Bättre sent än aldrig!!

Förrförra julen fick jag denna tavla av brorsan.. idag löste jag den - "You can kid the world, but not your sister." True, true..

Linus fick en ny platta idag!!

.. och eftersom han jobbar sent och jag inte har bättre för mej såååå.. är min kväll med andra ord räddad =) SUGAR MAAAN!!

Lördag-Måndag

I lördags blev det vinyl-kväll hos Jonas (en bekant här i stan). Jag tog med ett gäng av mina favoriter och de blev väl mottagna =) Under början av kvällen var jag jäkligt blyg (fan!!), men det blev bättre lite senare.. det suger att ha en massa hjärnspöken om hur folk kanske uppfattar en (fast jag vet att det förmodligen inte är så) och jag vill ju så gärna göra visa mej från min bästa sida.. men så är jag så rädd för att göra bort mej att jag blir tyst istället.. tänk om jag uppfattas som dryg och tillbakadragen då??
Men, som sagt, det blev bättre med kvällen och jag hade riktigt trevligt =)
Jag känner mej lite handikappad nu dock - eftersom mina vinyler är kvar hos Jonas.. men jag ska hämta dem senare i veckan. Så länge får jag klara mej med Spotify och vilken dag som helst anländer två nya vinyler med Rodriguez som Linus beställde. Sweet!!

Igår tvingade jag mej själv att sova ut. Natten mellan fredagen och lördagen hade jag sovit väääldigt lite, så jag tog mej en riktig sovmorgon (vilket är rätt ovanligt nuförtiden). När jag vaknade läste jag i princip tills Linus kom hem. Då blev det fart på mej och vi stack ut på innergården och grillade med grannen och hans fin-besök. Och efter maten blev det lite vinyler och (lätt)öl innan jag var tvungen att lägga mej.
 
Idag cyklade jag till kursen som vanligt och blev glad då jag såg att Julia var tillbaka.
På förmiddagen pratade vi en hel del om hälsa (psykisk och fysisk) och det kändes rätt gött att bara lämna all fokus på jobb och utbildningen för en sekund.
Efter lunch drog vi till biblioteket - som jag bara varit i en gång tidigare. Oj vad stort det var!! Och jag skaffade minsann ett lånekort och jag fick det GRATIS eftersom jag inte haft lånekort i VBG tidigare!! (Jag kommer ihåg hur knepigt det var att fixa lånekort i Karlstad - man var tvungen att anmäla intresse på hemsidan och grejer..)
Meningen med att hänga på biblioteket var att kolla i lite sälj- och marknadsföringsböcker, men också att bekanta sej med stället. Och det gjorde jag. Jag hittade en massa böcker jag tänkt läsa, men bara en följde med hem - Kråkornas fest (4:e boken ur Sagan om is och eld - Game of Thrones).
Och boken jag kollade i på plats som jag kunde koppla till sälj- och marknadsföring var en bok med gamla reklambilder från 30-, 40-, 50- och 60-talet, Det var skitkul!!



Krogrunda i VBG

Det var trevligt igår. Vi spenderade den första delen av kvällen hemma hos Annika och hennes pojkvän. Vi tjötade och spelade Buzz (jag vann!!). Sedan skulle Annikas kille in till stan så vi hängde på och började vår lilla krogrunda på Oscars. Ehumm.. det var jättekul att titta på folk och analysera, men scheisse vad malplacerad jag kände mej bland alla "fancy people". Vi träffade i alla fall en kurskamrat där och så träffade vi Richard som vi gick med på Löfta. Trevligt!!
Sedan drog vi till sunkhaket i stan - men det kändes fan så myckt bekvämare att hänga där. Men efter en öl drog vi till Harry's i alla fall. Och jag tror vi lyckades göra oss ovän med 5 killar. Haha!! En sprang så fort jag sa "STAR TREK" - det är sant!!
När Harry's stängde drog vi hem.
 
Idag vaknade jag tidigt med bara lite skallebank. Jag gick upp, kollade på senaste Grey's Anatomy och chillade tills jag orkade göra mej i ordning. Sedan cyklade jag bort till Coop och köpte glass och efter det cyklade jag vidare till Annika för dagen efter-kaffe/fika. Jag lyckades cykla vilse i Breared (vilket inte alls är stort) - men kom fram till slut.
Och nu är jag hemma igen. Och klockan är bara halv tre - för att vara dagen efter är det jääävligt bra gjort av mej. Sedan får jag se vad som händer ikväll =)

Äntligen fredag!!

