Snövit - en skräcksaga

Jag och Linus kollar på Snövit - en skräcksaga. Det var flera år sedan jag såg den senast men ändå kommer jag ihåg replikerna!! Jag älskade den när jag var yngre.
Farmor spelade jämt in en massa filmer till mej och brorsan förr.. hon spelade till och med in på Cartoon Network - petade in ett and och lät det gå, sen gav hon oss det.
Hursom spelade hon bland annat in denna filmen och jag kollade på den om och om igen. Jag tyckte Gil Bellows var svinsnygg kommer jag ihåg.. Nu ser man ju honom då man kollar på Ally McBeal istället^^ Fast han har dött i serien där jag är..
Sigourney Weaver (som spelar styvmodern/häxan) är bra som alltid.

Har ni inte sett filmen så är den väl värd en kik. Förvänta er inte världens bästa film - men en helt okej i alla fall!!

On fire!!

Jag känner att jag ligger lite efter med insändningen denna veckan alltså. Men jäklar vad det brinner i fingrarna på mej nu. I'm on fire!! Första delen av insändningen handlar om ismer, ideologier och hur våra partier och vårt samhälle färgats av dessa. Och fy fan vad kul det är!!
Och eftersom instruktionerna var att komma med fakta samt egna reflektioner och tankar tror jag inte min lärare ens kommer att tveka över den rödstrumpa jag är då hon läst igenom det.

Hemma från stan

Jag kom hem från stan för någon timma sedan. Först åt jag och Sandra lunch, sedan sprang vi runt i lite affärer. Blev inte så mycket handlat för min del. Tre Apor och några öl på systemet. Och på H&M köpte jag en väska. =)


Family portrait


Suzi gillar inte att vara med på bild..

Dagens agenda

God morgon!! Jag har precis duschat och sitter nu och dricker kaffe och uppdaterar mej om omvärlden. Ska strax göra mej i ordning för idag ska jag och Sandra promenera in till stan!! .. sen blir det jättemycket plugg..

Crimson & Clover


Supergod lasagne à la Kanja

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - lasagne är svinenkelt att göra, man kan ha i lite allt möjligt och därför tröttnar man heller aldrig!!

Förberedelser:
Sätt igång denna spelningslistan (Spotify).

Ingredienser:
Lasagneplattor
1 gul lök (stor)
5 vitlöksklyftor (I love garlic)
1 burk majs
olja eller smör att steka i
Spenat
Rivna morötter (2-3 st)
3 paket krossade tomater
Sambal Oelek
Riven ost
Salt, chili, peppar och vad för andra kryddor man gillar.

Tillagning:
  • Stek vitlök och lök med kryddor man vill ha i.
  • Tillsätt sedan krossade tomater, majs, morötter (jag hade inga morötter - men jag kastade i lite paprika istället) och sambal oelek (jag brukar ta några teskedar).
  • Låt koka i ca 10 minuter.
  • Tina spenaten i micron under tiden.
  • Ta en ugnsform och börja med tomat-majssåsen i botten.
  • Lägg på lasagneplattor.
  • Tryck ut spenaten i nästa lager.
  • Lägg på lasagneplattor (och tänk på att lägga dem åt andra hållet denna gången - så håller lasagnen ihop bättre).
  • Häll på resten av tomat-majssåsen.
  • Häll slutligen på riven ost (och idag kommer Linus hem, då har man mycket ost.. jag tror det blir för nyttigt för honom annars..)
  • In med detta i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.
KLART!! Avnjuts bäst med en kall öl.

Saker att vara lycklig över

Folk klagar för mycket - även jag. Varför är vi aldrig nöjda??
Jag tror vi letar efter lyckan på fel ställen - så som i materiella ting. Tänk tröstshopping - det är ett lysande exempel på kort men icke bestående lycka. (Jag är rätt bra på tröstshopping med..)

Nej, jag tror lyckan finns i sådant vi ofta tar för givet - och om det försvinner gör det oerhört ont, och det kanske är sådant som försätter oss i situationen att vi söker lycka i.. saker^^ Istället för att bygga upp sitt liv igen, vilket är det vi verkligen borde pyssla med då!!

Jag säger dock inte att all materiell lycka är dålig. Jag är jätteglad över mina böcker och min dator och sådant där.. dock går jag inte ut och jagar det nyaste helatiden - jag har ju det jag behöver!! Kolla bara på min mobil - den är tre år gammal och fungerar rätt bra (förutom när jag är i Göteborg, då den mystiskt nog alltid dör!?!?).. jag är rätt glad över mobilen - jag kan hålla kontakten med folk via den och via datorn (och att hålla kontakten med folk är väldigt viktigt för mej efter att jag flyttade).
Ett annat exempel på materiell lycka i liten form: När jag skulle göra kaffe fanns det precis så mycket kaffe kvar i burken att jag kunde göra så mycket kaffe jag brukar. Jag är fortfarande rätt nöjd - för jag dricker kaffet nu.. men när jag ställer ifrån mej koppen då det är slut försvinner lyckan och jag inser att jag måste gå till affären senare. Men för tillfället är jag jättenöjd.. och denna lyckan, även i liten form, tror jag nog är rätt bra. Guldkant på vardagen för mej!!
Och materiella ting är kanske just det - en liten guldkant på vardagen, men inte mycket mer.. och de som jagar efter lyckan behöver först fokusera på hur ens liv ser ut - innan det finns något att sätta guldkant på.. Varför skaffa en ram om man inte har en tavla??

Vad är ni lyckliga över??


Hoppsan!!

Oj vad mycket klockan blev!! Dags för oss att krypa ner!!
Slänger upp en video på när Suzi får psykbryt (det spelar ingen roll hur mycket vi leker med henne innan läggdags - hon är helt hyper om kvällarna!!) XD

Saknig Suzi

Denhär snäckan saknar sin husse idag. Så fort någon hörs i trapphuset kutar Suzi mot dörren och tror att det är Linus. Annars sitter hon mycket i fönstret och letar.. och så ropar hon (lite mer än vanligt). Jag undrar hur hon då beter sej när jag är borta..??

