Idag är jag faktiskt sur..

Innan jag flyttade hem igen sa jag tydligt till morsan: "Jag diskar gärna några dagar i veckan - men inte varje dag."
Hur blev det?? Kanja diskar alla dagar i veckan.. Dessutom dammsugar jag - inte alla dagar då (man dammsugar väl sällan så ofta??).. men de gånger det behövs dammsugas så är det minsann jag som gör det.
Undantaget var väl när mamma och pappa kom hem från Gotland nu i måndags.. Fan vad sur jag blev - jag konstaterade att det behövdes dammsuga och dammsög innan de kom hem. Dessutom plockade jag och Linus i ordning tillsammans. På tisdagen tog mamma fram dammsugaren och for runt här på sitt vanliga "tack för att ni inte städat"-sätt. Grejen är att hon fick för sej att pappa inte städat då jag flyttade hem från Karlstad heller - vilket han hade.. What the fuck?? .. jag lämnar resten osagt..
Disken irriterar jag mej också på.. jag är van vid att ha ett någorlunda organiserad diskbänk där disken faktiskt är avsköljd innan man satt ner den. Så är det inte härhemma och det enda jag kan tänka på när jag ska rengöra all disk med konstiga substanser är "grisar.. grisar.." och dåligt bordsskick.
Dessutom tycker jag det är ironiskt att jag står och diskar så jävla mycket när jag är den som använder minst disk.
Förövrigt: Igår funderade jag på att göra tigerkaka, men så kom jag på att jag inte tycker om sockerkaka, så det var kanske inte en så bra idé.. mamma tyckte att jag kunde göra en i alla fall och förklarade/föreslog hur hon brukade göra så det inte blev så mycket disk. I mitt stilla sinne tänkte jag: "Vad spelar det för roll om det blir mycket disk?? Det är ju ändå jag som får ta den.."

Igår pratade mamma också om vikten av en egen vrå där ingen kan störa en. Det är viktigt att ha ett eget rum och allt detdär..
Det är just det jag inte har.
Jag är förbannad över att pappa kommer in på mitt rum och ska plugga varje jävla morgon.
Jag blir sjukt arg när jag sitter och kollar på något (typ serie) på datorn i vardagsrummet och någon av föräldrarna sätter igång TV:n ashögt utan att be mej snällt att sätta mej någon annanstans.
Jag blir sjukt sur när jag har viktiga grejer att göra på nätet, men pappa ber mej logga ut för att hans dator laggar.
Jag avskyr när mamma flyttar på mina grejer utan att säga till och jag hatar att jag inte får ha mina grejer någonstans egentligen.
Och jag vill fan slå den som duschat i källaren imorse utan att flytta på mina kläder som hängde på tork.. sura kläder luktar fan inte sommar. Idiot.

Sedan när är min tid inte lika jävla viktig som andras?? Och jag är inte er satans hushållerska.

Dagens I-landsproblem. Men det kändes bra att ge utlopp för min irritation.

Lite vettig har jag varit idag..

Efter att ha gjort mej i ordning för dagen slängde jag in en tunna tvätt, cyklade ner till byn för att köpa cigg.
Sedan diskade jag och lagade ordentlig mat. Kollade på Cast Away, pratade med Linus, frös in en massa is (en av mina laster - men jag har faktiskt inte fått i mej en enda isbit sedan Karlstad), hängde tvätten och åkte med morsan ner för att handla.
Och strax kommer Bim på kaffe.

Fan vilket tråkigt inlägg det blev då.. egentligen hade jag nog inte så mycket att säga..

Hello?


En morgonhälsning från brorsan

Då jag loggade in på Facebook denna morgon fick jag till min förtjusning se att brorsan pillat ihop ett litet kollage. Då jag träffade Linus såg han ut som David Hasselhoff - men han har utvecklats till en Treat Williams. Jag är nöjd. =)

En helg i vårt liv

Jag har haft en kanon-helg.
I fredags kom Bim hit. Vi drack öl och kollade på "Long Kiss Goodnight". Och vid midnatt kom Linus.
I lördags åkte Linus iväg en runda till Systemet och sedan drog han inom second hand-affären också.. han fick med sej en plåtburk, ett gäng DVD:er och två stycken kluringar i trä (3D-pussel typ.. fast ändå inte..). Jag lyckades till slut lösa båda.
På kvällen bjöd jag Linus på trerätters (tomatsoppa, ugnsbakad lax med aioli och klyftpotatis samt glass á la farmor) och så kollade vi på lite film.
Och igår tog vi en promenad och myste. Varsin pizza unnade vi oss också. Egentligen var det meningen att vi skulle basta också, men det glömdes bort =/
Idag slappade vi bara innan Linus åkte.
Kändes rätt surt att tiden gick så fort, men det dröjer faktiskt inte så länge tills vi träffas igen.. det är ju såhär det får vara tillfälligt..
Men allt löser sej. Man får vara glad att man har varandra - även om det är på avstånd.

