Off to bed.

Jag är helt slut efter helgen. Fy fan vad roligt jag har haft!! (Trots att det var perioder som var sjukt dåliga!!)
Idag har jag lämnat av Pedersen vid tågstationen, vinkat hejdå till övriga vänner då de körde, pluggat, pluggat, pluggat (och det var jäkligt motigt ända tills jag var klar) och gjort min närvaro för veckan.
När jag var klar med pluggeriet tog jag en öl. Och Linus och jag kollade några avsnitt av Grey's Anatomy.. och jag tog två öl till. Det var gott.

Jag får berätta om helgen någon annan dag (vi får väl se om det blir imorgon eller senare i veckan). Jag är bara så trött nu. Och det ska bli skönt att få sova i sin egen säng - även om det var grymt mysigt att spoona med Bim också.

// XO

Min brors mailkonversation med Mr. Wikipedia

Brorsan lade ut en artikel på Wikipedia om: "Kukiluvkii laslala" (pannkaka på finska enligt honom). Artikeln blev hursom borttagen och Dan blev lite upprörd över detta och mailade till "Mr. Wikipedia" - och fick också svar. Här är printscreens på båda.


Happy Halloween

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

13:28 - Pedersen anländer

Nu kommer Pedersen med tåget!!
(Mein Gott - jag tycker om nya tidsinställningsfunktionen på blogginläggen)

Gammal bild från vår Bingolotto-period. "DUTTA MEJ RICKARD" FTW..

Jag måste vara realist när jag marknadsför mitt fiktiva företag..

Sitter och äter och funderar över insändningsuppgiften.. jag ska marknadsföra mitt fiktiva företag.. för en gångs skull sprutar jag ut en massa bra idéer.. men jag vettefan hur jag ska knyta an allt till det jag lärt mej från boken XD Fast vem har sagt att boken har rätt?? Det är egentligen nästan bara en himla massa teorier i den.. dessutom har jag hittar hela TVÅ stavfel (ja, där tappade den lite av mitt förtroende XD) på samma sida!!
Nackdelen med att ha kommit på en massa marknadsföringsaktiviteter till mitt fiktiva företag är att de fiktiva aktiviteterna också kostar en himla massa fiktiva pengar.. och trots att det är ett fiktivt företag måste jag vara realist och inse att jag inte kommer att ha så mycket fiktiva pengar att jag kan genomföra alla mina fiktiva marknadsföringsaktiviteter..

Och förresten: Jag har fått min första studieskada!! Imorse till kaffet läste jag på mjölkpaketet.. Grevémjukosten byter namn till Storsjö Blå (intresset fångat). "Va!? Är det bara GrevéMJUKOSTEN som byter eller den vanliga man skivar också?? Det står inte!!" - och så räckte jag mej nästan efter datorn för att kolla Arlas hemsida och få klarhet (informationssökande).. men sen kom jag på att jag hatar ju Grevéost!! Äter endast Herrgård eller Hushållsost. Hmpf.

Hur negativt allt än låter så är Marknadsföring rätt intressant emellanåt.. men ack så svårt!!

Ser fram emot kvällen/helgen

Fredrik och Linus har åkt till Bergvik för att handla lite inför helgen. Och jag sitter hemma och ska väl börja med insändsningsuppgiften snart.. ugh..
Men jag måste göra det, jag måste bli klar med den - för ikväll kommer ju ett helt lass (fulla bilar tycker vi om!!) med folk från Småland.. och då har jag inte så mycket tid till pluggande förrän på söndag kväll!!
Vi ska dricka lite ikväll också.. Förfest inför morgondagen eller något. Damn, jag har längtat som fan efter denna helgen!! Det kommer bli skitbra!!
Dagens gäster:
Frida & Erica

Bim & Josef

Och Dan, min käre bror..


Pissed off..

Folk som bara kommenterar min blogg för att göra reklam för sin egen blogg behöver inte göra sej besväret. Jag godkänner inte de kommentarerna ändå - och jag går heller inte själv in och kollar på era bloggar. Vafan bryr jag mej om hur du träffade din man och vilken "udda" historia det är?? Bryr jag mej om att du var "livrädd" för att bli flickvän åt någon?? Nej, nej, NEJ!! Folk som gör reklam för sina egna liv för att få dem att verka mer intressanta än de verkligen är.
Tro mej - jag hittar själv de bloggar jag vill läsa. Jag älskar att läsa bloggar - speciellt på morgonen med en kopp kaffe i handen. Men inte fan ska MIN BLOGG vara någon jävla reklamsida för era bloggar.
Om ni faktiskt läser mina inlägg istället och kommenterar något vettigt så får ni förmodligen både kommentaren godkänd och ett besök från mej på er blogg. DET är ett vettigt sätt att ragga läsare på.

Ett tips: Vill ni ha fler läsare så annonsera på Bloglovin istället. Där kan ni beskriva era bloggar kortfattat och folk kan välja själva om de vill gå in där. Där gör ni reklam för en billig peng utan att kasta era bloggar i ansiktet på folk. Och tänk så tidsbesparande!! Då kan ni ju skriva något vettigt på era bloggar undertiden ni annonserar. Piece of fucking cake.

