Nu sitter vi äntligen på tåget mot vänersb...

bild004 (MMS)

Nu sitter vi äntligen på tåget mot vänersborg - trots att vi skulle varit framme för en timma sedan. SJ.. Förra tåget blev en halvtimma försenat - och då missade vi det anslutande tåget.. Typiskt.. Jag har sovit jättedåligt inatt - jag vaknade av att Linus puttade till mej i bröstkorgen och halvlåg över mej och gjorde konstiga, "elaka" ljud. Jag blev så rädd att jag skrek till och slog honom XD efter det så vågade jag inte somna om på en bra stund!


Tills nästa gång!!

Nu börjar vår Strömsnäsvisit dra sej mot sitt slut.
Förutom en återträff med gymnasietjejerna har jag inte träffat några andra än släkten.. men det blir väl så i juletid.
Imorgon bitti tar vi bussen till Halmstad och sedan, som vanligt, tåg till Vänersborg där det blir lite mini-julfirande med familjen Johansson såhär i efterhand. Dessutom ska vi fira nyår där. Och imorgonkväll ska vi visst på öl- och vinkväll hos Fredriks föräldrar..
Denna veckan avslutar jag kursen redovisning och beskattning.. jag känner mej lite stressad.. jag har ett projektarbete i kursen som jag upptäckte först idag att jag inte begrep helt och fullt. Akut-mailade läraren och hoppas att jag fått svar när jag kommer till Vänersborg. Och så är det såklart teoriprovet med..

Nu ska jag dricka upp min öl, packa och sedan sova.

//XO

Juldagen

Som sagt drog vi till mormor som bjöd på soppa. Vi stack efter några timmar då vi tyckte det var dags att gå hem till Joki och Kristoffer (där jag inte tog några bilder, men jag kanske hittar några på FB såsmåningom..).
Det var allt trevligt de första timmarna. Men hux flux kände jag och Linus oss som vi var en del av inredningen och vi bara var i vägen, så vi drog vidare. Men som sagt - trevligt fram tills dess. Roligt att träffa några man inte träffat på länge också.
Vi drog först till Chaplins - som var stängt.. sedan vidare till Harry's, men det var en sådan jävla kö och folket verkade minst sagt lite korkade.. så vi drog till Stengrottan - absolut inte ett inneställe, men rätt trevligt ändå om man har tur.

Rickard, Dan och Johan kom dit efter en bra stund med.


Det blev en väldigt lugn, men trevlig kväll.

Julen 2010

Det blev en riktigt trevlig julafton igår!! Typiskt nog glömde vi att ta med kameran.. Vi åt, drack, delade ut julklappar (Linus var en jättebra tomte), snackade, spelade julklappsspel (jag fick en springform och polkagrisar) m.m.
Av mamma och pappa fick jag pengar i julklapp (vi gav pappa en bok av Leif GW Persson och en bok av David Batra.. morsan fick ett halsband, en lykta och en liten tomte).
Av Dan fick jag ett armband + örhängen (han älskade förresten tavlan jag gjort.. och så fick han en dubbel-CD och DVD med Johnny Cash).

Jag gav Linus de tre första Karate Kid-filmerna, Carrie, Rötter och en kokbok av Jamie Oliver (för att förbättra sin matlagning XD). Av honom fick jag Russell Brands senaste bok, ett vinställ och en 3D-tavla med Rocky Horror Picture Show.



Idag ska vi till mormor och äta julmat. Efter det så drar vi väl med min kusin och hans flickvän hem.. vi vill gå ut ikväll och igår så bjöd vi in oss själva till fest hos dem XD Kan säkert bli skitskoj!!

GOD JUL!!

Ja, god jul allihopa!! Idag blev jag och Linus väckta av att få julklappar slängda på oss av föräldrarna.. XD Jag sov dock vidare en stund..
Vid tolv kom farfar och åt julmat. När vi skjutsade hem honom stack jag inom kiosken och önskade Peda en god jul.. XD
Jag och brorsan har lovat varandra att vi ska bli fulla innan vi drar till min farbror.. vi jobbar på det^^
Linus ska tydligen vara tomte idag..
Ja, idag finns inte heller mycket mer att säga.. julen ska vara mysig och fin, men är egentligen stressig och irriterande.. haha, nej men stressig är den allt lite.. men så fort vi kommit till farbror så lugnar det nog ner sej.
Nu ska jag göra mej i ordning. TJO!!

So this is Christmas..

Så idag har vi klätt granen, kivats (jo, men det gör man väl på julen??), ätit, bastat och druckit..
Glögg i uterummet blev det också!!
.. det finns egentligen inte så mycket att säga.. vi har fullt upp!! Nu ska vi spela 80-tals TP.
By the way - jättetrevlig kväll med tjejerna från gymnasiet igår!! =)

Självklart är det jag som klätt granen..


.. Ensam Hemma, om det utspelat sej 2010..


God jul!! XD

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Puljyntat.

Idag gick jag upp i någorlunda vettig tid. Jag gjorde mej i ordning lite snabbt och ringde min lärare.
I kursplaneringen stod det att jag idag skulle kontakta henne för att få lite info om projektarbetet jag skulle göra i kursen.. Samtalet gick i princip såhär: "Hej, mitt namn är Kanja.. jag läser.. inne på fjärde kursveckan.. enligt planeringen skulle jag kontakta dej för information om ett projektarbete.." "Ja, just det - Kanja, ja.. då mailar jag dej!!" "Okej, tack. God jul!!" "Detsamma" "Hej."
Det var ingen information där inte XD
Sedan julpyntade jag (och mamma). Mamma hade bara tagit fram hälften av julpyntet, så jag sprang och letade reda på resten (allt ska ju upp!!).. Sen blev jag helt galen över att jag inte hittade den "fula" tomten som ska stå vid TV:n.. den är fortfarande borta =(
Julpyntet är uppe i alla fall. Imorgon klär vi granen.

