Kort om torsdag:

Oj vad segt det var att stiga upp ur sängen idag.. men efter många om och men så gick det.
Snart kommer Jonas och Jeanette hit med deras dotter. Vi ska äta middag och fika tillsammans.
Sen ville Linus åka till Vänersborg över helgen.. lite spontant, men vi har inte mycket annat för oss. Så okejrå.

Oh no, you didn't!!

Att AF spelar Gangnam Style på repeat innan sina informationsmöten och handläggaren som håller i mötet sedan går fram och säger "HAR NI HÖRT DENNA!?!?" gör dem inte "hippa".
Jag trodde jag skulle kräkas..
 
Mötet var över på 35 minuter.. jag fick inte reda på så mycket egentligen.. ska dit igen på tisdag och göra en ny handlingsplan med en handläggare och gå igenom allt lite noggrannare.
Lite frågor kommer jag nog också att ha.. för det första är jag inte här varken den 6:e eller 7:e.. hur tidigt ska jag egentligen börja?? För i ungdomsgarantin här ska man gå till platser i princip varje vardag på olika aktiviteter..
Hur funkar det om jag behöver vara ledig någon dag?? Som då den 6:e & 7:e.. sen har Linus pratat om att han ska bjuda på en resa om han fick behålla jobbet (vilket han ju fick).. Det händer ju att man måste vara ledig^^
Enligt den, något dåliga, information jag hittade på nätet (någon lag om aktivitetsstöd och olika forum) ska jag få max 10 dagar ledigt under ett år, men AF måste bevilja det.. klart de ska bevilja det - arbetsplatser ska ju bevilja ledighet annars.. men samtidigt så arbetar jag inte hos AF^^ Jag borde ha en större röst i detta tycker jag..
Fuck, man blir helt mosig i huvudet av allt.
Hos jobbcoachen gick det väl också bra.. idag blev det inte så mycket gjort.. vi pratade lite om vad som sagts på AF och om vart man kunde praktisera.. men det går lite trögt nu på arbetsmarknaden och vi hittar inte direkt några jobb.
 
När jag kom hem fixade vi lite i lägenheten. Nu dricker jag öl och ska se film med Linus.
Don't worry, be happy..

AF & jobbcoach idag..

Om en knapp timma ska jag på informationsmöte på Arbetsförmedlingen om ungdomsgarantin.. vad jag förstår det som fungerar det lite annorlunda här i Varberg än i Markaryd (där jag varit inskriven förut). Dock har jag nästan noll koll på vad det hela innebär här..
Jag ser inte fram emot att gå till AF, men vill i alla fall höra vad de har att säga.
Direkt efter AF knallar jag bort till jobbcoachen (ligger inte alls långt från). Där ska vi gå igenom lite vad de sagt på AF-mötet och se på de olika möjligheterna.
Efter det drar jag hem igen och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska hitta på idag.. jag borde försöka fixa klart årets julklappar i alla fall.

Årets pepparkaksbak:

Igår kom Jimmy över. Vi skulle baka pepparkakor och laga mat.
Först skulle vi byta en lampa i bilen. Det var en hel vetenskap. Vi lyckades inte. Dessutom startade inte bilen när vi satte oss i den. Linus höll på att krevera.
Vi fick ut, öppnade motorhuven och började slå med en mejsel på batteriet - då funkade den igen. Jimmy och jag gjorde fuldans bakom motorhuven och Linus jublade bakom ratten. Sen åkte vi till ICA och köpte käk.
Då vi kom hem ringde Linus chef och berättade att Linus inte blir varslad. De hade löst allt med pensionsavgångar och avgångsvederlag istället. *Happy face*
Sen drog vi över till Jimmy och lagade middag. Jag och Linus Facerapeade honom, mogna som vi är. Jag påpekade hela tiden att jag var ett A-barn.
Efter maten blev det pepparkaksbak hos oss. Vi kämpade som fan, men gjorde ändå bara slut på halva degen och fixade kristyr på nästan alla kakorna.. det blev väldigt omogna motiv på dem kan jag säga..
Plötsligt upptäckte vi att klockan var halv tolv - då gav vi oss.
Jimmy & Linus bakar pepparkakor, grandma style.

