@ home..

Igårkväll kom Linus och jag hem till Småland igen. Jag började genast klaga över juldekorationerna.. Men sån är jag!!
Mattias kom och hälsade på senare på kvällen och stannade ett bra tag. Var riktigt trevligt (som vanligt).

Idag steg jag upp vid tio, sprang nerför trappan och klämde på paketen under granen. Efter jag duschat klev även Linus upp och vi åt frukost.
Nu sitter han och pluggar och jag fixar och donar med lite allt möjligt.
Vid fem kommer mormor och farfar på julmiddag och sedan blir det julklappsutdelning. Julkänslan har dock inte infunnit sej än..

Och imorgon är det nyårsafton. Då ska Linus och jag på fest hos Pauline och Robin. Vi ska vara uppklädda och fina och det ska bli så roligt!!


De senaste dagarna:

På juldagen var vi först på förfest hos Axel här i Vänersborg.. vi var där bara en stund då vi skulle till Backstage så fort som möjligt.
Vi åkte till Trollhättan och bandet hade skrivit oss på deras gästlista så vi kom in på BS gratis =)

Strax efter vi kommit dit kom Simon, Adam och Liselotte. Träffade någon som hette Veronica som var rätt trevlig med.
Simon hade lite problem med någon brud som hängde efter honom - så jag och Liselotte satte oss på varsin sida till hans försvar. Han försvann efter någon timma dock, så jag tror hans dåliga humör förvärrades och han åkte hem.. tråkigt..
Jag blev också på dåligt humör denna kväll. Jag blev rasande på en tjej som hängde och klängde på Linus. Hon satte sej sedan jämte mej och började fråga en massa om vad jag tyckte om Linus och berättade hur mycket hon tyckte om honom. Jag kunde fan "slaet henne i huet" så jäkla arg jag var.
Jag tycker om Linus kompisar. De är trevliga som hundan. Jag är dock väldigt blyg så jag vet inte vilken uppfattning de har om mej. Men denna tjej tycker jag då fan inte om efter denna kväll. Nej nej.

I förrgår kom Björn med familj hit och vi åkte sedan på kalas hos Linus kusin.
Alla bröderna Johansson, Pingen och jag satt och löste kluringar - sådana grejer i trä man ska få ihop till vissa former. Jag löste två av tre och kom på delad förstaplats med Björn.

Igår åkte jag med Linus och Claes ut till Kode där vi mötte upp Ewo och någon snubbe som hade en stor studio. Där stannade vi nog i åtta och en halv timma!! Claes skulle provspela trummor och Linus skulle provsjunga för ett projekt Ewo och handär hade på gång.
Jag satt i soffan och drack kaffe och cola hela eftermiddagen/kvällen. Vi beställde mat och hade ett himla bry med att skilja en kebabrulle och en falafelrulle åt XD Mycket mer hände inte - men det var roligt att följa med ändå.

Idag ska vi ta det rätt lugnt. Linus sitter och pluggar nu och jag har precis packat lite och bäddat sängen. Senare ska vi städa rummet, äta pizza, bada och så ska Linus prova sin kostym och visa mej (inför nyår).

Imorgon åker vi båda hem till mej för lite julfirande med min familj, farfar och mormor och på nyårsafton blir det kalas i Timsfors. Jag längtar som fan!!

// XO


Julen 09.

Julen var riktigt mysig!! Vi åt, drack, spelade sällskapsspel (jag och "mormor" vann!!) och så kom Tomten (Linus) och delade ut julklappar.
Av Linus fick jag någon samlingsbox av Alice Cooper som var riktigt cool. Och jag jag honom en tekanna, te och två böcker.
Jag fick 400 kronor av Linus familj med. Jag vart helt chockad när jag öppnade kuvertet och trodde det hamnat fel!!
Per-Inge pratade med min mamma i telefon för första gången också. Han trodde dock att han pratade med min pappa XD
Éfter alla gått och lagt sej satt jag och Linus uppe och pratade tills 4 inatt. Det var underbart mysigt att bara umgås så!!

Idag har vi inte gjort så mycket. Linus ligger på sängen och pluggar och sjunger och jag har precis duschat. Ska snart göra mej i ordning för kvällen - då vi ska in till Trollhättan och gå på Backstage. Linus ska upp på scen och sjunga en låt med bandet som spelar ikväll också!!

// XO

GOD JUL FÖR FAN!! =D

Igår åkte vi minsann runt en massa!! Vi åkte in till stan för Linus skulle handla en julklapp till och så handlade vi käk och grejs. Vi sprang på Simon och Adam och så åkte vi och hälsade på Linus farfar - där det var full rulle. Jag trodde minsann inte Linus hade så mycket släktingar!!
När vi kom hem kollade vi på Anna Anka och The Holiday och hade myspys.

Idag steg vi upp vid elva-tiden. Jag satte mej och drack kaffe med Linus mormor och tog det lugnt det första jag gjorde. Ingen idé att stressa.
Nu har jag duschat och ska väl göra mej i ordning. Sedan får man se hur man firar jul i Vänersborg. De har ju absolut inte samma traditioner som i vår släkt - så mycket vet jag. Men man får se!!
Jag har i alla fall lyckats få Linus att raka bort sin början till mustasch igen!! Ett poäng till Kanja!!

