Sunset Beach

Om ni undrar varför jag varit lite frånvarande från bloggen de senaste dagarna så är det för att jag har hittat en sida med typ alla avsnitt av Sunset Beach.. XD Jag upplever min ungdom här och gapflabbar helatiden för att det är så sliskigt och så dåligt.. men därför kan jag inte sluta kolla!!
.. läskigt nog kommer jag ihåg vad alla heter fortfarande..

Jag kollade fan på det varje dag efter skolan för några år sedan.. då tyckte jag det var bra, men vågade inte erkänna det för någon XD

.. fast eftersom jag kollar på det nu igen måste jag ju tycka att det på något vis är underhållande fortfarande!!

Nej, skulle jag någonsin vara skådespelerska skulle det vara i en såpa. Alla är så onaturliga att jag säkert hade klarat det med bravur!!

Suzi

Igårkväll flyttade Suzi in hit. Jag och Linus lekte med henne tills midnatt och sedan hade vi inte hjärta att låta henne sova i köket/hallen - så hon fick vara inne hos oss.
Hon är rätt busig och väldigt kelen. Fortfarande lite gnällig och rädd dock.
Just nu ligger hon och värmer mina fötter XD



Från fylleidé till kattägare:

Såhär innan katten kommer tänkte jag berätta hela historien om varför vi skaffar katt (för den vill ju alla höra).
Det var någonstans vid månadsskiftet november-december då jag var hemma i Strömsnäs och Bim kom förbi för att dricka öl och snacka skit.
Efter många öl, och några skvättar absinth, började jag berätta om att jag tyckte att det emellanåt var lite ensamt i Karlstad. Jag snackade om att jag ville ha hund - men hundarna jag skulle kunna tänka mej är för stora för vår lägenhet och att jag hellre väntade tills det passade.. Jag ville inte ha en liten hund heller..
Bim kom med idén om katt. Problemet var att jag var katträdd - men kattungar var ingen fara och hade jag känt en katt sedan de var små brukade det funka.
Efter en stund lät det: "VAFAN!! VI SKAFFAR KATT!!"
Bim på besök.. enda bilden från kvällen, så ni får ha överseende med roliga miner..

Dagen efter höll jag fast vid vårt beslut - vi ska ha en katt!! .. det var typ ingen som trodde oss för vi inte var så nyktra.. hrmmmm.. men jo - vi skulle ha en katt!!
Vi kom överens om att det inte passade innan jul - det skulle bli en jäkla massa åkande och krångel. Men efter nyår skulle vi börja kolla på katt.
Det visade sej inte finnas jättemånga katter häromkring som vi ville ha, så vi fick tänka utanför Värmland.. På Blocket hittade vi en annons från Vänersborg med bild på två katter varav den ena blev vi helt frälsta i!!
Katten är i och för sej lite större nu än en kattunge (!!), men täckningen var så underbart vacker på den!!
Vi mailade, men kunde inte vänta på svar mer än över natten så vi ringde också och den fanns kvar. Sicken lycka!!

Genast började vi fixa med kattgrejerna vi behövde - halsband, kattlåda, matskålar, leksaker, klösträd och sånt, så att allt skulle vara klart tills vi fick den.

Vi hade gissat på att det var en hane - vilket det inte var, så det blev inte en Ziggy (jag tyckte det orangea vid ögat hade gjort det till en Ziggy Stardust annars).. Jag ville ge henne namnet "Jett" (efter Joan Jett), men Linus var inte riktigt nöjd.
Till slut kom vi överens om Suzi, efter Suzi Quatro - en av mina favoritartister. Passande nog står det "Wild forever" på hennes halsband och en av Quatros största hits heter "The Wild One".
.. klart katten ska ha ett rockigt namn..

Helgen kommer gå sjukt långtsamt - jag vill bara ha hem Suzi nu!!

Om dagen och planerna för helgen:

Det var trevligt på stan idag!! Jag är dock helt slut nu!! .. blir nog en kopp kaffe snart kan jag tänka..

Vid ett drog jag och Linus in till stan.. tåget var försenat (BIG surprise..). Jag vinkade av honom och gick sedan och mötte Sandra.
När jag shoppar handlar jag i princip bara grejer. Jag hittar sällan kläder och skulle jag, mot förmodan, hitta något så måste det vara något fantastiskt snyggt - för jag tycker det är för bökigt att gå och prova plaggen om jag inte är säker på att jag vill ha dem.. omständigt..
Idag köpte jag en bordstablett att ha under kattmatskålarna, en bordstablett att ha som duk på köksbordet, ett par ljuskoppar, ett par öronhängen med långa nitar som hänger ner (passar svinbra till ett av mina armband), vin, öl och en film att se ikväll (My Fair Lady).

Vad ska jag nu göra i helgen som gräsänka då??
Först och främst ska jag försöka få undan disken. Idag var det verkligen ett berg!! Usch.. Sen ska jag fixa lite kääk, eventuellt plugga en stund och kolla filmen..
Imorgon ska jag plugga, städa och försöka få klart tavlan!! På kvällen snackade jag och Sandra om att eventuellt dra och se CrashDïet..
Och på söndag ska jag fixa det sista i lägenheten innan Linus och, framför allt, den efterlängtade katten kommer!!