Gräsänkans myskväll..


Beautiful Dangerous

Jag är inte direkt ett fan av Fergie, men i denna låten - Mein gott!! I love it.

Mysmorgon

Inatt när jag gick upp för att dricka lite och kollade ut genom fönstret trodde jag fan inte det var sant - SNÖ!!
Men nu är allt borta, så jag ska inte klaga mer än så ;)
Linus stack till Dalarna imorse, så jag är ensam med Suzi tills imorgon..
Har legat och läst tills nu - Dead to the World (fjärde True Blood-boken). Ja, Anki, jag sa till dej att jag ville se säsong fyra av serien innan jag läste boken (för att serien är lite bättre) - men när jag åkte ner till Falkenberg hade jag ack så tråkigt och sprang inom Pocketshop i hopp om att de hade Dexter-böckerna (vilket de inte hade).. Hursom är denna boken svinigt bra!! Läs läs läs!!

Aura


Jag saknar Photoshop på datorn, men leker ändå glatt med den simpla fotoredigeringen som i alla fall följde med. Man kan inte göra mycket mer än att ta bort röda ögon, ändra kontrast, ljusstyrka och färgtemperatur/mättnad.. men bilder med kass redigering kan ju uppenbarligen bli intressanta ändå!!

En rosa ros

Linus kom nyss hem. De har varit på studiebesök i Arvika idag. Med sej hade han en ros, som han valt för att passa till min Joan Jett-talva i köket. Jo, han kan nog detdär med färger ändå!!

Inflyttningsfesten/25-årsfesten

Så, Falkenberg alltså!!
Jag tog tåget redan vid nio på morgonen i lördags och sov nästan hela vägen till Göteborg (skönt!!). Fick vänta nästan två timmar i Göteborg (segt..) och åkte sedan vidare neråt Falkenberg. Det verkade som att alla barnfamiljer skulle ut och åka just denna dag - så den obokade vagnen i Ö-tåget blev fyllt av barnvagnar. Jag lyckades dock få tag i en plats på annat ställa. Yay!!
I Falkenberg kom Johanna och hämtade upp mej. Vi åkte hem till Julia & Mattias (de blev skitglada för presenterna - speciellt toaborsten.. deras egen hade dessutom precis gått sönder^^) och jag gick husesyn i deras nya lägenhet. Imponerande må jag säga!! Speciellt datorn på väggen vid entrén - där man såg vem som ringde på porttelefonen i webcam och där man kunde läsa nyheter, spela spel, få info om bussar - och hur långt innan man skulle lämna lägenheten för att hinna med bussen!! High-tech to say the least.
Johanna stack hem en runda och vi andra drog iväg för att käka pizza (jävligt god pizza). Sedan var vi inom en snabbis hos Julias föräldrar.
När vi kom tillbaks till lägenheten var grannens fönster öppet - och Mattias kände de som bodde där. Så han bjöd upp dem på whiskey, kaffe och tårta.
Jag är inte jätteförtjust i whiskey och dricker det sällan, men den jag fick var faktiskt helt okej!! (Systemet nästa?? Näää..)
Johanna kom tillbaka och sen började vi öla. Julia fixade bål också som vi kalasade på. Grannen kom upp igen och Julias kusin kom. Vi spelade Band Hero (satans vad roliga trummorna var!! Jag var inte jättedålig. Dessutom vann jag en amatör-trummis-tävling på puben en gång för några år sedan, så helt utan taktkänsla är jag nog fan inte!!)
Sedan drog vi ner till grannen istället och höll hans fru sällskap (de hade en liten dotter som sov, så frugan kunde inte gärna lämna lägenheten).
Sedan drog vi ut till något ställe som hette Ruby Red. Musiken de spelade var inte så jäkla imponerande och min Staropramen var inte god (!?!? Den smakade skumt.. inte alls som den ska..) - men sällskapet var ju kanon i alla fall!!

Julia & Johanna

Mattias

Pussbild!! Woops, he's engaged..
Julias kusin beställde in en flaska champagne och vi tappade hakorna när vi såg i menyn vad den kostat.
Julia in action..

Sedan ville Mattias dansa.. men ingen ville dansa med honom.. Han gav allt i alla fall.. där han var.. ensam på dansgolvet.. XD



När vi skulle dra hem och stod utanför puben och tjötade kom en man i 45-50-årsåldern till mej. Han började stöta på mej och tyckte att jag skulle följa med honom hem. När han frågade om jag tyckte han var snygg sa jag "Nää, jag tycker faktiskt du är lite lik Povel Ramel med dendär flinten" (vilket var menat som en förolämpning som han inte förstod).. sen fortsatte han att ragga och till slut fick jag nog och sa: "Men vi ska gå nu och du och jag kommer förmodligen aldrig mer att ses och det var inte alls trevligt att träffas." - Varpå mannen bara stod kvar som ett fån och de andra gapflabbade åt det jag sagt.. Höhö ;)
När vi kom hem åt vi chips som tokar och kelade med Julias katt (Jaimee - vars namn jag inte kan stava till.. Yaymiee??).
Under natten vaknade jag några gånger och rullade runt för att se dörröppningen.. Då möttes man av dethär (varje gång):

Och igår glodde vi igenom 2012 (sämsta filmen jag sett), Knowing och Hotel Rwanda. Sen åkte jag hem!!
Det var en trevlig liten visit i FBG, och det får inte ta ett och ett halvt år innan jag drar dit igen (vilket det var sedan förra gången).
När jag kom till Karlstad var det en glad Linus som mötte mej. Och när jag kom hem var det nog en ännu gladare katt som spann så fort man plockade upp na för att hälsa.

Samhällskunskap C

Idag börjar jag läsa Samhällskunskap C (Jo, när jag haft mitt betygssamtal i Rättskunskap är jag klar med alla ekonomi-/administrations-/juridikämnen..). Det kliar riktigt i fingrarna på mej när jag läser förslag på uppsatsämnen senare i kursen!! Var flera ämnen jag fastnade för!! Kommer bli ett svårt val (såvida jag inte hittar ett eget ämne att skriva om)..
Men oj vad tung kursen verkar!! Och i kursen har man inte någon riktig lärobok - utan en samling texter som ligger till grund för olika politiska ideologier etc. Idag ska jag läsa Locke, Rousseau och Burke. Beat that!! Jag kommer vara skitsmart när jag är klar med denna kursen om fem-sex veckor.

