Idag har jag lärt mej mycket om min lärare..

Jag upphör aldrig att förvånas över min lärare - hon som fått smeknamnet "draken" här på bloggen..

Idag på profilen då vi hade ovan nämnda lärare satt vi och jobbade i godan ro.. så ser vi en bil med Sisters Point-loggan köra in till skolan. Ut kliver en dam och (vad vi förmodade var) hennes son - som var en två meter lång svartrockare i läderrock, kängor och säkert 60 cm långt, rakt, svart hår. Vi sa något skämtsamt om att "sådana kläder säljer de inte så Sisters Point" och Vicky tyckte det varit på tok för länge sedan man såg en svartrockare häromkring.
Draken försvann ut från klassrummet någonstans här i historien..
     Några minuter senare skulle jag ut och hämta vatten - då jag ser denhär killen sitta i korridoren. När jag kommer in i klassrummet igen utropar jag: "Oh my God!! Han har sådanahär linser jag ville ha ett tag för flera år sedan!!" (Vit med pytteliten svart pupill.. sedan hade han någon röd lins på andra ögat..) Carl-Johan hade också lagt märke till dethär - och detta resulterade i prat om glasögon och linser..
     Plötsligt öppnas klassrumsdörren då draken tittar in med svartrockaren och damen som kommit med honom - och draken förklarar att klassrummet vi sitter i är allmäns klassrum. Killen log in och nickade lite och jag kom att tänka på min gamla rumskamrat Sammi som var så himla go - så jag föll direkt och tyckte genast om denna människa som jag aldrig ens pratat med.
Han försvann lika snabbt och jag, Vicky och Carl-Johan sa att vi hoppades han började på skolan nästa år - för det fanns på tok för lite alternativa stilar representerade på skolan!! Vi snackade också om hur bra det är med folkhögskolor - att udda folk samlas och oftast är det de som är "ovanliga" som är vanliga där. Det är de som blir utsatta för fördomar som själva inte är fördomsfulla och därför kan umgås med folk med andra stilar och se människan bakom istället för bara utsidan.
Just då kommer draken in igen och börjar gorma åt Carl-Johan att han inte får dricka kaffe på lektionen och då han stuckit ut för att slänga kaffet skriker hon (märk väl: SKRIKER): "ALLTSÅ OM HAN KOMMER IN MED DOM LINSERNA PÅ MINA LEKTIONER SÄGER JAG BARA "UT"!! HAN KOMMER INTE IN MED DOM HÄR!!"
Då sa jag: "Men så kan du ju inte göra. Det är ju hans stil."
Hon svarade: "Jag vill inte att han har de linserna på mina lektioner."
"Fast det finns ju folk som har färgade linser nuförtiden. Jag använder ju linser - tänk om jag kommit med gröna ögon en dag istället till exempel??" Sa jag.
"JAG VILL FÅ ÖGONKONTAKT MED HONOM OCH DÅ FÅR HAN INTE HA DE LINSERNA!! DET SER JU INTE NATURLIGT UT!!" gormade hon..

.. och rätta mej om jag har fel - men det är väl en sådan sak man vänjer sej vid?? Till slut ser man inte sådant längre..

Så idag har jag lärt mej att min lärare har starka fördomar mot folk som "avviker" från det som är "normalt".. samt att hon riktar sin ilska mot fel personer (Carl-Johan med sitt kaffe - jag lovar, hon höll på att krevera!! Och annars har hon inga problem med att vi dricker kaffe på lektionerna..)..
Dessutom födde detta en tanke: Om hon reagerade så starkt på denhär killen, som avfyrade ett sådant charmigt leende in i klassrummet i förmiddags att vi alla därinne genast tyckte om honom och bara accepterade de där linserna, så kanske det inte är så konstigt att hon hyser någon mildare form av agg gentemot mej som också "avviker" lite från det som är "normalt"..

// XO

Lite ur vårt fotoalbum!!






.. till helgen fortsätter vi att jobba med det.. Gaaah!! Jag blir tokig av längtan!!

// XO

Upptagen..

Det känns som att jag verkligen inte haft något att blogga om de senaste dagarna.. det har varit lite jobbiga dagar - i förrgår var jag sjukt nere och orolig för framtiden och igår vart Linus lite likadan.. Men då vi stöttar varandra blir allt bra.

Idag är jag på rätt strålande humör - trots att jag har otroligt mycket att göra inför helgen!! Jag har i alla fall fått lite tvättat idag.. men jag ska fortfarande städa, plugga och kolla lite efter utbildningar!!
Jag har förresten skrivit ut ansökningsblanketter och börjat plocka ihop lite arbetsprover till en skola - det är ju alltid något!!
Hade även tänkt försöka måla lite och avsluta kvällen med Grey's Anatomy och Skype med Linus =)

Längtar otroligt mycket tills på fredag!! Jag ska ha sjukligt roligt!!

// XO


Paket<3

Igår fick jag detta på posten =)

Och idag:




Kärlek som fan!! De känns dock liiiite stora i hälen - därför ska jag beställa någa inlägg/kuddar ikväll för att fylla ut dem och hålla min fot på plats lite bättre..

Jag älskar att få paket!! (Trots att det är jag själv som skickat efter dem!!)

