En resumé..

Som sagt, Bim var här ikväll och det var riktigt trevligt.. vi hade en lång diskussion om katten och denna diskussionen gillade jag speciellt mycket..
Jo, jag tycker ju alltid att det är kul att prata om katten - vilket ni säkert märkt på bloggen.. men denna diskussionen handlade om vilken katt vi fått tag i. För enligt oss kunde vi inte fått tag i en bättre "första katt".
Nu har vi snart haft Suzi i ett år och jag var väldigt rädd för katter innan vi (jag) fattade beslutet att vi skulle skaffa en.
När vi hittat henne på blocket, ringt och undrat en massa saker och kommit överens med han som hade henne så var man så besatt av att allt i lägenheten skulle vara katt-vänligt innan hon kom. Hon levde fan som en drottning när hon flyttade in hos oss!!
Vi lovade att hon inte skulle bli en såndär bortskämd katt.. men det har hon nog blivit ändå..
Och sedan hon kom har vi förundrats över hur mysig hon är mot alla. Hon är så snäll och kelig. Hon är social och tålig (med tanke på alla resorna vi gjort alltså..).

Nästa år hoppas jag att vi hittar en bra lägenhet i Varberg och att vi slipper åka runt så mycket dock.. det vore skönt för alla om katten kunde stanna på ett och samma ställe.
Men jovisst.. en bättre första-katt än Suzi hade vi aldrig hittat. Man har ju lärt sej att om man skaffar en huskatt så är det ändå ett wild-card.. man vet inte om de passar som innekatter eller hur deras humör kan vara..
Jag blev jätteglad då Bim, som är mycket mer van vid katter än jag är, sa att vi gjort ett toppenjobb med vår. Och jovisst - man försöker ju alltid göra sitt bästa.. och jag tror också att vi gjort ett väldigt bra jobb hittills. =)

Familjefotografering

Idag klev vi upp tidigt och gjorde oss fina. Det vankades nämligen familjefotografering.. Jäklar vad kallt det var ute!! Jo, för vi tog dem utomhus.. och inte nog med det - vi var på en gård som ägs av några höjdare som har stället som fritidshus, då de normalt bor i Stockholm.. och det var ju lite spännande att skita i förbjudet-skyltar och övervakningskameror..
Folk glodde som fan då de gick förbi - men ingen sa åt oss att dra därifrån =)

Det är allt bra att ha en fotograferande bror med värsta fotoutrustningen. Nu får vi väl vänta ett bra tag innan vi får bilderna dock.. det var så grått och mulet idag, så de ska ljusas upp och redigeras en hel del.. men jag tror nog att de blir toppen!!

Nyårslooken

Jag har haft fullt upp den senaste veckan.. men jag klagar inte så mycket över det - jag har haft jättetrevligt. Julen var fin och mysig, jag fick pengar, böcker och dockan jag önskat mej ;) Bim har varit här på ölkväll (igår) då vi gjorde ett "skapa dålig stämning-spel" och kom på temat till nyår: Sportiga nördar. Dock är inte alla på - men jag, Linus, Bim och Dan tänker köra på det i alla fall. Det snackas om cykelbyxor, våtdräkter, tweed-kostymer, senilsnören, nummerlappar och magväskor. Kommer bli toppen. Idag köpte jag en fluga också och fick morsans gamla brillor som blir superfina med ett plåster på.
De som inte går med på årets tema är fyrkanter.

Dag 10 - 1 bekännelse.

Jag önskade mej en docka av Linus i julklapp i år.. bara för att hon var så fin. Draculaura heter hon. Hon är dotter till Dracula (såklart).. jag önskade mej Frankie Stein-dockan också (gissa vem hon är dotter till??), men Draculaura är den jag önskar mej mest. Kanske inte mycket till bekännelse - men en bekännelse likväl.