Det är ett jävla pippande..

Idag fick jag reda på att ännu en kompis till mej ska ha barn.. fan vad folk skaffar barn nu!! Man har tänkt så många gånger förr - men nu är det fan mååånga.
Visst, det är jätteroligt för dem och jag är såklart glad för deras skull..
Men samtidigt är man ju lite egoistisk. Vi som alltid haft så skoj ihop och haft galna utekvällar.. nu kommer alla tillställningar vara under "ordnade former".
Jag vill också ha barn en dag, men inte än.. och jag blir väl rädd för förändringarna som sker runt mej.. jag vill inte stå där ensam en dag och ännu barnlös för att jag inte är mogen nog för det..
Fast å andra sidan blir jag ju mer och mer vuxen.. det märker jag.. som igår då jag och Bim pratade om att börja semestra ihop och cykla runt Gotland stod högt på önskelistan.. Att åka på cykelsemester brukar väl inte vara den ultimata semestern för andra ungdomar/unga vuxna??

Nej.. jag vill inte skaffa barn än. Jag är faktiskt inte färdig med att vara "ung" och vild.

Men jag har lätt för att umgås med barn, jag tycker om barn och barn tycker om mej.. så när jag träffar mina vänner med barn kommer det säkert vara jäkligt kul ändå.
Och den dagen jag väl skaffar barn, så kanske det är dags för mina vänner att skaffa barn nummer två. Och då kommer jag inte alls vara orolig över att bli lämnad utanför. Något att se fram emot. ;)

Dagens i-landsproblem.

Jag är en ordpolis. Det vet alla som känner mej.
Jag hatar när folk betonar ord fel och jag hatar när folk använder fel form av ett ord (typ "dåligaste").
Stavning brukar jag inte hoppa på, men nu rikar jag mej till både vänner och andra bloggare: inspiration stavas inte "insperation" och enda är ett pronomen som används i till exempel "inte en enda", medan ända är ett substantiv. "Inte en ända" blir typ "inte en rumpa". Ända = rumpa eller avslut.
Och för fan - om ni inte kan engelska så sluta skriva på engelska då.
Punkt.

Jag är inte felfri, men jag kastar sten. För är jag inte säker på stavningen så kontrollerar jag den.
Och innan någor knäppjävel kommer och klagar:
Jag använder "mej", "dej" och "sej" friskt, men då jag skriver formella brev/mail använder jag "mig", "dig" och "sig". Medveten felstavning. Stor skillnad.

Den tjugotredje februari..

My gosh, vilket underbart väder det varit idag!! Man har kunnat sitta i uterummet och druckit sitt kaffe - det var till och med så varmt där att man var tvungen att öppna ett fönster!!
Och efter gårdagen var det nästan ett måste med mycket sol!!

Idag stor-handlade jag inför helgen och så ringde Bim och undrade om hon kunde komma på kaffe.. hon har en stående inbjudan, så det var ju klart ;)
Vi pratade en massa om vad vi kunde hitta på i vår och sommar och bestämde också att hädanefter ska vi semestra ihop.

Annars ikväll har jag polerat upp ett silverfat jag köpte på loppis. Vi var på begravning förra fredagen och efteråt åt vi på värdshuset här i byn - där de också har loppis. Den dagen sålde de bara prylar som tillhört Wille (som gått bort) och det var just från honom fatet kom. Jag har en tuff ljus-stake som han gjort (av gamla tvättmaskinsdelar) sedan innan, men jag ville ha någon mer liten minnessak - och det blev fatet.
Det såg inte mycket ut för världen där det låg bland all bråte, men idag köpte jag poleringsmedel och nu är det snart kanon-fint. Nästan som nytt.. eller ja, nästan ;) Det var så skitigt innan att man såg inte ens stämplarna, men tydligen är det från -46. Jag planerar att använda det som ljus-fat sedan.. i nya lägenheten..

Linus ringde VBG-bostäder idag, och tydligen har man bara förtur ibland.. det var en massa konstigt.. en månad till fick vi räkna i alla fall och om det skulle bli kris skulle vi ringa in.. Vad räknas som kris och är det det som krävs för att få en lägenhet??

Imorgon är det fredag och morsan och farsan drar till Visby. Jag och Bim kom på att vi båda är ensamma imorgon, så hon kommer hit på filmkväll.. och runt midnatt kommer Linus =)

Regn..

