Ingen rast och ingen ro..

Jag klev upp klockan 7 imorse och tänkte att jag skulle vara klar så jag hann med mamma och pappa till Markaryd.
MEN så fastnade jag framför datorn - några kompisar hade mailat och undrade vad som hände (och hänt..) och det blev några långa mail för att förklara.
Sedan ringde mormor och då berättade jag om nya jobbet osv för henne.
Hux flux var klockan mycket och det var precis att jag inte hann med till Markaryd. =/
MEN nu tror jag att det löser sej ändå. Jag drar dit lite senare och har fixat skjuts hem med. Jag och Pedersen kommer ha alkohol i mängder med oss (hel-helg nu ju..). Skönt att slippa ta bussen då.

Denna helgen är det Strömsnäsfestivalen och vi ska som vanligt inleda den med den obligatoriska grillningen ikväll!! Får se om det blir en tur till R1 med eller om vi nöjer oss med att vara hemma. Kanske att det blir bastu inatt också. (Men nu är jag lite oroad över vädret.. det regnar.. fuuuck.. men som Bim sa: "Vi har ju tagit oss igenom regniga festivaler förut!!")
Imorgon blir det ölfrukost (as usual), jag måste dock ner till byn tidigare för att sätta upp mina tavlor. Efter ölfrukosten drar vi till biblioteket och tävlar i allmänbildning. Jag och Pedersen är ett av lagen och i år ska även brorsan tävla i ett annat lag!!
Efter det drar vi hem, äter något, chillar, dricker öl och sedan drar vi igång på allvar igen. Vi har blivit bjudna på en annan förfest också, men vi får se om vi drar dit eller ej. (Traditionen är ju att vi är hos mamma och pappa..)
Och slutligen drar vi till kvällsfesten som är i lokstallarna i år. GREAT!!Vi har alltid svinkul under festivalhelgen, så jag ser fram emot det!!
Måste dock få ordning på allt jag ska göra, så jag kan slappna av sedan =)

Jag mailade min handläggare på AF igår också och berättade att jag fått jobb och inte behövde stå som arbetssökande hos dem längre. Han blev jätteglad, så från och med den 9:e är jag inte längre inskriven. =) Känns skönt!! Allt håller på att lösa sej för mej!!

WAAAAHH!!!

Idag ringde de från jobbet där jag var på intervju i måndags. JAG FICK DET!! Jag börjar från och med den 9:e september - två dagar efter min födelsedag. Jag sa att det nog var den bästa present någonsin!! Jag är helt till mej och har dansat segerdans som fan härhemma.
Så från och med den 9:e är jag Stockholmare. Dock packar jag bara en väska och bor hos Pedersen och hennes bror tills jag hittat något annat för mej och katterna =)
Helt jävla fantastiskt!!
Jag har varit arbetslös i snart ett år.. Och det ÄR tufft. Man känner sej helt jävla meningslös och jag har deppat en hel del över det.. Men nu jävlar!! =D
Shit, på bara en och en halv månad har mitt liv förändrats helt och hållet. Vem hade kunnat tro dethär!?

Tisdag

Idag (och igårkväll) har jag inte gjort något speciellt alls. Ätit is, kollat efter jobb, diskat, grubblat, lyssnat på musik.. typ.. Tråkigt att vara ensam. Jag fick låna Björns lägenhet (asschysst) så jag kunde stanna för gårdagens intervju. Han själv är iväg på jobb.
 
Nyss ringde dock en kvinna från Sälen och gjorde en telefonintervju med mej för ett jobb jag sökt!! Inte dåligt med två intervjuer denna veckan. Förhoppningsvis får jag snart tag i ett jobb. =)

Imorgon blir det hemfärd. Det passade bäst med skjuts från tågstationen då.
Saknar katterna som fan. Ska bli skönt att träffa dem igen.

Things are happening!!