Nu blev det lite julkänsla i lägenheten!!

Jojomen!! Det blev minsann att lite av julpyntet åkte fram. Ljusstakar och den stora pappstjärnan. Några småsaker åkte fram med (jag kunde inte hejda mej). Alla juldukarna är nu framme med.
Jag orkar inte ta bilder just nu och jag vill inte heller - för här är verkligen som ett bombnedslag. Mamma och pappa tog ju med i princip allt jag hade kvar hemma hos dem (några bananlådor, många pappkassar och stora jäkla plastlådor). Jag har gått igenom allt, en del ska vi slänga men mycket blir till att skänka. Vi har inte hunnit dra iväg med något idag, så det ska vi göra imorgon. Därför får alla grejerna stå runtom i lägenheten sålänge.
 Ett litet kaos, men det var värre för en stund sedan. Nu är det så man känner att man kan ta det lugnt litegrand med ett glas glögg.
Men eftersom ni inte får bilder från hur det ser ut nu får ni bilder från förra året i Karlstad och lägenheten vi aldrig riktigt kom i ordning i.. jag tyckte dock det var ett väldigt mysigt kaos vi hade. Linus håller inte riktigt med ;)

Om helgen och julstädning..

Måndag igen!!
Helgen gick snabbt. Jimmy var över på fredagen och vi gjorde pepparkaksdeg. På kvällen kom morsan och farsan. Vi tittade lite på film och tjötade.
På lördagen gick vi på stan och så åkte vi till Wapnö Julmässa. Riktigt mysigt, men mycket folk. Jag brukar sällan handla på julmarknader och åker mest dit för känslan, men i år köpte vi te och enbärsmust i alla fall =)
Jag var riktigt imponerad av flera av hantverkarna som var där också (och vissa var skit, men jag tyckte synd om dem och kollade ändå på deras grejer). Jag såg stickade julkulor och andra roliga stickade prylar. Var även en hel del fina vävda löpare och duktiga snickare.
Igår gick vi en snabb runda på stan igen innan mor och far drog hem. Då de stuckit var jag så trött så det blev inte mycket vettigt gjort under kvällen.
 
Idag har jag och Linus plockat en massa i lägenheten (och vi är inte klara än!!). Min förhoppning är att vi ska få upp julstakar och stjärnor i fönstrena idag med.. men vi får se om det hinns med.
Nu väntar jag på att min Janssons frestelse blir klar i ugnen snart så vi får mat för dagen.
 
Imorgon blir det nog att slänga/skänka en massa prylar vi inte behöver och mat med grannen + pepparkaksbak på eftermiddagen.

Pepparkaksdegsbak

Det var trevligt igårkväll. Vi mötte upp Jonas & Jeanette på Harry's och tog några öl. Sen stack vi inom affären innan vi drog hem till dem och gjorde tacos. Innan vi gick hem igen spelade vi lite sällskapsspel med.

Jag sov som en stock inatt och det var jobbigt att stiga upp imorse. Men nu är jag uppe i alla fall och har gjort mej i ordning för dagen. Grannen kommer väl över snart så ska vi göra pepparkaksdeg efter hans mormors recept. Fint att han gav oss det =) (Jad hade gärna haft några av min farmors recept till exempel, men det går ju inte =/ Hon var i alla fall grym i köket.)
Jag tycker det är roligt att vi trotsar dendär svenska mentaliteten också - och umgås med vår granne regelbundet. Det vanliga med grannar annars är väl att man hälsar, men inte mer. Om man ska ut och hör någon i trapphuset så väntar man tills det blir tyst innan man öppnar dörren osv.. Allt för att inte stöta på sina grannar.
I Karlstad brukade jag skrämma grannarna. Till exempel då jag skulle ner i tvättstugan och gick ut och inte tände lampan i trapphuset. Då jag mötte en granne sa jag plötsligt "HEJ!!" då vi var jämsides. En av grannarna höll på att trilla baklänges i stentrappan en gång. Så jäkla rädd blev han. Jag är tyst och svart.. och skadeglad kanske.. ;)

Nej, nu ska jag göra vettigare grejer.
Mamma och pappa kommer ikväll också förresten!!
OCH!! Igårkväll såg jag första uppsatta julstjärnan. Så nu får jag också börja!!

