I Vänersborg..

.. imorgon åker vi till Karlstad. Hoppas tågen börjat gå som de ska då igen (är ju översvämmning på vägen).

Jag ringde skolan idag och fick ordning på mina poäng. En nolla hade glömts då de knappade in mina kurser. Så istället för Företagsekonomi B 150 poäng hade de fyllt i 15 poäng.. hmpf.
Han jag pratade med var väldigt trevlig dock och ja, misstag gör väl alla. Det är bara förargligt att det blivit så mycket strul för mej den senaste tiden.
Han fyllde i rätt poäng i alla fall och sa att han skulle ringa någon som skulle kontakta CSN fortare.. jag ska dock ringa CSN på torsdag och se så de verkligen fått in poängen som saknades.

Nu ska jag och Linus gå till Fredrik för att kolla på hans nya lägenhet.

TJO!!

Om en kvart är jag i öxnered, där linus hä...

bild001 (MMS)

Om en kvart är jag i öxnered, där linus hämtar mej. Resan har varit riktigt seg. Sprang inom rebecca innan vi åkte till halmstad. Emma var där med och hade med min jacka som jag lämnade hos henne för längesen. De undrade när jag flyttade. "jag åker nu!" .. Sen blev jag jättenervös.. Sentimental.. Jag flyttar nu! Och det är tänkt att det ska vara för gott - härmed är jag utflyttad från hemmet! .. Läskigt..


Bajbaj!!

.. jag begriper inte hur jag ska få med mej allt på tåget..

Dagen i korthet..

Jag och mamma har varit i Ljungby idag. Jag behövde köpa lite grejer inför flytten.
Efter det gjorde jag klart veckans skolarbete och skickade in. Tvättat har jag också gjort lite.. och så kom detdär jävla skitmailet från CSN. Fy fan!! Ännu mer skit!!

Strax ska jag till Höglund på kaffe och vin. Det blir säkert trevligt i alla fall!!

CSN har fan problem.

Nu fick jag mail om att jag bara läser 312 poäng, trots att jag har papper på att jag läser 450 poäng. Fitta.

I won't become a stranger.

Nu är jag hemma från Pedersen. Det var trevligt som tusan (som vanligt). Vi pratade politik, folk vi inte tycker om och annat viktigt. Och så drack vi kaffe.. och öl.
När jag gick hem funderade jag över flytten.. det känns lite vemodigt, men det känns rätt.. och skönt. Inget mer åka-hit-och-dit för att träffa Linus. Han är den jag älskar och vill spendera livet med honom - men jag vill inte ha ett distansförhållande längre. Det funkar men det är ju så jobbigt!! Och nu är det dags att flytta ihop och börja leva våra liv som vi ska i framtiden. Skapa ett hem ihop and all that. (Och nej, detta inlägget är inte motsägelsefullt mot vad jag skrev innan idag. Bara för att vi ska leva ihop betyder inte det att vi lever varandra.)
Vännerna härifrån får man ju ett distansförhållande till nu.. men så många har redan flyttat att man vant sej. Och jag kommer ju hem emellanåt. Det handlar om planering.
Men som sagt - det känns bra med flytten. Och rätt. Trots att man kommer sakna endel saker härhemma.
Nu ska jag käka en macka, ta en kopp te och läsa ett kapitel i boken. Sen hoppar jag i bingen. Pluggpluggplugg imörra.


Unfinished..


Kanja talar ut:

På söndag ser det ut som att det bär iväg.. först gör jag ett pitstop i Vänersborg tills på tisdag - då Linus och jag åker upp ihop till Karlstad.
Det känns skönt att allt är löst. Och så känns det lite, lite pirrigt med!! Jag känner ju ingen däruppe.. men jag hittar säkert någon att hänga med då och då. Och en skrämmande tanke dök upp innan (just för att jag inte känner någon) - att jag skulle hänga efter Linus ALLTID och inte ha ett eget liv.. fast tanken flög iväg lika kvickt.
Linus och jag har ett förhållande ihop - men vi beter oss inte som en och samma person. Vi är två självständiga personer med olika intressen (även om vi delar en hel del också). Vi behöver inte umgås tjugofyrasju för att känna oss kompletta - vi är två olika personer som tycker om varandra, litar på varandra och vill spendera resten av livet tillsammans. That's it. Vi är inte Tweedledee och Tweedledum - och kommer aldrig låta det gå så långt heller. Och varken jag eller Linus kommer låta den andra hindra en från att leva sitt eget liv som man tänkt det. Och den ena kommer inte basa över den andra för att känna sej själv mer värd.. vem vill egentligen basa över den man älskar på det viset?? Man vill väl inte ha en svans heller?? Eller?? Är det äkta kärlek??

.. ja, det var en massa pikar här.. och med tanke på detta inlägget tror jag inte jag blir så populär på min nya bostadsort. XD Men det är väl lika bra att folk lär sej: Jag kan också vara en rabiat, jäkla bitch. Det är sällan jag säger vad jag tycker, ilskan ligger istället och gror inom mej tills jag fått nog. Och det har jag nu. Kanja kommer till stan - och nu är det slut med att hålla på att putta på Linus som är för snäll för att ge en stor, välförtjänd, käftsmäll tillbaks.
KABOM!! IN YOUR FACE!!

Matrast/pausläsning

Hälften av dagens uppgifter är gjorda (det går framåt i alla fall; nu börjar jag få grepp om det hela) och nu blir det matrast/paus med min nya bok!!

=D

Som jag sa i förra inlägget blir jag tokig på kapitlen jag håller på med nu.. Jag mailade min lärare och hörde när deadline på projektet egentligen var.. Var det imorgon som det står på schemat eller kunde jag lika gärna senast skicka in det på söndag (eftersom kursveckan slutar då - men de räknar aldrig med röda dagar)?? Jo, jag kunde skicka in det senast på söndag =)
Så idag blir det plugg på de andra kapitlen + lite repetition.. och samma imorgon + påbörjan av projektet (som jag vill försöka få klart tills på söndag). Nu tittade solen fram med!! Glad Kanja!!

