Yes, indeedio.

Fikat med Rebecca och Figge idag var trevligt som tusan. Blir ju inte så ofta man träffas nu.. eller ja, nu kommer man ju träffas på SRF också - men ni fattar.
När jag kom hem drog morsan och jag till Markaryd och gick i skoaffären och i en klädesbutik. Jag hittade en skjorta som jag köpte. Den ser rätt stor ut, men den är tunn och luftig. Kan behövas dagar som denna. 28 grader.. fy fan..
Då vi kom hem igen gick vi ut och promenerade en runda (jag och morsan alltså). Och då vi kom hem gjorde jag sallad som vi åt.. jag kan inte vara så nyttig att jag promenerar och äter sallad på en och samma dag, så jag tog en öl också.. och en till sedan XD
Morsan har gått och lagt sej och om en timma kommer pappa.. och jag slappar..

Fika med Bex

Idag ska jag fika med Rebecca. Vi har inte setts på flera månader!! Och under SRF vet jag inte hur mycket vi kommer att ses. Det är så himla många man känner som ska dit i år och jag vill försöka umgås med alla. Men jag drar säkert bort till deras stuga en runda och säger "Tjobidoii!!"
Hursom blir det trevligt att träffas idag under nyktra former.. för det lär jag knappast vara under SRF.. Rebecca kommer vara det dock ;) Och vem vet, kanske bebben väljer att hoppa ut under Ozzy. Kewlt. Vissa får en bra start på dagen - andra får en bra start på livet.

Ett sista meningslöst inlägg för ikväll..

Oj vad många inlägg det blev idag.. och väldigt få av dem har varit vettiga.. men det blir väl så rätt ofta. Huvudsaken är att jag är nöjd.. bloggen är ju ett kul tidsfördriv där det är jag som står för innehållet. Då får det vara lite innehållslöst ibland - så länge det är kul.

Jag har kollat lite på den kommande veckans schema och det var ju inte så kul. Sista kursveckan och massor att göra. Dessutom har jag endel att komplettera och det är ICKE roligt. Speciellt inte då SRF närmar sej med stormsteg och jag inte kommer hinna med allt innan dess. Och betygssamtalet - när tusan ska jag ha det?? Det löser sej säkert, men rackarns var jobbigt det kan vara ibland.

Jag hade egentligen kunnat vara vaken ett bra tag till, men jag tror faktiskt att jag och Suzi går och knyter oss. Det är fint med Suzi - hon lägger sej alltid samtidigt som en annan.. sen brukar hon gå upp en runda igen och kolla läget innan hon går och lägger sig igen. Men det är så mysigt att gosa med henne innan man somnar.

Nattinufsan på er!!

Jagar myror

.. den slappa stilen..

Rester från fredagen

.. jag hittade minsann en bild i kameran från i fredags. Då jag satt hos grannen och drack grogg runt tretiden på natten busringde något jävla kukhuvud till mej. Han var riktigt ful i munnen och då jag gav honom en jävla avhyvling och började snacka om polisanmälan blev han rädd som tusan. Kari skrev ner hans nummer och satte "svin" som rubrik. Om någon på något sätt vet hur man kan kolla vem det var som ringde får ni gärna säga till alt. hjälpa - för numret fanns inte med på hitta.se.

Ölen kirrad!!

Tio dagar kvar tills festivalen; nio tills vi åker ner.
Nu var ölen fixad med.. ska be pappa visa mej hur Trangia köket funkar (för i år har jag tänkt spara pengar).

Gentlemen Prefer Blondes

Höhö - småkul film =) Ni får läsa om den själva.

Äntligen

Nu har jag skickat in veckans insändningsuppgift (bättre i sista minuten än aldrig).. så äntligen kan jag fortsätta läsa min bok.


Rackarns bananer

Rackarns också.. knepigt att ha sin tatuerare på distans.. jag ville så gärna tatuera mej nu när jag är nere i Småland och allt. Jag har svurit på att min arm ska bli klar innan jag gör något nytt - och min arm ska bara färdigställas av Johan som påbörjat den. Men dessvärre var han fullbokad i tre veckor framöver.. och runt midsommarhelgen funkade inte riktigt heller.. och i juli vill jag nog inte fortsätta - då det är högsommar och risk för att tatueringen blir förstörd istället.. men i augusti kanske.. den som väntar på något gott. ;)

Helgen

.. jag har ont i huvudet - måste ha kaffe..

Gårdagen var rätt lugn - jag var helt slut efter fredagen. Jag, brorsan och Bim drog ner till R1 för att ta EN öl.. några öl och timmar senare då vi drog hemåt träffade jag och brorsan Kari (grannen) som ville bju på "finsk eftermiddagsgrogg".. vi satt och lyssnade på musik och pratade om livet (Kari är en sådana filosof). Jag kom inte hem förrän klockan fyra då solen började gå upp och fåglarna kvittrade XD Så kan det gå. Kul var det i alla fall =)

Glad fredag på er!!

Höhö - jag ser inte så glad ut, men det är jag =) AC/DC på altanen, en efterlängtad öl, tråkigt väder - men humöret är på topp.. trots att jag inte har något direkt planerat ikväll.. Jag hoppas att antingen Bim eller brorsan (eller båda??) hankar på mej till R1 en sväng. Man måste ju besöka R1 då man är på besök i Strömsnäs - jag var ju stammis där!!


Examen

Idag tar min käre Linus sin examen från utbildningen i Processteknik som han läst i två år. Grattis, babe!!

Ibland blir det lite fel..

Här sitter jag och dricker mitt kaffe svart. Pappa skulle vara hjälpsam och bära in kaffet till mej i vardagsrummet och glömde att jag brukar ha mjölk i.. som vanligt då pappa ska vara snäll och det blir lite fel så tackar jag så mycket och säger inte mycket mer.. som den gången jag skickade bud med honom att köpa spray till mej och han kom hem med mousse. Rätt märke - fel sak. Han försöker i alla fall =)

Tydligen kommer min käre bror hem idag. Kul!! Sen lär vi väl inte träffas förrän efter SRF..

Gone with the wind

Så jäkla lång, men så jäkla värd att se!!
Clark Gable var inte snygg - men jag är en riktig sucker för badguys.

Shopping

Nu har jag minsann handlat!! Jag behövde lite grejer till SRF och är så förälskad i mina shorts att jag köpte ett par jeansshorts till. Och tightsen jag köpte för några veckor sedan börjar redan gå sönder.. därför blev det några nya. Och strumpor - så slipper jag sno Linus sådana. Lite smink, spray och hårfärg - för i år tänker jag inte ha utväxt på SRF. Mina solbrillor började bli så fula och repiga att jag köpte ett par nya sådana också (men de lär väl se likadana ut som de gamla efter festivalen). Spelschemat är också utskrivet och planerat (weiii). Paketet är till Rebecca och hennes bäse som kommer i juni.
True story: Jag och mamma träffade mormor på stan och stannade precis utanför en butik med barnkläder. Jag såg en massa söta bodys och började rota runt och leta efter någon fin. Jag tog en ljusblå med bruna blommor på. "Mamma, denhär var väl fin?? Den kan jag ge till Rebecca och bäbisen!!". Mormor och mamma undrade då om det var en kille Rebecca skulle få - med tanke på färgen på bodyn. "Inte vet jag - men det spelar väl inte så stor roll?"
Till slut valde jag en vit body med bruna blommor istället. Då kan ingen klaga och den lär garanterat användas.
Jag gick fram till disken och skulle betala. Affärsinnehavaren undrade om jag ville ha bodyn inslagen. "Ja, tack. Det vore väldigt snällt." Hon slår in den med gult papper och klipper av en bit orange presentsnöre. Då hejdar hon sej. "Är det till en pojke eller flicka??" "Inte vet jag.. de har inte fått den än.. men orange snöre blir jättebra." "Nää, men då blir det grönt istället." !?!?!? Sen när är orange klassat som en "tjejfärg"?? Och spelar det någon roll?? Det är ett paket för tusan. Så länge det är glatt och fint så kan det väl kvitta även om man vore helt insnöad på "rätt färger för rätt kön". Hmpf.
Då jag gått kom jag på vad jag skulle sagt: "Det är en pojke, men föräldrarna är homosexuella så de blir säkert glada över rosa snöre." Wh-tsh.

13 dagar kvar..

Nej fy fan, nu är man ju alldeles sanslöst pepp inför SRF. Jag drömde till och med om resan ner nu inatt - Pedersens mammas kille hette "Oreban". Jag fick ta mej till Lagan för att förfesta i Pedersens mammas hästgård (??) och varken "Oreban" eller Pedersens mamma var hemma. För Pedersens mamma var kabaret-artist och "Oreban" hade tagit med sin son på studiebesök på Aftonbladet. Ehumm..