Några bilder från spelningen på Ankan i onsdags:





Betygssamtal = CHECK!!

Hade precis betygssamtal och klarade Finansiering och Kalkylering. Thank God!! Jag vände och vred mej halva natten för att jag var orolig för hur det skulle gå!!

Nu ska jag dricka lite mer kaffe och kanske ta en macka. Sedan göra mej i ordning för Sandra och jag ska gå på stan idag!!
Linus ska passande nog ta tåget ungefär när jag ska träffa Sandra, så jag kanske slår följe med honom in.

Men innan något annat ska jag sätta in läroböckerna från den avslutade kursen i bokhyllan. Underbar känsla att bokstavligt talat ställa undan något som varit knepigt och energikrävande.


// XO


Idag skulle man behövt en helkroppsspegel.

Väcktes ur min dröm vid tio av att dörrklockan ringde. Pockade lite på Linus och bad honom ta det. Efter en stund kom han in i sovrummet med ett stort paket - till mej =D
Det var min skinnpaj som hittat hit från USA. Den var skitsnygg!! Jag vet dock inte om jag tycker att den är för stor.. lite stor är den allt i axlarna och runt midjan - men samtidigt är det en kort version som inte behöver vara jättetajt under bysten eftersom den slutar där - och så ser jag inte kraftig ut i den.. men axlarna är liiite breda.. får ta kort med den på och maila morsan så hon får komma med en åsikt..
(Mailade förresten morsan nyss och tyckte hon också borde byta namn - till "Tuttan" XD)

Jag är skyldig brorsan ett flak öl XD


God morgon

Jag har inte lämnat sängen än (förutom för att göra kaffe) ;) Det var oerhört skönt att ligga kvar idag.
Men jag ska nog allt snart dra upp.. bara göra klart morgonsurfningen först ;)
Det är lill-lördag idag och Linus band häruppe (Steam) spelar på Glada Ankan vid midnatt. Perfa - då drar jag med och kollar och köper mej en öl eller två på puben också.
Jag har faktiskt bara hört dem spela en gång innan, då på en fritidsgård här i stan där medelåldern kanske var 15.. man kände sej helt malplacerad. Därför tror jag denna kvällen blir bättre - det är ju bästa puben i stan för bövelen!! Och man kan köpa öl istället för Festis och varm choklad.
.. fritidsgårdar i all ära, men puben är, enligt mej, lite som en fritidsgård för folk över 18/20.

// XO

Det gäller att måla på innan man tappar lusten..


.. det är dock för mörkt för att fortsätta nu - jag får ont i huvudet och har svårt att se..

Tulpaner

Har funderat hela dagen på om de börjat sälja tulpaner än.. Tulpaner är inte min favoritblomma (faktum är att jag inte alls brukar vara så förtjust i tulpaner), men jag ville ha ett fång i alla fall. Morsan köper alltid hem tulpaner till våren och det luktar så underbart och fräscht i köket då.. och ja, det känns bara vårigt.
Idag har jag städat hela köket (min favoritplats i lägenheten) som var rätt äcklisch efter helgen och tulpaner hade bara gjort det hela så fulländat!!
.. när jag och Linus gick och handlade innan han skulle repa så är det första jag ser: TULPANER!!
Så nu står de på vårt köksbord och sprider vårkänslor.


Lasagne är inte tråkigt.

Jag har precis gjort lasagne och jag misstänker att detta är den godaste lasagne jag någonsin har gjort.
.. tänkte laga det igår, men Linus hade inte lust att äta det (för att vi äter det rätt ofta eller något och det därför var tråkigt..), så det blev pulvermos med falukorv för hans del och quornbitar istället för korven på min tallrik.. det var ju mycket mer fantasifullt och kul..^^
Men lasagne behöver ju inte alltid vara likadan - eftersom man kan kasta ner nästan vadsom i den. Jag hittade morötter i kylen som jag slängde ner denna gången. Så nej, jag tycker inte lasagne är tråkigt.

Ledig dag.

Upptäckte till min förvåning (och förtjusning) att jag redan pluggat in kapitlet jag skulle läsa idag!! .. bara för att jag trodde jag skulle läsa in fem kapitel förra veckan när det egentligen var fyra.
Jag skulle ju kunna sätta mej och plugga vidare - ligga före för en gångs skull.. men soffan och TV:n är väldigt lockande idag.. en ledig dag har ju ingen dött av.. och som vanligt tycker jag att jag förtjänar att leva som en jävla gudinna och tycker således att jag förtjänar att ta det lugnt idag.
Jo, så nu ska jag peta in en gammal svartvit goding i DVD:n och bara njuta. Sabrina<3

En annan kissekatt.

