Flyttfunderingar..

FY FAN vad jobbigt det är att flytta. Jag och morsan har haft fullt upp de senaste dagarna. Vi har packat och städat något så förbannat!!
Idag besiktigade hyresvärden lägenheten, och det gick allt fint.
Efter att ha monterat isär möbler, städat och packat tog vi en liten promenad längs älven.. vi behövde komma ut ur lägenheten lite, komma bort från stöket och få lite frisk luft!! Sen blev det några avsnitt Vänner.
Imorgon kommer Linus och Adam upp med lastbilen och hämtar alla grejerna..
Blir tidig uppstigning för mej och mamma så vi kan montera isär de sista möblerna, packa ner de nödvändiga smågrejerna som vi har lämnat framme och så.. och när killarna kommer blir det pizza först och främst, sen packar vi in i bilen, städar av det sista och lämnar nycklarna.. sen en 5 timmars bilfärd hem för mej och mor - och äntligen kommer vi att slippa vår del av flytten (förhoppningsvis dröjer det till nästa gång man behöver lämna en lägenhet..; när jag och Linus fått en ny bostad kommer jag envisas med att bo där i några år i alla fall!!).
Jag och mamma kommer att vara hemma rätt sent, så det blir nog inte tid till mycket annat på kvällen där.. och mamma ska upp och jobba på måndag morgon.. jag tänkte i alla fall umgås med katten när jag kommer hem (tror ni jag saknat henne eller??). Fan vad det ska kelas och lekas!! Och idag köpte jag lite kattgodis i affären som jag ska ta med till henne. En liten ursäkt för att man lämnat henne i 3,5 vecka kanske?? Jag hoppas (och tror) att hon förlåter mej rätt snabbt.
Sen på måndag kommer Linus ner till Strömsnäs. Han är ju långledig nu, så vi tänkte göra lite utflykter när tid finnes och umgås med varandra. Det tär allt på ett förhållande att flytta också!! Det är konstant hur mycket som helst att tänka på och man är stressad och lätt-irriterad. Och så blir man griniga på varandra och så blir flytten genast mycket jobbigare eftersom man kivas. Så jag tror allt våra små utflykter behövs. Vi ska besöka flera affärer och jag ser fram emot att kolla på prylar till nya lägenheten.. Typ som på IKEA - kolla på sängar, tv-rumsbord, tv-bänkar och sådant.. skriva ner, planera, drömma.. eftersom vi nu blir särbos för en tid tror jag man behöver få lite annat än allt det jobbiga att lägga fokus på. Som på hur vi vill ha den nya lägenheten, hur roligt det kommer bli att flytta in och så.. visst, det är materiella saker och kanske inte det man bör fokusera på egentligen, men detta kommer att vara vårdande för förhållandet också. Vi behöver komma iväg och hitta på lite grejer tillsammans.

Men det ska bli skönt att lämna Karlstad nu. Vissa personer kommer man att sakna mycket och vissa grejer också. Men vi kommer ju att besöka staden emellanåt ändå!! Det är inte precis som att vi flyr utan att se oss om..
Men i alla fall - skönt. När vi kommer på plats i Varberg kommer det att bli toppen - mest på grund av det geografiska läget. Där kommer vi nog att få det bra. Och jag kommer att må bra mest hela tiden!!
Det känns inte fantastiskt att flytta hem till mamma och pappa igen, men det är tillfälligt. Jag har siktet på Halland trots allt.
Och Linus har emellanåt 17-dagarsledigheter (lyx??) och då finns jättemycket tid att träffas!! Någon gång kommer han ner, någon gång kommer jag upp och någon gång åker vi till hans föräldrar..
Och när jag är hemma så är jag ju inte ensam. Det är någon hemma större delen av dagen, katten är alltid hemma och bästa vännen Bim bor tio minuters promenad bort. Det kommer att bli många kaffe-drickar-kvällar framöver kan jag säga!!

Första steget är att lämna lägenheten.. och sedan har jag mycket att se fram emot.

En tur på stan och sushi..

Idag kom morsan hit. Vi drack kaffe och tjötade och sen drog vi in till stan och kollade lite.. jag kom på att jag glömt köpa en födelsedagspresent till henne, fick jättedåligt samvete och gick efter henne när hon kollade på grejer och till slut snodde jag två sjalar från henne och sa att "jag betalar" och när hon undrade "varför??" så sa jag att det var en försenad födelsedagspresent.. har ni någon gång glömt födelsedagspresent till en förälder?? Jag tror inte hon tog så illa upp eller så, men jag hade ju tänkt att köpa något, men jag antar att jag hade fullt upp med annat och att det var därför jag glömde.. =/
Annars köpte jag smink och tejp på stan.. tejpen kan behövas nu när vi flyttar.. och så gick vi på Systemet och köpte lite vin och jag köpte några öl..
På vägen hem letade vi upp en sushi-restauruang och köpte med lite hem. Jag hade aldrig ätit sushi innan, men mamma och pappa äter det emellanåt och har sagt att det är gott. Jag blev väldigt positivt överraskad!! Wasabin tror jag att jag lämnar ett tag till - men jag kommer definitivt att prova sushi igen!! Jag klarade till och med att äta med pinnar galant ;)
Sen tjötade vi lite till och avslutade kvällen med en film.. =)
På bild är bara morsans mat.. jag hade inte plockat fram mitt än..

