Lättnad

Den nya handläggaren på AF var jättetrevlig. Man förstod ju varför de valde honom att jobba med ungdomar. Han var väldigt lättsam, rak, ärlig och schysst. Jag är helnöjd.
Dessutom märktes det att han faktiskt brann för sitt jobb och tyckte det var kul.. och det behövs ju verkligen på AF. Jag menar, det känns ju inte jätteroligt som arbetssökande att komma till en handläggare som skulle klanka ner på en situation man redan är missnöjd med. Man behöver inspiration och motivation.

En ny handlingsplan fick jag idag och instruktioner att börja söka praktikplats i Varberg. =) Jag måste bara komma på vart jag skulle vilja praktisera.. handläggaren sa att det ger möjlighet att utforska yrken som man kanske funderat på att läsa vidare till, men inte visste riktigt hur det funkar.. och genast börjar min hjärna arbeta på högvarv.. Ska jag kanske försöka få praktik på ett bibliotek - eftersom jag faktiskt en gång ville bli bibliotekarie och fortfarande tycker det vore intressant?? Ska jag försöka få praktik på en krog eftersom jag vill öppna eget en dag?? Eller ska jag..

Men men: Jag sa ju att jag skulle ta helg nu.

Även denna dagen har ett slut.

Idag gick jag upp tidigare än jag gjort någon annan dag sedan jag kom hem. Jag gäspar och klunkar kaffe om vartannat.. dessutom snorar jag. Jag har varit lite småförkyld i några dagar nu, men jag hoppades att det inte skulle bli värre =/
Nervös är jag också.. men även denna dagen har ett slut.

När jag kommer hem igen ska jag ta helg.

Jag ÄR duktig.

Här sitter jag och har smått panik.. jag ska till Arbetsförmedlingen imorgon och fixa en ny handlingsplan samt redovisa jobb. Jag vet inte varför jag är nervös - för min lista ser bra ut. Jag räknade ut att jag har sökt 0,35 jobb/dag inkl. helgdagar sedan jag senast redovisade sökta jobb - vilket är jäkligt bra för att vara jag. Och så många jobb jag sökt sedan jag sist redovisade har jag nog aldrig sökt under en sådan period förr.
Jag tror att det beror på att jag aldrig träffat handläggaren tidigare.. jag får ju alltid lite panik inför sådanahär situationer.. bara att det stod "Du är kallad till möte med din handläggare på Arbetsförmedlingen den.. blabla" gjorde mej nervös. "Skriver de inte vad mötet ska handla om!?!?" Något annat som får mej nervös är att jag inte kan planera vilken buss jag ska ta hem.. bara en sådan sak liksom^^ Hade de bara skrivit "upprätta ny handlingsplan och redovisa sökta arbeten" så hade jag kunnat räkna att "ja, men det tar nog mellan en halvtimma och trekvart.. Då kan jag ta den tidiga bussen.."
Jag kan inte hjälpa det, jag vill ha koll.
Helst skulle jag nog vilja ha en schema med instruktioner och bifogad karta.

Nej, huvudet högt imorgon, Kanja. Du har varit duktig. Sådeså.

Nu tänkte jag faktiskt lyxa till det med lite Penne Arrabiata såhär på kvällskvisten.. och sen blir det Game of Thrones.

Skogspromenad


Kort uppdatering:

Nu är jag "hemma" igen.. i Småland då.. hos föräldrarna.
Festen i fredags var väl inte någon höjdare. Den började dåligt och sen hämtade den sej inte riktigt för min del.. vi åkte hem rätt tidigt.
I lördags var vi hemma hos svärföräldrarna och i söndags åkte vi tillbaka.. jag till Strömsnäs och Linus till Varberg.

Morsan skulle hämta mej på tågstationen, men istället kommer Bim och överraskningshämtar mej!! Hon hade ringt morsan och frågat om hon fick hämta istället =)

Suzi blev glad när jag kom och igår sprang hon efter mej som en svans hela dagen.. hon var väl rädd att jag skulle försvinna igen.