Hmpf..

Vad hade jag inte gett för att vara ledig idag?? Vaknade en och en halv timma efter det jag hade tänkt.. Har precis gjort klart uppgifterna jag inte hann med igår (kapitlet var så svårt så jag var nära att ge upp flera gånger.. och jag kommer nog ändå få repetera det en massa, massa gånger!!) och ska äta lite frukost innan jag tar itu med dagens uppgifter (som jag hoppas inte är lika svåra..).
Man vågar ju inte kolla framåt i boken för man blir rädd för vad som komma skall!!
Visst, jag lyckas med endel uppgifter.. men för det mesta misslyckas jag, får kolla i facit hur de har gjort och sitta och försöka få in det i huvudet.. "SÅ ska det se ut, Kanja.. beläggningsgraden ÄR de fasta kostnaderna delat på täckningsbidraget (dvs försäljningspris per st-rörliga kostnader per st) per timma".. Hmpf.
Det ÄR logiskt.. oftast.. och logiskt tänkande klarar jag ju faktiskt hyfsat.. men det är så himla mycket siffror så jag blir tokig!!
.. och så blir jag tokig på att Open Offices version av Excel inte alls ser ut som.. Excel..

Förövrigt känner jag mej som en rik dam idag. =)
I eftermiddag ska jag försöka reda ut min ekonomi lite.. och så ska jag fika med Pedersen ikväll!!

Kaffekaffekaffekaffe

='(

Ringde in för betygssamtalet.. betygssamtal var nog fel ordval - eftersom det egentligen var ett prov till - LIVE!! Jag fick tunghäfta flera gånger, började nästan böla och ville bara slänga på luren och springa och gömma mej..

Men godkänd blev jag =)




Nervositet..

Det verkar som att jag får mina pengar från CSN imorgon!! Yay!!
Gött att slippa allt krångel nu. NU är jag verkligen påväg härifrån!!

.. jag steg upp för en timma sedan.. sitter och dricker te och fasar för att ringa min lärare i Småföretagande A.. vi ska ha betygssamtal.. jag vet att jag har klarat kursen - det är inte det.. men jag börjar ju stamma så förbannat ibland när jag träffar/pratar med främlingar.. därför är jag mest tyst när jag träffar nytt folk.. och jag drar mej jättelänge för att ringa viktiga samtal..
Ironiskt nog har man jobbat på kundtjänst med och pratat i telefon hela dagarna!! .. fast där var man ju mer som en maskin XD (Jag hade inget artistnamn dock.. finner jag mej jobbandes på ett callcenter igen SKA jag ha ett artistnamn.. vi är ju bara 6 st i Sverige som heter Kanja.. känns lite onödigt att de ska få mitt namn om de är riktiga surbullar.. vem vet vad de kan hitta på??).

Frukost kanske vore en bra idé??

Dykarsjukan, glad pojkvän och spam..


HAHA!! Första skoldagen idag för brorsan.. han ringde in och sjukanmälde sej.. "Jag har dykarsjukan!!" sa han i telefonen XD

Kapitlet jag håller på att plugga in nu är skittråkigt. Faktiskt. Så en liten paus blev det!!
Linus ringde så fort han såg mitt mess om att CSN löst sej. Han var skitglad!! Och så undrade han om jag kom till Vänersborg på söndag och stannade tills måndag så vi kunde åka upp till Karlstad tillsammans.. Men det beror ju på när jag får pengarna^^

.. har förövrigt ändrat på bloggen så jag godkänner kommentarer innan de kommer upp på min blogg. För de senaste dagarna har jag fått så jävla mycket spam!! Nej, jag vill inte kolla era bloggar!! Och hur läget är?? Läs min blogg istället för att kommentera översta inlägget - så får ni reda på det..

Every little thing gonna be alright..

Allt är löst med CSN. Fy fasiken vad gött!! Studieförsäkran är lämnad och jag väntar bara på att pengarna ska komma nu.

Vad Kanja tänker göra när hon har pengar:
  • Betala mamma och pappa för läroböckerna.
  • Köpa andra boken i True Blood-serien.
  • Fylla på pengar på mobilen.
  • Köpa en enkelbiljett till Karlstad snarast.
  • Ge pengar till Linus för hyran.
  • Köpa födelsedagspresent till Linus<3

Vad händer??

.. jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.. vad händer?? Jag har inte fått mail.. och vi som har lantbrev här får inte post förrän halv 2 tidigast.. är det sant??

Jag älskar dig.



Deppigt a la dagen efter julafton..

Helgen är slut.. jag har haft så roligt!! .. men allt känns så långt borta nu..
Att Linus stack klockan 6 imorse gör ju inte det hela mycket bättre.. jag steg upp då för att säga hejdå, men var helt groggy.. när jag sedan vaknade andra gången för någon timma sedan var sängen(bäddsoffan) så tom.. Rummet var kyligt och rutorna immiga.. och man har ingen lust alls att stiga upp.. det känns som att man förlorat.. man har inget att längta till mer.. allt är bara borta..
Jo, jag har något att längta till - flytten till Karlstad.. men det tar ju en sådan förbannad tid att man inte vet när man kommer iväg..
.. såhär brukar jag känna mej dagen efter julafton..

FIESTA!!

Nu har jag gjort provet (och jag tror faktiskt det gick rätt bra) och städat har jag också gjort. Pappa är på väg hit med ölen (och pojkvännen med för den delen XD) och jag ska slänga undan läroböckerna och bara fokusera mej för att ha förjävla roligt hela helgen.