Övriga nyheter: Pappa tyckte så synd om Suzi då hon stod och gnällde vid ytterdörren imorse, så han tog med henne i bilen då han åkte till macken.. det känns som att det redan ballat ur med kattvaktandet (sedan mamma stack upp hit..). Enligt pappa tyckte hon att det var jättespännande dock.. hmm..

Rullar tummarna

Idag är en seg dag.. jag kom upp i vettig tid, drack kaffe, gjorde mej i ordning, rullade tummarna, satte igång musik och plockade lite i lägenheten, rullade tummarna, fnissade då "Don't fear the reaper" spelades och tänkte på Christopher Walken med "MORE COWBELL!!", glodde på dataskärmen (Facebook var uppe, men jag bara satt och stirrade) och rullade tummarna..
Sen tänkte jag att jag lika gärna kunde utnyttja min rastlöshet och tristess till fullo och diskade upp disken.. jag överskattade dock diskberget - det var inget berg alls och jag blev klar jättesnabbt..
Så nu rullar jag tummarna igen.. What to do??

Ikväll ska förhoppningsvis jag och Sandra hitta på något.. och imorgon kommer morsan hit.. så det är nog inte så länge till jag får ha tråkigt. =)
På söndag flyttar jag härifrån.

Word.

När jag var yngre och var arg på eller oense med någon sa alltid mamma till mej:

"Det ska många människor till att göra en värld."

Och det är så sant. Det innebär att både du och jag fyller en funktion.
Tänk på det innan ni kastar skit på varandra.

Vad tänkte jag??

Nu när man flyttar hittar man en massa gammal bråte som man egentligen inte vet varför man envisades med att få hit för ett och ett halvt år sedan..
Idag hittade jag mina favoritbrallor från X antal år sedan.. jag får fortfarande på mej dem, men de trillar av igen lika fort.. var tänkte jag egentligen?? Tröst- eller småätande?? Gravidbrallor??
Brallorna åker inte med till nya bostaden i alla fall. Blir jag större en dag har jag nog råd att köpa mej ett par nya brallor istället för att lagra de gamla..


Teknikens under??

Visste ni att jag får ont i magen, blir frustrerad och stressad när mobilen ringer eller jag får ett sms?? Jag hatar min mobil. Den är ett störningsmoment (kanske därför jag är så dålig på att svara på sms.. jag vet att det kan resultera till att någon messar tillbaka och att telefonen piper igen..). De senaste veckorna har det bara blivit värre. Nu vill jag gråta så fort telefonen piper.
Men i dagens samhälle måste man ju ha en telefon.. Vilket jobb du än söker så kräver de telefonnummer.. beställ något från nätet, så vill de gärna ha telefonnummer.. och får man aviseringar via sms måste man ju uppge det..
Gå med i en butikskedjas "klubb", få rabatt och reklam.. via telefon.. Uppge nummer^^
Dessutom sköts ju massor av grejer via telefon nu.. kundservice och sånt.. Ska man boka tid på vårdcentralen ringer man in, uppger ett telefonnummer, lägger på och sen ringer de tillbaka. !?!?
Jag skulle så gärna göra mej av med min telefon.. jag har ju ändå en mail där man kan få tag på mej.. och för vänner och familj så hänger jag ju på Facebook väldans mycket.. Och skulle någon ändå vilja prata med mej direkt så finns Skype. Bara att höra av sej via mail eller Facebook så loggar jag in^^
Men det funkar ändå inte.. för det finns alltid folk som tycker att de behöver få tag på en ändå.. direkt.. som Model Lab som terrar mej för tillfället.. jag tycker att de borde fattat sedan de förra två gångerna de terrat mej att jag inte tror på löpande band-fotografi där alla bilder faktiskt ser likadana ut.. och har jag en idé till ett foto så har jag en bror som är mer än kapabel att förverkliga denna idé.
Det enda jag kan göra för att inte hoppa till varje gång mobilen ringer är att sätta den på ljudlös.. sen går jag ändå runt med den i fickan och är kontaktbar.. dum som jag är..
Magsår, here I come.

