Sommarjobb..

När jag kom hem igår såg jag en film som hette "Provoked". Väldigt bra!! Baserad på en sann historia om en indisk kvinna (Kiranjit Ahluwalia) som blir bortgift med en indisk man i Storbritannien som hon inte känner. Han börjar sedan misshandla och våldta henne och det pågår i tio år innan hon sätter stopp för det genom att 1989 bränna sin man till döds.
Hon blir dömd till livstids fängelse, men ingen tänker ens på hennes situation - de ser bara en kvinna som mördat sin man av avundsjuka (han var otrogen en hel del)..
Ahluwalia får hjälp av en organisation som kämpar för att hjälpa asiatiska kvinnor som utsätts för olika övergrepp. Ahluwalia fick en ny rättegång och 1992 släpptes hon ur fängelset.

Var på intervju på Transcom idag. Erica stod och väntade på mej när jag kom dit för att släppa in mej.
Ringde Sylvia i förmiddags och undrade om hon kunde tänka sej att vara referensperson - och det kunde hon såklart =) + Agneta, som jag frågade igår. Nemas problemas!!
Och intervjun gick väldigt bra, om jag får säga det själv!! Kändes bra när jag gick därifrån.. Och när jag gick dit var jag inte så hemskt nervös heller. Lite skakig i benen, men jag promenerade ner så jag skulle "sparka bort" känslan.. Killen som intervjuade mej verkade schysst. Han sa att det kunde bli problem med veckan jag skulle till Prag och om de inte hade folk nog som jobbade den veckan var det inte säkert att de kunde anställa mej - då resan redan är beställd och jag inte kan ändra datumen något..
Men han ringde tillbaka för någon timma sen och sa att jag kunde börja utbildningen den 16:e juni. Funkade att vara ledig Prag-veckan och allt!!

Det blir nog mycket jobba i sommar, men förra sommaren (då jag inte jobbade alls, förutom när jag hjälpte farmor) var så hemskt långtråkig!! Bättre att ha något att sysselsätta sej med än att sitta hemma och slappa. Jag tror det kan bli kul. =)
Har inte haft sommarjobb sen jag jobbade på "Gräddbullen", och det var nog två år sen sist. Men det var ju både helg-och-sommarjobb. Första sommaren jag var där var jättekul, men jag jobbade jättemycket med (en gång hela elva dagar i sträck!!).. sen jobbade jag lite helger då och då efter sommaren och det gick ju för sej, men jag kände verkligen att jag aldrig träffade vännerna längre.. Jag var för trött efter att ha jobbat en hel dag. Så första sommaren var jag väldigt osocial mot vännerna, men übersocial när det gällde kunderna på Gräddbullen..
Andra sommaren jobbade jag inte så mycket, och den var mest tråkig.. vet inte varför jag tyckte det var så tråkigt den sommaren.. träffade vännerna mer dock.
Men nu när alla vännerna är någorlunda "vuxna" skaffar de ju jobb.. och det var nog delvis därför förra sommaren var så tråkig.. och även om jag jobbar mycket i sommar kommer jag ju ha en och annan ledig dag. Då finns tid för det man inte hinner annars. Det handlar bara om bra planering..

Ikväll ska jag och Erica dricka te =)

Kanja har sommarjobb!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!