Nu har jag tagit mej en öl, ätit nudlar och pluggat lite.. men får nog ta och göra mej klar för kvällen nu. By the way - jag hittade min pulka med!! Köpte den för några år sedan men tror aldrig jag använt den.. Men idag så!! .. måste bara tvätta av den först.. det är skitigt i boden..


Skrattar så jag gråter

Idag sov Linus och jag till halv ett, vilket ju inte var så bra.
Jag klev upp och gjorde kaffe och började plocka fram ingredienser till morotsfärsen jag tänkte ha med till den lilla get-togethern jag skulle vara med på idag..
På köksbordet låg en lapp om att morsan skulle jobba över. FAN!! Då behövde jag ju fixa skjuts på något annat sätt.
Skickade meddelande på mailkedjan vi har på FB till alla: Här har ni en nyvaken Kanja!! När jag kom ner i köket såg jag en lapp att morsan jobbar över idag.. såå, om någon har vägarna förbi Strömsnäs får ni gärna plocka upp mej.. =)
Om någon ser detta i tid får ni gärna höra av er.. antingen här eller på mobilen.

Och efter mitt mail skrev Åsa-Sofia:
idag ska jag handla det som behövs imon, kommer köpa grönt - förutom sallad som andrea får stå för. kanja o hulda - ni skulle fixa fejk-kött och majschips? o mimmi skulle fixa läsk. Okej då köper jag köttfärs och övrigt grönt.

Och jag sitter som ett levande frågetecken.. vaddå "imon"?? .. jag kollar mailet som Åsa-Sofia skrev till mej för några veckor sedan om vilken dag det skulle vara..

Jag fortsätter på kedjan: HAHAHA XD Dagens fail: Jag trodde det var idag jag skulle dit.
Då behöver jag inte skjuts idag i alla fall.. hahaha XD
.. såvida inte Åsa-Sofia jättegärna vill ha mitt sällskap ändå ;)
Då behöver jag ju inte stressa för att jag sovit för länge XD
Jag kommer IMORGON klockan fem. Och då behöver jag inte skjuts.
@Åsa-Sofia: Nu har polletten trillat ner och jag har verkligen noterat det.. ska försöka skaka fram en pulka med.

Fan vad jag är dålig XD Men jag fick mej ett gott skratt i alla fall!!
De jag ska träffa är de jag hängde med i gymnasiet - några från klassen alltså..

Note to self: Var snäll mot Linus!!

De senaste dagarna (veckorna) har jag varit konstant frustrerad.. över ingenting egentligen.. jag vet inte varför.. minsta lilla motgång och jorden går under.. typ som imorse - mjölken var slut, så kaffet var inte gott (jo, när det gäller mitt kaffe är jag kräsen).. jag gick runt och tjurade någon timma..
Och så fort något är "fel" skickar jag en blick till Linus som kan döda. Jag skyller på honom helatiden, trots att det bara hälften av gångerna är hans "fel".. dessutom är de flesta grejerna jag blir irriterad på små skitsaker som egentligen inte är något att bry sej om!!
Jag tror det kan vara någon form av julstress.. jag tror dock det mesta är frustration över skolan.. Jag hoppas bara det går över snart. Jag kan verkligen inte kontrollera det!! Jag tror jag spricker av frustration ibland!!
Och varje gång jag snäst av Linus är det som om mitt samvete säger: ".. var snäll mot Linus.." och så kollar man på hans förvånade min och så tycker man lite, lite synd om honom för att jag kan vara en sådan bitch..
Man får ju tåla endel när man lever tätt inpå varandra och är ett par.. men någon måtta får det allt vara!!

Och nu tror Linus att jag sitter och pluggar.. men jag sitter här och sneglar på honom, där han sitter så tyst i finrummet och spelar Nintendo DS.. han har inte ens gått in och satt sej hos morsan för att kolla på TV.. han sitter bara tyst, tyst med sitt spel.. Han gör ju ingen illa.

Nu ska jag ta en cigg, sen plugga klart.. och så hoppas jag att julen blir bra. Efter jul/nyår ska jag försöka hitta något att göra om dagarna förutom skola+Sims.. det kan ju också vara en anledning till frustration - att jag isolerar mej, vågar inte lämna lägenheten och träffar i princip bara Linus om dagarna.. det är klart man blir trött ibland.. men det ursäktar ändå inte alltid mitt beteende.
Var snäll mot Linus.

@home

Nu är vi hemma!! Resan gick över förväntan. Faktum är att den gick riktigt jävla bra =) Skönt att slippa strul med tågen nu såhär innan jul.. det hade inte blivit en bra start liksom^^

När jag loggade in på Facebook nyss hade min moster skrivit till mej. Hon hade minsann fått kalendern idag!! Glad blev hon också =)

I'm going home..

Imorgon bär det återigen hem till de småländska skogarna!! Var ju bara några veckor sedan jag var där, men nu är det ju jul och allt.
Ska faktiskt bli skönt att komma hem igen.. till tystnaden.. för var det något jag uppskattade när jag var hemma sist var det just det - tystnaden. Det är så jävla många som klagar på "hålan" Strömsnäs (när jag var hemma sist stod ett gäng människor, äldre än mej, vid bussen och deklarerade att de "fått nog" av "hålan"..). Jo, Strömsnäs är jävligt nedgånget och det kanske inte finns så mycket att göra. Lösningen är att umgås med folk man trivs med och så kommer man automatisk på saker att göra!! Vi söp.. för det mesta.. det är ett faktum. Men roligt hade vi!! Och om man går en bit utanför centrum så är det faktiskt fint i byn. Naturen är helt underbar.
Att påstå att Strömsnäs är en håla är att spotta på samhället vi växte upp i och folket som finns där. Jag klagar inte direkt på min uppväxt. Och vad gäller folket så finns det en hel del korkade människor - men jag har aldrig umgåtts med dem.. varför skulle jag lägga tid på att umgås med folk jag inte vill umgås med?? Nej, jag har omgett mej med bra folk. Vettigt folk. Jag klagar inte på Strömsnäs, för jag har inget att klaga på.
Jag har kommit underfund med att jag inte är en stadsmänniska. Och hur mycket jag än trivs i vår lägenhet så är jag verkligen ingen lägnhetsmänniska.
Strömsnäs från sin vackra sida.. nu är det något snöigare dock..

