Pasta Peperonata

4 portioner
2 röda paprikor, urkärnade och skivade
2 gula paprikor, urkärnade och skivade
extra fin jungfruolja
havssalt och nymald svartpeppar
2 rödlökar, skalade och tunt skivade
2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
2 nävar slätbladig persilja, bladen finhackade, spara stjälkarna
2 msk balsamvinäger
2 nävar riven parmesan
(kan uteslutas) 2 rågade msk créme fraiche
450 g rigatoni, penne eller spaghetti

Lägg all paprika, olivolja och salt i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg på lock och låt det fräsa sakta i 15 minuter tills paprikan är mjuk. Ha inte för bråttom, för genom att låta paprikan steka långsamt framträder smaken bättre.
Lägg i löken och fortsätt att fräsa i ytterligare 20 minuter. Tillsätt vitlök och persiljestjälkar och rör om, se till att hålla ingredienserna i rörelse i stekpannan. Fräs i 3 minuter eller mer. Smaka av och krydda med salt och peppar. Tillsätt vinäger (den kokar bort så rör om igen), en näve riven parmesan och créme fraiche om du vill, och sänk värmen till minsta möjliga medan du kokar pastan.
 
Under tiden kokar du upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och koka enligt instruktioner på förpackningen. När den kokt låter du den rinna av i durkslag, spara lite av kokvattnet. Lägg paprika, pasta och persiljeblad i en stor varm skål. Rör om ordentligt, tillsätt lite av pastavattnet och extra fin jungfruolja så att det täcker pastan. Strö på resten av parmesanen och servera genast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!