Hemma igen

Det var trevligt hos jobbcoachen som vanligt. Idag pratade vi om några företag i stan (min jobbcoach hade till och med ringt runt och letat efter ställen som kunde tänka sej att ta in folk!!) och kollade en hel del på platsbanken.

Innan jobbcoachen sprang jag en snabb runda på stan. De hade givetvis inte fiskmat på ICA vid oss (vilken matbutik har inte mat till akvariefiskar??), så jag gick in till stora ICA istället. Fick även hem ljus till adventsljusstaken (inga speciella, enkla vita bara.. jag hade velat ha något roligare, men utbudet var inte så stort) och i en blomsteraffär köpte jag vitmossa. Lite nytt smink blev det med.
Efter jobbcoachen sprang jag inom Systemet och köpte glögg. Mumma!!
Jag gav 7 spänn till en av stans hemlösa med.. för en gångs skull kände jag att han kunde få lite skrammel. Jag känner alltid ett sådant obehag inför hemlösa. Inte för att de skulle vara obehagliga i sin person, mer att man blir lite ledsen för dem och känner sej lite skyldig för att man själv har pengar (för tillfället). Jag går oftast förbi utan att slänga en blick ens, men man vet ju att det sitter en mindre lyckligt lottad människa där. Jag hatar pengar och att vi måste ha pengar för att klara oss.. jag tycker synd om folk som inga pengar har.
Jag tror inte att mina sju kronor gjorde en så stor skillnad, men jag kände mej lite bättre i alla fall. Och jag ser det ändå som väl spenderade småmynt.
Då jag annars "skänker" pengar till hemlösa är det väl då de säljer Situation Sthlm eller Faktum - helt okej tidningar förövrigt. Jag tycker tanken bakom att sälja tidningar är fin. De tjänar väl inte så mycket på det, men samtidigt säljer de ju något och tigger inte (vilket gör att en annan får dåligt samvete..). Och som sagt, det är bra tidningar. Nu har ju inte alla hemlösa möjlighet att sälja tidningar, men ni förstår nog hur jag menar.

Jag gick faktiskt hela vägen hem (jag hade rätt fullt i cykelkorgen) och det var jätteskönt. Kom ändå hem i bra tid och fick jaga katter i trapphuset innan jag kunde stänga dörren till lägenheten.
Fiskarna fick mat och den försvann snabbt.
Snart kommer Linus hem och vi ska städa. Jag ska snart börja, måste bara chilla lite först.

En sur, men frisk katt. =)


Torsdag

Godmorgon!!
Jag gick inte upp så tidigt som jag tänkte idag, men inte heller så sent som jag befarade att jag skulle kliva upp.
Jag sov väldigt oroligt inatt, ty innan vi skulle lägga oss hörde jag att Spock gnydde en massa från köket. Då vi kom ut dit såg vi att han spydde MASSOR!! Jag har nog aldrig sett så mycket katt-kräk innan. Spock hulkade när jag höll fast honom och försökte lugna honom. Och när det tog slut blev han helt matt. Han ville inte dricka något och ville inte vara hos oss i sovrummet. Han sprang bara och gömde sej. Varje gång jag tittade till honom var han bara slö och stilla.
Jovisst, katter kräks och det behöver inte vara något farligt.. men jag blev jävligt orolig ändå - speciellt då han hade problem med magen för ett tag sedan utan att spy, men att jag då oroade mej för att han skulle börja spy och bli uttorkad.. sen har Suzi alltid varit pigg efter hon kräkts och typ gått och käkat direkt efteråt och sedan vart som vanligt.
Idag när jag klev upp fick jag leta en stund efter Spock innan jag hittade honom - men han låg uppe på soffan och verkade må väldigt bra. Han har ätit också och inga olyckor hade skett under natten. Phew!!
Som sagt, jag blev väldigt orolig (och tycker inte det är äckligt att prata om kattkräk). Och jag vet att jag skriver mycket om katterna i bloggen, men de är ju mina små älsklingar. Jag är en crazy cat lady - katterna betyder mycket för mej. Bloggen handlar ju nästan lika mycket om dem som det gör om mej själv. I don't see the harm. Jag tror också att bloggen hjälper mej att lägga lite band på allt kattprat som hade uppstått när jag träffar folk. Tro mej, det blir endel kattprat ändå, men jag tror att jag pratar mindre om dem om jag får skriva av mej istället.
Jag antar också att de flesta som läser min blogg är mina nära och kära, och de bryr sej ju till viss del om katterna med. Sen brukar jag ju illustrera katt-inläggen med någon bild också.. orkar man inte läsa så ser man en trevlig bild istället =)
 