Det känns faktiskt bra att fira hemmifrån i år. Jag saknar väl julfrukosten lite.. och på kvällen vet jag att familjen kommer ha svinkul hos min farbror. Men det är här jag vill vara. Hos Linus!!

Nej, nu kan jag inte sitta här mer!! Jag är ju mot datorer och TV-apparater på julafton. På jul ska man umgås!!

Så med en massa kärlek och en liten julig låt tar jag av mej hatten och önskar er en riktigt god jul!!



Konsertbilder!!

Det blev film hos Fredrik igår istället. Vi kollade på Inglorious Basterds.. Den var rätt bra, lite småseg bara.

Idag har vi inte hittat på så mycket.. lyssnat på musik och ätit gott.
Nu är Linus hos en klasskompis och pluggar fysik och senare ikväll ska han repa med nya bandet. Men tro inte att jag inte är sysslolös för det - Linus har allt fått instruera mej hur hans TV och PS3 funkar!! Och så har jag ju datorn med. Tänkte dock sätta mej och teckna om en stund!! Jag har ju nästan lagt av med det helt nu de senaste månaderna och behöver komma igång igen.
Så länge jag tecknar fritt funkar det - men beställningar vill jag fortfarande inte göra. Det blir för mycket och för jobbigt. Bara tanken på det är stressande.

Och eftersom jag nu har tillgång till bilderna från konserten förra måndagen tänkte jag slänga in några av dem här:




.. i Vänersborg..

Igår åkte jag då hit till Vänersborg.. stannade först till hos brorsan och drack kaffe. Najs!!
Och jag blev glatt överraskad då tågen faktiskt inte alls var överfulla!! Det fanns till och med lediga platser i pendlarvagnen!! Gött kött.

Igår eftermiddag åkte vi runt en massa. Jag var trött och hade huvudvärk så kanske inte var mitt gladaste jag.
Idag är det bättre dock!! Vi åkte inom Överby innan. Jag köpte en blomstergrupp till Pingen och Maggan (affärerna var ju stängda igår när jag kom hit - så jag fick fixa det idag istället).



Nu står Linus och diskar och jag tar det lugnt. XD


Ikväll ska vi nog bort och kolla på film hos Fredrik..


Gud vad underbart det är att vara här igen!!



// XO

Nu ropar sängen på mej!!

Julklapparna är inslagna.
Håret är färgat.
Janssons Frestelser är lagat.
Väskorna är packade.
Och om en kvart är den sista omgången tvätt klar. Den ska hängas och imorgon slänger jag ner den i väskan sen drar jag för julfirande i Vänersborg (med ett litet pitstop hos brorsan som lovat att bjuda på kaffe)..


Jag fruktar stress, försenade tåg och mycket folk.. men "eyes on the prize"!! Och vad gör man inte för kärleken??<3


// XO!!


Julavslutning och finbesök.

Idag var det julavslutning i skolan.. när jag kom dit lekte jag anarkist ett tag och klottrade på whiteboardtavlan för skolinfon framför rektorn (som bara tittade surt på mej).
Det var nästan uteslutande AMP:are som uppträdde på själva avslutningen. Jag sa högt att jag trodde jag hamnat fel - jag skulle ju på hela skolans avslutning!!
Drog hem rätt tidigt i alla fall. 

På bussen hem träffade jag min vän Mattias, som frågade lite finurligt om jag och mina föräldrar var hemma idag. Jovisst - på eftermiddagen skulle vi vara hemma.
Det visade sej att Mattias hade köpt julklappar till min mamma och pappa.. men de var också de enda han köpt julklappar till i år!! Pappa fick öl - stouts som jag blev väldigt avis på.. och morsan fick vin samt en skål och vinkaraff i samma serie som våra vinglas.
Jag tyckte detta presentutdelande var lite märkligt. Mattias hatar julen. Han hade endast köpt julklappar till mina föräldrar - som han bara träffat 2-3 gånger!! Jag trodde först han tänkte be om min hand men det visade sej att han helt enkelt bara tyckte om mina föräldrar!!
Så han var här några timmar nu på eftermiddagen och drack kaffe med oss. Riktigt trevligt. Som vanligt fick man reda på mycket nytt om honom - som att han bott i England i två och ett halvt år. Han flyttade dit för att jobba som proffessionell dataspelare och slutade som barchef.. Den killen har fanimej nästan gjort allt!! Han upphör aldrig att förvåna en!!


Kvällen:

Pengarna är överförda, håret är klippt och jag har börjat packa ner i väskan (som nu kommit fram).
Innan jag går och lägger mej ska jag skriva klart samhällsarbetet och prata en stund med Linus.

Färgning av hår, den sista packningen och Janssons Frestelser får jag hinna med imorgon!!

.. förövrigt känner jag en liten antydan av ironi i min besserwisser till brors kommentar på Linus logginlägg på Nylleboken:

GAAH!!

Nu är jag klar med allt inför jul och resa utom några saker:

~ Slå in Linus sista julklapp (den är lite krånglig)..
~ Föra över pengar till nyår (kräver pappas hjälp
   - mitt konto går inte föra över från)
~ Göra Janssons Frestelser som jag ska ha med
   på lördag.. jag har aldrig gjort det och behöver
   mammas hjälp..
~ Klippa och färga håret..
~ Packa..
~ Samhällsarbetet..
~ Plocka in grejer på rummet..

