It is far harder to kill a phantom than a reality??

Jag hoppas ni såg på Uppdrag Granskning ikväll och om ni inte gjorde det borde ni verkligen kolla på det på SVTplay.
 
Den senaste timman har jag hängt på H&M:s Facebooksida och kollat kommentarer och kommenterat en del. Dock är inte H&M den största boven i detta.
Det största problemet är ju att det finns en viss sorts människa som tycker det är okej att utsätta andra för hot och kränkningar via nätet och att det är svårt att göra något åt. Något som inte tas på allvar och som man "får tåla".
Det finns få ställen på nätet där det inte gömmer sig haters - H&M:s facebooksida är bara ett av dem.

Jag tycker dock det är jävligt tråkigt att detta problem först uppmärksammas när Uppdrag Granskning gör ett program om det.
Att först nu gör H&M ett offentligt uttalande som börjar "Med anledning av Uppdrag Gransknings program" och som sedan säger att de tar avstånd från kommentarerna som förekommit och att de tycker detta är oacceptabelt.
Att H&M inte ingrep direkt - det är också oacceptabelt.

Tack och lov har jag aldrig blivit utsatt för såhär grovt näthat. Visst har jag fått skit på nätet någon gång för något som inte alls har med ämnet att göra (även irl - som när jag jobbat på kundtjänst och kunder ej gillat att få höra hur något ligger till och sedan skrikit till mej att jag är en jävla hora m.m.), men aldrig hot. Jag har dock vänner och bekanta som blivit utsatta, som gjort polisanmälningar - vilka runnit ut i sanden. Hur fan kan det vara så svårt att komma åt dessa personer OCH hur kan man inte ta detta på allvar?? Är det bara för att det händer på internet, som inte är något fysiskt äkta - något som inte riktigt finns??

Rubriken är ett citat av Virginia Woolf med tillagda frågetecken. Jag tyckte den var passande.. vem säger att en persons spöken inte är en annans verklighet??

---
Update 12:42, 7:e februari
I ovan skrift kommenterade jag i princip första och andra stycket till H&M i en diskussion - lite mer kortfattat dock. Nu har de tagit bort min kommentar. Den var inte stötande, den kritiserade inte bara H&M och den hade någorlunda vårdat språk (jag tror där stod "jävligt tråkigt", men det var också det enda "ovårdade"). Så vilken typ av kommentarer får stå kvar?? De som stöttar tjejerna i programmet (vilket ju iofs är jättebra), de som stöttar H&M (ja, varför skulle de ta bort dem??) och de som rasar över de som skrivit kommentarerna i första hand (jag förstår frustrationen) - men gud förbjude att någon kommentar som kritiserar H&M:s agerande!! De tog ju starkt avstånd från det som skrivits och ansåg att det var oacceptabelt!!
H&M:s offentliga uttalande är faktiskt löjligt. Folk undrar varför företaget inte ingrep på Facebook och varför man lät kommentarerna ligga kvar så länge - men folk får inget vettigt svar. Det är mer som "nej, men vi hann inte!!". H&M hade nog framstått i bättre dager om de faktiskt bara erkände - detta var fel och att de inser nu i efterhand att de hade kunnat och borde ha gjort något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!