Vad har vi lärt oss idag??

Jo, Linus tycker inte om synthpop med inslag av operasång.

Smart katt.

Suzi är en klumpig och klantig katt. Men jäklar vad hon är listig och smart!!
Om nätterna får hon inte vara i vardagsrummet (eftersom hon busar runt grymt mycket och risken att välta ner saker finns..). Därför har vi varje natt stängt till in dit. Dörren är inte en vanlig dörr - utan en kraftig skjutdörr som är gömd inne i väggen då den är öppen. Och det bör tilläggas att denna dörr är tung och trög!!
Ändå lyckades Suzi öppna denna dörr precis så mycket att hon kunde ta sig in i vardagsrummet flera gånger i natt!! Schkummt.

Valborg

När jag var liten älskade jag Valborg. En av de mysigaste dagarna på året. Vår familj brukade alltid åka till Torpa och fira ihop med min barndomskompis familj + deras grannfamilj.
Vi satt på deras stora altan och åt grillat (givetvis ett barnbord och ett vuxenbord), sen fick vi ungar varsin godispåse och så sprang vi runt och lekte utav bara faan.
I skymningen stack vi bort till kyrkan där majbrasan skulle tändas och en kör sjöng (ja, ni vet hur det går till). Själva bålet var ju inte jätteroligt kanske, så vi ungar brukade sticka bort till skolan som låg jämte och gånga och åka linbana istället. Sen kom föräldrarna och hämtade oss när de var redo att åka hem.

Någon gång när jag var rätt liten sprang en hare ut ur majbålet då de precis tänt det.. den hade väl gått in, tyckt det vart mysigt och beslutat sej för att stanna. Detta blev jag fasligt fascinerad av och sprang runt och ryckte främmande folk i byxbenen, kollade upp på dem och utbrast: "SÅG NI NINEN!? SÅG NI NINEN!?"

Såklart är allt så mycket mer magiskt när man är liten. Idag är det bara ett fint och vagt minne. Jag har inte sett ett majbål sedan jag var 16, då jag av en slump gick förbi ett när jag skulle till en fest. Festen var skittråkig kommer jag ihåg. Fulla ungdomar som sprang runt i skogen uppe på en kulle och ingen såg ett jävla jota. "Vem är du!? höhöhö!! Jag ser inte ett skvatt!!" Tack och lov är den tiden förbi och även jag har fått min beskärda del av fjortisfesterna. Det enda som möjligvis inte ändrats är att Valborgsmässoafton fortfarande inte betyder mer för mej än en ursäkt att dricka.

De senaste åren har Valborg firats på R1 i Strömsnäs. Gött folk och bra liveband.
Ja, just det ja.. förra året var jag uppe på scen och dansade med någon kille.. det var pinsamt XD Bah - man lever bara en gång. Jag önskar dock att de som tog kort kunde tagit en mer smickrande bild på mej.

Morgon!!

Oj vad gött jag sovit!! Förutom då jag vaknade klockan sju när Linus försökte smyga in i lägenheten. Det går inte att smyga här - det är bättre att bara attackera låset och rycka upp dörren (chanserna är större att man inte vaknar då).

Nu ska jag duscha, diska och fixa och dona inför kvällen

Tonåringen

Kollade igenom gamla bilder och blev förvånad över hur Suzi faktiskt har växt sedan vi fick henne. Eftersom att hon var ca 20 veckor när hon kom hit så tyckte man att hon var stor, även om hon var liten till växten, då. Och faktum är att eftersom att hon var så liten till växten var det nog därför det gick så bra (med tanke på min kattfobi). Det senaste har både jag och Linus tyckt att hon blivit lite tyngre (vilket vi bara glatt oss åt, eftersom hon varit så tunn innan), men nu när man ser på bilderna inser man ju att hon blivit äldre. Jag hoppas dock att hon kommer att lugna ner sej mer med åldern, för när hon får sina psykbryt vill inte jag vara i närheten (då blossar fobin upp igen).. tack och lov är det inte så ofta.
1 år = 17 kattår. Suzi är född i augusti, så än har hon inte lämnat tonåren. Kanske därför hon är lite vild fortfarande??

Vampire Diaries vs True Blood.

Maj gad!! Har precis sett senaste avsnittet av Vampire Diaries och herrejisses vad spännande det blev hux flux!!
Dock kunde jag inte hjälpa att fundera under hela avsnittet.. Jag tycker att Vampire Diaries är helt okej - men jävlar vilken skillnad det är mot True Blood.  Jag irriterar mej som fan på Elena-Stefan i VD helatiden. De är så jäkla blödiga. Buhuhu!! Åh, nej!! Jag vill inte att du offrar dej själv!! Jo, men det är enda sättet!! Buhu - jag vill inte bli vampyr jag också.. uääääähh!!
Tacka vet jag True Blood. Rått, sakligt och inte glamouröst för fem öre. Dessutom älskar jag alla halvkassa specialeffekter.

Fredagskväll

Haha - messade Sandra och undrade när vi skulle börja imorgon.. Klockan fem!? Genast undrar jag om jag verkligen köpt nog med alkohol.. kanske inte kan dricka upp hela vinaren idag (ölen har jag redan nallat på). XD
Men jag ser fram emot morgondagen som fan. Det kommer bli kul.

Linus har stuckit till jobbet nu och kommer inte hem förrän imorgon bitti, så jag och Suzi är ensamma hemma inatt. Sitter i vardagsrummet och lyssnar på Meat Loaf och funderar på vad jag ska hitta på.. någon film kanske?? Och min sallad får jag inte glömma!!

Dylan Moran

Nu blir det lite Dylan Moran innan Linus sticker till jobbet.


Pygmalion

Jag och Linus har kollat på Pygmalion. Handlar om att en språkgalen professor slår vad med en kollega om att han kan få en blomsterflicka från Covent Garden med gräslig dialekt att passera som en gevinna inom tre månader. En av mina favoritfilmer. Dessutom är det Leslie Howard som spelar Professor Higgins. Bara plus ;)
Musikalen My Fair Lady baseras på filmen.

En efterlängtad öl.

Schleten och dan, men glad.

Nu har vi varit duktiga!!

Hemma från stan. Jag köpte öl, vin, smink och hämtade ut biljetter. Hittade nästa True Blood-bok i serien också (har haft lite svårt att hitta rätt bok. - Den måste ju vara i samma serie som de andra jag har..), så den åkte med hem (okynnesköp).
Vi dumpade alla grejer hemma och gick bort till ICA en runda för att handla mat inför morgondagen. Jag köpte Ceasarsallad också som jag ska mumsa på ikväll (då Linus jobbar natt och jag är ensam hemma..).

Här poserar man med kaffekoppen.

Jag har inte druckit kaffe sedan i söndags, så detta kaffet är syndigt gott. Stod och sminkade mej när jag tog bilden - nu ska jag fixa håret och sen drar vi in till stan.

Skönheten


Jag tycker förövrigt att de som följer min blogg ska rösta på Suzi i tävlingen som Kattfamiljenshop.se har på Facebook så hon kan vinna godis. Rösta genom att "gilla" hennes bild här. Tävlingen går ut på att få flest gilla-markeringar på sin bästa kattbild. Jag la upp bilden som reflekterade Suzis personlighet bäst. För något jag har lärt mej är att alla katter har en väldigt stark personlighet, även om vi kanske vill att de ska vara ulliga och gulliga hela tiden där de ligger och spinner på soffan.
Suzi är viljestark, nyfiken, nonchalant emellanåt, en slöfock ena sekunden men helt galen nästa. Busig som tusan och vill ha uppmärksamhet non-stop. Hon älskar att gosa - men bara när hon själv vill. Helst då man är upptagen med något helt annat.
Så vad väntar ni på?? RÖSTA!!

Såntdärntdå..

Färgningen av håret blev rätt bra tror jag. Brukade alltid låta morsan göra det innan, men nu när jag bor häruppe får jag allt ta och göra det själv!!
Tog ett tag och diskade också - allt för att komma ifrån pluggeriet. Men nu är det klart.
Linus har kommit hem med. Det tog sin lilla tid idag. I förmiddags när han skulle dra var det punktering på hans cykel, så han fick ta bussen istället - vilket tog en massa extratid. Och nu när han skulle hem körde sista bussen ifrån honom. Men nu är han hemma ;)
Vi ska väl kolla på något innan vi lägger oss antar jag. Imorgon blir det sovmorgon och sedan ska vi in till stan och gå i min favoritaffär. Yeah, ni gissade det - Systembolaget. Valborg närmar sej och jag ska dricka öl. Gytt. Jag har längtat.
Nä, det får allt bli lite Black Books ikväll.

Idioti.