@home

Men sådär då!! Nu är jag hemma igen =)
Jag har haft alldeles fantastiskt trevligt. Och trots att gårdagskvällen var fylld av whiskey, öl, vodka och champagne har jag inte varit det minsta bakfull idag!!
Jag är dock svintrött och orkar inte berätta om min fantastiska Falkenbergsvistelse idag. Imörra kanske (??).
// XO

In Falkenberg

Nu ankommer jag till Falkenberg (om tågen sköter sej som de ska vill säga). Nu funderar ni på om detta är ett tidsinställt inlägg, och det stämmer ;)
Jag kommer till Karlstad imorgon kväll vid tio igen och skulle ni ha tråkigt tills dess har jag lite tips på vad ni kan göra:

Se en film:


Se på skräpserier

Sunset Beach Episode 1 part 1 of 3 by sunsetfan

Se på bra serier


Läsa en bok


Spana in TRIAL

Häng en stund på Rikets Sal
(en såndär smått tokrolig sida)


Dag 30 - Någon jag aldrig kommer släppa taget om

Me, myself and I.

"Kejsarens nya kläder"

Akryl, 2009. Efter modell.

Trainspotting

Akryl, 09

MEN VAKNA DÅ!!

Det är så roligt med Suzi. För så fort någon av alarmen på våra mobilen börjar ringa (väckarklocka) hoppar hon ner från sin sovplats och ställer sej och jamar!! Och vill man snooza måste hon få hoppa upp i sängen och bli kelad.
Idag gick jag upp före Linus, men nu när hans larm ringer - mycket riktigt: "WEOOOW!! WEOOOOW!!" (Så låter Suzi..)

Filmkväll

Jag och Linus kollade på Billy Elliot ikväll. Linus var besviken över att filmen inte varade längre - han tyckte den var jättebra (vilket den såklart är^^). Nu kollar vi på Velvet Goldmine.. Linus verkar tycka den är konstig.. och ja, lite konstig är den väl.. Men bra!!
Jag har slängt ner lite grejer i en väska - så jag har i princip packat allt inför morgondagen. Upptäckte att jag får vänta nästan två timmar i GBG. Kul.. fan att jag inte upptäckte det innan - då kunde jag kanske arrangera någon liten get-together med någon där, men nu får jag la sitta och glo istället. Tar med en bok att läsa.
Nej, får nog stänga av filmen och nana. Ska ju upp tidigt imörra!!
// XO

Dagens "shopping":

Nu har vi gått på stan, men fan vad länge vi blev borta!! Nu kommer jag få skriva på insändningen resten av kvällen känns det som!!
Först drog vi till Knastret och kollade på skivor. Linus hittade ingen, men jag köpte Joan Jett - Up Your Alley.
Sedan gick vi vidare och kollade lite på Boulevard och Carlings, men hittade inget speciellt (tråkiga kläder nu tycker jag..). På H&M hittade Linus i alla fall ett par strumpor^^ Wow.
På Lagerhause köpte vi ett doftljus till toan (så det inte luktar prutt när vi har besök), en mjölkkanna (formad som en liten kissemiss) och så köpte jag en toaborste/blomma som inflyttningspresent till Julia & Mattias imorgon.
Vi hämtade ut mina tågbiljetter och sen blev det favoritaffären - Systemet ;) Jag köpte två vinare - en till mej och en i present tills imorgon (någon av dem, dåligt av mej att inte veta, fyller 25.. båda kanske??) och öl (varav några jag ska förtära idag).
Jamen såhär typ då va (+ öl - Suzi):

Provet är klart!!

Ska bara fixa håret och ta en knäckemacka - sen in till stan och köpa öl. Sweet!!

Audrey Hepburn

Akvarell, 2008

Dag 29 - den nyaste bilden på mej själv


I love coffee, coffee loves me.

Morgon!! Nu ska jag klunka kaffe innan provet. Tjillevippen!!

Nightynight

Nu ska jag snart nana. Jag har en massa viktiga saker att göra imorgon.. typ som att göra slutprov i rättskunskapen, göra klar sista insändningsuppgiften och kila in till stan för att köpa öl till lördag (och imorgon kväll). ;)
Godnatten!!

Inception

Nu har jag minsann också sett Inception!! Linus tyckte den var sådär, men jag gillade den!! Lots and lots to think about..

Seraf #2


Skoltrött?? Ja, tack.

Nu är jag rätt trött på att läsa lagar kan jag säga.. är nästan klar med veckans insändningsuppgift i rättskunskap - men nu behöver jag verkligen en paus.
Ska gosa ner mej i soffan framför ett avsnitt av Ally McBeal minsann.

Hade gärna gått ut idag, men jag hinner fan inte!! =(

Dag 28 - en tokig bild

Ehm.. en "tokig" bild?? Okej, ni får en bild på en gammal teckning som jag gjorde.
Bakgrund: Daniel, en kompis på Löfta, låste in sej på sitt rum framför WOW i flera dagar.. vi trodde han vart lite nere, så jag gjorde denna teckning och satte upp på hans dörr. (Osignerad först - men han fattade att det varit jag som varit i farten i alla fall..)
Daniel, blyerts - 08

Jag insåg precis att jag har några bilder på grejer jag målat i datorn som jag inte visat upp här. Nu har jag gjort en radda tidsinställda inlägg, så ni har lite att se fram emot ;)

Snabbvisit

Idag blir det hårdplugg och kaffe hela dagen känns det som. Jag har groteskt mycket att göra - speciellt eftersom jag måste vara klar med allt imorgon så jag kan dra till Falkenberg på lördag. =) Mjihi!!
Jag har inte tid att sitta här just nu, så jag låter er smälta till Marc Bolans ljuva stämma.

Seraf #1


Klaad Kanja!!

