Fänkålssoppa med blåmögelost

När morsan första gången lagade denna soppan och jag hörde vad det var så lät det.. skitäckligt.. jag tycker inte om mögelost och fänkål?? Hade jag någonsin ätit det ens??
Men smaka ska man göra - och det var svingott. Mögelost i soppor och pajer blir ju oftast riktigt gott också.
 
Ingredienser:
25 g smör
2 gula lökar, finhackade
3 fänkålsknölar med blad
1 potatis, skalad och tärnad
1 l grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
75 g blåmögelost, smulad
salt och peppar
 
Smält smöret i en rymligt gryta. Tillsätt lök och låt småputtra under omrörning i 4 minuter.
Skär under tiden av de dilliknande bladen från fänkålen och spara dem. Resten av fänkålen skärs i mindre bitar och läggs i grytan tillsammans med potatisen. Häll på buljongen. Låt koka upp, sänk värmen och sjud under lock i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
 
Kör soppan slät med mixerstav. Rör sedan ner grädden och osten samt smaka av med salt och peppar.
 
Låt soppan bli genomvarm och servera i skålar. Garnera med fänkålsbladen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!