// XO

Rör på fläsket!!

Sååå.. igårkväll när jag satt här på min säng började jag hux flux känna mej lite tjock.. kollade mej i spegeln och tyckte också att jag var lite tjock.. och med tanke på att jag ätit en massa onyttigt hela dagen så var det kanske inte så konstigt..
Hursom så drog jag på mej träningsbrallorna och stack ut och joggade elljusspåret (gick dock emellanåt - för min kondis är verkligen inte vad den borde efter att inte ha tränat på över ett halvår).. och skoskav fick jag på köpet!!
Efteråt satt jag i bastun en låååång stund.. Knäppt nog tog jag mej en kalori-rik öl där, men det tyckte jag att jag var värd..
Idag känner jag mej inte lika tjock men i alla fall så ska jag ut och jogga om tio minuter!! Hälen har ett skoskavsplåster på sej i alla fall, så vi får la se hur det går.. annars blir det gång..
Har laddat MP3:an med go musik med!! .. och sminkat mej för trots att jag blir svettig och äcklig vill jag inte se helt dum ut.. man vet ju aldrig vem man kan träffa på!!

// XO

Lite allmänt sådär..

Nej, man kan nog inte klaga för mycket på solen idag.. fast eftersom jag ändå ska vara hemma hela helgen och inte hitta på något speciellt alls så kunde det lika gärna regna.. bara det är soligt och fint till Valborg!!

Mormor frågade innan hur det gick med sommarjobb och så.. ja, det går skitdåligt.. Ingen hör av sej!!
Men skulle jag komma in på någon av kurserna/distanskurserna jag kommer söka så skulle jag kunna pusta ut. Över sommaren skulle jag nog kunna klara mej på mina "småslantar" ändå..
Morsan och farsan var förresten förvånansvärt positivt inställda till distanskurser och att i så fall flytta samtidigt som jag börjar plugga (trots att jag skulle kunna bo hemma och spara pengar om jag pluggar på distans).. Men de har väl också fått nog av vårat småtjafsande helatiden..
Gaah!! Jag hoppas att allt löser sej snart..

Satt ute på altanen och försökte läsa precis, men det var på tok för varmt!! Så nu är jag på rummet igen..

Men jag kom på en grej: Jag har förmodligen inte visat tavlan jag gjort som pappa köpte och hängde på altanen..
Den föreställer husguden Alice Cooper och är gjord i olja förra året.. det är nog till och med den enda tavla som jag färdigställt i olja (jag tycker inte alls om att arbeta med det).


Ett litet musiktips..

Jag har alltid igång shuffle när jag spelar mina spelningslistor på Spotify och ibland får man en och annan AHA!!-upplevelse. Som nu.. You've gotta love T. Rex!! Sjukt bra band och Marc Bolan var fanimej otrolig!!
Han gick dock bort alldeles för tidigt i en bilolycka två veckor innan han skulle fylla 30..
Men musiken lever kvar!! Jag har älskat deras låtar och speciellt Bolans röst sedan jag såg Billy Elliot första gången (filmen; där flera av bandets låtar spelas). Detta är "glad-musik" för mej!!


Soligt och dant..

Solen skiner något helt fruktansvärt idag!! Det är både skönt och jobbigt.. skönt för det är gött med värmen, men jobbigt för jag får huvudvärk..
Farfar och mormor är på besök nu, men alla andra sitter på altanen - där det är grymt varmt.. så jag kikar bara ut en liten stund då och då..


Det verkar inte hända så mycket idag heller, så i eftermiddag blir det väl måleri, läsande och eventuellt lite pluggande.. och ikväll Desperate Housewives eller något annat lättsamt. Jag får försöka att gilla läget.


// XO

Jag vann!!

Nu måste väl ändå min lycka vara gjord?? Med Linus hjälp vann jag de splaizernya skorna för ynka 270 kronor!! Åååååh vad fina de är!! Vill få hem dem nu!! NU!!
Förhoppningsvis får jag dem nästa vecka.. Mjiiiih!!

För några timmar sedan stack jag till Frida (som är "hemma" över helgen) för en kaffe-dejt. Det var trevligt!! Vi pratade mestadels om skolan och Valborg (som vi båda längtar grymt mycket till).
Och så berättade jag om min oro ifall Linus skulle slå igenom och bli känd.. Typ alla skvallertidningarna skriver om "Youngbloods" nedbrutna flickvän som tröstäter och inte pallar trycket.. (Eftersom alla andra tjejer ska vara så jävla smala och jag inte är det så kanske de skulle skriva sånt.. haha!!) Och så berättade jag om min vision att ifall han skulle bli känd så skulle jag bli en mörkare version av Maria Montazami (.. det får jag inte för honom fast hon är en av mina nya idoler sååå.. who knows??).
En trevlig eftermiddag var det i alla fall!!

Annars händer nog ingenting speciellt ikväll.. Jag skulle gärna säga att jag spar min energi för nästa helg - men det vore ljug. Jag vill verkligen hitta på något. Jag vill ut och känna mej snygg och ha kul med goda vänner!!

Nu ska jag gå och plåga resten av familjen med prat om mina nya, underbara skor!!

