Värmebölja..

Igårkväll skulle bli en lugn hemmakväll.. det blev det inte =) Pedersen (som ju fyllde 20; congratuwelldone) bjöd hem mej på grillkväll - jag grillade inte dock.. En hel del kul folk där =) Slem vart där, Berra, Uffe, Glen, Andreas (som tydligen kände pappa), en Linda som Pedersen tagit med sej från Sthlm, SchWän, Frida, Limpan, Tommy och Pontus.. och så tittade Peter in en stund med. Vid 22.40 stack vi ner till R1:an på 80-talskväll..
Drack en hel del, men kvällen var väldigt rolig!! Mycket tack vare Berra - som gick ner till puben iförd en tajt, tajt tröja, spets-hårband, leggings och bikinitrosor utanpå.. - allt tillhörande Pedersen (och det är faktiskt en jävla skillnad mellan dem storleksmässigt..) Han såg ut som en tjock Björn Borg, alternativt en superhjälte-wannabe..
Fick dem att spela Bon Jovi på R1:an - yesssss!!

Idag var man lite bakfull och skulle till Växjö med mamma och handla kläder.. men jag klarade det!! Var dock väldigt pytt först.. hittade två linnen på JC, sen hittade jag inte ett skit. Det fanns knappt några fina kläder och om de var fina såg jag ut som ett tält eller en falukorv i dem.. För varje affär där jag inte hittade något blev jag bara surare och surare.. Svinvarmt var det också!! Huvudvärk och bakfylla.. yuck.. Inte nog med det - när jag sprang runt i Växjös affärer gick det en marschorkester utanför - vart jag än var var den jävla orkestern och bara spädde på min ilska!!
När jag gick in på Carlings hittade jag hux flux en massa kläder!! Skitsnygga T-shirts fanns det och flera fina munkjackor.. men jag hade inte så mycket pengar, så det blev 2 st T-shirts.. och så köpte jag en snygg scarf på Glitter med..

Sitter och lyssnar på the Hoosiers.. "Worried about Ray" - very good indeed!!
OJ!! Om en timma ska jag vara på R1:an!! Rebeccans och Ericornas 20-årsfest.. Ser fram emot det =) Ska ha en av T-shirtsen jag köpte på mej.. det är voodoo-dockor på den!! + eventuellt scarfen.. måste köpa batterier med..

GOODBYE MR. A!!

Födelsedagar..

Idag är jag übertrött.. sov väldigt dåligt inatt.. illa..

Roligt hos Erica igår. Vi drack te, åt jordgubbar, letade musik från när vi var små ("Tamagotchi", Vengaboys och Backstreet Boys.. den sistnämnda ville jag ha med.. Everybodeeaa.. yeee-eeeah.. rock your boooodeeeaa.. yeee-eeeah..) och snackade.

Idag fyller världens bästa Hälare 20 =)
Synd att jag inte kunde komma på
20-årsfesten bara.. är ju bortlovad till Eric:orna och Rebeccan.. ANNARS HADE JAG KOMMIT!!

Lite dåligt att ha en massa kompisar som fyller år i princip samma dagar.. men jag firar ju 3 av 4 nu i alla fall..

Ser fram emot helgen.. kommer mycket kul folk - och endel mindre kul.. men men.. jag håller på att sätta ihop en vattentät plan.. Lugn i stormen!!

Nu ska jag kääk..

Sommarjobb..

När jag kom hem igår såg jag en film som hette "Provoked". Väldigt bra!! Baserad på en sann historia om en indisk kvinna (Kiranjit Ahluwalia) som blir bortgift med en indisk man i Storbritannien som hon inte känner. Han börjar sedan misshandla och våldta henne och det pågår i tio år innan hon sätter stopp för det genom att 1989 bränna sin man till döds.
Hon blir dömd till livstids fängelse, men ingen tänker ens på hennes situation - de ser bara en kvinna som mördat sin man av avundsjuka (han var otrogen en hel del)..
Ahluwalia får hjälp av en organisation som kämpar för att hjälpa asiatiska kvinnor som utsätts för olika övergrepp. Ahluwalia fick en ny rättegång och 1992 släpptes hon ur fängelset.

Var på intervju på Transcom idag. Erica stod och väntade på mej när jag kom dit för att släppa in mej.
Ringde Sylvia i förmiddags och undrade om hon kunde tänka sej att vara referensperson - och det kunde hon såklart =) + Agneta, som jag frågade igår. Nemas problemas!!
Och intervjun gick väldigt bra, om jag får säga det själv!! Kändes bra när jag gick därifrån.. Och när jag gick dit var jag inte så hemskt nervös heller. Lite skakig i benen, men jag promenerade ner så jag skulle "sparka bort" känslan.. Killen som intervjuade mej verkade schysst. Han sa att det kunde bli problem med veckan jag skulle till Prag och om de inte hade folk nog som jobbade den veckan var det inte säkert att de kunde anställa mej - då resan redan är beställd och jag inte kan ändra datumen något..
Men han ringde tillbaka för någon timma sen och sa att jag kunde börja utbildningen den 16:e juni. Funkade att vara ledig Prag-veckan och allt!!

Det blir nog mycket jobba i sommar, men förra sommaren (då jag inte jobbade alls, förutom när jag hjälpte farmor) var så hemskt långtråkig!! Bättre att ha något att sysselsätta sej med än att sitta hemma och slappa. Jag tror det kan bli kul. =)
Har inte haft sommarjobb sen jag jobbade på "Gräddbullen", och det var nog två år sen sist. Men det var ju både helg-och-sommarjobb. Första sommaren jag var där var jättekul, men jag jobbade jättemycket med (en gång hela elva dagar i sträck!!).. sen jobbade jag lite helger då och då efter sommaren och det gick ju för sej, men jag kände verkligen att jag aldrig träffade vännerna längre.. Jag var för trött efter att ha jobbat en hel dag. Så första sommaren var jag väldigt osocial mot vännerna, men übersocial när det gällde kunderna på Gräddbullen..
Andra sommaren jobbade jag inte så mycket, och den var mest tråkig.. vet inte varför jag tyckte det var så tråkigt den sommaren.. träffade vännerna mer dock.
Men nu när alla vännerna är någorlunda "vuxna" skaffar de ju jobb.. och det var nog delvis därför förra sommaren var så tråkig.. och även om jag jobbar mycket i sommar kommer jag ju ha en och annan ledig dag. Då finns tid för det man inte hinner annars. Det handlar bara om bra planering..

Ikväll ska jag och Erica dricka te =)

Kanja har sommarjobb!!

Kväll..

Sitter i Timsfors. Familje-kväll ikväll.. så jag blir väl här till halv nio i alla fall.

De ringde från Transcom idag och ville att jag skulle komma på intervju imorgon.. får se hur det går.. jag hyser inga höga förhoppningar dock.. bäst att inte göra det..

När jag stod och väntade på bussen idag tutade en gammal, gammal bil på mej. En röd som såg lite ut som en bubbla. Det var Olis Polis Coolis (Ola) som körde förbi och vinkade så glatt. Och Kanja vinkade glatt tillbaka. =)

SKANDAL!!

Sundborns idyll attackeras av konstnärer
Vad händer med världen!? Vad är det för galningar som vill riva Carl Larsson-gården!? Dessa personer påstår att Carl Larsson och Karin skulle tycka det var en bra idé. De framåttänkare.. Detta ger jag inte mycket för. Jag tror inte att de skulle vela se sitt hem förstört. Dessutom är Carl Larssons konst och hans gård viktigt i Sveriges kulturhistoria. Och om man skulle riva gården och bygga ett museum där istället kan jag garantera att Sundborns turistliv skulle minska dramatiskt.
Förslaget att riva gården fick dock avslag och beslutet att inte riva det är det snabbast fattade i Falu kommuns historia.. (Överklagan är på gång.. idioti..)