Julstress

Jag sitter i Vänersborg nu. Vi åkte ju hit igår och resan ner gick bra.
Julfriden har inte infunnit sej - däremot julstressen XD Har jag klagat över stressen innan så är det inget emot nu. Vi åker runt och handlar, besöker folk och en massa annat. På kvällarna ser vi på TV och jag sitter och stickar - men inte ens då är det lugnt. Hos familjen Johansson är det minsann alltid full rulle!! =P
Imorgon hoppas jag att det lugnar ner sej lite dock.. vi ska hälsa på Linus farfar och sen på kvällen hyser jag en småhemlig önskan om att få spela Bingolotto.. men vi får la se..

Och på julafton bär det av mot Göteborg. Där ska vi spendera julen hemma hos Linus storebror.
Det kommer bli väldigt spännande att se hur Suzi reagerar då hon träffar sina kusiner (Chips och Dipp tror jag de heter..) - och detta möte är något jag oroar mej för mycket.
På juldagen, eller mer troligt - på annandagen, bär det av mot Småland. Någon gång i mellandagarna blir det lite julfirande med min familj och besök hos mormor. Och på nyårsafton åker vi till Växjö och firar med vännerna. Kommer att bli toppen =)
Men en sak är säker - i framtiden kommer jag att vägra flänga runt en massa i juletid. Det tar fanimej på krafterna - hur trevligt det än må vara!!

Och förresten - idag när vi var inne i stan så hittade vi en butik som en gammal klasskompis till Linus drev med sin mamma.. De hade två fulla hyllor med Bukowski-nallar och jag kunde inte hålla mej från att köpa en. Linus hjälpte faktiskt till att övertala mej - jag samlar ju trots allt på dem. Och den jag hittade har jag kollat in på Boulevard i Karlstad - fast i mindre version. Denna var 30 kronor dyrare - men dubbelt så stor. Så jag är nöjd =)

Dag 9 - 2 favoritlåtar



Dag 8 - 3 saker du tycker är avtändande

1. Ovårdade killar
2. Självgoda killar
3. Know-it-alls

Dag 7 - 4 saker du tycker är tändande.

Haha!! Sicket tema denna dag då.. Jag tolkar det som egenskaper som intresserar mej hos det motsatta könet.

Det finns vissa grejer jag alltid fallit för:
1. Musiker
2. Frisyren
3. Ögon
4. Personligheten (givetvis)

Living in a suitcase

De flesta av de som är inne här och läser har väl flyttat någon gång i sitt liv.. Kommer ni ihåg hur jobbigt det ÄR!?!?
Efter att ha haft besök av tjejen som ska hyra lägenheten efter oss och en lååång tur på stan packade jag och Linus lådor.. och bar upp lådor ur källaren och grejer.. när jag trodde att jag skulle falla ihop av utmattning frågade jag Linus vad tusan klockan egentligen var och han svarade "kvart i nio..". Det kändes som att den skulle vara minst två timmar mer!! Jag kommer nog inte vara vaken länge till idag..
Imorgon ska vi tvätta, åka till återvinningsstationen, packa fler lådor och packa inför jul+nyår. Ska bli så skönt att komma bort på onsdag. Slippa tänka på allt som ska packas ihop i lägenheten - för när vi inte är här kan vi ju ändå inte göra mycket åt det^^

Känns lite trist att behöva ställa alla våra prylar på lager först.. men det är så det får vara.. jag packar ner Suzis grejer och det viktigaste jag behöver i en väska (+ lite roligheter som böcker och så) och får bo hemma tillfälligt. Det är inte lätt att flytta till en helt ny stad kan jag säga (när man inte känner så många varken här eller i Varberg..)!! Omständigt som fan.. och det känns ju jobbigt att behöva bo på olika orter igen (om än tillfälligt) - men det är ju tack och lov inte 40 mil mellan oss denna gång - utan "endast" 14,5^^

Bild från januari 2010.. första gången jag besökte Karlstad och den enda innan jag flyttade hit..^^ Här var jag på väg hem igen..


Dag 6 - 5 saker du gillar att göra.