Min faster, Bitte, verkar tycka det är jätteroligt att vi ska skaffa katt. Hon lyckoönskar oss helatiden och tyckte att vår katt liknade hennes.
Nyss la hon upp en bild i min logg på FB på Spöket (ja, katten heter så). Lite lika var de kanske, det syns ju lite dåligt på bilden vi har på vår om hur täckningen och färgerna är egentligen. Jag bara längtar tills vi får hem våran "lilla" misse (jag misstänker att den inte kommer vara så liten längre). En vecka kvar nu!!
Här är mitt kusinbarn, Hampus, med Spöket.

Om gårdagen:

Det var en jäkla rolig kväll igår. Började med att Sandra kom och hämtade mej. Sen åkte vi och hämtade upp "den andra Sandra".
Hemma hos den första Sandra åt vi klyftpotatis, filéer, någon god sås och sallad. Vi spelade ölspel och snackade skit ;)
Sedan drog vi in till Glada Ankan. Mycket trevligt!! Snygga DJ:n var där ;)

Roligaste händelse:
Kille: "Hej!! Vad heter du??"
Kanja: "Det låter som att du kommer från Småålaaand!!"
Kille: "Ja, Älmhult."
Kanja: "Strömsnäsbruk."
Kille: "VAFAN!?"
Killen hette Linus och vi hade sjukt många bekanta - vi hade förmodligen aldrig träffats dock. Kul att träffa någon hemmifrån häroppe i alla fall!!

.. och ja, så slog jag till någon snubbe jag tyckte var "typig" också.. flera gånger.. fick reda på att han tydligen jobbar som tatuerare och heter Johan.. men han var kass, så han förtjänade väl en smäll.
Nej, fy fan vad jag stör mej på folk som dissar en helt öppet - dessutom ville jag bara önska en låt av DJ:n och pratade inte ens med denhär killen - men ändå ska man tydligen vara kaxig!! Så ja, lite smäll förtjänade han faktiskt.

Nu har helgens gäster åkt hem och vi har haft trevligt. Det är dock underbart att efter en fullspäckad helg få ta det lugnt och bara slappa i sin ensamhet.. med vinet som någon lämnade kvar här igår..

Helt otippat träffar man en älmhultsbo 40 ...

bild004 (MMS)

Helt otippat träffar man en älmhultsbo 40 mil hemifrån! Sverige är allt litet!


Lördag

Nu har jag skickat iväg killarna till Systemet (Gud vad lat jag låter - men jag har fullt upp med skolarbeten..).
Vi åt precis frukost ihop (som ni kanske förstod från förra inlägget..). Bästa ordväxlingen:
Linus: "Du är en såndär riktig maskinist!!"
Kanja: "Linus.. du menar 'manschauvinist'.."

Detta blir nog en bra dag - ikväll hämtar Sandra mej och så blir det tjejkväll, medan killarna har vår lägenhet till sitt förfogande.
// XO

Linus tycker nog våra gäster äter oss ur huset härhemma..


Jo, men detta är lite kul..

Inte för att jag bryr mej ett dyft om Let's Dance, men diskussioner är ju alltid kul.


Provet klart..

Killarna kom hit välbehållna!! Jag var inte så social de första två timmarna dock eftersom jag hade fullt upp med provet. Det kändes rätt okej, men jag vet att sista uppgiften är fel. Jag gjorde så gott jag kunde - men vet inte riktigt vart felet ligger. Hoppas jag var nära lösningen i alla fall. Och framförallt hoppas jag att jag klarade testet. Det var ju slutprov i kursen och betyget ligger mycket på det.

Nu är det färdigpluggat för dagen dock (jag får fixa resten imorgon samt i övermorgon) och första ölen är förtärd.
Jag har precis skickat iväg grabbarna till affären för att handla grejer till maten ikväll (tacos - det var väl oväntat??^^) och jag plockar i ordning lite och lyssnar på musik.
Skönt med helg.. trots att jag fortfarande har en massa skolarbete att göra..

Skäralid

Det har varit riktigt fint väder de senaste dagarna. Snön har börjat ge med sej lite också. Vårkänslorna har inte infunnit sej (det är för tidigt) - men fan vad jag längtar nu!!
Jag brukar säga att vintern är min favoritårstid, men egentligen har ju alla olika årstider sin tjusning!!
I vår hoppas jag att vi får tillfälle att åka till Skäralid igen. Det var helt underbart förra året när jag och Linus åkte dit och allt var så sinnessjukt grönt!! .. i år kanske vi kan få med oss några andra också??










Det är så ofantligt vackert i Skäralid. Man växlar mellan förvåning över att man fortfarande är i Sverige och över hur vacker naturen i landet faktiskt är.

Freitag

Jag sov som en stock inatt. Skönt att kunna sova ordentligt igen!!
Gick upp lite sent, men men.. Jag fick sova ut i alla fall!!
Sitter och dricker kaffe och ska snart läsa sammanfattningarna av kapitlen i läroboken. Sedan blirre slutprov och jag kommer inte vara social på några timmar. Jag hoppas jag är någorlunda klar tills killarna kommer i alla fall!!

Mycket gjort, mycket kvar..