När Linus kom hem tyckte han så synd om mej för incidenten med pajen, kilformen och ugnarna att han drog med mej till affären och köpte folköl för att muntra upp. =) Klaad Kanja!!

Helvete

Hmm.. det blir fan inget hur man gör världens bästa paj-inlägg idag. Däremot kan jag rekommendera er att ALDRIG köpa springformar på IKEA.. tack vare dem har min eftermiddag blivit ett litet helvete i form av att städa både över- och underugn samt golvet. Fuck.

.. så har ännu en stjärna slocknat =(

Elizabeth Taylor har dött. Jag är mest ett fan av hennes tidiga filmer Jane Eyre (1943), Ivanhoe (1952), Katt på Hett Plåttak (1958), Cleopatra (1963) m.fl.
Tråkigt som fan =(


Mat på G

Det var riktigt skönt med en promenad idag!! Varmt och gott, men lite för blåsigt.
Nu har Linus kommit hem också och idag är det han som ska göra maten som omväxling =) Men jag kan inte hålla mej borta helt från köket ändå, så jag passar på att göra paj. Tänkte lägga ut receptet här sedan, för det är så jäkla gott.. blir kanske en ny kategori med.
Suzi har legat och lapat sol hela dagen.. den gottegrisen..<3

Onsdag

Usch, jag sov på tok för länge idag!! Ugh..
Har druckit kaffe och läst bloggar nu och ska göra mej i ordning snart för eventuell promenad med Sandra (jag kan behöva vakna lite!!).
I eftermiddag ska Linus repa och jag ska plugga satan. Kul lill-lördag..

Dag 27 - en bild jag alltid skrattar åt

Livet på folkhögskola..

Black Swan

Nu har jag (och Linus) också sett Black Swan.. den var ju helt sinnessjukt bra!! Bästa på länge, helt klart!! Jag älskar filmer som inte förtäljer hela historien - filmer där man får tänka mycket själv också (även om det inte gör en klokare).
Om ni inte sett den - se den.. och helst imorgon.. ;)

Intervju med TRIAL

.. för några veckor sedan gjorde jag lite smygreklam för TRIAL.. nu gör jag lite mer smygreklam: Trummisen blev intervjuad om bandet häromdagen, och här kan ni läsa intervjun. Enjoy!!

Smile - it's a beautiful day!!


.. och folk tycker jag ser sur ut helatiden..

Have you ever seen the rain??

Jag har sovit helt underbart inatt!! Och länge!! Dessutom låg Suzi jämte mej hela tiden så jag kunde gosa med henne<3 Två personer och en katt som gärna breder ut sej lite extra är dock inte att rekommendera platsmässigt i en 120-säng.. Även om det är jättemysigt.

Igår var en kass dag, men denna dagen blir förhoppningsvis bättre. Jag har ju sovit gott och druckit kaffe nu i en timma och läst bloggar (bra start). Katten ligger och sover vid mina fötter (hennes ärr ser förresten väldigt bra ut idag - igår var jag lite fundersam till om något var på gång faktiskt), solen skiner och är inte våren på väg nu så vet jag inte vad!!

Dag 26 - Någon som jag alltid har roligt med

Brorsan brukar kunna vara rätt festlig när han är på det humöret.
Här en bild från midsommar förra året - jag och brorsan bestämde oss för att inte åka iväg och fira utan firade istället på tu man hand med chili-guinness-gryta, öl, absinth, mygg och en fantastisk midsommarstång. Slappe-midsommar!!

Suzi's tvilling bor i Ontario!!

Höhöhö - Linus blev helt chockad när jag visade honom den vänstra bilden. Eller ja, först undrade han när jag tog den.. sedan fattade han ingenting.. sen blev han chockad då han insåg att det inte var vår katt XD Tänk vad man kan hitta mycket skoj på Facebook^^
Chloe                                                                Suzi

Seriöst!?!?

Detta är nog den mest fantasilösa filmidé jag någonsin hört talas om!! Man KAN INTE göra en uppföljare på en film som Titanic. Ey - fartyget sjönk. Systerfartygen var inte så jävla stabila dem heller, så varför i hela fridens namn skulle man bygga ett nytt Titanic-fartyg?? Jag tror ingen skulle ge sej på det - det hade varit dömt att misslyckas.
Storyn är (utifrån trailern) i princip likadan som förra filmen - bara att den utspelas i nutid istället.. öhm..
Oj, Titanic körde på ett isberg igen.. Oj!! Hur ska kärleksparet ta sej ut.. igen..
Jag blir gött irriterad på sådant här.. Kom på något nytt för fan. Detta är inte en uppföljare - det är en rip-off.
Nej, denna filmen är etta på min lista över filmer jag INTE ska se.

Några filmer som lyckat blivit förflyttade in i "nutid" (där skaparna dessutom tänkt i nya banor):
Kameliadamen (1936)                                                          Moulin Rouge (2001)

Pygmalion (1938; ej riktig trailer, men men)            My Fair Lady (1964 - det var ju nutid då)

The Shop Around the Corner (1940)                           You've Got Mail (1998)

Dag 25 - En person som alltid gör mej glad

Farfar =)

"Pappa" är hemma!!


Jorå, hon lever fortfarande..

.. och med lite hjälp kom hon upp på fönsterbrädan i köket för första gången sen i fredags morse!! Soligt idag.. så nu lär hon väl inte flytta sej på några timmar.. XD

Sunday Bloody Sunday


Söndag

Idag har jag en rätt pigg katt härhemma. Hon spinner, går med svansen i vädret, lägger sej på rygg och jamar lite försiktigt.
Senare kommer Linus hem (vet inte riktigt när än). Skönt att slippa se efter Suzi själv (nej, hon är inte någon börda - men som sagt så "oj:ar" jag mej över minsta lilla och finner det väldigt jobbigt att veta om att hon har en rad stygn på magen som säkert gör ont och som jag måste hålla koll på - ensam hittills). Jag har sagt åt Linus att nästa gång vi låter kastrera en katt (eller måste operera vilket djur som helst för den delen) får han fanimej också vara hemma precis efter.
Nu ska jag vakna ordentligt till Meat Loaf.

