Eftermiddagshäng i skuggan..


Dagen

Att säga att jag slappat idag är ett understatement. Jag har bara slappat. Kollat på Nittileaks, läst lite, varit ute med Suzi en runda.. sen kom Linus hem.. då åt vi Ceasarsallad, kollade på mer Nittileaks, True Blood, år glass och såg Snowroller..
Det var inte lika varmt idag - men jobbigt ändå..
Imorgon ska vi eventuellt bort till Sandra och Jonas en runda och sen ska vi se senaste Harry Potter-filmen.. finally!!

Fun fact: Idag för två år sedan var första gången jag var i Vinslöv. Det ni. Jag, pappa och brorsan åkte dit för kändis-spotting och jag hade fullt av fjärilar i magen för dagen därpå skulle jag träffa Linus för första gången.. vi såg inga kändisar..

Värmen gör oss galna

De senaste dagarna har Suzi inte gjort annat än att jama och kuta rundor i lägenheten. Jag tror att det är värmen - hon tycker också det är jobbigt.. man kan ju tro att hon skulle vara utslagen när det är varmt - men icke!! Ja, något måste hennes överdrivna galenhet bero på och jag tror att det är värmen. Vi kan leka framför fläkten - och då är hon tyst, men har hon inget att göra så gör väl sej värmen påmind. Försöker vara ute med henne - men jag klarar ju inte för stark sol, så det blir lite jobbigt för mej. Flera smårundor om dagen får det i så fall bli. Ut en kvart åt gången i alla fall. Men det värsta är jamandet - för hon utstöter ju knappast små, diskreta ljud. No, no..
Och så blir hon orolig när inte både jag och Linus är hemma. Hon står vid dörren och rafsar på brevinkastet och tror att vi står där (för Linus brukar öppna där och ropa på henne när han kommer hem..).

Vi försöker alltid göra det bästa vi kan för Suzi.. innan har jag alltid tyckt att katter ska få vara ute - men nu har jag inget emot folk som har katter inne, så länge de ges möjligheten att gå ut.
Som nu när det är varmt - det är olidligt för en annan, och måste säkert vara värre för djur..
Vi är fortfarande inställda på att skaffa henne en kompis såsmåningom. Hon blir orolig när hon är ensam och skulle må gott av en partner in crime. Och vi vill självklart också ha en liten pälsboll till.

Jag hoppas del blir lite svalare snart i alla fall. Ett ordentligt regnväder låter bra.
Jag älskar min kise - men ibland gör hon mej smått galen.

Fortfarande varmt

Suzi uppskattade nog den lilla turen vi tog ute. Blir säkert en till ikväll så jag kan öppna fönstren ordentligt och lufta lägenheten.
Då jag gick ut sprang jag på Frej i dörren (grannen ovanpå). Han flyttar på söndag och det är riktigt trist. Han är den enda av grannarna som vi "känner" (bekant är nog mer rätt ordval). Alltid glad, schysst och hjälpsam. Han hjälpte mej in i lägenheten senast jag svimmade, han bar in Pedersens väska när hon var här (XD) och för en vecka sedan gav han oss ett vardagsrumsbord som han inte ville ha med sej till Göteborg (där han kommer bo numera). Grannar som honom växer sannerligen inte på träd.

Varmt.

Linus jobbar två pass i ett kör idag, så han är inte hemma på hela dagen.. jag och Suzi har slappat i vardagsrummet framför fläkten hela mest och fy för satan vad varmt det är.
Nu har jag fått nog i alla fall. Jag gör mej i ordning, går bort till affären och köper drycker som serveras kalla - fixar i ordning dessa och går ut med Suzi en sväng.

..

.

Det blev en Noel Fielding med..

Tusch

Amy Winehouse i tusch


Har länge tänkt måla av Amy Winehouse, men det har inte blivit av förrän nu.. R.I.P.