Snö

När jag steg upp idag så snöade det minsann och det snöar fortfarande.. jag vet inte vad jag tycker.. jag blir glad när det blir liite ljusare ute, men samtidigt vill jag inte ha en massa snö..
Tydligen så snöar det en massa därhemma också. Mamma och pappa mailade bilder från när de var ute med Suzi idag.
Om en dryg vecka är jag hos henne igen. Och om en dryg vecka kommer Linus till Strömsnäs också och vi har en massa skoj inplanerat =)

Sen är ju mina föräldrar som de är.. det är precis som de tycker att en katt i koppel är fel, men eftersom vår katt går i koppel så kan man ju göra andra grejer fel också, så de blir rätt.. haha.. ni fattar nog hur jag menar..


Dagens I-landsproblem..

Postis-Per knackade på idag och hade med sej ett paket och ett brev. Paketet var från Adlibris och innehöll två böcker ur True Blood-serien. När jag öppnade det blev jag lite putt för, trots att böckerna är samma serie som jag har sedan innan (med bilder från TV-serien på framsidan), har de ändrat storleken på den senaste boken!! Sådant gör att jag får lite ont i ögonen.. det blir inte bra i min framtida estetiskt tilltalande bokhylla ju!!

Brevet var från CSN och innehöll detta årets inbetalningskort för återbetalning av lån. Jag kan glädja mej åt att vid 47 är jag skuldfri!! Då blir det fan fest.
Jag har knappast de största studieskulderna i Sverige och ångrar inte att jag pluggat och tagit studielån.. Jag tog den långa vägen för att få min gymnasiekompetens och trots att folk inte var så förtjusta över att jag hoppade av gymnasiet i trean (två gånger!!) så var det rätt för mej. Det blev bra till slut. Jag har samlat på mej oerhört många minnen, vänner och, såklart, erfarenheter under dessa åren. Nej, jag ångrar ingenting.


Bildbevis: Mina tidigare böcker är i samma storlek som boken till vänster..

Still alive!!

Jag har inte dött. Jag har bara så himla mycket att göra om dagarna.. packa, packa och åter packa..
Men jag förenar emellanåt nytta med nöje och packar framför TV:n.. då kan jag se serier samtidigt som jag fixar.. för tillfället glor jag mycket på Förhäxad.. egentligen tycker jag nog inte serien är så bra.. jag är rätt irriterad på usla aktörer.. men emellanåt är det faktiskt rätt underhållande.. jag är en sucker för dåliga specialeffekter och att serien är så B gör mej faktiskt rätt glad. Och att bara packa om dagarna är sååå tråkigt - så jag måste göra något annat också..
Idag har jag i alla fall handlat.. man kan inte leva på ett tomt kylskåp - hur mycket jag än försöker bli av med det i skafferi och frys.. nu börjar det tryta här.. lite färskvaror måste jag ha.. speciellt mjölk - det går det mycket här till allt kaffedrickande.

Imorgon är det fredag.. får la se om det händer något. Hoppas det. Jag börjar nog lukta unket här i lägenheten så mycket tid som jag spenderar inomhus..
Och eftersom jag har så fullt upp med packning och serie-tittande så har jag inte direkt något att blogga om heller.. Men när jag har något att berätta så!!
Tjobidooii

Varför är vi inte glada för det vi har??

Jag har ibland lite svårt att vara glad för det lilla jag har.. På senare tid har det blivit mycket bättre. Jag är glad för vännerna, pojkvännen, familjen, katten.. mest av allt är jag glad att jag är jag. Jag är nöjd med mej själv.. Givetvis besitter även jag egenskaper som jag försöker förändra.. men i det stora hela så är jag jävligt nöjd att jag är jag.
Jag må leva ett litet liv, gör knappt någon skillnad.. men även om man lever ett litet liv - kan inte det vara värdefullt ändå??
Och i vilket fall som så tror jag inte det viktiga är att göra skillnad här i världen.. det viktiga är att inte vara likgiltig. Är man inte likgiltig så kommer förändringarna såsmåningom ändå.. och även om de kommer i en mindre skala så.. många bäckar små.. eller hur??

Just nu känns ju vissa saker rent åt helvete ibland.. jag vill ha ett jobb.. och jag och Linus vill ha en ny lägenhet. Även om en lägenhet inte gör ett hem egentligen, så känns det ju så.. eftersom vi kommer att bo långt ifrån varandra tills vi hittat en lägenhet - och inte kommer att kunna träffas så ofta..
Och att flytta hem till mamma och pappa igen känns som ett steg bakåt för min del..
Men jag vet att det är tillfälligt. Jag vet att saker kommer att lösa sej fint snart. Så tills dess glädjer jag mej åt tanken på den nya lägenheten och hur glada vi kommer att vara när vi flyttar in.. när vi får vara tillsammans igen varje dag.
Och såklart är jag glad över mina vänner, pojkvän, familj och katt.. och att jag är jag. Jag är en bra människa och lever ett värdefullt liv. Människorna som omger mej är ett levande bevis på detta.
Faktum är att jag har nog aldrig varit så lycklig som jag är idag.. och att jag börjat uppskatta livet mer beror nog på att jag faktiskt börjat älska mej själv.