1. Chilla. Jag är bäst på det.
2. Läsa (när jag är inne i en läse-period.. de kommer ju och går.. Nu försöker jag tvinga igång mej igen - för egentligen så finns det ju inte så mycket bättre än att läsa en god bok och dricka te)
3. Måla (när jag väl målar så målar jag jävlar. Det är ett bra sätt att rensa huvudet.)
4. Dricka kaffe med vänner (Kaffe ensam är väl okej, men det är så trevligt att träffas över en kopp kaffe och uppdatera sej om varandras liv).
5. Festa (jag kan inte säga att jag umgås med mina närmaste vänner annars.. när vi träffas så dricker vi öl.)

På väg till stan..


SNÖ!!


Dag 5 - 6 kvinnor jag tycker är väldigt snygga.

Helena Bonham Carter & Miranda Richardson

Charlotte Gainsbourg & Cate Blanchett
Joan Jett & Michelle Pfeiffer

Dag 4 - 7 saker jag tänker på ofta.

1. Pengar (Alltid. Varför är det så jobbigt?? Antingen har man pengar eller så har man de inte.. har man inte pengar mår man dåligt över det och har man pengar mår man dåligt när de försvinner..)
2. Framtiden (Ständig oro)
3. Personerna i min omgivning (Linus, familjen, vännerna)
4. Mitt utseende (Jag ser mej inte som ytlig eller fåfäng, men jag kan ändå inte gå utanför dörren utan att vara sminkad och fin i håret.. så det är ju något jag tänker på ofta..)
5. Just nu tänker jag sjukt mycket på julen och har gjort det läääänge. Jag är helt tokig i julen.
6. Nuet. Situationen idag. Går jag framåt??
7. Mysigheter. Vad jag än gör så ser jag fram emot egentid med TV-serier, stickning, en kopp te, måleri, en god bok, en öl, gos med katten, god mat med Linus osv.. Man måste ta vara på det goda i livet. Det är det som gör att man klarar av allt det andra.

Vart är snön??


No more gräsänka

Klockan halv 11 ringde Linus och jag insåg att jag sovit liiite för länge.. eller ja, längre än jag tänkt i alla fall.
Han skulle precis sätta sej i bilen och köra vidare från Vänersborg till Karlstad.. jag fick springa upp ur sängen och börja panikstäda lägenheten.. nu ser det väl rätt okej ut här.. det är lite svårt att ha det fint och ordnat när man flyttpackar.. och det blir skitigt när man drar fram alla prylar för att lägga ner dem i lådor.. men men..
Idag ska vi väl bara ta det lugnt, men fram tills onsdag lär vi nog ha fullt upp. Vi ska packa ihop fler av våra prylar.. that's it typ.. och vi har mycket prylar - ergo: fullt upp.
På onsdag åker vi (förmodligen) till Vänersborg och Linus föräldrar.. Och där är vi tills vi åker till Göteborg för att fira jul hos Linus bror.
Och på annandagen åker vi (förmodligen) till Strömsnäs.
Damn - skönt att ha bil denna julen. Två jular har jag spenderat på fasansfullt mycket tåg och det är asjobbigt kring jul. Alla ska åka överallt och alla har hur mycket packning som helst (julklappar). I år beslutade vi att ta bilen.
Nu tror jag Linus är här. =)

Dag 3 - 8 sätt att vinna mitt hjärta.

Då jag träffar nytt folk är det sällan jag gillar dem från första start.. jag är skeptisk till nytt folk och ett av mina fel är att jag hakar upp mej på deras tabbar och det tar ett jäkla tag innan jag kommer över dem..