Eller ja, det hände inte supermycket förra veckan..
Efter Hollywoodfruarna i tisdags satt vi och rökte cigarr på uteplatsen och bjöd in passerande grannar. Två stycken nappade på förslaget. Mycket trevlig kväll.
Sedan vart det väldigt lugnt tills lördagen då vi drog till Sumpan och kollade in krogen Mattias jobbade på. När han gick av sitt skift joinade han oss och hans flickvän och en kompis kom också dit. Och lite efterfest hanns med också.
Jag skulle egentligen dragit hem igår, men Erica tipsade om en ledig tjänst på hennes jobb som jag sökte och blev kallad på intervju idag(!!). Första intervjun på väldigt länge!! - Givetvis stannade jag därför kvar i huvudstaden lite längre.
Vet inte riktigt när jag drar hem nu dock.. egentligen ville jag hem imorgon, men det är problem med hämtning från tågstation och grejer.. så på onsdag verkar det som att det bär av hemåt.
Väl hemma blir det mycket småfix inför helgen.. och så ska jag ordna med utställningen också. Jag ligger något efter.. Men jag har en hel del bra gamla grejer som jag inte visat också, så jag får nog ihop det. =)
 

På vift..

Damn, det var en bra helg. På fredagskvällen blev det som sagt grillning. Brorsan åkte hem till mamma och pappa efter jobbet (han gjorde sista dagen på radio.. för denna gång i alla fall..) och så kom Björn med finvin under armen. Blev inte en så sen kväll eftersom alla skulle upp tidigt dagen efter för Roger Waters - The Wall i Göteborg.
Vid tio på lördagsförmiddagen åkte vi - först inom Ljungby och hämtade upp kusin-Johan och sedan vidare.
Det var Kulturkalaset i Göteborg med, så det fanns hur mycket som helst att gå och kolla på!!
Vid nio började showen och JÄVLAR vad bra det var!! Sinnessjukt surround på Ullevi, grymma musiker, Roger Waters hade övat in ett helt tal på Svenska (impad!!), raketer, läraren och frun som sådana uppblåsbara STORA figurer på scenen, flygplan som flög in på scen och givetvis byggde de upp muren också. Det kommer dröja jäääävligt länge innan man glömmer detta alltså!!
På söndagen var vi rätt trötta. På eftermiddagen kom Bim förbi en runda på kaffe - som utvecklades till mat (brukar bli så XD) och sedan spenderade jag resten av kvällen till att packa.
Nu är jag i Stockholm. Vi åkte bil hit igår (det var faktiskt rätt skönt att slippa tåg) och jag skrattade gott åt diskussionerna från framsätena hela resan.

Idag har jag inte gjort många knop. Läst lite och slökollat på TV. Men NU tänkte jag att det ska bli lite ordning. Har spanat in ett gäng jobb jag tänkte söka och eftersom jag är mol allena resten av dagen och inte har något planerat (förutom Svenska Hollywoodfruar vid 21) så blir det ju toppen =)

Fredag!!

Fy, vilken tråkig dag gårdagen var.. vid nio klättrade jag på väggarna av rastlöshet och begav mej ut på en tvåtimmarspromenad. Hej, skoskav!!

Idag är dock bättre. Jag och morsan drog till Markaryd i förmiddags. Handlade mat till katterna och öl till kvällen.
Sedan hörde Björne av sej och undrade om jag ville fika, så morsan släppte av mej i Traryd. Det var trevligt!! Fick träffa hans mamma med som gav mej sitt visitkort då hon jobbade med arbetslösa och fick nys om jobb ibland. Toppen!! Hon fick min mail också så vi kunde hålla kontakt om något dök upp.
Under eftermiddagen har jag varit ute i trädgården med katterna och lyssnat på vinyler på rummet.. faster och hennes man var här så morsan kunde klippa dem också och så fikade vi.
Ikväll kommer Björn och käkar med oss. Grillen tänder vi vid sju och vid halv åtta kommer brorsan hem med.
Blir lugnt ikväll dock. Imorgon åker familjen + kusin-Johan tidigt till Göteborg. Vi tänkte gå ut och äta något och strosa runt lite innan The Wall.
Blir en bra helg, helt enkelt.