Saknig

Mamma mms:ar/mailar bilder på katten till mej. Det är en liten tröst i alla fall. Men vad jag saknar henne!! Två veckor till.. sen får jag krama om henne igen. =)

Kvällen

Ikväll har jag tjötat med mor och pojkvän i telefon. Sen spelade jag vidare en bit på Alice-spelet. Det gick framåt, men jag klarade bara två banor idag.. de var svåra nog^^ Och jag har det inte direkt inställt på det svåraste, eftersom jag ändå är något av en nybörjare på detdär med TV-spel.. Guitar Hero och Sing Star - det kan jag dock ;)

Mitt i spelet ringde min telefon. Jag trodde det var Linus, men så kände jag inte igen numret.. Men jag svarade ändå och så visade det sej vara Andreas från jobbet (se bild). Han undrade lite om morgondagen (förfest m.m.) och vi bestämde att vi skulle träffas utanför jobbet efter han slutat, gå till Systemet och käka något på stan innan vi drog till Jonas och Sandra.
Han hade också en lång utläggning om hur bra serien Californication var, så nu tänkte jag faktiskt se första avsnittet av serien innan jag går och lägger mej. =)

Imorgon får jag allt försöka att stiga upp tidigare än andra dagar. Jag borde plocka i ordning lite mer här och städa undan i alla fall lite skit innan den stora flyttstädningen. Och så måste jag ju göra mej i ordning inför kvällen redan vid 2-tiden eller något (jo, jag tar en hel del tid på mej när jag ska göra mej i ordning..).

Konstigt nog känns det som att morgondagen är min sista dag i Karlstad.. det är då jag ska träffa mina vänner här, och sedan är det bara att dra hem.. känns det som..
Fast så är det såklart inte.. jag har inte packat klart, vi har inte flyttat grejerna eller städat..
Och jag bara längtar tills jag och Linus får en lägenhet igen. Vi står mellan köplats 4-7 på lägenheterna vi sökt, så det känns inte direkt som att det kommer att ta en evighet med det nya boendet. =)

En tur på stan..

Jag och Sandra gick på stan idag. Jag ville mest ut ur lägenheten samt gå på Systemet inför morgondagens utgång..
Dock är det ju alltid kul att gå och titta i andra affärer, och trots att det är helt idiotiskt att köpa pynt när man är mitt uppe i en flytt, så kunde jag inte hålla mej. Jag köpte en liten krona som man kan sätta ljus i för ynka 60 kronor på Boulevard. Jag kommer sakna den affären!! Jag köpte också en termosmugg på Åhléns i den gräsligaste färg jag kunde hitta. Jag tror att denna muggen är bättre än den jag köpte på Claes Ohlson.. time will tell.

Och så fick jag hem posten som Jonas var bussig att hämta åt oss i mellandagarna.
Jag blev glad för ett julkort jag fick. Det hänger på kylskåpet nu. Så man blir lite glad när man springer runt här i röran ;)
Sandra ville nog slå mej så mycket som jag snackade om kortet då vi gick på stan ;)

Skivsläpp

Idag släpptes TRIALs debutalbum (Linus och grabbarna alltså..).
Här kommer en lång bild.. klickar ni på den så kan ni beställa skiva eller bara lyssna:

Update ang. familjefotot

Nu verkar vårt familjefoto vara klart.. kanske att brorsan pillar lite extra med vissa småsaker.. men åh, vad nöjd jag är!!
Det ser verkligen sådär snobbigt, kallt och stelt ut. Älskar himlen också. Dan undrade om jag också tyckte den var åt helvete - but i lööv it. Den ser olycksbådande ut, och det ser ut som att vi bor i en Tim Burton-film.

Notera att min tatuering är borta också!!
Dels tänkte jag att överklassdamer är nog inte tatuerade.. och dessutom är min tatuering långt ifrån klar (och för tillfället har jag väl lite ångest över att den inte är färdig.. mest kanske för att jag inte tatuerat vidare på länge.. jag vill fixa endel runt axeln först - och sedan fortsätta runt armen och ner.. planen är att jag ska fortsätta snart.. men det har jag å andra sidan sagt flera gånger innan..).
Jag vill nog inte ha dokumenterat hur tatueringen ser ut idag på en bild som jag ska framkalla på canvas och som ska hänga på väggen ett bra tag!!

Jag trodde faktiskt inte bilden skulle bli såhär bra!! Nöjd som faen.

Balboa

Jag fick nästan en chock när jag började packa ihop Linus garderob. Hur många kortbyxor kan en människa ha egentligen!?!? Femton är nog ingen underdrift!! Fast å andra sidan är jag nog rätt glad att han inte använder alla..