// XO

En dålig förlorare..

Jag är ledsen =( Det är någon annan på Tradera som också vill ha ett par gudomliga skor i just min storlek.. Men de är ju mina!! Linus ska få hjälpa mej att buda imorgon - för jag MÅSTE ha dem!! Och han kan detdär bättre än jag..
Jag har blivit helt fucked up sedan jag anslöt mej till auktionsgalningarna på Tradera. Jag måste vara en av de värsta nu!! Jag ser allt jag vill ha som mitt innan det ens är det.. och blir ledsen som fan när någon annan budar högre.. Men de skorna - de MÅSTE jag ha!! Jag har svårt att sova om nätterna på grund av de skorna!!
.. sen efter auktionen får jag nog ta mej en funderare på ifall jag verkligen är ämnad för Tradera.. Det är ju rätt illa att man blir gråtfärdig för att någon annan budar högre..
Jag är verkligen en dålig förlorare..

Sneak peek!!

Yeah, nu kan ni allt få se en väldigt mycket större del av tavlan jag håller på med!! Har suttit och målat nu en och en halv timma eller något, men började få kramp i benen av att sitta på knä på det hårda golvet och så är jag vrålhungrig.. så jag orkar inte jobba mer med den just nu.. senare kanske..

Och nu tror ni kanske att jag inte har så mycket kvar?? I så fall har ni ack så fel!! Det är massor kvar - trots att motivet börjar synas bra nu.. det finns fortfarande ställen det ska målas på, sen ska färgen fyllas i en gång till och slutligen ska duken spännas upp på en ram.
För en gångs skull är jag väldigt nöjd.. hittills..

// XO

Utan tvekan den roligaste reklamen någonsin!!


Don't cry..

Här sitter jag och lyssnar på Guns N' Roses.. jag tror det är boken (Slashs) som gör att jag blir så sugen..
Jag kom hem från skolan för några timmar sedan.. skolan var som vanligt inte givande - vi hade endast profiltid.. Och den spenderades mest med att kolla på distansutbildningar.. jag har verkligen ingen aning om vad jag ska plugga i så fall, men det vore en lösning.. Fan - jag har kastat ut så jävla många krokar nu!! Någon måste väl nappa!! Sökte även ett jobb när jag kom hem.. Telemarketing - vilket (för att vara telefonförsäljare) lät rätt okej.. faktiskt.. annars är jag väldigt anti sådant..


Eftermiddagen ska spenderas med hårdpluggande och senare ska jag måla lite om jag orkar..
Fast först ska jag kolla på ett avsnitt av Desperate Housewives för att muntra upp mej!!

// XO

Tradera, nyfärgat hår och Valborgsplaner..

Varför går inte Grey's Anatomy idag!? När jag slog på TV:n och hade laddat upp med te och tända ljus så är det HOCKEY i rutan där Grey's ska vara!!
Jag tröstade mej med att vinna ett par nya solbrillor på Tradera.. så lite glad är jag ändå!!
På bara några dagar har jag blivit helt beroende av Tradera.. Det är roligt som tusan!! Men nu rensade jag min minneslista ordentligt, för annars hade jag handlat för en massa på väldigt kort tid känner jag!! Vill fortfarande vinna ett par pumps från Iron Fist dock. Nej, jag vill inte.. Jag SKA!!

Idag färgade jag om mitt gamla hår med så det ska matcha mitt nya. Vi får väl se när jag tar med det ut på promenad för första gången.. eventuellt på Valborg - som jag förresten längtar sjukt mycket tills!!
För under helgen som var så hände inte ett skit.. och helgen som kommer verkar inte bli bättre!! Så nog fan ska jag ut på Valborg!!
Wonderboys spelar (trallalala<3) på R1, precis som förra året, och jag ska stå där framför scenen och dregla och dansa (precis som förra året)!! Linus ska vara härnere nästa helg med är det tänkt.. så han kommer väl försöka dra mej från bandet..
Vi skulle ju egentligen se Heat på Backstage, men det blev ju framflyttat.. därför blir vi i Strömsnäs istället!!
Ola på Valborg förra året..



Nej, nu ska jag nog sätta mej och läsa en stund.. när inte Grey's är på TV:n..

// XO


Annoyed..

Igårkväll blev jag jäkligt irriterad av något en person yttrat under dagen.. tydligen anser vissa att jag och Linus pratar mycket på Skype "för vi inte har bättre för oss"!?!? Folk måste väl för fan förstå att det är så vi umgås under veckorna - när vi inte kan träffas för vi bor 45 mil från varandra!!
Vi kämpar ju för att få dethär förhållandet att funka - och då krävs det faktiskt långa samtal. När vi väl träffas sitter vi inte och gullar med varandra helatiden och snackar non-stop. Nej, då är det inte så intensivt och det vi får sagt i telefonsamtalen annars får vi sagt under hela dagen. Våra samtal må vara långa, men de är jävligt kompakta på samma gång!!
.. vi är i alla fall inte tillsammans av lathet som vissa andra..



Men idag är jag lite gladare, för jag fick mitt nya hår.. det är så fint!!