1. Var öppen och ärlig.
2. Var inte för "på" och dominera inte. (Det är en fin linje mellan att vara bra och för mycket.) Ta seden dit man kommer.
3. Var allmänbildad (är det något som imponerar på mej så är det det).
4. Svara inte att "Poison är bra" när jag vill höra Alice Cooper spelas. Bara för alla har hört otaliga techno-versioner av "Poison" och plötsligt kom på att det är en AC-låt och att han också framför den rätt bra gör er inte experter eftersom ni sällan hört många fler av hans låtar.
5. Prata ej politik eller religion. Är det något som drar ner stämningen då man skapar sej ett första intryck är det dessa ämnen.
6. Var inte blyg eller feg. Mina vänner och jag har inga problem att förlöjliga oss själva inför varandra eftersom alla är med på det. Men jag tål inte folk som skakar på huvudet och säger "Nää.. jag vågar inte.." och rodnar och sedan sitter och gapskrattar åt oss andra. Antingen så är man med eller inte.
7. Ta inte ego-bilder med andras kameror. (Höhö - en incident på midsommar som involverade Pedersens kamera och en newbie..)
8. Var vettig. ('nuff said. Idioter finns det på tok för många av..)

Julmusik

Såhär i juletid så blir det ju en hel del julmnusik.. jag började dock lyssna lite smått i september/oktober (precis som varje år är jag ute i mer än god tid..).
En favorit varje år är ju Slade. Aj lööv Slade.

En annan favorit är givetvis Fairytale of New York.. det går liksom inte att framföra den bättre. Den är grym.

Men både förra året och detta året spelas A Christmas Duel med The Hives och Cyndi Lauper flitigt. Lyssnar man på texten påminner historien en del om Fairytale of New York, fast ändå inte..
A Christmas Duel är sådär grov att det blir askul. Ett par tävlar om vem som är värst.. Bästa raden är definitivt då Cyndi Lauper sjunger: "I bought no tree this year, and I slept with your brother.. I wrecked your Daddy’s car and went down on your Mother.."

Sömnproblem

Jag hade sjukt svårt att sova inatt.. gav till slut upp och klev ur sängen och gjorde en kopp te.. sneglade på klockan ovanpå spisfläkten. 04.00!! Sinnessjukt.. tog i alla fall mitt te och satte mej på sängen och läste ur boken jag hållt på med så länge (Dead and Gone av Charlaine Harris.. True Blood, ni vet..). Och någon gång vid fem lyckades jag äntligen somna.. men när väckarklockan ringde steg jag inte upp. Jag blev nästan lite förolämpad när den ringde.. "Hallå?? Jag har knappt sovit alls!!"
Klockan två kom jag ut ur sovrummet och har haft fullt upp nästan hela dagen sedan dess.. nu var det skönt att varva ner en stund..
Hursom tänkte jag plocka fram en ny bok att läsa (jag har ju några stycken som jag inte påbörjat än) och fixa lite te och ta med till sängen. Det var så mysigt^^

Godnatt

Dag 2 - 9 saker om mej själv

1. Jag älskar potatis med brunsås.

2. Jag har varit vegetarian i 11 år.

3. Jag oroar mej ofta för småsaker.

4. Jag är inte en så munter person, men blir sällan arg.

5. Jag är en serienörd (som om ni inte visste det).

6. Jag är jäkligt nyfiken - men också en hejare på att hålla hemligheter.

7. Jag är bitchig mot folk jag inte tycker om.

8. Jag är melankolisk.

9. Jag är hämndlysten. Hur mycket det än gnager på mej och äter upp mej så ger jag aldrig upp. So don't mess with me.

Dag 1 - 10 saker jag vill göra innan jag dör

Egentligen har jag en jävlig lång bucket-list i huvudet - men har aldrig fått ner den på papper.. det är så mycket man skulle vilja göra^^

1. Lära mej svetsa
2. Tågluffa i Storbritannien med brorsan
3. Hoppa fallskärm
4. Utbilda mej till bartender
5. Starta eget företag
6. Skaffa ett hus på landet
7. Bli en erkänd konstnär
8. Bli asbra på att sticka
9. Starta familj (med barn, hund och allt detdär..)
10. Besöka Tibet

En lista..

Jag är så dålig på att blogga nu känns det som.. därför kör vi en lista.. förhoppningsvis kommer jag igång igen då.