Mamma och pappa är inte hemma ikväll. När pappa kommer hem ska vi föra över pengar..
Janssons Frestelser får vi göra imorgon - vi måste handla grejer till det..
Klippa och färga håret ska vi försöka hinna med idag - men återigen, mamma är inte hemma. Och utan henne funkar det ju inte direkt.. Det får inte bli försent ikväll heller!!
Jag har plockat fram allt jag ska packa - men resväskorna var inte där mamma sa att de var. Så nu sitter jag på rummet och väntar på att de ska komma hem så vi kan fixa allt någon jävla gång!! Jag har ju städat rummet med - men måste plocka in grejerna som jag plockade ut för att städa. Och innan dess måste jag packa - för annars blir det rörigt härinne och jag hittar ingenting!!

Nu ska jag därför göra klart det förbannade samhällsarbetet om något så fånigt som "idrotten och samhället" och hoppas mor och far kommer hem samtidigt som jag är klar. För är det något jag blir irriterad av är det när min planering blir förstörd av andra!! Värst är ändå stressen som kommer med irritationen.. och så börjar jag storböla och så är hela kvällen förstörd.. Det händer mej jävligt ofta..


Svar på anonym kommentar i text och bilder:

Jag fick en anonym kommentar innan:

Anonym om Have you got the time to find out who I really am??:
hejsanhejsan. hur var det på löftadalens folkhögskola? funderar lite o söka dit. Kram!


.. eftersom jag inte vet vart jag ska svara gör jag det här istället:

Löftadalen var en helt underbar skola när jag gick där!! Det beror klart mycket på hur folket som går där är. När jag gick där fick jag många bra vänner, som jag fortfarande håller kontakten med.
Och personalen är jättetrevlig och kunnig.

Första dagen var lite pirrig. Mamma och pappa körde mej dit och vi blev mötta i dörren av Magnus, internatföreståndaren. Jag tog i hand och sa: "Hej, Kanja". Och han kontrade med: "Ja, Eliasson, ja!!".
Han visade mej bort till mitt rum på Kobbarna (som inte finns mer nu). Vi lastade in mina saker och sedan sa jag hejdå till mor och far.
Sedan kom min första huskamrat, Cecilia från Umeå och hälsade. Vid 12 gick vi och åt. Jag och Cecilia satt ihop och så kom Sammi dit, som sedan skulle komma att ta över Cecilias rum jämte mitt.
Vid ett var det samling för hela skolan och vi fick träffa våra klasser. Efteråt blev det rundvisning på skolan.


Min klass..

Ett, enligt mej, väldigt bra tips är att se till att komma in i gemenskapen tidigt. Att bjuda lite på sej!! Jag är väldigt blyg av mej vanligtvis. Men när någon frågade mej om jag ville hänga med till Svanen (den lilla puben i byn) var jag inte sen att tacka ja!!
Jag förespråkar inte alkoholbruk nu - men följa med kan man allt göra!!
Jag tycker om att festa och kände att efter det första Svanen-besöket hamnade jag i precis det sällskap jag ville vara!!


Zabrina & jag på Svanen..

Vi åkte på skolresa rätt snart efter skolstarten. Då tog vi i skapande-klasserna tillfället i akt att gå ut i Kalmar två kvällar i rad - för att umgås och lära känna varandra.


Isabelle och jag på Lilla Puben i Kalmar..

Den första festen skolan anordnade var en maskerad med tema "film". (Vilket de även hade i år har jag hört.)
Jag klädde ut mej till Wednesday Addams, men blev misstagen för Pocahontas hela kvällen.


Emma och jag på maskeraden..

Det är ju inte bara folk som bor på internatet som går på skolan. När min klasskompis Lisa flyttade till ny lägenhet i Göteborg blev hela klassen inbjudna. Det går bra med förbindelser till Göteborg. Bussarna mellan Kungsbacka och Åsa går dock inte hela dygnet - så man får kolla så man hinner med sista bussen säkert om man ska iväg på galej.


David och jag på Kungsbackapendeln..

Det var rätt ofta kompisar till folk på skolan som kom dit och hälsade på. Som en gång - då det kom en hel drös med folk som tog med gratis alkohol till alla!!


Sunna, jag och Marie..

Det var inte ovanligt att folk kom och knackade på bara sådär.. det var både på gott och ont.. mest gott i och för sej!!


Klas och Emma som kom och hälsade på mej efter jullovet..

Vi hade vernissage i Kungsbacka en måndagskväll. Efteråt ville några av oss i klassen svänga några bägare för att fira en fin utställning.. Det var väldigt knepigt att hitta något öppet ställe i Kungsbacka en måndag - men vi hittade Pepes pub till slut!!


På väg hem: Marie, David, Marielle, Andreas, Julia & Lovisa..

Men ibland tröttnade man på att sitta på skolan och ville ut och hitta på något. Jag och David hade snackat om att gå ut i Göteborg för att prova öl och fick både egna vänner från Göteborg och någon från skolan med oss:


Jag och Sophia på Bishop's Arms på Järntorget..

