Tisdagskväll

Bim kom hit efter hon slutat jobbet idag. Vi drack kaffe och bestämde att vi skulle bada bastu på torsdag. Gött. Och så berättade jag om mina visioner för lägenheten jag och Linus kommer att få..
Vi vet ju inte hur lägenheten kommer att se ut eller bli, men jag smider planer ändå.. bokhyllor, nyckelskål, matta, TV-bänk, vardagsrumsbord och sånt.. Mjihihi!! Men det är ju sådana grejer som man kan ordna hur en lägenhet än ser ut..
Det jag verkligen hoppas på i en ny lägenhet är balkong. Jag vill ha ett litet bord med två stolar, ett litet växthus (såntdär skåp man kan ha på balkonger), blomsterlådor och lyktor. Mysigt!!

Efter Bim åkt Skypade jag en stund med Linus. Han berättade att en jobbarkompis till honom också sökt lägenhet på samma vid vi gör (förtur eftersom han kommer utifrån och sådär..) - och han hade fått en lägenhet inom tre månader.
Jag och Linus söker i princip allt vi kommer över. Vi söker allt vi tycker är rimligt. Och som jag sa till Linus, om man får vänta i 12 månader på lägenhet (väntetid för oss blir 2-12 månader) så har man en jäkla otur egentligen. Speciellt med tanke på hur mycket vi söker.
Så snart vänder det nog allt =)

När jag och Linus sagt godnatt sökte jag två jobb från Platsbanken. Jag har lagt in påminnelser i mobilen också så jag inte glömmer bort att söka jobb. Jag ska till Arbetsförmedlingen den 17:e igen - och det är ju lätt att glömma bort när man har så mycket att göra i lägenheten. Så det är bäst att påminna sej själv helt enkelt.. så man inte står där tomhänt när man ska redovisa för Arbetsförmedlingen.
Tro inte att jag är lat - visst minns jag alltid att jag är arbetslös och det är ju jobbigt.. men det är faktiskt lätt att glömma bort att söka jobb när man har mycket annat i huvudet. Som nu.

Och nu tänkte jag slänga mej på soffan och läsa lite i min bok - Rikitikitavi av Rikard Wolff (som jag fick av Linus i julklapp). Jag tycker om den än så länge. Man fnissar ibland och ibland blir man väldigt bekymrad och lite ledsen.. Och även förvånad emellanåt.
Det känns inte riktigt som att jag kommit igång med läsandet än - trots att jag faktiskt läst ut två böcker sedan jag kom till Strömsnäs.. men jag hoppas verkligen att jag fortsätter att läsa en lång period nu. Det är så mycket roligare än att kolla på serier (nu har ju alla serier jag kollat på tagit paus i någon månad..) och filmer egentligen. Man får ut så mycket mer av en god bok.

Och förresten så är mitt "året-som-gått"-inlägg lite försenat.. jag har inte orkat lägga in bilderna från december.. annars är inlägget klart.. så det kommer väl upp såsmåningom. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!