Flashback =)

(Hittade en gammal intervju när jag rensade bland mina mail - när vi började Samhällsprogramemt skulle alla "lära känna varandra" och intervjua.. Rätt roligt att läsa.. Nu tänker man inte alls i de banorna!! Och jag både hette och såg lite annorlunda ut då..^^)

Emelie Eliasson, ditt ljus i mörkret.


"Det ska vara från 70-talet och bakåt" säger Emelie.

Det är film för hela slanten när de gäller Emelie och det är gamla filmer som gäller. 


I en svagt belyst del av skolans korridorer har Emilie slagits sig ner. Sorlet från andra elever hörs tydligt. Det börjar närma sig slutet på skoldagen, det är nästan så att man kan känna de i luften. Det smittar av sig på alla, även Emelie som annars brukar vara en ganska lugn person.

Emelie Eliasson är 16år och bor i Mjäryd utanför den lilla byn Strömsnäs i Småland. Där bor också mamma Catharina, pappa Janne och lillebror Dan som är 12 år.

Hemma hos Emelie lever också en papegoja som heter Lejon-O. Namnet har den fått från huvudkaraktären i Emelies favoritserie när hon var liten.

När det kommer till läsnings så är det mest biografer om skådespelare och regissörer  som gäller.

Den senaste boken Emelie läste var Ondskan. Den föll direkt i Emelies smak.  Den var lättläst och intressant säger hon. Annars är det väll inte böcker som är det största intresset. Det är film som är Emelies stora passion.

Detta är väll inte så konstigt i sig men det är inte den nya modellen filmer hon tittar på direkt. "- Det ska vara från 70-talet och bakåt" säger hon.

Detta intresset började ta vid lite smått vid 12 års ålder, när pappa Janne visade filmen Kanonerna på Navarone. Emile fastnade direkt för filmen och ville se mer av skådespelarna i den.

Med åren har det bara blivit äldre och äldre filmer. Så nuförtiden är det nästan bara svartvita filmer.

Emelie har inga problem med att titta på svartvita filmer utan tycker istället att de gamla filmerna är bättre än de nya för att de är lättare att följa den röda tråden i dem och det är inte lika invecklad handling.

De flesta gamla filmerna bygger ungefär på samma tema. Det är ofta deckare men också mycket romantik.

Det blir minst en film om dagen. Emelie har hela 300 filmer som hon har köpt lite här och var. Ofta beställer hon filmerna över nätet.

På frågan om vad Emelie har för framtids planer så svarar hon att det först å främst är det Englands som gäller efter gymnasiet. Detta för att hon gillar landet och dess kultur.

Sen blir det plugg igen. Emelie har sedan ett halvår tillbaka velat bli SO lärare.

Men detta är inte hundra procentigt säkert, eftersom drömmen om att bli också ligger i regissör bakhuvudet.

Efter nian hade hon både sökt till Samhälls programet i Markaryd och ett film gymnasie i Visby. Men eftersom de var så många sökande till film gymnasiet fick Emelie en reserv plats. Då avsade hon sig den och började på Samhälls programet istället. Men det var väll tur de, för om Emelie börjat i Visby skulle ju denna exklusiva intervju aldrig skrivits. ´

image73

Emelie ute o glider.

Foto och text: David Svensson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!