Nog om det!! Idag ska jag till jobbcoachen. Efter det tänkte jag se om jag kan hitta ljus och mossa till adventsljusstaken, vilket nog inte blir det lättaste.. jag är kräsen och utbudet här är inte så stort.. Varberg vs Karlstad: 0-1.. I Karlstad hittade man minsann det mesta.
Nåja, jag tror jag vet vilka affärer som kan tänkas sälja fina ljus i alla fall här i stan, så jag hittar nog något.
Linus ville att jag skulle knalla bort till affären innan jag stack till coachen med. Firrarna har ju ingen mat^^
 
Ikväll ska vi förövrigt ut och äta med Jonas och Jeanette. Jonas har jag träffat någon gång, Jeanette har jag bara hejat på. Jonas var vår inneboende här innan jag flyttade hit. Han kommer från Kil och gick i samma klass som Linus i Karlstad. När han fick jobb på Ringhals erbjöd vi honom att bo här tills han hittat en lägenhet (och vi vet ju hur svårt det kan vara..). Precis innan jag kom hit hittade de lägenhet i alla fall och Jeanette och deras dotter flyttade efter. Det blir nog en trevlig kväll.
 
Nej, nu får jag göra mej i ordning!!

I vårt akvarie får alla plats.

Linus kom hem med fiskar. Han pratar om att han köper tillfälliga fiskar för att starta en "bakteriekultur" i akvariet.. Fiskarna han köper sedan ses nog som invandrare som tar över de nuvarande fiskarnas jobb. Eller nått.. fast han lovade att de gamla fiskarna skulle få vara kvar sedan med de nya. Då blir det mångkultur istället. =)


Where is Mr Spock??

 

Underbart!!

Senast jag och Linus var på IKEA köpte vi en helkroppsspegel. I Karlstad skaffade vi aldrig någon (vilket många gånger var väldigt irriterande). Nu har vi i alla fall en, och kan sluta irritera oss på avsaknaden av en.

Love her!!

Det är många som inte håller med mej, men jag diggar Maria Montazami som fan. Därför får givetvis mitt signerade idolkort en plats på kylskåpet. ;)

The first ones!!

Jag köpte ju Arne&Carlos Julkulor från Adlibris för ett tag sedan. Sedan dess har jag nästan uteslutande stickat julkulor. Ibland stickar jag mycket, och ibland lite mindre..
I förrgår blev de första i alla fall helt klara. Jag har fortfarande en hel del som inte är stoppade och som saknar hankar, men dessa är i alla fall helt klara.
Dessa är stickade med ett billigt akrylgarn som jag hittade på.. var det Rusta?? I alla fall så köpte jag billigt garn för att testa först - och bli bra på det. De senaste jag stickat har dock varit med ett annat garn - 100% ekologisk ull från Hemtex (och de blir mycket bättre). Men dem får ni se vid ett senare tillfälle.

Jag blir så trött..

Jag tycker det är intressant att Aftonbladet gör en så stor grej av att Noomi Rapace visar brösten i en Rolling Stones-video. Är det inte en större grej att hon är med i en Rolling Stones-video?? Aftonbladet i ett nötskal.
Good shit i alla fall.

Julgardiner

Jag har verkligen ingen lust att skriva emellanåt.. som nu..
Dock ville jag visa mina nya julgardiner som mamma skickade upp med Bim senast hon var här.
Strykjärnet kom väl till pass nu!!
Jag kan inte hålla mej riktigt med julpyntet längre.. så jag ställer fram det lite diskret innan den stora bomben slår ner!!