Jo, jag vet att jag är sjukt irriterad över vad som kan verka vara småsaker. Men jag tycker om min blogg (även om jag skulle vilja ändra designen helt och hållet).. och visst, jag kan skriva om vardagliga, tråkiga saker.. men ibland får jag ju till det också - och kommer med något roligt eller till och med vettigt. Då vill ju jag att folk läser det jag säger och ger feedback.. inte att de bara kikar in hos mej för att göra reklam för sej själva.
Ja, ibland känns det faktiskt som att de gör intrång hos mej - och det är den stora anledningen till varför jag klippte fria-kommentarsfunktionen och bestämmer själv nu.

Detta skulle bara bli en liten text i form av "förresten:" i ett helt annat inlägg, men sedan insåg jag att jag är så sur över detta, och texten blev så lång, så detta fick bli ett inlägg för sej.

Fan vad gammal man låter..

Jag vaknade tidigt idag. Efter jag duschat gick jag och letade efter något att ha på mej. Hittade en T-shirt bland det mamma tog med upp som jag inte använt på ett tag.
När jag drog fram den trillade något svart och stickat ut. MINA BENVÄRMARE!! Mina älskade benvärmare (tänkte jag typ).. sen tänkte jag: Fuck vad jag letade efter dem för.. ja, närfan var det?? Längesen!! Ehumm.. undrar om de fortfarande är moderna??
Sen tänkte jag: Bryr jag mej egentligen?? Nää!!
Och så fortsatte jag vara glad.

Fan vad gammal man låter - "undrar om de fortfarande är moderna??"

Bara en liten reflektion såhär på morgonkvisten.. Nu ska jag dricka kaffe!!

En bra morgon.

Vilken bra morgon jag fick!!
Linus tryckte igång kaffet åt mej. Jag kravlade mej upp ur sängen och in i köket.
Så kollade Linus sin dator och såg att Glada Ankan svarat på mailet han skickade igår. Det är ju lite dumt med åldersgränserna på pubarna här i Karlstad (som bekant) - ytterst få pubar tillåter 18/19-åringar. Och brorsan är ju 18. Så nu till helgen har vi funderat på vart man kan ta vägen - och vi "hittade" något ställe, men vi var inte alls så sugna på att gå dit - för det verkade inte bra.
Glada Ankan är mitt favoritställe här i Karlstad. Linus också tror jag. Så Linus mailade dem och skrev att vi blir minst 12 pers (nu verkar det som att vi kanske blir 14) som ska ut på lördag. Han skrev att alla är över 20, utom en - som är 18 (brorsan) och undrade om det fanns möjlighet för oss att komma in ändå (trots 20-årsgräns).
Och imorse fick han då svar från Ankan. De skrev typ: "Det kan vi fixa - säg ditt namn i dörren så kommer ni in - 18-åringen med. Kom i tid för att undvika kö." (Fast deras mail lät trevligare - jag kommer bara inte ihåg riktigt vad de skrev.)
Ergo - Glad Kanja.
Det lönar sej att fråga ibland. Och visst blir man glad för ett snabbt svar från ställen som dessutom verkligen lyssnar på sina kunder.
Detta gjorde min morgon. Nu kan jag sluta oroa mej för vart vi ska ta vägen på lördag. Vi kommer in på favoritstället!! Det kan ju inte bli bättre!!

Nu ska jag göra mej i ordning och städa lite. Sedan kommer gäst no. 1 - Fredrik.

Morgonstund.. ja..

Sådär ja!! Nu vågar jag surfa runt som satan igen - för jag har förnyat mitt antivirusskydd.
Idag blir det hårdpluggande. Verkligen. Jag får inte bli distraherad så lätt längre.
Och när Linus kommer hem ska vi städa.. kan behövas.

Men först och främst ska jag dricka upp mitt kaffe och fortsätta lyssna på Slade..
You know you love it.


Jag saknar er för fan.

Det var hemskt vad jag blev saknig nu.. längtar efter alla vännerna därhemma.. det var ju så längesedan. Och så messade Frida och frågade om det var försent att eventuellt tacka ja till inflyttningsfesten nu.
Jag svarade inte via sms utan ringde (jag som aldrig ringer) istället. Jag och Linus skulle precis äta, så det blev ett lite hastigt samtal - men roligt att snacka med henne det lilla man fick (även om det var ett väldigt sakligt samtal).
Hon sa att Erika också funderade på att komma upp.
Jag hoppas båda kommer upp. Jag åker inte hem någon gång förrän i slutet av nästa månad och har inte varit hemma sedan jag vet inte när!! Jag saknar de därhemma. Klart jag saknar dem. Klart jag saknar er!! Kom hit för bövelen.
De omnämnda i inlägget: Erika, Frida och jag i en klassisk toabild.


Omoderna örhängen och smått irriterad..