Dag 1: 10 saker du vill göra innan du dör.
Dag 2: 9 saker om dig själv.
Dag 3: 8 sätt att vinna ditt hjärta.
Dag 4: 7 saker du tänker på ofta.
Dag 5: 6 kvinnor du tycker är väldigt snygga.
Dag 6: 5 saker du gillar att göra.
Dag 7: 4 saker du tycker är tändande.
Dag 8: 3 saker du tycker är avtändande.
Dag 9: 2 favoritlåtar.
Dag 10: 1 bekännelse.

Geisha

Brorsan snackade för några dagar sedan om när man var hos farmor och farfar då man var liten.. han mindes att farmor hade ett skåp med fina grejer - speciellt en geisha-docka som vi absolut inte fick ta ut ur sin plastlåda för att titta närmare på. Den skulle bara stå där och vara fin.
När Dan pratade om dockan kom jag på - DEN HAR JU JAG NU!!
Absolut en favoritgrej och ett minne av farmor som dock inte hittat upp på någon hylla än - och lär väl inte göra det heller på ett tag.. men jag hittade den i en halvuppackad flyttlåda idag och kollade lite på den och tycker fortfarande den är fin.. och den lär inte komma ut ur sin plastlåda heller.. den ska bara stå där och vara fin..

Suzi lookalike


Ingen rast, ingen ro..

Usch vad grejer jag har att göra.. imorse gick jag upp tidigt för att äta frukost med brorsan (via Skype..). Sen började jag att plocka lite härhemma och göra mej i ordning för dagen.. Linus ringde en snabbis och sedan messade jag tjejen som ville ha lägenheten och ringde till arbetsförmedlingen..
Nu lyssnar jag på Musikhjälpen (det var en hel vetenskap att få igång radion på Linus stereo) och ska klä på mej några vettiga kläder och sedan gå till affären.. Det har varit brist på mjölk i två dagar nu - men då kattmaten är slut måste man gå och köpa. Och trotsa ovädret häroppe.
Sen i eftermiddag kommer Sandra och vi ska väl laga mat eller något.. och klockan 7 ska jag minsann lyssna på Dans radiosändning från Kalmars studentradio.. (de kör tydligen varje tisdag.. min bror är en hemligheternas man - ty detta visste jag inte..).

Mi casa, su casa??

Jag hade ju visning av lägenheten förra veckan och tjejen som kollade på lägenheten ville ha den - men ville se den i dagsljus också.. och ja, det är väl okej. Klart man vill kolla ordentligt på nya lyan liksom^^
Men det är jobbigt att få hem folk som man inte känner och som man inte kommer lära känna som går runt och kollar i ens hem. Det är ju ens privatliv och ens fristad.
Jag tänker inte direkt på grejerna vi äger - utan att det är vår plats liksom.. där vi ska ha lugn och ro och kunna koppla bort omvärlden..
I vilket fall som var det okej att hon kom och kollade mitt på dagen någon dag eftersom vi har mysbelysning i lägenheten - men ingen vettig stark belysning.. på kvällen ser man inte mycket här XD Jag sa att jag inte hade mycket för mej på vardagarna, men på helgerna kunde det bli lite körigt..
Och idag messade hon och sa att hon pratat med hyresvärden via telefon och att denne ville träffa tjejen. Därför hade de stämt träff på lördag klockan 10 vid lägenheten.
!?!? URSÄKTA??
Varför ska jag husera ett möte med den eventuella nya hyresgästen och vår hyresvärd?? Omdömet om tjejen är en bra kandidat till lägenheten görs väl inte bättre av att det utförs just i vår lägenhet??
Lägenheten är vår tills den sista februari (även om vi försöker bli av med den en månad tidigare), så det känns inte som att det behöver gå så jäkla snabbt heller.. och besiktning av lägenheten görs inte förrän vi lämnar den, så det känns helt jäkla onödigt att de ska vara här..
Sen får jag panik också eftersom man känner sej pressad då det är hyresvärden som kommer och man vill ha det extra fint härhemma.. och så tycker jag det är en knäpp idé och blir lite förolämpad över att de bestämt möte utan att kolla med oss först.