Denna veckan har vi haft en massa föreläsare på kursen. Vissa väldigt inspirerande och vissa inte så mycket.. som idag - då det kom en man och föreläste om arbetsrätt. Men han tog ju upp väldigt viktiga saker, så man fick ju anstränga sej för att hänga med och inte låta tankarna flyga iväg. Men fy fanken vad trött jag blir på folk som helt uppenbart inte visar ett uns av intresse. Ni kan la försöka verka intresserade?? Folk som går hem, som snackar när föreläsaren snackar osv.. jag tyckte det var pinsamt. "Jag är inte med dem!!" Och hade jag varit föreläsare hade jag väl velat att folk lyssnade och arbetsrätt är som sagt kanske inte världens roligaste - men det är fanimej viktigt. Ansträng er!!

Vi slutade vid tolv idag och jag kom precis hem, Annika var schysst och gav mej skjuts.
Linus kommer väl hem vid två-tiden skulle jag tro.. Innan dess har jag lite egentid (LP-skivor och en öl i solen kanske..). När han kommer hem ska jag börja med maten. Jonas, Jeanette och Elliotte kommer och hälsar på i eftermiddag - så vi tänkte bjuda dem på soppa.
Och ikväll drar jag bort till Annika. Vi ska ta några öl och sedan får vi se vad som händer och fötter.. vi kanske går ut, vi kanske stannar hemma - det spelar inte så stor roll. Jag är mest glad över att jag lyckats skaffa en kompis här på alldeles egen hand. =)

HAHAHA!!

Jag var duktig och visade leg på systemet och fick ett spel som tack - SNURRA FLASKAN (dryckeskunskap). Det tyckte jag var hiskeligt roligt!! Tur att jag inte köpte lådvin..
På undersidan av förpackningen står det "ej lämplig för barn under 3 år" - nej det tro fan!!

Good day for my ego!!

Det hände förresten en annan grej idag.. vi hade ju lektioner om gruppdynamik och inför en uppgift skulle vi utse den smartaste i klassen. Gissa vem som blev vald?? // A-barnet

Tisdagen

Idag blev det rätt konstig stämning på kursen.. vi snackade om gruppdynamik och så blev det lite konflikter.. men men, ibland behöver det röras om lite i grytan. Jag var inte så besvärad - jag var observatör.
Men jag sa till Annika på vägen hem att det är ju tur att man inte har ångest för att gå till kursen i alla fall. Inte en dag, sedan vi började, har jag vaknat på morgonen och tänkt "Nej, jag vill inte.". Och det är ju bra.
Men förutom den lilla incidenten som gjorde att klassen skruvade på sej så var dagen bra som vanligt.
 
När jag kom hem blev jag dock förbannad. Linus berättade att han vaknat imorse av att grannbarnen kollat in i brevinkastet och sagt: "De har TVÅ katter!!"
Vafan har de i vår brevlåda att göra?? (Ungarna givetvis..) Inte nog med att de hänger en massa i trapphuset och SKRIKER, att de fäller tykna kommentarer när de ser en, skjuter in fotbollar på vår gräsmatta som de får hämta och att de står och hänger mot staketet och klättrar på det. Nu glor de in i vår lägenhet också!! Dessutom kom jag på att när byggarna var här och renoverade toaletten vaknade jag en dag av att ungarna öppnade dörren och ropade genom hallen till byggaren. Vafan - vi bor här!!
Nu är det nog. Jag får väl vara en sur granne då.

Idag är det världsbokdagen..

.. i brist på bättre bild får ni en på Spock.. framför bokhyllan..
Förövrigt ska vi nog skaffa oss en till bokhylla snart. Mjihihi!!

Godmorgon!!

Idag var det riktigt tufft att ta sej ur sängen. Fy fanken vad trött jag var.. snoozade många gånger..
Men nu är jag uppe och redo för en ny dag på kursen i alla fall.
Idag ska vi ha en gästlärare som ska prata om gruppdynamik. Igår hade vi också denne gästlärare och snackade om sälj och kroppsspråk.
Det var så roligt innan vi började igår - jag och tre kurskamrater stod med läraren i klassrummet. Läraren undrade vad vi gått igenom och vi berättade att senast har vi pratat mycket om olika personlighetstyper utifrån DiSC-modellen. Hon undrade vad vi tyckte om den.
"Alltså, det går ju inte att sätta in folk i ett fack sådär bara.. oftast har man ju flera egenskaper från de andra också.. svårt att sätta folk på kartan bara sådär.." sa jag.
Läraren svarade: "Du är en C-person (Competent) eller??"
".. Ja.."
Hehe - bara på min replik lyckades hon pricka in mej!!