En riktigt trevlig kväll!!

Jo, kvällen blev nog allt lyckad. Vi bjöd på rostad potatis med vitlök + kött i vitlöksmarinad + vitlökssås + vitlöksbaguetter + sallad.. vi tycker om vitlök.. och Sandra och Jonas blev faktiskt förvarnade om vitlöken..
Sandra och Jonas fixade efterrätten (bjuda på mat men be gästerna om efterrätt, jo men så gör man ju!! XD; ärligt talat så hade vi inte haft råd att fixa efterrätt själva.. inte denna månaden.. som vanligt har man dåligt med cash i december..). Sandra hade gjort en kladdkaka som var sjukt god!!
Vi hade sagt att vi skulle kolla på film efter maten, men det blev bara en massa YouTubeklipp. Men det var inte fy skam det heller.
På det stora hela var det en bra kväll där vi umgicks med våra vänner i Karlstad såhär innan jul..
Det blev inte mycket bilder men jag försökte ta en på dukningen i alla fall.. det ser jättefattigt ut och servetten på min plats blev tydligen sned innan jag tog bilden utan att jag upptäckte det.. men i verkligheten var faktiskt dukningen rätt imponerande för att vara jag.. dessutom flyttade vi in köksbordet i vardagrummet - vilket är en hel historia för sej..

.. och så spelade vi lappleken.. fanns endast en bild på mej och Jonas..

.. och när Sandra och Jonas åkt hem fick jag ett ryck och bar ut cykelstället som jag och Linus fick i "inflyttningspresent" av brorsan när han var här sist.. det syns inte så bra, men Linus fångade det hela på bild i alla fall..

Jag har för en gångs skull fått mycket gjort.

Oj, vilken dag!! Jag blev för en gångs skull klar med skolarbetet redan på fredagen!! Dessutom har jag och Linus fixat en massa i lägenheten inför morgondagen (middag med Jonas & Sandra).. vi möblerade om kök och vardagsrum just för detta till och med!!
Och så har vi avverkat både Singin' in the Rain (vilken Linus sjunger på nu när han borstar tänderna) och Hair (Linus hade inte sett någon av dem förut..).

Jag fick något mail från en tysk på FB med.. han hade skrivit ett meddelande på tyska och sedan kört det i google translate för att skicka det på svenska till mej.. jag förstod inte ett jota.. det var något om att han läst min blogg (hur han nu kunde göra det.. han kan väl knappast köra hela den i google translate) och undrade om jag hade en byggnad som ursprungligen kom från Strömsnäsbruk eftersom han fått ett jobberbjudande.. och nåt om att Tyskland skulle berätta vem som bestämde något.. och att bin var överlägset det svåraste steget.. och i så fall skulle han informeras i förväg med oss i Sverige. !?!?
Nej, google translate kan vara bra ibland.. med betoning på ibland. För det är knappast felfritt.
Pappa hade mycket hjälp av det nu när han pluggade engelska.. och jag hade användning av det en gång då min Facebook bestämt sej för att visa sej på holländska istället (jag tog hjälp av google för att reda ut hur jag skulle ställa in rätt språk igen)..

Hursom - I'm off to bed!! Mycket att göra imorgon. Plocka i ordning det sista, duka och fixa käk.. (Vi experimenterade fram en marinad till de andras kött idag med.. spännande att se om den blev nå bra..)
Godnatt!!

JAG VANN!!

Jag var med i en tävling på MirAnnas blogg där man kunde vinna hennes kalender och lite annat smått och gott. Och vinnaren var ingen mindre än JAG!! Eftersom jag köpte kalendern redan i somras på Café Jukebox i Markaryd så behövde ju inte jag en till. Min underbara moster-Susanne dock, hon tyckte ju så mycket om min när hon såg den. (Jag har för mej att Miss October var hennes favorit och Kalenderflickorna är faktiskt hennes favoritfilm.) Så denna present går till henne. För hon är så bra på alla sätt och vis =)
Och jag är tok-glad bara över att ha vunnit något för en gångs skull!! =D
När nästa kalender släpps hänger jag på låset för att köpa den också. Den för 2011 är riktigt snygg och pengarna går till bra ändamål.

På bild - världens bästa moster.<3

Meat Loaf

Haha!! Linus undrade om Meat Loaf gjort någon annan känd låt än I'd Do Anything For Love.. ja, nu har han allt fått höra!!


Dag 15 - Mina drömmar

Jag hoppar medvetet över dag 14, för folk är nog inte så intresserade av att jag har fyllebyxor, linne och Sweden Rock-tröja samt knallrosa strumpor på mej idag..