Dag 24 - en bild som gör mej glad

Nästan alla bilder jag har på datorn gör mej mer eller mindre glad.. endel gör mej glad över att livet inte är "som det var då" längre, så även om bilderna är anknutna till dåliga minnen är de ändå är "bra bilder".
Jag valde i alla fall en småkul bild: Vi på bild och konst hade haft vernissage i Kungsbacka och efteråt var vi några som gav oss fan på att hitta ett ställe som hade öppet för öl. Och det hittade vi till slut "Pepes" eller vad farao det hette. Det var det enda stället i kunsbacka som hade öppet en måndagkväll (har jag för mej att det var) XD Så vi satt där och drack tills sista bussen skulle gå, men vi fick vänta ett slag på den.
Under tiden tryckte David in Marie i ett Metro-ställ.

Joan Jett

Det tog sin lilla tid, men nu slipper jag ha dåligt samvete för att den inte blivit klar.
Obs!! Färgerna ser jättekonstiga ut på bilden..

Ja, se nu händer det något!!

.. passar på när Suzi bara sover och Linus är borta..

Dag 23 - en bild från i somras

Aerosmith på SRF 2010.. det räknas också som en av höjdpunkterna i mitt liv.<3


Morning!!

Idag vaknade jag vid åtta och var klarvaken!! Men jag tänkte "Nej, jag ska fan sova ut idag!!" - och det gjorde jag.
Suzi låg jämte mej i sängen och sov hela natten, vilket var hur mysigt som helst. (Hon är så "mammig" nu när hon inte kan röra sej så mycket.. roligast var igår då hon låg i fåtöljen och jag satt mej på huk jämte för att klappa henne en stund.. då gick hon och rullade ihop sej i mitt knä där jag satt på huk!! Schmart!!) Och vad skönt det var med en katt som var tyst hela natten och faktiskt bara sov!! Jag har inte sovit såhär gott på länge - och detta trots att det var fullmåne inatt!!
Men om några dagar hoppas jag att hon är lite mer sitt vanliga jag igen.. lite livligare och mer pratglad (hon har knappt sagt ett knäpp sen jag tog hem henne igår).
Suzi ser i alla fall lite "friskare" ut idag. Magen är inte så ihopsjunken längre, så det ser inte ut som att vi svält henne i en månad (för så såg det ut igår!!). Och hon har minsann både ätit, druckit lite och gått på lådan. *stolt hönsmamma tror att alla läsarna är intresserade av att min katt kan gå på lådan när hon blivit opererad*

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Ally McBeal och dricka upp mitt kaffe innan jag tar itu med dagens plugg. 5,6 uppgifter - ni vet ;)

Bra låt - med awesome Joan Jett

(Bättre än pedofil-Gary-Glitter som gjorde orginalet.. jag förespråkar helatiden att man inte ska dra upp deras privatliv då man pratar om "kändisar" som är kända för t.ex sin musik - men någonstans går fan gränsen.. speciellt då fansen bidrar till en dålig livsstil som går ut över andra och som kanske inte vore möjlig utan kändisskapet och pengarna det kan medföra..)

Man får inte vara dum om man ska vara smart

Jag räknade ut att om jag delar upp veckans insändningsuppgifter på idag, imorgon och söndag (deadline) så måste jag göra 5,6 uppgifter/dag.
Idag har jag gjort fem uppgifter och så skrev jag rubriken på morgondagens första uppgift och markerade med fet stil. 5,6!! Piece of cake..

Falkenberg nästa helg

Nästa lördag (den 26:e) drar jag till Falkenberg för att träffa dessa gullvipporna.. (om någon skulle undra över mina förehavanden..) It's been far too long!! Jag ser fram emot det redan nu.

Home sweet home

Suzi är hemma igen!!
Allt hade gått bra under operationen - både att kastrera henne och fixa navelbråcket.
Nu är hon tyst och lite groggy. Dumstruten slapp hon och vi hoppas att hon inte behöver någon heller. Hon slickar sej lite på magen nu - men det måste väl ändå vara okej (!?!?). Jag försöker få henne att sluta, men den första stunden måste hon väl ändå få det.. (!?!?) Hon slickar ju hela sej (sköter sin hygien).. då är det kanske inte såret hon är ute efter??
Jag gav henne hennes favoritleksak (fjädrar på en pinne - som vi annars lägger undan för den går sönder helatiden och det vore synd om den går sönder helt innan vi skaffat en ny) - och nu bär hon med sej den och struntar i att slicka på såret.. så den funkar kanske ett tag i alla fall.. så får vi se sen..

Linus har åkt till Vänersborg över helgen, så jag får hålla koll på busan själv.. vilket känns lite, lite jobbigt (hypokondriker).

Tänkte ta en bild på Suzi nu när hon kom hem - men hon ser lite schleten ut, så det vore elakt.

Dag 22 - en bild på en tid jag saknar

Jo, visst saknar jag Löftadalen - men livet går helatiden vidare och detta var en fas i mitt liv som nu är över. Jag behåller mina fina minnen, men ser fortfarande framåt med spänning.
Jag och bästa Marie<3

Kanja har separationsångest

Det gick fint att lämna Suzi hos veterinären, hon var så lugn så. Annat är det med mej - jag hann bara utanför djursjukhuset så började jag må illa. Jag vill ha tillbaka henne nu!! Jag hade god lust att springa in igen och säga att jag ville strunta i kastrering - bara jag slapp lämna henne!!
.. men det är det bästa för alla.. och navelbråcket måste fixas - hon skulle ändå behövt opereras förr eller senare.

Klockan två ska jag hämta henne igen. Jag antar att jag kan stå ut några timmar till.
Kilar till affären sålänge..

God morgon!!