Plugg

Nu ska jag plugga satan i några timmar och lyssna på Suzi Quatro.
Sen tar jag bussen till Ljungby och "gör stan" med morsan. Man går över stan rätt snabbt i Ljungby, men vi ska fika också.. och så ska jag ha roligt när jag kommer in och hämtar mamma på hennes jobb ty hennes jobbarkamrater är så fördomsfulla (inte alla dock.. men vissa..). Och visst är det roligt att kliva in, vara übertrevlig så de inte vet vad de riktigt ska tycka. In your face. Jag älskar att vara i folksamlingar där flera inte tycker man hör hemma. Jag flyttar mej inte och jag är den jag är.

Dagen

Jag har inte gjort många knop idag. Under den tidiga eftermiddagen blev jag galet trött och la mej på soffan för att ta en powernap. Suzi låg bredvid mitt huvud och jagade sin svans. Det var klor överallt. Då var jag inte så glad. När hon försvunnit så somnade jag.. det blev en två timmar lång powernap - men utvilad blev jag!!

Mina skor kom idag och de är helt underbara. Jag har knappt tagit av mej dem. Sitter perfekt!! Äntligen ett par Iron Fist som passar!! Whoopidooi!!

Bim messade och undrade om hon fick komma på kaffe. Självklart. Hon har ju stående inbjudan hit.
Det var lite skitsnack, kaffe och skratt. Som vanligt - men man tröttnar aldrig!!

Nu har jag Skypat med Linus en snabbis och sagt godnatt. Och de senaste minutrarna har jag roat mej med att göra look-alike bilder på Höglunds pojkvän och mitt gamla ragg. De är, enligt mej, väldigt lika. Dessutom heter de båda Jonas. Jag tror de är tvillingar. Och för de som tvivlat på deras likhet och skrattat åt att jag tyckt att de är lika kan numera bara hålla tyst. Här är bevisen:

Jonas och Jonas; Jonas och Jonas
IN YOUR FACE!! XD

14 dagar kvar!!

Två veckor tills festivalen är igång. 13 dagar tills jag åker ner.
Fan, jag måste nog göra en lista på folk jag ska träffa i år. Det är så många!!

Penelope

Ni har aldrig sett en sötare film. Förutom kanske Mr Magorium's Wonder Emporium.. ;)


Dagens tema är "Austen".

Det är så skönt när man är hemma och kan rota runt bland alla sina gamla filmer. Idag avverkas Becoming Jane och Northanger Abbey.


Facebook som källa och fyllebilder på skolarbeten

Jag tycker det är riktigt bad-ass att ange en Facebook-grupp som källa på en uppsasts och få den godkänd trots lite sura miner. Hahaha =P Annars så gick det inte så jäkla bra på den andra uppsatsen jag skrev.. fan.. jag tror jag avlider.

Jag har inte riktigt kommit igång för dagen än.. pappa gav mej en lapp och tvingade mej gå upp och spela in med webcam när jag sa det som stod på lappen på teckenspråk. Som hämnd la jag in en fyllebild i klippet och sa att vi på fotot var kungarna i baren. Han mailar det till läraren och sina kurskamrater nu. Hihihi.

Vems blogg det egentligen är

Det senaste har jag undrat om min blogg verkligen bara handlar om mej själv längre.. det verkar nästan som att den numera handlar lika mycket om Suzi Q!!
Fast å andra sidan har den alltid handlat om mitt liv och Suzi är en stor del av det nu. Det finns fler som är en stor del av mitt liv (Linus till exempel) - men Suzi är min ständige följeslagare. Den enda gången jag varit utan henne sedan vi skaffade henne var det dygnet jag var i Falkenberg!! Annars har hon hängt på mej överallt och varje dag. Att jag skulle få lite sällskap var anledningen till att vi skaffade henne - och sällskap är hon verkligen!! Sedan jag flyttade till Karlstad är kattskaffandet det bästa beslutet jag och Linus tagit enligt mej.
Suzi kan vara helt galen emellanåt (några gånger om dagen faktiskt), men trots allt bus är hon det underbaraste husdjur jag haft. Detta trots att jag aldrig haft en katt och aldrig velat ha en innan vi skaffade henne. Katter har verkligen en oerhört stark personlighet - och Suzis gillar jag. Lite galen och utflippad men hur snäll som helst. Nyfiken som tusan och en som självklart ska vara med på allt. Mamma säger att det märks att Suzi är fäst vid mej. Så fort jag lämnar ett rum följer hon efter. Annars är Suzi väldigt fäst vid Linus och andra killar. Hon tycker om killar.

Egentligen är det inte alls konstigt att jag skriver mycket om Suzi. Jag pluggar på distans i en stad där jag känner väldigt få. Det blir ensamt. Det är underbart som fan att träffa folk då jag gör det, men då majoriteten av ens vänner är utspridda är det skönt att ha en följeslagare som Suzi. Hon är alltid hos mej - vart jag än är. Hon är en stor del av min vardag och hon är en kompis. Då hon busar skrattar man, då hon sover ler man, då hon jamar svarar man och då jag pratar svarar hon. Då jag gråter eller mår dåligt kommer hon. Då jag ska sova gosar hon "godnatt".
För att vara en sådan som aldrig velat ha katt är jag jäkligt fäst vid Suzi. Jag har alltid trott att det bara varit hundar som gällde för mej - men Suzi inte bara duger - hon är helt fantastisk.

Underbart

En spinnande katt.

Registrerad


Jag har inte kollat innan om Suzi blivit registrerad hos SKK, men det hade hon minsann!! Dock så misstänker jag att hennes tatuering måste bättras på något (svårt att se).
Tror att jag ska chip-märka henne också. Och skaffa en kapsel att hänga i halsbandet.
Nu när man är hemma i Småland är man konstant orolig att hon ska smita (vilket hon redan gjort två gånger - fast hon kom bara utanför dörren).

Snart så!!

Season 4 Trailer

Sötnosen


We go together

Film från i lördags

SchWän och stocken


I början av rundan letade SchWän efter en stock han kunde springa över på. Till slut hittade han en som passade =P Höhöhö!!

Öl- och grillfest 21/5 -11

Tequila revolution (peppar, Jäger, tomat; Kelly sa att de hade något liknande i Finland "Salt, Koskenkorva och magsår")

Party on the patio!!

















Skäralid 21/5 -11 (bildbomb)



























Love


Solo

Det var lite tråkigt att Linus inte kunde stanna härhemma längre. Han åkte ju hem idag och har alltså bara varit här över helgen.
Nu ses vi nästa gång på Sweden Rock. Känns ju skitskumt att inte se sin sambo på så lång tid.
Men det får vara så. Jag är glad att jag slapp tågresan upp till Karlstad idag. Och att jag slipper ta mej ner om två veckor igen.
Jag har i alla fall Suzi-bus här hos mej. Underbar är hon. Och jättebra sällskap. =)

Helgen

Oj jävlar vilket party det blev igår. Roligaste festen på aslänge!!
Jag har tjatat om öl hela dagen - så därför tänker jag ta mej en nu. Efter en så bra helg så blir ölen lite grädde på moset ;)

Pallar inte fixa i ordning med bilderna jag tagit och allt som hände i några inlägg här nu, så ni får se fram emot det i stället.

Öl- och grillfest på altanen!!


Före/efter

Jag tyckte inte Linus smygbild på mej när vi gick ner till byn var särskilt fin först.. dålig hållning och utskjutande haka.. men sedan tänkte jag att allt är ju relativt.
Dessa bilder är tagna med tre års skillnad.

Eftermiddag

Min händige man är hemma med nyinköpt paketkärra inför SRF.
Vi fikade innan, mamma och pappa fixade så Suzi kunde springa runt i trädgården fastknuten vid ett träd och sen gick jag och Linus ner en runda till byn.





Väntan..

Idag har jag skrivit mitt första delprov i kursen jag läser samt skrivit lite på insändningarna.. går inget vidare..
Linus kommer hit snart - pappa fick hämta honom från tågstationen i Halmstad som omväxling. Och då de är här ska jag ta mej en efterlängtad öl (som de kommer med, så jag kan inte ens försöka tjuvstarta).
Nej, nu ska jag plugga lite till och göra mej i ordning till ljuv musik.

Bastubad

Det som ger lite vardagslyx då man är hemma hos morsan och farsan är att de har bastu!! Jag satt precis där och läste igenom en gammal Illustrerad Vetenskap och svettades baken av mej, men nu känner jag mej smal och smärt igen XD Nää, men det är jäkligt gött med bastu och jag brukar allt utnyttja det några gånger då jag är hemma.. Man får ju passa på^^

Nu tänkte jag läsa lite (har börjat på Definitely Dead, C. Harris - sjätte boken i True Blood-serien..)

Vad tittar du på, Suzi??