Idag skriver jag om korruption i Sverige och om hurvida abort ska vara tillåtet eller inte. Gaah - är det någon fråga jag är trött på så är det abortfrågan. Jag anser inte att det är något fel med det och jag begriper inte vad motståndarna kämpar för egentligen.. hade inte abort kunnat göras legalt hade det ändå gjorts - och konsekvenserna av illegala aborter hade kunnat bli förödande.
Sen tycker jag det är roligt att Ja till Livet (organisation mot abort) anser att alla har rätt att leva - men inte rätt att dö. Ni vet att de är mot abort och mot dödshjälp. Nej, ingen vill tydligen dö - i så fall är de inte sig själva. Idioti.
Så efter en stund satt jag och rullade tummarna för att det var så tråkigt.. gick och åt ett äpple och satte igång med att färga håret (min utväxt var fan kriminell). Vad som helst för att slippa plugget typ.

MUSE är alltid bäst på natten.

.. det är något med mörkret och tystnaden som gör det.. allt blir bara så mäktigt hux flux..

Persuasion

Jag sitter och kollar på Persuasion. För idag känns som en Jane Austen-dag. Mulet och kyligt ute, men härinne sitter jag på soffan med täcke och duntofflor och dricker te framför TV:n. Bara mys.

SNART!!


Rainy day

Idag regnar det.. det gjorde det igår också. Jag klagar inte - för jag ska vara inne hela dagen!! =)
Egentligen är det en sådan dag då man ska tända en massa ljus och mysa ner sig, men faktum är att vi tänder sällan ljus längre. Suzi brukar ju fara genom lägenheten som om hon hade eld i baken - och vi vill ju inte att hon faktiskt ska ha eld i baken.. Ibland blir det några ljus på bordet då vi sitter och äter i alla fall. Vem vet - när hon blivit lite äldre kanske man kan tända lite fler ljus??
Jag hoppas dock det regnar på nu, så vi slipper det till helgen!! Vi ska grilla på lördag och det vore ju typiskt om det regnade då - för då är det inte kul med regn. Jag vill sitta ute med en öl i handen och äta grillat!!
Förresten så har jag inte ätit grillat än i år. Det är väldigt ovanligt för mej. Mina föräldrar är grillfantaster och börjar senast i februari och håller på in i november!!
Nej, jag längtar tills lördag som fan. Det ska bli kul.
Ni får en uppmuntrande låt idag (den ska inte tas seriöst):

Ni glömmer väl inte bort??

Någon som är sugen på en skitsnygg skinnpaj i kort modell, strl L. Tyvärr för stor för mej, men kanonfin!! Snart är tiden ute!! Klicka på bilden för att komma till annonsen.

Fuck it.

Hey, guess what?? Min komplettering på första insändningen var fortfarande inte godkänd. De andra två har jag inte fått tillbaka. Uppsatsen blev inte godkänd den heller. Där fick man för att ha suttit mycket och länge med plugget. Hela helgen gick åt till detta och förra veckan var arbetsbördan helt sjuk.
En icke-godkänd uppgift bland de man ska lämna in resulterar till ett IG i kursen. Jag har chans att komplettera en gång till - men orkar jag verkligen komplettera 4 veckors arbete (+ denna veckans, som säkerligen också behöver kompletteras)!?!? Ha också i åtanke att dessa uppgifter är det största arbetet man har under veckodagarna - läsningen i läroboken är ett entimmes-jobb..

Nej, jag gör veckans arbete och skiter i det gamla. Jag kommer inte nå upp till ett G - men jag kan i alla fall lämna kursen snyggt. Jag tänker inte sitta och lipa mer över att jag inte når ett godkänt hur mycket jag än kämpar i en kurs jag egentligen inte tänkte läsa då jag började plugga på skolan. Jag menar, jag har slitit röven av mej i kurserna jag började läsa för - ekonomi-, administration- och juridikkurserna. Och jag klarade samtliga!! Vissa med bravur till och med. Det var riktigt kämpigt ibland och jag bröt ihop flera gånger.. men jag klarade dem.
Skillnaden med denna kursen är att målen verkar ändras från dag till dag - jag följer instruktionerna på mina uppgifter till punkt och pricka (jo, jag ställer upp beskrivningen i punkter så jag vet vad jag ska ha med) men när jag får tillbaka med besked om komplettering har jag hux flux fått helt nya frågeställningar som inte alls var med i början och som inte har något med det jag har skrivit att göra?? Lätt att förutse liksom..
Dessutom är det hundra saker att sätta sig in i hela tiden och arbetsbördan är skyhög. Jag pallar inte mer. Därför ger jag upp nu. Det får bli så.
Fuck it.

Breakfast at Tiffany's

En riktigt skön låt.

Soppa på sängen

Just nu är sängen mitt favoritställe för plugg. Speciellt då jag inte är riktigt frisk än.
Höhö - Linus kommer bli putt när han får reda på att jag käkat i sängen.. det var ju inte knäckebröd i alla fall^^

Ground Control to Major Tom.


En morgon då man är mindre glad på katten..

Fan vad tidigt jag kom upp idag då!!
Anledningen är att Linus började praktiken imorse och så fort han gått utanför dörren började Suzi skrika (precis som när han brukade dra till skolan innan). Inte kunde jag sova vidare och inte tystnade hon.. så det var bara att stiga upp och ge henne lite uppmärksamhet (enda sättet att få henne att sluta).
Då sprang hon runt i sängen en stund under täcket och jagade sin svans.. nu tror jag hon sitter i vardagsrummet och spanar på fåglar..

Update: Kort efter inlägget skrevs kom Suzi in och la sej och sov jämte mej och var jättegullig när hon smackade i sömnen.. då var jag glad på henne igen.

Gaslight

Nu ska Linus och jag se Gasljus. Ännu en av mina favoritfilmer. Handlar om en en kvinna (Ingrid Bergman) som tillsammans med sin man (Charles Boyer) flyttar tillbaka till huset hennes moster mördats i. Mannen har en hemlighet som han gör allt för att skydda till varje pris, även om det innebär att driva sin fru galen.

Charlotte Gainsbourg

Sitter och glor på Jane Eyre från 1996. Jag blev så sugen då jag såg trailern för nya filmen igår.
Charlotte Gainsbourg spelar Jane. En av världens vackraste kvinnor?? Ja. Väldigt duktig skådespelerska och sångerska dessutom.




Konstruktiv kritik och stresstålighet

Sista insändningsuppgift kompletterad och ojfan vad jag redan ligger efter med dagens skolarbete.
Läste igenom planeringen för veckan och inför mitt samtal med läraren skulle jag förbereda mej på att få "konstruktiv kritik" och såklart börjar alarmklockorna ringa. Jag har fått "konstruktiv kritik" hela denna kursen och läraren verkar rätt sträng. Dessutom är jag jättedålig på att ta "konstruktiv kritik" från folk jag inte känner. För när det kommer från främlingar tar jag det som att de försöker slå ner mej och sänka min självkänsla ytterliggare (vilket de ofta gör). Och ja, det är klart att en lärare ska komma med konstruktiv kritik - men det känns som att det är det enda jag har fått i denna kursen. Ingen uppmuntran whatsoever. Ingenting har varit bra nog. Konstruktiv kritik handlar väl lika mycket om det bra som det dåliga?? Får man bara negativa kommentarer tror man ju automatiskt att allt man gör är dåligt.. eller??

Just nu känns "förbered dig på att få konstruktiv kritik" ungefär lika tilltalande som då en arbetsbeskrivning innehåller "då ska vara stresstålig". Grejen med stress är att vi mår dåligt av den - så varför ska man finna sig i att må dåligt?? Ett arbete med högt tempo behöver inte innebära stress. Jag har jobbat på ställen med ett högt tempo. Man gör det man ska göra - är det flera saker som ska göras gör man det viktigaste först och det man håller på med fokuserar man på tills det är klart. Man ska kunna arbeta smidigt i ett högt tempo kanske?? Inte vara stresstålig.

Nu hade ju inte stresstålighet så mycket att göra med konstruktiv kritik - men jag blir lika förargad över dem båda.
Speciellt sur blir jag på folk som säger något totalt onödigt och nedlåtande och sedan ursäktar sitt beteende med "Jamen jag ger dej bara lite konstruktiv kritik lilla vän!!". Yeah, right. Jag mår så himla mycket bättre av att du säger att jag är likblek eller har manliga drag och bilringar. Konstruktivt - verkligen. Jag ska tänka på det tills nästa gång.. (Nja, detdär om manliga drag hittade jag på.. - men min blekhet kommenterar folk ofta.)

// Bitterfitta

♥♥♥♥♥


Lugn förmiddag.

