Dagen.

Jag är trött, stressad och virrig!!

Vi var i Vinslöv idag.. åkte runt och kollade läget.. Dan sprang runt med kamera med teleobjektiv inne på ICA.. Vi såg inga kändisar, men spelade minigolf i alla fall!! Jag förlorade..

När jag kom hem chattade jag med Rasmus..


Rasmus:
Jag var faktiskt hemma nyss.

Såg dig på Pierres begravning

Kanja:
Jo, jag såg dej med..
Har alltid trott att nästa gång man ser dej ska vara på någon rolig tillställning och speciellt inte något sådantdär.
Lite därför jag inte gick fram och hälsade.. det kändes dumt och konstigt.


Rasmus:
samma hær, plus att jag lipade och vill hålla en någorlunda image infør dig av en viss anledning.

Hoppas vi ses under bættre omstændigheter næsta gång


Jag kände mej taskig när jag inte hälsade på begravningen. Men allt var så overkligt. Jag visste inte vad jag skulle säga. Vi har inte träffats på jättelänge. Kan inte ens komma ihåg när vi senast träffades.
Vi tyckte om varandra - men (som vanligt vid den tiden) blev jag rädd och backade.
Har tänkt att "nästa gång vi ses - då ska jag vara glad och trevlig och kanske lite fint be om ursäkt för alla vita lögner som bara ledde till frågetecken".
Därför hälsade jag inte på begravningen. Det var fel tillfälle att träffas.. fel tillfälle att prata.. och så skämdes jag lite..

Efter detta sprang jag hem till Frida. Vi åt muffins och drack kaffe, kollade på TV och rotade igenom hennes garderob. Så nu har jag lite "nya" kläder igen =)
Rebecca var där en stund med - längesedan man träffade henne!!

När jag kom hem kom jag på att jag inte ätit något (förutom Fridas muffins) idag. Har precis tryckt i mej två knäckebröd och ska nu fortsätta städa.

Marcus frågade nyss om jag ville se nya Harry Potter med honom imorgon. Men det går ju inte!! Fast jag är inte så ledsen för att jag missar den ändå!! =)

Det pirrar i magen!!


Godnatt!!

Jag har så tråkigt.. efter en massa msn- och Facebook-chattande fortsatte jag att städa. Men slutade lika kvickt!! Nu får det vara nog för idag!!

Dessutom blev kvällen bara underligare och underligare.. har nu två grejer till att grubbla över.. - Men inte inatt!! Jag får huvudvärk och måste sova!! NU!! Ska lyssna på Elliott Smith, Badly Drawn Boy och annan go musik tills jag slocknar. 

Ni kan roa er med Pasha istället!!


Lill-lördag??

För några timmar sedan var stämningen bra härhemma. Men nu är det konstlat och jobbigt igen. Mamma (!!) är riktigt spydig idag..
Det är bara pappa som är glad. Han vill åka till Vinslöv och spela minigolf imorgon.. jag kanske vill följa med.. beror väl lite på hur allt känns då..

En grej jag tycker är konstig: Spotify börjar alltid krångla så fort "Leaving on a Jetplane" med John Denver ska spelas. Varför??

Men jag har en grogg i handen och roligt folk är inne på msn (.. inte Linus dock..).. så det är väl rätt bra ändå..

Berra ska bli min nya kompis härhemma. Jag ska hänga hos honom varje vardag efter skolan det kommande året (då folk lämnat detta stället). Han flyttar nämligen hem från Göteborg igen =)
Tur att någon kommer tillbaka!!



.. om Facebook och andra betraktelser..

Idag har jag knappt gjort något..
Steg upp vid halv ett kanske. Gick in i köket för att göra en kopp te - kom sedan in i TV-rummet med inte bara te - utan även cappuccino, kaffe och chokladmjölk.. (För många valmöjligheter eller beslutsångest, jag vet inte..)
Satt och grät framför Extreme Home Makeover (jag lipar alltid framför det programmet..).
Sedan kollade jag och pappa runt på YouTube i någon timma.. Grotesco, Magnus Betnér och lite annat kul.
Och så har jag tvättat och städat - känns som det fortfarande är massor kvar att göra. Och pirrandet i magen slutar inte..

Nu står det på någras status på Facebook att nämnd sida ska bli en betalsida. Men jag tror bara det är likadant som med msn - det går rykten om det helatiden men blir aldrig något av.

"JA så har ryktet tyvärr blivit sant. Från 1 augusti blir Facebook en betalningssida, det kommer kosta 21kr i månaden. OM du liksom jag droppar Facebook om detta sker, så protestera med att sätta det här på din status.. Hjälp dina vänner... kopiera och sätt in detta i din status."

Skulle det hända går jag ur. Men jag tror inte direkt Facebook behöver få folk att betala för sina konton - med tanke på all reklam på sidan..

Och på tal om Facebook - Josef har lagt ut en ny lookalikebild där:
Janne Eliasson - Henrik Dorsin. Vad tycker ni??


Städar och tvättar..

Ibland kan det vara rätt roligt att städa.. idag är inte en sådan dag. Jag är riktigt trött på städning och all tvätt nu - min rygg tar knäcken på mej.. Jag har dock kommit en bra bit på väg. Och jag har några dagar till på mej.

En annan sak som jag är lite putt för är att Dan tydligen växt om mej. Och jag verkar ha krympt!!
Hur gick detta till?? Han har ju alltid varit lill-skiten. Och var tog mina 1.5 centimeter vägen??

Farfar är hemma nu igen. De tog lite prover på lasarettet - men han fick inget svar idag.


.. om att bli gammal och andra betraktelser..

Blev inte Gräddhyllan idag.. mamma fick inte tag på mormor.
Dessutom fick pappa köra farfar till akuten imorse.. blod i urinen.. är kanske inte jättefarligt - jag vet inte.. men det ska ju inte vara så.. vi har inte hört något nu på fem timmar eller något.. men det går nog bra.

