How to Be a Woman

Åååhh, vad jag har längtat efter en så bra bok att man inte kan lägga ifrån sej den. Precis sådan var Caitlin Moran's "How to Be a Woman".
Mitt läsande går i perioder och det behövs alltid en riktigt bra bok för att kicka igång läslusten igen. Första halvan läste jag upp redan i förrgår kväll!!
Ända sedan jag såg Caitlin Moran på Skavlan har jag velat läsa denna boken (och ha hennes hår.. damn, det är snyggt!!).
Jag köpte den för ett tag sedan, men då jag har haft två andra böcker jag läste (och det gick långsamt fram) har det dröjt lite.
 
How to Be a Woman är kort och gott en bok om feminism. Modern feminism. Vi behöver inte kasta oss framför hästar längre för att göra revolution. För att besegra orättvisorna mot kvinnorna är inte så svårt. Essensen är att skratta åt det knasiga vi ser. Förlöjliga det. Eftersom kvinnoidealet som finns idag är helt enkelt orimligt. Och denna boken är verkligen humoristisk och ironisk. Moran berättar öppenhjärtligt om sina egna erfarenheter i livet från sin trettonårsdag tills idag. Hon diskuterar bland annat kläder, jobb, moderskap, abort och kvinnliga förebilder.
 
Jag fann det uppfriskande att hon inte skriver uppmaningar om hur den sanne feministen beter sej och hur man bör göra. Det hon skriver om är förlegade idéer och menar att den moderna feministen är kvinnan som styr över sitt eget liv och är ärlig mot sej själv. Och det ger ju oss alla möjligheter i världen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!