Vaknade med huvudvärk idag igen. Inte lika farligt som igår, men ändå =/
Tar det lite lugnt framför datorn i köket en stund nu - Linus ska repa/spela in idag och sjunger upp i vardagsrummet. Sen ska jag dricka te och äta kiwis framför ett avsnitt av Ally McBeal innan jag börjar pluggeriet för dagen. Gytt.
Irriterande med dieten - jag får varken dricka kaffe eller te.. men med tebiten kommer jag fuska lite.. speciellt eftersom jag faktiskt i regel dricker bra te. Och med huvudvärken har en ond hals även tillkommit. Två tekoppar om dagen kan inte vara dåligt.

Wild Target

Huvudvärken har inte gett med sej än.. gör ont så fort jag rör mej.. blä!!
Jag och Linus såg en film ikväll - Wild Target. Inte världens bästa, men lite småkul ibland.. sevärd?? Njaa - en film för en slappedag, annars kan man gott missa den.
Nu ska jag nana.

Hej, här städas det!!

Linus städar, Suzi upptäcker nya och temporära gömställen.

Kanske något att se??

Ännu en filmatisering av min favoritbok.. undrar hur många de är uppe i nu??
Jag är rätt sugen på att se dennna i alla fall. Jag kan omöjligt tänka mej att den blir en lika stor besvikelse som då jag såg Stolthet och Fördom med Keira Knightley (den var urusel).. vi får väl se =)

Min favoritversion av Jane Eyre (1996): Charlotte Gainsbourg som Jane och William Hurt som Mr Rochester.


Migrän

Jag har helt sanslöst ont i huvudet idag - mitt första ordentliga migränanfall på länge. Har parkerat mej i det mörka sovrummet, men vart tvungen att äta något (dvs soppa) så jag gick ut i köket.
Linus har suttit ute i några timmar och pratat med grannen på gräsmattan.. vissa har det bra minsann!!
.. Suzi har spydde på hallmattan..
.. idag är ingen bra dag..

Filmkväll

Jag skickade in en insändningsuppgift idag - kompletterad alltså.. kändes inte jättebra, men jag hade riktigt svårt att hitta fler vinklar till ämnena som skulle diskuteras =/
När jag var klar åt vi (jag, Linus och Jonas) lite, jag gjorde kladdkaka (soppdieten börjar ju inte förrän imorgon - så jag går fullt ut idag med gotte och folkisar) och sen kollade vi på The Amityville Horror. Jag har sett den innan och den var lika läskig som förra gången.. jag klarar inte sådana filmer, så det blev många rökpauser och mycket blundande.
Nu kollar vi på Sleepy Hollow. Det är en film som jag klarar däremot!! Inte för läskig, men samtidigt lite. Tim Burton is the shit.

Sju dagars soppa

Alla verkar gå på dieter nu, så jag ska väl inte vara sämre??
Imorgon börjar jag gå på soppdiet.. inte en hel vecka dock - för det är partaj på lördag, och jag vill faktiskt dricka apmycket. Men fram tills dess ska jag gå på diet.
Jag har ingen våg - så jag vet inte om den kommer ge några resultat XD Men förhoppningsvis kommer jag må lite bättre efter en vecka av soppa.

God morgon!!

Inatt fick vi övernattningsbesök. Jonas var på väg hem från Nöjes och frågade om han fick slagga här. Så Linus gick ut och mötte honom vid tre-halv fyra XD

Trollbunden

Jag och Linus har kollat på den andra Dödligt Vapen-filmen ikväll. Sedan lyckades jag få honom att se lite gammal hederlig film.
"Trollbunden" (Spellbound), 1945, psykoanalys, Hitchcock, Ingrid Bergman & Gregory Peck samt en minnesvärd drömscen av Salvador Dalí. Se den se den se den.

Uppsats = klappad och klar.

Nu har jag skickat in min uppsats. Det får bära eller brista. Resten av helgen blir det till att jobba med kompletteringarna.. kul.. not..
Nu ska jag ut i solen och ta mej en folköl.


Långfredag

Idag var det riktigt segt att stiga upp. Jag har sovit så dåligt och så mår jag inte jättebra.. har hört att många är sjuka nu, men jag hoppas att jag är någorlunda isolerad från sjukdom här i lägenheten.
Dagens stora sorg är att Systemet har stängt. Jag och Linus tänkte ju promenera in och köpa något gott..
Nej, nu ska jag plugga.. jag har inte mycket att blogga om, så det har blivit lite magert de senaste dagarna.. men:

Fun story (and true):
För någon vecka sedan hoppade ju Linus av Burning Angel för att satsa mer på Trial och fortfarande ha tid över till sitt Karlstad-band.
Någon dag efter hoppade trummisen i Karlstad-bandet av. Igår hoppade basisten av. Då ställde den ena gitarristen ett ultimatum: Antingen fick han lägga gitarren åt sidan och sjunga istället eller så hoppade han också av.
Linus är ju sångaren i bandet och gitarristen är inte lika duktig på sång.. så han hoppade av han med. Nu är det bara Linus och en gitarrist kvar. Så kan det gå.

Jag vill också ut!!

Det verkar som att alla ska festa idag. Jag vill också gå ut!! =(
Men denna helgen blir en lugn helg.. hur sugen jag än är så får jag hålla mej en vecka.
Nästa helg blir det eventuellt grillning. Något att se fram emot i alla fall.
Öland förrförra midsommar.. Lökig Kanja, men ack så nöjd med öl och cigarill. (Ännu en av mina små kärlekar - cigariller..)

Nöjd

Jag känner mej mäkta nöjd med plugget idag. Uppsatsen som ska vara inne på fredag är halvfärdig. Så imorgon skriver jag klart och på fredag finslipar jag lite.
För några timmar sedan blev jag svintrött och har därför degat i soffan med te och Ally McBeal.
Linus sitter och spelar Zelda och Suzi sover (efter att ha lekt med en boll i flera timmar).

Tjötade med morsan en stund innan med.. om vad vet jag inte riktigt.. under samtalet bokade jag resa hem till Småland den 14:e maj i alla fall.. Grattis, alla Strömsnäsbor!!
Resan ner kostade mej inte ett öre. Äntligen hade jag tillräckligt med poäng på mitt SJ Prio-kort för en gratisresa. Men det var allt på tiden efter två års samlande!!

Nu ska jag nana.

Dagens fundering:

Det är kanon-väder ute. Blå himmel, knappt några moln och solen lyser.
Anette, som jag gick i klass med förra året, skrev på FB att hon satt inne och spelade piano trots att det var så fint väder - och undrade vad som gått snett..

Varför får vi dåligt samvete om vi inte går ut när det är sol? Vem har sagt att man måste vara ute då? Vi kan ju inte klaga på vårt väder i landet så värst mycket - det är varierande och knappast monotont.
Dessutom går tankesättet (att man måste vara ute när solen är framme) direkt emot talesättet att "det inte finns några dåliga väder".. varför är det acceptabelt att sitta inne i minsta duggregn men inte då solen är framme??
Gene Kelly kunde detdär med att uppskatta vädret.. oavsett vilket..

Compassion


Uppsatsskrivande

Idag ska jag skriva tokmycket på min uppsats. Känns jobbigt nu, men när jag väl kommit igång med inledningen kommer det flyta på.. det är ju alltid kämpigast i början.

För att citera Fredrik i helgen: Det är såndär torr, dålig humor som du och Dan tycker om..

Ja, men alltså.. knäppa barn får roa sej själva..


Vampire Diaries

Fy fan vad jag är trött på att plugga nu.. by the way så fick jag mycket riktigt komplettera min förra insändning också.. inte oväntat.. Så nej, denna kursen blir det nog inte ett G i.. tyvärr..
Nu behöver jag en liten paus i alla fall. Jag ska se ett avsnitt av Vampire Diaries.. var ett tag sedan jag såg det!!

Soffpotatis


Morgonstund..





Lift??

Jag vet att jag är ute rätt tidigt och så, men men..
Är det någon i Strömsnäs/Markaryd/Ljungby/Älmhult som bila ner till SRF i år (och vara där alla dagar) som har en plats till övers i bilen?? Givetvis betalar jag min andel av bensinen.

Anledningen är den att morsan och farsan ska vara kattvakt i år (det råder brist på kattvakter här i K-town). Så jag måste få hem katten till mitt barndomshem (40 mil) innan jag kan ta mej ner till Sölvesborg.
Det finns ju festivalbuss, men jag är inte übersugen på att ta bussen ner då den bara är 50 kronor billigare än om jag tagit den från Göteborg/Karlstad.

Någon som vill ha sällskap??