Grillfest ikväll@Kanjas altan.. Naaaajs!!


Pluggstresspluggstress

Steg upp vid halv 8 idag.. Usch, vad trött jag är!!
Fick nyss båda mina närvaroprov gjorda och min andra insändningsuppgift med deadline idag ivägskickad (kändes inte så bra dock.. jag fick inte ihop siffrorna bra och förstår inte vad det kan vara för fel!!). Nu är det bara stora provet kvar.. men jag får ta och städa lite först!!

// XO

Pust och stön.

Ack vad jag pluggat idag!! Men jag har i alla fall fått en hel del gjort.
Har redan gjort mitt projekt i Fek B klart och skickat in.. nu ska jag försöka reda ut hälften av inlämningsuppgiften i Småföretagande med.. sedan ska jag äta en Daim som jag fick av mamma som muta ;)
Imorgon har jag min första tenta.. det är lite pirrigt..

Dessutom har jag varken städat eller tvättat klart än..

Yeye.. off I go..

JAG ÄR SÅ TRÖTT!!

Har inte pluggat klart än och det verkar inte hjälpa hur mycket kaffe jag än klunkar - JAG BLIR INTE PIGGARE!!
.. ska göra några uppgifter till.. sen får jag se om jag lämnar resten tills imörra (trots att jag har en hel del att göra då..).. kanske gå och lägga sej tidigare för en gångs skull??
Men denna veckan är jag slö. CSN hör aldrig av sej (ja, jag vet att jag klagar - men med all rätt tycker jag), jag pluggar två kurser samtidigt och det är minst sagt krävande, jag har inlämningsuppgifter i båda ämnena och tenta på hela Småföretagandekursen på fredag - dessutom har jag utlovat grillfest på kvällen där (och så kommer Linus).. Och på lördagen har jag fullt upp hela dagen!! Intensivt..
Jag måste städa och tvätta innan fredag med.. kastar nog in en tunna tvätt ikväll och tar resten imorgon..

Nu har jag klagat klart för tillfället. =)

Linus träffade en granne idag som bjöd oss på fest i september.. en "retur-fest" kallade han det.. man skulle ta med sej grejer man ville bli av med och byta eller sälja?? Jag fattade inte riktigt.. och om man var snäll blev det alkohol med!!
Grannen (jag kommer inte ihåg hans namn.. och det gör inte Linus heller..) sa att det skulle komma lite "konstigt" folk dit - men han intygade att de var snälla.. Ehumm.. jag har inget emot konstigt folk - jag tror jag och Linus kommer passa in alldeles utmärkt!!
Och när festen är MÅSTE jag bo i Karlstad. Då måste ju allt ha rett ut sej!!

Nej, nu blir det lite mer plugg.. typ tills jag kastar böckerna i väggen och faller ihop på golvet..

(Jag har provat uppiggande musik med.. men det leder bara till ett vagt gungande i otakt.. kolla klippet dock. Coolt!!)


Efterhängsne jävel!!

.. loggade in på Facebook och kollade vilka som skulle komma till Berra på lördag.. såg att en snubbe som hängde efter mej och några kompisar hur länge som helst för några år sedan skulle dit.
Så såg jag att han hade ett fotoalbum med sina "vänner och bekanta".. Jag klickade in där och vad får jag se om inte mitt eget ansikte?? Och jag räknar mej varken som hans vän eller bekant.. Hmpf.. Tror inte de andra på bilden gör det heller..
Jag kommer ihåg att vi hade en massa problem med denna snubben för några år sedan - att han la ut bilder på oss överallt för att vi var hans vänner och underbara tjejer och blaha.. men vi har bara träffat honom en gång!! Snacka om att inte kunna släppa taget om en trots att man inte känner varandra!!
Provade att anmäla bilden - men bilden klassades inte som någon av anledningarna att anmäla den för.. och det fanns inte så man kunde anmäla att han inte hade upphovsrätten på den (han var inte ens med på festen där bilden är tagen) eller något annat lämpligt..
Så jag taggade den.. får väl se hur effektivt det är.. XD

Yippie kay yay, Motherfucker.

Nu är jag klar med pluggeriet för dagen.. och tro mej - idag gick det riktigt segt.. efter jag fick mailet från CSN rann den lilla energin jag hade ur mej direkt.
Fy fan för CSNs långa väntetider!! Det var en riktigt dålig start på dagen alltså!! Jag ringde upp dem och fick prata med en lite nervös handläggare som hette Jonas. Han var trevlig dock och verkade uppriktigt ledsen över att han inte kunde hjälpa mej.. han hörde väl förtvivlan i min röst..
Men det känns fortfarande som: "Kan du räcka mej rakbladet?? Jag ska ta ett bad."
Ååååh vad trött jag är på detta!! Jag skulle ju flytta på söndag!! Jag har alla mina grejer i Karlstad och kan fan inte vänta två veckor till!! Jag hoppas beskedet kommer tidigare - men det är kanske att hoppas på för mycket??

Hursom blir grillkvällsavskedsfesten på fredag av som planerat. Förr eller senare flyttar jag väl..

Det som känns mest surt idag är att Linus sitter helt ensam i lägenheten och betalar hela hyran själv - för jag kan inte!! Men nu börjar han ju snart plugga med.. och då har inte han så bra med pengar!! Vad händer om de skjuter fram handläggningstiden ännu mer??

Hmpf.. nu tänker jag ta en promenad i alla fall. Jag behöver komma ut lite!!
Ja, ungefär såhär känner jag mej för tillfället..

Svar från CSN [2010-08-17 12:29]

Hej!

En korrekt ifylld ansökan kan prövas maskinellt. Finns alla uppgifter har man ett
beslut inom en vecka.

Måste vi komplettera ansökningarna så tar det betydligt längre tid. Nu har vi många
ansökningar som måste kompletteras.