Igår var jag gräsänka nästan hela dagen. Linus åkte på skolresa till Norge.
Jag fick knappt något alls pluggat och spenderade dagen med Sims 3, X-Men och min vinflaska.
Nu är Linus hemma igen och allt är som vanligt. Det innebär väl något avsnitt av Grey's Anatomy ikväll kan jag tänka.
Nu kollar jag lite på X-Men. Favoritfilmer avsolut. Och längesedan jag såg dem.
Jag fick minsann godkänt på min insändningsuppgift!! Det ni!! Skönt att slippa komplettering.

Linus och jag satt precis och fikade. Han berättade vad han önskade sej i julklapp.
"Jag vill ha ett par nya örhängen. Men inte sådana fula, mönstrade ringar som alla hade i öronen när man var liten och precis tagit hål i öronen.."
"Jaha!!" svarade jag. "Du menar sådana här!!?" och visar ringen jag har överst i vänstra örat..
Jag får nog köpa örhängen till mej själv också.. jag vill ju inte klassas som omodern.. speciellt inte av min pojkvän som lever ut det 80-tal han knappt fick uppleva nu istället.. hmpf.

Jag har fortfarande hosta (haft det überlänge nu).. men nu har jag fått ont i bröstet med. Linus tror det är lunginflammation - vilket jag verkligen inte hoppas. Vi har ju inflyttningsfest (lite sent) nu på lördag med!!
Fredrik kommer hit redan på torsdag, sen kommer Bim, Josef och Dan på fredag. Pedersen kommer med - men hon kommer på lördag.
Första återbuden har kommit nu dock. Jag tyckte det var lite komiskt.. bara för att en främling (till mej och Linus) inte fick följa med hit så ville inte de komma längre. De fick tydligen inte ett acceptabelt svar från oss. Sjuk inställning eftersom jag aldrig blir bjuden till dem, bara Linus. Draaaamaaaa!!
Jag tycker inte om när det kommer en massa främlingar till mej - och alltid när jag har haft fest har jag sagt att det är endast inbjudna som är välkomna (undantag har förekommit någon gång).
Och på en inflyttningsfest vill man väl verkligen bara att bjudna kommer?? Folk man känner?? En inflyttningsfest för mej är ju till för att vänner ska se hur man har det i nya lyan, men det ska vara lite festligare än ett vanligt fikabesök.
Jag gör säkert jättefel i att skriva detta på bloggen, men vafan. Det är min blogg och jag bestämmer innehållet. Man kan inte älska alla.

Jag tänker ha kul på lördag i alla fall, och jag är skitglad att i alla fall några av mina vänner hade möjlighet att komma upp. Att hitta passande datum för alla är något av det svåraste som finns.. =/

Jag och Bim bjuder på skönsång (SingStar) på nyårsafton.. XD


Ozzy till SRF

Sov lite extra länge idag. Sjuukt skönt.
När jag vaknade gick jag in på SRFs hemsida för att se vem som skulle headlina nästa år (de skulle släppa det i samband med biljettförsäljningen). Ozzy FFS!!
Jag som hatar tält och camping och griserier vill faktiskt på allvar åka till SRF igen. Jag hade svinroligt trots dåligt väder. Det blir vad man gör det till.
Men om jag ska dit väntar jag lite till med att skaffa biljetter.. Men Ozzy räcker faktiskt inte för att jag ska punga ut massor av pengar dock.. så jag vill se några fler band som ska dit och så hinner jag spara lite pengar under tiden.

Jag har inte fått något svar från min lärare än om vad han tyckte om arbetet jag lämnade in igår.. och jag vill inte börja plugga än.. så jag ska äta nudlar och kolla på senaste avsnittet av Grey's Anatomy nu. Ja.

Klar.

Jag skickade precis in inlämningsuppgiften till min lärare.. och ett skolarbete jag gjort har nog aldrig känts så uselt förut.. jag tror jag får komplettera en hel del.. tyvärr. Men jag gjorde mitt bästa och skickade in det i tid.
Jag har en flarra vin i kylen som jag haft tankarna på hela dagen - tänkte nalla lite på den nu ikväll för att fira när jag blev klar med arbetet.. jag tar nog ett glas för att muntra upp mej istället. Fan.

Nu: Grey's Anatomy, vin och vitlöksbaguetter med Linus.

BLÄ

Dethär är ju inte vettigt - helvete vad segt det går med inlämningsuppgiften. Och den ska vara inne idag senast. Marknadsföring är utan tvekan det svåraste ämnet jag någosin läst.
Jag vill bara gå och lägga mej och inte göra ett skit mer idag..
Men jag måste ju bli klar!! Fan.

(Dessutom får jag spel på grannarna idag. Här som är så tyst och lugnt annars - idag springs det som satan i trapporna.. och inte försiktigt tassande eller normal gång heller.. Nej, det är "KLAMP KLAMP KLAMP!!")

// Uttråkad, irriterad och desperat



Ängel

Nu har morsan åkt hem.. lite trist.. vad ska man göra nu liksom??
Det har varit jätteroligt att ha henne här.