Bishop's 25/7 -11

Efter att ha gått på stan i flera timmar i måndags drog jag med Linus och föräldrarna till Bishop's Arms nere vid älven för några öl och lugn och ro. Blev några bilder.



Nu målar jag igen..


.. bild på resultatet kommer senare..

Bilder från Ankan i lördags

Jag och Sandra

CF

Thomas och CF

Kanja i egen hög och vacker person.

CF och Jonas

Madde och Jonas

CF och Madde

Sandra och Thomas

Fullt upp

Vi har fullt upp här med mina föräldrar på besök, så bloggandet uteblir..
Hursom har vi spelat spel, gått på stan, avnjutit öl på Bishop's Arms och ätit gott.
Idag åkte vi till Alsters Herrgård - minnesgården för Gustav Fröding - en besvikelse. Fint var det väl, men inte värt att kalla minnesgård. Dessutom hade han ju bara bott där ett år - sitt första!! Snacka om att försöka få ut så mycket pengar som möjligt ur ingenting.
Så vi körde till Sunne och Mårbacka istället. Vi gick inte in i huset (75% av oss hade ju redan varit där en gång förut) - men promenerade runt i trädgården och tog en fika.
Sen åkte vi hem igen och nu ska vi väl strax starta grillen och dricka vin.
Jag på Alsters Herrgård (detta var nog det roligaste på hela stället)

Utställning

Fick precis meddelande om att jag ska vara med och ställa ut tavlor på Strömsnäsfestivalen.
Så den 27:e augusti får ni dra er mot Strömsnäsbruk och kolla på mina grejer i Folkets Hus.. jag själv är nog inte där förrän efter den obligatoriska ölfrukosten med vännerna klockan 11.. och har ni lust kan ni ju hänga med på den också ;)

Wake up call

Mamma och pappa ringde och väckte mej vid halv elva och meddelade att de skulle vara här inom två/två och en halv timma. Det var bara att försöka nyktra till och städa hela lägenheten. Såhär effektiv har jag nog aldrig varit dagen efter!! Disken är inte helt färdig - men paranteserna får vistas i vardagsrummet tills jag pallar.. känner av bakfyllefrossan nu och trycker i mej knäckebröd direkt från paketet och hoppas det inte ska bryta ut på allvar.
Men ja, mamma och pappa kommer väl närsom.. såattehm..

Trevligt igår!!

Hemma

Jag hade inte planerat att gå ut ikväll, men utgång blev det i alla fall. Först gick jag hem till Jonas och Sandra. Det kom dit lite folk och sen åkte vi in till Ankan. En trevlig kväll var det och när jag skulle hem var Kristian (bandpolare till Jonas) schysst och följde mej hem till dörren. Efter att ha gått hem själv en gång innan och en bil stannat och vevat ner rutan samt tilltalat en är man lite vaksam och orolig..
Nu tänkte jag dricka te, se ett avsnitt av Prison Break och sedan sova!!

R.I.P.

Var hos Sandra och Jonas då jag fick höra vad som hänt.. hur sorgligt som helst..ännu en favorit har tystnat..

Back To Black - RIP Amy Winehouse (1983-2011) by M12Prod

Christopher Walken i tusch


Produktiv dag

Jag hade tänkt gå upp vid 8 imorse, men jag orkade inte, så jag snoozade tills 9.. sen gjorde jag mej i ordning och kollade lite på Prison Break (jo, jag ska fan kolla igenom hela serien nu.. första och andra säsongen är ju rätt okej i alla fall - men jag har inte så mycket för mej om dagarna, jag vill få ett slut på serien och Dominic Purcell är så satans snygg..).
Sen drog jag in till stan - Arbetsförmedlingen. Nu är även jag inskriven. Linus hade varnat mej för otrevliga handläggare - som han fått erfara.. när jag tänker på det var jag inne på Arbetsförmedlingen för några år sedan och handläggaren jag träffade då var rätt tyken hon med..
Hursomhelst var jag beredd på det värsta. Men handläggaren jag träffade var riktigt trevlig och förklarade allt tydligt för en rookie som jag. Även om det inte kändes så kul att gå dit så gjorde han nog min dag.