Kloklippning

Ibland är man mindre glad på katterna.. som idag - då Spock rev sönder tapeten i hallen. Jag lyckades limma tillbaka biten han fått bort på ett ställe, men det syns ju fortfarande för en annan.. som tur är så är det mörkt i hallen, så alla märker det nog inte.
Spock fick även sina klor klippta efter denna incident.. Nu är jag inte så populär.. inte han heller för den delen..

Trevligt besök!!

Idag kom Julia och Mattias hela den långa (...) vägen från Falkenberg för att hälsa på. Jag bodde granne med Julia på internatet på Löfta och hon och Mattias var tillsammans redan då, så honom har jag väl känt ungefär lika länge.
Med sej hit hade de Philip - som jag inte träffat innan!! En riktigt go unge!! Han var så glad och flörtade med mej hela tiden. Han skrek inte när jag höll honom och jag tror minsann att jag hörde honom säga "Kanja"!! Och när jag höll honom började han nästan gå helt själv. Imponerande för en fyramånaders!! Jag älskar intelligenta barn. Jag tror absolut han kommer att bli ett så kallat A-barn.. ett sådant som jag var alltså ;)
Riktigt roligt att ha dem här, det var på tok för länge sedan sist (ett och ett halvt år tror vi). Jag blir alltid så imponerad över att Julia och Mattias är så lätta att umgås med. Det var ett och ett halvt år sedan - men allt var som vanligt ändå!! Love them.
Nu när vi bor så nära borde jag fan hälsa på oftare. När jag bodde i Strömsnäs var jag ju ändå där endel!! Och när jag bodde i Karlstad tog jag mej tid att åka ner till dem en dag (och det är långt!!). En halvtimma med tåg (vilket det är nu) är ju för fan ingenting!!
Nu chillar vi lite innan vi drar över och ölar med grannen.

Världens bästa syster

Nu är julklappen till brorsan fixad. När han fyllde 20 i somras fick han biljett till MUSE (i december) och så organiserade jag paintball med vännerna. Då sa han att jag var världens bästa syster.. eftersom jag nu har lite press på mej visste jag inte vad jag skulle ge honom. Men så såg jag en FB-konversation mellan två kompisar igår - att Roger Waters skulle komma med The Wall-turnén till Ullevi nästa sommar och biljetterna släpptes idag.
Vi har bara sett denna uppsättningen som DVD-konsert från Berlin 1990 - vilket var tokbra!!
Så klockan 9 imorse satt jag vid min sega dator för att köpa biljetterna så fort de släpptes. Fy fan vad najs. Bror blir nog väldigt nöjd!!