Helgen innan jag slutade på Löfta tyckte jag att det var dags för mina kompisar hemmifrån att komma och hälsa på, då de inte gjort det än!! På fredagen åkte vi in till Göteborg och på lördagen blev det stor fest på skolan!!


Smålänningar..

Avslutningsfesten på skolan, den så kallade Trästocksfestivalen, var riktigt trevlig. Alla elever och all personal var närvarande med öppen scen där alla fick uppträda.


Marie, Sophia och jag på Trästocksfestivalen..

Helgen innan vi slutade var det karaokekväll på Svanen. Många från skolan var där och allas humör var på topp.


Marie, David, Julia & jag sjunger "We are the champions"..

Två dagar innan skolan var slut klädde vi grannar ut oss och terroriserade skolan. Det finns en omtalad film där vi kör runt i Anders lilla bil med luftgevär ut genom fönstret och skriker.. den kommer aldrig hamna på YouTube, Facebook eller liknande.. men den finns i alla fall i min ägo likt några andras.


Sophia, Alejandro, jag, Anders & Marie..

Avslutningsdagen var en sorglig dag. Nu skulle alla splittras och ingen visste riktigt om man skulle ses igen.


Några av grannarna: Sophia, Julia & Anders..

Alla lovade att hålla kontakten med varandra och grät en skvätt. Jag tycker jag är rätt bra på att hålla kontakten trots att jag tyvärr tappat kontakten med några jag gärna fortsatt umgås med.

Julia & Mattias åkte jag och hälsade på i Falkenberg rätt snart efter jag slutat och var där en gång till nu på höstlovet.
Marie har jag fikat/tagit några öl med några gånger då jag varit på väg till Linus och stannat till i Göteborg. David var också med och fikade en gång.
Sedan har man råkat springa på folk man känner från skolan lite här och var (mestadels i Göteborg). Men det är riktigt roligt att man känner folk lite överallt numera!!
Och med Facebook lyckas man hålla kontakten med en hel del!!

Såå.. om du funderar på att söka till Löftadalens folkhögskola rekommenderar jag skolan varmt. Jag rekommenderar det just för känslan av samhörighet - alla är som en enda stor familj.
Det man inte får glömma är att man faktiskt går på en skola och är där för att lära sej (det glömde jag rätt ofta).
Jag hoppas du som skrev hittar tillbaks till min blogg och blir sugen på att söka till Löfta. Såhär var det för mej att gå på skolan.
Jag gick på bildlinjen och utbildningarna är helt olika. Men bildlinjen var helt okej att gå. Det mest värdefulla jag tagit med mej från skolan dock är all vänskap och kärlek.

Kram!!

Have you got the time to find out who I really am??


Fixar-dag!!

Igårkväll gjorde jag ett schema för vad jag ska göra idag. Mellan vilka tider och allt!! Jag ligger rätt bra till. Ikväll fixar jag det sista jag inte hunnit med.
Nu var jag dock tvungen att ta en liten paus!! Och jag är ändå nöjd med vad jag åstadkommit hittills idag!!

Snart börjar jag julstäda på rummet. Jag åker ju på lördag och kommer inte hem igen förrän den 29:e. Så det finns knappt någon tid för städning innan jul!! Ska bli oerhört skönt när allt är fixat!!

Har egentligen inte så mycket mer att säga förutom att jag har just upptäckt Absolute Radio igen - fan vad bra den kanalen är!!

Och bara för att jag är på så bra humör idag slänger
jag in en julig bild på en ung Russell Brand XD:



Cooper-konserten och tisdagen.

Idag var det grymt att behöva kliva upp ur sängen!! Jag kom hem sent inatt och när jag vaknade värkte det i hela kroppen och jag var så trött!!
Igår var ju Cooper-konserten!! Svinigt bra!! Roligt att hitta på något lite annorlunda med Linus också =)
Vi mötte upp mamma och pappa någon timma innan konserten, gick in, förbanden spelade (Roxie 77 och Electric Boys), drack någon öl och sedan kom Cooper på scen. I loved every minute!! Han körde många gamla låtar igår med. Väldigt många från Welcome to my Nightmare (vilken är favoritplattan).
Efter konserten åkte Linus hem till Vänersborg och jag åkte med mamma, pappa och pappas två jobbarkompisar hem. Böna gav mej en öl i bilen med!! I Mölndal hade jag druckit upp den och sedan sussade jag sött hela vägen hem (vaknade till lite snabbt i Halmstad dock).
Bilder från helgen kommer väl när jag fått dem av Linus (då han var den med kameran).

Och ja, idag började dagen segt. Kröp bort till fikan vid halv 10, klunkade kaffe, hade "redovisning" i coaching (vi presenterade och testade vår teambuilding-uppgift) och sedan hade Joel och jag redovisning i Engelska.
Nu har jag bara ett litet samhällsarbete kvar (som jag ska göra klart imorgon) - och sedan har jag inte mer i skolan nu innan jul!!

Nu tänker jag slå in lite julklappar - för jag har lite tid att slå ihjäl ikväll. Är trött som en apjävel från Upplands Väsby, men tänker dricka ännu mer kaffe och hoppas på att trötthet/pigghet jämnar ut sej tills imorgon!!