Jag lovar underhållning i högsta klass!!
Jag kan:

- Recitera de fyra frågorna vid Seder på hebreiska!!
- Se ut som en fisk (och gör även en bra gorilla-min)
- Sjunga igenom hela Jesus Christ Superstar, HAIR eller Sound of Music (kan dock ej garantera att det låter bra).
- Sjunga hela "Jag vill ha en egen måne" på teckenspråk (kan även diverse jullåtar).
- Lära er svära på ungerska och lära er säga att ni är en soptunna (kanske inte så användbart, men ändå..)
- Berätta om när min farfar fick sina framtänder utslitna (det är en historia alla borde höra!! .. men jag spar den för tillfällen som detta.)
- Göra karikatyrer av de andra i bilen.
- Spela grymma solon på luftgitarr.

Knäppt nog är också alla mina talanger väldigt sanna!!


Eftermiddag i solen

Haha - vi kom på det att vi hade ju visst en brassestol i lägenheten + två utfällbara stolar. Linus gick till affären och köpte folkisar och så gick vi ut och satte oss i trädgården. Riktigt varmt och gött idag +26 grader i solen!!

När vi satt därute kom en man från radiotjänst och knackade på hos alla i huset - men vi var ute, så vi slapp prata med honom (och som jag skrev i ett inlägg innan idag så betalar vi redan TV).
När han gått kom grannen ovanför (Frej) ut på sin balkong (enda i huset med balkong förövrigt) som vetter mot bakgården där vi satt och undrade om gubben knackat på hos oss också. Frej förklarade krig mot radiotjänst - eftersom han inte heller hade några kanaler - och därför inte utnyttjade radiotjänsts tjänst.
Och ja, egentligen är det ju himla korkat att man ska behöva betala för en tjänst man inte använder.. faktiskt.. kan de inte bara lägga på den summan på alla TV-abonnemang man köper?? I så fall tvingar man ju de som har TV (med kanaler) och faktiskt kollar på den att betala.. eller??

Wind of Change


Sicket väder!!

Det är helt underbart väder ute. Man har god lust att gå ut och sätta sej i en brassestol med en öl i handen.. Synd bara att jag inte har något av det =/
Midsommar på Öland förrförra året..

Puh!!

De senaste fyra dagarna har Suzi suttit och tittat in i ett av hörnen i vardagsrummet väldigt mycket och vi har inte begripit varför.
Idag fick jag svaret!! Då jag skulle titta till Suzi var hon inte lika lugn som de andra gångerna hon suttit där. Nej, hon jagade. En myra sprang runt i hörnet!!
Hoppas det inte finns fler.. det vore just snyggt om vi blir invaderade av myror..
Och vad hände med myran vi hittade?? Suzi åt upp den såklart..

Alla kollar på Big Brother.. jag har inte ens TV^^

Jag följer grymt mycket bloggar. Jag tycker det är skönt varje morgon/förmiddag att skumma igenom alla nya inlägg på Bloglovin med en kopp kaffe.
Visst, jag läser inte alla inlägg. Men det är ju det som är så skönt med Bloglovin - man ser om det är något intressant som skrivits om!!
Något folk bloggar mycket om nu (och skriver om på FB också för den delen) är Big Brother. Vissa har till och med köpt "detdär" så det sänds dygnet runt i deras TV.
Man snackar om vad som varit roligt, vem som är blåst, vem som måste åka ut/stanna i huset.. blahablaha..
Nu tänkte jag krypa fram och berätta för alla som inte redan visste det: Jag kollar inte på Big Brother.. jag har inte ens TV.
VA!? HAR DU INGEN TV!?
Jo, alltså.. vi har en TV-apparat. Vi betalar TV-licens, vi har DVD-spelare - men kör alla filmer i Linus PS3.. vi har surroundsystem och allt möjligt. Men vi har inga kanaler..

Folk undrar hur vi klarar oss utan TV.
Sanningen är den att jag kollade knappt på TV innan - så jag saknar det inte. Det mesta jag vill se (i så fall) finns på SVT Play eller någon annan webb-TV-sida.
Skulle det vara något både jag och Linus vill se kan vi koppla datorn till TV:n.
Linus lider nog inte heller direkt av att inte ha några TV-kanaler.. han skulle vilja ha, men det har inte blivit av att vi har skaffat..

Personligen har jag inte tid att se på TV.. speciellt inte då jag är ett seriefreak som köper serier och glor på - eller glor via nätet för jag orkar inte vänta. Vi kollar också på mycket film - och har sjukt mycket.. kanske ska gå igenom alla våra bananlådor innan vi skaffar kanaler??

Hah - jag kommer ihåg när jag var liten.. en av mina kompisar hade bara ettan och tvåan på TV (plus någon dansk kanal). Jag hade aldrig sett på maken - vi hade ju minsann fyran också!! Det var ju den BRA kanalen (när man var liten..).
Sen skaffade vi digitalbox och jag spenderade all tid framför TV:n.. sen blev det tråkigt..
När pappa började plugga sa mamma och han upp boxen. Nu har de bara ettan, tvåan och fyran (samt tillhörande kanaler) igen..
Senast jag kollade på TV var då jag var hemma hos föräldrarna sist. Vi såg ett avsnitt av Solsidan..

Hachiko

Jag och Linus har precis sett Hachiko - en vän för livet. Åh vad bra den var!!
Jag satt och storbölade och Linus satt jämte med gråten i halsen och sa "Det är bra att visa sina känslor ibland" mellan snyftningarna. Se den, se den, se den.

Teatime

Jag sitter och kollar på Ally McBeal med en kopp te i handen.. väntar på att Linus ska ha övat klart på sina låtar - så vi kan kolla på en film.. Suzi jagar myggor i fönstret.

En låt som beskriver mej..


Skinnjacka säljes

För ett tag sedan köpte jag ju en skinnjacka på Ebay. När den kom hem var den lite för stor för mej (Skulle köpt en medium istället för large). Tänkte be min faster att sy om den, men efter många om och men har jag bestämt mej för att sälja den på Tradera.
Är någon sugen av en skinnpaj i kortare modell - storlek L så får ni gärna buda!! Tryck på bilden för att komma till annonsen.


Big Fish

Kvällsfilmen blev Big Fish. Fredrik hade inte sett den innan - och tyckte inte om den.
Själv tycker jag den är bra, men inte en av Tim Burtons bästa.. Inte heller en av hans sämsta..
Men det är en tänkvärd film och den är väldigt fin. Jag gillar den.
Helt klart en film att se fler än en gång.


Nu får det vara nog.

Nä, nu får det vara färdigpluggat för idag. Jag ska ta en vinare och parkera mej hos pojkarna i vardagsrummet resten av kvällen.
Trevlig lördag på er!!

Utmaning

Jag blev utmanad av Moa. Jag ska berätta åtta saker om mej själv och sedan skicka utmaningen vidare till åtta andra bloggare.

1. Jag hette "Emelie" tills jag var arton. På min artonårsdag lämnade jag in ansökan om namnbyte - och bytet gick igenom samma dag (jag levde dock i ovisshet ca 2 veckor om vad jag egentligen hette..).

2. Jag har kattfobi.. skaffade dock Suzi (som råkar vara katt) för att bota min ensamhet efter att jag flyttade. Sedan dess är fobin inte lika farlig, men jag är fortfarande lite rädd för främmande katter.

3. Jag har inte ätit kött på tio år (två och ett halvt år var jag dessutom vegan).

4. Min favoriträtt är potatis och brunsås (som jag råkar vara helt jävla grym på att tillaga). Damn - det är så gott!! Gärna lite broccoli till. Mmmmmm!!

5. Min stora idol här i livet är min farfar. Min farfar är en livsnjutare som tycker om att pyssla med sin trädgård och glida runt i träskor. Han är en riktig tjurskalle och säger inte så mycket - men när han väl gör det så är det något jäkligt skoj!!
Han har lite svårt att visa känslor, men han tycker väldigt mycket om alla sina barnbarn.

6. Jag älskar öl. Helst tjeckisk - det är fint det. Mörk öl är jag också ett fan av.

7. Som mest har jag vägt 110 kilo. Jag mådde oerhört dåligt då, men lyckades på något sätt gå ner till 80 under bara några månader. Nu ligger jag på 70-71, och där planerar jag att stanna ett bra tag till.

8. Jag hoppade av gymnasiet efter första terminen i trean.. två gånger.. Gymnasiet var inget för mej.. nej, jag läste in min gymnasiekompetens på folkhögskola istället (så jag har en utbildning motsvarande gymnasiet). Studiesättet på folkhögskolan passade mej bättre.

Jag utmanar Anki, Parro, Anna, Johanna, Katta, Ello, Caroline och Emma. (Olänkade vet vilka de är..)

En låt jag har en massa minnen till..


Live

Jag sitter och väntar på Dalai Lama via webb-TV. Live från Lund nu (kl 14.00).
Schpännande!!