Lill-lördag

Idag var Linus och jag inne i stan en runda. Inte för att gå i affärer, men för att jag fått i uppgift av min jobbcoach att knalla runt på stan en sväng och kolla in utbudet för att se vad jag skulle tänka mej att jobba nånstans. Jag hittade en affär som hette Julbod-nånting. En affär med bara julprylar!! Undrar om de har öppet året om.. mysig affär i alla fall.. och jag fick allt ihop en lista med en hel del butiker.
Sen blev det lite handlande ändå.. vi gick förbi favorit-prylaffären det första vi gjorde och jag gick nästan bananas därinne. De har så mycket fint!! Jag la i alla fall band på mej och köpte endast en julklapp till morsan och en superfin lykta till oss.
Efter rundan på stan storhandlade vi (så nu kan vi laga vettig mat igen!!) och då vi kom hem började vi med dagens måltid - Smördegsinbakad lax.. det var krångligt och bökigt, men blev jävligt gott. Grannen kom också över och lagade mat med oss.
Efter att vi käkat satte jag och Linus upp en hylla i hallen (som vi köpte på IKEA när vi var där). Den blev kanonbra och nästan helt rak!! Nu lyser nya lyktan så fint där. Jag är skitnöjd. Linus har också fått en plats på den där han kan lägga av sej sina nycklar (eftersom han alltid letar efter dem..).
Jimmy (grannen) var kvar undertiden och jag joinade honom och kollade på fotboll när Linus stack till jobbet. Det var en bra match ju. Grannen var dock mer exalterad än mej. Jag hurrade i det tysta.
Efter fotbollen kollade vi på MUSE live at Wembley och efter det sprang Jimmy över och hämtade en DVD med Manic Street Preachers. Vi drack öl och glögg under kvällen också.
Nu stack han för en stund sedan och jag kollar Facebook och bloggar innan jag ska nana. Suzi ligger jämte och är så jäkla mysig som bara hon kan va (Spock är lite mer anti-gos.. Suzi tycker om gos på hennes egna villkor. Även om jag gärna gosar med katterna är jag jäkligt imponerad av deras integritet. De har verkligen starka personligheter som man ska respektera. Fantastiska djur!!).
Nej, nu får det nog bli sängen.. jag ska ju till jobbcoachen imorgon och redovisa dagens skörd av tänkbara arbetsplatser och vad vi nu kan diskutera.. I början var det lite nervigt att gå till jobbcoachen då man inte kände henne. Men nu trivs jag där. Det är skönt att ha någon form av sysselsättning i veckorna (även om det bara är en timma).. man kommer ut ur lägenheten i alla fall och träffar någon. Sen tycker jag hon är väldigt bra också. Jag får mycket idéer och tror faktiskt att det ger mycket att gå hos henne. Linus har berättat att när han gick hos en jobbcoach så gick han i en större grupp. Jag går ensam och får väl därför det hela mer anpassat efter mej. Jag blir en person istället för en del av en grupp. Det är ju det idealiska. Jäkligt skönt att jag fick välja själv vem jag ville gå hos också. AF berättade inte så mycket om de olika företagen jag fick välja mellan, mer än att de plockade ut några och berättade kort om dem. Jag tror absolut jag valde rätt. Jag trivs väldigt bra.
Nej, som sagt.. sängen var det ja..

Update om IKEA-besök och morgondagens resa..

Besöket på IKEA gav absolut resultat. En Expedit-hylla kom vi hem med (till våra LP-skivor), en helkroppsspegel, en hylla till hallen, ett överkast och sänglampor.. och lite smått och gott givetvis!! Dock överskattade vi platsen i bilen lite och på hemvägen fick jag hoppa bak och i princip sitta i grannens knä (vi har en liten bil!!)När vi kom hem byggde vi ihop hyllan och sedan drog vi en snabbis till affären och fixade käk tills imorgon.
Linus har tagit ledigt från jobbet några timmar imorgon och så fort han kommer hem ska vi bara slänga in väskan i bilen och lyckas få in katterna i transportburarna - sen drar vi till Uddevalla (med ett pitstop i Vänersborg).
Linus band har spelning imorgon och jag ska med. Vi hade tänkt fixa kattvakt till katterna, men jag tycker inte det är jätteschysst att utsätta de få vi känner i stan för det.. våra katter är underbara, men för det första ska de ha mat flera gånger om dagen (vi portionerar ju maten nu och övervakar så Spock inte äter fel mat då han blev dålig i magen i början.. på detta viset har han blivit bra i magen igen - men vi vågar inte riskera något!!) och för det andra så är både grannen och Linus fd klasskamrat (dvs de vi umgås med i stan) väldigt allergiska. Varje gång de är här känner de av katterna.. så vi tar med katterna till Linus föräldrar i Vänersborg, åker sedan till Uddevalla på spelningen, åker tillbaka till Vänersborg och sover och på söndag åker vi hem till Varberg igen. Katterna är inte så förtjusta i transportburarna, men det brukar gå fint. Och Linus bror är hemma imorgon och har lovat att hålla ett öga på katterna. =)
Spocks nya favoritleksak är förresten Francis-gosedjuret jag fick från jobbet. Han är väldigt förtjust i våra filtar (vilket vi inte var så glada för, men så upptäckte jag att gosedjuret var gjort av samma material.. så han fick den istället och det var populärt!!

Utflykt..

Idag är ingen vanlig dag för idag ska vi till IKEA!! .. yeah, jag älskar det..
Det finns inget IKEA-varuhus i hela Halland, så därför får vi ta oss till Kållered (på gränsen till Halland iaf). Grannen ska också med.
Jag ska kolla på julpynt och Linus ska köpa en hylla till sina LP-skivor.
Fan, jag måste äta något innan vi sticker!! Bye.