Dessutom är lördagen inte jättebra för oss. Linus kommer hit först vid lunchtid (och det vore ju bra om han var med när de kom hit eftersom han har koll på endel grejer som jag inte har..) och jag hade dessutom planerat grejer när Linus kommer upp och vi inte träffats på ett tag.. så eventuellt möte med hyresvärd och hyresgäst får nog framskjutas (om det nu nödvändigtvis behöver vara här).

Hihi =P

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!


Julemys


Tävling hos Kattfamiljen.se

Jag brukar sällan vara med i tävlingar på bloggar och jag brukar ännu mer sällan vinna.. jag vann en gång och blev jätteglad!! Dock bad jag att få vinsten skickad till min moster eftersom jag tyckte att hon skulle ha den istället..

Denna gången vill dock jag vinna.. eller jag och Suzi ;) Jag brukar tycka det blir lite tråkigt att länka till bloggar just för tävlingar (hur många bloggar läser inte ni där folk tävlar och länkar hela tiden??).. men Kattfamiljen.se är en blogg jag gärna länkar till och som jag själv läser mycket.. det blir väl så när man plötsligt blir katt-tokig. Man vill läsa mycket om katter.. ;) Och bloggen var till mycket hjälp när jag och Linus skaffade Suzi (och inte kunde ett jota om katter..).


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!!

Knäpp ego-bild.

Mest för folk som undrar hur det ser ut vid mina fötter.. en katt är alltid närvarande..

Jag har ju börjat sticka litegrand..

Suzi får vara modell. Det ska bli en halsduk (börja med något enkelt liksom^^).

Julbak och lägenhetsvisning

Igår gjorde jag och Sandra julgodis.. knäcken blev bra, men chokladkolan blev katastrof XD Det märktes minsann att det var vi som bakade också när vi använde en ölburk för att göra formen mindre och när jag plötsligt drog fram en hammare för att krossa polkagrisarna!!
En kul (och pinsam) grej hände på ICA också när vi skulle handla ingredienser.. i kassan frågar plötsligt kassörskan mej vad jag heter..
Jag: "Va??"
Kassörskan: "Ja, vad heter du??"
Jag: "Ehm.. Kanja.."
Kassörskan: "Jo, men jag tyckte väl att det var du!!"
Jag: "Va??"
Kassörskan: "Jo, men du känner väl Julia & Johanna??"
Jag: "Vilka??"
Kassörskan: "I Falkenberg.."
Jag: "Jooo.."
Kassörskan: "Johanna är min syster!!"
Jag: "Nämen är det SARA!?!?"
Sara och jag har till och med träffats och är kompisar på Facebook. Pinsamt.

Idag har jag haft fullt upp med städning och plockning i lägenheten. En tjej skulle komma och kolla på den vid sju, och jag hade allt en hel del att göra!! Men jisses vad fint det är här nu!! Tjejen hade med sej sin mamma och jag tror både jag och lägenhet gjorde ett bra intryck. Suzi fick inga psykbryt och kom fram och hälsade, så hon gjorde nog ett bra intryck också.
Efter de gått gick jag bort till affären och köpte glögg och folköl, så nu ska jag ha myskväll med mej själv.

Julbak


There's really nothing to tell..

Jag har inte bloggat så mycket de senaste dagarna.. motivationen har saknats helt och hållet.. faktum är att jag bara hängt i vardagsrummet och inte gjort något vettigt alls.. eller ja, i fredags kväll drack jag och Sandra glögg & Mora-Nisse hemma hos henne och kollade på Grinchen. Det var väldigt trevligt.

