Från fylleidé till kattägare:

Såhär innan katten kommer tänkte jag berätta hela historien om varför vi skaffar katt (för den vill ju alla höra).
Det var någonstans vid månadsskiftet november-december då jag var hemma i Strömsnäs och Bim kom förbi för att dricka öl och snacka skit.
Efter många öl, och några skvättar absinth, började jag berätta om att jag tyckte att det emellanåt var lite ensamt i Karlstad. Jag snackade om att jag ville ha hund - men hundarna jag skulle kunna tänka mej är för stora för vår lägenhet och att jag hellre väntade tills det passade.. Jag ville inte ha en liten hund heller..
Bim kom med idén om katt. Problemet var att jag var katträdd - men kattungar var ingen fara och hade jag känt en katt sedan de var små brukade det funka.
Efter en stund lät det: "VAFAN!! VI SKAFFAR KATT!!"
Bim på besök.. enda bilden från kvällen, så ni får ha överseende med roliga miner..

Dagen efter höll jag fast vid vårt beslut - vi ska ha en katt!! .. det var typ ingen som trodde oss för vi inte var så nyktra.. hrmmmm.. men jo - vi skulle ha en katt!!
Vi kom överens om att det inte passade innan jul - det skulle bli en jäkla massa åkande och krångel. Men efter nyår skulle vi börja kolla på katt.
Det visade sej inte finnas jättemånga katter häromkring som vi ville ha, så vi fick tänka utanför Värmland.. På Blocket hittade vi en annons från Vänersborg med bild på två katter varav den ena blev vi helt frälsta i!!
Katten är i och för sej lite större nu än en kattunge (!!), men täckningen var så underbart vacker på den!!
Vi mailade, men kunde inte vänta på svar mer än över natten så vi ringde också och den fanns kvar. Sicken lycka!!

Genast började vi fixa med kattgrejerna vi behövde - halsband, kattlåda, matskålar, leksaker, klösträd och sånt, så att allt skulle vara klart tills vi fick den.

Vi hade gissat på att det var en hane - vilket det inte var, så det blev inte en Ziggy (jag tyckte det orangea vid ögat hade gjort det till en Ziggy Stardust annars).. Jag ville ge henne namnet "Jett" (efter Joan Jett), men Linus var inte riktigt nöjd.
Till slut kom vi överens om Suzi, efter Suzi Quatro - en av mina favoritartister. Passande nog står det "Wild forever" på hennes halsband och en av Quatros största hits heter "The Wild One".
.. klart katten ska ha ett rockigt namn..

Helgen kommer gå sjukt långtsamt - jag vill bara ha hem Suzi nu!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!