Hon lämnade ett lite kryptiskt meddelande på Facebook innan hon åkte dock..


Jag och Linus ska fika nu, och när han skulle sätta igång kaffet hojtade han. Och fast på kaffeburken satt en liten ängel.
När mamma kom hit hade hon på sej ett halsband med en ängel som hänge som jag tyckte var så fint.

Det är en kvinna i Knäred, vars barnbarn hade leukemi. Och nu sitter hon (mormorn) och gör änglasmycken som säljs lite här och där. En liten summa går till materialet - men resterande pengar går till Barncancerfonden.
Här kan ni läsa om änglasmyckena.

Och nu fick jag alltså mammas änglahänge Och mamma berättade hur mycket hon använde det och hur mycket hon tyckte om det - så jag hoppas hon inte kommer sakna det nu..
Jag blev jätteglad!! Men samtidigt är det lite synd att mamma blev av med sitt (även om det var frivilligt).

Nu: Kaffe.

Gårdagen:

En kort sammanfattning av gårdagen: En heldag på stan, god mat + vin och Monopol.

Den lite längre versionen: Igår förmiddags begav vi oss in mot stan. Vi sprang runt i tokmycket affärer - främst inredningsbutiker.
På Myrornas hittade jag Onkel Toms Stuga, utgiven 1929 i bra skick för 30 spänn. (Jo, jag samlar på gamla, fina böcker i så pass gott skick att man kan använda dem.. dessutom måste det vara böcker jag känner att jag vill läsa.) Jag hittade en förstautgåva av Hemsöborna med, men jag beslutade mej för att jag tycker inte så bra om Strindberg att jag är beredd att lägga ut 300 spänn för något han skrivit.
På Mansion köpte vi ljus, ljusfat och siffrorna 1-4 som man kan nåla fast på ljusen.. Adventsljusstake måste man ju ha.
Vi köpte en elektrisk adventsljusstake med.. och så en massa smått som rivjärn, halkskydd, vinöppnare m.m.
Och jag köpte en ring i en new age-affär som ska motverka stress.. jo, jag tror lite på sånt.. faktiskt..
Viktigast av allt att berätta: Vi fick tag i julmust. Det var väl fan på tiden?? Som jag har letat!!
När vi kom hem gjorde jag rostade grönsaker (julmat á la Jamie Oliver) och till det drack vi vin. Efteråt blev det Monopol, men vi gav upp någon gång vid halv ett på natten.

Idag har mamma klippt mej och Linus.. färgning blir det med senare.. och ikväll ska vi se nya Nanny McPhee (skuttar av glädje.. Nanny McPhee<3).
NU: Kaffe.
Lite senare: Plugga som faan.


Dagens små äventyr..

Är så trött så jag tror jag spyr.
Mamma ringde på dörren någon gång strax innan ett. Jag satte igång kaffe och så satt vi och tjabbade skit tills Linus kom hem vid halv 4. Tjabbade någon timma till och sedan åkte vi ut till Bergvik. Sprang runt på Siba, Elgiganten och någon annan liknande affär och letade efter Microvågsugn och dammsugare. Micron var rätt lätt att hitta, men dammsugare beslutade vi oss för att vänta lite med.
Sedan gick vi på IKEA. Matta, ungsfasta formar, stekjärn, grytor, tyg till gardiner, handdukar, skoställ och lite allt möjligt smått blev handlat.
Slutligen storhandlade vi mat på Maxi (och då menar jag verkligen storhandla!!). Jag letade efter julmust och "julkaffe" (min nuvarande lärobok tog upp att Zoegas hade en julblandning bland sina produkter) - men hittade inget. Dåligt.
Maten stod på bordet vid 21.30 och nu skriker sängen efter oss (morsan har redan lagt sej).
Jag är aptrött. Det är tur man inte gör sådanahär utflykter ofta.

Imorgon tar vi det nog rätt lugnt. Jag måste plugga en hel del med.
// XO

Saknig.

.. det går inte en dag utan att jag tänker på och saknar Löfta.. bästa stället ever.
Det som var dåligt var att jag inte tog tillvara på undervisningen alls.. jag ångrar inte att jag gick där - jag behövde komma bort ett tag.. men jag kunde ansträngt mej mer i skolan.. istället för att bara försöka få ordning på mitt liv.

Folkhögskolan i Markaryd saknar jag inte. Det var ett riktigt dåligt ställe och jag borde valt Grimslöv istället..
Men jag ångrar inte folket jag träffade där. Jag fick några (inte så många, men några) riktigt bra vänner.
Och nu när jag sitter ensam på dagarna i en stad jag inte känner till.. då blir jag lite saknig. Till och med efter dagarna i Markaryd (som till största delen var piss).
Flashback: Joel und ich på slottet i Helsingör.

Flashback: Vicky, Line och jag i Alingsås.

.. inte för att jag hatar skolan som jag gjorde i Markaryd nu.. jag är bara så ensam..