// XO


Målarverkstán

Idag var jag extremt frustrerad hela dagen. Allt verkade gå i slowmotion och alla verkade ha glömt knäppa på hjärnan imorse.. jag hade verkligen, verkligen, lust att bara dra hem.
MEN jag stannade för jag visste att jag skulle få lite dåligt samvete annars..

Sedan jag kom hem vid halv 7 har jag målat.. men trots att det gått några timmar då jag suttit med penseln i ett krampaktigt grepp har jag inte kommit alls långt idag.. Det är en massa pillerill.. en plutt där och en där.. jag har använt pygmé-penslar så då går det ju inte heller snabbt..

Däremot så blev jag "klar" med en tavla jag sålde till mamma för typ åtta månader sedan!! Det enda jag har haft kvar har varit att signera den.. bättre sent än aldrig, ey?? Men jag har inte haft framme målargrejorna på sjukt länge och eftersom jag skulle signera i svart och blandar min egen svarta tyckte jag att det var onödigt att blanda färg endast till en signatur.. Men nu sitter den där!!
Och jag tror inte jag visat tavlan på bloggen tidigare.. därför kommer den här!! Motivet är lite Alice i Underlandet-inspirerat.. jag tänkte göra illustrationer i akvarell/tusch till boken förra året i skolan men det blev inte mycket med det.. endast denna tavlan i akryl blev till.


Andra nyheter idag: Det snöar sjukt mycket, mitt nya hårspray är nog bättre än mitt förra (men jag har inte riktigt bestämt mej än) och Slashs självbiografi verkar vara jävligt bra.

Nu blir det något avsnitt av Desperate Housewives och te!!
// XO

I don't like mondays.. but this one was okay..

Puh!! Som vanligt har måndagen varit intensiv.. och morgondagen kommer inte bli bättre!!
Imorse vart jag så trött att jag faktiskt STRUNTADE i att ta den tidiga bussen - och kom därför medvetet en timma försent!! Men jag tyckte att jag hade en rätt bra anledning.. somnade inte förrän någon gång vid 3 inatt och när jag vaknade var jag så trött att jag höll på att somna så fort jag satte mej någonstans.
Jag var ju faktiskt i skolan i lördags också och imorse hade vi bara profiltid (dvs lärarövervakade självstudier) så jag stannade hemma.. och det har jag inte alls skuldkänslor för. Jag behövde det..
Men hade det varit mitt jobb och inte skolan jag skulle till hade jag aldrig kunnat tänka mej att göra så!! Konstigt egentligen.. Men jag ser nästan bara skillnader mellan jobb och skola, så det kanske inte är helt knasigt heller..

När jag kom till skolan pluggade jag psykologi, engelska och samhäll. Effektiv men ack så seg!!
Efter lunchen hade vi engelska, samhäll och slutligen skapande, där jag ritade en halvdan koifisk..
När skolan var slut för dagen (kvällen) hämtade morsan mej som vanligt och vi åkte till affären. Jag upptäckte till min fasa imorse att mitt hårspray höll på att ta slut.. jag var tvungen att skaffa nytt snarast. Köpte dock ett nytt spray som såg ut som en megafon.. typ.. och detta är väldigt ovanligt för att vara mej.. Jag köper alltid det jag alltid haft!! Om, t.ex, min foundation plötsligt ska sluta tillverkas (vilket händer förvånansvärt ofta) blir jag nervös, frustrerad och smått galen.. Jag klarar inte sådana små förändringar!!
Men, ett nytt hårspray - check!!
Dessutom köpte jag ny hårfärg för att täcka min horribla utväxt.. och sist men inte minst så unnade jag mej Slashs självbiografi som pocket.. för det var jag allt värd!!
.. det är ju så att jag börjat ha en liten skål på rummet som jag fyller med mynt så fort jag har några lösa.. och det är min "unna-mej-något-fint"-skål!! De pengarna ska BARA gå till okynneshandel - liten tröstshopping i vardagen för att muntra upp mej.. även om det bara vore en liten Piggelin!!

Annars så har jag ikväll målat.. det börjar ju synas att det ska bli något i alla fall!!

Men nu måste jag nana!! Får skjuts till skolan imorgon av papi, så lite sovmorgon får jag + att jag kan plugga på psykologiprovet innan skolan.. goodiegoodie!!
// XO

Falleri-fallera idá målar já!!

Idag häftade jag upp duken på en träskiva, skissade upp motiv, plockade ihop vit, röd och grön akrylfärg samt en massa penslar jag köpte för månader sedan men inte använt.. Släpade upp allt på rummet, drog på målarbrallorna och började. Det blir stort!! Vi får la se om det går vägen.. Nöjd med att jag kom igång med den i alla fall!!

Pappa är på sitt sämsta humör idag, så jag håller mej undan.. det är en anledning till att jag sitter på rummet.. + att det är rätt kallt i källaren..

Ikväll hänger jag nog mej endast åt måleriet.. 
//XO

Folkhögskolans Dag..

.. var som jag förmodade: Ett fiasko. Besökarna lyste med sin frånvaro och dethela var rätt dåligt planerat.. men men..
Jag skapade en blogg dock (blogg.se funkar inte på skolan - därför blev det blogspot.. vilket jag inte kan något om alls och använde bara en av mallarna som fanns.. någon annan får pilla med det om bloggen blir kvar - vilket vore roligt om den blev), men det var typ bara jag och Joel som var inne och pillade i den.. och vi la bara upp bilder.. Fast jag lovade att jag skulle lägga ut länken: Here you go.