Teenage lobotomy

Jag älskar Iron Fists skor. De är helt underbara!! Jag har ett par pumps av Love Kills-modellen som jag tänkte lägga ut på Tradera såsmåningom eftersom skorna helt enkelt är för stora för mej - trots att jag lagt i kuddar i dem. Jag brukar ha storlek 42 i skor - men ibland har jag 41, vilket är fallet här.
Jätteledsen har jag varit över att ha ägt ett par Iron Fist-skor som varit för stora och att jag inte haft råd att köpa ett par nya i rätt storlek. Men nu jädrar!! Jag hittade ett par gulliga ballerinaskor av Teenage Lobotomy-modellen i strl 41. Jag funderade i fem minuter och mer behövdes inte innan jag klickade hem dem för ynka 200 spännos!! Som hittat. Och skulle de inte passa nu så kommer jag nog hänga mej eller något.. skor är alltid ett problem för mej.. speciellt då man har fötter som Hagrid. XD

Soligt

Det blev allt fint väder idag i alla fall. Så morsan tog med Suzi ut i trädgården och jag fotade lite.




En koja

Idag är vädret hur tråkigt som helst. Kallt, regnigt och blåsigt.. så idag blir det nog inte en tur ut med kopplet.
Men man kan ju ha det mysigt inomhus också. Suzi älskar att ligga under täcket i sängen på morgnarna och ibland annars också. Så idag kastade jag mitt knöliga täcke (ja, jag vet.. det ser helt tokigt ut) över soffan så det blev en koja med ingång och lite mer utrymme i.. för det är ju jättejobbigt att ligga med ett täcke över sej - men inte lika jobbigt att ligga med ett täcke en bit ovanför sej. Simple fact.
Suzi sprang in i kojan direkt och har inte lämnat den än. För tillfället sover hon. Mys.

Sover.. som sagt..

Grooveshark

Efter att ha varit seg ett bra tag så har jag äntligen skaffat Grooveshark. Jag vet inte vad jag tycker än - men det verkar faktiskt väldigt bra för att vara en gratis-tjänst. De har mycket musik och det är ju bra för mej som lyssnade upp mina Spotify-timmar under bara någon dag. Hmpf.

Idag skriver jag på veckans insändningar. Än så länge går det bra, men jag har ju ingen vidare lust att plugga fortfarande.. men men.. en uppgift ska jag väl klara av idag.^^

Jonas länkade på Facebook till en av hans låtar och jag tyckte den var så bra så ni får den här också.

Jonas Birgersson - Call the night by jonas-j-dawg-birgersson

Bra kväll

Jag har haft en kanonkväll med Bim =) Blir nog några fler sådana kvällar nu när jag är hemma i Småland så länge. Dessutom kanske jag skulle agera sminkmodell hos hennes kusin. Schpännande!!
Vi fick världens bästa idé också. Därför söker vi nu en riktig Harry Potter-nörd runt Strömsnäs över 18 år för diverse experiment med intresant och bestående resultat. Eventuella kostnader täcker vi. ;)

Snart kommer Linus hem och då blir det väl ett kvickt samtal på Skype innan jag kryper i säng. För huu vad trött jag är!!

Ps: Det är inte bara jag som promenerar med Suzi i trädgården fick jag reda på idag. Pappa var så nyfiken att han inte kunde hålla sej och begav sej minsann ut en runda. Måste sett väldigt roligt ut. Jag kan inte föreställa mej det ens.

Elfsborgs gamla fästning

Klassiker!!

Finbesök

I eftermiddag kommer världens bästa Bim hit på kaffe och skitsnack =)

Photogénique


Promenad

Jag var allt ute med Suzi en runda idag också. Och idag var hon inte lika rädd och betydligt lugnare än igår!!
Men vädret är riktigt tråkigt idag, så det blev bara en snabb runda då det var uppehåll och solen skymtade fram. Suzi var lite besviken när vi gick in igen - men jag började frysa för mycket.
Kanske blir en runda imörra också. Vi får se.

Detdär om hundar..

Det pågår en diskussion hos Ladydahmer nu om hundar och i synnerhet kamphundar. Jag är ingen expert på detta område, men jag kan inte tänka mej att man kan påstå att någon ras är sämre än en annan. Det beror på hunden - men framför allt människan bakom hunden.
Som hundägare måste man ju veta vad det är man ska kunna hantera - och verkligen lägga ner tiden som krävs. Man kan inte vara lat då man uppfostrar en hund. Och det spelar ingen roll vilken ras det är - alla hundar kräver tid och tålamod. Sen tror jag att det finns hundar - precis som människor - som aldrig kan bli "vettiga". I dessa fallen är den hunden som helt enkelt inte fungerar. Men i alla andra fall så tror jag att med rätt ägare kommer hunden fungera utmärkt både som sällskap och bland folk.

Men att säga att "så skulle min hund ALDRIG göra" köper jag inte. Även den snällaste hund kan få spel.
Ett exempel: En vän till mej hade en helt underbar hund (inte en kamphund utan en "familjehund"). Den var hur snäll som helst. Men en dag hörde hon sin tvååriga dotter skrika och när hon kommer in till sin dotter i rummet jämte hade hunden huggit henne i huvudet så skinnet i pannan hängde ner över ena ögat.
I efterhand misstänkte de att dottern petat hunden i ögat eller dragit den i svansen eller något - så den blivit provocerad. Mycket möjligt - men en hund som huggit en gång kan man, enligt mej, aldrig mer lita på. En sådan hund skulle jag varken behållt eller gett till någon annan. Det gjorde inte min kompis heller - de avlivade den påföljande dag. Jättesorgligt, men skulle den levt hade den kanske utsatt någon annan för fara - och det hade man väl aldrig velat ha på sitt samvete?

Jag tror man kan lita på sin hund till en viss gräns - men som hundägare måste man ändå ha konstant koll på sin hund då man är ute och alltid ha den kopplad.
Då jag och Sandra var och fikade förra veckan i en park i Karlstad var det flera hundägare med flera hundar okopplade. Bara för att det är ett "lugnt" område kan man inte släppa hundarna. Folk låg och solade och satt och fikade där!! Jag tyckte det var väldigt obehagligt - även små hundar. Jag vill inte att de ska springa fram till mej där jag sitter och äter kakor och försöker ha en lugn stund.

Senast jag åkte till Falkenberg och satt och väntade på tåget i Göteborg kom det en tjej gående med en mindre hund (vet inte ras). Och plötsligt sprang en koloss till hund fram (vet inte ras där heller - men den var mer lik en björn än en hund). "Björnen" hade inget koppel och skällde något förbannat. Ägarna stod tio meter bort och rörde sej inte ur fläcken utan bara ropade på den - vilket inte gjorde någon nytta. Tjejen blev skiträdd och då hunden försökte gå mot hennes hund sparkade hon till den store. Det låter hemskt (och såg hemskt ut) - men vad skulle inte du göra om en okopplad stor hund försöker hoppa på dej och din egen hund?? Och "björnens" ägare borde fan inte ha hund. Okopplad hund på en tågstation?? Okopplad hund på en av Sveriges största tågstationer med hur mycket folk som helst?? En okopplad hund som de uppenbarligen inte kan kontrollera?? En okopplad hund som rusar fram till folk utan att de bryr sej?? Nej fy fan. Sådana människor ska inte ha hund. Man kan aldrig lita på ens hund full ut. Och även om du litar på din hund så finns det andra som inte gör det - så ha vett nog att ha den kopplad!!
Hunden skadades inte av sparken då det inte var en hård spark - men seriöst.. vad hade inte ni gjort om en stor, läskig hund sprang fram mot er?? Jag klandrar henne inte - även om det inte var hundens fel.

Har man sin hund hemma ska man inte behöva ha den kopplad om den inte är en sådan som smiter. Och ska man ha hunden fri i sin trädgård kanske man borde sätta staket runt gården - så man verkligen markerar gränsen.
Då jag var liten hade vi en Golden. När jag var riktigt liten bodde vi på en bondgård utan några grannar och utan staket. Det är ju en sak - så länge hunden håller sej i närheten och inte springer iväg. Men då vi flyttade till Strömsnäs fanns staket runt huset och vi satte upp grindar för infarten. Den lämnade inte gården och brydde sej inte om förbipasserande.
Lina, som hunden hette, fick allt stå ut med en hel del. Hon blev utklädd konstant av mej och brorsan och Dan friserade den ibland med sax (tack och lov klippte han bara pälsen). Lina var en kanonhund - men även en kanonhund bör man hålla ett öga på. För även den snällaste hund kan få spel.