Idag kommer morsan och hälsar på.


Lika??

Jobbigt..

Jag har faktiskt knappt spelat Sims alls idag. Bra Kanja!!
Och pluggat har jag gjort endel.. inte alldeles fruktansvärt mycket dock..
Mina läsanvisningar för dagen var aningen diffusa.. och jag tolkade dem som att jag skulle repetera det jag gjorde igår (vilket jag i och för sej behövde!! Förstod bättre idag):
Tisdag
Fortsätt jobba med kap 10.


Jag och Linus är väl halvfärdiga med städningen nu.. men jag har ont i ryggen så det är jättejobbigt. Dessutom har jag haft lock för örat i tre dagar nu och att vara nästintill döv på mitt "bra" öra och precis som vanligt höra dåligt på det andra är riktigt irriterande. Det är för mycket ljud här och allt blandas och jag uppfattar inte ett skit till slut.
Det är inte lätt att vara jag..

// Grinig ungdom som tror att hon har det värst av alla.

Geek??


Geek?? Yeah, I know..

Fick provresultatet idag. 36 av 40 är väl inte fy skam??
Imorgon funderar jag på att införa Sims-förbud (vilket säkert ändå inte kommer funka).. jag har en hel del att göra denna veckan med skolan. Inlämningsuppgiften blir inte rolig alltså.
Och så ska jag städa imorgon. För mamma kommer på onsdag.

Nu ska jag söva.

Så var det.

Det blev inte Backstage igår. Vi drog till Fredrik istället, där vi + Micke drack öl och kollade på alla veckans avsnitt av Paradise Hotel.. ehumm..

Idag har jag tagit det rätt lugnt. Spelat lite och klippt svärfar.
Om en stund åker vi tillbaks till Karlstad.. känns sådär..

Provet klart..

Mitt 4-timmarsprov gjorde jag klart på 35 minuter. 20 frågor med 4 svarsalternativ på varje och endast ett var rätt. Det var dock lite knepigt.. hoppas jag klarade det.

Nu ska jag spela Sims 3. Sådeså.

Klart man glömmer mobilladdaren.

Jag glömde min mobilladdare i Karlstad. Så jävla irriterande. Speciellt när man alltid åker på mobilbiljett på bussarna här.. och batteriet håller på att dö..
Man kan betala med kort också, men det är förjävla irriterande ändå.

Ikväll har jag och Linus kollat på Atonement. Jag trodde filmen skulle framkalla samma reaktion hos Linus som när vi såg PS I love you (dvs tårar) - men icke!!

.. häromdagen såg vi en film där hon som spelar Briony i Atonement var med. The Lovely Bones. Riktigt bra film - rekommenderas.

Men nu ska vi väl gå och knyta oss. Imorgon ska Linus repa igen. Och jag ska göra prov. Ugh.

På kvällen drar vi kanske till Trollhättan (därför väldigt irriterande med saknad mobilladdare) och går till Backstage. Raubtier (Kamphund) spelar, vilket kanske inte är helfestligt för en sådan som jag.. men Backstage är ju alltid trevligt.

Jävla mobilladdare.


Manliga män-kväll??

Ringde brorsan för en stund sedan och tänkte snacka lite skit.. han är väl aldrig upptagen liksom?? Jo, det var han!! Det var en massa ljud i bakgrunden och han hade svårt att höra mej.
"Vad gör du??"
"JAG ÄR PÅ MANLIGA MÄN-KVÄLL!!"
Ehumm.. tydligen befinner han sej hos min kusin Johan (som lånar sin storebrors lägenhet nu när han och flickvännen är ute och reser) och de har en så manlig kväll man kan ha - ett gäng "män" (pojkar) med varsitt flak öl, snickarbyxor och verktyg (enligt Johan i alla fall).
Jag frågade vad som krävdes för att jag skulle bli bjuden. Johan sa att jag behövde raka av mej håret och skaffa ett par snickarbyxor. Inget snack om könsbyte. Det tyckte jag var fair.

Roligt att brorsan är på Manliga män-kväll när han precis blev taggad på Facebook där han lallade runt och posade med två väldigt tjejjiga tjejer. Manlig?? Hmm..??

Ni får inte en bild på när Dan fjollar sej med dedär tjejerna, utan jag slänger in en bild på honom när han fjollar sej med Josef istället. Sött.

Jag har 400 vänner på Facebook.

MAHA!! Jag har 400 vänner på Facebook. Fy fasiken vad jag känner folk och är populär. Är man vänner på Facebook är man vänner i verkligheten - trots att man kanske aldrig har träffats. MAHA!! Jag är mer angelägen om att ha fullt av vänner via datorn än sådana man måste träffa helatiden
Och ni märker väl att jag valt att visa hela TOLV vänner, vilket är det mesta man kan visa för alla. Detta har jag gjort BARA för att visa att jag minsann har massor av vänner.