God morgon (förmiddag)!!

Idag sov vi inte lika länge som vi gjorde igår. Och när jag och Linus tyckte att Fredrik sovit klart släppte vi in väckarklockan i vardagsrummet (Suzi då alltså..).
Nu sitter jag och Fredrik och lyssnar på Joan Jett. Han måste ju lära sej innan SRF!!
Vi kollade förresten på Fucking Åmål igår - jäklar vad det drog upp en massa minnen från högstadietiden!! .. och inte till det bättre - jag fick nästan ångest.. usch!!

Huehuehue - idag är det fredag!!

Inte för att vi ska göra något speciellt, men det känns alltid lite bra när det är fredag.
Även om man sitter och pluggar och ska plugga hela helgen..
Jag har i alla fall öl och en katt hos mej. Dessutom strömmar Joan Jetts raspiga röst ur stereon (från riktig skiva!!). Det är bra.

En låt som gör mej ledsen


The Crow

Nyinspelning av The Crow?? Nej, tack.
Undrar hur folk tänker när man gör en nyinspelning av en klassiker??

Nu ska jag börja lyssna på radio.. igen..

Ja, igår meddelade ju Spotify att de stryper sin gratistjänst. I hopp om att fler skulle börja betala för det.
Jag undrar hur mycket de egentligen drar in på all reklam (som inte stör mej mer än en välplacerad suck då och då medan jag rullar timmarna).
En annan har fan inte råd med 99 spänn i månaden för en bra tjänst - men inte fantastisk. Eftersom det faktiskt är mycket man saknar på Spotify.

Nej, innan det sker något som att de ger en fet studentrabatt eller sänker månadspriset kommer jag att hitta andra sätt. Jag ska hänga på Knastret här i Karlstad och hoppas på att göra fynd på begagnade plattor och lyssna på radio hela dagarna. För det finns ju faktiskt en hel del bra radiokanaler.. på nätet mestadels^^ Skulle dock vilja ha en gammal retro-radio i köket. Kewlt.
Let's hope you never leave old friend, like all good things on you we depend..
So stick around, cos we might miss you - when we grow tired of all this visual..

SRF-spelschemat

Gud vad jag är nöjd med årets spelschema. Dock kommer det bli ett jävla rännande på torsdagen!!
Blir att skriva ut schemat så fort jag kan och markera med överstrykningspenna det som jag ska se. Kommer bli mycket gult (eller grönt eller vilken färg det nu blir).
Så nu sitter jag, Fredrik och Linus med varsin kaffekopp och går igenom vad vi ska se.
LÄNGTAR!!

Kindness

I och med att jag skriver ett arbete om situationen i Tibet nu så tänker man ju rätt mycket på Dalai Lama.
Läste ett blogginlägg innan ikväll där en kvinna undrade vem som var ens idoler/förebilder och tog upp Moder Teresa och Dalai Lama som exempel på personer som var ouppnåerliga föredömen. Och ja, det är nog rätt svårt att ha en man som Dalai Lama som förebild.. en man som gett upp sitt ego och vigt sitt liv åt andra. Den ultimata uppoffringen??
Och även om det är svårt att ha en sådan man (eller kvinna) som förebild ska man komma ihåg att ingen är perfekt - inte ens Dalai Lama.
Han är inget helgon, utan, som Dalai Lama själv säger - "bara en enkel buddhistmunk". Han är inte felfri - som han berättar mellan raderna här. Att visa sin sårbarhet och sina brister är en stor del av att vara mänsklig.
Jag tror dock att de budskap/tankar (den visdom) Dalai Lama sprider, det buddhistiska tankesättet, är något man bör försöka efterleva.
"My religion is very simple. My religion is kindness." // Dalai Lama

Lipsillar

.. det sitter två karlar i vardagsrummet och bölar framför TV:n.. en intressant syn må jag säga!!

Nya böcker!!

Idag knackade brevbäraren på då jag och Fredrik satt och drack kaffe.
Två böcker fick jag. En jag ser fram emot att läsa - men som jag först ska skumma igenom för att se vad jag kan använda till mitt arbete. Den andra hittade jag på Tradera för 19 spänn. Jag fullkomligt älskar Linnea och har alltid gjort. Linnea är bäst. Jag har Linnea i Målarens Trädgård sedan innan. Mysiga böcker.
Kanske konstigt att man köper barnböcker i min ålder. Men bilderna är helt fantastiska och någon dag ska jag läsa dem för mina barn.

I'm no "looker" today.

En glad låt


Kvällschocken avklarad.

Suzi satte i halsen innan. Skitläskigt - hon hade världens panik och rosslade och det lät som att hon inte fick luft.. Vi försökte lugna henne (vilket inte gick), kolla i munnen, vända henne uppochner (ja, vad fan ska man göra??) och massera halsen lätt (då lossnade det).
Efteråt var hon jätterädd, men gick och la sej jämte mej och sov en stund.
Nu är hon sitt vanliga tosiga "jag" igen. Springer rundor i lägenheten och klättrar i dörrkarmarna. Älskade katt<3

Wh-tsh!!

Sorry, Henke, men att snacka skit om min pojkvän funkar inte..

Jag antar att en kommentar snart kommer att tas bort från konversationen, och att jag har en mindre vän på FB.. Så går det när man har ett för stort ego.

Bilden har inget med inlägget att göra........................... ..


En favoritlåt


Ett litet care-package från mor och bror!!

Inför min uppgift om Mänskliga rättigheter i Tibet så kom jag på att jag behövde två av mina böcker om Tibet som Dan lånade för ett tag sedan och som därför fortfarande var hemma.. Ringde mami och bad henne skicka upp dem - och idag fick jag 'ketet.
När jag öppnade det fanns inte bara böckerna där - utan också en påskhandduk (som nu hänger på spisen). Gulliga mamma!! Brorsan hade slängt med en tidning också. Taxi mikket käre bror!!
Ska ringa och tacka lite senare. =)

.. ibland behöver man påminna sej själv..

"Be kind whenever possible. It is always possible." // Dalai Lama

'allo!!

Det gick ju sådär med att komma upp i lite vettigare tid idag.. jag var väl uppe för en och en halv timma sedan.. sitter och dricker kaffe och lyssnar på Linus musik.
Suzi är helt galen i fötter idag. Hon började dagen med att bita Linus i stortån och gick sedan över till att attackera mina fossingar under täcket.
Nu blir det en dusch, sen plugg.

Imorgon kommer Fredrik hit och leker med oss!! =)

Kvällsmys (bus) i sängen


Godnatt

Nu ska jag inte plugga mer idag. Jag vägrar.. och jag orkar inte mer nu..
En uppgift är färdigställd och kompletterad. Jag hoppas resten av kompletteringarna går lite fortare, ty denna uppgift blev nu dubbelt så lång och har tagit mej en evighet. Mer än 1500 ord på första uppgiften (3/4 av minimum för HELA insändningen på fyra uppgifter) om olika ismers inflytande över det svenska samhället och vår politik i landet.. det måste vara bra.

Jag tror jag ska försöka lägga mej snart. Borde gå upp lite tidigare om morgnarna (idag var jag faktiskt uppe i hyfsad tid - men jag "startar" ju inte för dagen förrän några timmar senare..). Suzi har redan lagt sej - hon har sin sovplats uppe på en låda från Gymgrossisten med filmer som vi inte packat upp än (vi har inget att ställa dem i) och när hon tycker att det börjar bli läggdags så låter hon oss veta det.

Vi tänkte förresten ringa på dendär katten jag visade häromdagen, men vi avvaktar och håller utkik efter en annan katt. Jag vill jättegärna att nästa katt är en mindre kattunge och tror Suzi har lättare att acceptera en som är liten när den kommer än en som är stor.. dessutom måste vi ha ekonomin till en katt till (vi räknade på det och det blir ingen större kostnad att ha två - men just kastrering och vaccination såsmåningom.. det kostar ju..).
Skulle man köpa en större katt borde man nog fråga den man köper katten av om man har möjlighet att lämna tillbaka den om det, mot förmodan, absolut inte skulle funka (det låter ju jättehemskt att säga att man lämnar tillbaka en katt - men det är ju i så fall bäst för båda kisarna).
Vi är övertygade om att Suzi behöver en kompis och håller ögonen öppna - man vet ju aldrig när man stöter på en liten misse som behöver ett hem.