Överklassnobbar

Åh, vad glad jag blev när jag loggade in på mailen för att kolla bokningsnumret till tåget..
Brorsan hade skickat några bilder med olika redigeringar från familjefotograferingen och ville att jag skulle välja hur vi ville att de skulle se ut.
Denna föll jag mest för. Vi skulle se ut som borgerliga snobbar och bilden lyser verkligen av överklassnobbar. Färgerna i bilden är kalla - vilket också hjälper till såklart. LOVE IT.

Until next time..

Imorgon är det dags att resa tillbaka.. motivationen saknas, men det kommer nog bli rätt skönt ändå..
Det blir packning av lägenheten hela dagarna - och kvällarna tänker jag spendera med böcker och TV-spel som sällskap.

Bastubad

Idag kom Bim hit och vi bastade. Det är en onödig lyx kom vi fram till, men ack så bra när man är sjuk!!
Jo, mina föräldrar har en bastu.. en tvåmanna.. jag kommer nog aldrig att glömma festen då jag råkade nämna att vi hade bastu och vi klämde in oss sju stycken i den!! Trångt och mysigt!!
Men idag var det bara jag, Bim och några öl. Gytt.

Imorgon ska jag fixa det sista inför resan tillbaka till Karlstad. Suzi kommer att stanna här..
Och på lördag åker jag.. sen blir det packa, packa och åter packa innan folk kommer och hjälper till med flytt och lite städning..
Jag ska också försöka hinna med att ta en öl med f.d. jobbarkompiar innan jag drar från stan och såklart måste jag umgås lite med Sandra. =)

An offer, but can I refuse??

När pappa kom hem efter jobbet för en stund sedan föreslog han att Suzi kunde stanna här när jag åker upp till Karlstad. Att hon stannar här tre och en halv vecka innan jag åker hit igen.
Han sa att det blir ju mycket lättare att flyttstäda och så om Suzi inte är där..

Grejen är att det har varit en tanke jag haft tidigare, men sedan har jag slagit bort den eftersom det trots allt rör sej om tre och en halv vecka..

Men nu sitter jag och funderar på det igen.. det känns väldigt jobbigt och jag kommer att sakna henne.. hon kommer nog att sakna mej också - det längsta vi har varit från varandra har varit veckan då jag var på Sweden Rock..
Flyttstädningen blir lättare.. och hon var så orolig innan jul när jag och Linus plockade en massa.. hon var inte sitt vanliga glada Jag.. hon var tyst och låg bara och observerade oss.. hon visste nog vad som var på gång..
Även om det inte är några problem att åka tåg med henne så tycker hon ju inte det är så kul.. och det skulle vara skönt för både henne och mej om hon slapp åka med upp på lördag..
Jag tänker också på själva flyttdagen.. då vi ska bära ut allt.. alla lådor och möbler.. dörren kommer ju att öppnas och stängas hela tiden och antingen får man stänga in Suzi i sovrummet eller i hennes transportbur.. hon hade inte tyckt det var roligt..
Ni förstår nog redan nu att jag i princip bestämt mej för att hon kommer att stanna här.. hur jobbigt det än blir.. men hon tycker om att vara här - ett stort hus att springa runt i!! Och mamma och pappa pratar, kelar och gosar med henne, så hon kommer inte vara ensam..
Och en liten tröst är ju att tiden går fort när man har mycket att göra.. och de gånger Linus varit borta en månad (jag är ju den som oftast har katten hos mej) så har hon blivit överlycklig då han kommit hem - och det har inte varit något tvivel om att hon inte känt igen honom..

Jag vill inte, men jag tror ändå det är bäst att göra på detta viset..

En sista tur..

Nu har jag bokat biljetten hem till Karlstad. På lördag åker jag.
Det känns lite skumt.. att det är sista gången jag åker dit då det är mitt hem.. jag kommer ju säkert åka dit ibland ändå - hälsa på Sandra och Jonas och sådär.. men när jag åker dit nu så är det för att packa ihop det sista i lägenheten, och efter den sista denna månaden bor vi inte där längre..

Det känns tråkigt.. det gör det.. just för att staden är fin och vi har tyckt så bra om lägenheten.. men jag har inte riktigt trivts i Karlstad, och frågan är om jag någonsin skulle göra det helt och fullt.. så detta kommer att bli en bra förändring för oss.

Men visst har Karlstad fört med sej många bra saker också. Man har fått lite nya kompisar, jobbat, haft roliga fester, trevliga utflykter och lärt känna en ny stad. Och då jag flyttade till Karlstad blev jag sambo för första gången och det var ju spännande bara det!!
Men framförallt så skaffade vi Suzi. Jag blir alltid så glad så fort jag ser henne!! Hade vi inte flyttat till Karlstad, hade jag inte känt mej så ensam, så hade vi inte skaffat henne. Jag skulle aldrig kunna komma på tanken att skaffa en katt innan Karlstad. Men då tanken om ett husdjur uppstod kom man fram till att i tillvaron vi hade där och efter vad vi letade, så passade en katt bäst. En katt fick plats i bilden, och så hittade vi annonsen med älskade Suzi Q.
Och jag blev en "crazy cat lady", som Pedersen så ofta kommenterar. ;)

Det känns ju lite nedrigt att jag och katten får bo hemma hos mina föräldrar på obestämd tid igen.. men det är tillfälligt och så fort jag och Linus fått en ny lägenhet runt Varberg så kommer allt att bli så bra!! Jag längtar som fan (men det har ni säkert redan fattat, så som jag tjatar..).

