What happened was this..

Idag drog jag då till AF och pratade med dem om kursen..

Det var ju mycket strul med utbildningen. AF felinformerade och grejer.. folk gick dit i tron att de skulle bli barrista, bartender, kock osv. en i gruppen är t.o.m. handikappad och kan inte servera (vad tänkte AF där??). Utbildningen var en satsning från AF:s sida inför sommaren - så fler ungdomar skulle få sommarjobb (inom servering då..), men pga felaktig information så har hälften av deltagarna hoppat av.

Men jag tänkte berätta vad som hände mej:
Min handläggare på AF erbjöd mej i höstas snabbt att gå en bartenderutbildning om jag gick en serveringsutbildning först (vilket man tydligen behövde) då hon hörde att det var det jag ville.
När vi letade efter utbildningen i datorn fanns den inte, men vi fyllde i en tom ansökan som hon skulle lämna in efter att hon fyllt i rätt.
Sedan väntade jag och väntade på att serveringsutbildningen skulle börja (att jag skulle komma så långt fram i kösystemet). Och efter att ha frågat länge om hon hört något fick jag till slut besked på att den skulle börja i februari i Halmstad. Yay!! Fast sen blev det tyst igen och jag frågade och frågade om när den skulle börja. Och till slut kom svaret att jag istället skulle gå en kortkurs i Varberg i servering. Sedan behövde jag komplettera i Halmstad med resten för att sedan få gå bartender.
 
Grejen var att när jag fick gå den korta kursen blev jag också bortplockad ur kösystemet (jag behöver köa igen för att komplettera!!) OCH det finns inga garantier för att jag kommer få en bartenderutbildning (även om jag inte skulle få jobb innan dess) - då det visade sig att den inte finns. Den finns inte i den bemärkelsen att den finns inte häromkring. Men om 5 personer i länet vill gå bartender och innan dess gått servering så har AF möjlighet att köpa in kursen. (För att förtydliga - fyra andra personer måste också ha gått serveringskursen i sin helhet. - Det kan ta tid.)
Hela serveringsutbildningen är på ca 28 veckor. Och om de köper in bartenderkursen från samma företag (vilket jag tar för givet då de har som krav att man ska gå just denna serveringsutbildningen hos dem) är den på minst 36 veckor (enligt min egen undersökning - för jag har inte lyckats få svar från AF:s sida på detta). Räkna sedan in all väntetid och osäkerhet och otillräcklig information (från "inga problem" till "kanske..").
Jag tror inte det blir av.

Det känns jävligt surt och jag är så himla besviken. Jag var så glad för att allt fixade sej så bra, men sedan kändes det mer och mer osäkert.. och nu är det som det är..
Till och med när AF:s chef och han som hade hand om deras utbildningar var och pratade med oss så fick jag inga svar när jag förklarade vad som hänt. Jag fick ett "kanske" från utbildnings-nissen (seriöst!!) och de försökte hela tiden vända och vrida på allt till något positivt.. "en satsning från AF inför sommaren.."
Guess what?? Jag kan bära tallrikar om jag skulle behöva. Denna serveringskursen är dock i fine dining - som jag inte känner för alls. Jag har pluggat företagsekonomi tidigare av den enkla anledningen att jag vill öppna ett rockhak. Därför behöver jag också en bartenderutbildning. Men fine dining är inte så jävla rock 'n' roll.

Innan helgen såg jag att utbildningen jag ville gå från början har gått ner som fan i pris. Och det fick väl mej att bestämma mej. Jag kör på min första idé och söker jobb som en toka nu, får (förhoppningsvis) ett, sparar ihop pengar och tar utbildningen på så sätt.
Och skulle detta inte gå vägen - då går jag helt enkelt tillbaka till skolbänken istället.
Jag vill väl också att mitt liv ska ta fart någon gång. Jag kan inte bara sitta och vänta och förlita mej på andra.. Jag är min egen lyckas smed eller något.. och jävligt besviken.

Men jag måste säga att jag är glad för handläggaren jag har. Hon är vettig. Idag på mötet förstod hon hur jag tänkte och sa att hon inte ville sätta käppar i hjulet för mej. Vi pratade om alternativa aktiviteter inom UG och hon var mån om att det skulle kännas rätt för mej. Därför ska jag gå på två informationsmöten nästa vecka (ett om ett program och ett om en utbildning) och så ska vi se vart vi går vidare därifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!