Har upptäckt att jag verkligen behöver köpa nya kläder med.. nu är det hål i mitt favoritlinne också.. Attans!!

Bara tråkigt i Bullerbyn..

Vardagsfunderingar..

Sitter på jobbet och svär över att man inte kan gå in på vilka sidor man vill på datorerna här.. och när en sida är låst kommer det upp ett meddelande att sidan måste stängas ner och när man klickar OK stängs alla internetsidor ner.. typiskt..

Virgin funkar att lyssna på i alla fall (Internetsidan kommer inte upp eftersom ordet "virgin" förmodligen utlöser ett larm nånstans att "någon vill se på oskulder!!" Den stora nackdelen är att man inte kan gå in på sidor om delstaten "Virginia".. som exempel..)
De spelar Kate Bush "Wuthering Heights" nu. Tur att jag är ensam i personalrummet - för jag var bara tvungen att höja volymen en hel del. Älskar låten!! Rolig och knasig.. sorry, men kan inte ta den på allvar. Den är bra i alla fall.
Ingen reklam på Virgin idag heller.<3 Reklamen på Virgin brukar inte vara så farligt lång eller tråkig dock, men det är ju alltid välkommet med en reklamfri dag!!

Var tvungen att testa: Och nej, man kan inte googla på "The Virgin Queen" (som Elizabeth I) heller.. Så om du går i skolan och ska skriva ett arbete om de förenta staterna eller Storbritanniens historia med hjälp av skolans datorer - Glöm det!! Eller uteslut bitar av vad som borde finnas med i arbetet!! Ditt val..

Jag är helt slut.. vill ha helg igen!! vila.. mmm.. Fast den kommande helgen blir det fest igen.. 20-årsfest denna gången - och med halva priset i baren lär man ju inte bli redig förrän i mitten av veckan..
Är lite orolig för om jag kommer bli upptvingad på scenen.. Erica har påstått att jag ska sjunga och spela, men mitt förra framträdande på Riksettan var allt annat än bra.. och jag har inte spelat gitarr på allvar på evigheter nu..
Provade spela lite Elliott Smith ("Waltz #2") på lördagsförmiddagen, men det gick väl sådär.. den är rätt svår att spela.. och jag gör varken låten eller Smith rättvisa..

Elliott Smith är absolut en av mina favoritartister.. Någon som hört honom??
Hans texter är så jävla vackra!! På min begravning ska de spela "King's Crossing" av honom (+ "Asleep" med the Smiths och "Fix You" med Coldplay).
Smith dog 2003, så det blir inga fler låtar.. men han är absolut värd att lyssna på!!

Elliott Smith - "Waltz #2"




Oh, de spelar Bowie ("Life on Mars") på vanliga radion (där de annars
aldrig spelar bra musik).. Var tvungen att stänga ner Virgin en stund.. Bowie<3

Chocktillstånd!!

Ursäkta, vad fan är detta?? Jag måste säga att jag är missnöjd!!
A close shave for Brand?
Russell Brand med en normal frilla?? Nej nej.. DET GÅR INTE!! Den största anledningen till att man gillar honom är ju på grund av hans integritet!! Han har en väldigt egen stil och det finns många som verkligen hatar honom, men han kör på som vanligt
(.. ungefär som Di Leva).

Han såg inte ens så himla bra ut med kort hår när han hade det!! (Googla så får ni se..) Jag vill inte se en korthårig, normal Brand. En Brand som bara gör om sej för att vara mer mångsidig som skådespelare.. Snart sticker han väl till USA permanent också - och kommer att ses som "den amerikanska engelsmannen". Nya John Cleese kanske??

Jag tycker inte om denna utvecklingen..

Söndag..

Igårkväll hos Anki vart rätt kul =)
Anki påstod att hon var oslagbar på Singstar, men vem var det som slog henne på bland annat Queens "Don't Stop me Now" och Rolling Stones "Pain it Black"?? ;)

Stack hem rätt tidigt ändå.. som vanligt.. var jättetrött  och folket försvann ungefär samtidigt som jag..

Idag vaknade jag runt halv tolv.. dagen har gått fruktansvärt sakta.. försökte läsa lite i "Northanger Abbey", men orkade inte mer än 3 sidor^^ Väldigt duktigt.. verkligen..
Har slötittat på TV med.. Jag har avverkat delar av "Anna och Kungen" (rätt bra film med Jodie Foster och min fd älskling Tom Felton - som också är med i Harry Potter-filmerna som Malfoy.. jag var mer än lite kär i honom!!), "Mamma, kom hem!", "Vet hut!", "När & fjärran" (de var i England!!; Dan såg det med mej och vi snackade om att tågluffa i Storbritannien om några år.. HELL YEAH!!), "Airline" + en massa zappande..
En ny serie, "Moonlight", började idag som verkade rätt bra dock.. fast får nog ge den två veckor till innan jag bestämmer mej hurvida den är bra eller inte..

Jag och pappa fyllde i CSN-blanketten med.. det var en pärs.. fy fan vad krångligt och jobbigt!! Allting står bara huller om buller!! Bläk.. Vill säga "Aldrig mer!!", men så kommer ju nästa års pluggande med.. =/

Familjen kollar på en DVD-konsert med Fleetwood Mac.. Jag ger inte mycket för den konserten dock.. Är inte überförtjust i musiken och de bara står och sjunger/spelar.. när det är extranummer kommer en marschorkester in. Surprise, surprise!! Men det lyfte inte musiken så mycket tyckte jag..

Filmfrossa!!

Oj vad jag kollat på film de senaste dagarna!! "The Bodyguard", "Tre Solar", "Driving Lessons", "Michael Clayton", "Sleepover" osv osv.. bara filmer jag inte sett innan!!
Och så har jag börjat kolla på en ny serie - "Cavemen". Grottmänniskor i nutid.. så sjukt att det duger mer än väl åt Kanja!!
Har däremot inte läst alls.. inte bra..

Ikväll blir det fiesta hos Anki =) Är mycket festsugen nu!! .. men jag tror inte man kan komma strax efter 11 på förmiddagen.. Jag får lugna mej lite.. ;)

Har precis kollat på Miami Ink och kollar på Fab 5.. reklampausen slutade just!!

Helt slut..

Nu har jag ritat klart alla djuren åt Lena. Sista var en älg =) (Fast jag tyckte det såg ut som en ren.. men men.. Lena blir säkert nöjd.. den är stor med horn.. hur petig kan man va?? Och hon gillade mitt vildsvin som såg ut att passa i fragglarna.. Jämför man älgen med fraggel-vildsvinet, är älgen ett mästerverk!!; Gjorde älgen i tusch istället för blyerts - så det gick rätt snabbt att göra den..)

Lyssnar lite på Virgin och dricker te.. det är fint det.. fortfarande huvudvärk dock.. usch.. hur många dagar i sträck har jag haft det nu??

Läste inte ett jota igår.. såg på "Persuasion", men spolade förbi bitarna där Captain Wentworth inte var med.. tss.. busiga Kanja..
Jag och mamma kollade en stund på "Project Runway" med.. Inget "skräpprogram" (som jag kallar den typen av TV) kan vara bättre än det!! OMÖJLIGT!! Bästa säsongen var dock när Jay McCarroll vann. Han var ju helskön!!
Efter jag lyssnat på Brand-podden gick jag och la mej.. är väldigt trött ändå.. behöver nog helg nu.. fast det är fest två helger framöver - alltså ingen vila än på ett tag..