Förresten: Företaget där Linus jobbar står för kostnaderna för flytten (lastbil och bensin). Det är ju kanon!!

Suzi i vardagsrummet på Norrstrand.

PET HEAD

Jag har ju glömt att berätta!! Nu i mellandagarna beställde jag PET HEAD-schampo till Suzi. Det är ett torrschampo (hon gillar ju inte vatten som så många andra katter) som luktar blåbärsmuffins.
Då Suzi var "nyduschad" luktade hon verkligen jättemycket i ett dygn. Men efter det så luktade hon lite svagare - och nu en halv vecka senare luktar hon fortfarande svagt blåbärsmuffins och det luktar sååå gott.
Jag tyckte det var riktigt bra och pälsen är fin. Fast Suzi har alltid mjuk och gosig päls dock..

Jag har inte testat kattschampo tidigare, men blev positivt överraskad av detta. Nästa gång kanske vi testar ett nytt schampo, men vi får se. Det vi köpte kommer ju att räcka ett bra tag.

Något annat imponerande var leveranstiden. Jag fick hem det supersnabbt (inom en dag) och med i paketet kom lite godis till Suzi också som hon mumsade i sej på nolltid!! Sådant uppskattas.
Supercat är helt klart en butik jag kan rekommendera!!

Tisdagskväll

Bim kom hit efter hon slutat jobbet idag. Vi drack kaffe och bestämde att vi skulle bada bastu på torsdag. Gött. Och så berättade jag om mina visioner för lägenheten jag och Linus kommer att få..
Vi vet ju inte hur lägenheten kommer att se ut eller bli, men jag smider planer ändå.. bokhyllor, nyckelskål, matta, TV-bänk, vardagsrumsbord och sånt.. Mjihihi!! Men det är ju sådana grejer som man kan ordna hur en lägenhet än ser ut..
Det jag verkligen hoppas på i en ny lägenhet är balkong. Jag vill ha ett litet bord med två stolar, ett litet växthus (såntdär skåp man kan ha på balkonger), blomsterlådor och lyktor. Mysigt!!

Efter Bim åkt Skypade jag en stund med Linus. Han berättade att en jobbarkompis till honom också sökt lägenhet på samma vid vi gör (förtur eftersom han kommer utifrån och sådär..) - och han hade fått en lägenhet inom tre månader.
Jag och Linus söker i princip allt vi kommer över. Vi söker allt vi tycker är rimligt. Och som jag sa till Linus, om man får vänta i 12 månader på lägenhet (väntetid för oss blir 2-12 månader) så har man en jäkla otur egentligen. Speciellt med tanke på hur mycket vi söker.
Så snart vänder det nog allt =)

När jag och Linus sagt godnatt sökte jag två jobb från Platsbanken. Jag har lagt in påminnelser i mobilen också så jag inte glömmer bort att söka jobb. Jag ska till Arbetsförmedlingen den 17:e igen - och det är ju lätt att glömma bort när man har så mycket att göra i lägenheten. Så det är bäst att påminna sej själv helt enkelt.. så man inte står där tomhänt när man ska redovisa för Arbetsförmedlingen.
Tro inte att jag är lat - visst minns jag alltid att jag är arbetslös och det är ju jobbigt.. men det är faktiskt lätt att glömma bort att söka jobb när man har mycket annat i huvudet. Som nu.

Och nu tänkte jag slänga mej på soffan och läsa lite i min bok - Rikitikitavi av Rikard Wolff (som jag fick av Linus i julklapp). Jag tycker om den än så länge. Man fnissar ibland och ibland blir man väldigt bekymrad och lite ledsen.. Och även förvånad emellanåt.
Det känns inte riktigt som att jag kommit igång med läsandet än - trots att jag faktiskt läst ut två böcker sedan jag kom till Strömsnäs.. men jag hoppas verkligen att jag fortsätter att läsa en lång period nu. Det är så mycket roligare än att kolla på serier (nu har ju alla serier jag kollat på tagit paus i någon månad..) och filmer egentligen. Man får ut så mycket mer av en god bok.

