Rigatoni med söta tomater, aubergine och mozzarella

Idag lagade jag och Linus en av våra favoriträtter och jag är inte sämre än att jag delar med mej:

4 portioner
 
Ingredienser:
1 fast, mogen aubergine
Extra fin jungfruolja
1 gul lök, skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 burkar á 400 g plommontomater
1 msk balsamvinäger
havssalt och nymald svartpeppar
1 kruka färsk basilika, bladen rivna och stjälkarna skivade
4 msk vispgrädde
450 g rigatoni eller penne
200 g mozzarella
parmesan
 
Gör så här:
 
Skär bort ändarna på auberginen och skiva den i 1 cm tjocka skivor, dela skivorna och skär sedan dem i 1 cm stora tärningar. (Tips!! Salta på auberginen och låt den stå och dra åt sej saltet en stund för att den inte ska smaka så bittert).
 
Värm upp en stor stekpanna och häll i 4-5 matskedar jungfruolja. När stekpannan är het lägger du i auberginetärningarna, och i samma ögonblick som de hamnar i stekpannan rör du om med en sked så att de blir täckta med oljan och inte indränkta bara på ena sidan. Fräs dem i 7-8 minuter på medelvärme.
Tillsätt lök och vitlök. När de har fått lite färg tillsätter du burktomaterna och balsamvinägern. Rör om och smaka av noga med salt och peppar.
Lägg i basilikastjälkarna och sjud såsen i ca 15 minuter, tillsätt sedan grädden.
 
Medan såsen sjuder kokar du upp saltat vatten i en kastrull och lägger i pastan, Koka enl instruktionen på förpackningen tills pastan är mjuk men fortfarande al dente, häll sedan av kokvattnet men spara lite grann. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt av kokvattnet och lite olivolja och rör om.
 
Nu häller du tomatsåsen på pastan. Smaka noga av med salt och peppar. Riv mozzarellan och den färska basilikan i bitar, vänd snabbt ner dem i pastan och låt det stå i 30 sekunder.
Servera med parmesan!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!