Tyvärr så är handläggningstiden nu minst sju veckor. Det är tyvärr inget att göra
bara att vänta.

// CSN

(Kursivt, fetstilt och understruket är det jag upplever negativt.. dessutom har jag fobi för ordet "tyvärr" efter samtalstekniksutbildningen vi fick på Transcom.. det har väldigt negativ klang.)

Survival of the fittest??

Godmorgon!
Jag har snart gjort en fjärdedel av pluggeriet för dagen.. är helt fantastiskt trött och vill bara gå och lägga mej igen.. dessutom är jag på dåligt humör för att CSN (fortfarande) inte har hört av sej.. och så har jag sträckt nacken.. fuck..

Ännu argare blir jag när jag läser på Aftonbladet att Jan Björklund vill införa elitklasser i grundskolan!? Och menar på att eftersom man redan satt in extrahjälp för de barn som inte utvecklas i samma takt som andra kan man lika gärna göra det för de lite mer begåvade barnen i klass 7-9..
Jan Björklund säger att de ska få läsa gymnasieämnen redan i grundskolan!?? Men elever som inte klassas som jättesmarta då?? De som kämpar och kämpar för att de vill bli något lite mer högutbildat.. för dem blir vägen extra lång eftersom det förmodligen inte blir de som kommer in på gymnasieprogrammen de behöver gå för förberedelse inför vidare studier - för där hamnar "eliten"..
Och med de nya reglerna angående studier.. "Vi kan inte längre ta hänsyn till att folk gått fel utbildning på gymnasiet.." - de eleverna kommer ju för helvete inte ha en chans!!

Jag tycker att i gymnasiet kan först en sådan bortsållning börja gälla - eftersom man studerar för att få ett bra betyg i grundskolan för att sedan kunna gå det man vill på gymnasiet..
Dessutom är högstadiet väldigt jobbigt för många.. alla är inte riktigt säkra på sej själva och med tonåren och allt.. det är en jobbig tid!! Hur fasiken ska alla kunna prestera efter sin fulla kapacitet när hormonerna dansar jitterbugg i kroppen på en!? Dessutom så brukar högstadieelever rangordnas efter popularitet bland varandra och det leder till psykisk ohälsa - för många fler än man kan tro.
Och kolla på mej - jag har onekligen ett rätt jävla bra läshuvud.. men på grund av att jag har mått så dåligt förut (högstadiet, gymnasiet och även därefter) ser folk mej som ett lysande exempel på självsabotage.. trots att det för mej var omvärlden som gjorde att jag mådde dåligt.. mobbning och skit..

Nej, jag är för att man hela grundskolan försöker hålla samma utveckling för alla barn (även om det krävs extrahjälp för de med studiesvårigheter). De "mer begåvade" eleverna brukar ändå få extrauppgifter som gör dem mer säkra på det barnen lär sej för tillfället - men inte gör att de ligger väldigt långt före.
Alla ska ha samma rättigheter och möjligheter här i livet.

Darwin myntade en gång uttrycket "survival of the fittest".. och det är något jag tycker man ser mer om mer i Sverige..

Gå och rösta den 19:e september så vi får slut på denhär idiotin.

.. jag är lite depp ikväll..


Fick mitt första negativa omdöme på Tradera idag!!

Ni kommer ihåg det lilla kriget jag hade med Pirajja.se på Tradera??
Här kommer hela historien:

Jag har länge velat ha ett sådanthär knivställ. Och när jag och Linus bestämde oss för att flytta ihop började vi ju leta efter en massa flytta-hemmifrån-grejer vi ville ha.

Jag hittade knivstället på Tradera.. och dessa knivställen brukar ju vara väldigt dyra - men en dag fanns det ett på auktion på Tradera med utrop 1 krona!!
Jag vaktade auktionen, budade och vann för 155 kr (+ frakt på 150..).
Sedan följde en låååång väntan på mitt paket.. jag mailade och frågade vart mitt paket var både till Pirajja.se's kundtjänst och deras tradera-mail.
Till slut fick jag paketet - men då jag öppnade det var knivstället.. SVART!? .. och jag vet inte vad ni tycker, men ett svart hjärta är inte alls samma sak.. dessutom såg det ut som en svart klump istället för ett hjärta. Det ska ju vara rött - annars ser det inte alls ut som ett hjärta. Hmpf.

Mailade både tradera-mailen och kundtjänst-mailen igen och sa att jag fått fel vara och undrade hur vi kunde lösa det hela.
Inget svar.

Pappa ringde flera gånger till butiken och talade in på deras telefonsvarare och bad dem ringa upp - vilket de inte gjorde.

Efter några dagar kontaktade vi konsumentverket (eftersom Pirajja.se är registrerade som butik på Tradera och konsumentköplagen därmed gäller) och de sa åt oss att försöka kontakta Pirajja.se igen och ge dem några dagar på sej extra att lösa det hela.
Pappa ringde upp butiken igen och lämnade meddelande på telefonsvararen där han sa att vi kontaktat dem.

Hux flux fick jag ett mail där det stod att "kundtjänst hade haft semesterstängt" och "hur ville jag ha pengarna?" (konstigt - eftersom de säljer regelbundet varor och man mailar ju dem när man satt in pengarna - och mailen borde du ju kolla av rätt ofta eftersom att de ska skicka varor helatiden.. men tydligen missade de mina mail..).
Jag svarade att jag ville ha tillbaka alla 305 kronorna jag lagt ut för knivstället till mitt konto och någon dag senare kom pengarna in och jag fick ett mail där de undrade om allt var till belåtenhet.
Jag svarade att jag fått pengarna, så det var bra. Punkt.

För några dagar sedan lämnade jag negativt omdöme på dem.
"Fick fel vara. Svårt att få kontakt med säljaren - men fick pengar tillbaka."

