Att säga vad man tycker

Linus fick ett lite roligt mail innan från en bekant till oss båda. Hon undrade om vi hade något emot henne eller inte tyckte om henne. Hon sa att vi hade så roligt förr, men inte nu längre (eftersom relationer ändrats). Hon tyckte vi var trevliga och ville att vi skulle umgås som förr.
Nej, vi umgås inte nu, men grejen är att vi inte umgicks förr heller. Vi har aldrig känt att hon är någon vi vill umgås med eftersom vi inte har något gemensamt. Simple truth.
Vi visste inte vad vi skulle svara på mailet. Vad ska man säga? Vi känner inte att vi får något vettigt utav att umgås med dej (som vi gör med andra vänner) och därför umgås vi inte. Vi är för olika. Ja, egentligen borde man skriva så. Kan vara hårt att höra - men hon frågade ju. Det är fakta - och inte direkt vår syn på henne som person som skulle speglas i det svaret.
Men vi kommer inte skriva så. För det känns väldigt elakt - även om det inte är så elakt som det låter. Istället slingrar vi säkert oss och säger kanske något om att vi är för olika - och att det blir helt enkelt inte av att man umgås.

Sen kändes ju mailet hon skickade lite HÖGSTADIEVARNING!! .. och jag har definitivt fått nog av fjortisdrama.. i min idealvärld hade jag därför svarat det jag vill säga - vi vill inte umgås med dej.
Det handlar inte om att vara elak eller om konstruktiv kritik - för då hade mailet innehållit anvisningar om varför man inte vill umgås eller hur hon skulle kunna bättra sej (för eftersom att vi inte vill umgås är det ju henne vi skulle lägga ansvaret på om hon vill umgås med oss). Nej, ren fakta till svar. Vi vill inte.
Att säga något sådant kan inte räknas som elakt eftersom hon frågade. Och att säga något sådant skulle säkerligen också sätta stopp för onödig irritation då man faktiskt träffas. Då vet man ju vart alla står.
Som morsan säger: Man behöver inte älska alla, men man ska respektera dem och det ska vara många människor till att göra en värld.
Hade vi svarat att vi inte vill umgås hade man kanske kunnat vara artiga mot varandra på riktigt då man väl träffades, istället för att vara artiga för artighetens skull samtidigt som man står med fingrarna korsade bakom ryggen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!