Fy för att bli gammal.
Fast jag tänker nog mer på livskvalité än själva åldern.. det finns ju faktiskt  äldre som mår bra också!!
Farmor och morfar var dock väldigt sjuka de sista åren. Och farfar har länge varit skröplig. =/
Undantaget är mormor. Hon mår såvitt jag vet bra.
Och så tänker jag på igår när jag och Frida zappade mellan TV-kanalerna och kom in på "Lotta på Liseberg". Sven Bertil Taube skulle uppträda.
Kanja: "ÅH!! Jag älskar honom!! Han är så snygg!!"
Frida: "Ööööhh??"
Kanja: "Du!! Du skulle se honom när han var ung!! Och även nu har han fina drag. Han är nog rätt gammal - men han ser ut att må väldigt bra ändå!! .. han liknar din morfar lite.." (.. Det sista lät väldigt dumt - men Frida får ta det som en komplimang!!)

Dan gör gelé.. farmor brukade alltid göra det när hon levde. Men efter farmor har det inte funnits någon som gjort gelé.. förrän nu!! Dans gelé smakar nästan som hennes med.
Farmor var bäst på att laga mat. =)

Pirr i magen!!

Idag har jag druckit kaffe och tvättat med Frida..
Hon visade hur deras nya lägenhet såg ut och skulle inredas. Hon och Sven ska bli stödfamilj åt mej när de flyttat. En helg i månaden ska jag få bo där. I mitt alldeles egna rum!! (Förrådet..)

På fredag ska jag få träffa Linus för första gången. Det är pirrigt som fan och jag vågar inte tro på det. Jag kommer nog inte våga tro på det förrän han faktiskt kliver av dendär bussen.
Han köpte biljetten idag. Nu finns det ingen återvändo..
Jag är grymt smickrad av att någon är villig att åka tåg och buss med en massa byten och sitta och vänta i sammanlagt 6 timmar för att träffa mej^^
Jag är nervös som fan.. =/ .. men glad =)


Imorgon ska jag, mormor, mamma och Dan eventuellt till Gräddhyllan.. jag var i och för sej där för bara någon vecka sen. Men det var längesen jag träffade mormor - och hon ville ju dit och fika.. det blir nog trevligt.

Drömtydning..

Inatt drömde jag att jag var den nya supernanny.. jag var mer lik Joan Jett än den faktiska supernannyn dock. Men alla älskade mej. Jag hade till och med en egen slogan: "Hold on to your creativity!!" Och jag åkte motorcykel istället för taxi.
I avsnittet jag drömde om lärde jag en stor familj om hur man levde på en stulen yacht - och speciellt hur man skulle förtöja den.
När jag vaknade kollade jag runt på lite drömtydningssidor.. Svikna förhoppningar, dåliga nyheter.. sjukdom, depression, bekymmer..
Jag har ett bra liv på ytan men många sorger på djupet.
Det kan dröja innan mina problem löser sej. Men såsmåningom - frid, glädje, goda nyheter, stor lycka i livet och möjlighet att förverkliga mina drömmar.

Man lever på hoppet.

Är det nu ungdomen slutar??

Efter förra sommaren sa vi: "Hoppas nästa sommar blir precis lika rolig!!".. och det har vi sagt ända tills denna sommaren skulle börja.
Det känns nu som att sommaren nästan är slut. Den har varit rolig - men långt från lika rolig som förra.
När denna sommaren verkligen är slut tror jag man kommer tycka den var väldigt rolig ändå.. men jag tror ändå inte det kommer kännas som förra.
Jag hoppas verkligen jag kan fixa ihop pengar till Ljungbydagarna och Strömsnäsfestivalen. Det ska då fan bli sjukt roligt. Och jag ska TVINGA med folket som tvekar på ifall de ska dit eller inte.
Det måste bli bra.

Är det nu ungdomen slutar??
Tre vänner flyttar till Växjö för att plugga snart.
Några har redan flyttat till Stockholm.
Några är spridda sedan innan..
En vän har man förlorat.
Jag ville hem igen för att mina vänner var här.. men nu känns det som att när jag väl kommer tillbaka - försvinner alla andra.

Hur blir det efter sommaren??
Jag kommer förmodligen hälsa på Frida och Sven så ofta jag bara kan - för jag kommer sakna dem något så fruktansvärt.
Jag kommer nog också spendera en hel del tid uppåt i landet under helgerna.. hälsa på vännerna från skolan.
Men härhemma.. vad har jag här?? Jag kommer sakna folk att umgås med.. prata med..

Jag är sjukt orolig. Orolig för tristess.. isolering.. nedstämdhet.. men framför allt ensamhet.. att inte ha någon.. alls..


???

Såg en gullig film idag. "Definitely, Maybe" hette den.. orkar inte berätta om den, men ni kan la kolla Trailer på YouTube om ni är intresserade..

Här är musikvideon som fick mej intresserad av filmen
(Badly Drawn Boy is the shit):



Inatt pratade jag med Linus.. som vanligt.. kändes dock lite konstigt. Han var lite nere - och jag ville trösta. Men anledningen till att han var nere gjorde att jag inte riktigt visste vad jag skulle säga..
Strax innan vi slutade prata imorse sa han att han tänkte på denna låten när han tänkte på mej.. Gulligt =)



Ikväll ska jag se på Harry Potter-filmer.. hann ju knappast se alla igår^^
 

Planer för dagen..

Idag blir det bara slappande. Jag steg upp för cirka två timmar sedan. Satte igång första Harry Potter-filmen (som ska följas av resterande - utom nyaste då). Och så har jag faktiskt ätit frukost - för första gången på länge!!

Jag har också snackat med Linus en stund. =)
Inatt hade han och jag ett långt snack om vänner, relationer och ex. Vi höll inte alltid med varandra - men jag förstod vad han menade. Han hade en poäng.
Han tyckte däremot att jag var för snäll. Men jag vet ju hur jag vill ha det.. det känns rätt såhär. Och han accepterade det.
Jag hoppas verkligen vi träffas snart =) Vi kan verkligen prata!!