I helgen tog vi det rätt lugnt förresten.. eller ja, i lördags grillade vi, drack öl och lyssnade på vinyler med några kompisar. Det var trevligt =)

Nu får jag också vara med i leken

Nu när jag har en nygammal mobil (fick ta över Linus) så har jag faktiskt också joinat på Twitter och Instagram. Fast jag har kontantkort och ingen surf - så jag kan bara vara inloggad där (och när) jag har tillgång till wi-fi. Men jag är glad för det lilla!! =)
"kanjanoir" heter jag på båda.

Hellre nörd än störd

Torsdag - och veckan har gått skitsnabbt.. Jag har ju varit på kursen som vanligt och i förrgår hade vi en gästföreläsare som snackade om att bygga sitt egna varumärke (hon var skitbra, men jag tror inte det var rätt dag för mej att lyssna på henne.. jag var rätt nere och tog inte till mej så mycket som jag kanske ville ta till mej).. och igår var en Mary Kay-försäljare och föreläste om försäljning helt enkelt.. Hon avslutade sin föreläsning med att ge oss lena händer med en massa handkrämer och peelingar.
Idag snackade vi etik och moral hela dagen.
 
Fast grejen jag minns mest var nog från i måndags. Det var en kille på kursen som kallade mej nörd när han såg vad jag läste.. och sedan för hela STAR TREK-fascinationen. But hey - I'm a proud geek.. and a trekker. Fast han sa det rätt nedlåtande och pekade. "NÖRD!!"
Sedan flippade han ur totalt och betedde sej som en skit mot mej och min kompis. Han var kaxig, vägrade lyssna när vi diskuterade - utan han hade självklart rätt i allt. Sedan pratade han med sin bordsgranne när lektionen togs upp igen och då min kompis bad honom vara tyst för att vi inte hörde gick han i taket och sa att han var "så jävla trött på att bli tystad så fort han sa något feministiskt". Seriously?? Vi har lektion - vi kan diskutera på raster/fritid. Vi ska få ut något av denna utbildningen. Han borde också ha fattat att han inte är den enda feministen i klassen (speciellt inte efter våra tidigare diskussioner om genus och jämställdhet). Kändes lite som i Little Britain "I'm the only gay in the village!!" (Daffyd Thomas).
Nej, hellre nörd än störd.

Från det ena till det andra: Linus köpte en Ghosts senaste platta på vinyl med. Good shit.

Nosferatu


Vinylsamlingen blev precis större

När jag kom hem från kursen idag överraskade Linus mej med en ny (och efterlängtad) platta:

Life as we knew it

I torsdags-fredags läste jag Life as we knew it av Susan Beth Pfeffer. Ja, det gick snabbt att läsa ut den (kanske för att det var en ungdomsbok).

Det var en slump att jag trillade över denna boken. Efter att jag läste ut Hunger Games-triologin kände jag ju mej rätt tom. Jag ville inte att böckerna skulle sluta!!
Så jag googlade runt lite och kikade på vad folk rekommenderade folk som gillade Hunger Games.. Förutom Battle Royale (jag har sett filmen, men inte läst boken än) så hittade jag en diskussion om Life as we knew it-serien på ett forum.

Life as we knew it är första delen i triologin. Den är skriven som en dagbok av huvudkaraktären Miranda. Hon går i high-school och har ett helt vanligt ungdomsliv. Söker kärleken, problem med kompisar, hennes pappa väntar barn med sin yngre nya fru, hon kommer inte helt överens med sin mamma som hon bor med tillsammans med sina bröder osv.
Men sedan slår en meteorit i månen och slår bort en stor bit från den - och månen flyttas mycket närmare jorden. Detta får förödande konsekvenser - tsunamis anfaller kusterna, stora askmoln från vulkanutbrott blockerar solen och jordbävningar inträffar. Miranda och hennes mamma och båda bröder väljer att stanna i sitt hem och bunkrar upp med mat, ved, vatten och mediciner - men att överleva är ändå en stor kamp.

