Oömma kläder och inflyttningspresent under armen. Idag är jag flytthjälp!!


Alla minns väl Kanja??

Jag hatar verkligen att prata i telefon.. men ikväll blev jag faktiskt glad då en jobbarkompis från förra jobbet ringde och undrade hur läget var. Jag är en sådan som lämnar fotavtryck i folks minne.

Jobbfunderingar

Jag har inte så mycket att berätta egentligen. Jag fick beröm av min gruppledare idag då hon samlyssnade med mej. Hon tyckte jag skötte mej bra och var imponerad över hur snabbt jag skrev ner allt kunderna sa i ett dokument innan jag började hantera ärendet. "Då har du ju all info där redan och behöver kanske inte tillägga så mycket!! Det är ju skitbra!! Jag fattar inte varför jag aldrig tänkt på det!!"

Annars tycker jag väl inte det går så bra på jobbet, men idag var ändå bara tredje dagen på telefon. Vi har två och en halv vecka till som trainees^^ Vi lär oss.. sen om det räcker ända fram återstår att se. Idag gjorde jag i alla fall några stora framsteg.
Och även om jag stressar röven av mej på morgonen innan jobbet så har jag inte ångest över att gå dit och jag har aldrig ångest över att ta ett samtal. Dvs - det är mycket annorlunda förra jobbet. Fast å andra sidan visste jag väl redan att om jag ska ha ett telefonjobb ska det vara på kundtjänst.. inte som telefonförsäljare.
(Inte för att klanka ner en massa på förra jobbet - jag älskade jargongen och folket där.. På den fronten var det faktiskt nästan lite bättre än det är nu..)

Svar på kommentar:

Fick en kommentar som jag inte tror skulle vara anonym egentligen.. grejen är att jag känner inte igen IP-adressen, så jag kan inte se vem jag ska rikta svaret åt XD

"Var flyttar du och Linus? Vad är det för jobb du sökt? :)"

Svar: Det funkade ju inte riktigt för mej och Linus att bo i Karlstad. Han fick inte jobb på bruket där och jag höll inte riktigt måttet som telefonförsäljare (vilket jag kanske är glad för egentligen.. jag trivdes jättebra med själva arbetsplatsen, men det kändes väldigt jobbigt att ringa upp folk och försöka få dem att köpa en massa prylar..).
Linus sökte i alla fall jobb runtomkring i Sverige på olika pappersbruk (då det var processtekniker han utbildade sej till i Karlstad). Till slut fick han napp och är nu fastanställd på ett bruk i Varberg.
Det har varit väldigt svårt att få lägenhet där, men nu har vi äntligen lyckats och kommer att bo 2,5 km från centrum (!!).
I väntan på lägenhet fick jag och Suzi flytta hem till mamma och pappa och det är här i kommunen jag varit inskriven på Arbetsförmedlingen. Sist jag var där skickade de mitt CV till callcentret i byn och jag fick jobb där. Även om jag var rätt osäker på själva stället tog jag jobbet då ett jobb är bättre än inget jobb.
Jag hamnade i en rätt trevlig grupp och trivs med folket överlag. Idag var första dagen på telefonerna och det gick la sådär.. men så är det alltid i början - alla är osäkra och det är minst sagt kaos. Telefonvanan har jag ju, men programmen och rutinerna är ju helt nya för mej.. jag har aldrig jobbat med dethär innan.
Callcentret ska lägga ner, men de behövde folk i alla fall. Vi nyanställda vet inte hur länge vi kommer att få vara kvar (det är inte säkert vi är kvar ens när hela stället stänger), men så fort jag slutar kommer jag att flytta upp till Linus i Varberg =)

Missnöjd och förväntansfull.

Imorgon är det sista dagen på utbildningen, sen börjar vi ta emot samtal. Blir pirrigt. Dessutom känner jag inte mej så säker på programmen och hur vi ska göra.. jag hoppas verkligen på lite uppgifter och genomgång imorgon.