Så - nu anser jag mej färdigpluggad för idag. Slutprov i Finansiering och Kalkylering imorgon.. Dessutom en insändningsuppgift i nämnt ämne samt en insändning i Internationell Ekonomi (som jag ligger lite efter i på uppgiftsfronten). Blir mycket plugg i helgen!!
Jag hoppas insändningarna inte är för betungande dock - Fredrik, Micke och Adam kommer hit imorgon eftermiddag, så det kommer nog vara fullt upp de närmsta dagarna. Och jag vill faktiskt också vara med och ha roligt!!
Det löser sej.

Nu ska jag dricka upp min "vad du är duktig, Kanja"-belöning i form av Guinness och sedan göra i ordning mej för sängen..

Nightynight!!

Mer till katten..

.. som jag berättade i förra inlägget kollade jag på klösträd och sånt.. jag hittade ett som inte kostade jättemycket som jag precis klickade hem. Klickade också hem en mindre klösbräda (som blir lätt att ta med om vi ska åka någonstans), en leksak till (det var ju en rosa höghatt - jag var tvungen) och en bädd som ser ut som en soffa XD Vi hade tänkt låta katten slagga i transportburen först tills vi hade råd med en fin korg, men kattsoffan var så tuff så jag var bara tvungen!! (Och råd har vi nog allt - ty jag får CSN igen nästa vecka.)
.. men nu är det fan slut på att "vara tvungen"!! Nu har vi fixat det vi behöver förutom sand och mat.. nu behöver vi inte mer så jag får allt ta och lägga band på mej.

Socialt.

Jag och Linus steg upp för en och en halv timma sedan. Vi sitter och dricker kaffe vid köksbordet med varsin dator framför oss. Socialt.
Vi pratar faktiskt lite med varandra. Jag kollar klösträd på internet och ropar förtjust så fort jag hittar något kul och Linus frågar "Vad!? Vad!? VAD!?"
Jag vill bara ha hit katten nu.

Idag ska vi städa och plugga.

Kattprylarna har kommit!!

Nu har jag och Linus varit och hämtat ut kattgrejerna vi hade beställt härifrån (supersnabb leverans och fina grejer!!).
Kattlåda, transportbur, kattgräs, skålar, leksaker (två stycken än så länge, vi får väl se vad den tycker om dem innan det blir fler) och ett jättesnyggt halsband (där det står "Wild Forever" - vilket ger en vag ledtråd om vad katten ska heta.. lite långsökt fast ändå inte jätte..).
I veckan som kommer åker vi nog och kollar på klös/klätterträd och så fixar vi såklart mat och kattsand så allt är klart tills hon kommer. Mihi!! Linus sa att jag är som ett barn på julafton och det är jag nog också. Detta ska bli jätteroligt. Jag ser fram emot detta som fan och tiden kan inte gå snabbt nog!!


*trallar på The Lovecats och lallar vidare i lägenheten och placerar ut kattgrejorna..*



Man sover bättre med huvudet åt "norr".

Jag hade allt svårt att sova inatt också. Jag begriper inte varför!! Låg och vände och vred på mej långt in på småtimmarna tills jag kom ihåg att jag hört att man sover bättre med huvudet år norr. Försökte att orientera mej (med hjälp av stjärnorna - jag skojar inte!!) och la mej skavfötters med Linus istället. Jag somnade nästan direkt!!
Såhär i efterhand tror jag inte att jag låg med huvudet åt norr.. jag tror jag låg åt öst - men man kanske bara behövde inbilla sej att man låg åt norr för att kunna sova??

Än så länge idag har jag inte åstadkommit så mycket. druckit kaffe och läst bloggar.
LadyDahmer har lagt några ut gratis bloggdesigner och jag föll för denna. Det var allt på tiden att min gamla byttes ut (jag hade trots allt haft den i säkert två år minst).. men när jag försökt förut har jag bara krånglat till det onödigt mycket tror jag - och jag har inte kunnat byta överhuvudtaget.

Nu ska jag göra mej i ordning - sedan plugg.
(Förresten så har andra boken jag ska ha i den nya kursen skickats nu. Och Internationell Ekonomi verkar skitintressant. Tummen upp!!)

------
Update: Jag har nog kommit på varför jag har så jäkla svårt att sova - det är ju fullmåne!!

So far..

Än så länge är jag mycket nöjd. Men tavlan är långt ifrån färdig.

Jag är hur trött som helst (sov knappt alls inatt) - så jag ska faktiskt göra mej i ordning för sängen nu.. och imorgon hoppas jag på uppstigning i vettig tid.

Jag har en dröm - om en fritidsgård.

Antalet sångfåglar i lägenheten tredubblades hux flux. Jag intog köket med skolböcker, pizza och Guinness. Jag är den moderna studenten personifierad. Alkohol, skräpmat och en lägenhet som kan misstas från en fritidsgård.
.. fast detdär sista var nog inte sant - om fritidsgården. Det är önsketänkande. Jag skulle vilja ha en lägenhet som är som en fritidsgård. Lite mer liv.
Denna veckan händer det dock lite mer än det brukar - Fredrik, Micke och eventuellt Adam kommer upp över helgen.

