How to Be a Woman

Åååhh, vad jag har längtat efter en så bra bok att man inte kan lägga ifrån sej den. Precis sådan var Caitlin Moran's "How to Be a Woman".
Mitt läsande går i perioder och det behövs alltid en riktigt bra bok för att kicka igång läslusten igen. Första halvan läste jag upp redan i förrgår kväll!!
Ända sedan jag såg Caitlin Moran på Skavlan har jag velat läsa denna boken (och ha hennes hår.. damn, det är snyggt!!).
Jag köpte den för ett tag sedan, men då jag har haft två andra böcker jag läste (och det gick långsamt fram) har det dröjt lite.
 
How to Be a Woman är kort och gott en bok om feminism. Modern feminism. Vi behöver inte kasta oss framför hästar längre för att göra revolution. För att besegra orättvisorna mot kvinnorna är inte så svårt. Essensen är att skratta åt det knasiga vi ser. Förlöjliga det. Eftersom kvinnoidealet som finns idag är helt enkelt orimligt. Och denna boken är verkligen humoristisk och ironisk. Moran berättar öppenhjärtligt om sina egna erfarenheter i livet från sin trettonårsdag tills idag. Hon diskuterar bland annat kläder, jobb, moderskap, abort och kvinnliga förebilder.
 
Jag fann det uppfriskande att hon inte skriver uppmaningar om hur den sanne feministen beter sej och hur man bör göra. Det hon skriver om är förlegade idéer och menar att den moderna feministen är kvinnan som styr över sitt eget liv och är ärlig mot sej själv. Och det ger ju oss alla möjligheter i världen.

Gene Simmons


Fuck it.

Såg precis senaste avsnittet av Grey's Anatomy (började ju en ny säsong nu). Fy fan. Att skriva av min favoritkaraktär i säsongens första avsnitt!! Yeah, spoiler-alert. Marc dog. Fick lite samma känsla som när Mike dog i Desperate Housewives. Ett avsnitt mer eller mindre dedikerat till karaktären. Fan fan fan. Nu är jag ledsen.
Jaja, Yang är fortfarande kvar i alla fall. The last good thing.

Uppe med tuppen

Jag har haft grymt svårt att sova de senaste dagarna. Vet inte varför.. inte för att jag lidit så mycket av det (kan jag inte sova kan jag ju alltid läsa mej trött) förrän idag då jag skulle upp halv 7.
Det var nämligen informationsmöte om a-kassan på Arbetsförmedlingen. Jag gjorde mej i ordning så snabbt jag kunde, bryggde kaffe och tog med i termoskopp och åt en banan innan jag pallrade mej iväg. 40 minuter tar det att gå till Arbetsförmedlingen!! Den ligger på andra sidan stan. Så jag har minsann fått min dos av motion idag.
Note to self: Få hit cykeln och lämna in den på verkstad för reparation så jag kan använda den.
Men jag ska väl inte klaga för mycket, det är en rätt trevlig väg att gå. Bara sista biten till Arbetsförmedlingen som är tråkig (den ligger vid en stor väg i ett industriområde). Men innan dess är det fina, gamla hus och så går man igenom centrum. Och dessutom är det raka vägen hemmifrån.
Sen ligger ju Systembolaget utmed vägen också, så man kan (som jag gjorde idag) springa inom då man är klar på AF. Och är man sugen på en Frapino ligger även Espresso House där.
Nu tänkte jag chilla lite och läsa en skvätt innan Linus vaknar (han har jobbat natt och var så snäll och väckte mej när han kom hem - då det var dags för mej att stiga upp). Funderade innan på att gå och lägga mej igen då jag kom hem, men trots att jag är trött så tror jag bara att det skulle förstöra dagen för mej och att jag skulle bli fruktansvärt seg resten av dagen.. och det går inte, för ikväll ska vi ju vara med i popquizen på Harrys!! Pepp som fan. Kul att komma ut lite.

You can't be unhappy with a kitten present.


Senaste braiga köpet.