Och idag fick jag då mitt omdöme från dem (ni ser också mitt svar):


Trodde de verkligen att jag skulle ge dem gott omdöme efter det helvete jag hade med att få pengarna tillbaka från dem??
Dessutom säger deras omdöme inte något om mej som köpare - som att pengarna var på deras konto redan nästa vardag efter avslutad auktion??

Och som företag hade de bara behövt skicka en retursedel och fått tillbaka knivstället (som fortfarande står ouppackat här hemma).
Och att de inte bad om att få knivstället tillbaka är säkert för att de hade förlorat på det ändå.. De har redan förlorat 150 spänn i fraktkostnad (eftersom jag fick tillbaka den). Sedan skulle de förlorat i att frakta tillbaka den med..

Idioti..

Jag tycker det är dåligt..


.. att de tagit bort så mycket Doktor Kosmos-musik från Spotify.. WHYYYYY!? Nu finns bara Ett enkelt svar och Hallå? kvar.. WHYYYY!?
Jag saknar Socialmedicin som fan idag.. Och när det fanns på Spotify var det ju ändå inte precis som att jag gratis-lyssnade direkt.. jag har faktiskt köpt alla Doktor Kosmos skivor.. nu råkar alla de skivorna befinna sej i Karlstad dock.. och jag sitter härhemma, 40 mil ner i landet, och är jättesugen att lyssna på Socialmedicin innan jag börjar plugga.. Faaaaaaan..

Linus sa att nissen som skulle fixa vårt internet skulle komma idag.. och om det fixas idag såååå.. flyttar jag nog nästa söndag (om det inte krånglar med något annat härhemma.. vilket det säkert gör..).. Hmm.. det känns helt overkligt..
Men det är ju som jag sa i förra inlägget.. jag kan inte riktigt glädjas åt det hela än.. inte förrän jag vet vilken sorts liv jag kommer att leva där.. kommer jag vara student eller arbetssökande??

...

Jag sitter på min bäddsoffa (min säng i en vecka till) med ett glas vin på fönsterbrädan och ska snart se ett avsnitt av Dexter..
Idag har jag varit lite nere.. vet inte riktigt varför.. det är väl bara en sån dag.. och som vanligt går det mest ut över Linus.. och så blir jag ännu deppigare för att jag får dåligt samvete också.. men delar av ett förhållande är ju att vara varandras "slagpåse".. att när den ena är nere är det den andra som får ta skiten..

Jag vet att CSN påverkar mitt humör så jag blir sånhär.. men jag tror också att flytten är en stor anledning till nedstämdheten.. Linus är jätteglad över lägenheten - det märks.. och han frågar ofta vad jag tycker om det och det till lägenheten.. om ifall vi ska skaffa en "sån" och blahablaha.. jag vill inte prata om det. Jag vill verkligen inte prata om det.. Även om det är småsaker blir de för jobbiga att prata om.. för innan CSN har hört av sej vet jag inte vilken typ av liv jag kommer leva där.. om jag inte får studiemedel är det väldigt osäkert på hur länge jag kan stanna där.. får jag jobb kan jag stanna.. annars handlar det om några månader.. och därför blir det för jobbigt att snacka om till och med småsaker.. det känns inte som att det är mitt hem..
.. fast det är iofs också CSNs fel då ju.. Fan ta CSN.

.. jag tror jag är orolig över hur veckan kommer att gå också.. jag kommer plugga två kurser samtidigt och ha tenta på hela Småföretagande A-kursen på fredag.. sen grillkväll.. och på lördagen är det den årliga ölfrukosten och Strömsnäsfestivalen på kvällen..
Jag ser inte fram emot det än.. Jag brukar alltid vara så taggad inför den ju!!

.. och så är jag så arg över att ingen förstår hur jag mår.. och att endel bara tar det med en axelryckning och säger åt mej att muntra upp mej och sluta vara så depp.. för de vill inte förstå.. de är så jävla upptagna av sina egna liv att de inte ens kan säga åt mej att "allt kommer lösa sej på ett eller annat sätt" med lite jävla övertygelse!!
.. jag är bara så satans jävla frustrerad helatiden.. jag faller isär här!! .. kan ingen förstå det??

Baby showern..

Babyshowern var jättetrevlig!! Jag och Bim var de sista som stack (till och med efter Pauline och Robin - som är de som väntar barn XD; Pauline - din mamma är hur go som helst!!).
Jag vill också ha barn =/ Fast jag har sagt till Linus att innan han friat till mej är inte min livmoder brukbar..

Ehumm.. jag gillade att man fick bruka alkohol på babshowern trots att Pauline (givetvis) inte gjorde det..
Hade lite ångest över att min present (en t-shirt för liiiite äldre barn - hey, folk får så mycket småkläder för barn, så man kan behöva lite större) inte var nog.. men så är det ju alltid..
Jag gick in i en affär som sålde barnkläder, det var rea och allt "tufft" var slutsålt.. jag hittade en rolig tröja som inte var på rea och som ändå passade för vad min ekonomi tillåter för tillfället (vilket inte är så mycket).. Visst, det är tanken som räknas - men jag hade ändå hellre gett något mer.. och alla andra gav så fina saker.. Hmpf.. men så känns det väl alltid.

Jag ska nog gå och lägga mej nu.

Tack Pauline för en jättetrevlig kväll =)

// XO

CSN=SKIT; Baby Shower ++++

Jag är klar med pluggandet för dagen och det känns bra.
Men ack vad förbannad jag är på CSN. Deras beslut lyser med sin frånvaro - och jag är riktigt jävla arg nu!! Mailade precis ett surt brev till dem där jag frågade varför det tog sådan tid, vad som var fel med min ansökan och så gav jag dem lite konstruktiv kritik angående hemsidan som är missvisande som fan. Ber de mej en gång till att avvakta deras beslut tror jag att jag stryper mej.