Nu blirre cappuccino!!

// XO

Motivation = ZERO

Ursäkta satans dålig uppdatering!! Och ursäkta detta korta inlägg med (jag har verkligen ingen lust att blogga egentligen - men känner ändå att jag borde knåpa ihop något litet).

Östersjö var riktigt roligt. Frida, Sven, Josef, jag, Toffe, Niklas och Emil var med. Vi träffade även på en ny snubbe - Andreas. Han var riktigt rolig.
För bilder och grejs - kolla facebook.
Vi åkte dock hem redan på lördagen - på grund av dåligt väder. Men festen fortsatte hemma hos mej.
På söndagen blev det bakfyllehäng tills 4-tiden med MTV Cribs och saft..
Igår hade vi grillfest här. Riktigt roligt.
Idag var det bakfyllehäng igen med Centralskolan och kortspel.
Mamma och pappa är fast på Gotland - så vi är ensamma en natt till.

Bakfyllehäng a la Josef, Dan & Kanja..


Jag har varit rätt deppig de senaste dagarna.. och jag har insett att jag tar inte hand om mej själv för fem öre just nu.. jag vet att jag är korkad - men jag orkar inte riktigt göra något åt det^^

Två saker känns bra från den senaste veckan dock:
* Linus skickade ett sånt underbart sms igår. "Känner det att jag vill träffa dig så mycket! Det känns så rätt när jag pratar med dig Kanja =D kysser dig och håller om dig, så somnar vi tillsammans!" Jag blev väldigt rörd. Han är verkligen gudarar =)
* Det andra som känns riktigt jäkla bra är att trots all skit som händer nu - så har jag och en vän nog hittat tillbaka till den gamla vänskapen igen. - Den som jag trodde var förlorad för alltid. Jag tror till och med att mycket av skiten som är nu är orsaken till att vi kan bli vänner igen. Vi har pratat ut om det mesta nu. Det känns bra. Visst, jag vågar inte riktigt komma självmant och prata om jag behöver. Men jag vet i alla fall att jag kan.
Efter regnet kommer nog sol ändå. - Och det har länge varit ett jävla oväder.. men det börjar klarna upp. =)

Packar..

Jag har inte haft riktig lust att blogga nu på ett tag.. det har gått väldigt trögt..

Idag har jag inte gjort så mycket.. kollat på Black Books med Dan.. druckit öl.. varit på Jysk en runda.. tvättat..
.. och så har jag packat.. för trots att mamma och pappa drar till Gotland imorgon - och det därmed kommer vara rätt lugnt hemma - vill jag verkligen härifrån nu. Därför blir det Östersjö i alla fall.
Jo - det kommer förmodligen vara tufft med pengar efteråt. Får eventuellt något över.. Men nu har jag bestämt mej och detdär med pengarna löser sej.
 Och när jag har pengar igen ska jag göra en liten resa uppåt i landet - som jag planerat hela sommaren. Det dröjer nog några veckor till - men förhoppningsvis ändrar sej inte det nuvarande läget fruktansvärt mycket. Det känns som att nu finns det en chans att dendäringa resan faktiskt blir av.

Agge hade tydligen hoppat av att åka med imorgon - vilket är jättetrist.. men vi får nog roligt ändå!!
Och jag har laddat med knäckebröd och öl - så födan löser sej XD

Nu ska jag packa lite mer. Sedan blir det sängen.
Begravningen är imorgon vid 11. Sedan får jag packa det sista och på eftermiddagen/kvällen drar vi.

// XO


Russell Brand blir MTV-värd – igen

Aftonbladet: Russell Brand blir MTV-värd - igen

YAY!! Brand var skitrolig förra gången. Kollade faktiskt bara på MTV Video Music Awards för att Russell Brand var förra årets värd.. annars är jag inte mycket för MTV.. Och om han går med på det ett år till blir det väl till att kolla igen.

Kanja = Russell Brand-nörd..

Familjen är värst..

Idag fortsätter jag vara stressad.
Somnade nån gång i morse - men väcktes snart av en jordfräs i trädgården. Sedan lyckades jag somna igen.. det vill säga tills mamma började stöka runt som fan på vinden bakom min säng.
Jag har inte sovit bra på hur länge som helst  nu.. och familjen underlättar inte det hela.
Andra dagar har jag vaknat av att pappa spikar och bankar i allmänhet på altanen - precis till vänster om där jag sover. Som att vakna med bultande huvudvärk varje morgon. Han skulle lika gärna kunna sätta hammaren direkt i huvudet på mej - det hade till och med varit mer skonsamt.

Nu förstår jag också att min familj har NOLL respekt för att jag målar. De förstår det inte ens. De ser allt som billigt kladd. Det är precis som att man fortfarande är fem och ger dem en teckning man själv gjort. De vänder och vrider på den och frågar vad det är för något. "Det är ju en häst!!" "Jahaaa.. nu ser jag!! .. vad fin den var.." - och lägger bort den.
Men tro fan att när det kommer folk hit - då ska jag jävlar visa vad jag gjort. "Kolla vår dotter?? Detta kan hon göra!!" (.. enligt dem är det det enda jag kan göra.. knappast något man kan leva på - men lite sött är det nog allt..)

Vad fan gjorde jag i mitt förra liv som gjorde att jag får dras med denhär familjen??
Det har aldrig funkat och kommer inte göra det heller.


Better safe than sorry??

Fan också!! Jag kan inte sova..det spelar ingen roll hur mycket jag än lägger till på min "detta-ska-jag-göra-imorgon"-lista. Det gör mej bara mer stressad!! Och samtidigt kan jag inte ignorera det - då blir det ännu värre.