Jag har fortsatt med tavlan förresten (och jag lade nog ner lite för mycket tid på den idag och lite för lite tid på skolan.. men men..). Börjar det likna något??


Temporär arbetsplats..

Dessvärre är vår lägenhet inte tillräckligt stor för att tillåta mej att ha en fast plats för mina målargrejor.. dessutom målar jag så sällan, så det kanske inte ens är lönt att göra i ordning ett hörn.. men ett staffli och en pall vore inte helt fel - ty mina knän tycker inte golvet gör så gott-ont precis.
Och ja, jag blandar färg på ett (tomt) smörpaket.

Om dagen:

Sitter och äter varma mackor och dricker te. Ska snart nana.

Idag har jag mest pluggat. Mina böcker i nya kursen har fortfarande inte kommit, men de borde komma imörra.
Det är mycket nu.. slutprov på fredag och sånt..

Budade på en skinnjacka på Ebay - auktionen går ut inatt. Hoppas den passar (om jag vinner). Och hoppas den inte fastnar i någon tull (om jag vinner).

Jag fick ett ryck och började skissa på en ny tavla med.. vet inte vad jag tänkte när jag grundmålade duken i babyrosa - men tror det kan bli rätt tufft i alla fall.. (och jag hoppas inte bakgrunden tar över - ty babyrosa passar ingenstans i vår lägenhet.. fast å andra sidan kanske jag säljer den ändå om någon är intresserad..)

Imorgon blir det fullt upp igen. Plugg, plugg, (måleri kanske), hämta ut boken (förhoppningsvis) och köpa kaffe.. sen blir huset invaderat av ytterliggare två sjungande pajkar. Trion ska öva stämmor^^

Plugg-dagar är inte så intressanta.

Idag har jag pluggat hela dagen. Gjorde bara ett avbrott då jag skulle göra Pasta Arrabiata till middag. Pluggandet denna veckan har varit dråpligt. Så denna veckan får jag verkligen skärpa mej. Speciellt då jag läser två kurser samtidigt (hoppas verkligen jag får läroboken imorgon).

När jag hade pluggat klart beställde vi det nödvändigaste till katten. Det vi saknar nu är något den kan klösa på (och mat och kattsand) - men vi ska kika på det innan den kommer.

Annars har jag väl inte mycket att berätta. Plugg-dagar är inte så intressanta.

Så var det söndag igen..


Fan vad roligt det vore att se U2 live.<3

Kvällen:

Jag, Linus, Sandra och Jonas stack till någon fritidsgård en bit härifrån idag för att lyssna på Lancer. Var helt okej - men det andra bandet vi lyssnade på var inget vidare. Fullt med tonårshormoner som sprätte runt så mickar flög iväg och sladdar drogs ur.
Sen spelade vi några rundor Bet Your Brain och kollade på Jalla! Jalla!.

Nu har de åkt och när jag kollade mailen hade pappa mailat.
Citat: "Den 7/2 klockan 16:15 kommer jag till järnvägsstationen i Karlstad. Jag åker igen klockan 16:30.
Ska vi ses en liten stund då?
/Fadren"
Ja, det kan ju vara lönt - en kvart XD

Nej, nu ska jag plugga lite.

Hmpf.

Det var nog tur att jag började gapa om att snart får vi "Grattis till graviditeten-kort" med posten också så Linus fick förklara sej lite.

SRF 2011

Nu var julklappspengarna slut!! Sweden Rock here we come!! ;)

Och förresten: Det var en trevlig kväll med Jonas och Sandra med!! Som vanligt =) Nästa helg blir det utan grabbarna dock.

Panik

Jag tyckte det var lite skumt att mina läroböcker till nästa kurs (som börjar på måndag) inte skickats än och när jag gick in på Lycknis fick jag se att de var tillfälligt slut. Kunde de inte mailat om det då kanske?? Idioter. Jag är svinarg och har smått panik.
Fick beställa dem från Adlibris istället och hoppas jag får dem innan nästa vecka är slut.
Fuck.

Facebookberoende och dagens agenda.

God förmiddag^^
Sov lite länge idag också.. ugh.. men jag har druckit mitt kaffe - så jag börjar piggna till. Huvudvärk har jag dock och med en pojkvän som tycker om att sjunga (med falsettskrik) kan det ju vara lite jobbigt..
Något annat jobbigt är att FB inte funkar.. =/ (Beroende)
Det positiva var att när inte FB fungerade och jag inte hade fler bloggar att läsa fick jag pluggat ett helt kapitel.
Men nu ska jag duscha och sätta i linserna och hoppas huvudvärken ger med sej.