Såhär tidigt har jag inte varit uppe på jag vet inte när!!.. när jag gick upp chockades jag av vyn utanför fönstret.. SNÖ SNÖ SNÖ!! Det är snö överallt. Snö på marken, snö på taken, snö från himlen!! .. Jag tänkte i mitt stilla sinne att nån gång får det väl för fan vara nog!!
Jag tycker om morgnar.. det är mysigt att dricka kaffe vid köksbordet och titta på folket som går till jobbet. Men en av de flera nackdelarna med att plugga på distans är att man blir så jäkla bekväm.. Att gå upp kl tio är normalt en kamp för mej liksom^^
Idag var det rätt smärtfritt att stiga upp faktiskt.. men det för att jag ska vara någon annanstans vid halv nio.. Och när jag har en tid att passa går jag fan upp också.
(Nästa lördag ska jag eventuellt åka tåg kl sju på morgonen.. tänk er hur tidigt jag masar mej upp då!!)

Nej, nu ska jag försöka se lite levande ut innan vi drar till veterinären..

Godnatt

Såklart försvann solen och det började blåsa kallt strax efter Linus och jag börjat promenera =/ Men det blev en rätt bra runda i alla fall.
Nu ska jag läsa ett kapitel i Russell Brands andra (ja.. "My Booky Wook 2") självbiografi och sedan nana.. vi ska ju upp tidigt imorgon och lämna Suzi hos veterinären!! Lite orolig är jag, men det kommer säkert gå bra.
Bild från promenaden..

Promenad

När jag och Sandra var ute och gick häromdagen blev jag verkligen promenadsugen. Därför ska jag och Linus ut en runda nu (ty vädret är kanon!!).
.. jag vågar mej dock inte ut i min myströja.. oversize funkar inte på mej (men när ingen ser har jag gärna på den).. att naglarna ser ut som fan bryr jag mej inte om..
*går och byter kläder..*

Dag 21 - Någon som alltid ställer upp för mej

Frida =)

Sömnprat

Inatt pratade Linus i sömnen igen.. han ryckte och vred på sej först och sen sa han: "OJ OJ OJ!! MEN VAD I HELVETE!? Hur fan kom den upp där!?"
Här undrade jag vad han menade..
"Ja, det är alltså en raskatt som går uppochner uppe i taket där!! WOW!!"
Då sa jag åt honom att fortsätta sova..

Inte nog med att han såg en katt i taket - det var också viktigt att poängtera att det var en RASkatt!!
Ibland är pojkvännen väldigt underhållande när han sover.

Nothing's gonna change your mind

Jag började skriva ett inlägg om vilken dålig dag detta var.. om hur hopplöst allt kändes.. men så blev det inte bra, och jag pallar faktiskt inte klaga över min oro för framtiden i bloggen..
Ni får en härligt melankolisk låt istället.

Fining


Lite ledsen

Loggar in på Facebook och ser att en kompis lagt ut bilder från en brand hemma.
Mellan lågorna känner jag igen ett av mina drömhus!! Jo, det har varit jäkligt nergånget och fult nu det senaste - men det hade potential!! Jag kan ärligt säga att alla mina drömhus är ruckel..
Jag och Frida brukade ha picknick och leka vid det huset när vi var små.. "Spökhuset".. Det har kommit och gått några som försökt renovera det - men de var där inte så ofta, så det blev lite gjort..
Lite ledsen är jag allt. När man kommer hem har man alltid kunnat vara säker på att allt fortfarande är sej likt - men nu är det inte det.



Dag 20 - En bild på mina närmaste


Nöff

.. ibland är Suzi lite busigare än andra dagar.. och då syns det på henne.. ;)

Kvällsmat

Jag och Sandra åt sallad innan idag med - men det blev lite över. Mumsigt!!
.. jag kunde inte vara alltför nyttig idag.. därav ölen.. ;)

Promenad

Sandra ringde idag och undrade om vi skulle ut och gå en sväng i det fina vädret. Var bara att rota fram mina promenadskor (som jag inte använt sedan jag flyttade hit.. fy på mej!!) och ta på sej mysbrallorna.
Och fint väder var det!! Man fick riktiga vårkänslor när man gick där längs älven.

Idag fick jag en tröja av Linus med =) Jag och Anki var ju på Hovet när Muse spelade där under denna turnén - men vi köpte inga tröjor.. Nu har jag en i alla fall ;)
Ska se om jag kan sy in den litegrand med. Me like.

Varmare tider nu, tack!!



Dag 19 - en person som är snygg

Russell Brand - RAWR!!


Wake up!!

.. de flesta vet nog att min musiksmak inte bara innefattar rock..
Robots in Disguise (.. love them!!)

Cherry Bomb


Gosekatt

Att ha en liten katt som hoppar upp till en och självmant och beslutsamt lägger sej i knäet och börjar spinna är en fantastisk känsla.

Och ja, Suzi är väldigt liten för sina snart sju månader - alla påpekar det.. Men hon är nog inte helt färdigvuxen än - även om hon förmodligen fortfarande kommer vara en liten tjej.

Def Leppard

Igårkväll tog Linus med sej Robin hit efter repet för att kolla på Hysteria. Helt okej film!! - Och idag är man gött sugen på Def Leppard. Good shit.

Bilderna från i lördags

Som sagt - skitkul i lördags.
Vi förfestade lite hemma hos oss innan, sedan körde Jonas in mej och Sandra till stan. Vi gick till Ankan (som vanligt).
Kvällen i korthet: Vi träffade en kille som var trevlig i början, sedan började han prata om att han skulle mörda folk (!?!?) och att han älskade oss, en tjej kom fram till mej och sa att jag var skitsnygg (hon såg inte så dum ut heller - så jag vart rätt smickrad).. hon tyckte jag såg rockabilly ut dock - det var något jag inte förstod riktigt.. hursom så dansade vi. Muehe.
Snygge-DJ:n var inte där, men jag diggade musiken denna DJ:n hade med sej (hela Welcome to My Nightmare-abumet till exempel!!).


Monday Monday Monday

Så var det måndag igen.
Igår blev det dåligt med bloggande - men jag hade årets värsta bakfylla (jo, den är avverkad redan nu - skönt). Men det var kul i lördags.. lägger upp lite bilder sen.
Först ska jag slappa framför Ally med en kopp kaffe.


Dag 18 - en bild på min fritid..