Annars var både torsdagen och fredagen öken.. då jag cyklade hem från jobbet i torsdags hoppade cykelkedjan av 100 meter hemifrån.. Jag försökte få på den igen när jag kom hem - men ICKE!! Olja på fingrarna fick jag dock.. försökte ta mej in i lägenheten utan att kladda ner för mycket.. Suzi hälsade mej i dörröppningen och försökte smita ut.. Kunde inte kladda ner henne heller, så jag föste undan henne med väska och fot.. dock hamnade hennes tass i kläm när jag stängde dörren (ingen skada skedd - men väl ett kattskrik som inte alls lät kul..). Slösade upp att sminkborttagning för att försöka få bort oljan från fingrarna (som ändå inte gick bort).
Typiskt nog är ju Linus i Varberg - och det är han som är cykel-fantasten i detta hushållet.. Ergo - kedjan är fortfarande avhoppad.. även nyckeln till förrådet där vi har extra-cykeln var i Varberg, så på fredagen fick jag gå upp extra tidigt för att gå in till jobbet min sista dag.
Sista dagen på jobbet var lite trist.. ingen av de jag umgås mycket med var där och jag hängde mest för mej själv.. en av säljledarna kom fram till mej och frågade vad jag skulle göra nu och sedan sa han att jag borde söka jobb på kundtjänst - för där hade jag passat.. det visste jag väl dock redan efter sommaren på Sterling.. Men snällt av honom att prisa min noggrannhet, artighet och hjälpsamhet i telefon.
Personalansvarige gav mej en halv kram innan hon gick hem också och tackade för tiden.
Efter jobbet drog jag inom Systemet för att köpa glögg och Likör 43 till kvällen, samt några öl att förtära under helgen. Tog för många kassar i kassan och trots att kassörskan frågade om jag verkligen skulle ha tre kassar så insisterade jag..
Då jag gick hem med tre halvfulla kassar och precis kommit utanför centrum mötte jag en man (50-årsåldern, vårdat yttre) som skrek "JÄVLA FYLLEHUND" åt mej.. för en gångs skull var jag snabbtänkt och frågade honom om han hade tourettes. Då han nekade sa jag att det i alla fall måste vara något fel på honom och att han kanske borde kolla upp det.. sen gick jag vidare med mina kassar.. lite ledsen i ögat och lite ledsen på mänskligheten..

Katten vill helt enkelt inte vara med på bild..

Jag undrar hur det ska gå i mellandagarna när vi ska ta vårt knäppa familjeporträtt.. Suzi skyr ju kameran.. hon är en riktig Garbo^^ Och så ser hon alltid sur eller uttråkad ut.. tips??


Den här bloggposten innehåller nötkräm

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Foto:UNICEF


Det är bara torsdag..

Huu, vad det blåser idag!! Jag misstänker att cykelturen till jobbet inte kommer att vara så lätt som den brukar.. får nog dra en stund tidigare idag..

Detta är nog den längsta vecka jag varit med om på länge.. DET ÄR BARA TORSDAG!!
Igår, på rasten innan sista passet, frågade Andreas om jag ville hänga med honom och två av hans kompisar för att ta en öl på Leprechaun efter jobbet.. klart jag ville. Det var grymt trevligt. Afterwork är väldigt underskattat.
Jag stack i alla fall hem strax innan elva och hann inom Hagahallen för att köpa mjölk innan de stängde. Ingen kaffekris idag inte!!
Hursom.. Två dagar kvar på jobbet. Sen är det schlutt!! Imorgon blir det eventuellt en öl med några jobbarkompisar bara för att det är min sista dag. Jag var initiativtagaren. Att folk tycker det är tråkigt att jag ska sluta är faktiskt rätt rörande. Jag är omtyckt på jobbet och har faktiskt lyckats få lite fler vänner här i stan.. men nu ska jag sluta och flytta.. det är jag ju glad över egentligen, men det är ju ändå lite surt.. jag har klagat över hur ensam jag är i över ett år nu - och när det faktiskt vänder så drar jag.
Men jag vet att det kommer att bli toppen att bo kring Varberg istället. Närmare familj och majoriteten av vännerna och så älskar jag ju miljön med. Och faktum är att vi kommer ju säkert att hälsa på våra vänner i Karlstad emellanåt - så det är inte precis som man säger upp kontakten med alla.

Linus jobbar första dagen på bruket idag. Blir spännande att höra hur allt har gått och så sedan =P

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!