Pappa är en sådan som älskar hundar. Hittar han en bortsprungen hund tar han hem den, ringer polisen och erbjuder sej att passa den tills ägaren hört av sej. Jag har väl tyckt att det varit lite läskigt med främmande hundar i huset ibland - men vissa av dem var helt underbara. Jag kommer ihåg en fullvuxen Newfoundland som hette Moses (fick vi reda på senare) som trodde han var en knähund. Han var riktigt lat och tyckte om att ligga framför toadörren så man fick dra upp den - för han vägrade att flytta på sej. Vi hade honom i några dagar innan det visade sej att det var en jobbarkompis till pappa som bodde två och en halv mil bort som var ägaren XD Sen jag träffade Moses har jag varit helt förtjust Newfoundlands och jag hoppas kunna skaffa en i framtiden.
Men jag har aldrig varit med och uppfostrat en hund och den enda hunden vi faktiskt har haft var Lina. Jag är alltså ovan vid hunduppfostran. Den dagen jag skaffar hund tänker jag ta all hjälp jag kan få och skriva gå med i en hundbruksklubb - för att verkligen få råd och medel för min uppfostran.

Slänger in en bild på Wilma - min kusins hund som jag passade en hel del förr. Wima är en jaktlabrador som kräver motion och ett stadigt grepp - då hon drar något fruktansvärt så fort hon får upp ett spår.
En gång då jag var ute och gick med Wilma följde två killar efter mej i flera kvarter. Jag vart skiträdd, men kom på att om man ropar "turist" så skäller Wilma. Så jag ropade, hunden skällde och killarna försvann. Wilma är en snäll och trevlig hund, men hon kan också vara en riktig tuffing när det behövs.
Och den gången var jag riktigt glad att jag hade en hund i koppel som kunde säga ifrån och skrämma bort killarna som följde efter mej. Vem vet hur det gått annars?? Men hon skällde för jag bad henne. Min kusin, som är duktig med hundar (och djur överlag), har uppfostrat henne väl.

Mini Miss UK

Det har varit mycket snack det senaste om dendär subban som gav sin åttaåriga dotter botoxinjektioner. Nu hade tack och lov ungen blivit omhändertagen. Fan vad sur jag blir över sådant. Skönhetsideal för barn. Och dessutom dessa förbannade skönhetstävlingar.
Kom ihåg att det gick en dokumentär om Mini Miss UK på TV för ett bra tag sedan. Hittade den på Tuben och tänkte lägga in den här:
Något jag tycker är anmärkningsvärt är att Sashas mamma tycker att de andra barnen ser ut som dragqueens och att hon aldrig sett så mycket smink på någon förut. Dessutom låter hon sin dotter bestämma om hon vill medverka eller inte och hon kämpar röven av sej för att hennes dotter ska få göra det hon vill.
Dessutom är Sasha väldigt ödmjuk och tycker inte att det är så viktigt att vinna - men hon vill vara med och hon gör det för sin egen självkänslas skull.
Det finns inget försvarbart med skönhetstävlingar för barn, men om någon ställer upp i dessa tävlingar av en "rätt" anledning så vore det väl Sasha i så fall??






Grattis

Idag fyller min vän Sven år. Sven lärde jag känna då jag började gymnasiet. Jag umgicks inte direkt med min klass, utan med Frida (Svens nuvarande flickvän), Rebecca och Monika från BF. Vi drog på fester ihop ibland och på en av dem var Sven - som jag aldrig pratat med innan. Han kom fram till mej i alla fall och sa "Det är du som är Emelie som ritar när du inte har annat för dej.." Emelie var mitt namn då och Sven hade sett mej där jag satt med ritblocket i högsta hugg i korridorerna.
Vi träffades väl mest på fester då, men idag ser jag honom som en av mina bättre vänner - även om vi inte umgås jättemycket numera (men vi ska träffas på lördag kväll och eventuellt göra en utflykt till Skäralid tidigare på dagen).
Sven har alltid varit bussig mot mej och alltid varit där om jag varit nere över något. Och har det varit konflikter mellan mej och några andra av hans vänner så har han varit opartisk - men stöttande då han lånat ett öra eller sagt några uppmuntrande ord. Precis som en sann vän ska vara.
Grattis på fö'lsedagen!!


Tävling

Det är inte ofta jag tävlar om något - men för en gångs skull gör jag det. Brandos.se har en tävling där man kan vinna 40 par skor. Jag behöver inte så många skor kanske - men de har riktigt snygga Iron Fist-skor bland annat som jag varit sugen på läääänge.
Kika in och var med i tävlingen vetja!!

Fan vad jag skrattade

Förklaring: I idéboken läser Jesper Rönndahl upp dåliga idéer till sketcher han haft och förklarar dem.. detta var nog den bästa någonsin XD

Myspys och en upphängd tavla

Här har jag suttit nästan hela dagen. Morsan är så stolt över vardagsrummet nu - och det ska hon väl vara?? Jag var lite skeptisk till allt det vita innan, men det blev riktigt bra (och det blev ju faktiskt inte så vitt som jag trodde).
Dessutom har hon hängt upp min tavla som hon köpte av mej för två år sedan. Det var väl på tiden.


Dirty old town

Det är allt gött att vara hemma i Småland igen. Det blir ju inte så ofta - men denna gång är jag här för en långvisit.
Imorgon tänkte jag ta lite kontakt med omvärlden igen - kanske försöka få hit Bim på kaffe till exempel. Jag saknar våra kaffedejter. Och på lördag blir det grillparty på altanen med en massa goa vänner. Kommer bli hur najs som helst.

Tankar om dagen och lite smygreklam

Jag och Suzi var bara ute en liten stund idag. Det var ju första gången hon var ute och hon var väldigt nyfiken och rätt orolig. Men det var riktigt kul!! Är det fint väder imorgon kanske jag tar ut henne en runda också.. då kanske hon vågar gå till framsidan av huset också =)
Men kopplet och selen funkade fint. Kopplet var lite kort - men utmärkt såhär i början, när man lär henne att gå kopplad och vill ha bra koll på henne.

Annars ikväll (och idag) har jag glott på Vampire Diaries som faan. Pluggeriet har det gått sådär med. Jag ska ta ett krafttag nu och fixa den förbannade insändningsuppgiften. Sen kommer väl Linus hem från jobbet så vi ska Skypa en skvätt.

Jag måste göra lite smygreklam också angående Suzis koppel ;) Detta var andra gången jag beställde kattgrejer från Kattfamiljenshop.se och de är jättebra!! Supersnabba leveranser och väl packade varor. Dessutom säljer de riktiga grejer - de vet vad de säljer och de kan detdär med katter.
Förövrigt driver ägarna också Kattfamiljen.se - en blogg om deras liv med fem katter och jättemånga tips för kattägare. Då vi skaffade Suzi hade man jättemånga funderingar och frågor - och man hittade mycket info på denna blogg. Och då Suzi hade navelbråck och jag inte visste vad det var så mailade jag Heidi, som driver bloggen, och undrade om hon visste vad det kunde vara. Här fick jag (till skillnad från alla andra jag mailade) svar. Dessutom svarade hon snabbt. Hon visste inte vad det kunde vara för "bula" Suzi hade på magen - men ville gärna höra vad det var när vi kollat upp det. Så efter vi varit hos veterinären svarade jag igen och hon var glad att jag svarat - eftersom hon helt uppenbart är väldigt intresserad av katter och mån om dem - även de som inte är hennes egna. En sann kattvän.
Kattfamiljenshop.se rekommenderar jag verkligen för de som ska köpa kattgrejer och om man vill veta något om katter ska man absolut kolla in bloggen - där man hittar massor av information. Och hittar man ingen info så skadar det ju inte skicka ett mail - för man får svar.

Premiärturen

Jag låter bilderna tala för sej själva.




Soffhäng i Småland


Plugghörnan

Jäklar vad jag sov länge och gott idag!! Är väldigt seg, men klunkar kaffe (svart som omväxling) för att bli lite piggare.
Ska strax börja plugga, vilket känns väldigt motigt =/

Dumheter - brorsan i ett nötskal..

Men rätt kul var det ;)


I Småland

Resan till Småland gick bra. Suzi vart lite oroligare än vanligt dock och jamade en hel del.. dessutom kom det rätt ofta ut en klobeklädd tass från transportburen som högg tag i en.
På båda tågen jag åkte hamnade jag vid ordbajsande resenärer - jäklar vad alla skulle prata med mej!! .. men de var allt trevliga =)
När jag kom hem sen så orkade jag inte blogga. Det var så mycket härhemma. Massor att prata om, god mat och rödtjut. U2-konsert i DVD:n och Gin och Tonic.
Jag hade ju inte sovit så mycket natten mellan fredag och igår så när jag la mej (redan vid midnatt) somnade jag som en stock.
Och imorgon gick vi upp rätt tidigt - för jag och Dan skulle dra med mormor och fika. Vi hämtade henne i Ljungby och åkte till Öhrs Lantcafé. Vi hade aldrig varit där innan - men jag lyckades guida oss dit med en dålig karta. Väldigt mysigt fik.
Sen drog vi hem till mormor igen och fikade en gång till XD

Nu är vi hemma igen och jag sitter och kompletterar en insändning.. men jag är fortfarande helt slut och det känns inte särskilt produktivt så jag ska dra med morsan ut på en promenad senare. Skönt.