Ligger i sängen och snyftar som en idiot. Just nu snurrar studiebidrag (har fortfarande inte fått något från Markaryd om CSN - så jag måste kontakta dem och fråga vad som är fel), helgen (ska jag med på Östersjöfestivalen eller inte??), tåg och bussar, tatueraren (när ska jag dit igen??), tatueringar (fan vad mycket jag har att göra), pengar folk är skyldiga, pengar jag behöver utöver det (hur ska jag fixa dem??), grillfest, begravning, skola och känslor runt i huvudet.
Avstånd, pengar och framtiden alltså.

Jag tycker om Strömsnäs - men det är ett helvetes dumt ställe att bo på när man inte kommer någonvart. Dessutom börjar ju mina vänner flytta nu när jag väl är hemma igen.. och det känns jävligt kasst.
Pengar - just nu har jag endel pengar (eller i alla fall när jag fått vad folk är skyldiga mej). Men när man funderar på ifall man har råd att äta på Östersjö (då man kanske inte har råd att göra något resten av sommaren).. då räknas det nog fan som att man är rätt fattig. Och hur mycket jag än tänker att jag inte borde med nu i helgen så vill jag verkligen inte missa det.
Och framtiden - vilket har rätt mycket med båda ovanstående att göra för tillfället. Men samtidigt är det som vanligt: Vad fan ska det bli av mej?? Jag har verkligen inga visioner när det gäller just framtiden. Jo - jag tänker inte dö ensam, bitter eller övergiven. Och jag tänker inte låta mej känna att jag inte "levt". Men hur jag kommer leva resten av mitt liv är helt osäkert. Jag har inte ens något som liknar en plan.. och det kanske man borde ha nu.

Klockan är mycket men jag kan inte sova. Jag känner mej verkligen instängd, fastklämd och osäker.

Om man verkligen tvekar på att något kommer fungera - men väldigt gärna vill få det att gå trots att chanserna är minimala.. är det då värt att försöka i alla fall?? Better safe than sorry?? Eller borde man ibland satsa vilt??

I'm stuck!!

Just nu är jag sjukt sur.. på att Strömsnäsbruk ligger där det ligger. På Markaryds tågstation.. på flera andra tågstationer med för den delen. På kronobergstrafiken, SJ och Öresundståg. Det känns fan inte som att man kan ta sej nånvart utan att det ska vara 847 byten - vid destinationer som bara är omvägar vilket gör resetiden dubbelt så lång.
Jag förstår varför man inte reser mer än vad som är absolut nödvändigt. Helvetes jävla mög.

Markaryds tågstation är inte öppen förrän i mitten av augusti igen.
Älmhult eller Osby är närmsta tågstationerna därefter - men då är det tågbyten som gäller.. och omvägar..
Annars är det Alvesta - men bussarna är så satans dyra.
Halmstad - med sjukt dåliga förbindelser hit.
Hässleholm - med en massa tågbyten.

Det är då fan inte lätt att leva. Jag har nog aldrig känt mej så isolerad. Jag var fan inte ens medveten om att det var såhär dåligt.. fan..


".. jag har varit full.."

Jag växlar mellan att hacka tänder och svettas som fan idag. Jefla skit..

Haha - snackade nyss med Rebecca.. när hon frågade var jag hittat på de senaste veckorna tänkte jag lite. Svaret jag gav var ".. jag har varit full.." - vilket är alldeles sant =/

Idag var jag, Sven, Frida, Peter, Sara och Mattias och fikade på JA Ranch. Dyrt som satan (vilket inte förvånade mej) - men riktigt gott.
Hoppades på grillning eller något ikväll - men imorgon kanske??

Annars gör jag inte så mycket..

SKÅL!!


Oshultsfestivalen..

- How was last night??
- GREAT!! - I can't see!!

Igår var det Oshultsfestivalen. Jag stack dit med Frida och Sven - och så fick vi dit Bim med. Träffade en massa gammalt roligt folk och en hel del nya med.
Skällde ut en kille jag inte kände, fick åka moped, blev ägare till ett par nya datorhögtalare (??) &.c. Gick och la mej vid halv 7 imorse och har faktiskt knappt varit bakfull alls idag =)








.. efterfest blev det sedan på vår altan med familjen och 2 fulla finnar (+ Sven då som är en fjärdedels finne).


Ojoj..

Det blev "Across the Universe" med Dan. Och öl.. Och Minttu Black.. Jag missade dock "Linje Lusta".. hmm.. antar det kommer fler chanser. Känd film..
Filmen vi såg var ändå rätt bra. Fast VÄLDIGT flummig. Men Vietnam-kriget.. hippie-rörelsen.. varför skulle det inte vara flummigt??
Nu kollar jag på "Black Books".. FAN vilken bra serie det är!! You've gotta love it!!

Kommer dock somna snart.. GAAAH!! Men men.. allting snurrar. Det är torsdag (nu fredag).. jag är inte nykter.. BRA JOBBAT, KANJA!!

I väntan på mat..

Sitter i TV-rummet, dricker öl och läser igenom recept på Jamie Olivers hemsida i väntan på att vi ska äta.
Jag skulle verkligen vilja kunna laga mat. Men framför allt hitta motivation till det. Jag hatar att laga mat.. oftast i alla fall. Och även om jag har motivationen blir det ändå skit av det när det väl är klart. Kanja i köket = Katastrof!!

Jag hoppas på att brorsan vill kolla på film med mej efter maten. Slappa.. dricka ännu mer öl.. eller kanske absinth idag.. hmm.. alkohol i alla fall.. XD
Vill verkligen se "Across the Universe".. Aldrig sett, men såg trailern idag. Verkade vara skitsnyggt filmad.
Fast sedan vid 22.30 börjar "Linje Lusta" på SVT2. Den har jag inte heller sett (och den är inte bara kult - den finns med i "1001 filmer du måste se innan du dör" med!!). Undrar om vi hinner kolla film då.. tveksamt tveksamt..