Största delen av mitt liv har jag bara lunkat runt och velat med vad jag vill jobba med i framtiden.. vad jag vill bli.. När jag var liten ville jag, skrattretande nog med tanke på hur allt är nu, bli präst. Jag var väldigt troende på ett väldigt naivt sett. Men när man är liten tror väl de flesta på Gud?? Eller har jag fel??
När jag blev lite äldre ville jag bli bondmora XD Fast det ville jag nog bara för min barndomskärlek ville ha bondgård.
Ett tag ville jag bli personlig assistent - vilket jag fortfarande till viss del skulle vilja bli. Det är lite både och faktiskt.. jag tror att jag skulle vara bra på det. Men jag vet inte hur jag skulle trivas med det. För det första så ska brukaren trivas med mej - eftersom jag ska vara en del av dennes liv. För det andra ska jag trivas med brukaren - för annars tror jag att jag skulle vara mindre bra på mitt jobb.. inte att jag skulle försumma den jag jobbade med. Inte alls. Men, och det är nu vi kommer in på den tredje och sista punkten, om jag skulle jobba som personlig assistent skulle jag inte vilja ses som en som får betalt för att hjälpa en annan människa. Nej, jag vill att båda ska få ut något av relationen och att det mer ska vara en sorts vänskap även om jag jobbar.
Ni förstår att det är knepigt?? Jag kan förklara i all evighet med olika exempel på hur jag menar, men jag tror faktiskt att ni förstår.. och eftersom att detta inte är min högsta dröm tjänar det inget till att spinna vidare på det.

Min nuvarande dröm är att öppna en rockbar i framtiden. Därför pluggar jag företagsekonomi nu - det är mitt första delmål på vägen. Och min bar kommer inte slå upp dörrarna detta årtionde, men någon gång hoppas jag!!

Såklart var jobbet det första jag tänkte på med denna rubriken. Alla tänker väl på vilken framtida sysselsättning man ska ha när man tänker på ens "drömmar"?? Karriär.
Grejen är att jag inte vill göra någon storslagen karriär. Jag vill öppna en härlig rockbar för att det finns för få!! Och på bra många ställen där förutsättningarna för det finns finns ändå ingen rockbar.. någon måste ju se behovet och genomföra det.
Jag vill tjäna pengar så jag klarar mej, men det jag vill mest är bara att skapa ett ställe dit alla är välkomna och trivs - och där jag trivs!! Mitt drömställe!!

Utanför arbetslivet då?? Jag vill ha en familj. Två barn i alla fall.. hus.. hund.. Ett Svenssonliv skulle många säga.. Njae.. alla är ju egentligen olika - trots att man kanske inte ser det. Jag tror inte på Svenssonlivet. Jag tror på familjelivet. Och hur familjer är är helt olika.
Jag vet inte hur det ska funka att vara egenföretagare och samtidigt vilja ha småbarn.. det är ju ett jäkla jobb både med barn och företag. Men på något vis kommer det att fungera.

När jag blir äldre och ungarna är vuxna vill jag resa runt och se saker. Chilla. Ta vara på den tid jag har kvar och verkligen ta hand om mej själv. När man är gammal ska man väl verkligen göra det??
Min mormor njuter av livet nu på ett sätt som jag aldrig sett henne göra innan. Hon har verkligen roligt nu när hon är "gammal" (hon är väl 75 och väldigt pigg). Så vill jag också ha det.

Och även om ingen av mina drömmar skulle slå in, så hoppas jag i alla fall att min högsta dröm slår in (den jag kämpar för varje dag): Jag vill ha det bra och vara lycklig.

Man är sin egen lyckas smed, skulle vissa säga. Jag håller med, men citerar istället ur favoritboken:
"I am no bird; and no net ensnares me; I am a free human being with an independent will." (Charlotte Brontë, Jane Eyre)

Resultatet:

För att inte ha målat på länge måste jag säga att jag är väldigt nöjd. Det gick över förväntan.
Tur att vi fick nytt kylskåp med en massa kartong runt igår, för det var jäklar vad det blev kladdigt!!
Jag ska måla runt kanterna med och signera den - men detta har tagit hela dagen.. vilket betyder att jag ligger efter med plugget.. så det är väl hög tid att börja med de viktigare sakerna i mitt liv nu XD
Brorsan blir nog glad på julafton i alla fall. =)
Johnny Cash, akryl

Guess what!?

Nu när jag var hemma och träffade en massa folk jag inte träffat på länge så fick jag samma fråga av nästan varenda en av dem: "Målar du fortfarande??"
Och det gör jag ju inte. Jag kladdar inte ens i mina anteckningsblock!! .. vilket verkligen inte är likt mej eftersom jag gjort det i evigheter.. varenda utvecklingssamtal när man var liten: "KLADDAR!! KLADDAR!!" På proven i högstadiet var man tvungen att sitta kvar tills lektionen var slut innan man lämnade in provet - även om man var klar med det. Provets baksida (där man fick kladda om man ville) brukade vara fullklottrat. Förutom betygssättningen på provet brukade mina lärare skriva någon liten kommentar till det jag ritat också. XD
Min bildlärare Theis hoppades på att jag skulle bli serietecknare, men jag gled nog från det när jag gick upp i gymnasiet - trots att jag inte kan sätta fingret på vad jag egentligen målar i för stil.. det är väl någon blandning mellan popart och urban street art (vilket i och för sej är jävligt brett) kanske.. jag vet faktiskt inte.. jag har nog kommit på vilken stil jag ska använda mej av i alla fall..
Nör jag vart skoltrött i gymnasiet och slutligen hoppade av den skolformen för gott tog jag ett "sabbatsår" innan jag pluggade in gymnasiet på annat sätt och pluggade bild- och konst på Löftadalens folkhögskola. Jag gjorde på tok för lite av tiden där och skötte mej väl inte jättebra - men jag lärde mej ju saker och kunde inte haft ett roligare år. Jag mådde bättre av erfarenheten.
Men så var det dethär med motivationen och lusten.. jag har inte tänkt att jobba med måleri i framtiden och jag har inte sett det som en hobby heller riktigt.. det är bara något jag kan göra som jag faktiskt är helt okej på..
Jag tror inte jag målat klart en tavla sedan jag målade av Vickys dotter i födelsedagspresent till henne.. Det var ju över ett halvår sedan!! Mer än det!!