// XO


I Göteborg:

Här sitter jag i Göteborg.  Fick låna en dator av Björn (Linus bror) som är yttepytteliten!! Man snubblar på tangenterna helatiden!!
Linus sitter och räknar matte och sjunger med i julskivan han satt igång. Ibland reser han sej för att ge mej en kyss eller för att nafsa mej i nacken. Underbart skönt att vara hos honom igen!!

Imorse vaknade jag av att Linus brorsdotter (som Linus envisas med att kalla för Chucky) stod och slog på mina fötter och ropade "PAPPA!! PAPPA!!"
Så jag vaknade för första gången på länge med ett leende - Linus var där, det blir en lugn dag och den lilla Skrållan trodde jag var hennes pappa XD

Igår åkte jag som sagt hit. Gick direkt bort till Diamond Dogs. Dock förstår jag inte - jag var helt bergsäker på hur jag skulle gå bort till Avenyn. Busenkelt - jag har ju gått där så många gånger!! Förbi IN-EX och Science Fiction-bokhandeln. Men på något jäkla vänster virrade jag mej in på Arkaden och Kompassen. Man kan ju gå den vägen med - men det tar ju dubbelt så lång tid!!
Hursom kom jag fram till puben innan bandet till och med!! Träffade Henke, Magnus och Lisa utanför och följde med dem in. Linus och Ewo kom ungefär samtidigt. De gjorde soundcheck och efteråt drog vi till Rockbaren där det blev några öl.
Mitt i virrvarret av folket träffade jag Putte Ahlin!! Har nog aldrig snackat med honom innan - men med två Strömsnäsbor så långt hemmifrån på samma plats kan man ju inte låta bli att börja snacka. Och han kände ju faktiskt igen mej och allt!!
Han och hans kompis skulle se In Flames senare på kvällen. De skulle dock inte se Cooper på måndag - men Goffe skulle allt dit!!
Sedan drog vi till Diamond Dogs igen. Jag tog en kaffe först för jag var så trött - och sedan fortsatte jag med öl!!

Spelningen igår var riktigt bra!! Och jag sa till Linus efteråt att om jag såg lite tjock ut var det för jag svällde av stolthet när han stod på scen!!

Björns flickvän, Elizabeth, kom och hämtade oss efter spelningen. Vi kom hit till dem och satte oss framför TV:n. Vi kollade på någon konstig film och jag somnade bara efter några minuter i Linus famn..

Imorgon ska vi nog åka in lite tidigare till centrum för att gå på julmarknaden på Liseberg.. men vi får la se hur det blir!!

// XO

Jävla stress!!

Jag är så utmattad att jag knappt vet vart jag ska ta vägen!! Hela veckan har varit fullsmockad med saker att göra och jag är svintrött. Dessutom kommer det knappt lugna ner sej innan den 19:e!!
Jag får till och med planera när jag ska hinna slå in julklappar!! Då är det fan illa!!

Idag har jag pluggat satan i skolan. Fått en hel del gjort, men måste fortsätta med engelskan senare ikväll.

Nu packar jag. Åker ju till Göteborg imorgon - Burning Angel spelar på Diamond Dogs på Avenyn på kvällen. Och på måndag ska jag och Linus se Alice Cooper i Lisebergshallen. Så jag åker hem på måndag kväll.

.. har inte mycket mer att säga och hinner inte heller direkt..
Jag måste i alla fall ha kaffe innan jag fortsätter med packandet och pluggandet..


Jag älskar honom!!<3

Igår & idag:

Jag orkade minsann inte blogga igår.. jag var trött som en apjävel från Upplands Väsby när jag kom hem på kvällen.
Gick upp tidigt och åkte till Markaryd. Därifrån buss till Hässleholm och vidare med tåg till Lund.
Klassen kom fram vid 9.00 och vi gick till ett mysigt fik och drack kaffe (frukost).
Vid 10.00 var vi på Kulturen och fick en guidad tur om Ravensbrück, vilket var intressant och gripande.
Efter det släpptes alla iväg för att hitta käk. Jag och Joel frossade på all mat i våra matlådor på en bänk intill domkyrkan.. Kändes lite busigt eftersom frosseri är en dödssynd.
När vi ätit upp gick vi lite i affärer. Jag köpte en julklapp till Linus.
Klockan 13.00 var vi i domkyrkan på en ny guidad tur om symbolik. Det var rätt intressant det med, men jag ville bara hem.
Strax innan två hade vi en onödig samling utanför kyrkan innan vi fick ett kuvert med pengar kastat på oss av läraren som sedan sa att vi fick åka hem när vi ville. Öhumm.. okeeej??
Denna samlingen och all dålig planering gjorde att vi missade tåget som gick strax efter två. Jag hade läst på Öresundstågs hemsida att man även kunde åka till Hässleholm XX.42 varje timma och vi kom på nästa tåg.
När vi väl kom fram i Hässleholm hade vi missat bussen till Markaryd (på grund av att vi missade tåget innan det vi tog) och nästa buss skulle inte gå förrän en timma och en kvart senare. Fan.
Här passade tre i klassen som åkt med oss på att springa iväg för de hade sin bil i Hässleholm - trots att de noterat att vi missat bussen. De tog även kuvertet med pengar med sej och vi hade INGA cash!! Jävla puckon.
Vi var fem stycken som skulle till Markaryd. Två var verkligen tvungna att vara där innan fem (på grund av samhällstjänst och hämta barn på dagis) - och med nästa buss skulle vi vara i Markaryd vid halv 6.
Det hela slutade med att vi tog en buss till Vittsjö på biljetten vi redan hade och där fick Victorias bror hämta oss.
Vi kom i tid till Markaryd, men vi var då inte glada!! Jäkligt dålig planering. De flesta var inte vana resande och ingen av oss kunde Lund eller Hässleholm.
     Victoria körde mej sedan till Timsforsskolan. Där blev alla lite chockade av att se mej och efter någon minut hade jag en stor kopp kaffe i handen och fann mej själv pladdrande en massa med alla och fick hur många kramar som helst. Gud vad jag saknat dem!!
Eftersom det var julbasar denna kväll var det mycket stök och spring där. Jag blev snabbt utsedd till kvällens kameraman(/kvinna).
Basaren började med att förskolan och ettorna sjöng några sånger för alla. Det var sjukt mycket folk överallt och efter uppträdandet tog det inte lång tid förrän allt i marknadsstånden var slut!!
Jag träffade på en himla massa gamla elever med. Dem har jag också saknat!!
Och så träffade jag Figge och Rebecca. =)
Femmorna visade upp sitt Luciatåg med som var riktigt fint!!
     När jag kom hem var jag helt slut. Jag åt lite tomatsoppa, pratade snabbt med Linus och vid kvart över 11 sov jag som en stock.

