Survival of the fittest??

Godmorgon!
Jag har snart gjort en fjärdedel av pluggeriet för dagen.. är helt fantastiskt trött och vill bara gå och lägga mej igen.. dessutom är jag på dåligt humör för att CSN (fortfarande) inte har hört av sej.. och så har jag sträckt nacken.. fuck..

Ännu argare blir jag när jag läser på Aftonbladet att Jan Björklund vill införa elitklasser i grundskolan!? Och menar på att eftersom man redan satt in extrahjälp för de barn som inte utvecklas i samma takt som andra kan man lika gärna göra det för de lite mer begåvade barnen i klass 7-9..
Jan Björklund säger att de ska få läsa gymnasieämnen redan i grundskolan!?? Men elever som inte klassas som jättesmarta då?? De som kämpar och kämpar för att de vill bli något lite mer högutbildat.. för dem blir vägen extra lång eftersom det förmodligen inte blir de som kommer in på gymnasieprogrammen de behöver gå för förberedelse inför vidare studier - för där hamnar "eliten"..
Och med de nya reglerna angående studier.. "Vi kan inte längre ta hänsyn till att folk gått fel utbildning på gymnasiet.." - de eleverna kommer ju för helvete inte ha en chans!!

Jag tycker att i gymnasiet kan först en sådan bortsållning börja gälla - eftersom man studerar för att få ett bra betyg i grundskolan för att sedan kunna gå det man vill på gymnasiet..
Dessutom är högstadiet väldigt jobbigt för många.. alla är inte riktigt säkra på sej själva och med tonåren och allt.. det är en jobbig tid!! Hur fasiken ska alla kunna prestera efter sin fulla kapacitet när hormonerna dansar jitterbugg i kroppen på en!? Dessutom så brukar högstadieelever rangordnas efter popularitet bland varandra och det leder till psykisk ohälsa - för många fler än man kan tro.
Och kolla på mej - jag har onekligen ett rätt jävla bra läshuvud.. men på grund av att jag har mått så dåligt förut (högstadiet, gymnasiet och även därefter) ser folk mej som ett lysande exempel på självsabotage.. trots att det för mej var omvärlden som gjorde att jag mådde dåligt.. mobbning och skit..

Nej, jag är för att man hela grundskolan försöker hålla samma utveckling för alla barn (även om det krävs extrahjälp för de med studiesvårigheter). De "mer begåvade" eleverna brukar ändå få extrauppgifter som gör dem mer säkra på det barnen lär sej för tillfället - men inte gör att de ligger väldigt långt före.
Alla ska ha samma rättigheter och möjligheter här i livet.

Darwin myntade en gång uttrycket "survival of the fittest".. och det är något jag tycker man ser mer om mer i Sverige..

Gå och rösta den 19:e september så vi får slut på denhär idiotin.

Kommentarer
Postat av: Johanna
2010-08-17 @ 13:43:13 URL: http://clapyourhands.blogg.se/

Kaaanja. Hur ser lördag ut för dig? Jag ska nog dit, men jag har ingen att sällskapa med. :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!