sedan i lördags!! Gick ner till byn och tillbaka. Träffade Karri som berättade att han hängt upp tavlan i köket nu.

Det var väldigt varmt ute idag. På den lilla stunden jag var ute blev jag genomsvett!! Men det var skönt att komma ut lite i alla fall.

Det har visat sej att min klass redan börjat bilda små gäng!! Vart var jag när detta hände?? Varför är jag inte med i något gäng?? Fest varje tisdag och matchande tröjor planeras tydligen!! .. lite avis är jag allt..


Men nu ska jag sätta igång med städningen!!


Hallelujah!!

Jag mår bättre!! Inte helt bra, men definitivt bättre!!
Så idag blir det städning och lite annat små-fixande.
Men först dusch och kaffe!!

// XO


En sjuklings dagbok..

Jag har varit sängliggande hela dagen idag.. det har varit långtråkigt som tusan.. Jag mår lite bättre nu dock.. men har fortfarande ont i mage och huvud..
Humöret är det MYCKET bättre i alla fall!! Som jag berättade igår blir jag lite orolig såhär i början av hösten och kan bli lite nedstämd då och då.. och både idag och igår vart jag riktigt nere. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var.. oro helt enkelt.. för vart hela min omgivning barkar.
Och jag tycker mej se tecken överallt på att saker ändras!! Det man märker mest är väl att folk gör slut till höger och vänster.. det är väl något av det tråkigaste man ser också..
Dock fick jag idag reda på att en barndomsvän till mej gift sej!! Och en annan vän ska få en bebis i början av januari!! Lite chockad blir man - men det är ju himla roligt för dem!!
Så saker ändras. Både positivt och negativt.

Kollade förresten på "Fåglarna" innan som planerat!! Den vart rätt bra, inte så läskig - bara lite smått obehaglig (vilket förmodligen var meningen också). Men så är det väl med Hitchcock.. Lite obehagligt..
"Trollbunden" är fortfarande min favorit-Hitchcock i alla fall. Riktigt coolt med Salvador Dalís drömsekvens med all symbolik - lite förutsatt att man är intresserad av antingen konst eller psykologi då.. Svårslaget!!



Snart ska jag hänga tvätt. Sedan sova. Imorgon ska jag städa om jag mår lite bätte..

Till helgen kommer Linus!!<3 


Än lever jag!!

Morgonen har bjudit på hosta, magont, halsont, kallfrossa, huvudvärk och svimmningsattacker.. Men det kunde varit värre!! Och så fort jag mår lite bättre ska jag försöka mej på att äta något och dricka en massa te!!<3
Så länge jag är frisk tills på fredag är jag nöjd!!
Funderar på att ta mej i kragen och se "Fåglarna" med.. har haft filmen ett bra tag nu men det har inte blivit av att jag sett den.. och det är ju faktiskt en kultrulle!!
(.. ska försöka mej på matten igen också - men det är ju inte lika roligt..)

Tack allihopa för födelsedagshälsningarna igår!! Jag fick sjukt många på alla möjliga sätt!! REKORD!!



X-( = Robert Recorde

Sicken födelsedag.. Jag ligger i sängen, förkyld och pluggar matte B..
Robert Recorde borde fått en yxa i huvudet för att ha kommit på ekvationer. Hur jag än vänder och vrider på det får jag inte ihop det!! Jag blir så jäkla frustrerad och besviken över att det inte funkar för mej!!


Snart kommer pappa hem från träningen.. då ska vi dricka kaffe och äta kakor.. för jag fyller år..


Svininfluensa, matte och melankoli..

Idag är jag sjuk.. förkyld.. hypokondriker som jag är är jag jätterädd för att det skulle kunna vara svininfluensan med.. Men jag överreagerar nog..
Grejen är att det blivit en sån stor grej av det hela.. med alla affischer överallt om att man ska tvätta händerna noga och ofta, hosta sej i armvecket och grejs.. och Sverige är la det enda landet i världen som köpt in vaccin mot svininfluensan till hela befolkningen x2 och hela fadderullan?? Inte konstigt att man blir lite rädd!!