Skoltrött utav bara h-vete

Ischlo pischlo. Jag sitter och försöker vända rätt på ena insändningsuppgiften i Samhällskunskap C (går ju sådär..) och allt jag kan tänka för tillfället är att Adam Smith var en jävla stolle som misstog människor för maskiner.
Dessutom har jag världens déjà-vu-känslor, för jag vet att jag läst om honom i flera kurser förut (men tror ni jag hittar honom i mina gamla läroböcker?? Noooo!! .. får gå igenom dem en gång till..).
Jag är också rätt less på kursen - har tappat all motivation för tillfället. Skit. Jag tror jag jobbar för ingenting - jag kommer få tillbaka insändningen igen med hundraåttioelva grejer till att tänka på.. och då sitter jag här igen, förbannad.

Jag tror jag behöver kaffe.

Along came a spider


Fågelspaning


Tråktisdag.


Jag tänker stanna i sängen resten av förmiddagen. Sitter och dricker kaffe och hostar - jag tror jag blivit sjuk.
Det är rätt grått ut ute idag.. Tråkväder alltså..
Nähä - nu ska jag ta itu med dagens pluggande.. i sängen..
Fågelspaning

I väntan på mat..

Sitter och väntar på att maten ska bli klar med en öl i handen.
Bakad potatis tar så jäkla lång tid att göra - jag har ju hunnit med att göra salladen, vitlökssåsen och kryddsmöret för länge sedan!! Dessutom har jag diskat hälften av disken (jag diskar resten sen.. eller imorgon..)
Och innan idag så avkalkade jag kaffebryggaren och gjorde kladdkaka + te till fika som jag överraskade Linus med. Fan vad jag är huslig.

Pluggandet har det gått sådär med, jag blev så jäkla depp när jag fick tillbaka den andra insändningen och den också behövde kompletteras. Bara stampa på min självkänsla - ja, gör det.
Det och annat gjorde att jag varit rätt putt nu på eftermiddagen. Det krävs så lite.

En kvart kvar tills det är kääk. Kanske blir lite Desperate Housewives till.. får se.. Jag går ut och tar en cigg sålänge..


Jo, vår katt är lite konstig..


Samhällskunskap C

Jag tycker Samhäll C är en jävla skitkurs. Insändningen jag skickade in igår måste också kompletteras - och jag fattar inte!! Man ska skriva 2000-4000 ord. Jag skrev typ 3000 - rätt jämt fördelat mellan de olika delarna. Jag använde många källor, fick en sammanhängande text och argumenten var utförliga och skitbra - men ändå ska jag skriva mer!?!? Dessutom hade jag tagit in kritiken jag fick på förra uppgiften och gjort så som jag trodde jag skulle - men ändå är det inte helt rätt.
Det lär inte bli godkänt på denna kursen, men det skiter jag nog fan i nu. Jag kämpar på som vanligt - men jag lär ju få komplettera de kommande uppgifterna med!!

Tjenare

Jo, det blev visst måndag denna veckan med.
Jag sov på tok för länge, så nu blir det Stefan Sundström i öronen och plugg utav bara helvete.

Glädjespridare

Igår ringde jag brorsan för ett av våra, på tok för sällsynta, kvällssamtal.. han berättade att då han praktiserade på en tidning i Växjö för några veckor sedan hade chefredaktören berättat att: en gång då han väntade på bussen så var alla i kön jättesura för bussen verkade aldrig komma och det var kallt, regning och blåsigt.
Hux flux hade Thomas Di Leva kommit och ställt sej framför dem, sträckt ut armarna och sagt "KÄRLEK" och gått iväg.
Paffa blev dem - men lite gladare ;)
Och jag säger ju det - Lite flum och mycket kärlek mår alla bra av.
Jag blir glad av Thomas Di Leva.

En trött katt

En liten Suzi<3 (För ja, hon är liten..)

Ännu en Suzi-lookalike!!


Suzi är till höger..
Snacka om att vi blev gött sugna på att ringa på katten jag hittade på Blocket!!

Linus hoppar av Burning Angel

Idag hoppade Linus av Burning Angel. Tiden räckte inte riktigt till och Linus har fullt upp med sina andra två band (speciellt Trial).
Lite tråkigt är det, men man förstår ju. Burning Angel vill gå vidare - men när alla inte kan hänga med så sinkar man ju bara resten vilket skapar slitningar i bandet.
Bild från när Linus började i bandet.
Från vänster: Linus, Magnus, Jörgen (har slutat), Ewo (har slutat) och Henke.



Linus och Suzi äter frukost..


Söndagsflum

I AM THE WALRUS!! KOKOKATCHOO!!

Det är mycket nu..

Just för tillfället har jag faktiskt inte jättemycket att skriva om - det är mycket nu.. många tankar som snurrar runt i huvudet och mycket med skolan.
Och det är skittråkigt att läsa inlägg om hur lite man bloggar och hur lite man har att skriva om - men såhär är det.

Spontanmiddagen med Sandra och Jonas var trevlig. Kvällen avslutades med Monopol - som jag för en gångs skull fick vinna i!!
Nu ska jag nana. Imorgon är det plugg hela dagen som gäller.

Och för att göra inlägget lite roligare så slänger jag in en bild på mej för 6 år sedan!! Enjoy!!


Lördag

Jag sov som en stock tills halv 2 idag.. Duktigt.. ehumm..
Nu pluggar jag för fullt dock - blev inte så mycket med det igår. Har precis sett en väldigt intressant dokumentär om WikiLeaks och ska nu försöka få ihop något vettigt argument för eller mot WL utifrån den och mina andra källor.

Måste göra mej i ordning lite också - Sandra och Jonas kommit hit för att käka kl 6 =)

Hemma tidigt

Nu är jag hemma igen. Kvällen var rätt okej, men vi kände oss nöjda innan stängningsdags (vilket kanske i och för sej är ett dåligt tecken). Inga bilder togs.
Vid 6 åkte jag till Sandra G först och åt lite, sedan drog vi in till stan. Hamnade på någon förfest mitt i centrum i 5 minuter (Wow - Jockiboi var där.. ehumm.. - jo, men det var han faktiskt..) men drog sedan till Ankan. Något coverband spelade och medlemmarna verkade vara ett garageband från 80-talet som tappat kontakten och på ålderns höst råkat träffas igen och fått för sej att köra en revival för en kväll.. det var dåligt med andra ord.
Jag drack inte så mycket och är alltså inte helt dyngrak - vilket brukar vara fallet då jag kommer hem från Ankan.
.. vet inte riktigt vad jag ska göra nu.. Linus ville mysa i sängen och kolla på något på datorn..

I hate myself for loving you - Joan Jett


Do you wanna touch me??

Nah, det känns faktiskt lite bättre nu.. och jag är lite mer pepp på ikväll - det kommer nog bli trevligt.. jag ska ta mej tusan ha kul. Det blir vad man gör det till. Confidence is key.
Skål och trevlig helg på er!!


I don't feel too hot.

Så har man sökt ytterligare några jobb - vilket tagit hela morgonen.
Skulle ringt en och frågat om jobb idag med - men jag vet inte om jag orkar prata med någon just nu..
.. så jag ska nog göra mej i ordning lite och börja plugga..
Har inte jättelust att gå ut ikväll längre, men samtidigt vet jag att det är bättre om jag går ut, har roligt och bara släpper allt för stunden - för hemma vill jag egentligen inte vara just nu..

Endast Kanja är vaken..

Jag kan inte sova - väldigt mycket tankar snurrar runt i huvudet. Jag vill inte gå in på för mycket detaljer, men det hela bottnar i att jag söker jobb - men har inte fått något svar från någon.. och om jag inte får något jobb så är frågan om jag kan bo kvar här eller inte.. Och om inte.. jag pallar verkligen inte ett distansförhållande igen - det är fruktansvärt jobbigt och jag mådde jättedåligt när Linus och jag faktiskt bodde de 40 milen ifrån varandra.
Vi har ju gjort upp planer inför framtiden och delat med oss av våra tankar.. vi vill ju vara tillsammans, men ett distansförhållande är så psykiskt påfrestande att det inte är klokt.

Hursom så klev jag upp ur sängen, startade datorn och loggade in på msn (vilket jag typ aldrig gör längre). Mattias skrev till mej och tyckte att jag borde gå och lägga mej.. vi fortsatte prata och han kom med lite tips på företag jag kunde söka till.
Roligt att han fortfarande kallar mej "gumman" trots att vi knappt pratat sedan han flyttade till Irland förra året.
Ännu en av många som man saknar - och dessutom en av de roligaste personerna jag känner.
Men nu har han gått och lagt sej och jag ska väl gå och lägga mej en gång till.. ska ut för en nattcigg först tror jag dock.. Hoppas ni andra mår bättre än jag gör just nu.
Mattias och jag

Nää..

.. mycket att göra imorgon, så nu ger jag mej. Tjoi-doi!!


Lots to do.

Ännu en del av veckans insändningsuppgift klar (välfärdssjukdomar) - två till att göra. Imorgon (för nu är det lite för sent för det tycker jag) ska jag skriva om Wikileaks och sedan skriva hur det går med uppsatsen.
Jag behövde komplettera en del på förra uppgiften, så det blir helgens jobb. Ugh.