Nu är jag hemma igen.. kollar lite på London Ink och dricker te.. Fan vad sugen jag är på att fortsätta på min tatuering nu!! Det har tagit förjävla lång tid.. Jag får ta tag i det.. och tavlan jag tänkt göra.. ;)

// XO


Wehoo!!

.. pappa bjöd på lite mer öl och den + vinet + folkisarna gör att Kanja känner sej lite go i huvvet.. XD
Ska jag ta en öl till eller inte?? Ja, jag gör nog det..

Line och hennes pojkvän hämtar mej förmodligen imorgon - i så fall kommer jag till skolan i alla fall.. och då borde jag få plus i kanten för att jag lyckas dra mej dit på en lördag!!
Eftersom bloggen vi ska göra imorgon (om vi gör någon) inte är gjord än laddar jag eventuellt upp länken imorgon då jag är där (om det blir något av det alltså) så ni kan gå in och läsa.. Jag vet inte om det blir så mycket kvalité av det hela, men det får vi väl se..

En öl till, sen ska jag nana!!

// XO

Understimulerad Kanja klättrar på väggarna..

GAAAHH!! Jag vill ut och ha roligt ju!! Jag behöver det!! Men inget händer idag här på (vad som just nu verkar vara) världens ödsligaste plats..
Har suttit och ätit gott med föräldrarna i alla fall, lyssnat på bra musik, druckit tre apor (Kanja goes vinälskare) och så bjöd pappa på fredagssnus. =)

Nu lyssnar jag på Dio och tänkte gå igenom min garderob och dricka folkisar..

Imorgon är det Folkhögskolans Dag.. Mitt brev gjorde att rektorn kom in och pratade med klassen på deras historialektion (ett ämne jag inte läser och var därför inte närvarande).. Hon läste upp brevet inför alla och det gjorde minsann skillnad!! Nu ska vi få visa oss imorgon!! Dessutom skulle vi blogga om vad som hände under dagen istället.
Och bara för att jag skrev brevet och orsakade detta VILL jag faktiskt vara med imorgon - men tro fan att jag inte kan ta mej dit. =( Bajs.

.. nej, MOT GARDEROBEN!! Jag måste underhålla mej med något ikväll..

// XO


You had me from hello<3

För ett år sedan stod det "Hoppa inte över ån innan du grävt en grop.." på min presentation på Helgon.
För ett år sedan skrev en kille till mej där..


Idag är det ett år sedan vi hördes av för första gången.
Och jag är så glad att han grävde gropen<3

Halvkass dag..

.. idag är jag lite off.. jag hade en halvkass dag i skolan (som vanligt), lämnade ett anonymt klagobrev till rektorn (risken för att bli utpekad och ratad av lärarkåren är jävligt stor) angående Folkhögskolans Dag på lördag och fick reda på att vi hade utvecklingssamtal idag (men jag vägrade gå på mitt eftersom jag inte fått reda på det innan och inte ville sitta kvar i skolan 4 timmar extra för en kvarts snack med en lärare som bara pratar baserat på sina egna åsikter och reflektioner istället för att ha hört med de andra lärarna om hur det går för mej)..

När jag kom hem slog Linus mej rätt stort på Betapet och jag visade precis hurdan dålig förlorare jag kan vara..
Och värst av allt: imorse levde mitt hår sitt eget liv.. det ville inte alls som jag och det behöver färgas och klippas.. Nu känns det bara som en jävla rishög..

.. satte upp håret halvt om halvt i en tofs för dagen (vilket funkade rätt bra) och sitter nu på Tradera och försöker vinna mej ett nytt hår. Yes, please!!

Förövrigt kollade jag och Joel på utbildningar idag.. jag skulle hjälpa honom att besluta sej om sin framtid, men började grubbla stort över min egen istället.. (jag grubblar i och för sej oftast på det nuförtiden..)
Snokade runt på nätet och hittade en bartenderutbildning (där baristautbildning ingår) som jag vill gå.. men det kostar nästan 25000.. Hur ska jag få tag i så mycket pengar??
.. när jag kom hem sökte jag jobb på Lidl och Max.. inte så mycket för att jag ville, men nu är jag desperat.

// XO


Usch =(

Nu har jag pratat med Linus en stund och spelat den tredje rundan Betapet med honom för idag (jag vann allihopa, och tur var väl det - för jag är en grymt dålig förlorare). Och efter att ha pratat lite med honom känns det lite bättre än innan.. Men det är på tok för mycket nu.. Jag jobbar hårt som fan med skolan (det känns som att vi har hur mycket som helst att göra nu), jag lämnar intresseanmälningar till olika arbetsplatser men ingen svarar (jag är sjukt orolig för att inte ha pengar i sommar.. utan pengar kan jag inte åka till Linus.. det är jag nog mest orolig för) och jag vet överhuvudtaget inte hur mycket jag och Linus kommer att kunna träffas i sommar..
Detta är typ det mina tankar består av nu och jag känner mej så jävla nere helatiden på grund av det.. Vad kan jag göra åt det egentligen??