Hursom - gissa vem som grundmålat en duk nu??
Jag får alltid lite dåligt samvete inför julen - har man verkligen fixat bra julklappar till alla?? Den jag funderar mest på nu (förutom Linus julklapp) är brorsans. Alltså, den är bra.. men jag vill få en "wow-effekt".. och brorsan önskade ju sej en tavla med. Så blir den bra får han den - som ett komplement till den "riktiga" julklappen.

Helgen:

Ja, idag när Fredrik stack så var väl helgen över. I fredags softade vi bara och glodde på film, men i lördags var det utgång!!
Vi började fiesta hemma hos oss. Jonas och Sandra kom hit också. Jag och Sandra var ena hejare på SingStar.. dock finns det bara bilder på mej och Fredrik då vi sjunger.. men jag kommer inte ihåg vad jag tvingade honom att sjunga XD
Sen drog vi till Glada Ankan.


Haha, jo, men alltså.. lite onyktra var vi allt XD

Vi pussade Fredrik på huvudet.

Jag tog tillfället i akt och satt i min andra favoritkilles knä ;)

.. och jag sprang runt med läppstift i hela ansiktet (ey - it's not the first time!!) och pratade bara teckenspråk..

Inga olyckor hände och trots att jag inte vet hur man bär läppstift och fick många konstiga blickar på krogen hade jag en toppenkväll. Man får bjuda på sej lite liksom ;) Så denna bild får slutligen sammanfatta kvällen:

Nu är som sagt helgen slut, vilket såklart är lite deppigt efter att ha haft så roligt.. Som vanligt känner man sej lite "tom". Men nu till helgen så kommer minsann Sandra och Jonas hit igen. Parmiddag, middagsbjudning, mat med vänner.. kalla det vad man vill. Vi ska äta och glo på film. Monopol är tillfälligt förbjudet här. Vi måste ju fortsätta vara vänner när kvällen är över!!

Expert-män is the shit. Snygga och välformade.

Klockan halv tio: Man hör mansröster utanför dörren.
"Linus - jo, men här är det.." (Läser på dörren)
Kanja öppnar dörren och tappar hakan då hon ser hottingarna.
"Hej!! Här var det ett kylskåp??"
"Ja, det stämmer."
Visar vägen in till köket.
Långhårig hunk: "OJ!! Det sitter en tomte här i dörröppningen!! Vänta lite!!" Skjuter undan tomten och står och håller den samtidigt som den andra försöker köra in kylskåpet. Långhårig hunk håller på att bli klämd mellan kylskåp och köksbord.
"Neej - jag måste flytta på mej!!" Flyttar på sej.
"Ey!! Kylskåpet har fastnat i något snöre där!?"
"Nej det är en tomte!!"
"Är det en tomte!?"
"Ja!!"
Till slut fick de in kylskåpet och sa åt mej att inte koppla in det på fyra timmar. Hela besöket var över på fem minuter.. fem.. underbara minuter..
Efter besöket var jag tvungen att springa in till Fredrik i vardagsrummet och berätta om det hela.. Ja, han är min temporära tjejkompis ;) I alla fall tills han åker vid två.

Okej, så snygga var de inte så jag tappade hakan. Men de såg allt bra ut och var välformade. Speciellt den långhårige.. Ja, men vi "husfruar" ska väl också få ha lite roligt. XD

Dag 13 - Denna veckan

Denna veckan har varit händelserik och jag är helt slut av den - och då är den ändå inte slut!!

I måndags åkte jag till Markaryd där Vicky hämtade mej. Vi umgicks hela dagen och så fick jag träffa hennes mamma och leka med lilla Setina också.
I tisdags var jag hemma och pluggade hela dagen. Jag lagade mat till morsan med och så kollade vi på Atonement.
I onsdags var jag i Timsfors hela dagen och hjälpte till. Roligt som tusan att träffa alla ungar och lärare igen.
Igår reste jag hela dagen. Upp tidigt som satan. Bil till Ljungby, buss till Halmstad - där jag hängde med brorsan som var bakfull. Vi drack kaffe och tjötade. Från Halmstad tog jag sedan tåget till Göteborg för att där byta till Karlstad-tåget. Jag kom hem sent och det enda som hanns med igår förutom resandet var mat och Grey's Anatomy. Sedan somnade jag som en stock.

Idag pluggar jag och har även städat/diskat lite.. hyresvärdinnan och hennes bror (vaktmästaren) kommer någon gång under dagen för att kolla på vår kyl och frys. Det är något fel på frysen - den fryser inte som den ska.
Eftersom de kommer idag har jag också gjort mej i ordning så jag ska se proper och respektabel ut. Jo, jag är lite rädd för hyresvärdinnan. En liten dam på 75 bast med vitt hår som går lite dåligt. Tanter är farliga vettni!! Så fort jag ska samtala/träffa äldre så blir jag alltid så överdrivet artig. Tack och bock, tala tydligt och högt.. blaha..
Jag hoppas dock de inte hinner komma förrän Linus och Fredrik kommit hem. Jag vill faktiskt inte träffa dem ensam.
Ja - Fredrik kommer också. Han ska stanna här över helgen. Vet inte om det blir utgång eller så - men kanske.
Annars i helgen måste jag plugga en hel del. Jag ligger nämligen lite efter.

Och på tal om pluggeri och sånt - fick mitt besked från CSN för nästa termin nu - och det beviljades. Skönt att slippa oroa sej för att de ska hålla på och strula som de gjorde i höstas.