Jag får inte Hunger Games-vibbar av denna bok (kanske mer Walking Dead-vibbar minus zombies). Men den är helt okej - och jag kommer definitivt att fortsätta läsa serien såsmåningom.
Det enda jag har att anmärka på är väl meningsuppbyggnaden. Jag vet inte om det är med mening (eftersom det är en dabok skriven av en ung person), men den är inte alltid helt hundra. Ibland fick jag läsa en mening flera gånger för att förstå den. Lite frustrerande.
Men annars var det en bra bok =)

Helgen

I fredags var det ju lite partaj här.. blev inte så sent - vilket nog bara var bra, för jag har varit svinigt trött det senaste.. Men vi hade trevligt i alla fall =)
Igår gömde jag mej från omvärlden och satt bara och läste, drack vin och kollade på Boondock Saints (aldrig sett innan - och om ni inte gjort det så borde ni göra't!!).
Jag klev upp för en liten stund sedan. Dricker mitt morgon-kaffe nu och ska sedan ta itu med disken och lite annat hemmafix. När Linus vaknar ska han köra mej till andra sidan stan så jag kan hämta cykeln.
Och ikväll blir det läxa.

Fredag

Fredag. Jag har läst nästan hela dagen och haft Roswell på i bakgrunden. Ni vet sci-fi-serien (aliens) som gick när man var yngre?? Jag tyckte det var hur bra som helst då.. nu tycker jag inte det.. Men det är nostalgi likförbannat. Och det fanns på Netflix som vi testar nu.. Men jag kollar egentligen inte på det.. det får bara vara igång i bakgrunden (som sagt).
Linus och Jimmy drog till Davids för Linus var sugen på en ny telefon (Iphone 5).. får la se om det blir någon.. sedan hämtar de upp mej så sticker vi inom Coop och Systemet. Ikväll ska vi nämligen laga käk ihop och dricka några öl och lyssna på vinyler. Anders och Ellen kommer också hit.

Veckan som gått

Föregående helg var ju svågern med familj här. De hade bara tänkt stanna tills lördagen, men vi hade så trevligt att de stannade ända till söndagen. Vi åt gott, såg någon film, tog en tre timmar lång promenad, plockade snäckor på stranden och spelade TP. Och snackade en massa skit =)
I måndags började kursen igen.. denna veckan har vi kartlagt personligheter och haft två föreläsare på besök. Idag har vi studiedag. =)

I tisdags åkte jag och Linus till Falkenberg. Vi hade ju fortfarande inte hälsat på Julia, Mattias och Philip sedan vi flyttade hit!!
Vi fikade och tjabbade. Sedan tog vi en lång-promenad. Linus hade aldrig varit i Falkenberg innan (förutom att ha åkt igenom) och tyckte det var jätteroligt. Dessutom tyckte vi båda att det var så lugnt och skönt där jämfört med Varberg. Bilderna nedan är från detta tillfälle.

I övrigt har det varit riktigt gött väder den senaste veckan. Men igår började det blåsa kallt och regna. Jag fick skjuts hem från kursen av en kurskamrat som bor någon km från mej (så i helgen måste jag hämta Linus cykel på något vis). Idag är vädret likadant.. och vi som tänkte grilla idag.. får la se hur det blir med det..

Katterna

Hittade en bild jag gillade bara.. enjoy.

En blomma

Vi fick en "hej-på-er"/inflyttningspresents/"tack-för-vi-fick-komma"-blomma av svågern med familj =)

Flower power

Linus tyckte jag behövde lite uppmuntran och kom hem med tulpaner =)

Veckan som gått

FREDAG!!
Veckan som gått har gått supersnabbt.
I helgen var jag ju hemma hos mor och far. Blev la inte så mycket gjort, vi gjorde i alla fall en utflykt till Osby. Vi besökte en butik som hette "Fröjd" där jag hittade ett par tuffa ljusstakar gjorda av gamla snidade stolsben. Jag köpte en sådan typ av ljusstake till morsan i födelsedagspresent i en butik här i stan, men sedan höjde de priset och jag kände inte att jag ville lägga så mycket på någon. Men i Fröjd-butiken kostade de 29 spänn styck så jag tog två (och kom ändå under priset för en här i stan med råge..).
Eftersom det var långhelg stack jag först hem på måndagen. Bim skulle ändå till Halmstad så hon hällde av mej och katterna på tågstationen. Fyyyy vad folk det var på tåget!! Vi fick stå hela vägen. Spock hade aldrig åkt tåg heller och went helt beserk på tåget - han började klösa på mina skor till förbannelse.
Nåja, vi kom fram i alla fall och Linus mötte mej på tågstationen (hans tåg hade anlänt bara tio minuter tidigare..). Med sej hade han Jonas, Jeanette och Elliotte. Han hade mött dem på tåget och de hade erbjudit sej att skjutsa hem oss. Schysst!! Elliotte fyllde år i måndags med och då jag frågade hur gammal hon blev sträckte hon fram båda händerna med tumvantarna utvecklade.. såg så roligt ut eftersom hon bara fyllde tre egentligen.. Det viktiga var nog att fylla år och bli äldre^^