Ursäkta detta väldigt omogna, ironiska inlägg.. det var nog en liten protest mot Facebook faktiskt.. trots att jag älskar Facebook. Hursom - fick syn på att jag idag fick 400 vänner.. så nu har jag väl det tills i eftermiddag eller något - då någon får för sej att avsluta sitt konto. Det brukar vara så - antalet varierar helatiden. Men nu när jag har 400 vänner på Facebook får jag väl försöka höra av mej mer till dem. Och inte via FB då^^
Och nej, mina vänner på FB är faktiskt mina vänner irl. Beat that!! 400 vänner I R L!!
Fan vad jag är omogen. Kvalitén på inläggen här på bloggen sjunker stadigt märker jag.

I Vänersborg..

Resan hit gick rätt bra. Trots att bussarna i K-town är helt fucked up. Bara åker förbi en!! Vi hann precis till tåget i alla fall.

När vi kom hit åt vi lite. Och så ringde pappa och ville absolut ingenting. Bara prata lite.. hmm.. det händer ju typ.. aldrig!! Han brukar alltid ha något litet ärende!!
Han berättade lite om utbildningen han skulle söka.. och så undrade han om han skulle ringa min tatuerare och boka tid till nästa gång jag kommer ner (jag vill verkligen fortsätta med tatueringen snart, men jag måste se över ekonomin först..).

Och ikväll har jag kollat på Lyxfällan med Pingen och Maggan och snackat skit.
Imorgon ska Linus repa. Och jag ska plugga en massa. Sen får jag se om jag gör provet imorgon med..

Avslutar inlägget med en bild på min fader:

Okej, nu snurrar allt väldigt snabbt här!!

Nästan varje gång jag går in på Facebook nu får jag en liten chock verkar det som. Hux flux har någon bytt profilbild till en med dem där de antingen håller ett barn (eller ska få) eller gifter sej (eller förlovar sej). Och jag har som vanligt ingen aning!! Det är läskigt som fan - att detta händer folk jag känner utan att jag vet!!
Och ja, jag är fruktansvärt avundsjuk bitvis. Men min dag kommer den med.
Hursom: Grattis som fan till alla som vet vad ni vill med livet. Njut av det!!

Nu ska jag packa klart - jag och Linus drar till Vänersborg om en stund.

En massa oordnade tankar..

Idag har jag funderat mycket. Jag har funderat på vad detta är för en jävla värld. För imorse när jag gick in på Aftonbladet.se fanns där en artikel om en kille som tagit livet av sej live via webcam efter att ha startat en tråd på Flashback om att han skulle begå självmord.
Folk hade triggat honom, sagt att han inte vågade.. någon undrade om han inte skulle göra det snart - för "någon" var tvungen att gå till jobbet.. några vart förvirrade - menade han allvar? Några försökte tala honom ur det och några ringde polisen.
Vad driver en människa till att begå självmord live inför ett gäng främlingar som bara hejar på??

För någon vecka sedan publicerade Aftonbladet.se en annan artikel om en kille som blivit filmad när han haft sex med en annan kille av sin rumskamrat och en tjej. Rumskamraten och tjejen hade lagt ut filmen på nätet och den utsatta killen skrev på sin FB att han skulle gå och hoppa från en bro. Vilket han också gjorde.

Har vi inte några gränser på internet längre?? En person som triggar en främling att begå självmord eller en person som hänger ut en "kompis" så fruktansvärt kan ju inte ha några hinder som helst för vad som får försigå på nätet. På nätet är inget på riktigt.. eller??
För de drabbade är internet i allra högsta grad på riktigt. Och personligt.
Kanske denhär killen som begick självmord live var så olycklig på riktigt att han "tydde sej" till cybervärlden?? Och killen som filmades - hela hans värld måste ha raserats på grund av vad som fanns på nätet. För honom blev allting mycket verkligt.

Jag kollade Flashback - tråden ligger fortfarande kvar (varför ligger den kvar??). Jag kollade dock inte på bilderna, det skulle jag inte tåla. Men det som skrivits var ju bara det fruktansvärt. Hur fan kan folk?? Jag mår fortfarande illa.

Innan har jag tyckt att det värsta man kan göra är att välja att se bort och blunda för allt det onda. Men egentligen är det väl bara en försvarsmekanism?? Det finns så mycket ont att man inte klarar av att se allt.
Nej, det värsta man kan göra måste vara att välja att se på.. men inte göra något.

När jag var liten var jag med mamma, pappa och brorsan på något tropikcenter.. Jag kommer inte ihåg så mycket, men jag kommer ihåg att pappa undrade om jag vågade se "det farligaste djuret av dem alla" och pekade in mot ett hål i väggen. Ovanför hålet var en skylt - där det stod just "det farligaste djuret av dem alla". Försiktigt kikade jag in genom hålet.. där var en spegel. Jag skrattade lite generat, men av allt på hela tropikcentret är det det jag minns mest. Människan - det farligaste djuret av dem alla.
Och ja, det stämmer. Vi människor är flockdjur. Men är vi så värst lojala mot flocken?? Vi går bakom ryggen på varandra, vi bryr oss på tok för sällan, vi sårar varandra - vi till och med dödar varandra.