Nu är nog maten klar..

// XO


Om behovet av den "normala" dygnsrytmen och andra betraktelser..

Vaknade för kanske en och en halv timma sen.
Har kommit fram till att så länge jag inte missar en massa roligt eller inte hinner med det jag borde - varför ska jag då vända tillbaka dygnet än?? Det är betydligt lugnare när jag väl är uppe. Nu när föräldrarna har semester och är helt stirriga båda två. Jag är hellre uppe sent på kvällen/natten än på dagen då!!
 Så ja, nu slutar jag försöka bättra min dygnsrytm på obestämd tid. Ty min nuvarande dygnsrytm passar mej prima!!

Resten av dagen ska jag ta det jävligt lugnt. Kolla på någon film och så ska jag försöka rita lite.
Har haft huvudvärk sen igårkväll.. kanske inte jättebra att kolla på film då - men hellre det än att bara ligga och dega.

Såg förresten "Fyra bröllop och en begravning" för första gången i mitt liv inatt.
Nej, jag tyckte inte den var så bra. Lite smårolig - men inte en höjdare. Storyn var riktigt urusel. Och det som var med var just - 4 st bröllop och en begravning + en kärleksaffär som endast hade något att göra med just de tillfällena.
(Men filmen fanns med i "1001 filmer du måste se innan du dör" såå.. jag var ju tvungen!!)


Igår la Julia ut detta fotot på Facebook. Jag saknar Kobbarna!! Vi hade så jävla roligt!!


Svar på tal.

Pappa och jag bråkade idag. Han började gorma på mej när jag stod och diskade.

Nu ikväll vid matbordet (middagen; hela familjen samlad) sa pappa: Dan ska till farfar och klippa gräset imorgon. Så då får du dammsuga och torka golvet här hemma innan mamma kommer hem.
Jag sa: Tänker du skrika på mej imorgon igen??
Han: Inte om du gör det.
Jag: Fast idag när du skrek gjorde jag faktiskt redan det du bett om.
Han suckade och sa: Ja, när det var en timma kvar tills mamma kom hem!! (vilket enligt honom var försent) Jag förstår nu att vi ställer orimliga krav på er.
Jag: Ja.. och du låter oss aldrig glömma det heller.
Han: Men ni får ju förfan hjälpa till lite härhemma. Det är ju fan att man ska behöva be er om allt!! Kan ni inte göra något spontant någon gång??
Jag: Eller så är det så att ni inte märker det vi gör spontant.
Han: Så kan det givetvis vara. Skriv en lista på vad ni gör spontant så ska vi se till att uppskatta det ni gör lite mer.
Jag: Jag kan ta ett exempel redan nu. De kvällarna då du "somnar" på soffan. Vem tror du det är som plockar undan dina ölburkar och glas egentligen??
Han: .. .. det kan jag säga att det behöver du inte göra.
Jag: Nej - det sa mamma också då jag berättade för henne.

Det kan inte vara lätt att vara idiot när Kanja är i närheten..

Bilbingons inverkan på befolkningen och andra betraktelser.

Nu har vi varit på bilbingo (drack lite kaffe här efteråt med).

Vi kom till stället där bingot skulle hållas. Vi köpte varsitt block - med 12 brickor i varje (dvs 12 spel). Man kunde vinna på en rad, två rader och full bricka.
Vi vann inte ett skit. Och det var stressigt och jävligt.. i typ två och en halv - tre timmar!! Fy fan.. Jag och Sven drack lite öl - det var najs dock =)
Folk var gravallvarliga. Jag liknade det med domedagen - alla hade dött och utroparen var egentligen en gammal skiva som fortfarande gick. Alternativt påminde det om "A.I." - alla var robotar utan känslor. Helt fokuserade på vad de gjorde. Inget var "levande". Creepy.

Imorgon ska jag kräva pengar av folk som är skyldiga mej. Det är så jobbigt att göra det. "Påminna" dem på ett så fint sätt som möjligt. Jag hatar det.
Funderar på att lägga ut lite målningar på Tradera eller något med. Jag har sjukt dåligt med pengar nu - och vill verkligen klara mej över sommaren så smärtfritt som möjligt. Funderar även på att sälja min elgitarr + förstärkare (spelar ju ändå inte på den).
 Nu till helgen ska jag till Oshultsfestivalen. Det kostar dock inte så mycket - så det har jag råd med. Nästa helg blir det eventuellt Östersjöfestivalen. Det är inte heller jättedyrt med camping och bensin. Men det är ju inträden, alkohol och mat som kostar.. Jobbigt.
Sven sa att jag kunde låna pengar av dem. Men där går gränsen. Jag sökte inte något sommarjobb - sparade lite pengar och tänkte sedan sälja lite tavlor och sånt. (The life of an artist??)
Jag lånar inte "stora" pengar av mina vänner. Lånar av mina föräldrar om jag måste - men inte av vännerna. Och situationen denna sommaren var ju självvald. Så jag kan inte direkt klaga heller. Det går sämre än jag trodde - men ändå.

 Skulle sälja en tavla med Alice Cooper som motiv till pappa. Och han ville köpa den. Så en dag förra veckan körde han iväg med den för att få den inramad - och när han kom hem sa han "ÄR DET OKEJ OM DU FÅR 500 FÖR DEN DÅ??" - vi hade inte ens diskuterat priset. Och för några veckor sen sa han att jag började avancera och kunde kräva mer för mina verk nu. Men så ska han ha någon form av familje-pris enligt honom. Nej, jag ska säga att jag vill ha mer för den. Går han inte med på det ska jag komma med en massa bra argument till varför jag ska ha mer.
Svårt också att kunna sälja mer grejer när man inte har material till det. Jag har inte ens råd med att köpa dukar och spännramar. Har en massa akvarell- och skisspapper dock. Så det blir väl det jag får försöka sälja tills jag har råd med det andra.

Det är sällan lätt att leva.

