Devil's Bargain

Detta var första gången jag läste en STAR TREK-roman. Det har ju skrivits rätt många av olika författare och Devil's Bargain är skriven av Tony Daniel.
 
Storyn är rätt enkel (i sann original series-anda). Enterprise ska hjälpa en planeten Vesbius befolkning att evakuera då en meteorit som skulle utplåna dem är på väg rakt mot deras planet. Ursprungligen är invånarna på Vesbius människor - men för att kunna leva på kolonin har de anpassat sitt DNA för att funka i planetens miljö.. de är inte så mänskliga längre - även om de ser ut så. Dock har de anpassats så pass mycket att de inte kan lämna planeten längre - de är en del av den.
Meteoriten är för stor för Enterprise att spränga och de kan heller inte "rycka" bort den ur dess bana.
Spock kommer upp med en plan som kan fungera - men de måste få en annan livsform med sej - "Hortan" (känns från The Devil in the Dark, original series). Man beger sej till Janus VI för att försöka övertyga dem att hjälpa till.

Jag gillade boken. Den kändes väldigt trovärdig (dvs det var en historia som kunde ha varit med i STAR TREK). Dessutom var den väldigt lättläst (vilket helt klart är ett plus när detta var första STAR TREK-romanen jag läst).. eller ja, den är lättläst om man kan STAR TREK.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!