Idag regnar det - det har det gjort hela dagen.. vi tycker det är tråkigt..
.. annars har jag läst ut "One Day" (som var astråkig första halvan - men riktigt bra den andra.. och definitivt bättre än filmen, som så många andra böcker..), gått ett varv med dammsugaren och diskat.. Jag är uttråkad, lite bitsk och anti allt.. en såndär dålig regnig dag alltså..

Min vardag

Det senaste har jag haft lite ångest över hur lite jag skriver i bloggen.. jag tycker ju faktiskt om min blogg - här kan jag skriva vad jag vill och allt handlar mer eller mindre om mej. Man ska ju ha huvudrollen i sitt eget liv - och i detta fallet så visar jag det genom bloggen. Alla kanske inte tycker den är värd att läsas, medan vissa kanske är väldigt intresserade..
Jag tycker i alla fall att det är roligt att ha en blogg.. ett ställe att berätta.

Men det senaste har jag inte haft så mycket att berätta.. Mina dagar ser i stort sett likadana ut för tillfället..
Klockan 8 kommer pappa in på mitt rum (som nu är gästrum/kontor), sätter sej vid datorn och börjar plugga..
Någon gång därefter kliver jag upp ur sängen, tar med mej ett gäng kläder och går in på brorsans rum för att byta om.
Sedan går jag ner i vardagsrummet, trycker igång datorn och sedan in i köket för att sätta igång kaffet.
Kollar Facebook, dricker kaffe och kollar på de senaste avsnitten av serierna jag följer (vilka blivit rätt många).
Ibland är jag vettig och gör lite mer på förmiddagen än att bara uggla.
Vid lunch kommer pappa ner, slår ihop händerna och frågar om jag kan diska. Sen kollar han på något avsnitt vänner innan han har seminare 13.00-15.00.
När pappa har seminare kan jag inte sitta vid nätet - det går för segt då.
Så jag diskar och ugglar.
Vid 15.50 kommer mamma hem - och då kommer pappa också ner igen. Då dricker vi kaffe en halvtimma innan pappa sticker till jobbet 16.20.
På kvällarna kommer Bim ganska ofta förbi på kaffe.. och sen Skypar jag och Linus..
Pappa kommer hem vid elva och då kollar han datorn innan han kommer ner i vardagsrummet och vill kolla på Vänner.. jag har oftast TV:n, men han får ta den.. han som både pluggar och jobbar måste väl ha några fler ljuspunkter i vardagen än en halvtimmes fika med mor och dotter.

Det jag saknar mest härhemma är dock en egen vrå.. när Linus och jag bodde i Karlstad saknade man inte det fast man umgicks mycket - det var ju vår lägenhet. Hela lägenheten var en egen vrå..
Men här hos mamma och pappa finns inte mitt rum kvar, brorsans rum blir någon form av omklädningsrum och vardagsrummet blir ett uppehållsrum.. eller kanske ett väntrum..
För det är det jag gör - väntar.
Jag väntar på en ny lägenhet så jag och Linus kan bo ihop igen.
Jag väntar på att få ett jobb.
Jag väntar på att min handläggare på arbetsförmedlingen ska höra av sej så jag får en ny handlingsplan..
.. och så väntar jag på en himla massa småsaker också.. alltid.. en massa olika..

Nu till helgen åker morsan och farsan till Gotland och Linus kommer hit. På lördag ska vi ha en riktig myskväll. Jag ska laga god mat, han ska ta med gott att dricka, vi ska se någon bra film och basta. Det blir nog toppen.

Den Förstenade Skogen

Jag och morsan rensade bland alla gamla VHS-filmer vi sparat i lördags.. jag slängde eller skänkte 3/4 av dem - och de flesta jag sparade sparade jag bara för att se en sista gång.
Innan idag såg jag För Evigt - och den var sämre än jag mindes..
Nu ser jag Den Förstenade Skogen. Leslie Howard, Bette Davis och Humphrey Bogart. Good shit.. vet inte om jag kan skiljas från denna film innan jag hittat den på DVD dock.. Dessutom följs filmen av en dokumentär om Anthony Quinn.. och jag kan ju inte kasta bort Quinn^^

Jag blev minsann också uppvaktad!!

.. det kom ett paket med posten från min gölliga pojkvän.. Jag älskar Bukowski-nallar.


Suzi äter gräs..


Hemma igen..

Turen till Markaryd gick rätt smärtfritt. Det var inga problem att föra över mej från Karlstad till Markaryd.. dock fick jag ingen ny handlingsplan - min nya handläggare skulle kontakta mej och boka tid för det. Men kvinnan jag pratade med gjorde en notering - så om någon undrar så kan de se att det är på gång i alla fall. Och hon sa att det inte skulle vara några problem. Och jag har ju faktiskt hållt min del av avtalet nu.
Hon tyckte också det var bra att jag sökte mej mot Halland när vi trots allt ska bo där sedan - och noterade även att flytt dit var på G.
Sen fick jag med två jobb hem också som de ville att jag skulle söka, och det fixade jag direkt när jag kom hem. Bara redovisningen till Arbetsförmedlingen kvar.