Idag ska jag och Linus försöka beställa SRF-biljetter och så kommer Sandra och Jonas hit i eftermiddag på tacos och sedan ska vi spela spel =)


Storhandlat

Idag sov vi på tok för länge, och jag som verkligen behöver plugga!! =(
När vi gick upp åt vi frukost ihop för en gångs skull (News of the day: Linus har börjat dricka kaffe!!), sedan gjorde vi oss i ordning kvickt för Jonas och Sandra skulle hämta upp oss för storhandling i Bergvik (nu har vi mat må ni tro!! Hittade även julmust så jag köpte på mej ett lager.. och så köpte vi en ny blomma - för alla blommorna dog över julen när vi var borta, och plastblommor är inte så jäkla kul..).
Nu blirre plugg och the Clash<3


Här är hon.

Katten vi mailade om igår fanns kvar. Lycka!!
Jag blev förtjust så fort jag såg den och hade till och med svårt att sova igår för jag tänkte så mycket på henne.. hon är så himla fin!!

Det visade sej också att han som sålde henne var en bekant till en barndomskompis till Linus. De pratade på en bra stund!!

Linus hämtar katten i slutet av månaden - så vi har gott om tid att fixa i ordning tills den anländer.. och komma på vad hon ska heta.. jag vet vad jag vill ge henne för namn - måste bara övertyga Linus med.. ;)


Gött mos!!

Min själ - jag lyckades klara kursen i redovisning och beskattning!! Teoriprovet var nästintill dråpligt, men mitt VG på projektet bar upp betyget.
Skönt att ha det överstökat!!

Nu ska jag se om jag får ner lite julpynt och sen blir det plugg resten av dagen.

Kattletande..

Jag och Linus har kollat på blocket efter kattungar till salu nu i någon månad.. och så har vi sagt att efter nyår ska vi börja leta efter katt på allvar. Idag skickade vi iväg första mailet och hörde om en katt vi var intresserade av fanns kvar (och om den funkade att ha som innekatt). Hoppas hoppas.
Det verkar inte finnas så många katter till salu i Karlstad-trakten, så vi fick tänka om. Säljaren vi mailade nu bodde i Vargön - nära Vänersborg. Men Linus ska hem i slutet av månaden för att repa.. så det kan nog funka med avhämtning och så..

Mina vänner kommer tycka jag är tokig som tänker skaffa katt.. med tanke på min kattfobi.. Men vi skaffar inte en vuxen katt.. så när den växer och blir stor kommer jag inte se den som läskig (det är så det funkar med katterna jag klarar av - jag har känt dem sedan de varit små). Det kommer därför att funka.
Varför vill vi skaffa katt då?? Vi är ju inte några kattmänniskor??
Jag hatar att gå hemma själv hela dagarna. Jag pluggar på distans i en stad där jag inte direkt känner någon. Jag trivs inte här och känner mej ensam.
Först var detdär med katt en fylleidé som jag och Bim snackade om. Men nu verkar det bara vettigt. En katt är mer självgående än en hund. En katt passar bättre att ha i vår lägenhet än en hund (eftersom vi vill ha en större hund och inte har en jättestor lägenhet). Och framför allt - det finns en annan levande varelse i lägenheten än jag om dagarna - sällskap FFS!! En katt skulle liva upp vårt hem och jag skulle trivas lite bättre. That's why.

Jag har nog aldrig skämts så mycket i hela mitt liv!!

Posten kom precis. Ett fint kort kom med. Vände på det och tappade hakan..


Pappa drog en rövarhistoria inför släkten på nyårsafton om att jag och Linus förlovat oss.. och det är ju vi som får stå och se dumma ut när vi träffar alla!! Vad fan ska man säga när man inte har en ring på fingret?? Vi pantsatte dem!! .. för vi kan ju inte säga att det var pappa som skojade - detta har ju uppenbarligen gått för långt för det.. Pinsamt, Kanja!!
Skickade farsan ett sms och undrade om han pröjsade för ringarna så jag slapp se dum ut.

Släkten pt 2

Igår skrev jag ett inlägg om att en bild på farmor och hennes syskon kommit upp på vår släktsida på FB. Idag hade minsann en ny bild jag aldrig sett kommit upp!!
Här är min faster Majvieg, farfar, Bitte (min andra faster) med farsan i sitt knä, farmor och min farbror Berne.

Familjen

Kommer ni ihåg i början av december då familjen skulle fotograferas?? Jag var sjukt bakfull och pappa gav mej återställare för att se "normal" ut på korten??
Well, morsan har fått hem tavlorna nu och de hänger i matsalen.
Familjen Eliasson - alldeles normala XD

I don't like mondays..

Det känns lite konstigt att vara hemma igen.. skönt på ett sätt - men det känns inte riktigt som mitt hem ändå..
Grannarna har tydligen märkt att vi varit borta.. i alla fall en. Vi träffade honom igår (vet inte vad han heter) och han undrade om vi varit bortresta. Det hade varit så mörkt här..

Jag tror jag börjar bli sjuk igen. Vaknade och mådde inte alls bra. Får dricka lite te efter jag avslutat mitt kaffe.. och så tar jag fram en burk av tomatsoppan jag gjorde igår (mumma!!)