Dag 12 - i min "handväska"

Ja, jag vet att jag varit dålig på att följa dessa "30 dagar - 30 inlägg", men vem säger egentligen att de måste vara i följd?? .. även om det kanske är roligare..

Ärligt talat - i min handväska?? Förutom plånbok, mobil, tändare och cigg har jag kvitton och tomma Prince-askar. I MASSOR!!
Jag har många handväskor, men använder dem sällan. Min gröna Converse-väska som jag köpte i London är ofta med.. men jag är en person som har stora väskor. För jag är en samlare - dvs behöver mycket plats. Och förra året och året innan dess när jag reste mycket hade jag alltid stora väskor. Inga små.
Och innan mitt flängande hit och dit började så gick jag runt med all bröte i väskan. Böcker (i plural), mp3, batteridrivet ljus, tandpetare, saltkar, en Darth Vader-gubbe jag fick av brorsan.. som sagt - en samlare.

Och jag funderade på att visa er "sanningen" om mina handväskor och visa all skit jag har däruti.. men nu när jag berättat om det är det ju ingen idé att visa er eländet.

Men finurlig som jag är!! Nu när jag packade tog jag en bild "i min resväska":
Det ni ser (för detta är ju bara "ytan" av väskan) är en chokladkalender, en ny Bukowski nalle (som heter Margareta P enligt kortet), en "huvudkliare" som jag öppnade burken till så den gick sönder (därför rosa hårsnodd runt), kläder och julkaffe (som jag inte hittat någon annanstans.. helt okej faktiskt.. Och ja, jag dricker Zoegas trots att det ägs av Nestlé och Nestlé är skit.. jag är bara människa, och enligt min Marknadsföringsbok är Sverige ett kaffekonservativt land. Vi håller på "vårt" eget märke stenhårt..) och den spännande asken med Am på (för det är det) innehåller placeringskortshållare i form av julgranskulor. Skitsöta!!
(För er som undrar vad mer det finns i resväskan: Det finns salt- och pepparkar, en resebuddha, en bok om Anders Zorn och en om Monet, ett ex av Vänsterpartiets senaste tidning, mina betyg, ett recept på paj, en kortlek, en kapsylöppnare, en kedja och en krok.. som sagt - samlare..)

Julbasar

Idag har jag varit i Timsfors större delen av dagen. Roligt att träffa "alla" igen och trevligt med julbasar. Och så träffar man alltid endel gamla elever.

Nu har jag kollat på julkalendern och käkat.
Ringde brorsan med som skulle på studentfest. Vi ska fika imorgon innan jag åker vidare från Halmstad. Hoppas han vaknar bara!! Jag är i Halmstad redan 09.15.

Så ikväll ska jag packa och försöka sova rätt tidigt. Jag är helt slut!! Sedan dagarna jag jobbade i Timsfors har jag nog vant mej av med att arbeta med barn. De är allt bra härliga, men gud vad trött man blir efter en heldag full av livliga barn. =)

Om dagen:

Nej, redovisning och beskattning är nog det knepigaste ämnet jag läst. Damn, det är inte lätt alltså!! Jag fattar i princip ingenting. Dessutom borde jag ha böckerna i ämnena jag redan pluggar till hjälp - men dem kommer jag inte åt förrän på torsdag kväll.
Så idag har jag pluggat, pluggat och pluggat.
Dessutom har jag tvättat, lagat mat till morsan och mej och så kollade vi på Atonement.

Imorgon drar jag till Timsfors och är väl där större delen av dagen. Jag ska hälsa på på skolan där jag jobbade och så var det visst julbasar på kvällen.. och jag misstänker att det blir som förra året - då jag också hälsade på för att ta en kopp kaffe, men just den dagen det var julbasar och jag blev kvar och hjälpte till under kvällen.

Jag har förresten fixat med julklappar idag också. Linus är klar och pappa är klar. Dan är ej påbörjad och mamma är halvfärdig. Det är alla jag ska köpa till i år..
Skönt att ha det mesta fixat i alla fall.

Nu ska jag sova!!
Tjo!!

Judas Priest till SRF

Judas Priest är klara till SRF i sommar. Detta blir bandets sista spelning på svensk mark - då de har beslutat sej för att lägga ner bandet efter sin världsturné 2011.

Bakfull Kanja på photoshoot.


På språng.

Sicken glädje - jag har ingen insändninguppgift denna veckan. Bara rent plugg. Skönt!!
Dag för hemresa har också bestämts: Torsdag.

Idag ska jag ta bussen till Markaryd där Vicky hämtar mej. Vi ska fika, äta, snacka skit, umgås whatever.. Vi vet nog inte riktigt vad vi ska göra. Vi ska träffas helt enkelt =)
Så det är nog bäst att jag gör mej i ordning nu och slutar spela Sims.

Dag 11 - Dan

Jag hoppar faktiskt över ämnet som var mellan tron och syskon - ty jag tror inte folk är så jäkla intresserade av vad jag har på mej egentligen..
Dessutom blir det lite förskjutning i dagarna - för jag har haft för mycket annat att tänka på.. och inte lust att skriva om det helt enkelt..

Dan är 18 år, således fyra år yngre än mej. När vi var små bråkade vi jämt - samtidigt som vi hängde ihop mycket. Enda dagen på året vi faktiskt var snälla mot varandra en hel dag var nog på julafton.
Nu när vi är äldre trivs vi bra med varandra. Jag tycker Dan är jätterolig - trots att han är väldigt störig.