Slänger in en bild från Suzi på resan igår. Stackarn var så orolig hela resan och blev rädd så fort någon kom med en rullväska.. hon for runt i buren så hon rafsade bort handduken som hon skulle ligga på och ville inte äta någon godisbit heller. Idag har hon tydligen legat och solat på altanen hos mamma och pappa hela dagen, så hon har allt funnit sej härhemma rätt snabbt.


Packar

Di Leva var kanonbra!! - Som förväntat ;)

Nu ska jag bara packa klart och sedan nana. Fan vad tung min väska kommer vara. Problemet med att resa med katt är att det ju faktiskt inte bara är katten som ska med. Det är också alla tillbehören^^ Och mamma och pappa har ju inte katt - så jag får ta med mej kattlåda, klösbräda, några leksaker, mat, filten som luktar hemma och blaha blaha. Hon ska ju vara i Strömsnäs i nästan en månad - så grejerna hon behöver är inte direkt få.
Lösningen är att Linus får ta med lite fler grejor till mej då han kommer ner om en vecka. Så jag har kläder på kroppen liksom. XD

Jag får lägga på ett kol här. Ska upp runt 6 -halv 7 imorgon bitti. Ugh.

Hemma från stan

Det blev en tur på stan idag i alla fall!! Ett par jeansshorts, ett linne, tre par tights och parfymen jag suktat efter så länge inhandlades.
För en gångs skull undvek jag Systembolaget.^^

Nu ska vi käka väldigt snabbt och sedan dra bort till CCC och se Di Leva (som självklart snurrar i skivspelaren redan nu).

Idag ska vi se Di Leva


Kronborg

Sitter och skriver på skolarbetet.. får se om jag hinner gå till stan. Hoppas hoppas!!
Just nu skriver jag om hur Östersjön har påverkat norden och har precis avhandlat Öresundstullen-Hansan-Kalmarunionen. Skrev en skvätt om Kronborg där med eftersom slottet i allra högsta grad har att göra med det.

Yeah, there it is.. Det är förövrigt på Kronborg som Hamlet utspelar sej.
Bild tagen av mej med öl i hand på skolresa. (Ja, den ölen hade jag tjatat som fan för.. är man i Danmark ska man väl ändå ta en øl?? Simple thuth.


Keep on running


Plugg, plugg, plugg..

Linus är hemma igen, men han gick och la sej bara några få timmar efter att han kommit hit.. han ska nämligen upp och jobba tidigt imorgon bitti.
Själv har jag pluggat lite, men det går la sådär. Jag tror jag ger upp nu och kollar lite på Vampire Diaries innan jag somnar.
Jag hade hoppats på att kunna gå in till stan imorgon, men med rätt mycket kvar att göra på veckans skolarbete så vet jag inte om jag kommer att hinna. Typiskt. Jaja, vi får se. Jag kämpar på som fan imorgon förmiddag och förhoppningsvis hinner jag med stan.


Imorgon är det fredag!! Mhmhmh!!


Har precis samtalat med min käre bror..

.. bara såntdärnt skitsnack.. alltid roligt då man väl pratar med honom (blir ju inte alltför ofta..).
Han gjorde sej i ordning för studentfest och då han stod framför spegeln utropade han (så jag hörde i telefonen): "Är jag snygg eller vad!?"
.. studentfesten hade temat "Universum" så brorsan snurrade in sej i plastfolie för att föreställa ozonlagret.. hett..

Ugh.

Ännu en uppgift på insändningen klar. Och fasiken vad det tar emot att plugga just nu. Så jag fortsätter om någon timma och diskar sålänge.. fast det tar också emot.. men med lite musik ska det nog funka.

Thunder

Det åskar och regnar lite varstans i landet och det verkar inte bli bättre här. Det är mörkt och mulet som tusan och blåser en massa. Men jag tycker det vore skönt med ett riktigt oväder nu - allt för att få bort den torra luften och hettan. Det vore uppfriskande alltså.
Hela eftermiddagen har jag pluggat (skrivit på veckans insändning) och är nästan klar med en uppgift av tre.. Tror dock att jag behöver ta det lugnt nu och ge upp för dagen. Jag är seg och trött.

Att skämma bort sin katt

Det är inte ofta jag och Linus skämmer bort Suzi. I början vart det lite - men då ville man ju hitta leksaker som passade och fina och onödiga grejer (soffan till exempel.. En helt egen liten soffa till katten - men den har hon ju faktiskt börjat använda nu).
Nu när man har allt man behöver är det ju egentligen bara leksaker hon tycker om och tar sönder man ersätter. Med selen och kopplet jag köpte så beställde jag också två fjädervippor (som hon är helt galen i, men som tyvärr gick sönder på tok för fort).
I matväg skämmer vi inte bort henne heller - hon äter torrfoder. Men jag har en teori att man inte bara kan leva och må bra på en sak + vatten hela tiden. Tänk om vi människor bara åt lasagne och drack vatten?? Nää.. Jag litar inte på att det är 100% av näringen och vitaminerna en katt behöver i en påse torrfoder. Därför köper vi någon gång i månaden burkmat åt henne (bara några få burkar för att bryta av mot torrfodret; min vän Julia i Falkenberg kallar detta "gosemat"). Vi ger henne aldrig av vår mat (förutom osten) eftersom mycket av vår mat inte är bra för katter. Mamma hade inte hört på maken då jag berättade att potatis inte var bra för katter - då mamma och pappa hade katter då jag var liten fick de minsann potatis!! Nej, det kanske inte är jättefarligt - men varför riskera det??
Dessutom köper vi någon gång i månaden en liten flaska kattmjölk - fullt av vitaminer och Suzis päls blir extra mjuk och fin av den.
Grejen med maten är ju att inte vänja henne vid "gosemat" och mjölk så hon blir kräsen. Men någon gång ibland får hon det - för vi vill att hon ska må bra.
Men att skämma bort sitt djur ibland gör alla. Så länge det inte blir en vana så (och det gäller ju egentligen oss människor med). Och idag var en sån dag då jag skämde bort vår katt lite. Hon fick en godisbollsleksak. Och hon tycker mycket om den!! ;)

Suzi ska få gå ut!!

Nu har jag beställt ett koppel till Suzi. Kändes som att det var hög tid för det (de säger ju att ju äldre de blir - ju svårare att lära dem gå kopplade).
Blev lite osäker på spännena på detta eftersom jag tyckte de liknade de hon hade på halsbandet (vilket hon får upp hela tiden när hon busar) - men efter lite närmare granskning var det inte samma.
Och ja, koppel+sele var väldigt billigt (det ser ju billigt ut), men vi vet ju inte om hon kommer att trivas utomhus i koppel^^ Onödigt att lägga en massa pengar på första kopplet då.
Nej, lära henne gå kopplad och sedan eventuellt införskaffa något bättre om hon trivs med det.

Nu när det blir varmare tycker jag lite synd om Suzi som är innekatt. Många katter funkar jättebra inne - men jag tycker väl ändå att katter ska få möjligheten att gå ut (om man kan).
Här i stan vill jag inte gå ut med Suzi längre än på gräsmattan bakom huset.. men kopplet kommer att komma hem till Småland nu, så jag kan gå runt med henne lite där och försöka lära henne i vår stora trädgård i lugn och ro =)

Chock

Jag är i chocktillstånd och det känns som att en stor sten lyfts från mitt bröst. En stor del av mej vill bara lägga om mitt liv helt och den andra vet att inte så mycket kommer att ändras ändå.
Men fan vad gött att slippa oroa sej ett tag framöver!!

Brorsans studentinbjudan

Brorsan tar ju studenten i år. Men jag kan inte närvara - för då sitter jag göttigt onykter i någon brassestol i Sölvesborg. XD Dan skickade i alla fall en inbjudan till mej med mailen och sa att jag ju kunde få en trots att jag inte kunde närvara.
Och ang MacGyver (för de som inte vet) - brorsan la ju till det namnet i vintras. Så nu står det inte bara hans gamla namn på körkortet - utan även MacGyver. ;)

Funderingar inför lördagens resa..

Idag har det varit alldeles sanslöst varmt. För varmt för att plugga - så jag sitter och läser nu (eller ja, tar en paus för tillfället då men..).
Suzi har varit helt utslagen hela dagen också. Bara sovit. Jag var lite orolig att hon inte skulle få nog med vätska idag så jag ställde ut en extra vattenskål i vardagsrummet och har säkert bytt vatten 25 gånger!! Men hon är vettig nog att dricka mycket när det är varmt - så jag bör nog inte oroa mej så mycket.
Jag hoppas inte det blir för varmt då vi åker hem på lördag. Kan ju bli jobbigt. Någon som har några tips på att resa med katt i bur (som man inte kan ta ut henne ur när vi åker) och vatten på tåg?? Vattenskål i buren vore skitsvårt eftersom hon far runt som en tos första tio minuterna (sen blir hon lugnt). Att öppna en snabbis för att sticka in en skål skulle inte funka eftersom hon försöker smita och om hon får stanna i buren far hon runt igen. Vore det inte skitsmidigt om katter kunde dricka vatten på samma sätt som gnagare?? Ni vet såndär flaska man hänger på gallret till sin kanin??
Oroa sej i förskott för saker som dessa är bara nyttigt. Och trots att man inte kan lita på vädret finner jag i alla fall lite ro i att det ska bli mellan 9-13 grader + då jag reser på lördag.