Att begå självmord är sällan något som beslutas bara sådär. Det är något man planerar.
Killen på Flashback, jag tror ändå han hade gjort det. Han hade bestämt sej. Så att ge Flashback och/eller personerna som triggade honom skulden vore fel.
Men jag är äcklad. Jag förstår inte hur folk kan vara så jävla grymma. För det finns fanimej ingen ursäkt och jag hoppas de mår dåligt för resten av sina liv.
Självmord är inget nöje.

Och i dagens funderingar mindes jag Pierre. Fina Pierre.
När Pierre dog var det många som pratade om det (såklart). Men fruktansvärt många av dem var inte det minsta ledsna.. för dem var det bara det senaste skvallret - det senaste "nöjet" att prata om.
Fy fan vad jag hatar sådana kalla människor. Sådana små människor. Respektlösa människor.

Människan - det farligaste djuret av dem alla. Människorna som väljer att se på - utan att göra något.


-------

Jag har funderat mycket idag. Jag har funderat på vad detta är för en jävla värld. Jag funderar fortfarande, därför är detta inlägg så "stirrigt". Men det ber jag inte om ursäkt för - för jag är bara jag. Och jag är ibland förvirrad.
Men inlägget är ärligt, och det är egentligen det enda som spelar någon roll.

Nu ska jag krama om min pojkvän som ligger och snarkar här jämte mej. Och så ska jag viska i hans öra att jag hoppas att han alltid kommer finnas hos mej.

Is it THAT time again??

Läste på någon blogg att IKEA nu börjat med sitt julpynt.
Kanja <3 Jul på IKEA (Kanja <3 IKEA överhuvudtaget).
TIME TO GO F-ING BEZERK!!

Tack och lov är den tiden förbi.

Jag visade Linus gamla bilder på mej som Peter lagt upp på FB. När jag är klar säger Linus (besviket??): "Det ser ut som att du hade större tuttar då.."
Hmpf. Jo visst, kan ha något att göra med min dramatiska viktminskning.. men faktum är att jag fortfarande har samma BH-storlek (ja, för det är verkligen något som alla mina bloggläsare behöver veta..). Så egentligen är de ju inte mindre. Tyvärr.
Hursom har jag varit så pass mogen nu att jag taggat mej själv i bilderna på Facebook, trots att jag ser ut som "Hej, kom och hjälp mej".




Om gårdagen.

Igår gick jag och Linus in till stan. Vi fick säkert stanna 5 gånger på vägen in och sätta oss på närmaste bänk för jag var så svag i benen. Men vi kom in i alla fall!!
Vi köpte lite öl till kvällen och så köpte vi varsin termosmugg (som jag velat ha jättelänge!!).
På vägen hem fick vi stanna och vila en massa gånger med.. och väl hemma gick jag och la mej och sov en bra stund.

Jag lyckades få Linus att laga maten nästan helt själv med. Jag bara sa vad han skulle göra och hjälpte till lite ibland!! Sedan tog vi bussen till Sandra och Jonas för öl och Monopol. Det blev väldigt lugnt för min del dock. Jag var ju så trött!!

Idag blir det en massa pluggerier. Deadline för inlämningsuppgift ett i marknadsföring idag - och jag har inte ens börjat!!

.. och så skriver lokaltidningen därhemma om hur bra socialtjänsten fungerar..

För några månader sedan skrev Smålänningen därhemma en artikel där någon nisse berättade om hur bra socialtjänsten fungerade i kommunen.
Uppenbarligen gör den inte det. Inte när man går in på Aftonbladet.se och får se min kompis Kim högst upp (dessutom en gammal klasskamrat till min lillebror). Klicka på bilden för att komma till artikeln.

Här är även ett inlägg någon professor gjort i samband med detta om vilka lagar Markaryds Kommun bryter mot.

Nobelpriset = Rockbjörnen??

Igår tillkännagav Svenska Akademien att det blir Mario Vargas Llosa som får årets Nobelpris i litteratur.
Som bekant kan man skapa ett konto på Aftonbladet.se och kommentera artiklarna (kommentarer man sällan läser, för folk är hemska rent ut sagt).
En kompis till mej länkade på Facebook till denna bilden från Twitter. En snubbe som verkligen har koll på vem som delar ut Nobelpriset och vem som fått det.

Ett halvtrisst, meningslöst inlägg.

Idag åt vi pizza (ICA-pizza). Linus bar in min till TV-rummet (vi skulle kolla på Grey's Anatomy) så att jag inte skulle tappa den också.
Och så har jag varit sur över att CrashDïet ställde in. Fan då. Får kanske ringa dem?? Nöjesfabriken alltså.. inte CD^^
Jag har pratat med svärmor en runda också. Det var trevligt. Längesedan man pratade med henne!!
Dagens pluggande har gått bedrövligt dock. Jag får sitta med det imorgon. Och projektet får jag sitta med i helgen. Jag må bli friskare, men jag är fortfarande helt utmattad!!