Nej, avsluta kaffet och kolla klart på blocket (kattungar) sen blir det plugg och te.. (Fick förresten tillbaks projektarbetet i förra kursen - VG.. och teoriprovet var också rättat.. fick mer än hälften rätt i alla fall, så det gick väl över förväntan..)


Om fredagen:

Fan vad roligt jag hade i fredags!! Var längesedan en utekväll var så jäkla rolig!!
Först var vi i Trials replokal:

Linus, Adam (som klippt av allt sitt hår!!) och Alexander.

Joakim och Jag.

Jag och världens bästa Simon!!

Fölk, Katta, Linus & Katta

Martin, Linus & Adam

Tyvärr inte några fler bra bilder från replokalen - därför saknas en hel del folk..
Vi drog till Backstage. Första timmen tror jag bara att jag stod och snackade med Mich. Vi gick sedan och slog oss ner vid ett bord och fem minuter senare är jag kompis med alla vid bordet. Det visade sej att de var döva - och som nog de flesta som läser min blogg vet så har jag pluggat teckenspråk.
Innan har jag nog inte insett att jag faktiskt kan klara av ett samtal på teckenspråk utan större problem!! Dessutom anpassar döva sitt språk till en som inte är fullt så duktig på det (precis som vi anpassar vårt språk när inte folk förstår det riktigt).
Killarna var hursom glada (och lite förvånade) över att ha träffat någon som kunde teckenspråk som dessutom kom från Småland. De tyckte att jag snackade bra med ;) Kommer bara ihåg att en av dem hette Robin och vet inte om jag kommer träffa på dem igen. De brukade tydligen hänga mer på Lipz - och det är inte riktigt min och Linus stil..
Kollade vimlet på Backstages hemsida och hittade oss alla på bild: Happy times.

När jag och de två killarna som sitter varsin sida om mej var ute och rökte kom Linus springande och insisterade på att visa mej något. Det var någon som jag var TVUNGEN att träffa.
Jag sa till killarna att vi skulle ses senare (vilket vi tyvärr inte gjorde) och följde med Linus. Långt inne på puben utbrast Linus "JOSEF ÄR HÄR!!" - och visst fan hade Josef letat sej dit!! Sjukt överraskad och glad tror jag nog fan han fick femtio kramar under första halvtimman!!






Linus & Kjellberg

Släkten

Vi har en grupp på Facebook för vår släkt (på pappas sida) och ibland kommer det upp lite roliga bilder minsann!!
Här är en bild på min farmor (längst till vänster) med sina systrar och sin far =)

Vi är förövrigt hemkomna till Karlstad nu..

Kort och koncist.

Som jag sagt i tidigare inlägg så har jag fullt upp här. I förrgår åkte vi till Göteborg för att hälsa på Linus bror med familj. Vi spelade Bet Your Brain, åt gott, drack gott och tjötade.. trevligt =) Igår åkte vi "hem" igen och idag har jag gjort två prov och pluggat några kapitel..
Nu kan jag varva ner lite i alla fall.. så jag dricker Staropramen. Har gjort mej vacker och ska ut ikväll. Förfest i Trials replokal i Trollhättan och sedan Backstage. Det var längesedan!!
Men idag hade det inte varit helt fel att vara hemma i Strömsnäs heller. Quiz-kväll hos mamma och pappa. Finnarna och Petra med systrar skulle dit. Kan bara bli bra!!

Nyårsbilder
















Upptagen.

Jag har inte bloggat ordentligt på några dagar.. anledningen är att här har varit sjukt stressigt och mycket att göra. På nyårsafton hade jag slutprov i förra kursen.. det gick inget vidare.. på lördagen tog vi det mest lugnt och igår gjorde jag klart projektarbetet i kursen.
Idag börjar jag läsa finansiering och kalkylering.. ugh..
Vad har vi annars gjort under dagarna?? Mellandagsrea i Överby (jag shoppade strumpor, tvål, en nyckelring och första säsongen av Desperate Housewives.. storshopping??), spelkväll, myskväll framför TV:n och såntdär..
Ikväll ska vi nog till Fredrik.. kanske tar med ett spel dit.. brädspel<3

Och ja, Linus har också börjat kolla på Desperate Housewives nu. Och han gillar det!! .. jag har nog bäst smak av oss vad gäller serier.. faktiskt..

Året som gick:

Som vanligt gör jag ett inlägg om året som gått..

Januari
Jag målade lite mer i början av året än jag gjorde mot slutet. En helg utan internet då det inte blev någon utgång målade jag av Linus i tusch och akvarell.. jag började i tusch, men så tyckte jag att den blev lite grå och tråkig och inte liknade honom alls. Därav alla färgerna - han har en sådan utstrålning.
Och denna bilden tog jag med till Karlstad när jag kom dit för första gången och gav till Linus.

Februari började med en dagsutflykt med familjen till Helsingör. Dan snodde en bricka på båten och mamma skämdes jättemycket.

Samma kväll som Helsingörsresan hade vi avskedsfest för Mattias som flyttade till Irland för att jobba på IBM och är mycket saknad.