Promenaden med Sandra idag bar in till stan - det var jättefint väder, men blåste lite för mycket.
Jag köpte en flaska vin på Systemet.. och några öl.. - Faktum är att jag ska ta en nu och slappa lite till antingen True Blood eller Ally McBeal innan jag säger att det är kväll.

Oh - imorgon ska jag och Sandra m.fl. till Ankan förresten!! Jag har inte råd att dricka så mycket - och bör inte heller vara bakfull när jag ska plugga en massa i helgen, men vi har friplåtar, så en öl ute på krogen kan jag i alla fall unna mej.

Torsdag

Det var rätt lätt att stiga upp idag - jag har sovit alldeles underbart!! .. tack vare öronproppar - Linus snarkar så in i h-vete om nätterna, men inatt använde jag dem minsann!! Det resulterade i att Linus fick väcka mej då mobilalarmet ringde!! Men sen kom jag ur sängen väldigt snabbt!!
Jag ska dricka upp mitt kaffe och sedan göra mej i ordning. Måste kila till affären och köpa cigg, kaffe och ättika. Maja, från Löfta, tipsade om att vi kunde ställa upp en skål ättika ovanpå köksskåpet så att Suzi inte skulle hoppa upp där mer. Schmart!!
För att hon hoppar upp på skåpet börjar bli lite jobbigt - speciellt eftersom hon blir rädd så fort hon är uppe och knappt vågar hoppa ner (så man får klättra upp på en stol och försöka fånga henne).

Nej, nu får jag skynda mej på lite. Sandra kommer eventuellt hit för att ta en promenad senare med!!

// XO

Idag fyller världens bästa Bim år =)

Congratyoufuckingwelldone, dearest friend. I love you like crazy.

Oj, jävlar vad duktig jag är då!!

Jag har pluggat jättemycket idag och känner mej väldigt duktig!!
Ändå har jag bara gjort en fjärdedel av veckans insändningsuppgift.. Men om någon vill veta varför hållbar utveckling aldrig kan uppnås så länge ekonomisk tillväxt är ett mått på ett lands välstånd så kan ni bara fråga mej - för nu är jag expert ;)
Jag älskar när man får välja ämne för insändningar själv och tror att det är ett av de bästa inlärningssätten - eget ansvar och eget intresse.
Dock har jag svårt för Samhäll C.. det känns inte alls bra faktiskt.. eller jo - idag känns det lite bättre (eftersom jag gjorde så bra ifrån mej på denna uppgiften), men vi får se hur det hela kommer att sluta.

Och på tal om att välja egna ämnen och sådant - för min uppsats tänkte jag skriva om just hållbar utveckling, men inatt (jag klev upp ur sängen för att skriva ner det till och med) kom jag på att jag faktiskt ville gå på magkänslan och skriva om "Mänskliga rättigheter i Tibet" istället. Läraren tyckte mycket bättre om min nya idé, den var riktigt genomtänkt, jag hade begränsat mej rätt bra och jag känner själv att jag kommer göra en mycket bättre uppsats nu när jag bytt ämne.

Det bästa att göra när det känns som att man inte kommer att klara än kurs är väl bara att kämpa på hårdare.. egentligen..??

Money well spent!!

I förrförra inlägget hade jag gått igenom min spargroda och funderade vad jag skulle göra av mina 335 kronor i småpengar. Min spargroda är till för att slänga i växeln som man alltid har för mycket av i plånboken - och när man känner för att muntra upp sej själv lite så får man göra precis vad man vill för pengarna - även om det skulle innebära 3 liter potatissallad, en fika på stan, en folköl, en ny bok, en utflykt, en ridlektion, en utekväll, en guldfisk - whatever. VAD MAN VILL!!
Så vad ville jag egentligen göra för pengarna??
Jo, eftersom jag vart lite nere i perioder tyckte jag att jag behövde något kul att se fram emot.. så fredagen den 13:e maj ska jag stå och ropa ut glädjetjut i universum, sjunga och dansa med armarna i vädret.

Jag råkar älska Thomas Di Leva, har sett honom en gång innan och det var skitkul!! Lyckades till och med omvända morsan som varit aktiv Di Leva-motståndare for like ever. Hon vart helt lyrisk då vi körde hem från konserten.
Lite flum och mycket kärlek mår alla bra av.<3

Dirty old town

Här kommer ett hyllningsinlägg till byn jag kommer ifrån (eftersom jag råkar sakna hem-hemma lite extra mycket idag..).. sådana dagar har jag rätt ofta.. då man bara vill vara hemma och känner för att ta en tur på elljusspåret eller gå ner och ta en öl på R1.
Jag har verkligen snöat in mej på The Pogues nu:

Folk använder "jävla håla" alldeles för ofta och oftast bara på grund av att de är missnöjda med sitt eget liv i "hålan".
Jo, visst - när jag kommer hem förundras jag alltid över hur lite som ändrats och att man alltid ser samma gamla folk överallt. Men det är ju hemma!! Och om allt vore förändrat helatiden hade det nog känts konstigt för mej då jag kom hem.
Och som vanligt blir det vad man gör det till - jag tyckte om att bo i Strömsnäs eftersom jag omgav mej med folk jag gillade och gjorde saker jag tyckte var roliga!! Jag har väldigt lite att klaga på hemifrån!!
Byn är lite nedgången och det är trist.. dessutom har flera av mina vänner flyttat därifrån nu, det är också tråkigt..
Men något jag verkligen uppskattar då jag tar en kvällscigg utanfär ytterdörren till mitt barndomshem är tystnaden. Här i Karlstad bor vi 5 minuter med buss från stan - och närmaste busshållplats råkar vara belägen utanför vårat köksfönster.. Varje halvtimma går en buss - man blir rätt trött till slut. Dessutom kör oerhört mycket bilar utanför och fotgängarna går inte att räkna ens!!
Därför är det så skönt att komma hem till skogen - det är så tyst och skönt. Man kan andas frisk luft och naturen är sanslöst vacker!!













Min spargris!!

Idag räknade jag pengarna jag hade i min spargris (som egentligen är en groda). Trehundratrettiofem riksdaler innehöll den!! Jag trodde bara det fanns hälften så mycket.
Och nu tycker jag det är dags för mej att göra något med mina småpengar - ty min spargris/grodas innehåll är till för just det.. att unna mej något (vad som helst - och gärna något helt onödigt) när jag känner för att göra något kul!!
Så, vad tror ni jag tänker göra för mina pengar??

Men titta!!

Brevbäraren brukar alltid plinga på när han kommer till oss - för vi får nästan alltid paket som inte går in genom brevinkastet.. det känns nästan som att man känner honom nu!!
Hursom - titta vad han kom med idag!! =D Jag har gett upp helt om att vänta på serien innan jag läser böckerna.. nu läser jag fan på!!

Drömmar om en Devon Rex

Suzi är extremt gapig idag. Och när det inte hjälper att gosa med henne sätter jag mej direkt och leker med henne med ena handen och letar på Blocket efter kompisar med andra. Utbudet är dock inte alls så bra.. och klart jag är kräsen - det är ju en ny medlem i familjen (som man faktiskt får välja själv). Den måste ju trivas med Suzi och med oss!!
Jag nämnde ju i ett inlägg längre ner att vi letade efter en speciell ras nu - att vi verkligen skulle vilja ha just en sådan!! Rasen är Devon Rex. Och då man läser om rasen - hur den är, vad den gillar, dess temperament så är det ju verkligen en sådan vi skulle vilja ha!! Självklart kan man inte ta för givet att själva katten har samma temperament som rasen överlag.. men det ger ju i alla fall en hint - och den hinten är väldigt bra.
Nej, vi får spara så mycket pengar vi kan och kontakta en uppfödare istället kan jag tänka.. Det finns ju faktiskt några stycken i Göteborgsområdet!!

Embrace our differences

Fick en kommentar på förra inlägget om att Noel Fielding inte alls var ögongodis. Det jag tänkte när jag godkände kommentaren var: "Ja, men det är ju tur att vi inte tycker om samma saker!!" Vad tråkigt livet vore om alla var mainstream!! Det är ju våra olikheter, styrkor och brister som gör oss intressanta!!
Jag ser skönhet i saker som Noel Fieldings roliga näsa - den ger karaktär åt hans ansikte!! Och ja, jag tycker han är jävligt snygg ;)
Härhemma så älskar jag mitt ordnade kaos och tänker "hellre lite skit i hörnorna än ett rent helvete".. (Linus håller inte helt med - men han är så ordningssam så.. och jag älskar det med!! För på den fronten är han min motpol och jag behöver någon som ser till att jag håller reda på saker samtidigt som han behöver någon som får honom att tappa kontrollen lite!!)
När jag målar tänker jag oftast på ljus och skuggor - men det "riktiga" motivet ska fantiseras fram lite. Det jag målar ger en aning om vad som finns där - men det är åskådaren som gör bilden. Konst behöver ju inte vara så jävla perfekt!! Och konsten behöver inte vara så jäkla sockersöt heller - därför gör jag ofta lite skruvade målningar!!