Slö katt.

Hemma igen!!

Jag och Sandra tog en filt, handlade lite fika och gick ut på en ö i älven här och satte oss. Soligt, fint och riktigt trevligt. Jag oroar mej lite för eventuell solbränna, men det får man väl ta i så fall.
Nu är jag hemma igen och har gosat med Suzi en stund.
Suzi tycker inte om att bli fotad egentligen.. När kameran åker fram ser hon alltid sur ut alt. tittar bort.. men här kommer två bilder på sunkiga jag och sura Suzi i alla fall.

Beast of Burden


It's so green - I'm gonna die!!

Grönskan är det jag tycker bäst om med våren. Då allting blir som grönast - då precis allt slagit ut!! .. sen går ju dendär gröna färgen tillbaka lite och det är inte lika fint.
Men detta är tiden jag tycker bäst om på våren. Och för en som suttit inne och pluggat i flera månader och blivit deprimerad av att titta ut i samma gråa trädgård så är detta hur underbart som helst.
Jag sov länge idag - men det gjorde inte så mycket. Dricker kaffe och ser fram emot att hitte på något ute med Sandra idag.
Suzi tycker också om grönskan.. men mest fåglarna..

Ensamt

Precis som jag sa att jag skulle så känner jag mej väldigt ensam ikväll. Suzi har varit bra galen en stund, men nu har hon lugnat ner sej.
Jag slötittar på Vampire Diaries och känner att jag ätit onyttigt hela dagen. Inte nog med det - jag har druckit några folkisar på det. Ugh.
Nu ska jag i alla fall göra mej i ordning för sängen. Krypa under täcket med en kopp te och min bok.

Imorgon ska nog jag och Sandra hitta på något. =)

Godmorgon!!

Suzi har slappat några timmar. Men nu är hon vaken igen. ;)

Jag kollar på film.


För två år sedan:

Ibland får jag för mej att kolla bland mina bildmappar vad jag gjorde på samma datum något annat år.
Den nionde maj 2009 gick jag på Löfta. Det var bara elva dagar innan vi skulle sluta skolan och mina kompisar hade kommit upp till Åsa över helgen.
På fredagen hade vi gått ut i Göteborg och på lördagen skulle vi festa på skolan.
Morgonen började med en promenad till ICA för att köpa frukost. Vi orkade dock inte ta med oss den tillbaka - utan åt på gräset utanför affären.
Sen fick vi tjejer dra in till Kungsbacka och gå på systemet - eftersom allt vi skulle dricka under helgen nästan tagit slut föregående kväll (som vanligt)..

På kvällen grillade vi hos mej och Marie ute på Kobbarna och mot kvällen kom det andra från skolan.




Avslutningsvis badade vi i havet.. - men det får ni inte se bilder på ;) Förövrigt är det därför idag exakt två år sedan jag badade senast.

Knäppa katter får roa sej själva..


Vänner

Det ska bli lite skönt att åka hem till Småland på lördag. Jag saknar både min familj och mina vänner därhemma - väldigt mycket.

Pride and Prejudice

Jag sitter och nördar framför Stolthet och Fördom. Det är vid sådanahär tillfällen jag ger näring åt min romantiska sida och blir alldeles till mej då Mr Bingley bad Jane Bennet om de TVÅ FÖRSTA danserna!! Wohooo!! - och rodnar något fasligt.. Jo, men ungefär XD Jag kan nästan alla replikerna (i versionen från -95 följer de ju faktiskt boken rätt bra också) och bara ÄLSKAR det. Jag är en riktig sucker för kostymdraman och 1800-tals-romaner.

Språkpolisen

Linus brukar säga att jag är en språkpolis eftersom jag rättar honom hela tiden då han säger fel. Men att jag rättar honom är nog bara för att det är han. Annars brukar jag bara fnysa till då någon säger att någon "tog självmord", att de skärde löken eller skriver att de har huvudverk och dylikt. Men snälla - lär er stava till "inspiration".
Jag läser ofantligt många bloggar och flera av dem vill visa bilder på outfits, drömkläder, inredning - whatevah och skriver "Insperation" som rubrik. Det finns ingen jävla "e" i "inspiration"!!

Ja, jag stavar också fel ibland eller använder fel form av ett ord - men "inspiration" är uppenbarligen ett ord som bloggvärlden håller på att förgöra.

I N S P I R A T I O N

Gräsänka igen

Nu är jag gräsänka tills på torsdag kväll. Linus är i Vänersborg och ska spela in en massa med Trial till kommande skivan.
Så ja, det är jag och Suzi hemma. Skönt att slippa vara tre i 120-sängen och skönt med lite lugn och ro - dock kommer jag tycka det är ensamt imorgon eftermiddag (som vanligt).

Ikväll ska jag dricka några folkisar och se på serier i alla fall. Bara slappa.

Farsan

Idag blir min käre far 49 år. Grattis till honom =) Pratade snabbt med honom i tele idag - vilket jag ansåg vara bättre än brorsans grattis-sms vid halv 7 imorse^^ Men det blir väl till att gratulera honom lite ordentligare nästa helg då jag åker ner.
Ett år kvar tills nästa kris då. Det var inte så farligt när han fyllde 40 - men 45 däremot!! Ojojoj. Det var en tuff tid för oss alla.

Vad som hände igår

Det var en riktigt trevlig kväll igår. Maten var god och sällskapet bra.
När vi kom hem tog jag ett glas vin, pojkarna drack öl och så lyssnade vi på Beatles. Sen skulle jag och Maggan ut för kvällens sista cigg. Grannen kom precis med sitt ragg och vi stod och pratade. Så blev jag yr och konstig i kroppen så jag sa att jag måste in. När jag kom fram till ytterdörren så föll jag bara ihop - och svimmade. Jag kommer inte ihåg någonting förrän jag sitter på golvet inne på toaletten och Linus ger mej ett glas cola.
Grejen är att det är inte första gången jag svimmar sådär. Det händer några gånger om året. Men så otroligt pinsamt när det händer framför folk. De hjälpte mej ju - och det var ju jättesnällt av dem (fast Maggan sa att de alla blev mest rädda), men som sagt väldigt pinsamt.
En gång gick jag på utbildning på Sterling hemma (inför sommarjobb) och under en rast mådde jag dåligt och trodde att jag skulle spy. Men när jag kom till toaletten så trillade jag ihop istället - och slog i ögat i handfatet så jag fick en fin blåtira under dagen..
Morsan ringde innan och undrade vad som hände igår egentligen - och hon kom ju ihåg första gången det hände då jag var åtta och vi var ute på byn då det var en massa jippo. Jag seglade ner där och mamma och pappa fick bära mej. Hon tyckte att jag skulle kolla upp det om det hände oftare (och när jag efteråt snackade med pappa så tyckte han att jag skulle kolla upp det direkt).
Grejen är att jag sökt läkarhjälp för detta innan - men fick som svar att det var migrän (!?!?). Jag har migrän i vanliga fall och jag är tämligen säker på att det inte är migrän^^
Jag sökte dock aldrig efter ett andra utlåtande..
Folk har lite olika teorier om varför jag svimmar (med folk menar jag folk som är lite mer kvalificerade att ha en rimlig tanke om vad det kan vara - folk inom vården). De två starkaste teorierna är epilepsi eller lågt blodtryck. Epilepsi kanske låter konstigt - men anfallen ser ju väldigt olika ut beroende på hur epilepsin ter sej. Lågt blodtryck är inte alls en omöjlighet annars.

Jag har min förbannade läkarskräck, men jag kanske söker hjälp ändå. Man vet ju aldrig.

Bilder från igår





...

Pinsamt att svimma framför svärmor och grannen + ragg.. men nu mår jag bra igen!! Tvingade Linus att springa upp till grannen och tacka för hjälpen XD Men ja, pinsamt.. får fundera ut hur jag ska tacka grannen imörra.

Dagen

Så, nu har vi "gjort stan" med svärföräldrarna. Blev inte mycket handlat, men jag fick i alla fall tag i en stor, plommonlila sjal på Åhlens för ynka 50 kronor!! Nöjd.
Nu är vi hemma igen och har ätit lite. Pingen och Maggan sover middag för tillfället.
Träffade grannen nyss som tänkte dra ut på gräsmattan och göra lite yoga (han var lite orolig för kladdkakan han ätit på stan). Han undrade om jag inte ville vara med med ciggen i handen där XD Nää. Men testa yoga hade jag nog gärna gjort någon gång.
Vi har riktigt trevliga grannar här (även om vi knappt vet vilka de är - grannen i fråga här är den enda vi vet vad han heter) och de stannar alltid och pratar en snabbis. Vore kul att hitta på något tillsammans någon gång - det är ju faktiskt bara yngre i huset.