Imorse fick jag gå upp rätt tidigt med. Fick skjuts med pappa till skolan och började dagen med matte. Mitt huvud var dock inte alls med idag och jag fick inte mycket gjort.
Efter förmiddagsfikat satt jag och Joel och jobbade med engelskan. Vi har fått i uppgift att berätta om jultraditioner i olika engelsktalande land och detta arbetet har visat sej vara väldigt tidskrävande. Vi trodde vi skulle bli klara idag, men vi kommer få jobba på vår håltimma och lunchen imorgon med!!
     11.50 tog jag bussen till Ljungby, mötte upp mamma och så fikade vi på Café 13 innan vi skulle gå i affärer.
Det var lite småsaker som skulle handlas. Lite julklappar, strumbyxor till nyår och sånt.
På Hemtex träffade vi mormor och blev hembjudna till henne på kaffe. Därefter åkte vi hem.
     Väl hemma gick jag och hämtade posten. Noterade snabbt att vi fått ett vykort och tänkte "har vi redan fått julkort??" - men kollade inte från vem det var.
När jag närmade mej huset såg jag att det inte alls var ett julkort!! Det var en söt hund på det och texten: "Saknar dig". Huh?? Kollade på baksidan och upptäckte till min förvåning att det kom från min älskade Linus!!
Fan vad glad jag blev!! Han är gudarar - min Linus!!<3



Nu ska jag snart Skypa med just pojkvännen, sedan hänga tvätt och efter det ska jag faktiskt sova!! Idag och igår har varit två händelserika, roliga och jobbiga dagar!!

Det är bara tisdag ju!!

Det känns som om det vore fredag idag!! Det enda i mina tankar är helg, helg, HELG!!

Vaknade imorse och var hyfsat pigg. Dock kändes det lite snopet - då jag bara somnat som en stock igår utan att ens ha krupit ner i sängen ordentligt eller sagt godnatt till Linus.
Steg i alla fall upp och gjorde mej i ordning med kaffekoppen fastlimmad i handen.
Pappa hjälpte Linus att beställa biljett till Alice Cooper med, så nu är det hundra att Linus hänger med. Lättnadskänsla igen - då det känns som att man har allt fixat.
(Och på tal om lättnadskänslor och att ha fixat allt - jag beställde fler julklappar igår - så nu är jag klar med alla till familjen och nästan med Linus också.)

Hursom åkte jag till skolan och började dagen lugnt med håltimma och förmiddagsfika.
Därefter hade jag coaching där vi pratade om gruppsammanhållning och till nästa vecka har vi utformat teambuilding-övningar som de olika grupperna får testa på resten av klassen.

Vi hade sedan engelska där vi pratade om fobier. Min största fobi är mörker. Jag är fruktansvärt rädd för mörker och är jättebra på att skrämma upp mej själv..
Då jag beskrev min fobi sa jag bland annat att under natten ska man ju sova och inte vara uppe och springa.. och det kanske är så att det är meningen att något annat ska "leva" under natten??
Då jag sa detta tjöt Bim till. Hon var också rädd för mörker och jag lyckades spä på hennes rädsla med min teori XD

Efter lunchen hade vi psykologi där vi skulle redovisa eventuella behandlingsmetoder och orsaker till olika fall vi blivit tilldelade.
Samtliga i min grupp var närvarande.. dock hade en glömt våra anteckningar. Note to self: Dela alltid ut anteckningar till alla i gruppen.
Det är väl i och för sej lätt hänt att man glömmer någon gång.. och jag blev inte ens irriterad. Det hade varit annorlunda om någon inte valt att dyka upp av oss.
Så fort det handlar om grupparbete tvingar jag mej till skolan.. det är väl både för min egen och andras skull. Andras för att de ska slippa göra grovjobbet och min egen för att folk inte ska se mej som en som åker snålskjuts.
Jag brukar oftast skita i om vad folk tycker om mej. Men är det befogat får jag ju faktiskt skylla mej själv lite. Och jag är livrädd för folks åsikter då de har grund för dem.
     I alla fall fick vår grupp vår redovisning framflyttad till nästa vecka. Jag hade helst haft den avklarad, men men..