Sen är jag lite putt också. På jobbintervjun innan jobbet sa jag att jag behövde vara ledig v. 28 och de svarade att de skulle kolla om det var OK för företaget jag ska vara på. När de ringde och sa att jag fått jobbet frågade jag om de kollat med ledigheten också. Jag fick ett rätt dumt svar.. först tystnad och sedan "Nej.. det har jag faktiskt inte gjort.." Okeeej?? "Men jag kollade med vår chef och det var okej.. Men jag kan slänga iväg ett mail till dem och höra." Ja, tack.
Sen när vi skulle skriva på anställningsavtalet sa detta bemanningsföretaget att ledigheter kollade vi med företaget vi jobbade på och var det okej för dem så var det okej för bemanningsföretaget. När jag skrev på avtalet frågade jag denna tjejen (en jag inte träffat innan) om de hade fått besked om v. 28. Hon sa att hon skulle kolla upp det och återkomma. Ja, tack.
Men inte ett ord har jag hört och det har gått en vecka. Igår mailade jag och frågade - men har inte fått något svar.
Om man lägger till incidenten med den inställda arbetsintervjun (se inlägg längre ner) så fattar man nog hur oprofessionella de verkar. De sätter ju mej i en jävla obekväm sits^^
Men nu släpper jag det och ser om de hör av sej imorgon. Annars slänger jag väl iväg ett mail till.

Jag ska gå och lägga mej nu. Är väldigt trött och bör vara väldigt utvilad imorgon för efter jobbet drar jag och Bim till Växjö för spelning, härligt umgänge, öl och dekadens. Kommer bli toppen.

Lägenhet - check!!

Jovisst, självklart fick vi lägenheten. Känns toppen. Nästan 60 kvadrat, första plan med liten uteplats (balkong+gräsmatta.. eller något.. Linus försökte förklara, men jag fattade nog inte helt..). Helt klart en överkomlig hyra får vi också. Vi tror iofs det blir förhöjd hyra eftersom de ska fixa lite i lägenheten, men med hyran nu tål man en höjning. Vatten och värme ingår också.
Ca 2,5 km från centrum och närmare till havet. Härligt!!

Den är vår från och med första juni. Jag kommer inte flytta dit direkt, men jag kommer ju försöka vara där några helger innan jag flyttar dit i alla fall. Och jag vill ju också vara med och flytta in och packa upp allt!! Kommer bli svinkul. Längtar så in i norden.


Allt löser sej.

Dåligt med uppdatering

Ja, jag vet.. askasst att inte ha gjort en vettig uppdatering på ovanligt lång tid, men jag har faktiskt haft fullt upp.
Förra helgen var ju jag och Bim i Kalmar. Det var en riktig succé. Höjdpunkten var helt klart då vi lyckades smuggla in Pedersen så hon satt och drack vin på Dans soffa då han kom in i sin lägenhet. Reaktionen var "Näääee, nääääeeee, NÄÄÄÄEEE!!" + att gå in i garderoben och stanna där några minuter. Kommer bli ett samtalsämne som sträcker sej över flera år. Fan vad kul det var.

På tisdagen åkte jag åter till Älmhult för intervju. Jag fick stanna ännu längre där denna gången än förra och lyckades sticka två stycken armvärmare då jag satt och väntade före och efter intervjun i stationshuset. (Jag måste bara ge uttryck för mitt hat för detta stationshus. ÄCKLISCH!! Fy fan vad grisigt där är.. och de enda personer som sitter där en längre tid är sådana riktiga skummisar så man måste trycka in lurarna till MP3:n hårt i öronen och se jätteupptagen ut för man är så rädd att de ska komma fram till en.. folk jag inte vill ska komma fram till mej kommer alltid fram till mej och pratar.. och jag har fått min beskärda del av djupa samtal med A-lagare. Räcker en livstid.)
Men jobbintervjun blev av i alla fall. Cirka fem minuter tog det (hade väl tagit i alla fall det dubbla om de inte gjort en telefonintervju med mej innan) och på eftermiddagen ringde de och sa att jag fick jobbet och att jag började redan dagen efter (förra onsdagen alltså..).

Konstigt nog var jag inte det minsta nervös inför jobbet och tror att det var därför jag sov så gott att jag höll på att försova mej. Men jag kom i tid till första dagen och var väldigt stolt över hur social jag plötsligt var. Det märks att man inte varit ute om dagarna på ett tag. Sen har jag ju varit på detta stället tidigare, fast med en annan uppdragsgivare, så jag visste ju hur det funkade där också. Jag var rätt bekväm.
Så just nu har jag utbildning (den slutar förmodligen på fredag).
Redan idag hade jag dock mitt slutprov och fick full pott med stjärna i kanten. Klaad Kanjis.