När svärföräldrarna vaknat igen så ska vi fika en snabbis och sedan in till stan igen - vi ska ju äta på Harry's ikväll!!

Fullt upp

Linus föräldrar är här och vi har haft en trevlig kväll. Det blev pizza och Burke and Hare.
Imorgon ska vi upp tidigt och gå på stan och sen är det fullt upp resten av dagen. Så jag ska nana om en stund.

Eld i baken

Linus har stuckit till sin arbetsplats för att göra drogtest inför sommarjobbet (ironiskt nog var han på väg att öppna en öl igår efter allt städande - men kom sedan på vad han skulle göra idag och beslutade sig för att det inte var värt det).
Själv sitter jag och dricker kaffe - och när jag gjort det kommer jag jävlar få eld i baken. Jag ska plocka lite i kylen, diska, plugga och räkna kvitton (ja, Linus och jag har verkligen en delad ekonomi; högen börjar bli stor nu). Jag måste göra i ordning mej själv också innan Linus föräldrar kommer.

Så jäkla kul!!


Divan


Klart ni älskar att se bilder på min katt!! ;)

Lite ditt och datt.

Insändningsuppgiften är ivägskickad.
Nu är det bara närvaron och ett kapitel kvar
av veckans studier. Känns skönt att vara klar
med den stora biten i alla fall.
Idag har Linus gjort ett hästjobb med städningen
av lägenheten (jag har pluggat) och här är
verkligen jättefint (renlighetsmässigt..; jag är
inte jättenöjd med inredningen.. vi har helt enkelt
inte råd att få till det snyggt än..). Imorgon blir
det bara lite småfix innan svärföräldrarna kommer.

Såattehm.. jag tänkte bara sätta mej och läsa
några sidor i min bok nu och sen nana. Klockan
är ju faktiskt rätt mycket.


Godnatten på er!!

Fisemise


Att säga vad man tycker

Linus fick ett lite roligt mail innan från en bekant till oss båda. Hon undrade om vi hade något emot henne eller inte tyckte om henne. Hon sa att vi hade så roligt förr, men inte nu längre (eftersom relationer ändrats). Hon tyckte vi var trevliga och ville att vi skulle umgås som förr.
Nej, vi umgås inte nu, men grejen är att vi inte umgicks förr heller. Vi har aldrig känt att hon är någon vi vill umgås med eftersom vi inte har något gemensamt. Simple truth.
Vi visste inte vad vi skulle svara på mailet. Vad ska man säga? Vi känner inte att vi får något vettigt utav att umgås med dej (som vi gör med andra vänner) och därför umgås vi inte. Vi är för olika. Ja, egentligen borde man skriva så. Kan vara hårt att höra - men hon frågade ju. Det är fakta - och inte direkt vår syn på henne som person som skulle speglas i det svaret.
Men vi kommer inte skriva så. För det känns väldigt elakt - även om det inte är så elakt som det låter. Istället slingrar vi säkert oss och säger kanske något om att vi är för olika - och att det blir helt enkelt inte av att man umgås.

Sen kändes ju mailet hon skickade lite HÖGSTADIEVARNING!! .. och jag har definitivt fått nog av fjortisdrama.. i min idealvärld hade jag därför svarat det jag vill säga - vi vill inte umgås med dej.
Det handlar inte om att vara elak eller om konstruktiv kritik - för då hade mailet innehållit anvisningar om varför man inte vill umgås eller hur hon skulle kunna bättra sej (för eftersom att vi inte vill umgås är det ju henne vi skulle lägga ansvaret på om hon vill umgås med oss). Nej, ren fakta till svar. Vi vill inte.
Att säga något sådant kan inte räknas som elakt eftersom hon frågade. Och att säga något sådant skulle säkerligen också sätta stopp för onödig irritation då man faktiskt träffas. Då vet man ju vart alla står.
Som morsan säger: Man behöver inte älska alla, men man ska respektera dem och det ska vara många människor till att göra en värld.
Hade vi svarat att vi inte vill umgås hade man kanske kunnat vara artiga mot varandra på riktigt då man väl träffades, istället för att vara artiga för artighetens skull samtidigt som man står med fingrarna korsade bakom ryggen.

Förhoppningar

Linus ska på jobbintervju i slutet av månaden. De ringde idag och ville träffa honom.
Stället ligger mellan Göteborg och Trollhättan och vi båda hoppas nog på att han får jobbet eftersom båda vill neråt i landet - närmare hemtrakterna (fortfarande en bra bit för mej dock).
Linus skulle inte ha några problem med att syssla med musiken längre (eftersom majoriteten av bandmedlemmarna bor i Thn) och jag själv har fler vänner neråt också - vilket vore kul för mej.
Och på ett sätt känns det som att chanserna för jobb för min egen del ökar neråt också - eftersom jag dels känner fler, men också eftersom jag känner till området bättre - och ett stort område därtill.
Men ja, vi får väl se hur det blir. Det vore kul.
Vi börjar trivas bättre här i Karlstad nu, men vi har aldrig sett Karlstad som vårt framtida hem.

Grey's Anatomy

Haha - jamenassååå.. jag stannade uppe skitlänge inatt.. det blev ju inte bara ett avsnitt av Desperate Housewives, utan jag kollade mej ikapp till nutid i Grey's Anatomy också (vilket inte var jättemånga avsnitt - men det var ju fler än bara ett..).
Men vad har hänt med Grey's Anatomy?? Jag har vägrat inse det innan - för att Grey's Anatomy en gång var så jävla bra.. och jag tycker om hur serien växlar hela tiden så att ena stunden är den så fin och allvarlig och andra sådär småkul.. men då de gör värsta musikalavsnittet hux flux - alla står och sjunger och kämpar för Callie's och bäbisens liv?? För att använda ett av seriens mer välkända citat: "SERIOUSLY!?"

Färdigpluggat för dagen

Nu har jag läst massor om hur synen på brott och straff ändrats genom åren. Riktigt intressant emellanåt, men ofta blev det bara en massa malande.
Imorgon ska jag skriva en kort uppsats om det hela. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att få med allt det viktiga utan att det blir krystat och "kort" i tonen - samtidigt som det inte kommer att bli en för lång text. Men det är morgondagens lilla problem och jag har faktiskt gjort lite anteckningar över egna funderingar som jag kan baka in i texten.

Nu ska jag se lite Desperate Housewives och dricka te innan jag nanar.

X-Men the Last Stand avverkad.

Fan vad bra de är!!

Dancing in the street

Kanja: De är ju helfestliga ju!!
Linus: Jag tror inte du velat att jag skulle gå klädd sådär..
Kanja: "It doesn't matter what you wear - as long as you are there!!"

Guldlock

Idag ser mitt oplattade hår rätt bra ut. Fick ingen riktigt bra bild på lockarna, men nu ser ni i alla fall att mitt hår inte alls är rakt (som jag vill ha det). Hade det alltid sett ut som idag dock så hade jag nog kunnat visa mej utan überfixat hår oftare.

En minut i Suzis liv.

Suzi = katten som alltid är närvarande. Inte att det finns ont om plats eller något.. hon ska bara vara med helt enkelt.





Onsdag

Det flyter på bra med pluggandet idag. Känns faktiskt som att jag kommer att bli klar med veckans uppgifter redan på fredag för en gångs skull. Men nu var det dags för en välbehövd paus.

Jag sitter och lyssnar på musik och ska snart kasta på lite smink så jag vågar gå utanför dörren idag (jag hatar att gå ut utan smink.. fåfänga, jaa.. men också oro. Jag behöver inte se jättebra ut, men jag vill inte bli uttittad heller..)

Linus kommer snart hem. Får se om det blir mat då eller bara lite fika. I eftermiddag ska vi städa lägenheten. Nja, inte hela idag kanske.. jag vill se X-Men också. ;)




Bild på mej och babe från Backstage någon gång i vintras/våras.

Sugen på SRF

Jag har allt längtat efter SRF ett bra tag nu - men imorse pirrade det till i magen. Det kommer bli så satans kul i år.
Dessutom fick jag precis reda på att en bekant jag inte träffat på 4-5, ja kanske till och med 6 år kommer. Vi träffades ett tag, men det hela flöt ut i sanden. En av de trevligaste personer jag någonsin träffat och en duktig musiker (Myspace-länk). Glömmer aldrig när pappa ville bju honom på snus, men Jonas artigt sa: "Nej tack, jag snuusar inte kraaaamsnuus". XD
Hursom tyckte jag att vi skulle ta en öl ihop och det tyckte han med =)
Citat Jonas: "Ölen måste ölas så som ölen ölas skall."