Utflykt till Gekås

Idag tog jag och Linus oss en spontan-trip till Ullared - FRIVILLIGT!! Det var grått, trist och regnigt och egentligen tänkte vi promenera bort till fästningen och se utställningen om vampyrer där nu. Men sedan tänkte vi om och valde, konstigt nog, att dra till Gekås istället.
Även om det var jobbigt, stressigt, rätt mycket folk och så, så ångrar jag det ändå inte. Det var skönt att göra något som omväxling.
På ditvägen åkte vi på en massa småvägar genom naturreservat med bokskog och såg mysiga gamla hus/skjul. Det blev mycket "TITTA, TITTA!! Åååååhh, vad fint!!"
När vi kom till Ullared drog vi först inom NetOnNet och köpte en dammsugare (då den vi hade började lukta väldigt mycket bränt!?!?). Sen gick vi in på Gekås och okynneshandlade "lite". Man vet ju aldrig riktigt vad man kan hitta där - om man ens hittar något (jag har nog rekordet i att köpa minst på Gekås. En gång kom jag ut ur butiken med Svanprinsessan 2 på VHS - endast!!)
Vi hittade i alla fall en Jamie Oliver-stekpanna (som jag länge velat ha) till ungefär halva priset mot vad de brukar kosta. Jag är jättenöjd med det köpet. Sen köpte vi två st gardinstänger (till kök och sovrum) som vi inte haft sedan vi flyttade in. Nu hänger provisoriska gardiner i rummen och det är genast mycket hemtrevligare.
Sen köpte jag lite garn, Suzi fick ett nytt halsband (ett rockigt rött med nitar.. Spock fick inget - han har redan ett vuxen-halsband som väntar på honom när han blivit större), lite filmer/serier, strumpor, linne, oversized mysskjorta/tunika. Linus köpte också skjortor och en Whitesnake-tisha. En mortel fick vi också med och dekorationsstenar samt en lykta som lyser så fint på balkongen nu (funderar på att göra ett litet fint stilleben till vinter med granris, lykta och kottar m.m. Tror det blir kanon!!). Vi hittade också en fin orkidé för 60 kronor med två stänglar - detär billigt. Fin och rak var den, med nya knoppar på G och allt.
Så ja, vi hittade lite i alla fall^^ Helt slut var vi när vi kom hem (trots att vi bara spenderade 2 timmar inne på Gekås), men nöjda med dagens inköp i alla fall.

Kattspaning


Buddies


Nu är jag en Varbergare!!

Fredagen den 7:e september flyttade jag äntligen till Varberg.
Bim följde med och vi hade STAR TREK-marathon den helgen (enligt mina önskemål om hur vi skulle fira min födelsedag).
Än så länge har det inte hänt så himla mycket här i Varberg. Vi försöker komma i ordning lite i lägenheten (det tar tid) och jag försöker lära mej stan lite.
Har i alla fall skrivit in mej på Arbetsförmedlingen här - hittade själv dit efter att Linus och jag kört förbi.
Jag har fixat nytt ID-kort (var tvungen att fixa det kvickt som fan då en kassörska på Systemet påpekade att det snart gick ut).
Grannen bjöd in oss på fika häromdagen och det var riktigt trevligt. Som vanligt är jag lite blyg första gånger jag träffar nytt folk, men det gick rätt bra ändå.
 
Igår var en allmänt deppig lördag. Linus jobbade och jag satt och stickade, löste korsord och kelade med katterna. (Jojomen - jag har gått och blivit en tant!!)
Efter att jag gett uttryck för min nya tantighet på fejjan skrev en gammal bekant som bor här i Varberg att jag kunde sticka hem till honom och ta några öl med honom och hans kompis. Visade sej att han bodde max 10 minuter härifrån och jag var så uttråkad så självklart drog jag dit (och det var inte alls svårt att hitta)!! Och vad roligt jag hade!! Först satt vi och lyssnade på musik och tjötade lite. Sen drog vi ut på pubrunda. Vi tävlade först om vem som kunde beställa in "den bögigaste drinken" -och jag vann med en Rosa Pantern med paraply. Sen drog vi vidare till nästa pub och tävlade om "vad skulle Russell Crowes rollkaraktär dricka??" - Jag körde på hans karaktär i Mystery Alaska och beställde in "billig whiskey" och ett stort glas vatten med mycket is - och vann även den tävlingen ;)
Sen drog vi hem till Jonas igen och tog en whiskey innan var och en drog hem till sitt. Som sagt - I had lots of fun!! Hoppas verkligen jag blir medbjuden flera gånger.
Var längesedan jag träffade Jonas och kan väl inte säga att jag känner honom så jätteväl. Förutom att jag sprang på honom på SRF förra året snabbt har vi inte träffats på över 6 år^^ Men jag är nyinflyttad här. Har två bekanta som bor här (varav Jonas är den ena), så självklart måste jag ut och lära känna folk. Friskt vågat, hälften vunnet!!
Fick bekanta mej med en ny musiker igår också (good shit):

Idag har de varit vänner!!


Crazy cat

Kattungar är riktiga energiknippen. Först sover de som stockar, sen är de uppe timmatal och springer!! Scheisse!!
Igårkväll åt Suzi och Spock ur samma matskål samtidigt. Progress!! Imorse vaknade jag av att de lekte lite med varandra också.
Freddy Krueger:

Man kan inte vara olycklig med en kattunge i närheten!!