Idag känns det verkligen som att hösten är på väg.. det är lite jobbigt.. Såhär första 2-3 veckorna av hösten är jag lite orolig av mej.. alltid.. för på hösten dör allt ut. Festerna, det glada humöret, folket - allt försvinner. Jag däremot brukar vara precis som vanligt - förutom detta beteendet första veckorna då. Det är som att man går och väntar på en stor förändring.. man är väldigt på sin vakt - man vet att det kommer bli annorlunda, men man vet inte på vilket vis. Jag får oroskänslor och klättrar på väggarna..
Men om några veckor lugnar det ner sej.. det gör det alltid. Jag tycker om hösten.. men favoritårstiden är ändå vintern.
Jag älskar att gå ut på promenad en vinterdag (förutsatt att det inte är halt) i tjocka vinerkläder (jag tycker väldigt mycket om just vinterkläder), känna och höra snön knarra under fötterna och sedan när man kommer in i värmen igen sätter man sej med tända ljus och dricker te eller varm choklad. Det är så härligt!!

Nu tänker jag räkna lite matte och mysa med te.. Dock försöker jag hitta andra, lite roligare användningsområden för mina mattekunskaper.. Till exempel: Om alla mina vänner på Facebook skulle säga grattis till mej jämt fördelat under detta dygnet skulle det vara någon som skrev var 4.8:e minut.. Hur många vänner har jag på Facebook då?? (Detta räknade jag ut imorse då jag hade lite färre vänner med.. Mowha!!)
Ja, det är min 21:a födelsedag.. och jag säger er en sak - det märks ingen skillnad alls från igår till idag!!

Mina presenter bestod av en betald bredbandsräkning och en biljett till Alice Cooper i Göteborg den 14:e december!!<3

Dagens bästa..




Kanja:
"Vad heter flickors motsvarighet till oidipuskomplex??"
Dan: "Oidipussy??"




Söndag..

Så var det söndag igen.. imorgon börjar en ny skolvecka.. ugh.. men jag ser fram emot nästa helg. Då kommer eventuellt Linus hit!!

Denna helgen har varit rätt bra. I fredags firade vi i gänget Josef som fyllde 20 (Han fyllde i och för sej igår, men vi firade i fredags i alla fall)..
För precis ett år sen var vi också på Riksettan och firade Josef. Sjukt mycket har hänt sedan dess.. Vissa vänner har försvunnit - andra kommit tillbaka. Vi har gått igenom mycket. Och nu är vi splittrade över hela Sverige.. Tråkigt, men så är det.. Det var en fin kväll i alla fall - gott humör och de flesta var samlade.
Och trots att gänget är så splittrat tycker jag fortfarande sammanhållningen är stark.
THAT'S WHAT FRIENDS ARE FOR!!


Och igår var jag på ännu en 20-årsfest i form av kräftkalas. Kristoffer fyllde ju 20. Jag var väldigt seg efter fredagskvällen, men det var trevligt som fan igår. Roligt att träffa alla goa pågarna igen (Majoriteten av gästerna var dock tjejer - men jag har bara träffat Kristoffers kill-kompisar innan).
Jag vann en ölhävartävling och Kristoffer demonstrerade hur vi super i Strömsnäsbruk - till allas förtjusning (detta involverade ett fem-liters-fat öl, en Kristoffer som hällde och en Kanja som klunkade..).
OBS: Bilden är på Rickard (inte Kristoffer).

Den 14:e oktober sticker Kristoffer ut i världen med.. han ska resa runt i ett år. Besöka Kina, Tibet, Australien och lite så.. Fan vad jag är avundsjuk!!

När jag kom hem ringde Linus och var lite rund om fötterna. Jag fick prata med Robin, Lotta och Fredrik också då Linus skulle äta glass och persika.. hmm.. enligt Robin påstår Linus att det enda han tycker om mer än mej är Coca Cola. "Och det är jävligt bra för att komma från Linus!!"


I'm on fire when you're near me..


HELG!!

Äntligen fredag!!
Ikväll blir det födelsedagsfirande för Jehosephat med förfest hos Berra och sedan ner till R1 på öl och kamikaze. Kan nog bli riktigt roligt och första ölen är redan på väg ner i strupen..
Var på systemet innan idag.. En tjej från folkhögskolan som följde med mej och Johanna kollade på mina inköp med förfäran i blicken. Tydligen dricker vi rätt mycket i min umgängeskrets jämfört med vissa andra.. hmm.. alltid lär man sej något nytt!!
Och imorgon åker jag och Dan till Ljungby på Kristoffers 20-årsfest i form av kräftskiva.. man ska vara där redan vid ett på förmiddagen!! Tokigt!! Då är jag inte ens vaken!!