Det var så dålig stämning i klassen att jag flydde till Vänersborg där E.W.O. skulle göra sin (enda) spelning med detta Yngwie Malmsteen-tribute-band.

Alla hjärtans dag inträffade visst detta år också. Och jag som aldrig någonsin fått något på denna dag fick faktiskt ett blomsterbud skickat till mej dagen innan. Dumt som det blev stod jag i duschen när blomsterbudet kom. Jag vart skitledsen, så morsan ringde blomsterbutiken senare och fick dem att köra ut igen dagen efter (som då var den riktiga alla hjärtans dag). Fin pojkvän har man =)

Jag hälsade på på Löftadalen för första gången sedan jag slutade där också.. man träffade i alla fall några gamla kändisar - men mycket hade ju ändrats också. Marie var kvar i alla fall!! Svanen-besök hann vi med också. Två stycken!! ;) Och på hemvägen hälsade jag på Mattias och Julia i Falkenberg också.
Mars
Linus hälsade på mej i skolan och så fikade vi på altanen i Mjäryd i vårsolen.

Sophie i klassen ordnade sexparty, och trots många inbjudningar förut var detta det första jag gick på.. eftersom jag bitvis är lite pryd trodde jag att alkohol var enda lösningen och satsade stenhårt. Lite för full blev jag nog allt. Hursom, en trevlig kväll.

Jag och Vicky drog ut och gjorde Markaryd osäkert.. eller ja, det var helt dött på Hotellet, så vi fick dra vidare. Vi hittade lite fest till slut i alla fall.

April
Klassen åkte ut till Stockhult för studiebesök på Teboden.

Vädret blev finare och jag och Linus cyklade en dag ner till byn för att köpa glass. Snygg var jag!!

Jag och Linus åkte till Göteborg och hälsade på Björn och hans familj. Vi gick också på Tridents releaseparty på Järntorget och jag ringde dit David.

Valborg firades som vanligt på R1 där Wonderboyz spelade.. och jag var visst uppe på scen..

Maj
Dio drog ut jacket. R.I.P.

Jag och Linus gjorde en utflykt till underbara Skäralid. Har ni inte varit där så har ni missat något!!

Jag målade av Vickys dotter till henne i födelsedagspresent.

Jag och Linus sökte lägenheter för fullt. Jag mailade och han fick gå på lägenhetsvisningar, medans jag var hemma och.. ja, jag festade väl som vanligt..

Juni
Klassen åkte till Kronborgs slott i Helsingör på klassresa.. jag tjatade om alkohol hela vägen (ja, men vi var ju i Danmark) och fick till slut tag i lite. Thank you, God!!


Äntligen blev jag klar med gymnasiet!! Så efter avslutningen drog jag, Vicky, Malou och Line direkt till Alingsås. På kvällen blev det Rockbaren i Götet. Marie kom dit också.

Och så åkte vi till Sweden Rock. Det var regnigt och blåsigt - men jag hade allt trevligt ändå!! Det blir vad man gör det till.


Emma (som jag inte träffat sedan skolavslutningen på Löfta) och Marie kom och hälsade på mej i Strömsnäs.

Jag och Dan firade midsommar med oss själva. Vi bjöd oss på chiligryta på Guinness med öl och absinth. Det är midsommarmiddag det!!

Juli
Jag, Fredrik och Linus var vid Slusscaféet i Vänersborg..

Och så var vi på Hamnkrogen..

.. och på Knorrfest..

Jag hamnade på Pauline och Sammys inflyttningsfest i Halmstad.

Augusti
Jag började plugga igen. Denna gången Komvux på distans. Passar mej perfa!!
Luggen återinfördes..

Jag bråkade med CSN.. (Men till slut löste det sej..)

Och så flyttade jag äntligen.
September
Jag fyllde år och fick omtanke med posten.<3 Och Dan var med i en tidning.

Vi hälsade på i Vänersborg och gick på Backstage..

Det var val, jag gick med i Vänsterpartiet och så bowlade vi med Jonas och Sandra.

Linus fick sin försenade födelsedagspresent - biljetter till Maiden.
I oktober var jag jättesjuk.

Mamma hälsade på en helg. Och helgen efter det blev det en väldigt tokig inflyttningsfest med många fräcka bilder.. men jag lägger upp en rätt normal, bara för att. Roligt som tusan!! Ännu en gång har jag fått bevis på att jag har världens roligaste vänner. Miss you all!!

November
Snön kom, vi gick på bio - HP.

Jag åkte hem för första gången sedan slutet av augusti. Mitt rum var sej inte likt.

December
Väl tillbaka i Karlstad var jag full.

Och så hade vi middagsbjudning..

Jag och Linus åkte hem till Strömsnäs strax innan jul.
Jag stack iväg en dag och träffade tjejerna från gymnasiet.

Det blev en jul detta år också. Vi firade hos min farbror och blev lagom runda om fötterna.

Nyårsafton firades i Vänersborg. Först god mat hemma hos Fredrik och sedan vidare till Rasmus.
Nedan: Bilder på mej med båda mina favoritpojkar på nyår.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!