Jag tror vädret regleras efter mitt humör..



Dylan Moran


Har kollat lite på en stand-up-show med Dylan Moran.. Brittisk humor är fan den bästa!! Jag hinner dock inte se hela - måste göra mej i ordning för bilbingot snart. Och så måste jag nerom byn och ta ut pengar innan jag sticker bort till Sven & Frida.

Tråkigt att det ska åska så himla mycket helatiden!! Jag är rejält trött på det nu. Var ute och gick i åskan inatt. Det var mörkt, det regnade en massa och blixtrade. (Men det var rätt fint när jag gick hemmifrån).

Idag kom dödsannonsen in i tidningen. Den var väldigt fin.
Det var dock när prästen läste upp hans namn i kyrkan i söndags som man verkligen förstod att han var borta. Det är sant. Han kommer inte tillbaka.
Frida och Erica skulle ner till begravningsbyrån nu och fixa lite inför begravningen den 16:e. Sätta in pengar på fonden hans familj vill att eventuella gåvor skulle gå till och ordna med handbuketter och så.

Nu måste jag skynda mej. Bloggar nog mer ikväll.


Äntligen tisdag!!

Jag har sovit väldigt dåligt inatt. Somnade vid 5-tiden imorse. Vaknade många gånger efter det.. till slut vaknade jag helt strax efter elva. Har dock inte gjort mycket vettigt sen dess. Druckit cappuccino och kollat klart på andra National Treasure-filmen (jag glömde helt av att kolla klart på den).

Ringde i och för sej morsan och planterade min nya idé om hur jag kan få se Eddie Izzard i december =)
Mamma och jag var och kollade på Jonas Gardell för några år sedan - och det var faktiskt jättetrevligt. Vi gör inte mycket bara hon och jag. Det var den gången och en gång då vi åkte till London. Framöver har vi bara planerat att vi ska till London igen näst-nästa sommar (har jag för mej).
Mamma är inte så bra på engelska - men Izzard är inte så svår att förstå med sina gester och ansiktsuttryck. Det är inte så avancerat ändå. Och han är ju faktiskt skitrolig. (Hon har inte en aning om vem han är.)
Jag frågade mamma om hon och jag inte kunde åka och kolla på honom i Malmö - och att jag fick biljetten som födelsedagspresent.
Det är dessutom ingen risk att pappa eller Dan följer med. De följde inte med på Gardell (de är homofober - som så många andra jag känner.. - jävligt förlegat..) och Izzard är transvestit.. (jag tror de har något emot transvestiter med - även det är jävligt förlegat..)
Mamma lät lite sugen faktiskt. Hoppas hoppas!!

Nu ska jag försöka hitta min "August Rush"-film.
Om ni inte sett den borde ni verkligen göra det. En helt underbar snyft-film!!
Handlar om en pojke vars föräldrar inte vet att han finns. Hans mamma och pappa träffades en gång - både musiker.
Mammans egen pappa lurar henne att hon fått missfall - och lämnar bort sonen så hon ska fortsätta med musiken.
Till slut får mamman reda på att hennes son inte dog och gör allt för att hitta honom. Under tiden försöker pappan (som inte vet om sonen) att hitta mamman. Och sonen lär sej göra musik för att hans föräldrar ska hitta honom. Och musiken i den är verkligen sjukt bra!!



Detta är min favoritscen: Pappan och sonen träffas och spelar ihop utan att veta att de faktiskt är far och son.



Sven messade just. Tydligen ska vi på bilbingo idag =)

Eddie Izzard??


Finns det något Eddie Izzard-fan som läser min blogg?? Ty jag vill väldigt gärna se honom - men inte själv.

Utan tvekan en av världens roligaste människor!! =)
.



Kameliadamen

NU har jag sett klart på Kameliadamen.

Fan vad smart man är ibland (från msn):

Kanja säger:

Den påminner lite om Moulin Rouge^^

Hah!! Fan vad konstigt att den påminner om den då.. Moulin Rouge baseras på operan La Traviata - som är samma historia som Dumas "Kameliadamen".

- DÄRFÖR har man Wikipedia som förstasida.

Det var även därför jag grät som ett barn i slutet. Jag borde ha läst på bättre. Jag lipar som fan i slutet av Moulin Rouge.. - och nu även i slutet av Kameliadamen.
Men den var sjukt bra!! Jag gillade den!!
Och nu inser jag att jag borde verkligen ta och kolla igenom alla mina gamla filmer igen. "La Strada", "Pygmalion", "Intermezzo", "Gasljus", "Trollbunden" &.c.
Det var kanske inte bättre förr - men det var minst lika bra.. kanske på ett annat sätt dock.
Mer censurerat. De spelade mer på det psykiska än det fysiska - och var inte så jävla blurriga med att få fram ett budskap.


"Kameliadamen" rekommenderas varmt.


Jävla måndag.

Frida messade innan idag och undrade om jag ville med henne och Sven till Riksettan. Så jag stack ner där och satt med dem i några timmar.
Vi försökte komma på något att göra efteråt. Go-kart?? Bilbingo?? Älmhult?? Städa husvagnen?? Dricka öl?? Traryds djurpark?? Halmstad?? Markaryd?? Femkamp?? Fiska?? Medeltidsjippo?? Gräddhyllan??
Vi försökte till och med få Tony att flyga oss en runda.
Men det blev att vi stack hem istället. Och nu regnar och åskar det. Mög..
Allt detta stödjer min teori om att måndagar suger.



Har inte sett Kameliadamen än - men ikväll så!!

Nu ska jag dricka te med mamma.

// XO


I don't like mondays.