Min fritid?? Grejen är att eftersom jag pluggar på distans och lägger upp studierna som jag vill har jag "fritid" när det passar mej.. ibland en hel dag - men oftast "längre pauser".. jag pluggar mycket på eftermiddagarna och endel på helgerna (om jag inte har annat för mej)..
På min fritid gör jag precis vad som faller mej in.. jag läser, kollar på serier, målar ibland, festar osv.. Fritiden är himskans viktig.. på fritiden ska man bara må gott.

Dag 17 - En ovanlig bild

En bild jag nog inte lagt upp innan.. därför är den kanske lite ovanlig..
Denna bilden hänger på vårt kylskåp med. Happy times.

Min andra favoritpojke - Fredrik, jag och Robin.

Ja, just det..


Lördagens första öl

Nu är Linus och jag tillbaks från stan.. slaskigt och inte alls så fint väder som vi trodde.. jag tar mej en välförtjänt öl.. (Baron Trenck.. Tjeckisk öl is the shizzle..)

Suzi får nöja sej med det lite svagare:

Dag 16 - en bild på mej själv

Denna bilden på mej börjar faktiskt kännas lite uttjatad nu.. Jag har haft den som visningsbild på bloggen och på FB jättelänge.. men det är ändå favoritbilden på mej själv. I look awesome.

God morgon!!

Solen skiner och fåglarna kvittrar i Karlstad.. jorå - idag lever nog staden upp till sin slogan!!
Än så länge sitter jag dock bara inne i vardagsrummet och dricker mitt kaffe. Ska strax fixa i ordning mej och sedan springa in till stan.. Jag måste till systemet innan det stänger för jag och Sandra har tänkt gå ut ikväll.

Och på tal om fest och sånt - grannen hade fest igår.. och sicken klass på sina fester må jag säga!! Flitigast spelade låten var "Visa från Utanmyra" kl två på natten.
Låten i fråga (om någon undgått denna klassiker)

During fredagsmys

Eat Pray Love var väldigt bra!! Rekommenderas!!
Nu blir det Little Miss Sunshine. Rekommenderas också. Jag tröttnar nog aldrig. Men för Linus är det Little Miss Sunshine-debut. Linus tycker det är orättvist att han så sällan får visa sina favoritfilmer.. "av en anledning" säger jag.. Muehehe!!
Suzi sover roligt.

Vackra varelse


Jag har sagt det förut - ni får vänja er vid att se foton på Suzi rätt ofta nu.

Fredagsmys på G

Nu har Linus och jag varit duktiga!! Vi har nämligen sopsorterat!!
.. för i Karlstad sopsorterar man minsann!!
Sedan stack vi inom ICA och köpte påskmust, folköl, glass och pizza.. för det är faktiskt fredag.. och så har vi varit duktiga och sopsorterat..

Snart ska vi sätta igång ugnen och till maten ska vi se Eat Pray Love. Har varit nyfiken på den filmen ett bra tag nu..

Moi et Suzi♥


Jag redigerar hellre sönder en bild än låter folk se hur jag faktiskt ser ut idag..

Personaladministration - check!!

Klar med Personaladministrationskursen. =) Fick dock smått panik när läraren tappat bort mina insändningar och mitt delprov(!?!?).. men jag tror hon hittade det till slut, för jag fick mitt betyg i alla fall. Dock har det ej kommit upp på mitt elevkonto än (de verkar ha problem med servern eller något..).

Linus kom till slut med kaffet i förmiddags. Och när vi avnjöt det kollade vi samtidigt på eventuella kompisar till Suzi.
Vi har tänkt skaffa oss en liten kise till såsmåningom. Men det är för tidigt ännu.. kolla kan man dock alltid göra!! Kanske dyker just den katten upp??

In the morning..

Jag sparkade precis ut Linus för att gå till affären och köpa kaffe.
Själv har jag den senaste timmen försökt vakna (utan kaffe) och plugga (vilket jag somnade ifrån).. Lyckat..
Så mitt dåliga morgonhumör kommer väl hålla i sej en halvtimma till.. får morgongosa med katten sålänge..

Dag 15 - en person som jag vill vara med

Vill vara med?? Det låter lite snuskigt.. hmm..
Russell Brand eller Noel Fielding.. jag hade inte sparkat ut någon av dem ur min säng (sant)..
Så om det är så som det menas så ja - valet står mellan dem båda.. sedan tror jag att jag är lite smyg-bi för Joan Jett också.. henne hade jag inte heller gett foten. XD
Annars vore det ju rätt soft att bara hänga med dem en dag också.
Kass redigering kan vara rätt charmigt ibland..

Rock Hard


Jag har faktiskt också funderat på det..


Bilder från i fredags (4/3) @ Backstage, Thn









Håller utkik.. som vanligt på morgonen..


Dag 14 - en bild som påminner mej om gamla tider

Här kan jag i princip lägga upp vilken bild som helst daterad över ett halvår sedan. Mycket har hänt de senaste åren och man hinner inte alltid med i svängarna.
Folk har flyttat, vänskapsband har brutits, några har tröttnat, några håller fortfarande ett stadigt grepp i det gamla (vilket stjälper)..
Ibland går allt så snabbt så att det känns som att man lever i gamla tider.

Jag är den lilla blonda tjejen. Kvinnan är min dagmamma, Siv,  och de andra är mina dagmammakompisar.
Siv visste hur man skulle röra glassen så den blev "knottrig" och jättegod.
När vi hade födelsedagsfest hos Siv hyrde vi Turtles på VHS.
När Alexander (den lilla i rutig skjorta) lärde sej att gå puttade jag helatiden ner honom.. några år senare fick Alexander en snöboll kastad rakt i munnen av Joakim eller Kristoffer (de stora killarna.. vi fick inte reda på vem det var)
Johannes (i blått) klättrade upp i vårt äppelträd hemma och kom inte ner.. pappa fick klättra upp och ta ner honom..
Ja, denna bilden påminner mej om gamla, gamla tider.

Veterinärsbesök

Det blev en väldigt kort visit hos veterinären. Fem minuter och besöket gick på 480 spänn. Jäklar vilken timpenning veterinärer måste ha!!
Men trevlig personal hade de. Kvinnan vi mötte i receptionen hajade till då hon fick reda på att jag var Strömsnäsbo - då hon själv var från Ljungby.

