Slät tomatsoppa
4 portioner
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
2 burkar (à 400 g vardera) krossade tomater
6 dl grönsaksbuljong
2 nävar färska basilikablad + extra till garnering
1,5 dl vispgrädde
2 krm strösocker
salt och nymald svartpeppar
Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Tillsätt lök och vitlök, låt puttra på medelvärme i 4 minuter.
Rör ner tomater och buljong och låt det hela koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och sjud i 10 minuter.
Lägg basilikabladen i soppan och kör den slät med stavmixer i kastrullen.
Rör ner 1 dl av grädden och låt soppan bli genomvarm men utan att koka.
Smaksätt med socker, salt och peppar.
Ös upp soppan i portionskålar, droppa i resterande grädde och garnera med några extra basilikablad.
Kommentarer
Trackback