Good times

Igår var en bra dag. Deltog i ett väldigt givande seminarie där vi mest talade om svenska skolan, ett område där jag tycker jag har mycket att bidra till då min skolgång är ett kapitel för sej. Jag har testat de flesta skolformer.

Efteråt fick jag sms om att två av mina nya skivor kommit så jag gick och hämtade ut dem. Gossip och Muse. Skitbra :)
Idag unnade jag mej en lång sovmorgon och har chillat tills nu. Ska göra mej i ordning och sedan plugga. Blir lugn kväll ikväll, Björn jobbar. Men imorgon ska jag och tintin på spelning. Det blir skoj :)


Phew!

Idag är jag väldigt glad att jag sa upp mej från min fastanställning på förra jobbet och valde att börja plugga istället. En av mina vänner berättade att samtliga på kontoret idag blev varslade! Hade varit sjukt jobbigt att bli varslad igen efter så kort tid. Jag vet precis vad mina vänner som jobbar där går igenom och känslorna man får. Det är förjävligt. Jag minns fortfarande hur jag själv reagerade. Först tog jag det rätt "bra". Jag och mina kollegor skämtade om det. Visst, vi var förbannade - men humorn fick ersätta de dåliga känslorna. Men så fort jag var ensam kom paniken. Usch. Fy fan.
Så ja, idag är jag väldigt glad att jag sa upp mej och vågade chansa på att plugga istället. Jag är så glad att jag valde att plugga idag så jag gick och köpte (alkoholfri) öl för att fira det. Nu kändes pedagogik-kursen hux flux lite lättare!
 

"Folkfest"

Sitter hemma hos Björns föräldrar i Ulricehamn, snart ska vi vidare på födelsedagskalas.

Denna helgen är det fullt av folk här för det är world cup i skidor. Björn kollade på det på TV imorse för att det kanske var någon han kände som hamnade i bild.. ... ... Ehm.. Just det..
Och överallt nämns ordet "folkfest". Både på TV:n, radion och irl. Jag HATAR ordet "folkfest". Det är nog det värsta ord jag vet. Det nämns alltid när det är någon stor sporttävling och sport är skittråkigt så jag skulle inte klassa det som "fest". Gah!

Igår var det kursintroduktion för kursen i pedagogik. Kan nog bli intressant, men en hel del att ta in. Efter att ha varit inne på universitetet vart det plugg hemma och på kvällen kom Lynx och Tintin och spelade spel med oss. Björn vann alla tre spelen vi körde, vilket vi andra inte var så nöjda med..

... Skulle tagit med en hörlurar så jag hade lunnat lyssna på min ljudbok istället för "folkfesten".. Nåväl, vi ska väl snart åka vidare.


Plugg och vinylskivor.

Bah, inatt var det minsann inte så lätt att sova heller. Sista gången jag kollade klockan stod den på 05.10! Funderade allvarligt på att stiga upp och brygga kaffe istället för att försöka sova, men till slut blev det lite sömn i alla fall.
Oppositionen i fredags gick bra och därmed klarade jag den kursen också. (Har klarat samtliga kurser hittills utan några kompletteringar, så jag är allt lite storl över mej själv! // Hon som hoppade av gymnasiet och mest lallade runt på folkhögskolan senare)
Nya kursen är i pedagogik med kursintroduktion på fredag. Vi fick ut nya kursplanen först häromdagen och turligt nog visade det sej att jag redan hade tre av böckerna vi skulle läsa i denna kursen hemma (kom över ett gäng böcker från en tidigare studerande när jag började här) så jag har redan "tjuvstartat" med pluggeriet. (Är ju egentligen inte tjuvstart för kursen har redan börjat, även om kursintroduktionen är så sent.)
Annars i helgen/veckan har jag kollat på alla tre säsongerna av Skam och lyssnat på vinyler. Björn och jag hamnade i skivaffären i förrgår och jag rotade igenom backarna med skivor för 19 kronor och fann Boney M, Lionel Richie, Electric Boys, Bette Midler och Rod Stewart (som sagt kostade de 19 spänn stycket). Väntar fortfarande på skivorna jag har beställt, men förhoppningsvis kommer den första av dem denna veckan i alla fall.
Nähä, nu ska jag ta en alkoholfri öl (jag och Björn ingick en nykterhets-pakt på nyårsafton så ingen alkohol förrän en 2 februari) och läsa mej trött. Inget mer plugg idag dock, det får bli imöra.
 

Pluggdag..

Fy satan så dåligt jag sov inatt. Tror inte jag somnade förrän klockan fem någon gång.. :( Låg och grubblade över allt och ingenting.. Ska jag till Sweden Rock i sommar? Förmodligen ja. Hur ska jag ha råd? Sommarjobb? Jag är 99% säker på att jag har sommarjobb om jag vill - men jag har tänkt att plugga över sommaren och då vet jag inte om jag har tid för jobb. Sen funderade jag på när det var dags att söka sommarkurserna jag tänkt.. osv.. osv.. Jag har också fått ett sådant jävla sug av att hitta på något det senaste. Som att gå på konsert, åka till Stockholm eller något. Hitta på något skoj! Jag behöver något att se fram emot. Frågade Björn om han ville se Jonas Gardell med mej om två veckor, men han jobbade då och jag var inte så sugen på att gå själv. Sen tänkte jag att vi kunde dra till Jönköping och se en polare som spelade, men då hade Björn en kurs han behövde gå på.. I februari ska jag till Jönköping och se Corroded och träffa två polare, men efter det har jag inget planerat (förutom ev Sweden Rock) förrän när jag och Erica ska på Guns N' Roses. Men det är ju evigheter tills dess! Jag har beställt några vinyler som jag ser fram emot något enormt, men det får mej ju knappast att lämna lägenheten XD Jag behöver något mer. Så gick mina tankar inatt (som sagt, allt och ingenting!) och därav var jag seg i starten idag och gick inte upp förrän strax innan tolv. Men till slut kom jag igång med pluggeriet. Nu tar jag en paus dock, dricker dagens fjärde kopp kaffe och på skivspelaren snurrar Elliott Smith. Bra pluggmusik.

 

Jag är ju sämst på att blogga..

Jag vet att jag inte skrivit på hundra år typ.. shit, jag bodde ju i Sthlm senast jag skrev och sedan dess har jag avvecklat både en ny stad (Jönköping) och ett nytt jobb (nämner det icke vid namn.. det var inte så trevligt, men företaget jag jobbade för i Sthlm blev uppköpta och då blev vår avdelning flyttad till Jönköping - därav flytten).. så mycket har hänt att det inte går att berätta allt, så jag skiter i det. Spana in min instagram om ni är nyfikna. Det "senaste" är väl att jag bor med min pojkvän Björn i Växjö nu och pluggar till bibliotekarie. Katterna är givetvis här med ;)
Av någon anledning snurrade jag hursom in här för första gången på evigheter (sidan jag besökte innan dess var Helgon.. oh the memories..).. Faktum är att jag inte gjort mycket vettigt alls denna veckan - förutom att ha skrivit klart en uppsats i måndags med en kurskamrat.. Efter det har jag sträck-kollat på Fringe, plockat i lägenheten, spelat Sims på paddan, Googlat runt (det var så jag fick detta rycket) och läst i Harper Lees To Kill a Mockingbird. Imorgon ska jag plugga dock.. opponering på fredag.
Såattehm..
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!