Om några timmar sticker jag bort till Emma och därifrån sticker vi och Bim i samlad trupp till Pauline för hennes baby shower. Och trots mitt dåliga humör nu tror jag att det kommer bli en toppenkväll. Jag ser fram emot det massor!!

HAHAHA!! BÄST!! XD

.. och ja, ni MÅSTE läsa hela!! Jag har kollat igenom den flera gånger idag och skrattat så jag gråtit varje gång!!

Småföretagande A är ett väldigt diffust ämne..

.. jag bråkar lite med min lärobok..

Uppgift 6:1 Vad ska du köpa?
"Galaafton med stor fest." Du har blivit bjuden till denna fest och har inga kläder som du kan använda. Du måste köpa nytt från topp till tå. Problemet är pengarna - 1500 kronor. Inte ett öre till. Så några alltför dyra festkläder kan det inte bli tal om. Men det måste vara festliga kläder och får inte se för vardagsaktigt ut.

Vilka olika köpalternativ har du för dina festkläder?


Mitt svar: Jag är en sådan person som går på bröllop i Converse, en T-shirt och blåjeans. Jag tar det jag har hemma och är snygg ändå.

Facits svar: Allt från långklänning och enkel smoking (ev begagnat!) till fantasiskapelser. Från sylvassa klackar och svarta lackskor till anti-stil (gympadojor). Ett strategiskt val: Anpassning till "alla andra" eller något udda/avvikande?


(Ehumm.. jaja, uppmuntra till eget tänkande, men ha ändå facit på det..)
Mitt nya (anpassade) svar: Jag hade köpt något snyggt och enkelt (som ser lite mer festligt ut) i en vanlig klädbutik och sedan lagt lite pengar på accessoarer i någon annan "vanlig" butik.. typ som till nyårsafton.. allt fint behöver inte vara dyrt. Jag la nog max 650 spänn på detdär..

Undrar om sådanahär frågor kommer på tentan nästa fredag och hur i hundan de betygsätter dem i så fall.. folk är väl olika??
Och 1500 spänn skulle jag kunna få att räcka till kläder för en galaafton och mycket, mycket mer!!



// XO



Det känns som tisdag idag..

Jag bad mamma ringa mej klockan åtta idag och säga åt mej att ifall jag inte gick upp i tid idag skulle jag inte få någon ro att plugga sedan - och då skulle jag bli grinig..
Det tog mej en och en halv timma att ta mej upp ur sängen..
Jag fattar inte varför jag är så slö!! I och för sej låg jag och vände och vred på mej tills tre inatt, men jag har ju varit seg i flera veckor nu!!
Jag kom i alla fall upp till slut. Stapplade fram till kaffebryggaren - men efter kaffet blev jag allt piggare!! Satte igång med pluggandet efter att bara ha kollat Facebook och Bloglovin varsin gång (bra).
Sedan ringde Linus på Skype och ville snacka lite innan han stack till jobbet.. och så skulle han beställa bussbiljetter till mej nästa fredag.
Linus och Dan pratade på Skype en stund med - och Dan stod väldigt roligt till i kameran - Linus "mini-bild" uppe i hörnet på sin dator täckte Dans huvud.. det hela ballade ur lite - totalt två bilder togs..
.. när Linus stuckit till jobbet fortsatte jag att plugga, men nu tar jag mej en välförtjänt paus.. Ska snart börja med uppgifterna..
.. fortfarande inget från CSN..

Jag har fått en EGEN husnyckel idag!!

Idag, en och en halv vecka innan jag flyttar ihop med min pojkvän, fick jag en EGEN nyckel till mitt barndomshem för första gången!! Vi har nämligen bytt dörrar - och innan har vi samsats om två husnycklar.. nu har vi en uppsättning om 6 st nycklar istället..
Hmpf.. som jag alltid ville ha en egen nyckel när jag var liten.. eller ja, under hela min uppväxt.. Nu passar det helt plötsligt!!

Jag har tre uppgifter kvar att göra i Småföretagande idag, men jag pallar fan inte mer.. jag tycker det är krabbigt att räkna ränteavdrag och sådan skit.. nya tag imorgon!!

Ska se om jag orkar se ett helt avsnitt av Dexter innan jag somnar!!

// XO

The Tram Sessions

.. visste ni att denna sidan fanns?? "Spontan-uppträdanden" i Göteborg på spårvagnarna med olika band.. Endel är riktigt bra!!



Klar för dagen!!

Fy för Farao vad skönt - jag pressade mej själv till att plugga det jag skulle idag.. och nu är jag klar!! Hur skall detta firas?? Vin och Dexter?? Linus kommer nog hem snart med.. han kanske vill spela Betapet med mej innan jag går och lägger mej..


AAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAA AAAAAAAA!!


Dagens äventyr!!

I förmiddags gick jag upp lite tidigare än jag brukar nuförtiden.. morsan, Dan och jag skulle nämligen till Gräddhyllans Lantcafé och fika. Det var allt trevligt.. när vi skulle därifrån träffade vi mormor som var där med hennes bror och hans fru.
Efter Gräddhyllan åkte vi in till Markaryd - för jag skulle köpa en present till Paulines bebis (babyshower på fredag ju!!). Det var svårt som fan att hitta något i presentväg.. men jag är rätt nöjd med vad det till slut blev i alla fall!!
Jag införskaffade även alkohol till fredag. Den blev en låda Tre Apor!!<3
Dagens stora nyhet: THE FRINGE IS REINFORCED!!
Old friend, how thou hast been missed..

Well, this diva is going to bed!!

Nu har jag sett senaste avsnittet av True Blood!! Damn, jag älskar den serien!! Vill så gärna köpa nästa bok nu.. men jag har fanimej inte råd =( Det får bli vid senare tillfälle..
Hursom kallar sängen nu.. imorgon ska jag försöka komma upp hyfsat tidigt.. Plugg och Gräddhyllan står på schemat!!