Efteråt kände jag att jag behövde lite bränsle och ringde in Linus (som skulle med 4-tåget till Vänersborg) och Sandra - som tog med sej Jonas. Vi skulle till Bishop's, men det var stängt.. Tempel blev det och lite öl. Det var gott.
Linus drog till tåget, vi andra satt kvar en stund. En bandpolare till Jonas kom förbi och joinade.

Jag kom precis hem och är hittills nöjd med dagen.
I eftermiddag/kväll ska jag plocka i ordning lite, måla en skvätt (håller på med Christopher Walken i tusch.. är inne i en tusch-period nu) och kolla Prison Break.

Russell Brand i tusch


Best buddies


I'm on a roll

Suzi Q i tusch och kaffesump..

Vad gör Suzi??


Självporträtt i tusch #2

Bara för att det är jag så var jag ju tvungen att göra ett porträtt till.. 'cuz I'm so nice you have to mention me twice.. ;)

Självporträtt i tusch

Det var år och dag sedan jag målade.. men ikväll - sömnlös som jag var - tog jag upp penseln och satte igång.. Jag är väldigt nöjd faktiskt..


The Tempest

Idag har jag varit krasslig.. mycket så.. och därför har jag inte gjort mycket vettigt..
Jag har i alla fall äntligen sett The Tempest. Shakespeare är inte det mest lättsmälta, men den var väl rätt okej. Grymma kostymer och sjukt snyggt filmat. En fröjd för ögonen - men påfrestande för hjärnan ;)

Arthur

Jag är fortfarande vaken.. har suttit och kollat på Arthur - en småmysig film.. rätt okej.. übersnygga Russell Brand gjorde ju rätt mycket - men det var Helen Mirren som var roligast (och inte Brand - som ändå är professionell komiker..).
Nu tänkte jag läsa klart kapitlet i min bok och sedan knyta mej. Godnatten!!

Kewlt!!

Inte för att jag någonsin lyssnat på Rammstein - men detta är fanimej klockrent!!

Mysdag

Idag regnar det och är kyligt..
Vi åt en sen frukost (brunch??) och kollade på True Blood.. och det är väl så dagen kommer att fortsätta.. en kanna te (i brist på kaffe) och True Blood.. det luktar gott i lägenheten för jag har tänt några doftljus..
Jag älskar tända ljus. Det luktar så gott och är så vackert.. men vi har det så sällan längre.. Suzi är orsaken - hon far runt i lägenheten emellanåt så vi är rädda att allt ska trilla ner från sina ställen.. ljus också - för hon går nära dem!! Vi kan ha tända ljus - men då måste vi ha dem och katten under uppsikt.. och inte så många ljus tända.. och fejk-ljus med batterier är ju inte the real deal precis.. =/

Även Kanja kan bli solbränd.

.. det gick typ utför på SRF.. jag är alltid blek.. mestadels för att jag mår dåligt av för starkt solljus. Jag blir yr och går det riktigt illa så svimmar jag.. kvällssol är inga problem..
Men som sagt - SRF.. där blev jag rätt solbränd och det fortsatte under midsommarhelgen. Denna sommaren är jag lätt brun (eller gul?? orange kanske??).. omväxling är ju bra - men jag saknar min mjölkvita hy lite..

Fuck..

Inte nog med att vi försov oss idag.. kaffet är slut också..

In your face

Om någon glömt bort hur snygg jag är så kommer här en påminnelse. Confidence is key.

Fågelspaning


.. bara för att Suzis bakdel är så goe!!