Förra sommaren fick jag in lite pengar på att måla. Det var lite men det var i alla fall något. Jag vill komma igång med målandet igen nu (som jag sa i föregående inlägg) - det kliar i fingrarna. Men jag har fan inte tid!! Jag hade tänkt måla idag, men så var inte engelskan klar (och det är den fortfarande inte) - så det blev framskjutet.. Till helgen kanske..??

.. på tal om måleri och sådant.. på lördag är det Folkhögskolans Dag och tydligen obligatorisk närvaro.. Dessvärre går min enda buss till Markaryd vid 15.02 och min enda buss hem 11.50.. Bussförbindelserna är är helt underbara^^

I alla fall.. Vi på Allmän Linje har fått ett fantastiskt uppdrag av skolan för att göra reklam för vår egen linje.. Vi har blivit beordrade att DOKUMENTERA vad alla andra gör. Ta kort och skriva om det.. Skitbra verkligen.. Not.. hur fan tänker skolan?? När jag frågade om varför vi inte skulle göra något som utmärkte vår linje sa läraren att det skulle vara ett bildspel på utställningen med bilder från hela skolan där vi skulle vara med och ifall vi hade några förslag på vad vi skulle göra var vi välkomna att lägga fram dem.. Hmpf..
I alla fall, läraren trodde jag skulle uppskatta att dokumentera Fria Målarskolans (skolans filial i Halmstad) utställning. "För jag tycker om sånt"..
Ehumm.. Nej, jag uppskattar det inte!! Jag blir så irriterad när de har förutfattade meningar om vem jag är. Bara för att jag målar så tycker jag inte automatiskt om andras konst!!
Nejnejnej.. jag uppskattar endel konst, men vill upptäcka den själv och inte bli påtvingad den. Och jag hoppas fanimej att de inte är sådär onödigt djupa så ingen fattar ett skit för deras förklaring till bilderna är så himla diffusa.. Nej fy fan för sådana.. jag är mer svart-på-vitt i mina målningar. Det du ser är det som finns.. ibland slänger jag möjligtvis in något i bilden där man får "läsa mellan raderna", men oftast är det bara det du ser.. inget mer..
Konst behöver ju egentligen inte vara så jävla komplicerad..

Nu måste jag gå och lägga mej. Dels för att orka upp imorgon, men också för att trots att det är lite bättre än innan nu så känns allt ändå lite pissigt.. och det blir alltid värre mot kvällen då allt är mörkt och trist och man är trött och gnällig. De dåliga tankarna blir ännu sämre.. Men imorgon bitti kommer nog allt kännas rätt bra igen.. tror jag..


Engelskauppsatsskiten..

Idag vaknade jag vid halv ett. Mina ögon var nästan igensvullna så trött jag var och det var helt fruktansvärt jobbigt att kliva upp ur sängen.. ett klart tecken på att jag är helt slut i kropp och huvud och behöver vila upp mej..
Direkt när jag klev upp fortsatte jag att skriva på min engelskauppsats som skulle vara inlämnad igår. Jag har skrivit på den precis hela dagen för att få den klar - men det känns som att jag inte kommit någon vart alls!! 16 A4 och jag känner mej inte ens halvfärdig!! Det är förjävligt.. och absolut en på tok för stor uppgift på kort tid!! Just nu känns det som att jag skiter i om den blir klar innan helgen.. det känns helt jävla hopplöst, jag är helt gråtfärdig - och jag vill göra så mycket annat men har ingen tid alls!!
Det jag vill göra mest nu är att måla. FAN vad jag vill måla. Jag har en bra idé och allt!! Men jag har INGEN tid!! Jag förstår inte hur de tänkt att vi ska hinna med detta!!

Nu vill jag ha Linus här så jag kan krama om honom och känna att allt kommer bli bra.. på lovet vande jag mej att ha honom omkring helatiden, men nu är det sjukt jobbigt att han inte är här.
I love him!!<3


Ett fåtal bilder från fredagen i Göteborg..

Jag och goa David =)

Elvheim & Linus

.. delar av bandet..

Jag, Linus och David.

De flesta bilderna som blev tagna var på bandet.. men dessa var i alla fall på oss!! Som sagt, en riktigt trevlig kväll!! Fler sådana tack!!

// XO


I never cry..

Nya favoritlåten.. har först nu börjat lyssna på den på allvar och den är helt underbar!!<3 Kanja snyftar till dethär!!

Godnatten!!

Nu ska jag fanimej gå och lägga mej!! Jag har jobbat sjukt länge med min uppsats och lyckats få ihop rätt antal sidor, men inte skrivit klart än.. arbetet kanske blir dubbelt så långt när jag väl är klar!! Helt sjukt..

Imorgon får jag sova en liten stund längre - för jag åker med pappa till Markaryd.

..jaja.. MOT SÄNGEN!!

// XO

Helgen och dagen...