(Ni får helt enkelt vänja er vid alla mina katt-inlägg)

Idag fick Spock testa sitt halsband. Han reagerade tvärtemot hur Suzi gjorde. Suzi blev helt galen de första gångerna vi försökte få henne att använda halsband. För Spock verkade det vara den mest naturliga saken i världen, så jag lät det sitta kvar. (Och självklart ska Spock ha en ljusblått halsband!!)
Natten har gått bra annars. Suzi sov i datastolen som vanligt, och Spock kröp upp och la sej jämte mej och sov där hela natten. Kattungemys!!
Bara en gång inatt vaknade jag av att de fräste lite åt varandra. =)

Small steps


Meet Spock!!

Halv två begav jag och Bim oss till Markaryd för att möta upp mina bekanta som jag skulle köpa kisen av. Resan i bur hem var inte populär!!
Då vi kom hem lät vi Suzi och Spock träffas på altanen innan vi satte ut Suzi i trädgården och Spock fick inspektera huset själv. Sen har de båda typ sovit^^

I've made some real friends!!

Idag har varit en riktig slappedag. Men jag är faktiskt rätt mör efter gårdagen.. Fy fan vad kul det var!!
Jag måste erkänna att idag har det också känts oerhört tråkigt att det är över. Jobbet - det kommer jag absolut inte sakna.. men folket!! Jag har nog aldrig trivts så bra i en grupp tidigare (och jag har ändå trivts väldigt bra med arbetskamrater tidigare).
Man vet liksom med sej att vissa kommer man inte att träffa mer. Vi bor på helt olika ställen och umgås med helt olika folk..
Jag är så dålig på att hålla kontakten med folk också. Som till exempel efter Löfta - hur ofta har jag träffat mina nära vänner därifrån efteråt?? Marie och Julia har jag träffat några gånger.. annars ingen typ!! (Nu när jag flyttar till Varberg blir det dock bättring, då vi bor närmare varandra.)
Christoffer och jag sa att vi skulle träffas på SRF nästa år (hans föräldrar har stuga därnere) och Hans och jag ska fika i veckan är det tänkt. Så vissa lär man väl träffa någon gång till.
Vi får helt enkelt hoppas på det bästa. Jag har dem alla på FB i alla fall, så jag kan hålla koll på dem =)
Annars är det, som sagt, skönt att slippa själva jobbet. Vi sa det igår att vi hade nog inte stått ut länge till någon av oss. Sen har jag ju bara bott kvar hemma pga jobbet. Då jag började jobbutbildningen i april fick jag och Linus besked att vi fått lägenheten - alltså precis när jag börjat på jobbet!! Första juni blev den vår och sedan har jag bara väntat på att sluta på jobbet, så jag skulle kunna flytta. Nu är snart dagen äntligen här!! På fredag drar jag. Fy fan vad skönt!!
Det är också få förunnat att få flytta ihop med sin pojkvän två gånger. ;)
 

Sista natten med gänget

Det kändes som en skolavslutning igår!! Ni vet som det kändes när man var liten och slutade skolan?? Precis så kändes det. Pirrigt och konstigt.
Och, needless to say, vi gjorde inte många knop igår. Vi ville bara sluta och jag och Nisse fick faktiskt kompa (det har ju varit gruppens grej lite.. att tjata till sej komp^^).
Sen på eftermiddagen kom ju alla hem till mej. Johanna tog med sej krukväxter och gav till mej (stöldgods från jobbet).
Vi tjötade, drack, lyssnade på musik, dansade och grillade. Dock var vi bara 4 som höll ut tills småtimmarna.
Mycket reddes ut under kvällen. Vi fick reda på en massa skit som hänt under de fem månaderna vi varit där.
Jag fick också reda på att Hans och Gitte (våra chefer) kallade mej "Lady of Darkness" och hade slagit vad om vem av dem som först skulle få mej att skratta. Tydligen uppfattades jag av ledningen som en dyster jäkel. De andra i gruppen tyckte dock alltid att jag var glad (??).
Jag har ju haft världens prestationsångest hela tiden också över att jag hade så dåliga resultat och trodde ibland att jag skulle få kicken.. det var tydligen helt obefogat. Jag var aldrig ens nära på att få kicken och till och med jag hade tydligen slagit rekord över den gamla avdelningen. Så jag var faktiskt bra!!
Gruppbild: Nisse, Hans, Johanna, Emelie, jag och Christoffer.
De tappra:
Hans skulle sluta röka efter dagens slut:

Den sista:

Lagom runda om fötterna:

Chefen och jag, no hard feelings. =)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!