Torsdag

JÄÄÄVLAR!! Idag vaknade jag av att de börjat fixa vägen utanför huset.. Det låter utav bara h-vete och hela huset skakar..
Så det blev ingen sovmorgon idag.. vilket å andra sidan kändes rätt gött det också..
Dricker kaffe nu, men så fort jag fungerar igen blir det en liten promenad, sedan städning och måleri (utställning den siste ju!!).. kvällen är rätt oklar än så länge.. vi sätter oss nog och planerar helgen lite.. imorgon kommer brorsan hem igen och förhoppningsvis blir det grillning. Och på lördag ska jag, Dan, päronen och kusin-Johan på The Wall i Göteborg - brorsans julklapp. Kommer bli toppen.
 

Trötter..

Note to self: Prata inte i telefon mitt i natten.. och svara speciellt inte om du redan hade somnat.
Jävlar vad trött jag är idag. Det blev inte mycket sömn inatt..
Har i alla fall försökt att bota det med mycket kaffe, och ögonen går inte i kors längre. Bra, bra..
Håller på att göra mej i ordning för dagen, men tog en liten paus.. ska snart hoppa ur pyjamasen och byta till något vettigt, börja organisera mina prylar lite (morsan fixade lådor jag kunde ha allt i) och sedan ska jag och pappa cykla till kyrkogården och hälsa på Sylvia och farmor. Sylvias grav har jag bara sett på bild och farmors grav hittar jag inte ens till. Så jag tyckte helt enkelt det var dags att göra något åt det =)
Nej, nu får det bli lite ordning här!!

Strömsnäsbo igen..

Jag har jättemycket att berätta, men samtidigt har jag knappt lust att berätta någonting.. Det har hänt väldigt mycket under de senaste veckorna.. känns som att många snokar här också, men jag vill inte låsa bloggen.. vill hålla den öppen..
 
Det har tagit slut mellan mej och Linus.. därför är jag Strömsnäsbo igen.. bor hemma hos mamma och pappa tillfälligt med katterna tills jag vet vart jag ska ta vägen. Förhoppningsvis blir det inte långvarigt..
Självklart är det skittrist att förhållandet inte funkade och humöret har gått upp och ner.. Life's a piece of shit when you look at it.. Mer än så tänker jag inte säga om den saken.. jag vill inte älta, bara gå vidare och komma på fötter igen..

Förra söndag-måndag hämtade jag mina prylar i Varberg och ställde alla lådor hos farfar - förutom det jag verkligen behövde för tillfället.. de kommande dagarna gick jag bara runt och försökte acceptera den nya situationen jag är i.. bo hemma hos morsan och farsan igen - jag har ett hörn av mitt gamla rum som är bara mitt. Mitt gamla rum finns inte kvar längre - mamma och pappa har precis slagit ut väggen mellan mitt och brorsans rum och om någon vecka får de hem möblerna de ska ha i det..
MEN lycka när jag hittade pappas inspelningsbara skivspelare. Han sa att det inte funkade att spela upp ljud direkt i datorn - att man var tvungen att föra över skivan till mp3 och SEDAN lyssna på ljudet. Tji fick han!! Jag fick det att fungera. Så nu kan jag lyssna på mina plattor - även om kvalitén inte är den bästa från datorn.. Jag svär - jag gick runt med världens smile på läpparna resten av kvällen. Jävlar vad glad jag var.
 
På fredagen kom brorsan med sin flickvän. Jag hade aldrig träffat henne innan, men hon var trevlig.
Lördagsförmiddagen ägnades åt att cykla dressin till Traryd och tillbaka, på eftermiddagen kom Bim på kaffe och stannade på släktkalaset mamma ordnat på kvällen (mormor, morbror + fru och två av kusinerna kom). Trevlig kväll. Rätt lugnt..
Igår var jag helt slut och gjorde inte ett skit. Eller jo - sov och löste korsord.

Idag har jag inte hittat på så mycket.. tog en promenad ner till byn och funderade på att kolla om någon ville ta en fika nu under eftermiddagen.. men det började pisseregna, så det får nog bli en annan dag..

NU är kaffet klart och jag ska jag söka lite jobb.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!