Mycket riktigt är det ett litet navelbråck Suzi fått - och inget hon har ont av.. hon kan dock få problem med det och det kan bli farligt om man inte åtgärdar det.
Så nästa fredag är hon inbokad för att sy ihop bråcket, kastreras, vaccineras och ID-märkas.
Tills dess är det bara för oss att hålla koll på bulan på magen så den inte hårdnar.

Det känns bra att vi kom till veterinären och att "bulan" kommer vara borta snart.

Och sicken resa för Suzi detta var!! Nu har hon fått lukta både på hockeypuckar och hästskit på Färjestad!!

Onsdag

Idag kom Linus hem med tulpaner till mej<3
Han hade också köpt semlor och en ny laserpekare till Suzi.
Gulle honom!!

Efter vi fikat drog vi med Sandra och Jonas till Bergvik för att handla. Ett litet pitstop på Subway hanns med också..

Nu är vi hemma en stund igen, men tar snart bussen till veterinären. Fullt upp!!

Det snöar tokmycket ute - men det är vår härinne med tulpanerna ;)

Dag 13 - jag och en klasskompis

Jag har ju inga klasskompisar nu.. så jag lägger upp en bild på mej och Marie - klasskompis från Löfta.
Här på en skolresa.

Dag 12 - min vardag..


Vardagstristess.

Jag har inte fått mina nya läroböcker än.. på ett sätt är det skönt att slippa plugga, men får jag dem inte idag blir jag nog lite smått stressad.. jag kan nämligen inte plugga så mycket i helgen - eftersom svärföräldrarna kommer upp och hälsar på då.
Så idag har jag kollat på Ally McBeal och druckit kaffe.. Produktivt^^ Men nu behöver jag faktiskt göra lite nytta..
Ska städa köket och diska tänkte jag.

Imorgonkväll ska vi ta Suzi till veterinären. Stackarn kommer nog få spel när vi sätter henne i transportburen igen. Hon tycker det är så skönt att vara hemma!!

Lite skönt är det att vara hemma..

Godmorgon!!
Resan hem gick bra.. tåget var lite försenat (sicken överraskning), men men..
Vi installerade Suzi när vi kom hem och sedan gick vi och handlade.. jag handlade så jag kunde laga lite all möjlig mat - men kom på att jag glömde handla margarin till pajerna jag tänkt göra =/

Idag fick jag sova ut och nu sitter jag och dricker kaffe och kollar på Ally McBeal med Suzi sovandes jämte mej<3

Lite skönt är det att vara hemma..

Dag 11 - Någon jag kan berätta allt för

Återigen kommer en bild på Bim.
Bim är en gudagåva. Vi pratar på tok för sällan, men så fort vi träffas är det tjo och tjim och allt känns precis som om man träffades senast "igår".
Bim är skitbra på att lyssna och komma med feedback. Hon förstår precis allt och har en förmåga att kunna sätta sej in i andras situationer.

Dag 10 - Någon jag tycker är väldigt snäll

.. skummar igenom vännerna på FB och undrar vem som är snäll.. de flesta är väldigt snälla.. jag kunde inte välja.. så jag valde någon jag är övertygad om är väldigt, väldigt snäll.
Dalai Lama

Källa

Trial

Lite smygreklam här:
Trial har fått skivkontraktet att skriva på nu.
Snart börjar inspelningen av fullängdaren och bolaget har börjat fixa med kassettband (kassetter är tydligen jättepoppis??)..
Läs mer här.
Lyssna här.

Dag 9 - någon i min släkt

Farmor & Farfar, mina fastrar, min fabror samt farsan (i dopklänning)..

Nattliga funderingar

Ikväll har Linus och jag varit ute och svirat. Förfest i replokalen, sedan Backstage.
Jag hade världens separationsångest pga Suzi.. men det är underbart att komma hem igen efter några timmar och möta en katt som uppenbarligen saknat en väldigt mycket!!
Det blir trots allt skönt för henne att snart komma tillbaks till Karlstad - till ett ställa hon redan känner sej hemma på..
Det är skitbra att man kan ha med Suzi när man åker iväg (hon reser så fint så), men jag skulle inte rekommendera någon att resa runt mycket med en katt. Det tar ett tag för en katt att "känna sej hemma" och när man sedan reser vidare blir hon orolig igen..
Så nu får hon stanna i Karlstad ett tag!!

Dag 8 - en person jag saknar

Joel såklart.

Dag 7 - en bild som jag aldrig lagt upp förut

Höhö..

Sista timmarna i Småland

Resan blev framflyttad några timmar, så vi åker i eftermiddag istället.
Alice blir en jävligt bra utfyllnad i detta inlägg:

Noel Fielding - Let's Dance for Comic Relief

Jag ÄLSKAR Noel Fielding.. så är det bara..

Imorgon åker vi vidare

Igår kom Bim hit på kaffe. I väntan på henne satt jag och Linus och slötittade på TV med morsan. Halv åtta hos mej.. Gissa vad förvånad jag blev när DJ:n från Ankan dök upp i rutan!!
Så vi stannade kvar framför TV:n tills programmet var slut. Bim fick så fint sitta och titta hon med. ;)

Imorgon åker vi till Vänersborg.. vi har inte riktigt bestämt tid än, men ska snart beställa biljetter.
Får se om vi går ut något till helgen med.. eller ja, Linus ska ut.. men för en gångs skull känner jag mej inte så jädrans sugen.. jag kanske stannar hemma med svärföräldrarna och katten istället.. dessutom har jag rätt mycket att göra i skolan..

Snön är nästan borta här.. undrar hur det ser ut i Karlstad.. jag längtar verkligen efter varmare tider nu!!

Dag 6 - En bild på mej och en vän jag inte varit med på länge

Sammi - världens underbaraste människa.. dock är vi både på tok för dåliga på att hålla kontakten.. tyvärr..

Dag 5 - En gammal bild på mej

Jag och Krille, avslutning i 9:an.. pinsam bild, men here you go!! Visst är det skönt att känna att man blir snyggare med åren??

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!