Och förresten så är mitt "året-som-gått"-inlägg lite försenat.. jag har inte orkat lägga in bilderna från december.. annars är inlägget klart.. så det kommer väl upp såsmåningom. =)

Designbekymmer

Igår upptäckte jag att min design på bloggen försvunnit. När jag skulle fixa till den igen så fanns inte sidan jag hittat den på kvar.. fuck..
Imorse när jag gick upp gjorde jag kaffe och tänkte bara ta någon enkel design från blogg.se tills jag hittade något bättre - men vissa designer var, faktiskt, skitfula hur enkla de än var.. och på andra tyckte jag att bredden på inläggen var för kort och flera bilder jag lagt ut i tidigare inlägg syntes bara till två tredjedelar. Det måste ju se vettigt ut^^
Sidopanelen hamnade ofta under alla inläggen, och så ska det ju inte heller se ut..
Jag försökte flytta alla mina inlägg till wordpress istället - men det fungerade inte..
Två timmar senare hittar jag äntligen min design som jag haft nu ett tag. Och den funkar!! Så nu hoppas jag att den inte försvinner igen =)

Jag är ingen expert på bloggdesigner och kommer förmodligen att anlita någon i framtiden som fixar en fin åt mej.. men tills dess duger min tjusiga gratis-design.. trots att jag faktiskt inte har någon sådan mobil, jag läser inte cosmopolitan, är inte blondin, använder inte läppglans och har mjölk i mitt kaffe..

Homer's Odyssey

Jag fick ju lite böcker i julklapp av Linus. Bland annat Homer's Odyssey av Gwen Cooper. Idag läste jag ut den.
Det var en helt underbar bok!!

Homer's Odyssey är en sann berättelse om en kvinna (Gwen Cooper, författaren) som har otur både med jobb och kärlek.
Då hon blir dumpad av sin pojkvän sedan tre år tillbaka får hon flytta in hos en ytlig vän med sina två katter.
En dag ringer hennes veterinär och undrar om hon skulle kunna komma och hälsa på en kattunge som ingen vill ta hand om - eftersom han vid två veckors ålder tvingats operera bort ögonen.
Cooper är inte så förtjust i tanken, men åker i alla fall och träffar katten och det är kärlek vid första ögonkastet.

Homer, som katten får heta, verkar inte själv veta att han är blind. Han är orädd, glad, tuff och busig.
Cooper förundras över Homers alla olika egenskaper och hur han, trots all skit, ändå är så social och glad.. och att han kan fånga flugor i luften.

Men Homer är också katten som attackerar och jagar iväg en inbrottstjuv genom att hoppa upp och klösa denne i ansiktet.
Vid 9/11 blir Homer ensam med de två andra katterna i lägenheten de bor i eftersom husen omkring Ground Zero är evakuerade. Det tar nästan en vecka innan Cooper når fram till dem - men trots mat- och vattenbrist har de klarat sej.

Och framförallt inspirerar Homer sin matte till att "take a blind leap" och göra det hon alltid velat och att kämpa för det. Hon gör en helomvändning och börjar om.

Boken handlar minst lika mycket om Gwen Cooper själv som om Homer. Och hur fascinerad man än blir av att han är en kick-ass blind katt, så fascineras jag nog mest av författarinnans tankegångar. Hur Homer fick henne att tänka i andra banor och att hennes nya liv faktiskt var tack vare katten.
Inspirerande. Minst sagt.

Saker är jobbiga ibland. Det bara är så.

Det är mycket att tänka på nu.. med flytt och sådant.. speciellt då man inte har något nytt (eller gammalt) hem att ställa alla våra prylar - utan måste hyra lagerplats.. och så måste man ju transportera skiten på något sätt.. släp eller lastbil?? Vilket blir egentligen billigast??
Linus tyckte att vi skulle fixat med dethär tidigare, och jovisst.. det skulle man kanske - men det är lätt att vara efterklok och det har trots allt varit full fart de senaste veckorna.. Full fart och snabba ryck!! .. och jul och nyår och sådanadär trevligheter (som man faktiskt inte vill vara redig och ordentlig under och slippa tänka på den kommande flytten och hur mycket jobb det kommer att bli, hur mycket det kommer att kosta och allt..).
Men hur nedrigt allt än kan kännas ibland så tror jag att man ska försöka vara glad när saker går framåt - trots vissa hinder ibland. Allt känns ju mycket bättre när man väl löst saker och även om vi inte har en ny bostad än så kommer vi att få det inom en snar framtid.. då kommer vi att vara jätteglada och förmodligen inte flytta på väldigt länge.. vilket vi bara är glada att slippa.
Jag tror att vi får ha det i åtanke när vi tycker att saker känns tungt just nu.. Vi kommer att få en lägenhet, vi kommer att bo ihop snart igen. Jag, Linus & Suzi Q. Vi kommer att inreda den nya lägenheten fint - och tycka att det är jättekul att plocka upp alla våra grejer som vi inte haft tillgång till på ett tag.
Vi ska ta dit bokhyllorna från Trollhättan som aldrig nått Karlstad då vi bott där - och då kommer vi att få upp alla filmer, böcker och CD-skivor och slippa rota fram dem ur lådor då vi vill komma åt någon av dem. Och det kommer bli så fint så.
Vi ska skaffa en större säng, något fint TV-rumsbord och en TV-bänk som vi båda gillar. Och en ny matta i vardagsrummet där Suzis päls inte fastnar så den blir ful (mattan alltså!!).
Och vi kommer att bo längre ner i landet vilket vi, speciellt jag, velat jättelänge. Och oj vad jag vet att jag kommer att trivas!!