Alltså, jag berättar ju rätt ofta om brorsan i bloggen, så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Han är ju ständigt närvarande på ett frånvarande sätt.. ni vet väl redan allt ni behöver om honom XD

Återställaren

Bim var här igår och vi ölade. Oj oj oj vad onyktra vi blev!! Men det kände jag inte av förrän imorse. PANG!! Huvudvärk till max och jag gick runt som en jäkla zombie.
Typiskt nog skulle vi ta porträttbilder på alla i familjen i förmiddags - brorsan hade bokat studion på hans skola.. så jag fick så snällt försöka göra i ordning mej trots att jag var så nära död att jag knappt kunde röra mej!!
Pappa insåg väl att jag var i ett tillstånd som inte skulle tillåta mej att genomföra plåtningen. Därför gick han ner i källaren och hämtade mej en återställare så jag också kunde le på mitt kort. Hellre att jag är full och glad än bakfull och död liksom XD
Det tog inte lång tid förrän jag studsade rundor i huset igen!!

.. men nu är jag allt död.. vi kom nyss hem från Halmstad och jag är trött som en apjävel från Upplands Väsby..

En bra dag.

Oj vad mycket roligt som hänt idag..VG i affärsjuridiken, Joan Jett till SRF.. och så har visst min pojkväns band fått ett litet skivkontrakt av ett Australiensk skrivbolag.. vi får väl se om det blir någon märkbar skillnad eller inte.
Trials Myspace


Härmed nominerar jag farfar till äldsta FB-användare!!


Kan tankar påverka vatten!!?

Nu har jag hittat något coolt och lite skrämmande ska ni veta. Jag har på tok för mycket adrenalin i kroppen av den underbara morgonen och sitter därför och kolla lite på "What the bleep do we know?" innan jag börjar plugga igen..

I filmen visar de Masau Emotos bilder av vattenkristaller. Han undersökte om vattnen kunde påverkas av våra tankar och ta till sej olika intryck.

Detta är destillerat vatten i en flaska som har utsatts för olika musikstycken under en timma och sedan frysts.
Bild 1: Bachs "Air", Bild 2: Kawachi Folk Dance

Bild 3: "Helande musik", Bild 4: Heavy Metal


Sedan provade Emoto att skriva ner meddelanden på lappar och sätta fast på flaskorna och låta de stå över natten för att sedan frysas.
Bild 1: "Tack", Bild 2: "Kärlek och uppskattning"

Bild 3: "Du får mig att må illa, jag ska döda dig." (och vattnet här var väldigt likt förorenat vatten - se nedan)


Slutligen tog Emoto förorenat vatten från en damm, frös och fotade (bild 1). Varpå samma vatten tinades och en buddhistmunk bad över det i en timma. Sedan frös Emoto vattnet igen och fotade (bild 2).


Nu börjar man fundera: Om tankar kan göra det med vatten vad kan då våra tankar göra med oss?? Eftersom vi till 65-70% består av vatten??

WOHOOOO!!

Hade precis betygssamtal/muntligt prov i affärsjuridik. Slutbetyg: VG
Segerdans och öl på det!!


Joan Jett and the Blackhearts till SRF

Senast släppta bandet till SRF nästa sommar: Joan Jett and the Blackhearts.
För mej toppar detta alla redan släppta band.


I'm a rat.


GAAAAHH!!

Jag har för mycket att göra. Dock kunde jag lämna in insändningsuppgiften senast på söndag - så det är ett litet plus.
Det går inte så fort med pluggandet heller. Det är så mycket att försöka få in - men det går inte!!
Nu behöver jag i alla fall inte stressa precis lika mycket. Men en paus behöver jag i alla fall. Jag hittade några av mammas gamla inredningstidningar som jag tänker kolla i, dricka te och lyssna på julmusik tills jag känner mej lite mer motiverad att fortsätta med pluggeriet.
Kanske jag till och med ska anstränga mej och göra en macka??


Dag 09 - Min tro

Jag, mamma och pappa gick ut ur svenska kyrkan samtidigt för tre eller fyra år sedan. Är det något vi inte är så är det kristna. Jag, pappa och Dan är dessutom inte konfirmerade.
För några veckor sedan fick jag ett brev från prästen här i byn där han ville att jag skulle gå med igen.. då blev jag lite irriterad. När vi gick ur kyrkan så fick vi ett brev om "vad vi missade" när vi inte var med. Och om vi inte ändrade ossinom två veckor skulle vi bli utskrivna - och det blev vi. Men nu får man alltså ett brev igen där prästen undrar om man inte ändrat sej nu??
Näh - kyrkan har jag faktiskt inte mycket för - men så länge jag inte blir påtvingad religionen så är den väl okej.. jag blir fortfarande förargad när någon menar att kvinnliga präster inte får finnas.. och att inte tillåta homosexuella bröllop tycker jag är sjukt. Klart de ska få gifta sej i kyrkan. Däremot kan jag tycka att en präst som inte vill viga dem eftersom det går emot hans eller hennes tolkning av tron inte ska behöva viga dem. Då får en annan präst göra det. Men kyrkan ska de fortfarande ha tillträde till.

Jag är övertygad om att det finns någon "högre makt" - men att vi inte vet vad. Buddhisterna säger att ingen kände den gud som skapade jorden.. pappa säger att han tror på STAR WARS - the force. En "gud" behöver kanske inte vara en kille i kaftan och långt vitt skägg.. det kan väl lika gärna vara kraften??
För inbilla mej att det var en big bang - varpå en liten amöba bildades. Sedan råkade en amöba födas med två ögon istället för ett - och den klarade sej bättre än den första så den överlevde - och så har det fortsatt.. Neeeeeeej.. skulle inte tro det..
Så jag får nog hålla med pappa lite där - det måste finnas en kraft som driver allting framåt.
Det kan i och för sej vara en gud med - men i så fall tror jag det "vi" tror är gud stämmer inte alls.. jag tror inte det är någon person - men kanske något förutbestämt..