Efter besöket strosade jag runt i Markaryd en stund - fast det fanns inte mycket att se, så jag gick och väntade på bussen istället.
En tur på Systemet blev det i alla fall.. såklart^^

Förövrigt har jag haft ont i huvudet i tre dagar nu.. spelar ingen roll hur många huvudvärkstabletter jag tar eller hur mycket kaffe jag dricker - huvudvärken är kvar. What to do??

Off to Markaryd

Idag ska jag till Arbetsförmedlingen i Markaryd. Blev nästan lite chockad i förrgår när jag gick in på nätet för att se öppettiderna. Personlig service finns bara på måndagar och torsdagar. Jag hade tänkt åka dit redan igår, men det funkade ju inte.. så om trekvart tar jag bussen till Markaryd.
Jag hoppas de är trevligare än förra gången jag besökte Markaryds arbetsförmedling (vilket var några år sedan) och jag hoppas att det inte är några problem när jag är där.
Det de ska göra är att föra över mina uppgifter från Karlstad till Markaryd istället och sedan måste vi upprätta en ny handlingsplan (vilket är schemalagt tills imorgon egentligen)..
Men det löser sej nog.
Jag är inte så orolig som jag brukar vara när jag ska träffa främmande folk i viktiga ärenden.. och skulle jag bli orolig är det bara att tänka "även denna dagen har ett slut". Dvs den jobbiga situationen går snart över.

Jag antar att visiten på Arbetsförmedlingen inte kommer att ta så lång tid, så jag får la strosa runt i Markaryd en stund innan bussen går hem igen (bussarna går ju inte så ofta här..).
Och i eftermiddag hoppas jag att Bim kommer hit på kaffe. Myspys.

.. inte för att jag har så många dåliga erfarenheter av Arbetsförmedlingen, men videon är fan asbra.


En överraskning. =)

Linus ringde innan och sa att han beställt biljetter till W.A.S.P. i oktober till honom och mej. His treat. =) Vi ska se dem i Trollhättan. Vi hade kunnat se dem i Karlstad också, men i Trollhättan känner vi mer folk, så det blir nog mer partaj.
Alltid trevligt med små överraskningar sådär<3


Word.


Flytten

Jag lever!! Flytten gick bra. Men fan vad vi slet!! Usch.. förhoppningsvis går nästa flytt relativt smärtfritt i jämförelse. Det största problemet med flytten från Karlstad var att grejerna skulle fraktas ända till Varberg och att vi hade kort tid på oss att utföra själva flytten samt städningen. Vi fick ju flyttstäda och packa samtidigt och då vi packade in våra grejer i lastbilen fick vi också städa samtidigt!!
Och fy fan vad prylar vi hade!! Jag trodde allt att vi hade mycket grejer - men när Linus och Adam kom med lastbilen skrattade jag nästan över hur stor den var!! Men vi lyckades fan fylla hela - och vissa grejer fick morsan och jag ta i bilen med till Strömsnäs för att lastbilen var så full!!


.. sen när alla dragit var mamma och jag kvar en liten stund för att lämna över nycklarna till den nya hyresgästen.. eller ja, hennes mamma var det som kom dit..
När vi väntade gick jag runt och tog lite bilder på lägenheten.. Det var så tomt!! Och lite sorgligt på något sätt.. det var som att man aldrig bott där - inte ett spår!! Samtidigt som man hade en massa minnen.
Sovrummet med de fula tapeterna. Varje kväll innan vi skulle sova satt vi i sängen och busade med Suzi som alltid bar in favoritleksaken där så fort vi kröp ner i sängen.
Köket, lägenhetens hjärta?? Trots att matbordet nästan alltid var överbelamrat med grejer så älskade jag att vara i köket. Laga god mat, spela spel, festa.. Köket såg gammalt och omodernt ut - vilket det var.. men jag älskade köket.
Vardagsrummet.. fasiken vilka fester vi har haft där!! Och tänk hur många som övernattat just i det rummet!! Till och med en del av en webcamfest har hållt till i det rummet ;)
Under hösten + vintern var vardasgsrummet det mysigaste rummet.. och därinne hade Suzi sin favoritplats på fönsterbrädet. Hon satt alltid där och spanade på fåglar!! Jag älskade de stora fönstrena och det höga taket (i hela lägenheten - men mest i vardagsrummet!!)

.. så visst kommer jag att sakna det lite.. Karlstad alltså..


Blommor från pojkvän och fin kise.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!