Tjejkväll

Sandra kommer snart och plockar upp mej. Vi ska handla mat och vin. Resten av kvällen spenderas hos henne. =)

Raskatt

Förra torsdagen gjorde jag förresten bort mej inför grannens kompisar.. de satt ute på gräsmattan och drack vin och hux flux knackade två av hans vänner på vår dörr. Bara jag och Bim var hemma och vi hade väntat på Fredrik hela dagen. Han skulle nämligen kommit strax efter 6 och trots att vi väntat på stationen - bara för att finna att han var och fikade med ett ragg och redan var i Karlstad - samt väntat hemma, redo att underhålla tills Linus kom hem så kom han inte förrän vid midnatt. Hmpf..
Hursom skulle vi skicka ut en lapp genom brevinkastet när han kom.. en lapp där det stod "Vi är inte hemma".. och denna lappen hamnade hos grannens vänner istället.. Ehumm.. de såg gött förvirrade ut när vi öppnade (fast den ena av dem småfnittrade lite..). Jag skämdes som fan och berättade det för dem.. annars hade de väl trott att jag är knäppare än jag faktiskt är..
Anledningen till att de ringde var att de sett Suzi i fönstret och ville se närmare på henne. De var lite katt-tokiga och undrade vilken ras hon var (!??) och trodde att vi inte haft henne så länge eftersom hon var så liten..
Vi har haft Suzi i över ett halvår och hon är nästan ett år - hon var ju nästan ett halvår när vi fick henne.. jag vet inte om hon blir mycket större, men jag älskar hennes "lilla format". Liten och kaxig.
Och angående ras så är hon väl mestadels bondkatt.. vi vet inte om hon har något annat i sej.. men med tanke på hennes lilla huvud och huvudformen så misstänker vi att det kan finnas något mer i henne.. dock något vi aldrig kommer att få reda på..
Min katt-tokiga faster trodde hon hade siames i sej.. hon tyckte Suzi spetsiga huvudform påminde om siames.. jag vet inte om jag tror det skulle vara siames, men hon har i alla fall inte ett så runt ansikte som bondkatter vanligtvis har..
Vad tror ni??


Det börjar arta sej..

Inte för att de är de bästa böckerna jag läst - men visst fan är de bra. Istället för de vanliga chick litsen typ Jane Green (längst till höger på bilden.. fast den är rätt okej.. hehe..).

Lördag 9/7 -11

Vi startade dagen rätt lugnt. Några åkte och badade innan festandet - medan jag, Pedersen och Fredrik stannade hemma.
Men sen kom vi igång rätt bra. Alla satt ute på gräsmattan i kvällssolen och hade det underbart.






Gruppmassage

Kärlek??

Jag säger något oerhört smart:

Sen drog vi in till Ankan. Tur hade vi - ty Cat var den som snurrade plattor för kvällen.
Jag och Robin





Fredag 8/7 -11

Jag, Bim, Fredrik och Linus drog in till stan. Espresso House blev det och sedan Systemet. Och så fick vi sitta jättelänge och vänta på Pedersen - vars tåg var nästan 2 h försenat.. SJ lär sej aldrig.


När Pedersen väl kom fick hon ett storslaget välkomnande i form av en Fredrik med en skylt kring halsen som sade:
"Non refundable
You break it - you buy it
Whip it!!"

- allt till de ljuva tonerna av Devo - Whip It

Och på kvällen så drack vi.
Jag var snygg:


Fredrik ringde hit Robin - trots att Fredrik själv precis skulle sticka till sitt ragg.. som hämnd spammade vi honom på Facebook (med låtar typ "Die MF Die", "I hate everything about you", "You ain't nothing but a Hound Dog", "Ring Ring", "You Give Love a Bad Name" osv osv) och skrev långa hatbrev som han fick dagen därpå.

Beer buddies



Flyttanmälan

Nu är jag officiellt Karlstadbo. Jag har nämligen gjort en flyttanmälan på Skatteverket. Och trots att jag varit häruppe nu så länge, så känns det lite konstigt.. att verkligen göra slag i saken alltså.. förmodligen känns det mest konstigt eftersom jag egentligen inte vill bo här.. varför vill man erkänna att man bor på ett ställe man inte vill bo på liksom??

Kvällsbus




Anyone for cherries??