Kören blev inställd idag på grund av AMP:arnas krogshow, så jag åkte hem tidigare.
Väl hemma pratade jag med Linus en stund.. han var så hemlighetsfull på grund av någon överraskning och plirade in i kameran sådär finurligt som bara Linus kan. XD

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem, dricker kaffe och lyssnar på någon spelningslista i Spotify som Jonas la ut på Nylleboken. Riktigt bra!!

Och ikväll ska jag tvätta, plocka lite på rummet och sånt roligt. =/


Måndagen..

Kom till skolan imorse och var väldigt nedstämd - vilket de flesta också såg och kommenterade..
Spenderade de fyra första timmarna djupt försjunken i egna tankar, men på eftermiddagen kändes det lite bättre.
Dock rapade Joel mej i ansiktet och jag kontrade med att skrika på honom i tio minuter. Det slutade med att jag skrek: "JOEL!! DU ÄR EN SÅDAN SOM GLADELIGEN BÖJER DEJ FRAM OCH PLOCKAR UPP TVÅLEN!!" - och vi bägge började gapflabba.

Johanna satte dagens andra citat: "Vad är detta för lekisuppgift vi fått!? Sånthär gjorde vi i 6:an i högstadiet!!"
.. lekisuppgift som ni gjorde i högstadiet - fast ni gick i 6:an som räknas till mellanstadiet?? XD
Och jag fick flashbacks till hennes gymnasiecitat från KCM.. så som: "GÅ INTE HÄR OCH SPRING!!" och "Min cykel är sönder.. båda två.."

Jag somnade några gånger på samhällskunskapen sedan.. det var rätt pinsamt.

Och på skapandet överdoserade jag nog kaffe.

 

Nu har jag pratat en stund med Linus och beställt lite biljetter.

Till på lördag exempelvis - då får jag skjuts till Ljungby, hoppar på bussen till Halmstad och tar sedan tåget till Göteborg. När jag kommer dit ska jag pallra mej bort till Avenyn och möta upp Linus. Han och resten av Burning Angel spelar nämligen där på kvällen.
Jag och Linus stannar i Göteborg över helgen och på måndagen blir det Alice Cooper i Lisebergshallen.

Jag beställde också biljetter till den 29:e för både mej och Linus. Vi firar ju julen i Vänersborg och sedan drar vi hem till mej över nyår.. vi ska dock fira lite jul här med ;)

Som vanligt är det riktigt skönt att ha fått biljetterna köpta äntligen!!

Nej, nu är nog bastun snart uppvärmd!!

// XO


Livet är allt annat än underbart.

.. sov dåligt inatt med.. en massa tankar.. igen..
Jag är så satans rädd för att förlora allt jag har. Folk har tagit sådant ifrån mej förut - varför skulle de inte göra det igen??
Tas jag på allvar eller är jag ett skämt?? Vad är det som går fel?? Vad gör jag för fel??
Jag vet att jag blir väldigt defensiv då någon hotar min självbild.. dock så tar jag in vad andra säger och bearbetar den informationen tills den nästan tar överhanden.. - och förr när folk sa för mycket försökte jag ändra på icke existerande saker till slut - för jag trodde jag var någon helt annan.. jag blev den som bara villa "passa in" och har nog aldrig mått sämre i hela mitt liv.

Ja, det är det jag är rädd för. Att förnekas rätten att må bra..

Idag går jag till skolan och känner mej som en (väldigt) liten människa.

Sunday evening part 2.

.. klockan börjar minsann bli mycket och ögonlocken börjar snart sloka på mej.. (Ja, mina ögonlock slokar minsann när jag är trött!!)
Jag gick en rätt lång runda innan. Skönt som tusan - men ack vad seg jag blev..

Och ett tips - AdLibris julklappstips har kommit in på deras hemsida nu (och inte en dag för tidigt). Så har ni inte fixat alla klappar än - och den tilltänkta är en bokmal - får ni allt ta och titta in där!!

Nej, en kopp te till - sedan nana.. jag måste orka upp imorgon..

Och lite missnöjd med dagen är jag allt. Jag hade några få saker jag ville få gjorda - men fick inte möjlighet att göra någon av dem.. hatar när folk sabbar för en!!

.. la ut ett nytt klipp på Tuben i alla fall (från pepparkakshusbaket den 29:e):


Sunday evening.

Nu har alla gästerna stuckit förutom mormor. Mitt kusinbarn Meja trodde först när hon såg mej att jag var farlig. Men de tankarna ersattes snart med att vara mäkta fascinerad av min tatuering (som konstigt nog inte var en sådan man fick med tuggummin!!?).
Snart ska vi äta potatis och nått.. Så länge det är potatis är jag nöjd!! Jag är som Håkan (Sunes bror). Älskar potatis!!