"Bittersweet Symphony" med the Verve på Virgin. Som vanligt svinbra musik!!


Russell Brandroid..

Medeltidsbyn var rätt kul.. men jag hade ont i huvudet helatiden, så det vart lite jobbigt ändå.. har fortfarande ont i huvudet, men lyssnar på nya Russell Brand-podden.. kan bara inte gå och lägga mej än!! De diskuterar hurvida C3PO i Star Wars är gay eller inte.. intressant ;) En gay-robot låter dock inte så väldans troligt..
Sen blir det att nana läääänge.. har bara lust att slänga mej på sängen nu..

En av de som hade hand om medeltidsbyn idag påstod att jag var goth. Sen (när allt var slut och vi skulle hem) kom han fram till mej och började snacka om att det var synd att någon "Kim" inte var där idag, då han också "körde mycket med goth".. Sorry, men vi skulle nog inte ha mycket gemensamt och jag är dålig på att knyta nya kontakter. Ännu en av mina brister..

Nu ska jag göra lite te och vila ögonen sista halvtimman av Brand.. (Den riktiga C3PO, Anthony Daniels, ringde in och klagade.. han var minsann inte bög!! Sen började han och Brand snacka om att vara bögrobotar tillsammans - Brand ska spela robot nu i en film med Adam Sandler.. det ni!! Brand ställde också den universalt viktiga frågan till the-real-C3PO: "När du sprungit runt hela dagen i den varma dräkten och behöver ställa dej och pinka - ser din snopp konstig ut då i kostymen, som min gör??")

SHEIKH-UP FOR RUSS .. ridicularse, men rätt roande =)

At work..

Sitter återigen och väntar på att få komma hem.. men idag går en buss som passar någorlunda bra i alla fall..
När jag kommer hem blir det seriöst slappande. Jag gör inte annat när jag kommer hem!! Är alltid helt slut =) Blir nog film-tittande idag..
Skulle börja läsa "Northanger Abbey" igår, men efter en sida gick ögonen i kors.. Illa, Kanja..

Imorgon ska jag med 4-5:orna till en medeltidsby i Halmstad. Kan nog vara rätt intressant.. men det blir en lång dag..
Blev erbjuden att hänga med på allsångskväll imorgon med (med arbetskamraterna).. njae.. får se hur det blir med det.. ;)

Försökte få igång så jag kunde lyssna på Russell Brand från BBC Radio 2:s hemsida - men den vart nog blockad.. fick lyssna på Virgin istället.. men det var inte helt fel det heller. De spelar Amy Winehouse - "Rehab" nu. But I said "no no no"..

Nyhetstorka är det med:
Sorry, you are out of ammo ... Kan dom inte göra ett sånt spel för tjejer med??

Hittade en kul nyhet precis efter jag publicerat detta inlägget första gången:
Nation's Slicked-Back-Hair Men Rally Against Negative Hollywood Portrayal Är detta på riktigt?? Finns det en organisation för men som har bakåtslickat hår!? Och om organisationen nu protesterar mot att alla slemgubbar och elakingar i filmer framställs med bakåtslickat hår - som därför gör att de själva ser osympatiska ut.. varför fortsätter de att ha bakåtslick då?? - För att de vill fortsätta vara med i organisationen kanske.. "Hello, I'm the vice president of the National Organization of Men with Slicked-Back Hair.." Hur jävla smart låter det på en skala?? Det är väl för män som inte fick vara med i MENSA.. "MENSA-gubbarna må vara smarta, men de har inte, som vi, och vår hjälte Samson, kraften i håret.."
Citat från artikeln:
"Hollywood is facing similar protests from groups such as the National Association of Maniacal Laughers, the American Mustache-Twirlers Coalition, and the Alliance of Gentlemen with Scars and Eye Patches." Fan vilka sjuka organisationer det finns!!
Själv hatar jag bakåtslick.. bläk..

Jag lämnar er med detta:

Hot hot hot.. <3

Kväll..

Snart är det Mighty Boosh =)

Har läst ut "Persuasion". Tyckte väldigt mycket om den!! Jag tycker ni ska läsa den och helst imorgon.^^
Blir att läsa "Northanger Abbey" sen tror jag..

Spelade in "Det var en gång" också. Ska se den senare ikväll (efter the Boosh). Dagens saga var "Askungen". (I programmet är alla sagor i en modern tappning dock..)

Huvudvärken är borta nu i alla fall.. endast trötthet kvar..



Väntan..

Sitter och väntar på att mamma ska hämta mej.. väldans seg eftermiddag idag.. knappt någon personal kvar här.. hoppas ingen går innan jag.. inte kul att sitta ute i regnet..

The Sun:
Matt Bellamy takes yearly trip Sångaren i MUSE pundar en gång om året.. "I'm not really in favour of drugs. Although setting aside one day a year for hallucinogenics definitely opens up new doorways."  Jag måste säga att jag inte är förvånad =) Och inte är jag pissed off heller.. Jag älskar MUSE. De är svinbra. "With song titles like Supermassive Black Hole, Map Of The Problematique and Thoughts Of A Dying Atheist, it's clear Matt's annual hallucinogenic trips "open new doorways" for him."
Bästa citatet i artikeln var dock:
"DOM (HOWARD, Muse drummer) had a dog mask on and he ran off into the desert and I ran after him. For a minute I was actually in a Salvador Dali painting. If you look at his painting The Elephants, I was the little person at the bottom of those elephants' legs."






Sofis mode, Aftonbladet:
Deppa inte i regnvädret Hitta rätt kläder så kan du dansa som Gene. Jag tror ingen kan dansa som Gene utan att punga ut en massa pengar på kostymer. Hans kostym var faktiskt av ull och inte så väldans praktisk att dansa i - då den krympte.. Rubriken borde vara "Deppa inte i regnvädret Hitta rätt kläder så kan du ha kul som Tjorven." eller "Deppa inte i regnvädret Hitta rätt kläder så kan du kyssas som Spindelmannen." - Tjorven hade ju i alla fall ett rejält regnställ och Spindelmannens dräkt är redan tajt - kan nog inte krympa mer när den redan sitter på honom..

Fan.. nu går nog alla =/ Jag säger som the Boomtown Rats: "I don't like mondays I wanna shoot the whole day down!!"

Usch och fy..

Sitter på jobbet.. är klar med en massa saker jag skulle göra nu. Är i princip bara djuren jag skulle rita åt Lena kvar. Jag ska rita klart mitt vildsvin (som ser ut som ett monster från yttre rymden, alternativt en figur i Mupparna) och en älg. Sparade det värsta till sist. ;)

Lyssnar på Virgin under tiden jag jobbar.. har huvudvärk som fan - känner mej inte så motiverad att göra något på grund av det.. och i eftermiddag är det läxhjälp.. weehoo.. jag är hemma runt klockan 5^^ Och idag kunde jag inte åka med någon hem heller - så det blir att vänta på bussen.. bläk.. Måndagarna är nästan värst. Resten av dagarna är helt okay.

Och batterierna i min MP3 dog..

Nog klagat nu..