Vi har körsbär till förbannelse i vår trädgård.. vi har även vinbär och rabarber - men framför allt körsbär. Längsmed infarten finns körsbär, runt gården finns några små körsbärsträd och mitt på gräsmattan finns det största körbärsträd jag någonsin har sett. Det tar liksom upp halva gräsmattan^^ Avis??



Hjärtat


På tok för seg för att göra något vettigt..

Jag är helt slut efter helgen. Trots incidenter har vi haft skitkul. Bilder och anekdoter kommer idag eller inom de närmsta dagarna.

Idag kom Linus hem med rosor, jordgubbar och glass. Det var gott =) Och blommorna doftar ljuvligt. Har även fått honom att se ett avsnitt av True Blood - och tycka om det.

Klart!!

Nu är det bara Bim som saknas. Hennes 30-kronorsmadrass från centrumkiosken, vilken hon lämnade kvar efter inflyttningsfesten, har jag blåst upp åt henne. Undrar om hon vägrar sova på den denna gången med XD

World Tibet Day

Idag, den sjätte juli, är det Dalai Lamas födelsedag. Dessutom firar Tibetaner världen över sin dag.
Klicka på bilden för att läsa mer om Kinas ockupation av Tibet, hur de bryter mot de mänskliga rättigheterna och hur de försökt i årtionden att förgöra folk, kultur och religion.

IKEA

Idag var Sandra och jag på IKEA. Jag tänkte inte köpa mer än ett par blommor - men såklart blev det mer. Tre blommor i alla fall, två krukor, en plastblomma (till toaletten), ett doftljus, en leksaksråtta till.. ja, gissa??.. Och en lampa till vardagsrummet. Och trots att jag handlade för mer än jag tänkte så är jag sjukt nöjd. Det kostade inte skjortan och vardagsrummet är mysigt som tusan. Ikväll trivs jag härinne. Och tro mej - det är inte ofta jag gör det.
Till och med Linus tyckte det var kul att komma hem idag för det var så mysigt. Poäng till Kanja!! Lampan var han nöjdast med - och faktum är att det var den som var "dyrast" - fast det var en av de billigaste bordslamporna som fanns.

Gammal musik

Gissa vad jag hittade på min externa hårddisk igårkväll?? Typ ALL musik jag lyssnade på under gymnasiet (vid den tiden i alla fall). En hel del man glömt bort och en hel del man förträngt. Men fasen vad jag skrattade och sjöng igårkväll!! Linus fattade njet..
Nu lyssnar jag i alla fall på soundtracket till The Crow. Det är fan bra.

Produktiv sjukling

Fan vad vettig jag har varit idag!! Jag är fortfarande jättesjuk - men det var så tråkigt att bara ligga och göra ingenting. Fast jag tog mej faktiskt i kragen och såg första Kill Bill-filmen (som jag haft på datorn i en evighet men inte sett än.. den var bra..) och till den avnjöt jag lasagne med sjukt mycket vitlök/lök/chili/sambal oelek. Allt för att skrämma bort förkylningen.
Sen började jag städa lägenheten lite.. jag tänkte dammsuga och torka golven idag - men jag pallar inte, så det blir imorgon. Annars har jag varit duktig - toalett, kök, somrum.

Imorgon kommer nog Sandra hit och umgås. På onsdag kommer Bim upp och stannar över helgen. På torsdag kommer Fredrik - och stannar över helgen. Och på fredag så kommer Pedersen och.. just det - stannar över helgen. ;) Fiesta!!

Iron Maiden 1/7 -11



Sabaton

Linus hittade arbetskamrater
















Musikquiz, Backstage, Trollhättan 30/6-11

"Plunk" kom trea vill jag påpeka. Vi trodde inte vi skulle få en placering ens!!


Myspys i Vänersborg 29/6


Slusscaféet, 29/6-11



28/6 -11

På vift i farföräldrarnas trädgård, Vänersborg.