Nu ska jag i alla fall fixa i ordning mej lite och gå ut på altanen med en kopp te och läsa. Suzi får också följa med.

Osynlig??

Jag och Linus ska på fest med hans bandpolare i Trollhättan.. vi åker snart.. jag är inte jätte-pepp.. jag känner inte de i bandet så väl och de flesta tjejerna känner jag inte alls.. och så kommer en brud jag har väldigt svårt för.. men det blir nog trevligt. Förhoppningsvis.

Dyngkåt och hur helig som helst

Varför har jag inte fått upp ögonen för denna boken tidigare??
Jag klickade hem den sist jag beställde böcker och har läst lite i den nästan varje dag sedan dess.
En väldigt ärlig samling krönikor och blogginlägg hämtade ur Skäringers vardag. Inget förfinat här inte, utan en stor blandning av humor och allvar. Det är ingen feel-good-bok. Den är en feel-bok. Klart man får känna, klart man får vara den man är och inte ska man behöva be om ursäkt för det. Det är nog det jag skulle säga är essensen av denna bok.

Jag gillar denna typen av böcker.. små texter att läsa lite då och då.. på bussen eller när man inte har bättre för sej.. något litet som sätter igång tankeverksamheten utan att bli för tungt.

Man ska nog inte läsa hela boken i ett kör dock.. då förlorar den sin charm. Ta en eller två texter om dagen, då räcker boken lääänge.

Jag fick tag i den för en väldigt billig peng, och den var mer än värd det. Läs den.

Kvällen

Ikväll har jag stickat framför TV:n.. stickat och varit social med svärföräldrarna.. Jo, för så är det här - framför TV:n är man faktiskt social. De tycker om att prata här.. och TV:n får inte så mycket uppmärksamhet egentligen.. Rätt skönt att sitta och prata, samtidigt som man har stickningen att pilla med.. annars tror jag att jag skulle fått spader. Jag måste pilla med något..
Men sen tog stickningen slut och jag satte mej och läste istället.. och kollade Facebook.. och lyssnade på ungefär tre och en halv låt på Spotify.. Sen läste jag lite till, men nu la jag ner boken för dagen.. tror jag ska sova..
Jag saknar Suzi.
Kunde varit jag?? Nä.. boktokig är jag i perioder och galen i katter har jag varit i över ett år nu.. men där slutar nog likheten.. jag är jag.. och glad över det =) .. dessutom hatar jag att sitta i skräddarställning. Jag får ont i ryggen.


Rapport från föräldrarna

Mamma och pappa är ju kattvakter nu när jag är i Vänersborg.. kändes ju surt att lämna Suzi i en och en halv vecka, men jag vet att hon har det bra i alla fall.
Mamma börjar nog bli lite irriterad i alla fall:

Själv har jag aldrig varit med om att hon står och jamar mitt i natten.. men en tass i ansiktet får man rätt ofta när man sover.. då brukar hon vilja gosa och krypa under täcket.. fast hon stannar inte så länge.. =P

As time goes by

Jag sitter på Linus gamla rum i Vänersborg och lyssnar på Monica Zetterlund (som jag förövrigt också läser en bok om för tillfället - väldigt intressant). Linus är och repar och kommer tillbaka om några timmar.
Idag är en rätt lugn dag, men ikväll ska vi i alla fall ta oss bort till Fredrik och äta mat med honom och Jennie.. det blir säkert någon film med.

De senaste dagarna har det varit mycket TV-tittande.. och igår spelade vi lite "När då då" också. Morsan och farsan har det spelet hemma och Linus blir stormförtjust i det, så han åkte och köpte ett eget igår - i en senare upplaga.
Och så har jag stickat också. En krage. Ni får la se en bild när den är klar kanske.. själva stickandet är klart - nu ska jag bara fästa trådar och sy ihop den.. lite besviken blev jag allt över att den inte räckte så länge.. stickningen alltså.. jag gjorde klar den på några timmar. Garnet är också slut, så jag kan inte sticka något mer än.. Typiskt..