Nu ska jag dansa rundor på rummet av helg-lycka, sjunga med allt vad jag kan till musiken och göra mej i ordning för kvällen.

// XO


<3

For it was not into my ear you whispered, but into my heart.
It was not my lips you kissed, but my soul.

// Judy Garland


Lägger beställningarna på hyllan ett tag..

Idag slutade vi vid tolv. Riktigt skönt att sluta tidigt, men jag är ändå helt slut i huvudet. Räknade matte B hela förmiddagen!! Det gick rätt bra dock..
Pappa slutade också plugget strax efter tolv, så jag fick skjuts. När vi kom hem fikade vi och kollade runt på Tuben.

Jag har haft jätteont i magen och huvudet både igårkväll och idag.. jag vart jättestressad och orolig igår och när jag vaknade imorse fanns oron kvar.. jag har på tok för mycket att göra med skola och alla beställningar nu.. Det är inte första gången det händer heller. Därför har jag bestämt mej för att lägga alla beställningar på hyllan ett tag.. det är nog det bästa jag kan göra. Visst, det är goa pengar att tjäna.. men jag lägger ner en massa jobb på det jag säljer, stressar som fan in i det sista och sedan tenderar folk att söla som fan med betalningen.. därför har jag inte alltid haft råd att köpa nytt material till de nya beställningarna.. Jag har svårt att få det hela att gå runt och det blir ju stressande i sej. Men när man dessutom börjar må dåligt över det - då har det gått för långt. Jag kan inte slita ut mej på sådant när det finns saker som är viktigare.

Nu ska jag försöka sova en stund.. och senare fortsätter jag med städningen..

LEDIG!!

Idag är det onsdag och jag är ledig från skolan. Precis vad jag behövde!! =)
Jag har dock städat och tvättat hela dagen, så jag har haft fullt upp ändå. Men sovmorgon blev det!! Vaknade flera gånger med tanken: "Kanja, du måste stiga upp och gå till skolan!!". "Nej, du är ju ledig!!". "Kanja, ta med dej datorn till skolan idag om du har mycket håltimmar..". "HELA DAGEN ÄR JU EN ENDA HÅLTIMMA!!"
Till slut gav jag mej och steg upp i alla fall.
Jag har precis druckit kaffe och pratat med Linus. Mamma kommer hem snart och nu ska jag diska!!

// XO

I skolan..

I väntan på min sömnadslektion letade jag upp en ledig datasal här på skolan så jag kan blogga och snoka på Facebook. Jag ska nog i fortsättningen ta med mej min laptop hit dagarna då jag har många håltimmar.. visst, det finns alltid någon att sitta och tjöta med här.. men datorn är också rolig!!

Spelningen i lördags vart jättebra. Jag hade svinkul!! Jag blev lite rund om fötterna och pratade väl lite mer med folket än annars med. Och det vart ju bra!!
I söndags var jag rätt bakfull dock.. och när jag skulle beställa biljetterna hem från Vänersborg var allt till Ljungby fullbokat!! Därför åkte jag sent på kvällen från Vänersborg och spenderade natten hos Dan i Halmstad - sedan upp tidigt på morgonen med första bussen till Ljungby och byte där till Markaryd (jag stack inte hem emellan).. Trots att jag åkte strax efter åtta på morgonen kom jag inte fram till skolan förrän halv ett.. Shit happens.. jag får planera bättre nästa gång!!
Efter skolan stack jag hem till Anna och tog några öl i väntan på min buss..
När jag kom hem igår vid halv nio på kvällen var det helt tyst.. Pappa jobbade och mamma var i Halmstad.. men det var ovanligt tyst.. Så gick jag in i storarummet för att kolla till Lejono - men buren var borta!! Sprang upp på övervåningen - men han var inte där heller. Ner i källaren - men ingen Lejono.. Ute i garaget stod hans bur tom.. Jag ringde mamma och frågade vart Lejono var.. Han hade dött i fredags.. mamma och pappa hade inte sagt något när vi pratat för de ville inte förstöra min helg..
Och ja, jag blev väldigt ledsen för att han inte fanns mer.. Jag har haft honom sedan jag var sju.. han var gammal.. det skulle hända snart ändå.. lite tråkigt att jag inte var där dock..

Men som sagt - helgen i övrigt var riktigt bra!! Och den var helt klart värt allt krångel med tåg och sen ankomst till skolan!!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!