Konstruktiv kritik och stresstålighet

Sista insändningsuppgift kompletterad och ojfan vad jag redan ligger efter med dagens skolarbete.
Läste igenom planeringen för veckan och inför mitt samtal med läraren skulle jag förbereda mej på att få "konstruktiv kritik" och såklart börjar alarmklockorna ringa. Jag har fått "konstruktiv kritik" hela denna kursen och läraren verkar rätt sträng. Dessutom är jag jättedålig på att ta "konstruktiv kritik" från folk jag inte känner. För när det kommer från främlingar tar jag det som att de försöker slå ner mej och sänka min självkänsla ytterliggare (vilket de ofta gör). Och ja, det är klart att en lärare ska komma med konstruktiv kritik - men det känns som att det är det enda jag har fått i denna kursen. Ingen uppmuntran whatsoever. Ingenting har varit bra nog. Konstruktiv kritik handlar väl lika mycket om det bra som det dåliga?? Får man bara negativa kommentarer tror man ju automatiskt att allt man gör är dåligt.. eller??

Just nu känns "förbered dig på att få konstruktiv kritik" ungefär lika tilltalande som då en arbetsbeskrivning innehåller "då ska vara stresstålig". Grejen med stress är att vi mår dåligt av den - så varför ska man finna sig i att må dåligt?? Ett arbete med högt tempo behöver inte innebära stress. Jag har jobbat på ställen med ett högt tempo. Man gör det man ska göra - är det flera saker som ska göras gör man det viktigaste först och det man håller på med fokuserar man på tills det är klart. Man ska kunna arbeta smidigt i ett högt tempo kanske?? Inte vara stresstålig.

Nu hade ju inte stresstålighet så mycket att göra med konstruktiv kritik - men jag blir lika förargad över dem båda.
Speciellt sur blir jag på folk som säger något totalt onödigt och nedlåtande och sedan ursäktar sitt beteende med "Jamen jag ger dej bara lite konstruktiv kritik lilla vän!!". Yeah, right. Jag mår så himla mycket bättre av att du säger att jag är likblek eller har manliga drag och bilringar. Konstruktivt - verkligen. Jag ska tänka på det tills nästa gång.. (Nja, detdär om manliga drag hittade jag på.. - men min blekhet kommenterar folk ofta.)

// Bitterfitta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!