Måndag 27/6-11

Vi var allt rätt möra efter midsommarhelgen, men vi kände för att hitta på något sköj min sista dag i Småland för denhär gången. Bim, Pedersen och jag drog oss neråt Eslöv för att kolla på ett slott vi hört fanns där..

Och visst låg det där!!


Vi visste inte hur långt fram vi vågade gå (eftersom slottet faktiskt är en privatbostad; - å andra sidan, har man ett slott borde man fan dela med sej lite - så vi gick fram till inre muren kring trädgården..). På väg tillbaka kom en kille springande, tillbaka från en joggingtur - sonen i huset (lärde jag mej senare). Jag sa åt Pedersen att låtsas som ingenting och hälsade sedan den unge killen med ett högt och ljudligt: "HEJ!!" - som han besvarade och då han precis passerat sa jag till Pedersen: "HAN är nog rik!!" .. det är ju tur att man garanterat aldrig kommer att träffa vissa personer igen..

På vägen hem åkte vi inom två kyrkor och ett kloster - bara för att de helt enkelt låg på vägen och vi inte hade något bättre för oss.


En av gravstenarna såg ut som Kenny.









Midsommarhelgen 2011

På fredagsförmiddagen begav vi (jag, Erica, Bim & Dan) oss till Skummeslöv. Dan körde - vi andra drack öl. Men han kom igång rätt snabbt när vi var framme i stugan.
Framme läste Erica barnbok för entusiastisk Dan.

Jag, Frida, Sven och August byggde en midsommarstång. Jag var självutnämnd arbetsledare.



Vi åt gott.



Efter middagen var vi tvungna att vila upp oss lite. Så vi snapsade och drack kaffe i liggande ställning..

Josef hade hicka - men som tur var så är Bim en mästare på att bota det.





Sedan blev det dans kring midsommarstången!!



Sedan koncentrerade vi oss på att dricka (+ gå tipspromenad som testade vårt IQ. Jag skäms absolut inte över att jag och Pedersen vann!!)

På kvällen badade jag och vi tog några mindre smickrande bilder på mej som ni inte får se XD Och så sov vi!!
Lördagen:
På lördagen var det rent suparkalas med lite aktiviteter. Kul som satan!!






.. och på natten hittade man Josef i köket ätandes flingor..

söndagen ville jag, Bim och Erica verkligen inte hem. Vi ville spela minigolf. Och vart gör man det bättre än i Vinslöv?? .. ynka tio mil från Skummeslöv och lite mindre därifrån och hem. En omväg?? Ja.. speciellt då minigolfen stängde precis när vi kom dit och vi satte oss och åt pizza istället. Men det var fanimej den godaste pizzan jag (vi) någonsin har ätit!!

Erica såg ut som kött.


Och jag var bara snygg hela helgen..

Böcker, serier och fyra flaskor vin..

Linus har kopplat in datorn till TV:n och jag går mellan TV-rummet med The Big 4 och sovrummet med min True Blood-bok. Jag är fortfarande sjuk som tusan, och vad piggar inte upp mer än tröstshopping??
Böcker från Adlibris:

De två första säsongerna av True Blood på DVD:

Och för första gången beställde jag också via Systembolaget. Utan någon extra kostnad kan man nämligen beställa drycker som inte säljs i butik - men som ändå finns med i deras sortiment. Fint ska det vara!!

Nej nu ska jag bege mej in mot sovrummet en stund igen.. kurera mej med te och Definitely Dead. Till helgen måste jag bli frisk. Pedersen, Fredrik och Bim kommer förmodligen upp och då blir det lite galej.

Hos svågern

Jag och Linus är fortfarande i Göteborg, men åker till Vänersborg en snabbis om två timmar innan vi drar hem till Karlstad.
Maiden igår var helt jävla awesome!! Kommer en massa bilder från allt jag varit med om snart - när jag har tillgång till min egen dator.
En ordentlig förkylning har jag dragit på mej också. Kul. Not.

Annars är allt fint.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!