Bara för att den är så jäkla bra så lägger jag ut den en gång till:

Kvällsmat

Det gäller att börja i tid. På SRF i år har jag tänkt att leva på mestadels konserver.

Vi fick oväntat besök

Inget Gevalia hemma, men väl Zoegas.
Micke skulle hem till Dalarna och på väg från Vänersborg stannade han till här för en kafferast.

Nu har jag hämtat ut mina böcker

Handlade man på Lycknis för över 500 spänn fick man köpa två pocketböcker för 49. Det tyckte jag var rätt fair. De hade inte världens största utbud - men jag hittade två jag var lite sugen på i alla fall. Shit vad mycket jag har att läsa nu. Men det är ju skönt att ha kommit igång med läsandet igen.

Är äntligen av med kursen.

Äntligen är jag av med samhällskunskapen. Det blev ett IG, men det känns oerhört bra att vara av med kursen. Den har tyngt ner mej och jag har varit mycket ledsen och bekymrad över den.
Dessutom tyckte min lärare att min sista insändningsuppgift var rätt bra, även om den också behövde kompletteras lite (höhö - ironiskt).
Hursom är det riktigt skönt att inte behöva ha det efter sej längre, utan att kunna se framåt.

Brevbäraren har inte kommit än (tror jag). Jag hoppas han kommer med böckerna eller ett avi så vi kan hämta ut dem idag. I NEED THEM!! Haha, såklart kom han i skrivande stund. Med ett avi. Yay!!
Nu har jag kollat på en videoföreläsning om källkritik och tänkte börja lite med den delen av insändningsuppgiften jag kan göra utan bok.
Fast nu kanske jag får göra mej i ordning istället - så jag och Linus kan hämta ut detdäringa paketet när han kommer hem.

Haha - jag har lust att slänga samhällsboken istället för att ställa in den i bokhyllan (som är min vanliga rutin då jag är klar med en kurs).. men jag kanske lägger den lite bakom de andra böckerna istället.

Vad som händer framöver

För en gångs skull är jag riktigt upptagen!! Det är inte ofta det är så ;)
Man är allt lite stressad över allt, men jag behöver dethär.

6-8 maj: kommer svärföräldrarna hit. Vi ska väl umgås och ut och äta kanske.
13:e maj: är det dags för Thomas Di Leva på Karlstad CCC. Kul!! Jag längtar.
14:e maj: åker jag hem till Småland. Johojo!! Blir kanske någon liten utflykt den helgen.
21:a maj: ska jag, Linus, Sven och Frida (om vädret tillåter) till Skäralid (Söderåsens nationalpark). Det kommer att bli mycket gå och svettas och mjölksyra i benen - men det är helt klart värt det. Det är så ofantligt vackert där.
På kvällen blir det lite grillfest också.
27:e maj: slutar Linus skolan.. vi får la se om det händer något.
5:e juni: Ja, någonstans här åker jag väl ner till Småland igen. Denna gång för att lämna Suzi hos föräldrarna.
7-12 juni: SWEDEN ROCK, HERE WE COME!!
24-26 juni: Eventuellt blir det midsommarfirande med vännerna från Småland.
1 juli: Iron Maiden i Göteborg.

Men är det inte såhär livet ska vara?? Nja, kanske inte just såhär fullproppat.. någon lugn helg behöver man nog. Men åh vad roligt det är att ha saker att göra för en gångs skull!!

Tisdag

God förmiddag!! Jag har sovit som en stock. Eller ja, när inus dragit vid fem imorse var det lite svårt att sova - Suzi jamade non-stop. Till slut kom hon och la sej på rygg jämte mej under täcket (tycker det är skitkul att katter kan ha lite mänskliga drag ibland) och så sov vi några timmar till - som stockar.

Linus messade och väckte oss. Han undrade när brorsan tog studenten. Det är ju när vi är på SRF, så vi kan inte närvara. Detsamma för Linus lillebror - han tar också studenten i år.
Jag förstår ju Linus, som tycker det är tråkigt att vi inte kan komma.. men samtidigt (och detta kanske är för att jag själv inte tagit min student) så tycker jag att det verkar oerhört överskattat. De studenter jag har varit på har varit bra tråkiga. - Och ja, det är ju inte för sej själv man är där - utan för den som springer ut.. men vad är det?? Man springer ut och står ett tag på ett lastbilsflak, spexar kanske lite och slutligen går man ut och minglar. Sen åker man hem till någon och äter och dricker kanske en skvätt. Sen försvinner huvudpersonen - för då är det fest med de andra studenterna någonstans.. då sitter en annan där och bara "jahapp.. jaaaahapp.." och rullar tummarna. Klart man kanske har roligt då man sitter kvar, men det känns så knäppt att personen man är där för bara drar.
Nej, jag kommer nog fira brorsan lite - och vi kommer säkert att fira Linus bror också, men det blir väl när vi har dem till vårt förfogande. Dvs då de inte kommer springa iväg^^.

Jag har fortfarande inte fått min lärobok till den nya kursen jag läser, och får jag den inte idag så börjar jag nog få lite panik. Jag måste ju komma igång!! Speciellt då svärföräldrarna ska upp i helgen och jag således inte har tid att plugga då.

Men nu ska jag göra mej i ordning lite och läsa min bok i väntan på brevbäraren.

The Jane Austen Book Club

Linus har gått och lagt sej. Suzi gör av med sin överskottsenergi innan hon ska hoppa upp på sin låda för att sova (hennes vanliga kvällsrutin).

Själv har jag gjort mej en kopp te och tänkte läsa lite ur "The Jane Austen Book Club". Det är den andra gången jag läser den. Riktigt bra. Man blir sugen både på att läsa igenom alla Austens böcker (förutom möjligtvis "Emma".. den ligger långt ner på min lista över bra böcker..) och att bilda en läsecirkel.

Boken handlar helt enkelt om en grupp damer samt Grigg - den enda mannen i gänget, som läser igenom alla Jane Austens verk och sedan sitter och diskuterar dem en gång i månaden, bok för bok.
Varje månad är en ny person värd för mötet - och för varje kapitel får man alltså följa en ny persons historia (samt hur diskussionen går angående böckerna på själva mötena).
Det låter kanske lite konstigt och rörigt, men boken är väldigt avslappnad - samtidigt som den inte blir tråkig.

Boken finns som film också. Filmen är bra, men som så många andra gånger så slår den inte boken.

X-Men 2

Ja, men vi börjar väl att kolla på den andra filmen med ;) Inte säkert vi kan se hela - Linus måste nana tidigt idag.. Det är nästan brottligt att stänga av en så bra film, men men..

X-Men

Linus har inte sett alla X-Men-filmerna, vilket är skitdåligt. Så nu ska vi kolla på den första - och sedan ta dem i tur och ordning de närmsta dagarna.
Snart kommer ju den nya med!! Det längtar man efter!! .. få dregla lite över Xavier!! Haha, ja, men han spelas ju av James McAvoy, klart man kommer att dregla.^^

Idag är Suzi lite extra "mammig".



På bilden ovan syns rätt mycket av hennes mönster på magen också. Hon har inte bara ett rakt streck på näsan, utan i mitten av magen är det som att det går en osynlig linje längsmed och uppe har hon ett ljust fält med en väldigt skarp kant - och innersidan av bakbenet, som också har ett ljust fält, har även det en skarp kant - fast på andra sidan linjen.. (Ja, ni fattar..)

Annika Östberg fri idag.

Efter 28 år i amerikanskt fängelse och 2 år i svenskt så är Annika Östberg fri, 57 år gammal.
Se gärna dokumentären nedan.








Kick-Ass

Filmen vi såg igår var Kick-Ass. Klockren film. Väldigt bra.

Slappedag

Jag har degat hela dagen.. kollat på "Det blir bättre" och "Rum för en stjärna" på TV3 Play. Nu har Robin kommit hit också, så vi ska äta pizza och sen dra igång någon film.

Godmorgon!!

Vaknade upp för någon timma sedan med en liten nätt bakfylla. Mitt tillstånd botas lätt med någon timma till i sängen i alla fall. Jag ska ligga och läsa och ha det mysigt tänkte jag.
Det var kul igår!!

Kvällen:

Kvällen började med att Robin kom hit. Linus och han tjötade lite och sedan drog vi och hämtade Jonas och Sandra.
När vi kom ut till Hampus grillade vi. De andra hade varit igång ett bra tag, men vi blev lite sena.
Efter att vi grillat och ätit spelade vi Kubb och jag var fasicken bra på det för en gångs skull!! Jag fick allt ner några kubbar =)




.. Sen blev det lite för kallt, så vi drog in..



En väldigt trevlig kväll!! Men oj vad skönt det var att komma hem till Suzi sen!!<3

Inte världens finaste bild på mej, men Suzi är söt ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!