FUCKING AWESOME!!


Väntan.. längtan..

GAAAAHH!! Jag har väntat i en vecka på att nya avsnittet av True Blood ska komma ut - och nu kommer det säkert upp närsomhelst.. klickar och klickar - men det är inte uppe än!! Vill inte vänta längre =( Det kommer säkert upp imorgon bara för det.. huhu ='(
Visste ni förresten att Jessica har en blogg som följer serien?? Jag tror HBO passar sej för att lägga in för många spoilers - men bloggen uppdateras typ efter att ett avsnitt sänts..

Fuck it..

Fan vad trött jag är på att vara hemma!! Jag hatar det!! Jag får inte plats någonstans - inte ens på mitt rum för tydligen anses det vara en "allmän plats" i huset nu. Och lugn och ro kan man ju bara drömma om.. nehej - det ska bankas och väsnas en massa.. och inte bara med renoveringen på nedervåningen - utan med kastruller, tidningar, kläder och allt möjligt annat varav mycket är sådant de skulle kunna göra närsomhelst - men tydligen passar det bara när jag sitter i köket!!
På mitt rum blir det för varmt och det är för mörkt.. jag klarar inte att sitta här för länge - men jag kan inte sitta här för sent heller.. så vart fan ska jag vara??
Det blir till att plugga nätter igen antar jag.. då folk gått och lagt sej och jag kan sitta nere..
Fuck it.. jag vill flytta NU!!
Måtte CSN svara med!! De är ju så satans sega!!

.. funderar på att kolla klart på Flight 666 och bara strunta i allt annat idag..

Finbesök!!

Bim var nyss här på kaffe. Hon har precis tagit körkort. Congratyouwelldone!!

Det är skönt med helg!!

Jag och brorsan kom nyss hem från R1. Där var inga vi kände, men det var längesedan vi två tjötade på tu man hand - och det var hur trevligt som helst!!
Vi snackade om allt från barnuppfostran och familjerelationer till sjuksystemet i Sverige. Hade ni hört oss hade ni förstått vilka vänstervridna arbetarklassungar vi är!!

Det är skönt med helg och att vara klar med veckans pluggande!! Imorgon ska jag se om jag kan rita ett bokomslag till en bok som min faster ska göra till min andra faster i födelsedagspresent!!

Nu ska vi se om vi hittar någon kul film att titta på..

// XO

=)

Jag har varit duktig idag!! Och det firades med en öl =)

Nu slutar Dan snart jobba!! Jag håller på att göra vitlöksbaguetter som jag tänkte överraska honom med när han kommer hem =)

Och så blir det The Runaways!! Goodie goodie!!


Fredagsplugg..

Jag steg upp vid halv tio idag - vilket var senare än jag tänkt, men ändå rätt bra för att vara jag. Skuttade (STOR överdrift) nerför trappan in i köket och gjorde kaffe.
Sedan satte jag igång med inlämningsuppgiften.. det gick bättre än jag trodde, men helt nöjd var jag inte.. Jag hoppas på att jag gjort någorlunda rätt i alla fall - även om jag säkert glömt en massa!!
Nu tar jag en liten paus och sedan ska jag repetera lite innan jag gör närvaroprovet..

Jag har också beställt läroböckerna för nästa kurs.. 950 spänn jag inte har än.. men om det inte skulle lösa sej med CSN räknar jag med att kunna skicka tillbaka dem innan jag börjat kursen..
- Och nej, jag har alltså inte fått ett svar från CSN än.. jag funderar på att skriva ett inlägg här om hur CSN:s långa väntetider skapar psykisk ohälsa.. får väl se om det blir något med det..

Jag är ensam hemma - mamma och pappa går Bolmenmarschen hela helgen och Dan är på jobbet..
Ikväll ska jag och Dan ha myskväll med popcorn och The Runaways i alla fall. Looking forward to that!!

// XO

Bra jobbat!!

Bra jobbat Kanja - du pluggade faktiskt allt du skulle idag (och inte som andra dagar att du pluggat efter midnatt, gått och lagt dej och dagen efter börjat med att göra gårdagens uppgifter!!).
Så imorgon ska jag göra mitt första närvaroprov och fixa ihop en inlämningsuppgift..

Mailade ju CSN häromdagen och frågade vad de höll på med igentligen.. fick ett föga tillfredställande svar idag om att handläggningstiden var 4-5 veckor (istället för 3-4 veckor som det står på deras hemsida).. jag har inte råd att köpa fler böcker - men jag måste typ beställa dem.. imorgon!! Fuck fuck fuck!!
Jag har väntat tre och en halv vecka sedan jag skickade in de kompletterande uppgifterna.. handläggningstiden på detta är uppenbarligen längre än ordinarie för en enkel ansökan.. idioti..

Jag hade tänkt att återinföra raklugg idag (blev så sugen när Johanna klippt en igen!!), men jag har faktiskt inte haft tid med det..

Cheer up!!

Jag har försökt att vända lite på dagen och se saker från den ljusa sidan.. men det ser ju egentligen inte så ljust ut här.. alla mina lampor är i Karlstad och datorns sken är inte så jäkla starkt..
Mitt mörka rum reflekterar mitt humör.. hmpf.. allt verkar hånskratta mej rakt i ansiktet..

Linus står på scen nu.. fan fan fan, jag vill bara att denna kvällen ska vara över.. jag har ångest över att jag inte är där OCH jag ser en massa mardrömsscenarion framför mej.. som vanligt när jag inte är på plats.. och då mår jag bara illa.. yuck!!
Jag litar på Linus, men jag litar INTE på alla jäkla brudar som tror att de har äganderätt på honom bara för att han står på scen och sjunger till alla..