Ja, jag målar en egen tolkning av Alice i Underlandet där hennes kropp är vriden och hon står mitt i ingenstans!!

Jag kan bli helt kär i ett gammalt ruckel och skulle kunna tänka mej att köpa ett i framtiden om jag kände att det hade potential för ett framtida hem.
Jag ser skönheten bakom allt det ytliga, fula eller så faller jag helt enkelt för bristerna!!

Jag har alltid gått min egen väg och därigenom retat gallfeber på folk. För de flesta tål faktiskt inte det som är udda och annorlunda. Their loss - för det är det som gör oss intressanta.
Och att våga välja att gå sin egen väg - snacka om integritet!!



Eye candy

Noel Fielding.. yummie!!

Tramsmaja

Fy fasiken vad seg jag är idag.. sitter och dricker kaffe och försöker komma till liv. Suzi har jamat hela morgonen - efter Linus stack.. jag vet inte riktigt vad man ska göra.. jag är mest orolig för hur hon är när ingen av oss är hemma!! Nej, att skaffa henne en kompis är nog en god idé.. det kommer dröja ett tag, men jag och Linus håller i alla fall utkik på blocket varje dag.
Vi har siktet inställt på en speciell ras denna gången, men det är inte livsviktigt även om vi gärna vill ha just "en sådan". Det viktigaste är att vi hittat en katt som vi och Suzi tycker om.

.. och så var helgen slut..

.. jag hoppas ni hittat på mycket busigt!!


Kanja goes rabiat över småsaker

Linus var också ute och svirade igår.. en före detta bandpolare hade sagt till honom på krogen att Linus inte levde ut rockstjärnelivet och borde knulla runt mer.. och så tyckte han att han skulle supa ner Linus och para ihop honom med någon brud, ta en massa bilder och skicka till mej.. Well fuck you very much!! Och även om han förmodligen inte menade allt så: Moget när man är en tjock, skallig 47-åring utan vettiga vänner som inte fått något på jääääääätteeeeeläääänge!!


Lookalikes??

Jag fick precis höra att jag var lik Cate Blanchett. Det tyckte jag var jättesnällt sagt.. så nu sitter jag här i sängen och är jättestolt.. för efter många funderingar och jämförelser har jag kommit fram till att våra näsor är lite lika varandras!!

Här ligger vi och har det mysigt.

Jag ska plugga nu..


Igår:

Här sitter jag i sängen och dricker te och känner mej rätt nöjd med gårdagens bravader. Nej, inte bara nöjd - jag är jävligt nöjd. Fan vad kul jag hade!!
Sandra kom hit vid sjutiden, vi drack en massa vin, lyssnade på go musik, snackade skit och bestämde oss rätt snabbt för att dra till Ankan senare och möta upp Jonas och hans nya bandkamrater (Jonas hade provspelat för Inferior igår och de ville ha kvar honom).
På Ankan:
Jo, men här var vi rätt onyktra..

DJ:n igår spelade inte alls musik för oss. Sandra gick till och med fram till vår favorit-DJ (som råkade vara på krogen) och frågade om inte han kunde gå upp och spela istället XD
Här tror vi att den braiga DJ:n gick fram och sa till den inte riktigt lika braiga DJ:n att skärpa sej.

En Kanja


Jag och Christian (gitarrist i Inferior). Jag hade aldrig träffat honom (eller den andre Kristian) heller - men jag såg i alla fall när de spelade på Sweden Rock förra året =) .. Linus känner dem lite mer.. Christian hade förresten träffat Suzi innan mej - på tåget när Linus var på väg upp med henne!!

Jonas, Sandra och Kristian

Jag hittade en snubbe som liknade Ove Sundberg som jag ville dansa med. (Jag dansade allt vad jag kunde!!)

Jag och Jonas

Crowded

Jonas, jag och Kristian


Kristian och Christian

När Ankan stängde hankade vi på hem till Kristian för lite efterfest. Christian hakade upp sej på att jag kom från Småland och tänkte bara Jönköping.. och när han skulle försöka komma ihåg vart jag egentligen kom från blev det inte mycket bättre än Strömsund.. Men nära skjuter ingen hare!!
Det visade sej att Kristian bodde bara en gata från oss - så efterfesten vart ju riktigt nära!!
Någon gång vid 4-5 (don't remember) klev jag in i lägenheten igen och Suzi blev alldeles till sej. Jag ställde mej och gjorde äggröra och kände mej mäkta nöjd med kvällen.

It's caturday!!

Lyssnar på Joan Jett och går och plockar härhemma. Får ju städa lite innan Sandra kommer ikväll.
Suzi rafsade på ytterdörren hela kvällen igår - hon saknade Linus =/ När jag varit ute en runda på kvällen och skulle in igen smet hon ut i "trapphuset" (vi har inte direkt ett trapphus här) och sprang upp en våning.. buskatt.
Men det finns väl inte så mycket att göra åt att hon smiter ut - hon är blixtsnabb, så man kan bara försöka stoppa henne.. och när det misslyckats får man gå och hämta henne^^ Bara se till att dörren ut är stängd.

Den 26:e juni smäller det.

Nya säsongen av True Blood. Excited??

Escape

Sitter och dricker vin och läser igenom Kommunistpariets partiprogram (det hör till skolarbetet) och  tänker att det finns inget sätt jag hellre spenderat en fredagskväll på!! .. Jo, det finns det.. Nu var jag lite ironisk ser ni!!
Men imorgon kväll ska jag och Sandra hitta på något (gå ut eller bara sitta här och pimpla vin), så jag har i alla fall något att se fram emot.
Linus åkte hem denna helgen om jag inte nämnt det.. Honom har jag inte sett mycket av den senaste veckan XD Både då jag åkte bort och han åkt bort.. men det blir ju så ibland.. Speciellt nu då han har mycket att göra med bandet.
Och Suzi har sovit större delen av dagen.. hon undrar nog vart Linus är.

Denna låten känns helt rätt ikväll.. på så många olika plan..

Restskatt!?!?

Det löste sej med Halebop - och jag har redan fått tillbaka pengarna.. de skulle ändra mitt saldo med, men det har de inte gjort än =/
Pappa ringde - och jag har fått restskatt!! (Nej, det är inte heller ett aprilskämt.) Jag som inte ens jobbat!! .. tydligen har jag fått utdelning på mina fonder och fått restskatt på 2 kronor.. XD Men det var inget jag behövde göra något åt - det skulle fixa sej till nästa år.
Pappa gav mej lite ideer till insändningsuppgiften med. Plugg plugg plugg..

Sådär ja!!

Suzi har vaknat!!
Och jag firar att ha läst klart ämnena jag skulle med Karlovacko och True Blood!!

Betygssamtal - Check!!

Nu har jag haft mitt betygssamtal/muntliga genomgång/prov i Rättskunskap och jag blev godkänd. Därmed har jag klarat alla kurser i ekonomi, juridik och administration som jag började på NTI-skolan för!! Grattis till mej!!

Sömntuta

Suzi väckte som vanligt mej imorse, men nu har hon gått och lagt sej igen =S Hon brukar alltid om förmiddagarna sitta i vardagsrummet och spana på fåglarna i träden annars, men (förutom 5 minuter) inte idag!! Nej, nu sover hon istället.. konstigt..
Men det är kallt, grått och trist ute idag.. jag hade nog faktiskt också gått och lagt mej en stund till i det mörka, varma sovrummet.
Favoritstället: Ovanpå några bananlådor med ouppackade filmer..

Men tack då, Halebop!!

Men oj vilken rolig start på morgonen jag fick. Jag var tvungen att tanka på mobilen för att kunna ringa lite samtal idag. Messade, som vanligt, "Ladda 200" EN GÅNG till halebop (eftersom mitt kontokort är knutet till mobilen). Efter en jädra stund fick jag meddelande om att jag fyllt på mobilen. När jag kollade saldot hade jag 613 spänn!!
Gick in på internetbanken och hoppades halvhjärtat att det var ett dåligt aprilskämt, men de hade alltså dragit 200 spänn TRE GÅNGER!!
Man kan inte ringa till Halebop så jag skickade ett surt mail till dem och krävde pengarna tillbaka. Får se hur det hela utvecklar sej..

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!