Var uppe vid 5 idag - imponerande va??
Och jag har snart läst ut "Persuasion" (.. vet inte om jag orkar att läsa något idag - men är ändå snart klar!!). Den är jättebra!! Är inte en "Pride and Prejudice", men är väldigt bra ändå.
Är väldigt sugen på att läsa något av Elizabeth Gaskell nu.. måste köpa några böcker av henne - speciellt "Wives and Daughters".. jupp jupp!! Har köpt endel böcker nu - men har också läst en hel del (trots brist på läslust).. Har fortfarande Sharon Osbournes bok kvar att läsa och några av Jane Austens böcker - "Mansfield Park", "Northanger Abbey" (tycker om den..) och "Emma" (vilken jag inte alls tycker om.. ska läsa den likförbannat.. men den är oerhört tradig..).
Tog med mej "Pride and Prejudice" som jag kan försvinna i i eftermiddag..


Helgen..

Har varit helt slut de senaste dagarna och har helt enkelt inte orkat blogga..

I lördags blev det ingen radio-kväll för mej. Var hemma hos Erica. Meningen var att vi skulle spela kubb - men blev inte så mycket med det.. Var jättetrevligt i alla fall. Spelade massa gammal rock och dansade rundor.. =)

Igår åkte jag, pappa, Erica och Picknick på bio.
"Forgetting Sarah Marshall" (eller "Dumpad") såklart. Äntligen fick jag se den!! Och den var skitbra!! Jag älskar bara Russell Brand ännu mer nu.. se filmen och våga påstå att han inte var bäst i den!!

Oj!! Nu måste jag sminka mej!! Annars hinner jag aldrig till jobbet idag!!


Nyheter..

Hittade många roliga nyheter idag:
"No, after you - I'm just here to rob the place!" Ja, det blir väl alltid en lite trevligare stämning när tjuven är artig och väntar på sin tur i kön..
Von Trapp's "Sound of Music" villa to become hotel Jag vill lätt bo på det hotellet!! En sak att lägga till på livets "att göra-lista". Gifta mej i deras kapell hade ju inte heller varit helt fel..
"Snake man" slithers out of prison cell En man som slinker igenom matluckan till sin cell.. if only I could be so flexible..

Fortsättning på UFO-nyheten i förrgår: Green aliens, UFOs said to visit "Two years later, a typewritten letter to the ministry tells of an alien spaceship being shot down in the river Mersey in northern England by another spacecraft and of the author developing a warm friendship with an alien called Algar." (.. senare i artikeln står det att Algar tyvärr blev mördad av andra aliens precis innan han skulle framträda inför världen.. synd.. Jag hade mer än gärna haft en UFO-kompis som hette Algar!!)

Inmates showcase designs at prison show - det är ju bra att fångarna har något att göra.. men hur man kan få inspiration till att skapa mode i ett fängelse är ju en annan femma.. Fritidsaktiviteter måste i alla fall vara bra för dem.. Lite "Vägen Ut" över det hela (Någon som sett filmen??).. och detta fick mej att tänka på de fångarna i ett fängelse i Filippinerna som tränade in Michael Jacksons "Thriller".. (Se video nedan.. jag lovar - det är värt det!! Duktiga som fan, men jag blir inte klok på vad han som dansar längst fram har gjort som gjort att han fått äran att just vara längst fram.. Den värste skurken av alla?? Tänk sen när någon riktigt macho kille ska åka in i finkan och får reda på att han ska till det fängelset!! Det måste ju florera någon form av gay-rykte..)


Frisyrförälskelser..

Jag har mött min överman!!
Kom hem från jobbet, som vanligt.. hittade en film jag inte sett - "Labyrinth" med David Bowie. Den var skitbra!! Hela filmen igenom satt jag och dreglade över Bowie.. - nah.. inte hela honom.. men hans hår!!<3
Det är precis så jag vill ha mitt hår!! Åååhh.. jag är helt kär i hans frilla..
Hans byxor var dock inte lika attraktiva.. Dan skrek rakt ut när han fick se paketet i tightsen.. tss..


Är inte så ofta jag blir kär i frisyrer - men detta var det värsta jag varit med om.. pirr i magen.. stort flin i ansiktet.. -nog är det kärlek allt..

Blir ni någonsin förälskade i frisyrer??
(Eller något annat som inte har en egen vilja för den delen..)


Fick en present av arbetskamraterna idag med. En sten med det kinesiska tecknet för energi inhugget.. Meningen är att jag ska plocka fram stenen om jag känner att jag inte orkar med skolan igen.. Fast när jag plockar fram den lär jag nog mest tänka på dem i Timsfors.. Jag kommer sakna dem som fan =/

Christina på jobbet har förresten gått på Löftadalens Folkhögskola.. Hade jag inte en aning om!!

Läslust = NOT..

Lunch nu.. sitter och lyssnar på Virgin och dricker te..
Jag är lite pytt.. upptäckte ett hål i ett av mina favoritlinnen.. förra veckan var det hål i min favorittröja.. Behöver jag köpa nya kläder?? Ja.. (Nya kläder jag tycker om i alla fall..)

Har läst ut "The Jane Austen Book Club" nu. Skitbra!! Får mej att vilja starta en bokklubb ännu mer!! Någon som är sugen?? (Har gått runt och frågat massor av folk nu.. men intresset för läsning i min umgängeskrets är nästintill obefintligt.. illa.. Det blir bara du och jag, Anki.. Jag kan ju diskutera "Stolthet och Fördom" och "Jane Eyre" med dej sen när du läst ut dem.. Ja, ja, JA!!)
Skolan är slut för dagen, men det är läxhjälp i eftermiddag.. så jag får bli kvar ett tag till.. lite små-tråkigt att stanna i 2 timmar extra utan något att göra - tog inte med några fler böcker, för jag tyckte jag hade så mycket kvar i boken jag hade att läsa, men tänkte inte på att de sista sidorna mest var referenser och kommentarer..

En kommentar om Austen var lite rolig:

'Every time I read "Pride and Prejudice" I want to dig her up
and hit her over the skull with her own shin-bone.'

// Mark Twain, 1898

Uppenbarligen gick inte Austen hem hos Twain.. men varför läste han "Pride and Prejudice" flera gånger om han inte tyckte om den?? Han var kanske desperat att ändra uppfattning. många kan inte ha fel.. eller??

Har läst ut både "Atonement" och denna boken nu då.. Läser "Persuasion" också, men boken är alldeles för stor för att orka asa med sej överallt (jävla samlingsvolym!!). Ska läsa Sharon Osbournes självbiografi, men är inte jättesugen på att läsa den för tillfället.. Läslusten är fortfarande som bortblåst. Jag läser lite på kvällen, men mest läser jag på bussen och på jobbet.. Hemma finns så mycket annat roligt att göra.. men för tillfället har jag inga nya filmer att se hemma, så det blir väl lite läsning i eftermiddag kan jag tänka.. Fast först ska jag se om biljetterna till "Forgetting Sarah Marshall" har släppts..

Någon som vill med till Riksettan på lördag??

News..

Nu låter Storbritannien allmänheten få tillgång till människors historier om att de sett UFO:n (- historier som då innan tystats ner)..
British 'X Files' papers revealed
Tror ni det finns aliens (som då skulle komma till jorden, föra bort människor och utföra en massa tester på dem)??
Om ens eget folk är så jävla utvecklade att de kan bygga ett skepp som håller hela vägen till jorden och att passagerarna dessutom överlever den långa resan från sin egen galax.. varför vill de då utföra tester på oss?? De kanske misstänker att när vi kommit så långt i utvecklingen att vi kan åka längre ut i rymden och upptäcker dem kommer vi förklara krig mot dem. "This universe is not big enough for both of us.." Men vi kommer ju aldrig komma så långt.. och även om vi gör det lär vi ju knappast vinna i ett krig mot dem om de är så långt före oss på det tekniska planet.. och förmodligen på det intellektuella planet med..^^

Vad sägs om denna nyheten??
Woman mistook naked thief for husband
Varför går en tjuv in i ett hus, snor några grejer, klär av sej och lägger sej ner i sängen jämte frun i huset?? Jag tror att frugan och tjuven hade en affär lite vid sidan av och mannen kom på dem och den enda utvägen var för frugan att säga att hon trodde det var hennes egen man..