Som sagt, jag tycker inte om måndagar. Speciellt inte om jag måste ut ur huset. Usch =(
Jag ska göra mej i ordning nu. Sen kiosken en snabb runda.
När jag kommer hem igen ska jag se "Kameliadamen" (den finns med i boken "1001 filmer du måste se innan du dör" - och jag tar ju den rätt bokstavligt).
Ni kommer inte tro dethär - men jag har aldrig sett en film med Greta Garbo innan. Det är dagens sanning!!
Rätt sjukt egentligen. Jag som älskar de gamla svartvita filmerna - har sett det mesta med Ingrid Bergman men inte ett dyft med Garbo. Det är faktiskt skandal.

Men jag måste till kiosken först. Jag dör.


Money makes the world go around..

Jag har sån jävla lust att åka härifrån nu. Jag vill inte vara här mer.
Bara en liten nöjestripp någonstans vore underbart!! Typ som när jag åkte till Falkenberg för några veckor sen.
Jag har dock inte pengar till det än.. har inte fått pengar av pappa eller Robban för tavlan och tatueringsskissen de ville köpa. Så fort de betalat kan jag åka.
Hade ju egentligen tänkt dra till Göteborg nu helgen som kommer. Det är lite osäkert om det blir det dock.. men förhoppningsvis blir det snart.

På tal om att sälja mina alster. Karri ville tydligen köpa en målning av Eric Draven/The Crow för 500 spännos efter semestern. Jag tyckte det var ett jäkligt bra pris med tanke på att det var längesen jag gjorde den - och då gav jag i princip bort teckningar - så jag lovade att hålla den till honom.
Jag har även fått en beställning på en tavelserie av Andreas (min kusin). Det var en riktigt rolig idé. Han vill ha tre tavlor - alla svartvita i en grafisk stil jag tycker om att jobba med.. Motiven ska föreställa de största inom musiken. Enligt honom var det "the king of rock 'n' roll" (Elvis), "the king of pop" (Michael Jackson) och "the queen of pop" (vilket enligt oss är Madonna).
Jag har dock inga målardukar - så innan jag skaffat det blir det inte mycket jobbat med de tavlorna. Men jag ska försöka börja skissa lite i alla fall. Har googlat en hel del och försökt få lite inspiration. Det finns sjukt mycket snyggt redan!!

Har precis kollat på "French Kiss". Den var faktiskt lite gullig. Men Meg Ryans bästa är fortfarande "You've Got Mail". Ska nu fixa lite cappuccino och sedan peta i "National Treasure - Book of Secrets" i datorn. Efter det blir det eventuellt "The Crow". Har inte sett den på länge och det är ju bara att inse - den är sjukt bra.

Jag har sådan lust att spela TV-spel med!! Har fortfarande inte spelat ut ett Pirates of the Caribbean-spel.. kanske borde ta tag i det snart.
Kanske snart är ikväll.. imorgon är ju ändå bara måndag. Och måndagar är veckans värsta dag. Så jag spelar hellre spel hela natten och sover igenom måndagen än är vaken och irriterad hela dagen.

I don't like mondays I wanna shoot the whole day down.

Gudstjänst..

Igårkväll blev det att vi var några som satt uppe i hopptornet i Klint och drack och snackade. Riktigt mysig kväll med rå humor, tårar och en massa flummande. Det var nästan den perfekta kvällen.

Imorse kollade jag på National Treasure. Ska snart se andra NT-filmen med.

Strax innan två drog jag, Sven och Frida till Markaryd och gick på gudstjänst i Hembygdsparken. Det var som vanligt väldigt gudigt och högtravande - men det kändes ändå rätt att komma dit. Pedersen sa även igår "han skulle nog vilja att du var där".
 Var väldigt jobbigt när de skulle räkna upp de avlidna. Man visste att snart kommer det, snart kommer det. Och när prästen väl sa hans namn började tårarna rinna. Och man såg på de andra hur skakade även de blev.
Tråkigt med vädret också. Det ösregnade nästan hela gudstjänsten igenom. Det kunde väl i alla fall varit uppehåll den lilla stunden.

När jag kommer hem har jag en relationsförfrågan på Facebook. Min bror undrade om jag ville vara gift med honom =S

Kort uppdatering då inte motivationen är på topp.

Att fika med Marcus i torsdags var jättetrevligt. Och det behövdes verkligen nu med allt som hänt. Det var mycket skratt och lite tårar med. Men när man pratade om honom var det med mycket glädje.

Igår var vi ett gäng som drog till Riksettan - där de firade industrisemestern. New Position spelade. Inte så mycket folk som vi trodde där skulle vara - men ändå betydligt mer än det brukar vara.
Det var väldigt roligt i alla fall.

Ikväll ska jag nog fika med Pedersen (som tydligen kommit hem från Stockholm utan att någon visste om det).

Min mobil har inte kunnat ta emot sms sedan torsdags kväll - tills idag vid middagstid då det trillade in en 20-25 sms på en gång. Det var lite jobbigt.

Jag har inte direkt haft någon motivation att blogga varken igår eller idag. Så detta var den korta, lite stela versionen av vad jag haft för mej.

<3

Alla som vet är förvirrade.. förtvivlade.. sorgsna.. vilket inte är konstigt alls.
De som inte vet är glada och bekymmersfria.. vilket gör stämningen ännu konstigare.. overkligare..

Jag tror inte man kan komma över något sånthär helt. Jag tror det blir lättare - men jag tror aldrig man glömmer.

Kollade igenom mina gamla dagboksinlägg på Helgon innan. Jag visste att jag nämnt honom nån gång där.. Men när jag väl skummar igenom inläggen märker jag att jag nämnt honom i nästan varje inlägg från de första åren på gymnasiet. Och jag skrev rätt mycket i dagboken då.
Så många minnen. Jag log ibland åt inläggen. Jag trodde jag glömt - men nej. Jag minns.

Där stod om skolan..