På tisdagen var det skoldag igen och på eftermiddagen åkte jag och Linus ut till Jonas & Jeanette och firade Elliotte. På vägen dit åkte vi inom Blomsterlandet och köpte en köttätande växt - ni vet sådana man så gärna ville ha när man var liten, men aldrig fick.. flugätare^^
Nåja, vi köpte en sådan och pimpade den med en prydnadsfågel och så och tänkte att "denna present är den bästa present en unge kan få!!".. men hon blev rädd för den =/ Fast hon blev glad också. Hon hade ju fått en egen blomma^^

I onsdags gick vi kort dag på kursen. Vi hade fått en hemuppgift att göra och det enda "stora" för dagen var att vi var på studiebesök på Fästningens Vandrarhem. Väldigt intressant och den ansvarige var väldigt trevlig och det kändes som att hon tyckte det var kul att vi kom dit.
Intressant också för jag visste inte att det fanns ett vandrarhem där (hade kanske något hum bara) och att en del av vandrarhemmet var ett gammalt fängelse!! Vi fick bli inlåsta i cellerna om vi ville (ofc), vi fick även bli inlåsta i isoleringscellen (en jordhåla under en lucka i golvet) - men där gick gränsen. Jag pallade inte ens att klättra ner där. Usch.
 
Igår på förmiddagen gick vi igenom lite säljverktyg på kursen. Eftermiddagen spenderade vi dock åt att gå ut på stan och intervjua yrkesroller inom inriktningen vi valt (i mitt fall reception/kundtjänst). Detta var en gruppuppgift (tack och lov) och vi förberedde oss lite innan på vilka frågor vi skulle ställa och vart vi skulle gå.
Först gick vi till Campus och intervjuade receptionisten där. Sedan drog vi vidare till museét vid fästningen. Jäklar vad trevligt bemötta vi blev!! Vi fick fatt på en riktigt tillmötesgående receptionist. Men vi sa det också när vi gick att man kanske blir mer pratglad om allt och inget om man förmedlar en upplevelse än om man förmedlar en tjänst. En upplevelse - då vill man ju ha hela grejen/paketet. En tjänst kräver mer service snabbt och effektivt.
Anyway, efteråt stack vi inom Clarion Hotel och sist stack vi inom Hallandstrafikens kundtjänst i stationshuset. Även mannen vi snackade med där var en person man gärna träffar flera gånger. Hur trevlig som helst.

Idag redovisade vi vårt grupparbete. Läraren gav mej ett uppmuntrande ord efteråt (hon vet hur nervös jag kan bli inför att tala inför grupp). Men det gick rätt bra. Jag var nervös och kommer inte ihåg så mycket jag sa såhär nu i efterhand, men de andra i gruppen sa också i efterhand att "det var bra att du nämnde det" eller "detdär hade jag inte en tanke på - bra!!".
Sedan sa vi i gruppen i efterhand att framöver när vi får grupparbeten så skulle vi kunna tänka oss att jobba ihop igen - eftersom det gick så bra och eftersom att vi ska gå samma linje.
Och vi som jobbade ihop hade ju olika styrkor och svagheter också, men vi kompletterade varandra fint. Jag, t.ex., tycker ju inte om att snacka (just första kontakt hade jag svårt för när vi var ute, men jag snackade ju sedan när intervjun var igång) - men jag är en jäkel på att skriva och hur man kan formulera sej. Andra kanske har svårt för skrift och att läsa osv, men de är duktiga på att prata. Ni fattar hur jag menar^^
 
Efter dessa två veckorna på kursen känns det som att jag har mycket bättre koll på Varberg med. Jag börjar fatta vad som finns och vart allt ligger. Gött. Dessutom har jag ju fått en hel del bekanta genom kursen.
Nu kommer snart Linus hem. Han ska iväg och handla typ direkt och jag ska dammsuga. Linus bror med familj kommer hit idag och stannar tills imorgon. Ska bli intressant att se hur katterna reagerar på deras hund med. ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!