Sedan får jag se vad jag hittar på ikväll.. blir kanske en promenad och någon film..
Ska hoppa i säng rätt tidigt så jag orkar upp imorgon med.

Veckan som kommer blir tuff. Lång dag måndag-tisdag. På onsdag ska vi till Lund med klassen och igår träffade jag Agneta på ICA och lovade att dra inom Timsforsskolan på onsdagseftermiddagen/kvällen för att gå på deras julbasar. Jag hoppas verkligen att jag hinner med det!! Ska fråga imorgon i skolan när de tänkte att vi skulle vara hemma på onsdag..
Skola på torsdag som vanligt och på kvällen ska jag med mamma till tatueraren och om allt går som det ska åker jag iväg på fredag och spenderar helgen i Göteborg.

// XO

The sex has made me stupid!!


Morgonen har spenderats med att spela Robots in Disguise för fullt. They're great!!

Är svintrött dock.. sov knappt alls inatt. Sömnlöshet till förbannelse!! GAAAH!!
.. men ibland har det sin orsak.. inatt hade jag nog för mycket tankar i huvudet.. de kommer krypande och är aldrig lätta att putta bort. Och oroskänslorna som kommer med de tankarna stannar kvar onödigt länge..

Nu kommer det lite folk hit på fika för att fira morsan i efterskott.. så jag bör väl gå ner och gå min duty-round..

// XO

Kanja i klänning.

Här sitter jag och tar mej en välförtjänt öl!! Jag har varit i Väla precis hela dagen!!
Men jag hittade vad jag skulle - en grön (!?) cocktailklänning och halsband + armband till det. Jag är grymt jävla nöjd!!
Pappa som aldrig brukar märka när jag köpt nya kläder utropade: "Sådär har du ALDRIG sett ut förut!!"
Jag mms:ade en kass bild till Linus med. Han tyckte också jag var fin. =)

Ni får dock inte se ordentligt. Det får bli en överraskning. ;)

Hursom blev jag så jäkla lycklig över att jag hittade en klänning som passade - och dessutom den jag tyckte var finast av alla jag provade!! Och inte någon jävla trikå heller!!

 


Freitag und ich bin fucking in lööve!!

Idag har varit en rätt bra dag. Den började med att en pigg Kanja hoppade ur sängen vid 06.15. Gick upp, duschade och gjorde mej i ordning med en kopp kaffe i näven.
Jag åkte till skolan vid 08.37, kom dit och pluggade lite på provet i näringslära. Jag tror provet gick rätt bra. Sedan jobbade jag och Anette med vårt grupparbete om ätstörningar i samma ämne.
På håltimman satt jag och Victoria och läste, sedan drog vi till torggrillen. Jag köpte dock bara en cola.
Samhällskunskapen var lugn med.
När jag kom hem drack jag kaffe med mamma och pappa och diskuterade jullovet lite. Nu känns faktiskt allt lite bättre!! Kommer bli ett jävligt bra lov tror jag!! Julen kommer bli fin med Linus familj. Sedan lite julfirande i mellandagarna med mamma, pappa och Dan. Och så fick vi en inbjudan till nyårsfirande igår som vi kommer gå på. Det kommer säkert bli riktigt roligt!! Det lät riktigt roligt bara på inbjudan!!
Sedan började jag längta efter Linus en massa och var tvungen att ringa honom.
Ringde Frida en runda med. Längesedan!! Hon och Sven var i Strömsnäs, men skulle på glöggafton nu ikväll. Jag hade inte riktigt lust att gå dit.. för det första tycker jag inte om glögg. För det andra har jag dåligt med pengar. Och för det tredje är jag trött som en apjävel från Upplands Väsby efter skolveckan.. och för det fjärde så ska jag och mamma till Väla imorgon för att leta julklappar och en klänning åt mej (det är dresscode på nyårsfesten. No probs - jag hoppas bara jag hittar något fint!! Jag som aldrig använder klänning!!).. och jag klarar faktiskt inte att gå bakfull i Väla. Därför går jag inte på glöggafton ikväll. =)

Nu ska jag se lite på "På Spåret" med farsan.


...

.. jag försökte skriva av mej hur jag kände.. men det går inte..
.. jag är lite ledsen.. lite arg.. lite sårad..

Jag upphör aldrig att förvånas över vad för
skrot och korn folk i min närhet är gjorda av.

Är det då så konstigt att jag har svårt att lita på någon??


Klappjakt!!

Idag har jag varit ledig. Men tro inte jag legat på latsidan för det!! Jag har spenderat större delen av dagen med att leta julklappar till både familj och pojkvän. Det är minsann inte lätt!!
Snackade med brorsan en runda med för att diskutera föräldrarnas presenter.. (Jag och Dan brukar köpa något ihop åt dem..)

Jag orkade inte blogga något igår.. var väldigt trött efter skolan och spenderade kvällen med att kolla på MTVs VMA från tidigare i år.. konstigt nog hade jag inte sett det förrän nu. Russell Brand var ju värd i år med - så jag borde ju ha kastat mej över det när det gick på TV!! men men - nu har jag sett det i alla fall. Muse var med och uppträdde och Gerard Butler var med en kortis. Najs =)

Kvällen kommer fortsätta med julklappssökande, eventuellt en film och Grey's!!

// XO


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!