Nyhetstorka..

Igår hände inte ett skit värt nämnas.. och idag är väl inte så mycket bättre.. inga knäppa nyheter på Aftonbladet.se, inte heller några världsrevolutionerande nyheter om vare sej Mighty Boosh eller Russell Brand.. illa..

Igår såg jag "Evil Woman" - rätt dålig film.. sen började jag kolla på "The Hours"/"Timmarna" - var så längesen jag såg den att jag inte kommer ihåg ett jota. Mamma fattade njet, men jag tycker inte den är så himla dålig.. konstig - ja, men inte dålig. Ska se klart den när jag kommer hem.

Läser bland annat "The Jane Austen Book Club" nu.. den är riktigt bra!! Men man ska nästan ha varit i kontakt med Jane Austens böcker (eller i värsta fall filmer; jag har antingen läst böckerna eller sett filmerna.. ska läsa alla böckerna nu när jag har dem i alla fall.. redan börjat på "Persuasion"..) för att förstå den. Går att göra alla möjliga kopplingar mellan karaktärerna i "The Jane Austen Book Club" och karaktärerna i Jane Austens böcker. Something to ponder.. Men det är ingen djup bok - och inte svår att läsa. Finns översatt till svenska med..

Tänkte precis gå och läsa i boken - men nu spelar de the Hoosiers - "Goodbye Mr. A" på Virgin. Jag stannar ett tag till^^


The melancholy death of Oyster Boy..

På tal om barnböcker i föregående inlägg - vad tycker ni om "barnberättelserna" av Tim Burton här?? (Bara klicka på titlarna till höger)
Jag har hela boken - "The Melancholy Death of Oyster Boy and Other Stories".

Personligen tycker jag berättelserna är jättebra!! Roliga och sorgliga på samma gång. Typisk Burton-stil. Både på teckningar och story..

Skulle ni kunna läsa historierna för era barn eller är de alldeles för banala??

Avskaffa barnbordet!!

Har just sett "Miss Potter" (med Renée Zellweger och Ewan McGregor; handlar om Beatrix Potter). Väldigt bra film!! Det var lite "Finding Neverland" över den. Mysig och småbarnslig - fast ändå inte..
Har kollat lite i böcker av Beatrix Potter i skolan. De är hur mysiga som helst!! Varför läste mamma och pappa inte sådana böcker för mej när jag var liten?? Sure, "Milly och Kattungarna", "Lilla Anna och Långa Farbrorn", "Lotta på Bråkmakargatan" (vilken jag klottrade en massa i), "Kalle Bromsvagn Hoppar Av" och "Harry tycker inte om Rosor" var ju också bra. (Kommer inte ihåg titlarna precis - men det var något sånt..) Men mycket av det vi läste var också rätt jävla dåliga böcker. Mycket skräp som man älskade bara för att bilderna var så "häftiga"..

Har läst ut "Atonement" idag också. I början tyckte jag det gick snabbt att läsa den - men sen blev den seg periodvis. Speciellt biten då den handlar om hur det går för Robbie i kriget.
Jag tyckte ju att den var så "vackert skriven" när jag började läsa. Men andra halvan av boken var den mer "saklig". Funderade lite på det nu när jag stod och sminkade mej.. Första halvan - som var så vackert skriven - handlar om tiden då allt var okomplicerat och nästan "overkligt". Familjen Tallis lever i sitt fina hus utan ett bekymmer i världen. De är nästan isolerade från omvärlden. Men sen ändras deras liv drastiskt en dag då allt går fel.. Briony anklagar Robbie för att ha våldtagit hennes kusin Lola - och han åker in i fängelse - trots att han är oskyldig. Efter det bryter Cecilia all kontakt med sin familj.
Andra halvan i boken handlar om kriget - och visst, det ska markera att många år gått innan Briony fortsätter berätta historien - därför är den kanske inte så härligt naivt skriven, men jag tror också att anledningen att (Ian) McEwan använder språket annorlunda är för att markera att i första halvan är allt bra och vackert - i andra halvan har många liv förstörts, Briony, Cecilia och Robbie lever i verkligheten och den är inte alltid vacker - speciellt inte i krigstider. Alltså - inga försköningar.
Boken är värd att läsas i alla fall. Den var rätt bra - men det är nog en fördel om man inte sett filmen och vet hur den slutar^^ Och jag diskuterar gärna boken med de som läser den - för det är många frågetecken som måste rätas ut!!

Snart kommer släkten för att fira pappa. Mamma har dukat upp ett "barnbord" till mej, Dan och våra kusiner.
Personligen tycker jag dethär med barnbord är jävligt förlegat. Jag hatar att behöva sitta vid "barnbordet" på varenda jävla tillställning vi går på!! Farmor hade alltid barnbord - men hos henne var det okay på något sätt. Då satt alla kusinerna vid barnbordet oavsett ålder.
Men att ha ett barnbord lååångt från de vuxna så man verkligen har dendär osynliga gränsen - där barnen (eller ungdomarna i detta fallet) avsiktligt hålls utanför de vuxnas prat känns så passé.. Speciellt om man är tjugo år och fortfarande räknas som sju..

<3

I love this man..


Internetradio..

Russell Brand på radion nu!!<3
Detta är en av de bästa stunderna under veckan.. att lyssna på Russell Brand. Jag gillar att lyssna på Virgin också, men Virgin är bra för de spelar så jävla bra musik - Russell Brand är ett program där de inte spelar så mycket musik utan pratar istället nästan helatiden.. helt sjuka samtalsämnen med!!
Hur ska jag klara mej utan internetradio när jag flyttar i höst??


Hemlisen är:

Igårkväll på Riksettan var rätt kul. Jag lyckades, helt utan övertalning, få upp Erik på att sjunga karaoke. Henrik var det värre med - han ville inte sjunga alls.
Frida, Rebecca och Oskari var också där. Erica, Emil, Jim, Pontus, My och Jennie var bara där en liten stund..
Oskari och jag fick för oss att vi skulle spela.. Han på trummor och jag på gitarr + sång.. Det måste ha låtit förjävligt - och inga applåder fick vi^^
Tony tyckte att jag, Rebecca och Frida skulle komma till Riksettan den 17:e maj då Markaryds MC-klubb firade 40 år. Han lovade att ifall vi gjorde det skulle vi få komma upp på scenen och sjunga "Mustang Sally" med bandet. Lätt!!

Verkar som Anki är den enda som undrat vad det var vi firade igår.. ;)
Jo, det är såhär att igår när jag kom hem hade jag fått ett brev där det stod att jag blivit antagen till Bild-kursenLöftadalens Folkhögskola!! Första och enda skolan jag sökt till hittills. Och eftersom det var just den skolan jag ville in på tänker jag inte söka några fler.
Så i slutet på augusti flyttar jag till Åsa (ligger mellan Göteborg och Varberg).
Kursen är ettårig - och ger mej inte gymnasiebehörighet.. Men jag ville göra något som jag ville denna gången - och gymnasiebehörighet kan vänta till nästa år (då jag ska gå någon allmän kurs någonstans..).