Helgen var underbar!! Vi gick på Tridents releaseparty på fredagskvällen. Jag lyssnar inte direkt på death metal, så bandet var väl inte direkt något för mej.. men man träffade på några man kände lite ytligt där. Innan vi stack messade jag David (en klasskompis från Löfta förra året) och undrade om han ville hänga på.. inte för att det direkt var hans musikstil heller, men för att svänga en bägare ihop och för att vi inte träffats på minst ett halvår. Och ja, han hängde minsann med!! Sjukt roligt att träffa honom igen. Vi pratade om en massa minnen, nyheter och diverse tokigheter vi kommit att tänka på.
Efter spelningen gick jag, Linus och David till Burger King och käkade innan jag och Linus skulle tillbaks till Linus bror och David skulle cykla hem till Mölndal.
Då jag och Linus kom "hem" somnade vi direkt.

På lördagsmorgonen vaknade vi runt åtta av att Linus bror och brorsdotter satte igång TV:n som visade "Fåret Shaun".. då jag öppnade ögonen hade Matilda (brorsdottern) sprungit iväg och Linus bror lagt sej i bäddsoffan och kramade om Linus XD
Vi fick stiga upp direkt efter det - för det skulle göras i ordning för kalas.
Vid tvåtiden kom släkten och åt gott och hade det trevligt.
På kvällen åkte vi "hem" till Vänersborg. Jag och Linus spelade Alfapet och kollade lite på TV innan vi somnade gott. Vi var båda sjukt trötta!!

Igår morse studsade jag upp vid nio - för efter två dagar då man gått upp riktigt tidigt hade jag ställt om mej till "dags-tid". Vi tog bilen till Trollhättan och fikade på Överby där The Latin Kings uppträdde.. Vi hade ingen aning om att de skulle vara där dock - och eftersom musiken inte tilltalade oss drog vi rätt snart därifrån.
När vi kom hem åt vi och kollade lite på TV innan jag skulle åka till tåget..

Tågresan hem gick bra tills vi åkt förbi Borås.. då blev någon på tåget dålig och behövde åka in till sjukhuset. Därför blev vi stående i 25 minuter eller något för att invänta ambulans - vilket gjorde att jag missade min buss från Alvesta till Ljungby.. Shit happens.
     Men man kan ju inte bli arg för en sådan sak. Någon på tåget blev dålig och behövde hjälp. Det var som en gång jag skulle åka från Löfta till Kungsbacka och vi blev stående en halvtimma med bussen för att två bilar frontalkrockat och brandkåren fick jobba en massa för att såga ut passagerarna ur bilarna. Då satt det folk i bussen och klagade över att de missade pendeltåget till Göteborg (som går en gång i halvtimmen - de kunde ju för fan bara ta nästa). I sådana lägen förstår jag fan inte folk. Hur kan man bli arg för en sådan sak?? Nu vet jag inte hur allvarligt det var igår, men tillräckligt för att ambulans behövde tillkallas. När det handlar om människoliv kan man ju inte bli arg!!
     Som sagt missade jag bussen i alla fall och ringde morsan som var snäll och kom och hämtade mej i Alvesta. Allt löste sej fint, men jag hade tänkt plugga när jag kom hem, men klockan blev så mycket på grund av detta att jag och Linus bara ringde och sa godnatt lite snabbt innan jag däckade i sängen.

Idag har jag inte alls mått bra, så jag stannade hemma från skolan. Jag missade dock inte jättemycket - och har fått en massa gjort på min uppsats i Engelska C (som ska vara inlämnad imorgon) - och som jag ändå skulle göra i skolan annars..

Idag har jag även lämnat in CV och intresseanmälan till Espresso House.. Dum som jag varit har jag trott att jag var tvungen att utbilda mej till barista innan jag kunde söka jobb där - men när jag idag skulle kolla efter baristautbildningar i Sverige råkade jag klicka mej in på deras sida och såg att man fick den utbildningen där!!
Jag har haft svårt innan att hitta barista-utbildningar i Sverige, men fan vad dum man varit som inte kollat mer noggrannt innan - det fanns ju rakt framför ögonen på en!!
.. såå, ännu en intresseanmälan ivägskickad.. Espresso House skulle jag verkligen vilja jobba på, så jag hoppas de hör av sej om något jobb dyker upp.

// XO

Kvällens planer..

Nu sitter vi hos Linus bror i Göteborg, mätta och glada. Resan gick fint!!

Ikväll ser det ut som att vi ska på Tridents releaseparty på Stars N Bars på Järntorget. Kommer nog dit lite "kändisar" (dvs folk JAG har hälsat på X antal gånger och som känner igen mej med, även om vi kanske är mer ytligt bekanta..).

.. men nu ska jag gå och umgås med de andra!!

// XO

Vi impuls-åker till Göteborg!!

.. jag tar tillbaks dethär om att jag skulle vara hemma ett helt lov för en gångs skull, för imorgon ska jag och Linus impuls-åka till Göttelaborg. Jo visst, det blev lite hastigt och lustigt och det hade varit skönt att vara hemma med.. men jag är rätt sugen på att spä på min frihetskänsla med efter att ha varit hemma en hel vecka nu.. I'm a restless soul!! 
I Göteborg ska vi hälsa på Linus bror med familj och fira dem (bror och sambo fyller 30) och förhoppningsvis blir det utgång imorgon kväll med..