"Don't worry about a thing,
'Cause every little thing gonna be all right."

Året som gått

Precis som varje år gör jag en kort sammanfattning över året som gått.

Januari
Det allra största som hände denna månaden var väl när vi skaffade Suzi. Mycket planering, väntan och förväntan. Bilden vi hittade på Blocket nedan. Vi var fast så fort vi såg henne.

I februari var den en massa plugg som gällde. Jag åkte även hem till Strömsnäs och hälsade på med katten och Bim var så fascinerad över hur kelig hon var.

Och jag var bara så besatt av Suzi och oroade mej för minsta lilla.

I mars upptäckte vi Suzis navelbråck och fick punga ut en del pengar hos veterinären och hade det således lite kärvt.. men bra blev det!!

Jag hälsade även på Julia & Mattias i Falkenberg en helg.

I april räknade jag pengarna i min spargris och ville unna mej något trevligt. Så jag och Linus köpte biljetter till Thomas Di Leva på Karlstad CCC.

Vädret var grått och tråkigt första halvan av månaden, men sedan började det ordna upp sej och man kunde sätta sej och ta en öl i trädgården.

Och valborg firades en bit utanför Karlstad med grillning, öl, musik och kubb.

I maj fick vi besök av svärföräldrarna mina. Det blev mat och dryck på Harry's - en väldigt trevlig kväll.

Vi gick äntligen och såg Thomas Di Leva - en kanonkväll!!

Jag begav mej till Småland och Suzi fick gå ut för första gången. När Linus väl kom till Strömsnäs några dagar senare mötte Suzi honom i trädgården!!

Jag, Linus, Sven och Frida åkte också till mitt älskade Skäralid. En av de vackraste platserna på jorden!!

Och mina vänner dansade på morsans och farsans altan så golvet sviktade. =)


Juni var en rolig månad. Mycket hände och jag var på språng hela tiden.
Det största som hände var såklart Sweden Rock. Jag hade så jäkla kul!!
Midsommarhelgen var också askul. Jag var bitchig och egenkär.
När helgen var slut var jag, Bim och Pedersen inte sugna på att åka hem - så vi tog oss en roadtrip till Vinslöv för att äta pizza (fast vi ville spela minigolf) och dagen efter gjorde vi en roadtrip till Greveholm-slottet.



Även juli var en rolig månad. Jag och Linus drog till Göteborg för att se Maiden, Bim och Pedersen kom till Karlstad för att festa, mamma och pappa kom på besök och vi åkte till Mårbacka. Denna månaden var en riktigt produktiv en - då jag kom igång med måleriet igen.

I augusti började jobbintervjuerna trilla in och de gav resultat. Jag fick jobb som telefonförsäljare - med start i september.
Jag jobbade hårt med att få klart mina alster till utställningen på festivalen - som var en katastrof. Men helgen var ändå jäkligt trevlig med gott sällskap och fest.

I September var Linus mycket bortrest för rep med bandet och jobbintervjuer. Jag själv jobbade, jobbade och jobbade.. och så kollade jag på Star Trek som fan..

I oktober förgylldes mina helger med besök från söder - vilket tog på krafterna, men bröt av fint mot alla arbetsveckor.

I november fick jag beskedet att de inte tänkte förlänga mitt avtal på jobbet. Linus hade spelning med TRIAL i Trollhättan och jag och två jobbarkompisar afterworkade precis innan jag drog med tåget. Trevligt.
Jag var inte så pepp på att gå till jobbet - men kämpade på in i det sista.. samtidigt som Linus var jätteglad för han fick jobbet i Varberg.
Vi julpyntade i lägenheten och undrade varför aldrig snön kom.

I december gjorde jag mina sista två dagar som telefonförsäljare, jag och Sandra bakade julgodis.. vi visade lägenheten (som numera var uppsagd) för en tjej som ville ha den.
Linus började jobba i början av december - och var borta större delen av månaden. När han kom upp igen packade vi en hel del av våra prylar i bananlådor innan vi drog ner till Vänersborg och hälsade på svärföräldrarna.
På julafton bar det av till Göteborg - där vi firade en trevlig jul hos Linus storebror med familj.
Och på annandagen fick jag äntligen komma hem till Strömsnäs igen - för första gången på minst 3,5 månad!!
Nyårsafton firades i gott sällskap med vännerna i Växjö =)

GUESS WHAT!! JAG STRUNTAR I DECEMBER MÅNADS BILDER!! Muehehe

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!