Och idag är det är bara 6 dagar kvar till "Forgetting Sarah Marshall" (eller "Dumpad" som den heter i Sverige) har biopremiär här.. ska ni se den?? Det ska jag!! Helst på premiärdagen.. Russell Brand - oh yeah!!<3

Russell Brand parodierar sej själv:


Ikväll ska det firas!!

Något har hänt =)
Vill inte berätta det handlar om här på bloggen än.. imorgon tidigast!! Ni får inte reda på det innan, såvida ni inte kommer till Riksettan runt 21.00.. ;)
Messade Erica och frågade vad hon hade för sej ikväll, ty jag ansåg att vi var tvungna att dricka öl och fira - hon vet inte än vad det är.. Jag ska berätta det därnere.

Dan blev dock sur över att mamma grät över detta med mej - men inte för det med honom..^^ Stackars..
Men han får väl vara glad över att jag lyckas någon gång också =) Det var han nog faktiskt.. jag har mina misstankar ;)

Kom till Riksettan ikväll - alltid kul med mer folk!!

Bada..

Nu ska vi snart åka och bada.. eller, jag ska inte bada.. men barnen =) Jag hatar att bada (om jag inte är ytterst full då..) och äger inga badkläder.. Så det blir inget bad för min del.

När jag kommer hem ska jag se klart på "King Kong" (nya versionen).. började kolla på den igår - den var rätt bra, men fy fan vad äckligt när de blev uppätna av insekterna och dedär maskarna som svalde dem hela.. yuck!!  Annars verkade den vara rätt bra.. har inte så långt kvar på den.. tror jag..
Och när Dan kommer hem ska vi gratta pappa (han har haft eftermiddagen denna veckan och idag blir första gången man träffar honom sen i söndags..)
Ikväll får familjen besök av "GRAAL:are".. Gruppen för de som springer frivilligt och utan något mål.. inte mina favoriter (men så får jag kanske inte säga då pappa är ordförande i föreningen??). Jag lär sitta inlåst på mitt rum och läsa antagligen.. Det händer verkligen inte ett skit denna helgen.. lite tråkigt..
Hade som förslag igår när jag pratade med Erica i telefon att vi skulle sitta på stranden vid hennes hus och spana in "kändisar" på Lagan.. men tror inte det blir något av det.. eller?? ;)

Böcker<3

Fick böckerna jag beställt igår =) 5 st till pappa (var hans födelsedag igår - men han inte fått dem än.. så jag kan inte säga vilka det var..) och alla Jane Austens böcker (dendär samlingsvolymen jag funderade på att köpa trots att jag inte gillar samlingsvolymer.. men 137 spännos är svinbilligt för en sån bok - inbunden och allt!!) och "The Jane Austen Book Club" av Karen Joy Fowler.. najs najs..

Läste på Aftonbladet om nya "Stjärnorna på Slottet".. Jonas Gardell ska vara med!!<3 Gissa vem som ska sitta bänkad framför TV:n så fort programmet går i år igen?? Älskade förra årets - och Jonas Gardell måste man bara se!! Christina Schollin ska också vara med tydligen.. henne har man sett live i hennes ängel-affär i Sthlm..^^
 Förra årets "Stjärnorna på Slottet" filmades förresten på samma slott som "Mysteriet på Greveholm" spelades in på.. det ni!!

Jag har sett Gardell live också kom jag på =p Såg hans senaste show i Halmstad för några månader sen.. lyckades få med morsan på det också - och hon tyckte det var skitbra hon med =)

Too much to handle..

De senaste dagarna har man fått reda på en massa chockerande saker!! Vad händer egentligen här i lilla Strömsnäs?? Sure - jag är glad för att några hittat nya möjligheter här i livet samtidigt som jag är ledsen för att vi lär tappa kontakten mer och mer.. (Jag kommer i och för sej inte ut ur min lilla låda så ofta ändå - men när man väl gör det, självmant eller blir utdragen, är det fint att de finns där. Alltid kul att träffas.)
Andra förlorar folk omkring sej - och dem känner man med.. (Men jag är knappast en känslomänniska och visar inte ens mina känslor för mej själv.. - en av mina största brister, jag vet.. Och är inte bra på att ge råd, men är väldigt bra på att lyssna..)

Usch usch.. nej, in i lådan igen med en kopp lakritste och en bok. Där hittar jag mitt liv..

image122

"Trapped in a box by a cockney nutjob

Have a cup of tea...have a cup of tea.."
- The Hitcher, Mighty Boosh




Om..

Om man ändå bodde i England!! Då kunde man lättare gå på evenemang som dethär..<3
Jag vill!! Jag vill!!

På tal om saker man bara kan göra i England - Jag har VIP-kort på Converse - som bara funkar i där. Fick det av en kassörska i en skoaffär i Notting Hill. Hon kände igen mej 3:e dagen i rad jag kom in och köpte ett par Converse XD Med kortet kunde man få rabatt på biljetter till spelningar och lite sånt häftigt.

Jag skulle vilja gå på fler konserter.. och gå på festival nån gång.. men jag har ju fan inte råd!! Och hade jag haft pengar hade jag nog inte prioriterat det i första hand ändå.. Det är bara London i mitt huvud.. I LOVE.

Mr. Natterjack's back..

Hittade en kul video på YouTube:
Mr. Natterjack's back


I god tid..

Väntar på att toan ska bli ledig så jag kan sminka mej..
Har precis varit uppe och plattat håret och dansat rundor till "In The Morning" - Razorlight, "Umbrella" - Manic Street Preachers, "We've Got to Do Something" - Infant Sorrow (Russell Brand) och lite annat.. inte lyssnat klart än.. ska platta en gång till^^
Mitt hår är fruktansvärt nu. Helt risigt.. känner mej som the Ape of Death i the Boosh.. "I can spot a few split ends.." - massor av kluvna toppar i mitt fall..
Är det bara jag som verkligen blir livrädd när mitt hår känns risigt?? Och är det någon mer än jag som verkligen sörjer då man tappar en massa hårstrån??

Nu är toan ledig =)

Och idag var jag uppe i god tid.. WOW!!

Newsflash!!

Satt och läste några roliga artiklar på Reuters.. tydligen ska eventuellt en tysk politiker auktionera ut sitt skägg.. För välgörenhet såklart.. men vem vill ha ett gammalt skägg?? Och när han fått av sej det ser det ju inte så skägglikt ut längre.. det är bara en massa små strån.. Det kommer förmodligen kosta skjortan att köpa dethär skägget med. Om jag skulle vilja ha ett skägg hade jag hellre bett någon jag kände (kille såklart) att odla ett skägg åt mej för en liten peng. Någon skulle säkert nappa.
Jag kan tänka på två eventuella köpare till denna politikers skägg:
Kandidat ett: En stalker som har skägget i en liten låda och tar upp det ibland, smeker det och sniffar på det..
Kandidat två: Politikerns värsta fiende som tänker placera skäggstrån på olika brottsplatser med avsikt att politikern åker dit när de kollar DNA..

Den roligaste nyheten var nog dock den här:
"Registering potentially dangerous knives"
Nu måste kineser som köper "eventuellt farliga knivar" registrera sej som ägare till en sådan.. Vad är en ofarlig kniv då?? Smörkniv??

Ripoff eller inte??

Jag är helt förälskad i "Cops and Robbers" av the Hoosiers.. men är den inte lite lik "the Lovecats" av the Cure??