Sååå, ha en fin helg allihopa!! =)

// XO

Cyklar, sol, glass och kärlek<3

.. nu tar jag en liten paus i uppsatsskrivandet. Det går relativt bra, men jag måste skriva 14 styckna A4-sidor till innan jag är klar.. vilket jag måste vara på tisdag.. Ehumm.. men det löser sej nog!!

Igår tog jag och Linus som sagt cyklarna ner till byn, köpte glass och cyklade sedan en runda härute på landet innan vi återvände till huset.. Mysigt och soligt var det!!





.. nu gormar Linus om att han vill ha glass idag med.. han vill prova den nya Magnum-glassen!! Hmm.. vädret är rätt gött idag med faktiskt.. och jag fick en bra start på uppsatsen.. jag är inte jätte glassugen, men lite, så vi kör väl på det då..

// XO


.. liten uppdatering..

Nu är det väl minsann hög tid för ett inlägg i bloggen igen??

I lördags blev det grillning hos Uffe, som sagt.. och på kvällen drog vi till R1 och såg New Position. Det var rätt mycket folk där för en gångs skull. Jag hade trevligt som tusan!!
Jag & Johanna, min kusin.


Trött Kanja och fin Linus<3

I söndags kom det folk hit. Mamma och pappa ordnade "påskfest".. pappa gick dock och la sej tidigt och festen dog strax därefter ut.. men det var trevligt så länge det varade!!
.. det blev inte så många bilder tagna heller..


Annars har vi inte gjort så jättemycket.. tagit det lugnt mest.. vi var i Ljungby i förrgår och fikade och shoppade lite, och igår tog vi en cykeltur och åt glass nere vid kiosken. Det var tok-varmt!! Jag har bilder från det med, men det får komma i nästa inlägg, för nu ska jag skriva på min Engelska-uppsats..

// XO


Vad vi gjort och kommer att göra..

Det gick fint för Linus att åka hit igår. Nemas problemas!!
När vi kom hem käkade vi pizza och resten av kvällen tog vi det rätt lugnt.

Idag började vi dagen med att köra ner till ICA för att köpa limstift (mitt hade försvunnit..). När vi kom hem igen började vi sortera bilderna till vårt fotoalbum - det tog en jädra tid att sortera 170 bilder.. Vi började sätta in dem och hann göra två uppslag idag..
Fast vi kunde nog varit lite mer effektiva.. Kusin-Johanna kom hit vid fem och stannade hela kvällen, så vi umgicks lite med henne och familjen med..

Imorgon ska vi bort till Uffe och grilla med honom, Pedersen, Peter, Sara och Tommy. Jag ser fram emot det - har inte träffat någon av dem på evigheter!!
Och på kvällen blir det förmodligen R1.. New Position spelar och jag tror nog vi kan bli ett bra gäng.. och Johanna snackade om att det var massor som skulle ut med, så det blir säkert lyckat!!

Nu ska jag gå och lägga mej dock.. är hur trött som helst!!

// XO


Robots in Disguise - grymt underskattat band!!

.. ett litet musiktips bara.. =)


"Tystlåten tjej som har svårt att hålla busstider.."

Nu har jag dammsugit och blöttorkat golvet.. tänkte blogga här lite snabbt innan jag bäddar i ordning sängen och lägga på mattorna.. sedan blir det nog käk..
Jag känner mej helt matt idag.. är inte riktigt kry.. men det kanske blir bättre med mat i magen..

Jag kom hem från skolan för någon timma sedan.. Vi var ju på Teboden idag. Jag tyckte det var intressant och roligt (Visste ni att i år är det 400 år sedan teet kom till Europa??).. det var dock inte så många som delade min entusiasm.. men men..

Joel (drack Ulrikas Blandning och tyckte det smakade mossa) & jag (drack Tusen och en Natt)..

Line (drack kaffe) & Anis (drack passande nog Anis-te)

.. och några till.. Viktoria ser måttligt road ut =P

Vår lärare hade skrivit lappar som beskrev alla i klassen (enligt henne) som vi skulle läsa upp och sedan gissa vem av oss det var.. "Tystlåten tjej som har svårt att hålla busstider.." - Det var jag alltså.. Knasigt nog missade jag just denna morgon bussen!! - Men det var ju den vanan jag bröt, remember?? Och eftersom jag kommit i tid sedan förra måndagen tycker jag inte jag misslyckats att bryta denna vana.. Innan missade jag ju bussen minst två gånger i veckan!! Shit happens..

Jag tror dock det vore roligare om vi i klassen fick skriva lappar om oss själva och våra "mörka hemligheter" så lärarna fick gissa vem det var..
"Denna person har seriöst funderat på att inleda en affär med en gift man.." - Det var då en av mina "hemligheter".. Fast den är inte så hemlig.. Och jag inledde aldrig någon affär, för det vore ju en dum idé.. Min tvekan berodde på stark attraktion till mannen, men familjen var rätt avtändande.. XD Och jag är inte en så dålig människa att jag kunde göra det..

Nu ska jag fixa det sista innan morsan kommer hem. Vi drar strax innan fem, kör inom Systemet innan vi kör vidare mot Halmstad och hämtar Linus<3

// XO

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!