Skulle jag säga att jag tillhör en religion skulle det vara Buddhismen - Mahayanagrenen (den stora vagnen). Men buddhismen behöver ju inte ses som en tro - den kan ju också ses som en filosofi. Och, även om buddhismen också kan behöva tolkas med en nypa salt ibland, kan jag nog inte komma på en religion med finare inställning till livet. Jag som kan ha svårt ibland att se meningen med livet och har mina upp och nedgångar - jag skulle vända mej till buddhismen - som en hjälp att bryta mej loss från destruktiva tankar.
Tro är dessutom ett hopp. Och det jag hoppas på går hand i hand med buddhismens tankar.
Därför
skulle jag säga att jag är buddhist.


Min bror är sjuk i huvudet.




Förklaringen till hur tepåsen fastnade: "Jag skrev ett mail med båda händerna och skulle röra runt tepåsen i vattnet. Så tänkte jag att jag kunde göra det med munnen så jag kunde fortsätta skriva mailet..."

Här sitter jag och är sentimental.

Brandi Carlile - The Story (Official Music Video). Watch more top selected videos about: Brandi Carlile

Kafferep med Bim

Bim messade innan idag och undrade om vi skulle dricka kaffe ikväll. Och hon stack precis. Det var himskans trevligt - som vanligt. Vi tjabbade om allt mellan himmel och jord. Och så bestämde vi att vi skulle öla här på lördag.. jag mailade några på FB om det - vi får väl se vilka som är på. Jag hoppas några kommer i alla fall - nu när jag väl är hemma!! (Det var en pik.)

Kanja hos tandläkaren

Kom på att jag glömde berätta hur det gick hos tandläkaren!!
Truddeluttidu - bam bam!! Jag presenterar stolt sketchen "Kanja hos tandläkaren".

Kanja sitter och väntar i väntrummet.. bussen var framme trekvart innan hon hade tid..
Kanja får vänta ytterliggare en kvart på att få komma in.. under tiden läser hon Smålänningen och inser att tiden nog står stilla på nyhetsfronten här.. Hembygdsföreningen i Hamneda skulle dela ut något pris (endast genomläst för min fasters man var på bild) och anläggningen av golfbanan skjuts upp ytterliggare (jojo - vi skulle få en stooor golfbana här och de byggde golfstugor och det var prat om köpcenter och allt.. vi skulle verkligen bli metropolen Strömsnäsbruk!! Men det har blivit uppskjutet så många gånger nu att jag tror först att vi kommer få en golfbana när jag ser den!!).

"Katja!!" ropar tandläkaren när han kommer ut i väntrummet.
Kanja går fram och tar i hand..
"Det var nästan rätt - jag heter Kanja."
Tandläkaren: "Jaha!! Tanja!!"
"Nej - Kanja.. med K."
"Jahaa!! Ovanligt!! Har du varit på koncert??" frågar han när han ser Kanjas Sweden Rock-tröja.
"Ja."
"Vad är det för typ av musik då??"
"Ehumm.. rock.."
Tandläkaren kollar på ryggen (bandlistan).
"Var inte mitt favoritband där!?"
"Vilket är det då??"
"Metallica!!" säger tandläkaren och kisar med ögonen och headbangar lite lätt.

Kanja lägger sej i tandläkarstolen, gapar och tandläkaren trycker in fingrar och instrument i käften på henne.

Tandläkaren: "Det var inga fyllningar häruppe inte!! Och inte därnere heller!! Har du aldrig lagat tänderna??"
"Äääee.."
"Och du var 88 - hur gammal är man då??" undrar tandläkaren och funderar jättelänge..
Kanja undrar om hon verkligen ska behöva ge sej på att säga det..
"TJUGOTVÅ" (Jo - försök säga det gapandes med fingrar i munnen. Det låter YNKLIGT!!)
Tandläkaren frågar: "Vilket är ditt favoritband då??"
"ALICE COOPER" (Samma sak - försök!!)

När jag gick därifrån var jag 275 kronor och lite tandsten fattigare. Men fina, hålfria tänder hade jag och visdomständerna växte som de skulle. *SKRYT*

Dag 08 - Ett ögonblick

(Eftersom rubriken är jävligt relativ skriver jag väl just om vad som händer)
Jag kom precis hem från Markaryd (jag hälsade ju på studievägledaren; när jag skulle hem blev jag väldigt glad att de satt in extrabussar nu i vinter. Det finns hopp för Länstrafiken Kronoberg med!!). Det är bara 0,6 minus ute, men ändå håller man på att förfrysa.
I köket spelas The Pretty Reckless på Spotify. Solen lyser på istapparna som hänger från verandataket. Jag hoppas inte snön smälter bort nu bara!! .. fast den kan få smälta bort från alla tågrälser - så jag kommer hem igen..
Det står ett rådjur under äppelträdet och mumsar i sej äpplena som föll i höstas.. Jojjomen - vi har rådjur i trädgården. Två stycken faktiskt.. men nu är där bara ett. Man blir så fascinerad och kan stå och titta på dem hur länge som helst - vi sitter ju på första parkett här i köket!! Jag skulle vilja öppna till altanen så jag kan se bättre - men då springer den säkert iväg.. minsta lilla ljud..
Jag är lite orolig för kursen jag läser nu - trots att detta bara är min tredje kursdag.. men det är väl i och för sej värst i början.. försöka sätta sej in i allt och så.. dessutom har jag inte haft tid att ringa läraren i förra kursen för att ha mitt betygssamtal - jag har ju haft jättemycket att göra de senaste dagarna!!
Nu verkar det bli rätt lugnt med "aktiviteter" i slutet av veckan - men pluggandet blir det mer av än vanligt. Jag ligger inte efter, det känns bara kämpigt.. man är så trött och så ska man ändå orka lite till.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!