Kanja säger:
Jag vågar inte skolka..
Han säger:
vilken fjolla du är ; >
Ska nog lära upp dig ^^
så svårt är det inte..bara gäller att skapa en rätt image först..det vill säga: vara duktig och ambitiös och verkligen visa det i en period och sen börjar du säga "Jag har så ont i huvet ;/, förlåt men jag måste gå hem!"
DET ÄR TAKTIK


-------------------------------------

Han säger:
C'mon nu. KANJA PWNS : D 
Kanja säger:
Seriöst.. om jag blev bra i skolan och bytte stil lite.. och blev lite tystare.. då skulle folk inte vara sura/ledsna på mej.. 
Han säger:
Men då äre ju ingen som äger i skolan : [{
Kanja säger:
Du äger :) 
Han säger:
Nää, men - kanja = KATASTROF
Kanja säger:
Men jag flummar ju bara runt.. egentligen - hur mycket vettigt kommer från mej?? 
Han säger:
plx. hur mycket skoj kommer ifrån dina andra klasskamrater som är seriösa?^^ 
eller vettigt* :D 
Kanja säger:
Men.. de tycker ju om varandra i alla fall.. de trivs med varandra.. usch.. 
Han säger:
äh..dom är bara wannabes *-)
Fryser satan. och halsen är crazy >_< 
Kanja säger:
Tänd eld på din soffa och sjung "You are.. my fiiire.." 
Han säger:
HAHA :D DÄR ÄR DU IGEN KANJA 
Pra pra! :D
du är BÄST


Där stod om festerna..


Han säger:
den som står på benen är en fjolla. dundersupas ska det
Kanja säger:
Haha :D Du och jag får dricka ikapp
Han säger:
Är det där en utmaning? ;)
:D
Kanja säger:
YOU BET IT IS!!
Han säger:
Håhåhå :D
Ses under bordet säger jag bara (H)


------------------------------------------

Han:
ugh. men du ska dit? (A)
Kanja:
Hell yeah.. jag ska ha förfest till förfesten.. Men än så länge är det bara jag och Nina som ska gå på min förfest :D haha..
Han:
haha :D
pra. då vet jag iaf att jag känner någon :D
och någon som kan supa (A)
Kanja:
Who are you talkin' about?? :D
Han:
Att om jag kommer så är det nån där som kan supa som ett äkta svin \o
:D
Kanja:
Du menar att du kan supa som ett äkta svin?? Jag trodde ju du menade mej :( 
Han:
HAHA :D Jag menar ju dig.
dummer .D
Kanja:
OH :D
Han:
Du vet hur man hanterar flaskan (H)
.. Hälaren vill inte med :'(
Kanja säger:
Jag är sjuk.. :) 
Han: säger:
men lika go ändå :D


-------------------------------------

.. och jag och Han ska däcka i Ninas stall på lördag.. den som däckar först är Jesusbarnet.. den andra är Maria som får vänta på de tre vise fyllona som slänger ut oss..^^

------------------------------------

Och detta efter en incident på nyår då han och jag däckat i en tvättkorg på tolvslaget..

Kanja säger:
Hah :D Jag pussade dej. 
Han säger:
:D
Kanja säger:
Sorry för det iaf^^ 
Han säger:
Nä. :) Don't be :]
Kanja säger:
Så jag får pussa dej?? :D Göshelaue 
Han säger:
JAJAJA
Kanja säger:
Kanja ska alltid pussa dej nu.. prepare to be pussad.. 
Han säger:
:D:D


Där fanns utdrag ur de skumma MSN-konversationerna..

Kanja säger:
Erkänn att varje gång du ser mej nu kommer du skrämma mej som fan för att få se den skräckslagna minen från igår igen?? :D höhö 
Han säger:
haha :p det ska bli min livsuppgift
Kanja säger:
Oooh :S I better watch out
Men det är bra :P Då försvinner du inte i Europa Du kan flytta efter mej till London.
Och skrämma mej på stan. 
Han säger:
:D haha, utan tvekan ey
Kanja säger:
Jaaa :D Jag ska bo på Cheyne Walk 11.. det ligger nästan vid Chelsea.. så du kan bo i Chelsea :P Och heta Mr Stalker.. 
Han säger:
HAHA :D
Kanja säger:
Got it all figured out ;) 
Han säger:
:P auyesssssssssssssssss
Kanja säger:
Jag tyckte det var en bra idé.. det skakar vi hand på.. *skak skak*
Nu blidde jag lite gladare.. 
Han säger:
that's a deal
Kanja säger:
Fast jag hatar fortfarande hela mänskligheten
Han säger:
haha :D
Kanja säger:
Hmm.. så kan du förfölja mej till Piccadilly, när jag går på The George Inn.. så kan du sätta dej i ett hörn av baren med mörka solglasögon, trenchcoat och en tidning + en pipa.. och så kan jag sitta där och inte alls veta att du sitter och bara väntar på att skrämma livet ur mej..
Han säger:
hahaha :D
du tänker seriöst ju (a)



Detta och mycket mer.
Jag har många, många minnen av honom. Jag kommer inte glömma. Han var en jättefin kille.
Ingen vet varför det slutade såhär. Jag tror inte man kommer få reda på varför heller.
Det kanske känns lättare att veta orsaken för att kunna gå vidare. Men spelar det egentligen någon roll?? Det är ju inte orsaken man ska minnas utan personen som han var.
Nej, man får bara acceptera detta. Det var hans val. Det tjänar ingenting till att spekulera.. det skulle bara skapa rykten..

Snackade med Marcus innan. Han var också väldigt chockad.
Vi kom överrens om att fika imorgon. Han kommer på förmiddagen. Tror det blir trevligt trots omständigheterna. Vi har inte träffats på väldigt länge och jag har saknat honom.


I dare you to move like today never happened.. <3

Ofattbart. Det är så hemskt att jag knappt kan ta in det.
Har inte sovit en blund. Tårarna sprutar.

En kär gammal vän är borta. Hur hanterar man det??


Det får inte vara sant.

Snälla var inte sant.
Det får inte vara sant.
Det får inte hända.
Det här får inte ha hänt.

Om det finns en Gud hoppas jag han ingriper nu.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!