Gick en runda nerom byn innan, men funderar på att gå en runda till.. bara för att "sparka av mej" alla oroskänslor trots att det i mitt fall kan vara rätt destruktivt att vara ensam med mina tankar..

Jag har sökt ett jobb med.. hoppas på lite tur nu..

Cheer up!!

Bara minus..

- jag har världens ångest över att jag inte är i Vänersborg idag
- fortfarande öronbedövande tystnad från CSN-helvetet.. suck..
- pga CSN har jag ingen lust att plugga.. det känns bara onödigt..
- Dan ville inte ner till R1 och ta en öl med mej.. jag behöver tröst!!

Godkväll..

Well, jag är fortfarande lite pissed över hela CSN-grejen.. men jag har väl lyckats göra lite vettigt idag i alla fall.. inte så mycket, men men.. pluggat, betalat datorn, läst på om en diet jag funderar att köra på (ja - faktiskt!!), tagit en promenad, kollat på Ugly Betty och nyaste avsnittet av True Blood (I LOVE IT!! Damn, tredje säsongen är riiiktiiigt bra!!)..
Och på tal om True Blood - jag köpte ju första boken i serien när jag var i Karlstad förresten!! Läste ut den på bara några dagar och nu är jag riktigt sugen på att beställa hem nästa.. men jag får nog faktiskt se över min ekonomi innan dess.. det ser inte jättebra ut - även om jag har mer pengar än jag trodde att jag skulle ha nu..
Alla mina böcker är i Karlstad och jag vill ha något att läsa.. men Marian Keyes krönikor duger väl några dagar till antar jag..

Ehumm.. ja, det var väl det jag gjort idag.. nu lyssnar jag på Linus på Skype.. han planerar vår framtid ihop.. om tio år har jag en vit guldring på mitt finger, vi har barn, jobb och ett bra boende.. DET NI!!

Off to bed.. I'm gonna sleep like a fuckin' princess!!

Jag är inte glad.

CSN är sjuhelvetes sega!! Jag fattar inte vad deras problem är!! De har säkert en jävla massa problem med de nya reglerna för hur man ska pröva studiestöd.. hmpf.. Alliansens fel (och på tal om det - varje gång Centerns reklam på Spotify kommer har jag lust att kasta datorn i väggen..).
Ena dagen är jag helt säker på att jag kommer få studiestöd men andra dagen inte.. och så håller det på..
Enligt nya reglerna ska de pröva ansökan mot hur man presterat den senaste studieperioden (Jag gick ut med en trea nu - motsvarande VG.. I kick ass!!).
Däremot har står det bokstavligen på CSNs hemsida att de inte längre kan ta hänsyn till att folk "valt fel" program på gymnasiet.. jag gick inte ut gymnasiet - men har nu tagit min gymnasiekompetens.. jag har dock ingen inriktning på det hela.. och det är det jag vill skaffa nu - detta året.
Hur jävla motiverad känner man sej när man sitter här och väntar och väntar.. jag har börjat plugga nu och det känns skit på grund av allt dethär..
Det har tagit över tre veckor sedan jag skickade kompletteringen - och de har inte hört av sej..
Behöver vi kolla mer på din ansökan kan det ta upp till 3-4 veckor innan du får svar.

Jag är inte glad.

Nya favoriten: Suzi Quatro



Den senaste veckan:

Som utlovat kommer här lite uppdatering på vad jag haft för mej den senaste veckan..

Förra helgen åkte vi upp med mina grejer till Karlstad. Lägenheten var riktigt fin - speciellt mot vad jag hade förväntat mej!! Linus hade sagt innan att han tyckte den påminde om Kobbarna (de mögelskadade husen vi bodde i på Löftadalen).. jag antar att jag varit väldigt snäll då jag beskrivit Kobbarnas skick!!
Och om förra gången jag var i Karlstad var en dålig upplevelse (då det var snöigt och räligt ute och Linus förra lägenhet var skit och ja.. det mesta var skit..) så var detta tvärtom!! Allt var så grönt och fint. Området lägenheten låg i var jättetrevligt och gångavstånd in till stan (HAHA - jag skrev seriöst "byn" innan det blev "stan".. tur att man korrekturläser ibland!! .. det märks att man kommer från vischan..) affären låg nära och ja, allt var jättebra!!

När vi kom hem igen kändes det konstigt.. mitt rum var jättetomt och det kändes som att jag inte alls skulle vara hemma.. så känns det lite fortfarande - jag borde ju vara däroppe!! Dessutom är det väldigt dålig energi härhemma nu, och jag orkar bara inte med det.. är konstant irriterad..

Hursom: Dagarna har gått och jag har spenderat dem med att kolla på Ugly Betty och spela Harpan.. det säger rätt mycket om vilken tristess jag råkat ut för..

I lördags åkte jag i alla fall till Halmstad för att gå på Paulines och Sammys inflyttningsfest. Trevligt som tusan!!
Jag har för mej att jag tog några bilder med, men har inte kollat kameran än.. men Höglund la upp lite på Facebook och en bild snodde jag från min nya kompis Johan!!



.. och idag började jag plugga igen.. men fortfarande inget svar från CSN.. förjävligt..


Best year of my life<3

Trots att det senaste året har varit mycket upp och ner - så har det ändå varit underbart.. för du var där helatiden!! I love you 'till the end..

Videos från Knorrfest!!

Ja, jag vet att jag varit sjukt dålig på att blogga, men jag har vissa dagar haft massor för mej och andra dagar hag jar bara varit less på allt och alla och inte pallat att uppdatera..
Ska försöka få ihop ett inlägg senare idag eller imorgon om den senaste veckan..
Sålänge får ni lite videos på min überheta pojkvän när han och de andra pojkarna spelade på Knorrfest utanför Trollhättan =)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!