Ikväll blir det öl.


Snart drar vi vidare..

Jag sitter i Veddige, på Linus rum i prästgården.. Linus har utbildning idag, men är hemma om en och en halv timma.. då blir det bara att slänga ut våra prylar i bilen, sen drar vi till Vänersborg där vi stannar en dryg vecka.
Till prästgården där Linus hyr ett rum kom vi i förrgår eftermiddag.. vi har kollat på film och när Linus varit borta har jag också kollat på film.. och smygrökt på balkongen.. inte på grund av Linus, men för att jag är rädd för Linus granne på våningen nedanför. I förrgår kväll klagade hon på att vi gick på toaletten efter elva och dagen efter låg ett helt A4 om hur vi borde tänka på att spara på elen och att vi inte fick ha parfym för hon var allergisk. Jag sprutade ändå på mej parfym när jag gjorde mej i ordning.. Det är la skillnad på att lukta fjortis eller sådär lite diskret så som jag själv använder parfym.. dessutom är jag ju bara på Linus rum och i köket några minuter här och där.
Här i prästgården överöses jag av samma känslor jag hade när jag flyttade till internatet på Löfta.. hur man satt inlåst på rummet och smög när man skulle göra något.. och hur konstigt det kändes att vara på ett helt nytt ställe.. nu var ju detta (här) väldigt tillfälligt för min del, men bollen kom i rullning och nu känns det som i början på Löfta.. skumt.

Loppisfynd

Idag åkte jag och Linus ner till byn på loppis. Några fynd blev det i alla fall =) På kyrkans loppis blev det bara en liten tekanna.. vi hittade inte alls mycket där.. så drog vi till Petras loppis istället. Hon hade utförsäljning och eftersom hon och jag har samma stil så gick man runt och plockade i hennes lilla butik lääänge. En tjusig bricka fick jag med hem. Men mest nöjd är jag över Commitments-LP:n som jag suktat efter så länge. Är så glad att hon sålde den till mej för ynka 10 kronor!!
Totalt gick dagens kalas på 40 spännos. Loppis är kul.

Myyyys


Dagarna går..

Jag vet inte riktigt vad jag gjort de senaste dagarna.. inte så mycket..
Imorgon blir det dock andra bullar. Jag ska försöka komma upp i tid, dricka mitt morgonkaffe till någon bra serie och leta jobb.. sedan drar jag och morsan till Markaryd och handlar inför helgen. Linus kommer ju hit imorgon och så bjöd jag hit Bim också. Vi ska göra egen sushi =)
Så har jag och Linus pratat om att gå på lite second hand till helgen. Vet inte riktigt vart vi ska åka dock..
Och nästa vecka åker jag med Linus till Varberg i några dagar innan vi drar vidare till Vänersborg och hälsar på svärföräldrarna. Svärfar fyllde ju 55 för inte så länge sedan, och jag har inte grattat i egen hög person än. Sen vet jag inte när jag senast var där heller.. i julas kanske??
Jag behöver nog lite miljöombyte med.

Kony 2012


En orsak att hänga här i en och en halv timma.

Jag nämnde ju att jag sett en dokumentärfilm i förra inlägget.. här är den förresten. Så jävla bra. Visade sej att min kusin och moster också sett dokumentären - och min Kusin hade till och med böckerna så jag kunde få låna någon gång då har jag vägarna förbi.

Idag har jag sökt en del jobb, läst lite och lite annat småvettigt. Nu tänkte jag ta och hoppa ner i bastun en stund. Härligt.

Högen med olästa böcker välter snart..