Ripoff eller inte??
Döm själva:

"The Lovecats" - The Cure



"Cops and Robbers" - the Hoosiers



Jävligt bra låtar i alla fall =)

Mighty Boosh ikväll..

image121Mighty Boosh ikväll kl. 21.00 på ZTV..
SE DET!! SE DET!!
Jag lovar att det är värt det!! Väntar bara på att någon ska upptäcka hur jävla bra det egentligen är!!
De visar tredje säsongen nu. Det är den bästa säsongen enligt mej =)
Serien har bland annat fått pris för bästa TV show två år i rad och varit nominerade till en himla massa!! (Kolla Wikipedia om du inte tror mej..)

Vad serien handlar om är nästintill omöjligt att förklara - inte ens Fielding och Barratt kan förklara riktigt.
Huvudpersonerna är Howard Moon (Barratt) - "the jazz maverick" och Vince Noir (Fielding) - "the electro poof" (de har flera smeknamn..). Howard vill gärna vara den smarta, eftertänksamma, praktiska, poetiska av vännerna. Men det är sällan någon minns hans namn och det är alltid den naiva, superhäftiga Vince som vinner i slutändan..
Fler karaktärer är Naboo (en shaman som hjälper Howard och Vince ur olika knipor rätt ofta), Bollo (en gorilla, Naboos högra hand, bra vän till Vince - dock inte till Howard..), Bob Fossil (i första säsongen är han chef för zoot där Howard och Vince jobbar.. i säsong 2&3 har han mest småroller) m.fl.
Fielding och Barratt spelar rätt många småroller själva också.

Har jag sålt serien nu?? Det hela gör sej nog bäst med en kall öl till, men det är måndag - så man får väl resonera hurvida det är värt det eller inte..

När folk börjar inse hur jävla bra serien är - är ni hjärtligt välkomna hem till mej på ölkväll inklusive Boosh-marathon!! (Men det lär inte bli av förrän någon är intresserad av kombinationen..)

I Don't Like Mondays..

Fick stanna hemma från jobbet idag.. migrän.. bläk.. bättre nu i alla fall =)

Inte så tråkigt att sitta hemma ändå.. för vi knäppa barn roar oss bäst själva.. alla som känner igen sej kan ju ta och läsa denna artikel:
"Penis theft panic hits city..." (Jag svär - jag har inget med dethär att göra!!)

Har lyssnat på förra veckans Russell Brand nu med. Fy fanken vad kul det var!! En snubbe från Nya Zeeland hade ringt polisen och sagt att han blev våldtagen (i just det ögonblicket) av en wombat. En stund senare ringde han tillbaka och sa "Apart from speaking Australian now, I'm pretty all right, you know."
Artikeln:
"Man Claims to Speak 'Australian' After Allegedly Being Raped by Wombat"


Jag var tvungen att googla wombat..
- Vilket vackert djur!! (nedan: första raden - bilden i mitten)

Fulaste djuret någonsin?? RÖSTA RÖSTA!!
Struts, wombat, hund, myrslok, tapir eller sengångare??
Personligen ligger nog wombat och sengångaren rätt högt på min lista över fula djur..




Satt och skummade igenom Aftonbladet.se med.. "Sanningens Ögonblick".. fy fan.. snubben igår som erkände att han varit otrogen mot sin flickvän.. Det är inte programmets fel - men usch!! Bra att flickvännen fick reda på sanningen - men det riktigt irriterande är att han gick ifrån programmet med 75 000 spännos. Det tog, såklart, slut mellan dem.. Men när han varit arbetslös och det varit hon som försörjt honom.. borde inte hon då få pengarna istället??

Boosh band!!

image114Kanja ska snart lägga sej, men måste bara berätta nyheterna!! The Mighty Boosh-gänget är tydligen i gång med att starta ett Boosh-band. Musik från serien såklart och bandet uppträdde första gången i år på Teenage Cancer Trust-galan.
Det var ju tal om att det eventuellt skulle bli en hel film med the Boosh också.. Hoppas hoppas!!

Jag snackade för några dagar sen om Fieldings nya frilla..
"Coming on in a sparkly catsuit, he constantly ruffled his newly-shorn scruffy hair, complaining that he had wanted a mixture of Keith Richards and Ronnie Wood and had ended up with a Worzel Gummidge."  (..
ur intervjun som är länkat till ovan..)
Uppenbarligen var det fler som inte var överförtjusta.. men han är grym i alla fall!! Och håret växer nog ut igen =)

Innan var jag helfrälst i Noel Fielding.. känns som jag gett upp honom mer och mer. Jag är fortfarande helt inne på Boosh - men inte på Fielding speciellt.. Har nog gått över till Russell Brand i stället.. jag kan inte hjälpa det - killen är ju störtskön!! Och hans radioprogram är Storbritanniens mest nerladdade podcast.. kan han vara så himla dålig då??

Blev inte att jag såg filmerna idag - familjen skulle se Sanningens Ögonblick (programmet för de nyfikna - säger Kanja..) Får se om det blir av imorgon.. nu ska jag sova!!

Mighty Boosh i studion:


Filmkväll..

Ischa.. har varit svintrött idag.. tagit en power-nap, så nu ska jag väl orka med lite mer..
Familjen har varit i Teboden - nu har vi lakritste igen!! Mumma =)
Själv har man städat rummet lite.. det behövdes!! Fast det är fortfarande stökigt.. jag har den egenheten att så fort jag ska städa rummet hittar jag allt detdär jag letat efter så länge. Och då är det väldigt roligt att kolla igenom sina gamla pinaler, medan det som faktiskt ska städas undan placeras på helt andra ställen än de ska vara på - "så länge"..

Ikväll ska jag se på "The Pianist" och "How to Marry a Millionaire" i alla fall. Har inte sett någon av dem innan, men velat se båda länge och förväntningarna är rätt höga..
Var längesen jag såg en klassiker.. jag älskar klassiker, såg dem helatiden förr - vet inte varför jag legat av mej så.. =/
Ja, ja.. ikväll blir det av i alla fall. Monroe, Grable & Bacall (Bacall är såklart favoriten..)

Bacall, Bogie & Monroe..

image113


Sapfo - den skurken!!

image113Haha =P Något att grubbla över:
Russell Brand hade fått ett mail som kommentar till förra veckans "gay" (de hjälper till med gay-problem varje vecka).
Tydligen har några personer på ön Lesbos gått till domstol för att de inte kan kalla sej själva "lesbians"..

Citat ur intervjun:
"My sister can't say she is a Lesbian"

Vilket Pang Prego-ämbar stort problem!! Vem ska de egentligen stämma?? De som kallar sej lesbiska eller Sapfo?? De som tolkat Sapfo kanske??
Vad kan komma ur hela situationen?? Måste ön byta namn, får befolkningen fatta sej i att kallas "lesbians" eller får de som är lesbiska kalla sej något annat?? Mest rätt är det kanske att kalla lesbiska för något annat.. de är ju "nybörjarna" på dethär.. men vad skulle lesbiska kalla sej om inte lesbiska?? Förslag??
Eller har de som är lesbiska egentligen besudlat namnet "lesbian"?? Är det något fult??

Väntan..

image112Sitter och väntar på att Russell Brand ska börja sända.. kan inte klockan bli tio snart?? Har i alla fall fått igång BBC Radio 2 på WMP nu - det är inte ofta man får det.. massa vajsing med mottagningen annars.
Fy vad dåliga program de sänder precis innan Brand börjar.. jag tror dock att Olle skulle gilla dethär programmet - rockabilly så det skriker om det^^

10 mins kvar.. men det kommer vara nyheter först - så det är lite längre ändå..