Andra nyheter:

I helgen var vi på popquiz och vårt lag hade alla rätt fram till halvlek.. sen gick det typ utför. Men det var en trevlig kväll i alla fall.

Jag har stickat en mössa som matchar mina armvärmare (lila). Den har suttit klistrad på huvudet sedan i söndags.

Brorsan har skaffat en portfolio. Mitt och Linus familjefoto hittar ni under "Assignments".. Family first eller något hette den..

Och största nyheten är väl att jag och Linus eventuellt fått en lägenhet. Vi får slutligt besked imorgon. =) Jag kommer dock jobba så länge jag kan här i byn (uppdraget slutar senast i augusti).. det är hyfsat betalt och framförallt så får jag betalt. Om jag och Linus nu får lägenheten ska vi köpa lite nya möbler och så.. då behöver jag cash. Sedan vill jag ju väldigt gärna försöka spara lite med, unna mej något fint (typ som att fortsätta på tatueringen eller något annat sköj) och så ska vi ju försöka fixa en till katt någon gång framöver med.. en Devon Rex - helt klart. Men de kostar, så det blir inte än.. spara kan man dock..

Oj - Linus ringde ju just också och berättade att inte nu till helgen, men nästa så har TRIAL en spelning i Oslo. Gött kött!! Jag får dock vara utan Linus någon dag extra på grund av detta, men jag sa att det givetvis var "giltig frånvaro". Det är ju skitkul att de blir tillfrågade liksom.

Nej, nu ska jag ringa ett litet samtal. (Btw - jag har ny mobil också.. någon Samsung som man i princip bara kan ringa och messa med.. och så har den högtalartelefon, kalender, larm och ficklampa.. That's about it. För 179 kronor är jag riktigt nöjd.)

Bildbevis

Ja, alltså.. jobbintervjun blev inte av.. de ringde och ställde in den då jag satt och väntade på att gå dit.. spenderade flera timmar i Älmhult utan att göra något.. men den blir av imorgon istället.. fast i torsdags ringde de och ville ha en telefonintervju, och då sa de att jobbet var mitt om inte företaget hade några invändningar.. men imorgon ska jag ändå till Älmhult på intervju.. ehumm.. och jobbet startar på onsdag.
Skulle inte förvåna mej om det blir någon mer skit, men men..

Kände att jag var tvungen att nämna detta innan jag började berätta om helgens företeelser.. fast nu kom jag på att jag nog inte orkar berätta om dem än. Jag måste nog smälta allt lite. Men fy fan vad roligt vi har haft!!

Klaad

Nu är jag på mycket bättre humör. Jag vet inte riktigt vad som hände där innan.. det var väl lite många tankar kanske..
Men jag tog mej i kragen, pratade lite snabbt med Linus, gick ner i bastun för att basta bort förkylningen, läste lite, hade pep-talk med brorsan och nu är jag bara glad. Trött dock, så jag ska krypa i bingen så jag orkar upp imorgon.
Sov gott alla ni andra nattugglor!!

Rullar tummarna

Jag tänkte gå och lägga mej en stund innan, men så blev klockan lite för mycket för en powernap.. jag ska upp väldigt tidigt imorgon för att hinna med bussen, och då funkar det inte riktigt att powernappa för sent..
Jag kollade på Star Trek V - the Final Frontier istället.
Nu tänkte jag läsa.. tills det är dags att lägga sej tror jag.
Inte en så kreativ uppdatering här, men ack vad rastlös jag är!!
Spock<3