Jag var jättesur innan.. men så såg jag en dokumentär om tankekraft, och nu vill jag inte vara sur längre.. Karma.

Klickade precis hem lite fler böcker. Linus bad mej beställa två böcker åt honom och jag själv ville ha en stickningsbok. En pocketbok av Mia Skäringer råkade trilla in i varukorgen också. Ooops..
Nu måste jag dock lägga band på mej. Jag har en STOR hög böcker som bara väntar på att jag ska läsa dem. Och skulle de mot förmodan ta slut när jag nu är hemma så har faktiskt mor och far en stor bokhylla jag kan rafsa runt i också. Böcker har aldrig varit en bristvara hos familjen Eliasson.

Riktigt jävla apsur blir jag..


------

Ja, jag tog bort ALL text. Jag ska inte vara dum, hur ledsen jag än må vara.

Friday on my mind.

När jag klev upp idag var jag så glad för att jag kunde dricka mitt kaffe till flera nya avsnitt av serierna jag följer.. trodde jag, ja!! Flera av serierna jag följer har tagit paus.. jag trodde det bara gällde vid Oscarsgalan, men tydligen var det längre.. så 2 veckor till för just dessa serier =/ Tur att det inte gäller alla serier i alla fall. Jag kommer fortfarande kunna dricka mitt morgonkaffe till serier några dagar i veckan.

Idag är det fredag och vi ska på popquiz på R1.. jag har hört ryktas om riktigt fina priser om man är bäst i tre deltävlingar, så självklart måste vi vinna.

Övrigt: Brorsan tyckte lite synd om mej igår och ville så gärna muntra upp mej nu när jag bor hemma igen.. så han spelade in en liten film till mej där man bara ser hans torso och han vickar på bröstmusklerna i takt med Beethovens nionde symfoni. Jag skrattade så jag grät.
Och nej, ni får inte se filmen. Sorry.. Jag tänker alltid spara den dock.

Good shit.

Får jag ta helg nu??

Självklart missade jag precis den tidiga bussen, men nu är jag i alla fall hemma med en kopp kaffe i handen.
Det var inte mycket som sades på mötet som jag inte redan visste, men pappret jag skulle skriva på är påskrivet och nu blir det att köra på som vanligt tills min handläggare kallar mej till möte igen.

För tillfället sitter jag och fryser och gäspar.. funderar starkt på att ta en powernap med min gosiga filt över mej.. och med tanke på hur trött jag är och med tanke på vad de sa på AF - att vara aktiv arbetssökande är som ett heltidsjobb - så undrar jag om jag får ta helg redan nu??
Även om jag bestämmer helt själv hur jag vill spendera mina dagar så känns det ändå rätt skönt med helg.. på något konstigt sätt.. men det är väl mest för att familj och vänner också är lediga då.. och så har man trevligt, umgås och är vaken länge. =)

Övrigt: Nyfärgat hår är inte alls fint.. speciellt inte när man färgar det svart.. min hårbotten är svart och det ser därför ut som att jag har en peruk på mej.. dessutom är det så lent nu att jag får inte upp någon volym i håret.. Dagens I-landsproblem.

Till Markaryd

Idag fick jag minsann stiga upp tidigt, ty jag ska till Arbetsförmedlingen. Min handläggare ringde igår (finally) och ville att jag skulle på ett informationsmöte idag. Handlingsplanen fick vänta lite till, men han sa att "det är ju inte ditt fel att den inte blivit upprättad, så det ska inte vara några problem.. du kör på som vanligt..".
Jag undrar hur långt detta möte tar.. introduktionsmötet när jag skrev in mej hos AF tog 20 minuter.. men jag tror detta tar längre tid.. Det börjar vid 11 och jag hoppas så himla mycket på att hinna med bussen vid 11.50.. det är bara så tråkigt och kallt att sitta ute och vänta på bussen i en och en halv timma extra..
Men man får ju i alla fall vara glad att det händer något.. =)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!