Vad skulle du göra??

Bild länkad till Aftonbladet.se

"Vad skulle du göra om du vann snuskigt mycket pengar??" .. det vanligaste svaret lyder nog ungefär: "Jag skulle resa, spara lite, ge bort endel till välgörenhet, köpa ett hus och ge bort pengar till min familj och mina vänner."
- Du vill framstå som en god och generös människa helt enkelt.
Jag omformulerar frågan: "Vad skulle du faktiskt göra om du vann snuskigt mycket pengar??"
För goda, generösa människor finns för det mesta bara i teorin. Och i teorin kan man säga såntdär och faktiskt mena det.
Men om man verkligen vinner en massa pengar tror jag man slutar tänka så. Den goda och generösa människan ersätts med den giriga, snåla och egoistiska människan.
Det är säkert en massa som protesterar nu - men tänk på det en stund. Skulle ni verkligen vara goda och generösa till 100%??

Jag skulle inte funka med en massa pengar. Jag skulle bli girig, snål och egoistisk. Jag skulle bli en människa jag inte vill vara - för att ha en massa pengar strider mot den arbetarklassunge jag är.
Jag har inte vunnit en massa pengar, men om jag skulle vinna en massa pengar hoppas jag att jag är så pass klar i huvudet att jag gör mej av med dem illa kvickt - genom att skänka dem till något bra. All of it. Och det är det mest realistiska svar jag kan komma på. "Jag hoppas att jag ger bort dem till något bra."

Men: När jag läser på Aftonbladet.se om att det faktiskt finns sådanahär människor, så värmer det faktiskt lite. Det finns ändå något hopp för mänskligheten, trots att mitt huvud säger "De är gamla - de behöver inte pengarna ändå!!" och "Hon är sjuk.." - jag behöver nog inte fortsätta på det sista, för det är faktiskt en hemsk tanke..
Kvinnan är sjuk, och pengarna de skänkt bort till välgörenhet är till organisationer/ändamål som ska hindra att fler blir sjuka. Paret har ju en tanke bakom det hela. De skänker pengarna till något de tror på. De vill väl. Och, det finaste av allt, de säger att: De har varandra, och det är allt de behöver.

Kommentarer
Postat av: Erica
2010-11-06 @ 16:25:59

håller med...men kan inte låta bli att undra varför dem spelar? spelar dem för att dem hoppas på att vinna för att sen skänka bort det :S

jag skulle iaf spela för att vinna myycket pengar :P

Postat av: Kanja
2010-11-06 @ 23:30:30 URL: http://kanja.blogg.se/

Svar till Erica: Skulle jag någon gång köpa en lott skulle jag absolut vilja vinna, men jag skulle nog inte tro (eller ens våga hoppas) på att vinna en massa pengar. Jag skulle bli överlycklig över att vinna en hundring bara. Skulle jag vinna 1000 skulle jag bli ännu gladare. Men mer än det tror jag inte jag skulle hoppas på att vinna..



Det är ju faktiskt rätt kul att skrapa lotter och så ibland. Lite smått spännande och man blir jätteglad när man vinner. Även om det bara är hundra kronor.

Och hade detta paret vunnit en sådan "struntsumma" hade de förmodligen bara blivit glada en stund. Men 80 miljoner är ofattbart mycket pengar. Jag tror inte någon inser riktigt hur mycket pengar det är!! Hundra kronor vet man ju ändå vad man kan göra med.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!