.. det känns inte som att jag skriver mycket vettigt i bloggen nu.. jag har ju inte lämnat lägenheten på jättelänge.. så fort jag bara gör det har jag säkert massor att berätta igen!!

Fan då..

CrashDïet ställde in. Och vi som redan köpt biljetter och fixat!! Så nu måste jag försöka få tillbaka pengarna samt få dem att göra ett undantag när Dan kommer dit och inte är 20 (helpuckat, vid förköp var det 18-årsgräns.. Men nu så kommer ett annat band där man inte kan köpa biljetter innan och åldersgränsen blir 20!! Dan som kommer upp från Småland då?? Hmpf.).

Vet ni förövrigt vad notan hamnar på efter Fredrik Reinfeldts lilla ommöblering i regeringen för att allianspartierna ska hålla sams??
  • Två nya ministerposter + staber: 54 miljoner kronor
  • Avgångsvederlag för fyra ministrar + staber: 31,2 miljoner kronor
  • Per Schlingmann som propagandaminister: 5,1 miljoner kronor
Sammanlagt: 90,3 miljoner. Det drar man på kortet och skickar till skattebetalarna. Tobleronepolitik kallas det visst.

Fortfarande inte frisk, men ack så mycket bättre!!

Tack och lov börjar jag bli friskare nu. Proppar fortfarande i mej en massa medicin och C-vitamin för att komma igång igen, men det har gett med sej en hel del!!

Hade betygssamtal i Företagsekonomi B idag. Ringa in till läraren, muntligt prov och få sitt betyg. Det gick skitbra. Och jag landade på VG. Yay!!

Nu ska jag försöka plugga lite. Linus stack precis och repade, så jag är ensam hemma..

Dagens bästa blogginlägg: Ännu ett enskilt utförsäkringsfall (och länkar till ytterliggare 276 enskilda fall).

Hmpf.

Fy fan vad man känner sej misslyckad när man är sjuk. Jag orkar ju ingenting!!
Fick tid för betygssamtal imorgon, men fick maila tillbaks och skriva att jag faktiskt hostar mer än jag pratar, så om det går att skjuta fram det några dagar vore det fint.
Ni vet dendär pizzan jag snackade om att vi skulle äta i lördags?? Jag hade tjatat om pizza hela veckan. Vad tror ni jag gör precis innan jag sätter ner tallriken på bordet?? Just det - jag tappar den.
Jag vaknar flera gånger varje natt och måste sätta mej upp och trycka knäna mot bröstet när jag hostar för att det inte ska göra för ont!! Inatt hade jag dessutom någon mardröm och drömde fortfarande när jag satte mej upp.. drömde typ att det var någon mexikansk påskförbannelse som drabbat mej och några andra och att vi var tvungna att hosta och spotta ut ondska.. ehumm.. ja.. de andra som drabbats av förbannelsen la över den på mej dock och jag fick spotta ut allt ondskefullt slem åt dem istället. Hmpf. Sparkade på Linus flera gånger med, men vet inte varför.

Jag har varit nära på att spy massor av gånger.
Jag vaknar alltid alldeles kallsvettig. Svetten DROPPAR ur håret på mej.
Jag har varit nära att svimma flera gånger.
Det tar mej ca trekvart att äta upp en fralla.
Hittills har jag läst ca fem sidor i Marknadsföringsboken (nya kursen) - och jag var tvungen att sova en timma någonstans i mitten.

Som sagt, fy fan vad man känner sej misslyckad när man är sjuk!!

Snart är Linus hemma!!

Mihi!! När som helst kommer Linus hem och han har lovat att ta hand om mej!! Ska bli så skönt att få hem honom!! Och ska bli så skönt att bli omhändertagen!!
Idag har jag inte ätit någonting (igår åt jag bara två moskulor) och NU börjar magen kurra fruktansvärt och jag är jättehungrig!! Vi ska äta pizza ikväll. Jag hade önskemål om att köpa pizzor på ICA istället för hos pizzabagaren.. Karlstads pizzerior gör inte så bra (goda) pizzor nämligen..

Provet klart!!

Provet var inte så svårt som jag trodde.. Jag tror jag klarade det. Skickade precis in det och har gjort veckans närvaro. Nu är det bara betygssamtalet/muntliga provet kvar sen är jag klar med kursen.
Men det tänker jag inte oroa så mycket för i helgen. För nu är jag ledig och ska ta mej en välförtjänt öl och glo på nått. Ja.

I'm sofa king we Todd did

Jag vet inte hur många gånger jag vaknade inatt av att jag hostade. Kan det inte ge med sej någon gång??
Sov länge i alla fall. Det behövdes!! Och när jag vaknade kollade jag på nya avsnittet av Vampire Diaries. Det var sådär.
Nu sitter jag här med honungsvatten och funderar på om jag ska börja med provet..

Ja - jag har ett stort plåster på handen. Tydligen har jag så ont överallt i kroppen att jag inte märker att jag råkar skära mej när jag diskar.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!