Jobbintervju

Oj vad trött jag blev.. dagen började lite sådär.. mina nycklar hade försvunnit och när jag hittade dem och gick ut till boden för att ta cykeln hade kedjan hoppat av. Konstigt att den bara hoppar av sådär^^
Jag fick gå ner till byn för att köpa cigg och när jag kommit 100 meter från huset ringde min mobil.
Min mobil har inte funkat sedan i fredags kväll - man kan ringa till den ibland, men den ringer av så fort jag svarar.. så jag lät den ringa och fick sedan sms om att någon talat in på röstbrevlådan. Efter många om och men kunde jag lyssna av meddelandet och det var en tjej från ett bemanningsföretag som ville boka tid för jobbintervju.
Jag ringde upp henne från hemtelefonen och hon ville att jag skulle intervjuas redan imorgon.
Konstigt nog är intervjun i Älmhult - trots att företaget intervjun gäller ligger i Strömsnäs.
Klockan 10 ska jag vara på intervjun i alla fall, men jag är där redan klockan åtta.. busstiderna här alltså^^
Jag får ta med mej en god bok och läsa när jag sitter och väntar. Förhoppningsvis är det fint väder, för jag vill inte bli mer förkyld..
Nervös är jag också. Men som jag alltid säger: Även morgondagen har ett slut. Och jag ska absolut göra mitt bästa på intervjun.

Och får jag jobbet så tar jag det glatt. Utfyllnad av CV:t och pengar i plånboken liksom^^ Sen när jag och Linus får lägenhet kan jag behöva lite pengar också. Vi har ju lite planer på hur det ska se ut och vad vi vill ha.

Imorgonkväll kommer jag, hur det än går, vara glad. På torsdag fixar jag och Bim inför helgen och på fredag drar vi till Kääälmääää.

Break a leg, Kanja.

Happy face

Idag klev jag upp rätt tidigt för att vara jag. Jag drack mitt kaffe, kollade på några serier och läste litegrand. Jag fick deklarationen gjord också och ett viktigt brev postat. Så skönt när man fått sådant gjort!!
Bim kom förbi på snabbkaffe för ovanlighetens skull. Nej, inte sådant "näskaffe" som man bara rör ut i varmvatten. Riktigt kaffe, men bara två koppar. Vi pratade lite kort om helgen, men de slutliga planerna och förberedelserna fixar vi på torsdag. Bim fyller nämligen 25 i helgen och vi ska fira detta hos min käre bror i Kalmar.
Ska bli jättespännande att åka och hälsa på honom. Jag har inte varit i hans lägenhet än och vi har inte träffats sedan nyår!!

Sen är jag inne i en ny Star Trek-period nu.. jag glor igenom filmerna i alla fall. Har väl tänkt ta mej igenom The Next Generation snart.. men jag kan inte riktigt släppa Spock än.
Sen har jag glott igenom favoritklippen från originalserierna också.. Flera klipp har gjort att jag skrattat så jag gråtit.. Klippet nedan grät både pappa och jag till.
Tortyrscener som denna görs (tyvärr) inte längre!!:

True, true..


Enkel vacker öm

Jag kommer ihåg när jag kom i kontakt med Monica Zetterlund första gången.. det var en tjej på Småstjärnorna som uppträdde med "Sakta vi gå genom stan". Jag var åtta år och föll direkt.
Mamma och pappa gav mej sedan en skiva med Zetterlund som spelades flitigt. Jag har fortfarande kvar den.

Något år efter, i omklädningsrummet efter gympan, skröt en av mina klasskompisar om hur hon och hennes mamma skulle till Stockholm och se Spice Girls. Jag kontrade stolt med: "Jag, mamma och pappa ska se Monica Zetterlund i Växjö!!" Omklädningsrummet blev helt tyst.. det var väl ingen annan i min ålder häromkring som visste vem det var??
Men det var alldeles sant, mamma och pappa köpte biljetter till Zetterlund för att vi skulle åka. Jag minns inte jättemycket från spelningen.. det var mycket prat - hon blev delvis intervjuad, Monica satt ner hela tiden, hon hade en röd klänning och såg rätt sliten ut.. hon var ju lite äldre än hon såg ut på skivan jag hade.
Jag kommer bara ihåg en av låtarna hon sjöng denna kväll. Ellen. Raden "Ellen kokar kaffe" satt sej i mitt huvud och det var först för något år sedan jag insåg vilken låt jag hört.

Enkel vacker öm fick jag tag på på bokrean i år. Jag ångrar inte att jag köpte den. Det var en riktigt bra biografi.
Bitvis var den lite tung att läsa med väldigt mycket detaljer (namn, platser m.m.), men det är också det enda negativa.
Bilden som ges av Monica är inte förskönad - men den känns ärlig. Jag tror hon själv varit nöjd också.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!