Hur jag funkar

Den senaste tiden har jag tänkt mycket på hur jag är.. och det känns som att många inte förstår mej.
Jag är en person som älskar att vara i centrum - om jag känner mej bekväm i situationen. Jag vill bli sedd och jag vill höras. Jag är inte vulgär eller någon form av drama-queen. Jag vill att folk ska se mej på ett bra sätt. Folk behöver inte gilla mej, men jag vill att folk ska se att jag är en vettig person.
Jag tror att folk ofta ser en besserwisser - eftersom jag är kvicktänkt, smart och gärna "rättar" folk.. grejen är att det knyter sej i magen när folk säger fel eller helt enkelt har en dum, oigenomtänkt åsikt. Jag kan inte hålla käften. Det kanske också gör att folk tror att jag ser ner på dem.. (Vilket jag i och för sej ibland gör - med tanke på åsikter och sådär.. men det gäller aldrig mina vänner om man så säger..)
Jag kan nog också framstå som en väldigt okänslig person. Jag visar väldigt sällan mina känslor - jag har väldigt svårt för det.. jag har aldrig varit en känslomänniska öppet - vilket många tycker är jobbigt.. att de inte riktigt vet vad jag.. känner..
Jag har också väldigt svårt att tycka bra om personer. Man måste fan impa på mej för att jag ska ta en person till mej. Jag tycker om komplicerade personer med bra tankar och åsikter. Människor man får någon typ av intelligent utbyte med. Grejen är att klampar man i klaveret precis då man träffat mej och gör något oerhört dumt så kommer jag aldrig vilja träffa personen igen.. för att bli min vän måste man gå en lång jävla väg för att jag ska ta en till mej - och det är inte alla som har det tålamodet..
Skulle vännerna jag har göra något dumt hade jag nog haft överseende till en viss gräns. Men passerar man den gränsen så faller man definitivt och jag är jääävligt långsint. Det är bara sådan jag är, och även om det kanske låter hårt så tycker jag inte det är en helt osund idé. Man behandlar inte mej hursomhelst.
Jag är jävligt stolt över mej själv. Jag tycker att jag kommit oerhört långt. Jag kanske inte har ett jobb för tillfället och det kanske inte ser jätteljust ut på just den fronten.. men jag har kommit långt. Jag är inte längre tjejen med dåligt självförtroende och självdestruktivt beteende som hoppade av gymnasiet.. två gånger.. jag är inte hon som folk trampade på längre.. jag är inte hon som flippade totalt då hennes ex dumpade henne och gick ner en massa i vikt och sedan knaprade piller och tränade röven av sej för att gå ner ännu mer.. jag är inte hon som åkte land och rike runt för att hon inte klarade av att vara hemma..
Jag är hon som faktiskt fixade gymnasiekompetensen efter många om och men - och som dessutom pluggade företagsekonomi med väldigt goda restultat efter det!! Jag är hon som vågade gå vidare och träffa en ny kille från ett helt nytt ställe. Jag är hon som flyttade 40 mil för att få vara med just denna kille och sedan stod ut med att bo isär i 8 månader i väntan på en ny lägenhet - 25 mil åt ett annat håll. Jag är hon som funnit sej själv och tycker att om andra inte kan tåla den hon är så kan de lika gärna dra. Jag är hon som trivs med sej själv och inte känner att hon måste bevisa något för att vara något.
Ja, jag har fan kommit oerhört långt.

Och folk förstår inte varför jag älskar honom..

 

Dagen

Jag tycker det är lite jobbigt att uppdatera om händelser som sträckt sej över flera dagar - därför har jag inte uppdaterat om helgen än.. men det kommer kanske..
Idag var jag hos jobbcoachen och efter det gick jag en tur på stan - köpte försenad födelsedagspresent till Linus (han fyller år i augusti).
När jag kom hem fixade vi lite innan grannen kom över och vi drog på popquiz på Harry's. Damn, vi var duktiga!! Andraplatsen kom vi på och fick 150 kronor i baren!! Riktigt nöjda var vi (med tanke på att vi inte ens fick tröstpris förra gången vi var med..).
Jimmy & Linus på bild.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!