"Wives and Daughters" var förresten svinigt bra!! Loved every minute of it..
Undrar om boken liknar serien, för om man jämför med till exempel Jane Austen tyckte jag "Wives and Daughters" var väldigt avspänd jämfört med Austens böcker som är lite mer högtravande (inte i en negativ mening dock, men "Wives and Daughters" verkade vara mer down to earth.. jag har en teori om att förr, för att bli publicerad, skulle man hellre ha ett "fint", "poetiskt" språk än att vara rakt på sak. Austen har detdär fina, poetiska. Detsamma gäller för systrarna Brontë).
Jag är i alla fall väldigt förälskad i Austens böcker - och likaså Brontës (speciellt Charlotte Brontës).

Kanjas favoritböcker:
  • "Jane Eyre" - Charlotte Brontë (Den absoluta favoriten - fick jag ta med en sak till en öde ö skulle det vara "Jane Eyre"!!)
  • "The Phantom of the Opera" - Gaston Leroux (musikalen är baserad på boken och Leroux hävdade också att han hade bevis för att historien verkligen utspelats..)
  • "Pride and Prejudice" - Jane Austen (Vem kan motså Mr. Darcy??)
  • "My Booky Wook" - Russell Brand (Riktigt bra bok. Brand berättar om sitt liv utan att försköna eller hålla undan någonting. Brutalt ärlig..)
  • "Enmans-Tango" - Anthony Quinn (Favoritskådespelarens självbiografi - kan man ogilla den?? Men den är faktiskt väldigt bra. Om man bara levde ett hälften så fullt och händelserikt liv som Quinn vore man lycklig..)
  • "White Oleander" - Janet Fitch (Väldigt vackert skriven bok..)
  • "Bookends" - Jane Green (En mysig bok för en deppig dag!!)
  • "By Myself"/"Jag Själv" - Lauren Bacall (Bacalls självbiografi; jag grät av bara helvete första gången jag läste boken då hon berättade om Humphrey Bogarts död..)

Nu är det Russell Brand!! Öppnar med att spela "Children of the Revolution".. kan det bli bättre??


Elizabeth Gaskell..

Känns som om det är söndag idag.. med jätteskönt att helgen inte är slut än.image110

Jag har suttit och kollat på "Wives and Daughters" större delen av morgonen. Såklart är det ett kostymdrama (är helt inne på kostymdrama nu - går i perioder detdär.. men nån gång om året kan man alltid räkna med att jag faller dit!!) Elizabeth Gaskell har skrivit boken. Jag har bara läst en bok av Gaskell - hennes biografi över Charlotte Brontë (som räknas som biografiernas biografi när det gäller böcker om Brontë..). Den boken var riktigt bra och jag har tänkt läsa mer av henne - men har helt enkelt glömt bort det.. så hittade jag "Wives and Daughters" som BBC-serie. BBC gör skitbra serier och eftersom det var Gaskell beslöt jag mej för att se om det var något för mej. Det var det nog i allra högsta grad!! Har bara sett ett och ett halvt avsnitt av fyra - men det är en skitbra serie.. måste lätt beställa lite böcker av henne nästa gång jag beställer från AdLibris!!

Efter jag kollat klart på andra avsnittet ska jag nog öva lite franska och lyssna på Russell Brand-podden från förra lördagen (som jag fortfarande inte lyssnat på..). Och ikväll är det klart Russell Brand på BBC Radio 2 som gäller!!
Rätt skönt att vara hemma fredag-lördag för en gångs skull..

Idag fyller Anki år också. Så se till att gratta henne =)

Tillbaka till TV:n!!<3

Mr. Rochester..

Har inte sovit på hela natten.. efter filmen med Dan övade jag franska, skrev det personliga brevet och såg på "Stardust".. rätt bra film faktiskt.. smårolig.. "In the Land of Women" däremot var sådär.. tyckte inte den slutade bra.. inget speciellt hade ju hänt^^ Såg en TV-filmatisering av "Jane Eyre" igår (är ju dagen efter nu) förmiddags.. Jag har aldrig sett en sån ful Mr. Rochester i hela mitt liv!! Han var grotesk!! Sure, i boken står det klart och tydligt att han inte är vacker - men inte kan han vara ful!! Jag tror Mr. Rochester ser ut som William Hurt (som faktiskt spelade karaktären i första versionen jag såg av "Jane Eyre")..
Nu lyssnar jag på Virgin.. de har spelat lite David Bowie och Scouting for Girls.. göttigt..
Är sugen på kaffe, men det kanske inte är världens bästa idé.. det är faktiskt tänkt att jag ska sova sen med..

Bästa versionen av Mr. Rochester??image107
Ha i åtanke att Mr. Rochester inte är stilig!! Han är vad man kallar "a Byronic hero" - brysk, rik, mystisk, dominant och intelligent. Han har också ett tragiskt förflutet som speglas i hans utseende..

Toby Stephens (spelade rollen 2006; han har nästan rätt utseende - det är bara det att han är på tok för stilig och ser rätt ung ut ändå.. Mr. Rochester är ungefär 20 år äldre än Jane..)


Nästa kandidat: William Hurt (spelade rollen 1996; men erkänn!! Han är perfekt!! image108Ser lite lost ut på denna bilden, men har inte denna minen i hela filmen.. =p Jag tycker han passar som Mr. Rochester. Inte så speciellt stilig och ser väldigt nere ut. Han har sådär sorgsna ögon..)




Sista kandidaten: Ciarán Hinds (spelade rollen 1997;image109
behöver jag berätta att detta var denna Mr. Rochester jag såg igår?? Blir ni förvånade över att jag blir besviken då min manliga-favorit-karaktär någonsin i en bok ser ut sådär?? Bort med mustaschen för fan!! När jag googlade kan jag ju säga till hans fördel att han inte alls är så ful i verkligheten.. men det gör det nästan bara mer irriterande.. Var man tvungen att göra honom ännu värre?? Jag hade varit relativt nöjd om han såg ut som han gör egentligen.)

Vilken Mr. Rochester skulle du vilja gifta dej med??
Vem vill du se komma ridande på sin häst
och lyfta upp dej i sina armar??




Meg Ryan

Sitter och kollar på "In the Land of Women" med Dan..
Verkar bra hittills (vi har tagit en paus för att laga te..).. Adam Brody och Meg Ryan i huvudrollerna..
image106
Meg Ryan är en grymt bra skådespelare, men jag tycker inte om att hon "Mixtrat" lite med utseendet^^
Tycker hon ska vara samma person som hon spelar i "You've Got Mail".. (Jag älskar den filmen!!) Men om man tänker efter spelar hon sällan sådana roller..
Jag blev helt konfys när jag såg "When a Man Loves a Woman".. Meg Ryan som alkoholist?? Nejnej..

Vilken Ryan gillar ni mest??
Gamla <-eller->nya
image105









Gårdagen var förresten rätt trevlig.. vi stack till Riksettan.. berättar mer om det imorgon - för jag orkar helt enkelt inte idag..
När jag kollade mailen sist hade jag fått ett meddelande som jag inte vet vad jag ska tycka om.. blir en orsak till mycket funderande inatt.. (Det är på sätt och vis bra - för jag ska vara uppe länge inatt och skriva personligt brev till en folkhögskola.. och så har jag inte övat på franskan idag heller.. XD Kanja goes serious..)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!